W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 7 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 8 16,67%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.7 3 6,25%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.7 2 4,17%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.7 5 10,42%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.7 5 10,42%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.7 7 14,58%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.7 4 8,33%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.7 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.7 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.7 2 4,17%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.7 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-07, 19:46   #2041
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
teraz to w szoku jestem pierwszy raz się spotykam że pisze się wewnątrz! u nas każdy sam pisze

nuna pojechała do szpitala. Kurna co chwilę coś się z którąś dzieje
Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze z Nuną. Dawaj nam znać Sharp, jak tylko coś będzie wiadomo.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witajcie
sory że sie tak wbijam w rozmowę
wróciłam z wizyty tej co miałam mieć w piątek
szyjka mi sie skróciła o centymetr;/ a ja dziś wróciłam do pracy ..ehh niedobrze.. zero sexu i dźwigania
Oj to bardzo niedobrze. A nie masz przykazanego oszczędzania sie = zwonienie z pracy?? Bo to bardzo niebezpieczne...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:50   #2042
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

hej
jestem wykończona
mój dzień mogę streścić tak:
praca-castorama-rossman-biedronka-naleśniki-mycie podłóg-pomalowanie ściany-wizaż wydajna jestem co ?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzwonilam jeszcze do angeliusa ( www.angelius.pl) i tam polowkowe to 300zl ale z echem serca. i tez przyjmuje dr wloch ( www.echosercaplodu.pl jej strona). mam w planach obdzwonic jeszcze bielskich lekarzy o dopytac o roznice...ale pewnie kazdy zachwala swoj gabinet.

byłam u dr Włoch w 19 tygodniu. Super babka, mogę jeszcze drugą polecić dr Ewę Wojciechowską ( jako jedyna zdiagnozowała u mojego syna wadę serca, a miała w CSK kiepski sprzęt, małowodzie i mało czasu, zajęlo jej to parę minut). Gdybym połówkowego nie zrobiła mi dr Włoch poszłabym prywatnie do Wojciechowskiej, bo tylko tym dwóm lekarkom jestem w stanie zaufać).

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
o Sodowskim wiele słyszałam, jeszcze jak w szpitalu leżałam we wrześniu to jakaś dziewczyna mówiła że mają dobre opinie, i tak skojarzyłam że to koło mnie o Angeliusie nie słyszałam, ale z kolei byłam tam na wizycie nieplanowanej, tylko tam mieli miejsca - lekarza który mnie badał średnio polecam, ale klinika full wypas, z numerkami elektronicznymi
a czym będziecie jechać i z której strony?

Angeliusa mogę pośrednio polecic, super nowoczesna klinika, znajoma tam pracuje, ale wszystko zależy od lekarza, dobry lekarz to i na kiepskim sprzęcie zdziała więcej niż amator na najlepszym.
Stary 2013-01-07, 19:54   #2043
katherine271
Raczkowanie

LONELY, co do butów to proszę:

http://moda.allegro.pl/botki-nescior...919248691.html

chcesz kupić?
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 19:59   #2044
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
witajcie
sory że sie tak wbijam w rozmowę
wróciłam z wizyty tej co miałam mieć w piątek
szyjka mi sie skróciła o centymetr;/ a ja dziś wróciłam do pracy ..ehh niedobrze.. zero sexu i dźwigania
to może pomyśl o l4
oszczędzaj się, zdrówka życzę

kurde, a mi gin znowu nic nie mówił o szyjce, a ja zapomniałam zapytać. Ale skoro nie mówi to może mierzy ale jest ok

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Słyszałyście, że ten roczny macierzyńskie obejmie kobiety które urodzą po 17 marca ? Kurcze mam nadzieję, że nie urodzę przed 34 - 35 tygodniem w sumie nie wiem jak często zdarzają się tak wczesne porody, ale ja mam już plan na życie z uwzględnieniem roku na macierzyńskim A termin z każdym badaniem mam szybciej
słyszałam o tym. Ale na razie można tylko dyskutować na ten temat.. musimy czekać aż wprowadzą ustawę i wtedy będzie wszystko jasne. Pisałyśmy już o tym wiele razy, prawo nie działa wstecz, ale we wrześniu mogą to zapisać w ten sposób, że matki obecnie przebywające na urlopie macierzyńskim też mogą go przedłużyć.
ja bardzo liczę na roczny macierzyński
a co do terminu porodu to Justi ma racje. Najbardziej wiarygodne terminy ustalane są na początkowych wizytach, później dziecko może rosnąć swoim tempem i wymiary nie są wiarygodnym parametrem do oceny tp

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziecko Ci szybciej rośnie, urodzisz w terminie ale za to 5 kilo
właśnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:05   #2045
salviae
Zadomowienie

Cytat:
tylko kompletuj większe ciuszki
Wiem, wiem tak też robię kupuje 62 najmniejsze, a najwyżej później się załatwi mniejsze
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to może pomyśl o l4
oszczędzaj się, zdrówka życzę

kurde, a mi gin znowu nic nie mówił o szyjce, a ja zapomniałam zapytać. Ale skoro nie mówi to może mierzy ale jest ok

słyszałam o tym. Ale na razie można tylko dyskutować na ten temat.. musimy czekać aż wprowadzą ustawę i wtedy będzie wszystko jasne. Pisałyśmy już o tym wiele razy, prawo nie działa wstecz, ale we wrześniu mogą to zapisać w ten sposób, że matki obecnie przebywające na urlopie macierzyńskim też mogą go przedłużyć.
ja bardzo liczę na roczny macierzyński
a co do terminu porodu to Justi ma racje. Najbardziej wiarygodne terminy ustalane są na początkowych wizytach, później dziecko może rosnąć swoim tempem i wymiary nie są wiarygodnym parametrem do oceny tp

właśnie
Pewnie jak nic nie mówi to jest dobrze
No mam nadzieje, że jak już i tak mamy sprzed 17 marca robią awantury to my się załapiemy, a termin mi od początku z USG wychodzi 25 kwietnia, na ostatnim 18 kwietnia, a OM 2 maja.
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:07   #2046
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
jestem wykończona
mój dzień mogę streścić tak:
praca-castorama-rossman-biedronka-naleśniki-mycie podłóg-pomalowanie ściany-wizaż wydajna jestem co ?
Zasłużyłaś na szokobąsa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:21   #2047
Aaś
Zakorzenienie

witam was kochane wieczornie

u nas się samemu pisze na drzwiach KMB 2013... na 3 króli w kościele rozdają kredę i kadzidło, wracasz do domu i piszesz. i zostaje cały rok
no i ksiądz chodzi sam, bez ministrantów no ale u nas "kolęda" trwa od końcówki listopada i czasami o wielki post zahacza

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hehe Ja Madalińskiego mam daleko (mieszkam na Saskiej Kępie) więc bałabym się korków Poza tym, słyszałam, że tam mają zatrzęsienie rodzących w zasadzie cały czas i jeszcze by nas obu nie przyjeli
moja siostra mieszka na saskiej kepie to tak w ramach offtopu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a gdzie mnie zawiozą jak mnie tam nie przyjmą? Gdzie jest najbliższy szpital?
i sprawdziłam co jest najbliżej od Madalińskiego. Czerniakowski (ale nie wiem czy tam mają porodówkę), Wołoska, Solec, ewentualnie Banacha.

Cytat:
nie licz na to, ze Cie zawioza raczej bedziesz musiala sie dowiezc albo doczolgac sama hehe.
eee tam moją mamę 26 lat temu z moją siostrą wieźli przez pół warszawy karetką na sygnale no ale to już była końcówka końcówki i mało się sis na środku mostu nie urodziła

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja odkąd włączyłam rmf classic na święta tak już zostało i jest idealne strasznie działa na mnie uspokajająco i aż miło się śniadanko przygotowuje albo usypia przy tym
a mi nie działa na mojej wieży a tak mi się podobały te świąteczne przeboje...

