|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumek gdybyś Ty wiedziała ile ja się zbierałam do wystawienia aukcji
. Od zrobienia zdjęć jakieś 2 tygodnie . No to tyle wolności, lecę obierać i kroić warzywa .
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumek neurolog
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt
Tż znowu chory, strasznie często go coś łapie. Mam nadzieję, że Radzia nie zarazi. A Radzio mój kłapciaty trochę jest. Co chwilę mu uszy muszę poprawiać jak spi bo sobie podwija. Wasze maluchy też tak robią? Upiekłam placka. Piernik bez miodu- nie wiem skąd przepis mam... Jutro zobaczę czy nie zakalec Poklikajcie czasem w banerki nasze
|
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
jeszcze troche ponadrabiam ![]() a chciałam Wam życzyć cudownych Świąt , nie ważne obchodzonych mniej czy bardziej ale pełnych radości, spokoju i najpiękniejszych bo z naszymi pociechami odpoczywajcie spacerujcie cieszcie się przy wspólnym stole ja posprzątałam dziś podwójnie - u siebie i u mamy ![]() jutro jeszcze coś upichce ![]() my jeden dzień u jednych dziadkow, drugi u drugich ![]() Agni ja też mam taką plamke na oku! na zielonym brązowa, w starym paszporcie miałam nawet to wpisane jako znak szczególny przyciąga uwage a ile było propozycji podrywów w młodości na ta plamke ech oj tak ![]() Brumek fajne nosidło pożyczysz i doczytalam że sie udał spacer zdaj relacje po swiętach czy było więcej ![]() Iustyna też się zbieram do wystawienia na all ale mi ciągle nie po drodze musze się zabrać w tygodniu! a przyszły dzis rolety! ale ale... za wąskie lekko a dzownilam dwa razy się dopytać czy nie ma opcji szerszych na klamki, nie ze będą przeszkadzać a tymczasem tyle odstaja że spokojnie by zakryly! (bo wkoncu zamówiłam w okna bo mamy strasznie duze wneki i zmniejszylo by i tak nie wielkie pomieszczenia), po drugie 2 przyszły białe 1 ekri taa już sprawdziłam że to ja się kopnelam po Świętach czeka mnie domawianie nie skomentuje nawet ![]() Madziulka jak super śpi sweet! Carmela ale fajowy kroliczek! monia bo już nie wiem czy i o twoich zajączkach pisalam ale super! i syna starszego tez masz super! rozmyslam nad sałatką i wymyślić nie moge ![]() bo wszytkie 'domowe' te same co zawsze na każdą okazje już mi się znudziły ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
my na naszego mowimy uszatek poklikane troche
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jaki cudowny zajączek!
Cytat:
Dziewczyny Szymon siedział sobie w krzesełku w kuchni podczas, gdy ja gotowałam kapuśniaczek. Dałam mu różne łyżki itp. do zabawy. Nagle patrzę, a on śpi Myślałam, że padnę ze śmiechu. Skończyłam gotować, pozmywałam, a on ani drgnął. Nie przeszkadzał mu chodzący okap, ani stukanie naczyniami w zlewie. Nie wiedziałam, czy zaryzykować i go przenieść do łóżeczka, czy tak zostawić, ale wkońcu przeniosłam i spał jeszcze godzinkę w łóżeczku ![]() I dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie Szymonka Padam z nóg...
|
|
#2167 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, cale szczęście, że nie zainteresowała się suchą karmą..bo mogłoby się to źle skończyć. Ciągle próbuje raczkować, podnosi się, ale gdy chcę zrobić raczka do przodu, rozjeżdżają się jej nóżki . Rozłożoną mate, która miała pomóc w nauce raczkowania moja pierworodna ma gdzieś. I teraz ja wielki przeciwnik dywanów, wykładzin i wszystkiego co trudne w utrzymaniu czystości zastanawiam się nad kupnem dywanu. Bo wydaję mi się, że mała nie nauczy się raczkowac na śliskich panelach A jak jest u Was? Jak Tymkowi idzie picie z doidy? Cytat:
Oczywiście klikam. Marinka ja podobnie jak Brumek dzisiaj myślałam co tam z Tobą. Carmelka Madziulka ślicznie malutki śpioch W podpisie którejś wizażanki był taki tekst: "Co przynosi bocian? Chaos i zniszczenie" Zaczynam się z tym zgadzać
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-04-06 o 22:46 |
||
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ps. za mną chodzi sałatka z makaronu ryżowego, kurczaka wędzonego, ananasa, kukurydzy i czosnku ![]() Jak mi Tż kupi kurczaka wędzonego to robię
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Nie nadrabiałam, przeczytałam tylko ostatnia stronę ![]() dla świętujących miesięczniceCytat:
Jednak jakos czasu brak żeby zajrzeć.Ostatnio cały czas gdzieś jeździmy,albo sprzątamy, gotujemy,pieczemy... I jakoś ten czas ucieka przez palce. Wieczorami jak Domek zasypia to ćwiczę![]() Po świętach pewnie będzie więcej czasu 2. Oooo kupiłaś nosidło. Jakie? My mamy Tuli, ale Domek woli sam dreptac albo wózek niz w tym siedzieć... A szkoda bo też lubię tę bliskość ![]() 3.Iii Tymcio raczkuje! Matko, ale jestem do tyłu Więc dla Tymonka!!!
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej mamuśki, ja dziś padam lekko, narobiłam się jak osioł dziś, a Lila już obudziła się z płaczem ze 3 razy agni tylko doczytałam że Ty po królewsku-sąsiedzko mieszkasz... czy Ty wiesz jak ja Ci tego zazdroszczę? zaadoptujesz rodzinkę 2+2?
|
|
#2171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z pogrubionego tez sie uśmialam tak. z własnej glupoty hmm sałatka brzmi smakowicie mam faze na czooosnek ![]() Stronczek mam nadzieje że podroż przyjemna i całuski dla Wikusi! Natka fajnie że będzie Cie znowu więcej bardzo bardzo fajnie!
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane, wpadłam tak na chwilę sprawdzić co u Was.
My dzisiaj zjechaliśmy do rodziców na Święta, odwiedziliśmy też teściów. Hania zasypana zabawkami - coś dziadkowie za bardzo szaleją z prezentami i już się boję, że ją za mocno rozpieszczą. Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.Brumek, to nosidło wygląda bosko! I te sówki. Piwnooka się specjalnie dla Ciebie ujawniła ze swoją profesją , więc musisz skorzystać z propozycji i przy okazji spotkać się z Nami Poznaniankami.![]() Madziulka, ale on uroczo wygląda. Stronczku, trochę późno, ale ja również Wam życzę szerokiej drogi. Carmela, zajączek jak żywy- tylko marchewki brakuje. ![]() Agni, ciekawe z tą kropeczką- unikatowy egzemplarz z Emila. )- jedno było zielone, a drugie brązowe. ![]() No i musisz koniecznie wbić się na herbatkę do sąsiadki. ![]() Oliweczka, zdrówka dla Was. ![]() Telik, opis twoich ataków migreny przyprawił mnie o ciarki- mam nadzieję, że już więcej ich nie doświadczych. U Was jak zawsze smacznie i rodzinnie. No i więcej nie pamiętam... Dziękuję za wszystkie gratulacje dla Hani z okazji przespanej nocy. Co dla mnie najdziwniejsze, to fakt, że ząb nie wyszedł a ból ustąpił i zrobiła się spokojniejsza tak jak to zawsze było po przebiciu zęba.![]() Pewnie zajrzę do Was dopiero w poniedziałek, więc już teraz życzę Wam wszystkim zająca z wielkimi jajami! ![]() Aaaa...no i Brumek, Piwnooka, Rysiki- ogromne gratulacje dla maluchów za takie wielkie postępy ruchowe!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-06 o 23:11 |
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Stronczek Brumek doczytałam o wpisaniu na listę, dziewczyny to już chyba nawet są
ja jakoś tak z tych niesmielszych ale jak już wspominacie to podeslę co nieco do naszej ![]() a jeszcze tylko co do tych klopsików, to one moga byc dla wszystkich dzieciaczków, mięso mielone z indyka jest tak mięciutkie po ugotowaniu ze mozna rozdrobnić jak w spagetthi Jańcio po prostu tak szybko smakował, ze juz mu podawałam coraz wieksze kawaleczki a wczoraj doczytalam ze mozna jeszcze dodać zamiast tartej bułki kaszy mannej ale ja nie dodalam nic zbędne, tylko żółtko i przyprawy
|
|
|
|
#2174 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I nie wyobrażam sobie jak to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Aureola rudości jednym słowem ![]() Cytat:
Cytat:
Jak będzie miał kłopoty to na pewno kupimy, ale może się uda bez.A Dooidy to Nie idzie nam, bo mu go nie daję Na początku dawałam do zabawy, nauczył się trzymać za te rączki, a potem zapomniałam i stoi w szafce. Bo Tymuś na razie nic nie pije, więc w zasadzie tylko mleko mogłabym mu odciągnięte w nim dawać. A mi się nie chce ![]() Cytat:
A święta gdzie spędzacie? 2. Też Tuli A jak będzie z Tymciem - zobaczymy...3. Raczej pod-raczkowuje Bo to takie począteczki póki co. Za to czołganie ma opanowane do perfekcji ![]() Stronczku - jak Wam się jedzie? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz sobie
Czyli jednak!To jestem pełna podziwu a nawet więcej Jadę do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak serio, to mogłabyś mi napisać, czy te moje objawy wyglądają naprawdę na migreny, czy to coś innego? Wiem, wiem, diagnoza przez telefon i internet to to, co lekarze lubią najbardziej, ale... ![]() Cytat:
![]() 2. 3. Dziękuję 4. No właśnie w szoku ciągle jestem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- A gdzie jest moja Telikowa? ![]() >
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą.
Agata się przed chwilą obudziłą i urządza sobie z nami pogaduszki. śmieje się, gada ![]() I stanowczo odmówiła dziś niemowlęcego obiadku, chciała jeść to co ja (cwaniak mały jak dawałam z jej miski to odpychała rączkami, jak z mojego talerza to otwierała buźke) No i prawie zawału dziś dostałam. Agatul siedział mi na kolanach tyłem do mnie. Wszedł mąż i mówi co ona taka brudna, ja patrze a ona całą brodę ma ukrwawioną. Ja panika, ze z nosa czy coś. Ale z dziąsła jej poszła krew.
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Może być nawet i dziadkiem
oby przygarnęła ![]() dobra. idę spać. dobranoc
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam kroić warzywa
.
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
A doprawić, wymieszać to co?
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2182 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale słodki widok! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojj.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to od ząbka?Pewnie zajrzę jeszcze, ale dziękuję za wszystkie życzenia i dołączam się: KOCHANE, ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA, MOKREGO PONIEDZIAŁKU, MAŁO WNERWIAJĄCYCH MAMUSIEK, PO PROSTU RADOSNEJ WIELKANOCY!!!!! Idę robić pisanki, bierzemy Adasia do święcenia ![]()
|
|
|
#2183 | |||
|
Zadomowienie
|
babcię chcecie ze mnie zrobić w wieku 30 lat?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. wygląda trochę jak taki mały śpioszek. Bałam się że to może być coś poważnego, nadal się boję, ale pani doktor twierdzi że nie, więc może przestanę sie denerwować.![]() ach i pani doktor stwierdziała, że Emilowi przydałby się basen, bo jest duży, "zbity", i mam krótką szyje, i mięśnie karku wypadałby trochę porozciagać. ![]() poza tym martwiłam się że kręcił trochę gówka jak na :nie, ale tak jakby miał jakis tik. no to pani podotykała jego mięśni szyjnych i dała mu długopis do potrzymania (którego on jej nie chciał oddać ). nie wiem w jaki celu . sposób badania? . mówi, że nic groźnego. Mówię Wam ja powinnam studiowac medycynę, to przestałabym wmawiać sobie i innym choroby. ![]() idę kroić warzywa i gotowac jajka
|
|||
|
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Pewnie będę podczytywać.
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
na wstępię chciałabym życzyć Wam kobietki WESOŁYCH ŚWIĄT! omg scio aż mnie ciarki przeszły. Ale to ząbek się tak aż wyżyna? Czy co? Agat płakała? wow piwnooka jestem pod wrażeniem. ( zawsze chciałam być lekarzem, ale mózg nie ten...) agni mówisz, że lekarka zaproponowała Wam basen? mój też z tych dużych i ubitych. Pójdziecie? ja trochę tęsknie za Anglią, z chęcią wróciłabym tak na chwilę ![]() Widziałaś może Kate i Wiliama, albo Harrego chociaż ? ![]() Ale pogoda, o du.pę rozbić takie święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku, Aniu, Marino nie wiem od czego, albo sobie przygryzła albo to od ząbka. Nie wiem, bo nie płakała ani nic
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-07 o 08:46 |
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
maminki ja tylko na moment życze dużo zdrówka dla was i waszych pociech dużo radości i uśmiechu przy rodzinnym stole słodkości bez miary bede po południu
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
chyba dziś będzie pusto na wątku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Widzę, że wszystkie kroiłyśmy w nocy sałatki ![]() carmelaSoprano Piękny króliczek, Sara jest prześliczna! Taka drobniutka, delikatna Madziulka ![]() brumek cudne to nosidło! My mamy takie zwykłe i po pierwszym spacerze miałam dość...Ewie niewygodnie, moje plecy powichrowane-zraziłam się...ale jak widzę te sówki ![]() agni doskonale rozumiem...my dopiero od sierpnia mamy swój dom a przez ostatnie 6 lat mieszkaliśmy chyba na każdej ulicy we Wrocławiu tak jak piszesz...nie można wbić gwozdzia, pomalować-wogóle nie m sensu robic jakichkolwiek remontów...z każdym nowym meblem każda nastepna przeprowadzka coraz trudniejsza...trzeba nabrać dystansu i po prostu odpuścić![]() brumek,Marinka zainspirowaly mnie Wasze nowe brwi i umówiłam się z kosmetyczką na "po" Swietach ![]() nerolka,Monika za punkty i dostanie się-kciuki! dla wszystkich raczkujacych dzieci!!!!![]() Ewa co 2,3 dni wchodziła do nowego pomieszczenia, które stawało sie jej ulubionym teraz odkrywa schodywracam do kuchni... Wesołych, pogodnych, radosnych, zdrowych Świąt |
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() spokojnych, radosnych świąt, uśmiechniętych dzieciaczków, dużo słońca i zdrowia melduję się w końcu w nowej części ![]() jakoś ostatnio ciężko było się ogarnąć, towarzystwo chorowało... ale nie marudzę ![]() jesteśmy od tygodnia u teściów, jeszcze tydzień i wrcamy ![]() Hania dalej doskonali się w sztuce czołgania i po mału doopkę do góry podnosi, dalej jest bezzębna, za to łobuzica co raz większa ![]() ogromne buziaki dla Was i wszystkich dzieciaczków |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

. Od zrobienia zdjęć jakieś 2 tygodnie
.
.

a dzownilam dwa razy się dopytać czy nie ma opcji szerszych na klamki, nie ze będą przeszkadzać a tymczasem tyle odstaja że spokojnie by zakryly! (bo wkoncu zamówiłam w okna bo mamy strasznie duze wneki i zmniejszylo by i tak nie wielkie pomieszczenia), po drugie 2 przyszły białe 1 ekri
taa już sprawdziłam że to ja się kopnelam 
No, prawie calym
, cale szczęście, że nie zainteresowała się suchą karmą..bo mogłoby się to źle skończyć. Ciągle próbuje raczkować, podnosi się, ale gdy chcę zrobić raczka do przodu, rozjeżdżają się jej nóżki
. Rozłożoną mate, która miała pomóc w nauce raczkowania moja pierworodna ma gdzieś. I teraz ja wielki przeciwnik dywanów, wykładzin i wszystkiego co trudne w utrzymaniu czystości zastanawiam się nad kupnem dywanu. Bo wydaję mi się, że mała nie nauczy się raczkowac na śliskich panelach
malutki śpioch 

dla świętujących miesięcznice

Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.

.... normalnie tak mnie rozlozylo, ze tylko mozna ryczec...