Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 07:50   #2161
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość
To może i ja bym mogła się do Was przyłączyć... co prawda pisałam tu chyba w pierwszej czy drugiej części na poczekalni ale potem niestety z czasem u mnie krucho i przestałam być na bierząco.

Jestem podwójną mamą Laury urodzonej 18 stycznia 2013
I Julki urodzonej 24 czerwca 2011 .

przygarniecie mnie ??
witamy czemu tak późno ?? widziałam często, że nas podczytujesz

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A ja wlasnie siedze i patrze jak Tz karmi Mala butla, bo sciagnelam sobie z rana, zeby zobaczyc ile zjada...no i juz pewnie poszlo ze 100 ml, a Niunia dalej ciagnie
Wazy juz 4400 Maly klocek

I witam Nowe Mamutki

Jak dlugo po pobudce nocnej Wasze maluchy nie spia?jak szybko udaje Wam sie je ululac do snu??
A to różnie, czasami odłożę do łóżeczka i zasypia od razu,c zasami marudzi i zasypia po pół godzinie ...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Co do miłości matczynej i ojcowskiej. Moja Blanka to ewidentnie córusia tatusia. Jak patrzę jak się Nią zajmuje, to czuję się rozanielona
Pisałyście o przyszłych dziewczynach/chłopakach naszych pociech. Mój TŻ powiedział, że musi odkładać na wieeeeeelką dubeltówkę, żeby wystrzelać każdego kto się zbliży do Jego córci
Mój coś w ten sam deseń. Mówi, że od 13 roku życia będzie mogła tylko do szkoły wychodzić
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:54   #2162
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu padlaaaaam

Ja sie do tej pory dziwie, jak wytrzymalam ten bol porodowy
I jak go stamtad wypchnelam

Ale Maly nas z rana zasypal taka gadka i takimi usmiechami, ze serce roooooooosnie!!!
Ooo to mój w nocy sobie pogawędkę uciął. Śmiał się jakby nie wiem co brał no i cały czas ujeżdżał tekst -a gu,gi słodkie to jak próbuje coś z siebie wydobyć układając przy tym śmiesznie dzióbek.

O właśnie znowu mi coś tłumaczy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:57   #2163
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
To może i ja bym mogła się do Was przyłączyć... co prawda pisałam tu chyba w pierwszej czy drugiej części na poczekalni ale potem niestety z czasem u mnie krucho i przestałam być na bierząco.

przygarniecie mnie ??
wiataj

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny ale lecicie gaduly .. zazdroszcze wam ze tyle czasu macie ...

ja mam wlasnie atak kolki zolciowej ... jezuuu umieram pogotowie juz bylo. ale dali jedynie paracetamol dozylnie i nospe bo kp ... marze o ketanolu ... super ze 10 stron mialam do nadrobienia bo tak bardzo o bolu nie myslalam ... tosty dzis zjadlam z zoltym serem i po tym ta kolka bo tluste .... teraz leze z poducha elektryczna i czekam az przejdzie ... nie wiem jak ja mala nakarmie jak 1 pozycja jak na plecach leze na plasko .. w innej bol nie do opisania ... modle sie zeby blanka obudzila sie jak zawsze ok 3 nie o 24 jak wczoraj ..

Nawijko wpisz mi kp ...

witam nowe mamusie ..

trzymam kciuki za dzieciaczki ktore sa w szpitalu ..
wspólczuje kochana

Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to jestem z okolic Limanowej , mam 26 lat,. I cały wolny czas spędzam z dzieciaczkami a w między czasie daje korepetycje, i studiuję podyplomowo fizykę. I tak jak moje poprzedniczki które tu pisały pachnę mlekiem i średnio do poludnia chodze w piżamie (jakoś nie mam czasu sie nawet przebrać) poto żeby po poludniu przebrać się w jakiś rozciągnięty dres

Laurkę urodziłam 18 stycznia cc i jest cudownym dzieciaczkiem tak jak jej siostrzyczka. Ogólnie jestem w obu szalenie zakochana

i to by było na tyle o nas
fizyke szacun

Cytat:
A ja wlasnie siedze i patrze jak Tz karmi Mala butla, bo sciagnelam sobie z rana, zeby zobaczyc ile zjada...no i juz pewnie poszlo ze 100 ml, a Niunia dalej ciagnie