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
nuna pojechała do szpitala. Kurna co chwilę coś się z którąś dzieje
ooo matko
no t dawajcie znać co z nią. kurde. ona taka chudzina że chyba nawet dobrze że pojechała... nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:
Za pół godziny przyjdzie TZ i może mi coś do picia ciepłego zrobi, bo ja nie mam siły wstawać z wyrka..
no i nie wstawaj ja miałąm dziś tak zryty dzień w pracy że jak przyszłam z pracy 18:30 to do 20 nie wstawałam. tylko na kolację czekałam aż się zrobi i przyjdzie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
My też na zewnątrz pisaliśmy ale teraz nikt się już raczej do tego nie stosuje - poza "fanatykami" co chodzą świątek, piatek do kościoła
Nasz proboszcz nie patrzy na to co jest napisane na drzwiach - dzwoni tak dzwonkiem aż ktoś otworzy.
----------------------------------
Co się dzieje z nuną?

A już doczytałam.
Myślę, ze ma nerwoból - ja miałam tak samo jak dostałam gorączki.
------------------------------------------
A i ksiądz mnie zwolnił z obowiązku chodzenia do kościoła - uwierzycie?? Bo mnie szczena opadła z wrażenia.
Pytał się jak ciąża no to ja mu mowię, że źle się czuję, wymiotuję itp.. A on do mnie że rozumie, że do kościoła nie chodzę i ze zaprasza po porodzie Nawet mi brzuszek pobłogosławił - strasznie miły był

biedna.
ja też dostałam kropidłem po brzuchu. ale z mszy mnie nie zwolnił
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:24   #2048
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
LONELY, co do butów to proszę:

http://moda.allegro.pl/botki-nescior...919248691.html

chcesz kupić?
dzięki, na allegro już je znalazłam. Podobają mi się, ale nie lubię kupować przez internet, wolę zmierzyć, bo później różnie bywa. i nie wiem w jakim sklepie mogę je ocenić organoleptycznie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Pewnie jak nic nie mówi to jest dobrze
No mam nadzieje, że jak już i tak mamy sprzed 17 marca robią awantury to my się załapiemy, a termin mi od początku z USG wychodzi 25 kwietnia, na ostatnim 18 kwietnia, a OM 2 maja.
ja też według usg mam bardzo różne terminy, a wedlug OM jeszcze inny, ale tym ostatnim nie mogę się sugerować, bo przy moich cyklach to niewiadomo kiedy miałam owulację.
ja na razie mam 4 terminy
20maj
23maj
25maj
30maj

Cytat:
Zasłużyłaś na szokobąsa

Stary 2013-01-07, 20:36   #2049
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
i sprawdziłam co jest najbliżej od Madalińskiego. Czerniakowski (ale nie wiem czy tam mają porodówkę), Wołoska, Solec, ewentualnie Banacha.

no i nie wstawaj ja miałąm dziś tak zryty dzień w pracy że jak przyszłam z pracy 18:30 to do 20 nie wstawałam. tylko na kolację czekałam aż się zrobi i przyjdzie

ja też dostałam kropidłem po brzuchu. ale z mszy mnie nie zwolnił
Wołoska to MSWIA? no dobra oprócz czerniakowskiej w okolicy całkiem dobre szpitale

Nie wstałam, TŻ się wykazal i zrobil piciu.

Nie zwolnili bo byłaś nie grzeczna i musisz odpokutować;p

A taki off top- Aas jaki ty masz cif? BO ja dzisiaj jakiego mleczkos z biedronki używałam i mojemu Groszkowi nie podchodzi, albo on nie taki czyścioszek jak te Twoje dziewuchy

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:36   #2050
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
dzięki, na allegro już je znalazłam. Podobają mi się, ale nie lubię kupować przez internet, wolę zmierzyć, bo później różnie bywa. i nie wiem w jakim sklepie mogę je ocenić organoleptycznie

ja też według usg mam bardzo różne terminy, a wedlug OM jeszcze inny, ale tym ostatnim nie mogę się sugerować, bo przy moich cyklach to niewiadomo kiedy miałam owulację.
ja na razie mam 4 terminy
20maj
23maj
25maj
30maj

zawsze możesz zwrócić jak nie będą pasowały choć to dodatkowy koszt ale to ostateczność. Kiedyś też sobie nie wyobrażałam kupna butów przez internet a ostatnio zmieniłam zdanie, kupiłam cztery pary butów, wszystkie idealne, wręcz w sklepie mierzyłam wiele np par kozaków i nic nie pasowało a te z netu ekstra, poza tym cena lepsza była w przypadku każdej pary od podobnych w sklepie i tak jakoś się przekonałam do podejmowania tego ryzyka
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:39   #2051
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Wołoska to MSWIA? no dobra oprócz czerniakowskiej w okolicy całkiem dobre szpitale

Nie wstałam, TŻ się wykazal i zrobil piciu.

Nie zwolnili bo byłaś nie grzeczna i musisz odpokutować;p

A taki off top- Aas jaki ty masz cif? BO ja dzisiaj jakiego mleczkos z biedronki używałam i mojemu Groszkowi nie podchodzi, albo on nie taki czyścioszek jak te Twoje dziewuchy
no tak po mapie wychodzi że te są najbliżej ale nie wiem czy jak ci odmówią przyjęcia to cię do konkretnego wysyłają?

ja mam najcześciej ten cif power cream

oo. mam tytuł na nowy wątek.
cifem się zaciągamy, szokobąsy wcinamy, na dzieci czekamy
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:40   #2052
maarchewka
Zakorzenienie

Aaś a co Ci wtedy lekarz przypisał jak byłaś chora?? Bo Ty chyba jakieś grubsze coś mialaś.. Mi jak na razie mało pomaga sok z malin, herbata z cytryną, czosnek, chrzan, oraz mleko z miodem i masłem.. Smaruje się też Amolem i Rub aromem i robię inhalację..
dobrze ze się ruszać nie mogę bo bym kogoś zabiła tak mnie wszystko piecze..

Wojtek
Stary 2013-01-07, 20:41   #2053
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

a mi nie działa na mojej wieży a tak mi się podobały te świąteczne przeboje...

na jednyem radiu u mnie tez nie dziala bo sie skala konczy:P możesz zawsze on line zapuścić
Stary 2013-01-07, 20:42   #2054
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u dr Włoch w 19 tygodniu. Super babka, mogę jeszcze drugą polecić dr Ewę Wojciechowską ( jako jedyna zdiagnozowała u mojego syna wadę serca, a miała w CSK kiepski sprzęt, małowodzie i mało czasu, zajęlo jej to parę minut). Gdybym połówkowego nie zrobiła mi dr Włoch poszłabym prywatnie do Wojciechowskiej, bo tylko tym dwóm lekarkom jestem w stanie zaufać).
Też idę do Agaty Włoch na "usg drugiego trymestru" do centrum zdrowia Sadowski ( jakoś tak ) i pani powiedziała mi, że 280zł to będzie kosztowało. Osobiście jej nie znam ale moja Pani doktor powiedziała, żebym do niej się zapisała bo jest jednym z najlepszych lekarzy w Polsce zajmującym się wadami serca u dzieci jeszcze w brzuchu.

Trochę mnie nie było. Powiedzcie mi co się stało nunie?? Będę nadrabiać ale zmartwiło mnie to co przezytałam, że jest w szpitalu. co się stało??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:44   #2055
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Paulina trzymam kciuki!!!

Swoją drogą, może się ona wydłużyć jeszcze jak się skróciła?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:45   #2056
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
o Sodowskim wiele słyszałam, jeszcze jak w szpitalu leżałam we wrześniu to jakaś dziewczyna mówiła że mają dobre opinie, i tak skojarzyłam że to koło mnie o Angeliusie nie słyszałam, ale z kolei byłam tam na wizycie nieplanowanej, tylko tam mieli miejsca - lekarza który mnie badał średnio polecam, ale klinika full wypas, z numerkami elektronicznymi
a czym będziecie jechać i z której strony?
samochodem z Bielska moj gin cos mowil, ze to Ligota, ale w necie na mapce jakos inaczej to wyglada :P wlaczymy gps i pewnie dojedziemy. a powiedz mi, skret duzo wczesniej niz Ikea?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:49   #2057
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Trochę mnie nie było. Powiedzcie mi co się stało nunie?? Będę nadrabiać ale zmartwiło mnie to co przezytałam, że jest w szpitalu. co się stało??
Nuna była przeziębiona, miała wysoką gorączkę, zaczęło ją coś bardziej boleć i pojechala do szpitala, chyba tyle jak na razie udalo się ustalić..

Wojtek
Stary 2013-01-07, 20:52   #2058
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja na l4 poszłam po ok 70dniach od umowy na stałe.. i teraz troszkę się boję kontorli z zusu
ja po jednej kontroli juz sie kolejnej nie boje jak mnie panie nie zastana w domu, to w skrzynce zostawia pisemko. wtedy pojde do laboratorium zrobie sobie badanie cukru np. i bede miala wyjasnienie dlaczego mnie nie zastaly. zle sie poczulam i poszlam na badania
Stary 2013-01-07, 20:52   #2059
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie licz na to, ze Cie zawioza raczej bedziesz musiala sie dowiezc albo doczolgac sama hehe.
zawiozą jeśli akcja będzie na tyle rozwinięta
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Paulina trzymam kciuki!!!

Swoją drogą, może się ona wydłużyć jeszcze jak się skróciła?
nie dam ręki ale wydaje mi się, że nie ma szans

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 20:54   #2060
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
samochodem z Bielska moj gin cos mowil, ze to Ligota, ale w necie na mapce jakos inaczej to wyglada :P wlaczymy gps i pewnie dojedziemy. a powiedz mi, skret duzo wczesniej niz Ikea?
Ja jak dzwoniłam sie zapisać to mi pani powiedziała właśnie, że to są Katowice Ligota wiec pewnie tak jest. Moja gin podała mi adres na Opolskiej, a okazało sie, że klinika jest już od 2 lat w Ligocie.

Cytat:
Nuna była przeziębiona, miała wysoką gorączkę, zaczęło ją coś bardziej boleć i pojechala do szpitala, chyba tyle jak na razie udalo się ustalić..
Dzięki za info. On to biedna ma cały czas coś...

Laura

Stary 2013-01-07, 20:55   #2061
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acha131321 Pokaż wiadomość
jeżeli to Twoja pierwsza umowa o pracę to musisz przepracować chyba ponad 30 dni, a jeżeli już kiedykolwiek pracowałaś to możesz iść na zwolnienie po kilku dniach, tylko, że istnieje ryzyko, że ZUS podważy Twoje zwolnienie stwierdzając, że wyłudzasz pieniądze bo wiedziałaś że byłaś w ciąży

Ja mam inny problem, pracuję prawie trzy lata umowę mam na stałe, 3 miesiące temu dostałam prawie 300zł podwyżki a dziś dowiedziałam się, że chorobowe będę miała naliczane według starej podstawy. Miałam nadzieję, że naliczą mi z 12 ostatnich miesięcy, ale kadrowa twierdzi inaczej i będę jakieś ponad 300zł w plecy... z drugiej strony dobrze że mam stabilną sytuację nie wyobrażam sobie teraz siebie bez możliwości pójścia na l4 i dostania zasiłku..
dzieki
Stary 2013-01-07, 20:57   #2062
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny ma któraś z was zgage?? Ja od kilku dni codziennie wieczorem po kolacji mam i nie wiem co z tym zrobić.

Laura

Stary 2013-01-07, 20:58   #2063
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
zawsze możesz zwrócić jak nie będą pasowały choć to dodatkowy koszt ale to ostateczność. Kiedyś też sobie nie wyobrażałam kupna butów przez internet a ostatnio zmieniłam zdanie, kupiłam cztery pary butów, wszystkie idealne, wręcz w sklepie mierzyłam wiele np par kozaków i nic nie pasowało a te z netu ekstra, poza tym cena lepsza była w przypadku każdej pary od podobnych w sklepie i tak jakoś się przekonałam do podejmowania tego ryzyka
no niby można zwrócić, ale to niepotrzebne koszty. Może kiedyś się przekonam do zakupów przez internet

Cytat:
Nuna miała gorączkę, trochę jej spadła po paracetamolu, ale później chyba źle się czuła i brzuch ją bolał więc pojechała to sprawdzić. na razie nic więcej nie wiemy

Cytat:
ja po jednej kontroli juz sie kolejnej nie boje jak mnie panie nie zastana w domu, to w skrzynce zostawia pisemko. wtedy pojde do laboratorium zrobie sobie badanie cukru np. i bede miala wyjasnienie dlaczego mnie nie zastaly. zle sie poczulam i poszlam na badania
aa, pamiętam tę Twoją akcję

Stary 2013-01-07, 20:58   #2064
colorblue
Zakorzenienie

A ja z prywatą wskoczę

Jakby któraś z Was miała chęć obejrzeć katalog MARIZY nawet tak z ciekawości to mogę podesłać na maila w wersji pdf

Dziewczyna na staraczkowym już u mnie zamówienie złożyła

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 20:59   #2065
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ma któraś z was zgage?? Ja od kilku dni codziennie wieczorem po kolacji mam i nie wiem co z tym zrobić.
ja o dziwo nie mam.. a przed ciążą często mialam. mleko nie pomaga?

Wojtek
Stary 2013-01-07, 20:59   #2066
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Angeliusa mogę pośrednio polecic, super nowoczesna klinika, znajoma tam pracuje, ale wszystko zależy od lekarza, dobry lekarz to i na kiepskim sprzęcie zdziała więcej niż amator na najlepszym.
dziekuje jestem umowiona w obu tych klinikach do dr wloch bo jej konkretnie szukalam. w angeliusie 5 dni wczesniej, ale 20zl drozej. i teraz pytanie gdzie sie wybrac? moj gin dal skierowanie do sodowskiego...ale i tak placic trzeba

a u dr wloch bylas u sodowskiego? bo sprzetowo to oni chyba podobnie? alez mam dylemat hehe.
Stary 2013-01-07, 21:00   #2067
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja z prywatą wskoczę

Jakby któraś z Was miała chęć obejrzeć katalog MARIZY nawet tak z ciekawości to mogę podesłać na maila w wersji pdf

Dziewczyna na staraczkowym już u mnie zamówienie złożyła
To mi wyślij, nie wiem co to ta Mariza ale zerknę. Wyślę na PW maila.
a te kosmetyki to na pewno jakaś pewna robotą, masz jakąś umowę albo coś? że dostaniesz kasę?

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-07 o 21:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 21:02   #2068
xal
Zakorzenienie

O mamo, nie nadrobię Was

Można prosić o streszczenie dzisiaj i wczoraj

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 21:02   #2069
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ja o dziwo nie mam.. a przed ciążą często mialam. mleko nie pomaga?
siemie lniane pomaga ale po jakimś czasie dopiero i ciezko mi je wypić bo zaraz mi się wszytsko "podnosi" w żołądku. Mleka nie próbowałama ale dziś wypiłam siemie, a późnej koktail z kefiru i truskawek i znów wróciła...

Laura

Stary 2013-01-07, 21:04   #2070
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam jeden blister rennie i pomaga. Pani w aptece powiedziała, że można w ciąży.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości