|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
bo też ostatnio słyszałam, ale zupełnie nic nie kumam i jakoś nie mam weny zagłębiać się w tym momencie w temat. Będę wdzięczna niesłychanie za podrzucenie jakiegoś sensownego linka dotyczącego żywienia maluchów i tego, co to najważniejsze i kiedy i na co zwracać uwagę? albo przy kolejnym wątku wrzucić takie rzeczy na pierwszą stronę? Zuzik zasnęła z tatą, więc zmykam do łazienki robić się na bóstwo nocne ![]() bo jutro caly dzień sama z małą (mąż jedzie na szkolenie i o 4 wyjeżdża). Coś czuję, że da mi popalić dziecię me drogie. tfu tfu.. żebym nie wykrakała ![]() co do zostawania samemu z dzieckiem, to odkąd maż wrócił do pracy (przez pierwszy miesiąc był na urlopie) to jestem z małą sama od rana do wieczora. A właściwie późnego wieczora, bo po pracy siedział w garażu i dłubał przy samochodzie. Wydaje mi się, że sobie świetnie razem radzimy. W domu porządek na błysk, obiad ugotowany, ja pomalowana, na spacerki chodzimy nawet z psem, a to nie lada organizacij wymaga (starabanić się z 4 piętra z fotelikiem i coraz cięższym dzidkiem, psiakiem wyrywającym się na dwór, jakby od roku nie wychodził, przejście do garażu po drugiej stronie ulicy i pokonanie kilkunastu kolejnych schodów). jest ok ![]() ![]()
![]() |
#2162 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hej.My po wizycie u ortopedy!!!od razu jak mnie zobaczył umył ręce
![]() ![]() Zrobił usg bioderek i jest OK ![]() Mimo to kazał szeroko pieluchować,kłaść dużo na brzuszku i do kontroli za 6tygodni. Może mi któraś świadoma w tej kwestii powiedzieć albo zademonstrować na swoim bobasie,jak się zawija te pieluchy??? Mi jakoś to nieporadnie szło... ![]() A i co do biustonosza...to jednak nie jest taki fajny,chodzi tylko o otwieranie tej miseczki do wyjęcia piersi,otwiera się tylko do połowy sutka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też 5w1.Może tak być Kasiu,że śpi.Mój Jurek tak miał ![]() ![]() Cytat:
Cudowne są te nasze dziaciaczki!wszystkie piękne i do schrupania słodziaki małe ![]() maggie jaka sesja z opisami ![]() ![]() Asiulka Jasieniek cudny!świetna góra,to body?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-06 o 22:30 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
kurcze nic nie wygralam
![]() Dziekuje kochane ![]() Kattee ja wiem, ze ten lekarz zalecil Ci pieluchowac, ale wiekszość z nas nie pieluchowała bo już sie od tego odchodzi. Składa sie tetre na kształt prostokąta i wkładasz miedzy nóżki jak podpaske. Asiulka to może zrobimy kiedys spotkanie w Twojej kawiarni co? ![]() Kacik dla dzieci, toaleta, kawa, ciastko - czego wiecej trzeba My gluten u Pawła wprowadzalismy po 6 miesiacu jak juz sloiczki jadl. i w niektorych daniach jest gluten. Sa tez kaszki i kleiki glutenowe - z pszenicy, jeczmienia, zyta. |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to wszystko jest za ciężkie..
![]() Czyli ogólnie kleik mogę już dodawać, ale On jest dopiero, tak faktycznie, zalecany od którego miesiąca? No i jak tam ten temat kaszek? One są też przecież dopiero od 4miesiąca? ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- No i jaki ten kleik teraz dodawać? Ryżowy, kukurydziany? Czy jaki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
kochane potrzebuje porady... od wieczora mam nieustannie goraczke 38 stopni,po apapie na chwile spadla ale wrocila znowu. I teraz nie wiem co jest jej powodem,bo lewą pierś mam twardawa lekko mimo,ze caly czas do niej malego dostawiam i boli mnie od spodu. czy to jest moze ten zastoj?? bo nie wiem co robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Asiulka mój ma 30 lat
![]() A ktoś tu pytał czy się nie czepiam - czepiam się niestety takich bzdur! Muszę się gryźć w język non stop... Np. "Weź przesuń lewą rękę o 1 cm w dół jak go nosisz" ![]() Witamy dzień jak zwykle z kolką! Tralalaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
tylko ta pierś nie jest strasznie twarda,ale boli. rano jak wstalam to miałam 39,4,teraz po 2 apapach mam 38,5.a malego do tej piersi przystawialam cala noc. pojde pod ten prysznic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolezanki córka zaczela zabkowac jak miał 2,5 miesiaca , u nas tez dzien z kolka sie zaczyna... juz rurka w pupie była o 6 rano i teraz dziecko usmiechniete spac poszło... Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-11-07 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko do mam najstarszych dzieciaczków na wątku- wasze Skarby próbują wyciągac rączki o zabawek??? Zośka właśnie leży w huśtawce i wyciąga rączke do zabawek na pałąku i jakoś tak strasznie zirytowana się tym rączkąm przygląda i tak się zastanawiam czy zaczyna coś czaić czy to czysty przypadek że tak się zagapiła
![]()
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Witamy się z dziesięciotygodniową Sonią ![]() Piszecie, że wczoraj wasze dzieci miały dzień marudera, moja wczoraj raz że żadała cycka co dwie godziny to nie było mowy o spaniu tylko były uśmiechy, zaczepianie, gaworzenie i marudzenie na przemian. Waćpanna może spała przez cały dzień godzinkę. Dopiero wieczorem po kąpieli raczyła zasnąć na dwie godziny i już ładnie do 6.30 z dwoma pobudkami na karmienie. Hmm starsza mniej aktywna w dzień była będąc w jej wieku ech brech. Aktualnie marudzi, bo już wróciłyśmy ze spaceru odprowadziwszy starszą do przedszkola i już śniadania do końca zjeść nie mogę bo karmienie. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2173 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze mi z tym ![]() Cytat:
![]() A miały być Twoje ![]() Ja jeszcze nie looknełam na te kupony |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje za wszystkie odpowiedzi odnosnie tego miejsca po szczepionce
![]() u nas dzis nocka extra, mala zasnela przed 22 i obudzila sie o 4 i przed 8 na cycka i teraz dalej spi ![]() Katee ta pieluche to dokladnie tak jak katiem pisala robisz z niej taka jakby podpaske, wkładasz troche pod plecki i przeciagasz z przodu miedzy nozkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Stwierdzilam ze dzisiaj zapisze sobie co o ktorej Kuba robil - w sensie do ktorej spi, jak dlugo je itd. A starszy troche kaszlal w nocy wiec do zlobka nie poszedl i walczymy z odpieluchowaniem. w domku cieplo to lata w majteczkach. Kurcze On taki madry jest i duzo kuma, ale tego siusiania to ni w zab ![]() Kurde moj telefon nie ma zasiegu? przez pogode? |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
A tu Sonia śle uśmiech wizażowym ciociom
![]() PB076518.jpg Jeśli mowa o wadze, to ja już waże mniej niż przed ciążą bo 56,5 kg ![]()
#2177 |
Zakorzenienie
|
Co do szczepionki przeciwko gruźlicy to Sonia ma taki bąbelek sino-różowy - ciekawa jestem czy to ustrojstwo pęknie.
Starszej pękło i się chwilę ślimaczyło, po czym została blizna.
#2178 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Muszę się wyżalić ![]() Kłócimy się już drugi dzień. Wczoraj stwierdził, że mam się rozejrzeć dookoła i zauważyć że jestem żoną i matką - nawet nie wiem o co mu chodziło, ale czy to oznacza, że w jego mniemaniu jestem złą matką? Temu człowiekowi nic we mnie nie odpowiada, nic nie potrafi pochwalić, a sam najlepiej jakby był wiecznie uważany za bohatera w swoim domu... Nie ma go całe dnie, a co chwile wymyśla jak mamy wychowywać dziecko i tak: - nie potrząsać nim (w censie nie bujać tak z góry na dół szybko) - nie mówić jak dziecko ( np. prosię zamiast proszę) - wiem że niektórym to przeszkadza, ale mi nie - w przyszłości nie reagować jak się np. przewróci - i teraz najlepsze - o 22 położyć do łóżeczka i niech zasypia, nawet jeżeli płacze z głodu bo, uwaga, w interesie dziecka jest najeść się do 22! - Boże, na samą myśl że mialabym coś takiego zrobić robi mi się niedobrze. Ryczeć mi się chce. I choć wiem, że są gorsi faceci jak np. ex Sojki to jednak ostatnio marze o tym, żeby zamieszkać sama z córeczką, albo z moimi kochanymi rodzicami, których ten typ też się ich czepia ![]() Dobra skończe już... czuję się okropnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Przystawiłam małego do piersi,potem poszłam pod prysznic i rozmasowałam tą pierś.Mleko samo z niej leciało ![]() Na razie gorączki brak i pierś już tak nie boli. Oby to nie wróciło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2181 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale Sonia słodka
![]() Ja nawet nie wiem ile ważę bo nie mam wagi ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Ostatnio znajomej mama opowiadala mi ze moj kolega, a maz jej corki nigdzie nie pozwala jej wychodzic. Maja 2 dzieci i Ona jest matka. ma byc w domu. a nie wydawac kase w knajpie. I raz powiedzial ze niech idzie ale jak wroci bedzie miala walizki na progu. I ja jej odpowiedzialam ze bym zaryzykowala z tymi walizkami..... Jesli ma dokad pojsc - do mamy to niech nie pozwala sobie na takie traktowanie. Nie wiem jak jest u Ciebie i ile to trwa? Bo u tej dziewczyny kilka lat. Wiecie co ja chyba mojego nie docenialam. bo z postow o mezach wynika ze to aniol. Cytat:
dobrze ze juz Ci lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to są body ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj moje dziecko mnie zaskoczyło ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
Diewczynki doradźcie, poszła u nas akcja św,Mikołaj i każda osoba wybierała sobie dziecko ktoremu fundnie prezent. wziełam bliźniaki. i teraz mam problem co można kupić takim dzieciaczkom, mają 4 lata, pochodzą oczywiście z biednych rodzin więc w zaadzie wszystko powinno ucieszyć, ale może macie jakieś fajne pomysły? to jest dziewczynka i chłopczyk
![]() |
#2184 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Moje dziecko pięknie dziś spało. Dorasta mi chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
A w 7 tyg Mati wypija 120ml mm. Cytat:
Cytat:
Ale ona długa ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Bafi Sonia śliczna a z tą wagą jak to zrobiłaś ja się pytam?
Ja też tak chcę ![]() Jem mało,nie jadam kolacji po 18,słodyczy wogóle a waga ani drgnie. Agnus współczuję sytuacji z tż a ten tekst o jedzeniu po 22,normalnie bym utłukła ![]()
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
Aha i jeszcze - to ze maz nie pije, nie leje to nie oznacza ze jest wspanialym mezem. Ja nie pamietam kiedy przez mojego plakalam. Wiadomo ze czasem mamy inne zdanie i sie wkurze i powiem co mysle, ale do placzu mnie nie doprowadza. w sensie ze nie sprawia mi az takiej przykrosci.
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-11-07 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja juz zdrowa ![]() Pola wczoraj tez marudna byla,malo spala w dzien ale za to cala noc przespala od 21:30 do 6 ![]() myslalam,ze sa dobre wiesci od kraven
#2189 |
Zakorzenienie
|
Tamlin
![]() ![]() Marta - nie mam pojęcia jak to się dzieje, ale chyba Sonia ze mnie równo wyciąga (żarłok mały domaga się cyca w dzień co dwie godziny w nocy co 4. Teraz też mam więcej ruchu, codziennie zaprowadzam i odprowadzam starszą do przedszkola. 3 razy w tygodniu ma sekcje, więc pół godzinny marsz z Sonią w wózku też chyba coś daje. Może to dobrze że się więcej ruszam. Ale fakt brzusio prawie płaski się zrobił ![]() A i muszę powiedzieć, że to nasze mleczko jednak dobre właściwości od jakiegoś czasu walczę z ciemieniuchą u Soni, non stop się jej pojawiają łuski na czubku głowy a zaczęło się od uszu i boków głowy. A ja smarowałam, wyczesywałam i draństwo dalej się robiło. I lekarka mówi mi posmarować głowę swoim mlekiem. I wczoraj wreszcie zaczęłam to robić przy każdym karmieniu resztką pokarmu smarowałam jej ten łepek i jakie było moje zdziwienie, jak włoski przeschły i się odkleiły tak momentalnie pojawiło się na nich pełno łusek, po kąpieli wyczesałam porządnie a dzisiaj główka czysta ![]() Nic idę założyć Sonii śliniak, bo właśnie z zamiłowaniem objada swoje rączki i gaworzy śliniąc się masakrycznie przy tym i kończę prasowanie bo ciągnie się to za mną jak flaki z olejem.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-11-07 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
moja córa po porannym wrzasku chrapie mi na rękach
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.