I witam Nowe Mamutki

Jak dlugo po pobudce nocnej Wasze maluchy nie spia?jak szybko udaje Wam sie je ululac do snu??
po pierwszej pobudce (około 23-24) mały pada od razu po odbiciu i przebraniu, po drugiej (około 3-4) juz godzine sie rozgaduje i usypia sam, nie lulam- jak juz jest spiący to po prostu zasypia- najczesciej biore go wtedy do nas na łóżko bo nie chce mi sie siedziec przy łózeczku a poza tym marzną mi nogi a jak go mam na łóżku to kontroluje sytuacje na leżaka
Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki

Witam nowe mamusie,fajnie,że jest nas co raz więcej a nie co raz mniej

Moja Królewna nie śpi od 5 Już mi się sposoby usypiania skończyły

Co do miłości matczynej i ojcowskiej. Moja Blanka to ewidentnie córusia tatusia. Jak patrzę jak się Nią zajmuje, to czuję się rozanielona
Pisałyście o przyszłych dziewczynach/chłopakach naszych pociech. Mój TŻ powiedział, że musi odkładać na wieeeeeelką dubeltówkę, żeby wystrzelać każdego kto się zbliży do Jego córci
pamiętam jak mój mąż powiedział, ze gdybysmy mieli córkę to nie zawahałby sie uzyc a jakby przyszedł do niej jakis chłopak to w drzwiach spusciłby mu lomot i dopiero wszedłby na góre jakos nie przypominam sobie, zeby mój ojciec wital go w dzrwiach z kastetem
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:10   #2164
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale u mnie zamieć śnieżna śnieg tak nawala że świata nie widać
Gdzie jest ta wiosna???

A no i witam nowa mamę Późno się dziewczyny ujawniacie coś
Widziałam że nas podczytulecie... W sumie to zostało jeszcze kilka które nadal pozostają w ukryciu
Może też się odważą ujawnić?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-03-19 o 08:13
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:33   #2165
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka koszmarna noc minela .. ok 2 obudzilam sie na siku i bol dalej masakryczny ... przerazilam sie ze nie minelo jeszcze .. na szczescie o 3 jak mala na jedzenie wstala juz przeszlo ... dola mam teraz ze mala karmilam po lekach ale nie dalam rady przetrwac tego bolu bez nich ...

przeraza mnie wizja ze zlapoe mnie ta kolka jak bedziemy same i nikt nie przyjedzie mi pOmoc
Stary 2013-03-19, 08:55   #2166
scotasia
Wtajemniczenie

Jej co za pogoda, wstrętne wiatrzysko!
Witam kolejna mamusie
Lubcia, Basia, trzymam kuciuki za szybki powrot do zdrowia.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mi tez nikt nic o tym nie mowil. w przyszlym tyg mamy szczepienie to sie zapytam lekarza co i jak....
a wasze dzieciaczki mialy okularki takie basenowe czy takie paski na rzepy. moze to od tego zalezy.... moj mial ta opaske
Moj tez mial takie okularki na rzepy. Moze to zalezy od ilosci dni naswietlen? Bo Daria Silver chyba dosc długo była naswietlana. Moj Dominik 2 doby.Jutro mamy wizyte u neonatologa, to sie dowiem.

Cytat:
Mam takie pytanie
majac juz przy sobie swoje pociechy jak odnosicie sie do stwierdzen:
-córeczka tatusia
-synek mamusi???

wiadomo ze matka bedzie kochac swoje dziecko niezaleznie od płci i tatus tez ale jak wasi tatusiowie okazuja ta milosc?
nie jest troche tak ze jak jest coreczka to tatus wyprzytula, wytarmosi, wycaluje itede, itepe a jak jest synus to z okazywaniem uczuc jest juz inaczej? takie wiecie - facet musi byc twardy nie mietki i tego tez bede uczył swojego syna....
Moj mąż się śmieje, ze jeszcze żadnemu facetowi nie powiedział, że go kocha A Domisiowi powtarza to codziennie. I tez go tuli i całuje. A jaki rozczarowany jest, jak wroci z pracy, a mały spi i po jedzeniu znow od razu usypia martwi sie, ze Synus tatusia nie widzi.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kurczę, dla mnie bólu porodowego nie da się porównać do niczego. Tak w zasadzie to nie da się go nawet opisać... Czytałam na internecie, że skurcze porodowe nie bolą! Tylko przypominają miesiączkę. Tak się wypowiadali ginekologowie - mężczyźni w różnych artykułach na ten temat... A mój ginekolog od razu mi powiedział, że dupę urywa, tak boli, ale dadzą mi znieczulenie i będzie git.

Aśka, biedactwo.
A u mnie sie sprawdziła teoria, ze po porodzie ból się szybko zapomina. W sumie teraz miło wspominam to wszystko i jestem z siebie dumna, ze dałam radę bez znieczulen itp. Pamietam, ze krzyczałam, ze juz nie dam rady teraz sie z tego smieję
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:55   #2167
Wisienka_0809
Rozeznanie

Hej mamuśki, nadrobię Was wieczorkiem, a teraz lecę do fryzjera.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:55   #2168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Aaaale mnie zmoglo
Umylam malego po 19, karmilam na lezaco, juz mialm wstac, bo zasnal i... obudzilam sie przed chwila

Witam nowa mame! Ja tez Gdansk
O, znam to ostatnio, ciągle mnei dopada

Cytat:
Ooo, oby! Bo wg mnie te chusteczki są najlepsze, kurczę, używałam ostatnio Pampersów Baby Fresh, mieliśmy 6pak, starczył na długo, ale... Mam w tej chwili bardzo przesuszone ręce, bo non stop je myję mydłem antybakteryjnym Dettol (przez tego liszajca, na szczęście już mi zszedł), które nie jest zbyt delikatne dla dłoni, no i aż mi popękały w niektórych miejscach i nie mam czasu o nie zadbać - któregoś dnia chciałam je wytrzeć, bo miałam całe w mleku, no i wzięłam tę chusteczkę pampersową - ale mnie zapiekły! Ja dziękuję za takie chusteczki, jeszcze jakieś odparzenie się małej zrobi na pupci, ja będę chciała ją wytrzeć, i co? Będzie ją bolało. Nigdy więcej. Wracamy do zielonych Huggiesów, którymi się przecierałam od razu po porodzie i nic mnie tam na dole nie piekło, no i ten zapach i ich struktura.
A ja huggies raz miałam i targały się jak szlag. Teraz babydream niebieskie mam, zapach ładny, ale dla mnie za suche, prawie wcale nie są nawilżone
Nie mogę dupki domyć tym wcale dobrze.

Cytat:

ja mam wlasnie atak kolki zolciowej ... jezuuu umieram pogotowie juz bylo. ale dali jedynie paracetamol dozylnie i nospe bo kp ... marze o ketanolu ... super ze 10 stron mialam do nadrobienia bo tak bardzo o bolu nie myslalam ... tosty dzis zjadlam z zoltym serem i po tym ta kolka bo tluste .... teraz leze z poducha elektryczna i czekam az przejdzie ... nie wiem jak ja mala nakarmie jak 1 pozycja jak na plecach leze na plasko .. w innej bol nie do opisania ... modle sie zeby blanka obudzila sie jak zawsze ok 3 nie o 24 jak wczoraj ..

Nawijko wpisz mi kp ...

witam nowe mamusie ..

trzymam kciuki za dzieciaczki ktore sa w szpitalu ..
Ja się zastanawiam, jak z tym ketonalem, bo np. po pierwszej cc dostawałam karmiąc.

Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to jestem z okolic Limanowej , mam 26 lat,. I cały wolny czas spędzam z dzieciaczkami a w między czasie daje korepetycje, i studiuję podyplomowo fizykę. I tak jak moje poprzedniczki które tu pisały pachnę mlekiem i średnio do poludnia chodze w piżamie (jakoś nie mam czasu sie nawet przebrać) poto żeby po poludniu przebrać się w jakiś rozciągnięty dres

Laurkę urodziłam 18 stycznia cc i jest cudownym dzieciaczkiem tak jak jej siostrzyczka. Ogólnie jestem w obu szalenie zakochana

i to by było na tyle o nas
Fizyka... o matko, chylę czoła

Cytat:

I witam Nowe Mamutki

Ululać? A po co? nie wiem, jak szybko, przewaznie pierwsza zasypiam.

Cytat:
Ktora mi wykrakala wstawanie do Mlodego co godzine?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Aska wspolczuje!!! Biedna

Swoja droga jak mialam tez te napady (3mi sie w ciazy zdarzyly) to moj ginekolog powiedzial, ze bol jest porownywalny do bolu porodowego o ja naiwna, ze mu uwierzylam
Aha, bo gin facet to tyyyyle wie o tym

Cytat:
hejka koszmarna noc minela .. ok 2 obudzilam sie na siku i bol dalej masakryczny ... przerazilam sie ze nie minelo jeszcze .. na szczescie o 3 jak mala na jedzenie wstala juz przeszlo ... dola mam teraz ze mala karmilam po lekach ale nie dalam rady przetrwac tego bolu bez nich ...

przeraza mnie wizja ze zlapoe mnie ta kolka jak bedziemy same i nikt nie przyjedzie mi pOmoc
Jakiego doła, żartujesz? A jak dziecko ma temp. takie małe to co, też paracetamol dajesz.

---------------
rany boskie, jaka noc;/ rozpaczliwy płacz mama mama, co chwilę coś bolało, a to noga, reka, pupa, głowa, w końcu ibum dałam, wierciła się, stękała, kupę chciała ale nie szło, no masakra nie miała zatwardzenia, podejrzewam, że efekt pyrantelu (odrobaczałam), we wrześniu to samo było, normalnie mogłam egzorcystę wzywać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:56   #2169
gochaa_p
Zakorzenienie

ale nas przez noc zasypało, aż drzwi otworzyć nie mogłam . odśnieżyłam tylko schody i chodniczek i się zmachalam jak głupia! No i gdzie ta cholerna WIOSNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Od razu humor mam do bani. Jeszcze musze podjazd odsniezyc bo mój ojciec ma przyjechac i nie będzie miał gdzie stanąć! a ja o wyjeździe garażu mogę zapomnieć, no chyba że poświęcę 2 h na odśnieżanie :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:59   #2170
scotasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jak uzywacie tych nawilazajacych chusteczek to maluchy nie protestują na ich zimno?? Ja uzywalam ich chyba ze dwa dni w szpitalu a potem przerzuciłam się na zwykłe płatki bawełniane+ciepła woda z mydłem szary jelen. I jest super, mały lubi przebieranie i na pupie nic się nie pojawia.

Kiedy mozna się spodziewać pierwszego świadomego usmiechu u maluszka i pierwszego gugania?? Moj dzis konczy 5 tyg i usmiecha się tylko przez sen. Czekam i czekam...
Stary 2013-03-19, 09:01   #2171
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
eeeeeee nieeeeeeee ja marze o desperadosie i malibu

ja tez kiedys i jeszcze paczke drazy kokosowych korsarz
a mi sie marzy zwykle zimne piwko
a draze kokosowe tez uwielbiam

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Kurde, może z moją Olą jest co nie tak? Ona o 20 już śpi i budzi mnie o 5.30. A ja jeszcze narzekam, dla mnie przespanie całej nocy to było jak mnie obudziła o 7, o a najlepiej jakby pospała do 9 bez przerwy
kurde ja to Wam zazdroszcze takich nocek.. Moj synek budzi sie co 1,5 - 2h. Przynajmniej sie zmienilo ze pierwsza nocna drzemke ma 4h wiec juz sie ciesze

Cytat:
Napisane przez Butterfly_1101 Pokaż wiadomość
Puk puk puk

Można?

Jestem mamą styczniowego Adasia urodzonego 7.01.2013 r

Można dołączyć??

witamy

i blogerke oczywiscie tez witam

i nadrabiam dalej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:14   #2172
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

---AgA--- dogadamy się, bo ja skończyłam matematykę ścisłe umysły z nas
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:17   #2173
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A kysz, siły nieczyste, jak tak można w ogóle, matematyka, fizyka, wstyd!

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:20   #2174
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja jestem głupia za Hania zresztą pewnie jak każda z nas... jak sobie pomyśle że będzie kiedys miała swoich pierwszych chłopaków..i jak pomśle co z nimi będzie robiła... chyba zainstaluje monitoring
dokladnie o tym samym mysle co do corci, jakos nie moge tego sobie wyobrazic ze moja mala kruszynka dorosnie

Cytat:
to jeszcze nic, pomysl co te chłopaki beda z nia robic
buhha ani mi nie mow

Cytat:
babcie i dziadkowie są genialni ja wczoraj dostałam opiernicz od mojej mamy: "bo dlaczego ja mu nie daje wiecej mleka (karmie kp) tylko je przez 5 min?" to co ja mam zrobic jak juz nie chce i wypluwa? siłą?
moja mama znowu mi mowila: bo planuje w srode wyjsc sobie z kolezanka na miasto no i ona zostanie mi z dziecmi, oczywiscie planuje wyjsc na drzemke malego i wrocic jak juz bedzie glodny, ale ona mi zaproponowala zebym odciagnela pokarm i jej zostawila(tyle ze to odciaganie cos mi ostatnio marnie idzie wiec nie lubie tego robic) a ona do mnie "To pewnie Ci juz bedzie brakowac pokarmu"
Nie ma jak wsparcie rodziny!

