|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 |
|
8 | 16,67% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 |
|
3 | 6,25% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 |
|
5 | 10,42% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
7 | 14,58% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
4 | 8,33% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
2 | 4,17% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
trzeba czekać ![]() witam nowe mamusie
|
|
#2162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wszystkie 3 mamusie które dołączyły niech napiszą wiadomość prywatną do naszej Jenny to będziecie na liście
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam się, że podczytywałam Was od początku
Wydaje mi się Justi, że pisałaś, że też od razu się nie 'ujawniałaś' tylko czekałaś chwilę. Ja chyba potrzebowałam więcej czasu, nie wszystkie wyniki były dobre i dopiero badanie połówkowe dało pewność, że wszystko jest w porządku. Bałam się cieszyć i dzielić tą wiadomością.. |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
miód, czosnek, mleko to moja stała porcja dnia ale już mam go dość...
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, i gratuluję synka
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
ankaaa współczuję bóli. Mój pierwszy synek też ma na imię Leoś
![]() nuna zdrówka ![]() Ja też mam wieczorami zgagę. Piję Maalox w mleczku. A pod koniec poprzedniej ciąży jak już łykanie śliny bolało, gin pozwolił łykać Ranigast. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że się zdecydowałaś i że już dobrze ![]() Czy ja Cię znam z PM2011? Znajomy nick ![]() edit: widzę, że tak i do tego w pierwszym wątku trochę pisałaś
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-08 o 09:54 |
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i super że tz w koncu spi
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze no najbardziej przerażają mnie te zdrobnienia od Eli....nie podoba mi się to imię;/
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze sie ujawnikas. witam szczegolnie goraco, bo sodowski to moj obecny temat nr 1 napisalabys cos wiecej o samych badaniach? i o sobie oczywiscie tez. gratulacje coreczki! |
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, tak znamy się z PM2011
|
|
|
|
|
#2173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możemy sobie rękę podać![]() A i termin mam na 16 Maja! Na początku wychodził 20-ty i tak jakoś sobie wkręciłam
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz jakieś pytania - pytaj bo nie wiem co jeszcze mogę napisać
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
![]() od rana troszkę zabiegana jestem. Może później, będę miała trochę czasu na wizaż
|
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Ups Justi nie doczytałam, że już wiesz jaki to wózek
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Witam mamusie ktore dolaczyly do nas Schorowane mamcie,wracajcie szybciutko do zdrowia !!! Nie bylo mnie wczoraj,wiec znow jestem nie na biezaco Dzis tez mialo mnie nie byc,ale stwierdzilam ze wpadne sie przywitac i uprzedzic,zebyscie sie nie martwily Kochane moje ![]() Zostala mi jeszcze jedna forma do wypisania,ta ktora ma 50stron,a ze musze konsultowac ich wypelnianie troche z ksiegowa ktora tez nie moze poswiecic mi calego swojego czasu wiec troszke to trwa,a wiem ze jak zasiade tu z Wami to sie nie odczepie,a zalezy mi zeby jak najszybciej to wypisac,wyslac i niech sie dzieje ![]() Aaaaa i wczoraj usypiajac wpadlo mi do glowy ![]() Stwierdzilam ze to pomysl na tytul na nastepna czesc ![]() "Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki,niedługo ujrzymy nasze maluszki "Milego dzionka Ciezaroweczki
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeść!
witam nowe mamusie! |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
To nic, tak czy siak dziękuję za zainteresowanie
dobra, idę
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez juz na to patrzec nie mogę.. |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie laboratoria od 7 do 11 robią badania, a później od 15 do 17 wydają wyniki. Na badaniach trzeba być na czczo, więc do 17 ciężarna raczej by nie wytrzymała ja właśnie zbieram się do SR przy szpitalu i tak zaczęłam się zastanawiać czy skoro mam l4 leżące to czy mogę uczestniczyć w tych zajęciach, w ćwiczeniach na pewno dziś nie będę brała udziału, tylko w wykładach. Mój gin mówił, że nawet mając leżące mam prawo iść na badania, do dentysty czy innego lekarza....
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś ani się waż!deb witaj! Mi też sie Twój nick kojarzy, pisałaś troszkę z nami prawda? Fajnie dziewczyny, że jesteście i już nas nie zostawiajcie. Jak to mój mąż mawia: the more the merrier
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też na razie uciekam, za niedługo przychodzi koleżanka i muszę siebie i dom trochę ogarnąć
przez to moje banie się nikt ze znajomych nie wie, że jestem w ciąży, więc jak dziś koleżanka zobaczy mój brzuch to pewnie mi tu zemdleje ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszlam wiec z domu, jestesmy w centrum, a tu dzwoni tz, ze mam natychmiast wracac, bo baby z zusu, kontrola, bierz taksowke i do domu. myslalam, ze zartuje, ale nic z tego. wiec ekspresowo bankomat, taksowka dom. 7 minut. juz w drodze myslalam jak to rozwiazac, czy wejsc do apteki zeby miec jakis paragon, czy tak jak podpowiedziala pani w sklepie ciazowym podjechac do laboratorium, czy od kolezanki wziac paragon za spodnie ciazowe, bo ja kupilam juz wczesniej...w miedzy czasie tz zadzwonil, ze nie udalo mu sie pan zatrzymac, bo stwierdzily, ze jesli mnie nie ma w domu to one wchodzic i czekac nie moga (powiedzial, ze wyszlam tylko do sklepu pod blokiem i bede za 5 min) nie zastaly mnie, wiec wrzucaja do skrzynki wezwanie w celu wyjasnien. wpadlam do domu i na tym pisemku byla informacja, ze do 7 dni musze sie u nich stawic i pisemnie wyjasnic powod nieobecnosci podczas zwolnienia. byl tez podany tel. zadzwonilam i poprosilam pania (byla bardzo mila), czy moglaby mi podac tel. do swoich kolezanek albo sama przedzwonic i poprosic by sie wrocily, bo ja wyszlam tylko po bulki i musialysmy sie minac. pani troche krecila, ze jesli nie zastaly to teraz ruszy "procedura wyjasniajaca" i zebym to jak najszybciej zrobila, bo jest okres naliczen i wyplat i zasilek moze zostac wstrzymany. pojeczalam jej troche do telefonu i zlitowala sie nad ciezarna po chwili oddzwonila, ze panie owszem wroca sie, ale nie moze mi powiedziec kiedy. ledwo zdazylam zdjac kurtke, a tu domofon i zus. wiec ladnie polozylam kolderke na kanape, obok na biurku staly moje kubki, lekarstwa. panie nie byly chetne zeby wejsc, ale widzialy, ze ledwo oddycham i zaraz bede wyc, wiec weszly. powiedzialam, ze mnie baaaardzo zestresowaly, bo ja tylko wyszlam po bulki, a tu od razu w skrzynce wezwanie. stwierdzily, ze mam sie nie denerwowac, daly do podpisania liste i wypytaly tylko jak sie czuje, czy ciaza nadal zagrozona. kiedy juz zrobilo sie luzniej wypytalam jakie mam l4, bo nawet nie wiedzialam czy chodzace czy lezace (dlatego ta kolderka ) i okazalo sie, ze chodzace, ale to tez nie oznacza, ze moge sobie chodzic caly dzien i "korzystac z zycia". w gre wchodzi wyjscie do lekarza, apteki, na badania. pytalam czy moglabym byc np. na basenie albo spacerze. stwierdzily, ze teoretycznie tak, ale trudniej to pozniej "obronic" i ze lepiej na basen wybrac sie po 15 i ze dla wlasnego komfortu jesli nie chce miec wstrzymanego zasilku i biegac z wyjasnieniami i czekac az je rozpatrza lepiej zostac w domu, bo pozniej sa podejrzenia, ze sie pracuje gdzies na czarno i wyludza zasilek (w moim przypadku to logiczne). a jesli ktos ma l4 lezace to najlepiej zeby go w domu zastali w szlafroczku pod kocem ![]() nie wiem jak to sie ma do osob, ktore maja normalne umowi. pewnie az tak nie szaleja. ciaza to nie choroba, a jednak przeciwskazan do pracy sporo. my tez planowalismy jakis kilkudniowy wypad do zakopanego albo gdzies, ale odpuscilam. nie jestem jakos bardzo w domu uwiazana, bo juz wiem co robic jak znajde pisemko w skrzynce ale tez nie szaleje i nie znikam na dluzej. ale ja mam duzo bardziej skomplikowana sprawe. myslalam nawet, ze moze przyszly zobaczyc czy faktycznie w ciazy jestem?
|
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u nas greckie zdrobnienie, które tworzyć można od wszystkich imion, wystarczy dodać końcówkę -aki. tak więc ja jestem dla męża joanaki, bebe będzie Elenaki albo Eleni ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- dziś jestem nie taka. nie wiem czy to zawód mieszkaniem czy ogólnie.
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli a po jakim czasie od rozpoczęcia L4 miałaś tą kontrolę?
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
i duzo leosiow spotykacie na swojej drodze? bo to tez jedna z naszych meskich propozycji, chociaz mamy ich duuuuzo i caly czas jednak licze po cichu na dziewczynke
![]() dziewczyny jesli macie u siebie sklep Aldi to baaaaaardzo polecam czekoladki Milch Jumbo http://allegro.pl/milch-jumbo-milch-...925303287.html o takie. cena troche powyzej 5zl, ale w pudelku 7 batonikow. smakuja bardzo podobnie to kinder bueno i jak czlowiek zacznie jesc to oderwac sie nie moze kupilam sobie ostatnio, wrzucilam kilka do torebki i teraz podczas kazdego wyjscia z domu ciesze sie jak glupia, ze je tam znajduje
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam raz kontrolę z zusu, nie było mnie akurat w domu i kazali się stawić do wyjaśnień. Poszłam, o babka kazała mi tylko na kartce usprawiedliwienie napisać. Napisałam, że byłam w banku i wszystko ok.
diabli w moim mieście to chyba jedyny Leoś Jedna dziewczyna z wątku starankowego też ma Leosia i jednego Leosia mamy w rodzinie męża. No i tyle Bardzo się ciesyzmy z tego imienia, uważam, że jest wdzięczne i przy okazji jakby nawet chciał kiedyś wyjechać to nie będzie problemu z imieniem Za to mamy problem z drugim imieniem, kompletnie nie wiem jak miałby się drugi syn nazywać.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-01-08 o 10:24 |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
to moje ulubione sniadanie z dziecinstwa
najczesciej bylo podczas choroby, bo mama zostawala w domu, kupowala swieze rogale smarowala je grubiutko maslem, na to ser zolty i kakao (z miodem) fajnie bylo chorowac...hehe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

i stwierdziła, że "coś jej to dziś nie idzie"

no i super że tz w koncu spi 

Zastanawia mnie to, bo nie chce być totalnie do domu przypięta... Miałam zamiar pojechać na ok tydzień po cieżarnej przyjaciółki, żeby się naplotokować za wszystkie czasy. Ciekawe jakbym im to wytłumaczyła