|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Karolca a jak z mezem sie uklada??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I oby tak dalej... Moja Hania dziś co godzinę domaga się jedzenia i śpi na raty... po 15 minut... chyba przez ten upał... Właśnie przed momentem zasnęła w dużym pokoju, przekręciłam Ją na brzuszek i sobie śpi... Mam nadzieję, że troszkę dłużej, bo chciałabym jakiś obiad zjeść...A mam pyszne pierogi z truskawkami ![]() Nasza nocka całkiem spokojna, tylko Hanię wybudziły bączki potężna kupa o 2 (a spała od 19) więc Ją przewinęłam i nakarmiłam... no i musowe karmienie po 4 (z tego Hania nie chce zrezygnować za nic) i o 7.30... W ogóle, to zaczęłam szukac jakiejś sukienki dla Hani na chrzest... ale ciężko mi idzie bo wszystkie takie błyszczące i falbaniaste... a ja chciałam jakąś taką delikatną bawełnianą sukieneczkę... choć w sumie nie wiadomo jaka będzie pogoda, ale liczę na to, że w lipcu będzie ciepło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Czy u Was tez taki ukrop straszny? normalnie prawie jak Bahamy..tylko lezak na balkon wystawic i drink z palemka! Emigra czadowa pozycja Juli do spania(mamy ten sam kocyk)..zapieluchowana po same uszy ![]() ![]() DIDA musialam sie niezle strachu najesc ,oj nie zazdroszcze! Jasne,ze jesli to mozliwe to dla spokojnosci swojej lepiej miec ten monitor niz co chwile sie zastanawiac,czy aby cos sie nie stalo tfu tfu.... evcia czytam,ze Ty juz wyjechana na Mazury..noo i Laura złapie lepszego powietrza ![]() ![]() desia jak tam buzka Viki? Tikki zeby Wam podroz dobrze minela i Andrea polubila latanie ![]() ![]() ![]() Gosia pocieszna ta Twoja Wiki ,ale dobrze,ze konsultuje swoje pomysly z Toba ![]() Natka ale Oli gaduła jedna! ![]() ![]() Dziewczyny z Wawy..czy ktoras z Was planuje z Maluchem chodzic na basen..bo teraz sie zaczyna nowy turnus ![]() ![]() Cytrynka widze,ze nasze chlopaki to brzuchowe są. Moj tez,dzien i noc..wlasciwie to On nie potrafi w innej pozycji zasnac. Tj piszesz..ew.na spacerze spi na plecach..ale w domu tylko na brzuchu. od niedawna zaczal sie namietnie turlac na plecy z brzucha i drze sie wtedy wnieboglosy jak sie ocknie nie w tej pozycji ![]() Moniq jak ogladalam Twojego bloga to mi jezyk uciekal do podlogi. Przepieknie zdjecia i te smakołyki...mniam!!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
Mateusz tez ssie łapke, az sie dławi tak głeboko wsadza sobie ja do buzi.
Ja w taki upal jak teraz ubieram w body z krotkim i cienkim kocykiem przykrywam, który i tak wykopuje. U nas tez dzis dzien marudy, juz sama nie wiem o co mu chodzi, moze faktycznie te zęby,bo reka non stop w buzi i caly czas jeczy. Co do sciagania, to ja normalnie sciagalamc o 3-4 godziny i udawalo mi sie sciagnac okolo 100 ml, dopoki nie zachorowalam, mialam krosty nawet na sutkach, nie mialam sily sciagac tak czesto , i zauwazylam ze nie ma juz tyle mleka co wczesniej. Szczerze powiedziawszy tez jestem zmeczona tym sciaganiem, a sciaganie przy tym co wyprawial MAteusz przez pierwsze 2 miesiace to byl prawdziwy wyczyn. Evcia moj synek tez uwielbia lezec nago, mowimy z TZ mu ze jest zboczencem ![]() ![]() ![]() Karolca , ale szerokii usmiech Ewelinki ![]() ![]() ![]()
#2168 |
Rozeznanie
|
A bo chyba większość jednak mówi "przemajgnąć".. Bynajmniej ja tego słowa używam
![]() Desiu to jest jeden z ważniejszych powodów... W K napisałam co i jak... Nowaken właśnie przeczytałam o tej malutkiej... Kciuki za nią trzymam,żeby szybciutko wyzdrowiała... Gosia ![]() ![]() U nas pogoda jak marzenie,a ja muszę w domu siedzieć ![]() ![]() O właśnie miałam Was o coś spytać. Od którego m-ca można dziecku podawać domowej roboty biszkopty,albo flipsy??
#2169 | ||
Zadomowienie
|
Gosica, Mag_99 - ale wam dziecieczki pieknie rosna!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My juz po spacerze, karmieniu i porcji zabaw na macie ![]() ![]() Mravka, pamietam ze pisalas ze wydluzylas Robciowi odstepy miedzy karmieniami do 3.5h - ciagle sie tego trzymacie? W ktorym tygodniu/miesiacu to zrobilas? Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-06-19 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczyny
![]() Monia brawo za w sumie chyba udaną nockę ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle napisałyście ,że teraz pojadę tematycznie ![]() Kaja w taką pogodę śpi w bodziaku z krótkim, skarpetkach , przykryta cienkim kocykiem w nocy lub pieluszką w dzień.Jest zimnolubna zdecydowanie, wczoraj jak padła przy otwartym oknie o 17 tak obudziła się o 2.30 , wypiła i spała do 6, potem jeszcze do 8 .... Czasem się rozkopie, ale jak w pokoju jest 23-25 stopni to raczej nic jej nie grozi, jak widzę to przykrywam, ale jak śpię to nie widzę ![]() Moniq blog fajowy ,no i zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() Evvcia widziałam ,że gdzieś zapomniałam o jakimś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia ale masz rozsądną tą Córeczkę , gratuluję ![]() Tikki szczęśliwej podróży ![]() ![]() Moja Kaja od dziś porusza się ruchem na okrętkę ( tak to nazywam) , bo potrafi się przekulnąć ![]() ![]() ![]() na 16.30 smigam do fryzjera, włos się sypie , więc nie ma co zwlekać , wróciła moja ulubiona fryzjerka, 3 lata była na wychowawczym , więc się tulałam po innych , ale to nigdy nie bylo to co powinno byc byłam na spacerku, zaprosiłam koleżankę z 4 latką na kawę i ciasto , nie pytajcie jak wyglądała podłoga po tej wizycie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
ale mi moje dziecko stracha napedzilo, lezal na lezaczku a ja prasowalam i nagle wrzask jak by go ze skory obdzierali i caly purpurowy sie zrobil, dlawil sie slina albo po herbatce ulal? nie wiem ale szybko go podnioslam i polozylam na ramieniu pokaslal jescze troche i przeszlo uffff bo juz mi sie slabo zrobilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Uśmiałam się ![]() Dziękuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Balbinka z biszkoptami i ciasteczkami bylabym ostrozna bo to jednak gluten i moze uczulac, choc nie musi. Na pierwszy rzut to chrupki ewentualnie wafelki ryzowe przed biszkoptami, przynajmniej ja tak robilam. Dokladnie nie pamietam kiedy chrupki, jeszcze sie nie zaczelam tematem intersowac bo Viki i tak za mala! Musze doczytac w klubiku ![]() Mravka- dziekujemy, buzka piekna, od czasu do czasu cos tam wyskoczy, ale to jest naprawde pikus ![]() Wczoraj wyczesalam rowniez reszte ciemieniuszki, wyczesywalam rowno tydzien na raty bo glowka strasznie czerwona byla po i nie chcialam za duzo na raz ![]() Cytrynka, nie znasz slowa przekulnac? ![]() Od : kulac sie, my jak bylismy mali to ciagle sie kulalismy po podlodze, u Was tak sie nie mowi? ![]() No a pytalam bo nie zaleca sie kladzenia dzieci w nocy na brzuchu, no chyba ze wlasnie potrafia sie przekulnac. ![]() No ale jesli inaczej nie spi to inna sprawa ![]() Katarzynka widze , ze nieciekawy masz dzien ![]() Zycze cierpliwosci! Monia - no to sukces ![]() ![]() ![]() Teraz moze byc juz tylko lepiej ![]() I bardzo dobrze , ze sobie odpoczelas i dalas Hanie Tz! ![]() I mi cierpliwosci czesto brak ![]() ![]() Karolca - fotka rewelacyjna ![]() Roksape - nie jestes sama w takim razie ![]() Rybka - mysle ze w UK podobnie jak i w szwecji jest - jak nie ma dowodow, tzn nie zostalo to firmom farmaceutycznym jeszcze udowodnione to problem nie istnieje ![]() To co mi gin powiedzial to narazie sa jakies luzne doniesienia, kto wie - moze sie okazac ze to prawda albo tez ze nie prawda ![]() Gosica - brawa dla Gabi ![]()
![]() |
#2175 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poszukiwania sali trwają... Głowa mnie boli na samą myśl o.O ![]() ![]() Cytat:
Laura śpi niemal non stop od 12.00 wstała 1,5 godziny temu zjadła 150ml, zmieniłam pampka i dalej śpi. zakryta moskitierą, bo tu na wsi to muchy atakują, niby wszystkie wybiłam, a zawsze jakaś dziadówa wylezie ![]()
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() chętnie sie podłacze pod wasz wątek. Jestem mamą uroczej Zosi, która urodziła się 17 lutego.... robiłam wszystko żeby przyszła na świat w walentynki ale jak widać już od początku wszystko musi być tak jak ona tego chce ![]() A wiec delektuje się jej mini terroryzmem ![]() Serdecznie witam i proszę o ciepłe przyjęcie. Mama d ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Laura śpi niemal non stop od 12.00 wstała 1,5 godziny temu zjadła 150ml, zmieniłam pampka i dalej śpi. zakryta moskitierą, bo tu na wsi to muchy atakują, niby wszystkie wybiłam, a zawsze jakaś dziadówa wylezie ![]() Kucze od kilku dni Zosi nie dopisuje apatyt, nie wiem czy to przez upał czy nagle jej się odwidziało bycie 'kluseczką' a postanowiła być Top Model ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
mama d witaj
![]() ![]()
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje że spodoba Ci się tu u nas ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Andrea dziś nie może spać. Ciągle się straszy ![]() Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2012-06-19 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
wrzuciłam parę fotek z imprezy Kajulkowej ,
część Mama D ![]() ![]() ![]() a no właśnie, muszę kupic witaminę D ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zosieńka urodziła sie sn. Położna jak i mój mąż nie mogli wyjść z podziwnu jak łatwo i 'przyjemnie' poszło. Zosia zdecydowała się przyjśc na swiat na dzień przed egzaminem... leżałam w łóżku i uczyłam się na niego kiedy zaczeło mnie coś siekać ... od razu zaczęłam liczyć sukrcze i już po chwilce były jak na zawołanie co 3 min. w ciągu godziny byliśmy na porodówce i nawet nie wiem kiedy kazali mi przeć (te nei wiem keidy to pewnie zasługa znieczulenia ![]() Już nie karmię choć byłam bardzo zdeterminowana. Nawet kiedy obiłam wyprawkę to zakupiłam wszytsko prócz butelki bo 'przecież będę karmić piersią to po co mi butelka', Zosia jako duże dziecko (4,3) była wiecznie głodna i nienażarta wiec nie dawałam rady, piersi zakrwawione, bolące no i płacząca Zosia z głodu... walczyłam sama ze sobą przez miesiąc aż skończyło się to zapaleniem piersi. Było to równo na 1m Zosi i jej wizytę u pediatry - i chwała Bogi bo odrazu poszłam po receptę na antybiotyk i już na drugi dzień ożyłam ![]() ![]() Karmię Zosieńkę bebikiem i zastanawiam sie nad wprowadzeniem jabłka. W czwartek idziemy na kontrole gdyż walczymy z katarkiem i wtedy mam zamiar zapytać o rozszerzanie diety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan to nocka calkiem fajna chyba, oby bylo juz tylko lepiej
![]() balbinka co to flipsy? ![]() evcia moja tez dzis spiaca jest, ale nie narzekam... tak rzadko jej sie to zdarza ![]() witaj mama d |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Konia super zdjęcia!!
Jak pięknie przystrojony wózek i sama Kajulka! |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie i dziękuję za przyjęcie ![]() Ps. Zosia nawołuje że już wstała, no to popisane ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
julia znowu ma podwyzszona temp, podalam paracetamol i zasnela po wielu walkach dzieki temu moglam ja nakarmic na spiaco ... boziu blagam zwroc mi moje kochane spokojne dziecko
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, ja na chwilkę..nie bardzo mam czas by pisac w ostatnich dniach i najbliższe też się tak zapowiadają
![]() Nie zdążyłam wszystkiego nadrobic.. ![]() Desiu widziałam, że mnie przywoływałaś ![]() Desiu, apropos tych tabletek.. To mnie zaskoczyłaś.. Ja kupiłam niedawno jedno opakowanie, jeszcze nie zaczęłam brac.. A w jaki sposób wpływa na dziewczynki? Kaja śpi pod pieluszka flanelową (przykrywałam tylko tak do pasa, żeby na buzię nie wciągnęła), ale tylko przez jakiś czas, bo potem rozkopuje ![]() Evvcia a które to szczepienia (te których nie możecie wykonac przez brak karty?)? Kaja nadal nie szczepiona.. Tylko to pierwsze w szpitalu, a potem nic. Tez bym juz chciała.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-19 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() biszkopty ze sklepu od 9, domowe nie wiem, a flipsy chyba od 6 lub 7 - nie pamiętam dokładnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Ja również witam nową Mamę
![]() ![]() A Hania jak zasnęła, tak śpi do tej pory... chyba rzeczywiście ten upał daje Jej się we znaki...zresztą nie tylko Jej... no i tak sobie myślę, że dziś Jej nie będę wyciągać na spacer, bo chłodniej zrobi się pewnie dopiero ok19, a to jest pora kapieli i zasypiania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Hej .
Byłam dziś na terapii i troszkę mi lżej. Takie spotkanie nie rozwiązuje problemów ale i tak lżej na sercu że obiektywny obserwator podzieli się spostrzeżeniami na temat mojego życia . Po 10 minutach stwierdziła to samo co mówią mi moi rodzice: że się poddalam i uszczesliwiam wszystkich oprócz siebie. Nie walczę już i spycham swoje potrzeby na ostatni plan. No ale chyba nie ja jedna. Zobaczymy co dalej. Na razie się wygadalam. Co do kolek . Ja czasem stosuję ten karaterek Windi . Fajna sprawa. Znalazłam sklep co sprzedają na sztuki. Pomaga z gazami i często wywołuje kupkę . Stosowalam kilka razy jak suszarka już nie dawała rady na wrzask i wydawało mi się że to brzuszek . Mały momentalnie się wyciszal . Co do zamknietego wątku patologicznego , to takie społeczne naganki wpedzily mnie (między innymi) w wyrzuty sumienia i początki depresji. Podczytalam go wczoraj. Brawa dla Emigry . Podobno są matki które się przyznają że nie są w tej roli najlepsze na świecie . Szkoda że ma takich w moim otoczeniu.
#2190 |
Zakorzenienie
|
mama d witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.