Cytat:

przygarniecie mnie ??
witaj

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:21   #2175
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:

mój mąż filozoficznie stwierdził, że łatwiej nam bedzie upilnowac jednego fiutka niz miec córkę i pilnowac stada

swietne ciuszki, a ten pierwszy zestaw z kamizelka miodzio!

ta sukienka z zary mega cudna!

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dziękuję

widzę, że zakupowe szaleństwo ja to ciągle coś dokupuje ostatnio zakochałam się w ciuszkach GAPa cudniaste są, ale z tego co wiem to w Pl nie ma
moje wczorajsze zdobycze
ostatnie bodziaki właśnie z Gapa

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

w ogóle to muszę przystopować z kupowaniem rzeczy dla Małego bo naprawdę po co mi np. 3 maty do leżenia

ja kupilam przed chwilka usztywniany cyckonosz z allesa, na chrzciny, co by przy gosciach nie swiecic plecami z dwoch stron

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 09:37   #2176
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w tej chwili bardzo przesuszone ręce, bo non stop je myję mydłem antybakteryjnym Dettol (przez tego liszajca, na szczęście już mi zszedł), które nie jest zbyt delikatne dla dłoni, no i aż mi popękały w niektórych miejscach i nie mam czasu o nie zadbać -:
Cytat:
Black, dettol z niebieskiego pudelka?
Masakra dla moich dloni, brrr.....
:
o kurcze, a ja sobie bardzo chwale tego Dettola. tez mialam go w pudelku.

Cytat:
Lady, nie, ja Dettola w niebieskim pudełku nie miałam akurat. Kupuję w sklepie, pełnowymiarowe opakowanie - Dettol albo Carex, teraz mam 2 butelki Dettola, bo w Biedronce były po 5zł (normalna cena to ok 9zł). Lawendowy i rumiankowy, to ten lawendowy zmasakrował mi dłonie właśnie, ehh... Ale oprócz mycia, niszczy też bakterie, a to najważniejsze. No i ładnie pachnie.
a ja uzuwam nawilzajacego, aloesowego i jest super! a moze tego sprobuj...

Cytat:

ja mam wlasnie atak kolki zolciowej ...

nie ma na to jakiejs rady? bedziesz tak cierpiec i cierpiec?

Cytat:
moj budzi sie na dluzej w okolicach 4tej. wtedy daje picku, gadamy, zmieniamy pieluszke i na koniec cyc. jak nie usnie przy piersi to molestue go smoczkiem i jakos jakos zasypia. calosc trwa roznie ale max godz a tak poza tym to spi cudnie. nawet jak go biore do odbicia czy zmieniam bok do spania to sie nie przebudza zanadto....

Cytat:

Cytat:
Ale jak ktoś zrobi krzywdę mojej małej, to przywdzieję glany i spuszczę w☠☠☠☠☠☠☠, jak za starych czasów. I mówię serio.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, nadrobię Was wieczorkiem, a teraz lecę do fryzjera.
ooooooooooo, mam nadzieje ze sie pochwalisz efektem koncowym

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak uzywacie tych nawilazajacych chusteczek to maluchy nie protestują na ich zimno?? Ja uzywalam ich chyba ze dwa dni w szpitalu a potem przerzuciłam się na zwykłe płatki bawełniane+ciepła woda z mydłem szary jelen. I jest super, mały lubi przebieranie i na pupie nic się nie pojawia.

Kiedy mozna się spodziewać pierwszego świadomego usmiechu u maluszka i pierwszego gugania?? Moj dzis konczy 5 tyg i usmiecha się tylko przez sen. Czekam i czekam...
rzeczywiscie, sa zimne. ale ja zawsze mietole je najpierw w reku i dzieki temu sa troche cieplejsze...
ja platki+woda stosuje zawsze rano jak myje malego po nocce no i zawsze jak zrobi kupencje

hmmm, nie pamietam dokladnej daty ale mysle ze na dniach mozesz sie spodziewac takiego usmieszku usmiechaj sie sama do dzieciatka jak najczesciej wtedy przyspieszysz cala akcje

Cytat:

przygarniecie mnie ??
witamy!!!!!

Cytat:
:

szacun kobieto!!!!

Stary 2013-03-19, 09:40   #2177
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana, nocka dziś ładna jeśli chodzi o Blankę, gorzej ze mną...
Słuchajcie co ja mogę wziąć na suchy oskrzelowo kaszel?
Normalnie aż mnie dusi ,Blanka się boi jak mnie atak złapie a
do tego tak mi zimno :-(

Jeśli chodzi o ketonal to mi w szpitalu dawali po cc i przy wpisie receptę dostałam na to. Mówili że ketonal i paracetamol to jedyne leki które można przy kp
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:48   #2178
LadyWhisper
Zakorzenienie

takiego posta ładnego machnęłam i mi wcięło wrrrr

Szaja, Debrah, można chustę prasować żelazkiem z parą czy parę lepiej odpuścić???

Boję się strasznie, że przez te moje plecy nie będę mogła nosić okruszka, teraz 2 min go bujałam na stojaka bo nie mógł spać miśko i szczerze mówiąc plecy mi prawie pękły ostatnio mam nawet problemy żeby go przebrać na przebieraku.....

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Lenova, a do lekarza nie masz jak się wybrać???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:48   #2179
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39849093]A kysz, siły nieczyste, jak tak można w ogóle, matematyka, fizyka, wstyd!

[/QUOTE]

Przepraszam Ale pedagogiczny kurs też mam,więc troszkę mnie rozgrzesz Szajko

Ale numer! Blanka charczała strasznie więc mama rozpoczęła akcję "oczyszczanie noska". Psiknęłam wodą morską donoska, odczekałam chwilkę i wzięłam gruszkę w rękę (nie dorobiłam się jeszcze fridy) i wyciągnęłam meeega długiego glutka. Nigdy takiego nie widziałam więc go zmierzyłam - 12 cm!!Gdzie to się zmieściło w tym małym nosku?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:58   #2180
blogerka
Wtajemniczenie

hej, hej, hej ..
mlody mi przespal po kapieli jednym ciagiem 6 godzin po tym jak dalam mu porcje 150 ml .. wiem ze to pewnie szybko znowu sie nie powtorzy ale jaa jestem szczeeesliwa ))
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:02   #2181
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ja nie znam bólu porodowego, ale teraz z perspektywy czasu, mogłabym mieć jeszcze raz cesarkę. W sumie dość szybko doszłam do siebie. Rana troszkę jeszcze ciągnie, ale jak patrzę na uśmiech Blanki to wszystko od razu odchodzi
Teraz też tak myślę, że mogę przejść przez cc jeszcze raz, mimo że ból cały czas pamiętam Ale przez pierwszy miesiąc byłam pewna, że nigdy więcej...

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a mi sie marzy zwykle zimne piwko a draze kokosowe tez uwielbiam

kurde ja to Wam zazdroszcze takich nocek.. Moj synek budzi sie co 1,5 - 2h. Przynajmniej sie zmienilo ze pierwsza nocna drzemke ma 4h wiec juz sie ciesze
Mi też Już nie mogę się doczekać piwa, a najlepiej z soczkiem malinowym

Moja też się tak budzi, ale przynajmniej jedno spanie ma 3 godzinne. W ogóle to Domcia zasypia tak ok 20, później jak się budzi to possie i zasypia od razu. Następne budzenie wyglądało by tak samo, ale muszę ją przebrać, więc trochę się rozbudza i muszę ją lulać, bo inaczej nie zaśnie. Trwa to od 15 min do godziny. A potem to już śpi niespokojnie i wstaje różnie - czasm o 5, a czasem, tak jak dziś, o 7.

Aga witaj

fewcia gratulacje! Też mam gruszkę, ale średnio mi idzie wyciąganie nią glutków

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej, hej, hej ..
mlody mi przespal po kapieli jednym ciagiem 6 godzin po tym jak dalam mu porcje 150 ml .. wiem ze to pewnie szybko znowu sie nie powtorzy ale jaa jestem szczeeesliwa ))
gratuluję i zazdroszczę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:03   #2182
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam z rana, nocka dziś ładna jeśli chodzi o Blankę, gorzej ze mną...
Słuchajcie co ja mogę wziąć na suchy oskrzelowo kaszel?
Normalnie aż mnie dusi ,Blanka się boi jak mnie atak złapie a
do tego tak mi zimno :-(

Jeśli chodzi o ketonal to mi w szpitalu dawali po cc i przy wpisie receptę dostałam na to. Mówili że ketonal i paracetamol to jedyne leki które można przy kp
Syrop Prenalen można, mnie pomógł jak byłam w ciąży.

Kurna ale zasypało ja pierdziele. Musze wziac dzis samochod i jechac do miasta, a nie wiem jak później podjade do domu bo pod górke trzeba wjechać a ja mam już letnie opony miałam dzis jechać zawieźć mała do teściowej 20km od mojego domq ale nie ma mowy. Nie na tych oponach. Ach lece sie szykowac na praktyki. I lece do marketu po pampersy haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:17   #2183
Ewik86
Zakorzenienie

Domcia już się wyspała - pospała całe 15 minut

U mnie też śnieg sypie, wiatr wieje - zima w pełni

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:21   #2184
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Ale numer! Blanka charczała strasznie więc mama rozpoczęła akcję "oczyszczanie noska". Psiknęłam wodą morską donoska, odczekałam chwilkę i wzięłam gruszkę w rękę (nie dorobiłam się jeszcze fridy) i wyciągnęłam meeega długiego glutka. Nigdy takiego nie widziałam więc go zmierzyłam - 12 cm!!Gdzie to się zmieściło w tym małym nosku?
o matulu! poczatek to chyba w piecie byl!
dawaj go do ksiegi ginesa!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurna ale zasypało ja pierdziele.
nooo, u nas caly czas sypie, do tego paskudny wiatr, brrrrr.
mialam kupic se jakis stroj na chrzciny ale chyba rozsadniej bedzie wydac te pieniadze na jakas porzadna czapke i rekawiczki

Stary 2013-03-19, 10:21   #2185
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Domcia już się wyspała - pospała całe 15 minut

U mnie też śnieg sypie, wiatr wieje - zima w pełni
ja mojego zombiaka wlozylam do wozka i spi, chociaz niespokojnie ;P no zobaczymy jak dlugo to potrwa, oby chociaz godzinke ..

a ta zima mnie tak cieszy normalnie <3 wiem ze w mniejszosci pewnie jestem ale ciagke jeszcze nie nacieszylam sie sniegiem..
i mam cicha nadzieje ze wielkanoc jak rok temu uda nam sie spedzic w gorach i ze pozjezdzam chcoiaz kilka razy
Stary 2013-03-19, 10:23   #2186
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

takie place czerwone swedzace i tez krostki takie male czerwone swedzace
przepisali ci cos na to??

powiedzieli, że tak może być po porodzie (tak powiedziała Pani ginekolog na wizycie kontrolnej), potem była u mnie położna która pracuje w szpitalu, przeraziła się jak zobaczyła co mam na ciele, powiedziała, że pierwszy raz takie coś widzi, ja jej mówię, że wyczytałam gdzieś, że to od karmienia piersią, bo wzrasta poziom oksytocyny i że taka reakcja organizmu może być, powiedziała, że pierwsze słyszy i że dopyta lekarzy w szpitalu. Kazali mi smarować fenistilem i hydrokortyzolem 0,5%, smaruję i widzę poprawę. Z tym, że nadal nie wiem od czego to.
Cytat:

a propo mam i tesciowych...
rozlozylam dzis pierwszy raz mate na podlodze, polozylam malego na brzuszku a ten hop-siup i w momencie na plecach
zeszlismy na dol do kuchni na kolacje i mowie mamie
-no Kubus, pochwal sie babci czego sie dzis nauczyles! powiedz jak ladnie obróciles sie z brzuszka na plecki!
a babcia
-O! a niech Ci spadnie!

taaaaaaa, chyba z maty na kocyk

Cytat:
Napisane przez Butterfly_1101 Pokaż wiadomość
Puk puk puk

Można?

Jestem mamą styczniowego Adasia urodzonego 7.01.2013 r

Można dołączyć??
jasne, witaj
Cytat:

przygarniecie mnie ??
witaj również
Cytat:
Kurczę, dla mnie bólu porodowego nie da się porównać do niczego. Tak w zasadzie to nie da się go nawet opisać... Czytałam na internecie, że skurcze porodowe nie bolą! Tylko przypominają miesiączkę. Tak się wypowiadali ginekologowie - mężczyźni w różnych artykułach na ten temat... A mój ginekolog od razu mi powiedział, że dupę urywa, tak boli, ale dadzą mi znieczulenie i będzie git.

Aśka, biedactwo.
zgadzam się w 100%, bóle miesiączkowe to pikuś, ja zwykle miałam bardzo bolesne miesiączki ale ból w trakcie porodu przeszedł moje oczekiwania. Podziwiam te dziewczyny, które rodziły bez znieczulenia, ja już przy 2 cm rozwarcia błagałam żeby mi coś dali.

co do okazywanie miłości swoim pociechom, to mój tż wczoraj pierwszy raz był w pracy (wcześniej miał zwolnienie tą opiekę nad żoną w połogu), jak się Mały obudził, wziął go na łóżko, zaczął przytulać, całować a jak chciałam się dosiąść to powiedział, że ja go miałam cały dzień i że teraz jego kolej na przytulanie

Kubusiowi strasznie ropieją oczka, przemywaliśmy solą fizjologiczną, wodą przegotowaną, esencją herbacianą, świetlikiem, wczoraj małżon poszedł do lekarza, żeby coś doradził, przepisała mu antybiotyk w kropelkach, jak mi go szkoda,jak muszę mu te kropelki aplikować
czy któraś też miała taki problem z oczkami?

ahaa i mam takie pytanko w czym karmicie swoje Maluszki, chodzi mi karmienie piersią?

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-03-19 o 10:24
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:27   #2187
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
powiedzieli, że tak może być po porodzie (tak powiedziała Pani ginekolog na wizycie kontrolnej), potem była u mnie położna która pracuje w szpitalu, przeraziła się jak zobaczyła co mam na ciele, powiedziała, że pierwszy raz takie coś widzi, ja jej mówię, że wyczytałam gdzieś, że to od karmienia piersią, bo wzrasta poziom oksytocyny i że taka reakcja organizmu może być, powiedziała, że pierwsze słyszy i że dopyta lekarzy w szpitalu. Kazali mi smarować fenistilem i hydrokortyzolem 0,5%, smaruję i widzę poprawę. Z tym, że nadal nie wiem od czego to.

jasne, witaj

witaj również

zgadzam się w 100%, bóle miesiączkowe to pikuś, ja zwykle miałam bardzo bolesne miesiączki ale ból w trakcie porodu przeszedł moje oczekiwania. Podziwiam te dziewczyny, które rodziły bez znieczulenia, ja już przy 2 cm rozwarcia błagałam żeby mi coś dali.

co do okazywanie miłości swoim pociechom, to mój tż wczoraj pierwszy raz był w pracy (wcześniej miał zwolnienie tą opiekę nad żoną w połogu), jak się Mały obudził, wziął go na łóżko, zaczął przytulać, całować a jak chciałam się dosiąść to powiedział, że ja go miałam cały dzień i że teraz jego kolej na przytulanie

Kubusiowi strasznie ropieją oczka, przemywaliśmy solą fizjologiczną, wodą przegotowaną, esencją herbacianą, świetlikiem, wczoraj małżon poszedł do lekarza, żeby coś doradził, przepisała mu antybiotyk w kropelkach, jak mi go szkoda,jak muszę mu te kropelki aplikować

ahaa i mam takie pytanko w czym karmicie swoje Maluszki, chodzi mi karmienie piersią?
te kropelki mu pomoga na pewno. my mielismy to samo z boryskiem, najpierw sol ale guzik to dawalo, pozniej jakies krople z apteki ktore polozna przepisala - a jedno oczko ciagle strasznie ropialo i dopiero po antybiotyku pieknie wszytsko zaczelo wygladac
Stary 2013-03-19, 10:30   #2188
nancykenator
Zakorzenienie

blogerka dzięki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:32   #2189
iffonka7
Zadomowienie

fewcia mam szybkie pytanie odnoście PIT-a czy w 2013 roku (teraz) można złozyć zeznanie podatkowe za 2011 jeśli się tego nie zrobiło wcześniej? W zeznaniu tym dochód wynosiłby 0 zł.
Stary 2013-03-19, 10:36   #2190
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
o

rzeczywiscie, sa zimne. ale ja zawsze mietole je najpierw w reku i dzieki temu sa troche cieplejsze...
ja platki+woda stosuje zawsze rano jak myje malego po nocce no i zawsze jak zrobi kupencje

hmmm, nie pamietam dokladnej daty ale mysle ze na dniach mozesz sie spodziewac takiego usmieszku usmiechaj sie sama do dzieciatka jak najczesciej wtedy przyspieszysz cala akcje

Ok, bede sie szczerzyc ile wlezie juz sie nie moge doczekac.

Cytat:
Przepraszam Ale pedagogiczny kurs też mam,więc troszkę mnie rozgrzesz Szajko

Woooow cóż za megaglut!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Mojemu Domisiowi tez zaczeło jedno ropiec. U mnie sól fizjologiczna+masaż kącika oka dają dobre rezultaty, juz widze poprawe (po 2 dniach).
W czym karmimy-chodzi o ubranie?

Edit. Ostatnio znalazłam tez w necie, ze dobrym sposobem na takie ropiejace oczko jest zakroplenie mlekiem matki.. moze warto sprobowac

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-03-19 o 10:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości