|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Ok to daj jej cynka co i jak.Sciskam Cie mocno.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2162 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Oliath- jedź nie czekaj i koniecznie daj znać, bo się będziemy zamartwiać o Ciebie i Lili
|
#2163 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
dziękuję
Cytat:
Cytat:
za potwierdzenie Cytat:
mój to sam zaproponował spisać i zrobić foty co od kogo dostaliśmy, żeby potem wiedzieć w razie jakby się przyszło oddawać co od kogo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj znać jak tam u Ciebie, w szpitalu jesteś ? ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Dzień dobry ![]() Chyba będzie u mnie dziś padać, jakoś tak brzydko. słonko zniknęło
|
||||||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słonko piękne. Zaraz budzę Małgosię do przedszkola.
Oliath i jak tam? Obrazić za smsa się nie obrażę, aczkolwiek wolałabym cię widzieć tutaj. Kurza twarz przeleciała mi koło nosa jeszcze jedna fajna licytacja, ale najnormalniej w świecie zapomniałam o niej! Wczoraj wieczorem miałam spięcie z meżem i to pewnie przez to. Dziś na 10:50 wizyta. Trzymać kciuki!
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oliath: jak sytuacja? Dzoan: nie przejmuj się..facetow ten temat jakoś mocno nie interesuje...moj tylko spojrzał stwierdził no fajne i poszedł czymś innym się zająć....niech poczeka aż maleństwo sieuridzi wtedy będzie miał porządek )O 2 Igor obudził mnie kopniakami i do tego zaraz wielka zgaga (nr 4 w życiu). Okazało się ze moje dziecko nie lubi jak jem na noc a także jak jem za wcześnie (jak wracaliśmy od teściów o 4rano ostatnio i przed podróżą coś zjadłam toteż była masakra).. Pomeczylo mnie godzinę,ale stwierdziłam zenapije się zimnego mleka bo gorzej i tak bycniemoglo ona szczęście przeszło na tyleze mogłam się położyć a potem i zasnąć...
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mela jakby co to za jakiś czas może napiszesz do Oli co tam z nią , jak się sama nie odezwie |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Mela: kciuki zacisniete
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oliath, jejku może to kwestia emocji wózkowych? Mam nadzieję, że dziś siętu do nas odezwiesz, trzymamy mocno kciuki ![]() Madi za rok na USG z nowym dziecięciem w brzuchu Wszyscy wokół już o drugiej ciąży gadają, jakby się uwzięli na mnie Misiaczka chodzę do dwóch bo: jeden to fachowiec od USG, drugi to mój gin prowadzący ciąże, który nie ma USG, tzn. mogłabym pewnie u niego w szpitalu robić, ale ten pierwszy ma super sprzęt i jest bdb fachowcem od tych wszystkich pomiarów itd. W tym tygodniu zbiegły się obie wizyty, troszkę może zaplanowane kolejnością, żeby gin prowadzący miał wyniki usg ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Mela kciuki zaciskamy! |
|
|
|
#2169 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę! Duża panna! ![]() Cytat:
za wózek, a raczej za dwa wózki! Szaleństwo! No ewidentnie w czepku urodzona ![]() Dawaj znać jak się sprawy rozwinęły! Trzymam kciuki, będzie dobrze Trzymam! ![]() Witam się i ja! Coś spać mi się kompletnie nie chcę, to co się męczyć będę W nocy nie wstawałam na siku - chyba w kalendarzu zapiszę normalnie Gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizytujące
|
|
#2170 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie słonko od rana. Nie śpię już od 5.30 Za to wczoraj 2 razy w ciągu dnia spałam po półtorej godziny i o 22.30 padłam jak mucha. Sama siebie nie poznaję ostatnio![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za siostrę! Cytat:
![]() Trochę zamieszanie było ale jakoś się oswoili. Jej mąż biegał po mieście i kupował nową wyprawkę co by jego syn w koronkach i różach nie spał ![]() Cytat:
Cytat:
Myślałam o tych ślicznych opaseczkach , kokardeczkach i różowych sukienusiach, że to chyba nie możliwe, że nie będę tego mieć. A teraz to już w drugą stronę chyba się zakręciłam i nie mogę się doczekać kiedy tego mojego syneczka kochanego przytulęNo i do Tż się śmieję że teraz to pójdzie w odstawkę bo będę miała jego lepszy , młodszy wypasiony model ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40832640] Ja też mam focha na TŻa. Przychodzi z pracy i tylko rzuci, że "było OK, nudy" czy coś. A jak przychodzi co do czego, to jest, że ja go nie słucham, ja się nie interesuję. Jak ja mu umiem pół godziny opowiadać o mojej fascynującej wyprawie do Tesco, a on o całym dniu pracy jest w stanie powiedzieć "nic się nie działo", to sory...... No i ostatecznie ja siedzę wieczorem i gapię się na seriale, on gra, bo nie mamy o czym gadać :/ Przecież wszystkie moje wyprawy na targ po chleb już streszczone :/ [/QUOTE] Chyba Cię rozumiem. Ja jakoś z moim też ostatnio kontaktu nie łapie. Wiem że ma prace i te swoje treningi, ale wkurza mnie jak sie go o coś pytam a on mi tak właśnie zdawkowo odpowiada, że ok, w pracy luz, nic nowego, ja do niego gadam i gadam, coś mu mega ważnego opowiadam co dla małego znalazłam, albo co tam jeszcze trzeba a on mi "aha" alkbo "ok" "fajnie" Szlag mnie trafia normalnie i gapi się w tv albo lapka. A jak mówie że mało zainteresowany to wielkie oburzenie i że przecież ja i tak zrobię i kupie co tam będę chciała ![]() Cytat:
Brawa dla synka. Ładny już ciężarek Cytat:
Mam nadzieję że dzisiaj lepiej, daj znać jak będziesz mogła. Zdrówka kochana Kciuki zaciśnięte. Za Ciebie i wszystkie dzisiejsze wizyty i inne okazję
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
hej!Siedze po wypiciu glukozy, niedobrze mi jak cholera i slabo...
Czekam na wiesci od Oliath :/ Oby dobre |
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na same dobre informacje---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Oli wracaj z dobrymi wiadomościami ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Oli wracaj z dobrymi wiadomościami
|
||
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Od 3 dni próbuje was nadrobić,ale w końcu tylko szybko was przeleciałam i postanowiłam sie odezwać bo mnie w końcu wykreślicie z wątku.A ja poprostu nie wiem jak się wbić w wasze rozmowy.Pogoda u nas dziś przedziwna- już 17 st jest a wiatr taki że łepek urywa.Trzymam kciuki za wzytkie wizyty dzisiejsze.Oliath mam nadzieje,że wszystko się uspokoiło i dasz znać że wszystko o.k!Miłego dnia!
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Mój Glucior tydzień później ważył 1900 i powiedzieli, że typowy średniak ![]() Powodzenia )Oliath ![]() Nie wiem czemu reszty nie zacytowało?! Co do płci to my nie mamy problemu... na 100% będziemy mieć małe Gluciątko ![]() No i już z Sierścią po spacerze ![]() 5km nie nasze Zupa dochodzi, pralka kończy prać kocyki i wrzucam firanki ![]() Potem umyję okna i Tż powiesi firaneczki i będzie w końcu pięknie w dużym pokoju ![]() Zostaną tylko tetrówki do wyprasowania i Gluciątko będzie miało w końcu coś czystego Bo u Gluciora mamy mały ☠☠☠☠☠☠☠nik w tym momencie
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tak w pierwszej chwili i oddechy pomogły i jak możesz to wyjdź na powietrze lub usiądź koło otwartego okna |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Hej!
Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt wczoraj!!! Czytałam o wszystkich, ale już wieczorem nie miałam siły pisać. Ładne już mamy dzieciaczki ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze!!!!!!!!!!!!!!! !! I jak ktoś dzisiaj kończy jakiś tydzień to brawo ![]() Oliath - daj znać, co tam u Ciebie. Martwimy się Oby lekarze szybko coś zdziałali!!! Najważniejsze, żeby sprawdzili przepływy u Lilo. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-05-16 o 07:54 |
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Oli wracaj z dobrymi wiadomościami
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się Ja też tak mam w ostatnim czasie, ze jakoś na bieżąco nie ogarniam tego wątku Jak nas wyrzucą to stworzymy sobie własny, nowy- nie ma tego złegoEn za szyjkę!Wygląda na to, że tylko ja na tym wątku nie urodzę? ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40835201] No to u mnie identycznie. O rzeczach do Małego wcale nie mówię (tylko, że u mnie z trochę innych powodów), tylko daję rachunki, żeby spisał ceny (bo wszystko ostatnio spisujemy z powodu tych problemów z $ wiecznych). Ostatecznie mamy mało tematów do rozmowy :/ [/QUOTE] Ach te pieniądze... dostaliśmy zwrot podatku i miał iść na zakup stołu, ale bez stołu da się obejść, a ratę kredytu trzeba opłacić w terminie, więc dalej nie mamy stołu ![]() Ja tam też cały dzień nic nie robię, a jak Tż wraca z pracy to gębusia mi się nie zamyka i biedny nigdy nie może się wcześniej położyć spać bo zanim się nagadam to środek nocy A u niego też zwykle "nic nowego" Bo zawsze zapomnę za nowe tygodnie- coraz bliżej do końca? ![]() za wizyty i wszystkie badania!Ps. Tż widząc moje wczorajsze prasowanie stwierdził, ze on wyprasuje Glutowi te tetrówki I tak tego nie zrobi bo ciągle go nie ma w domu (pracuje od 6 do 20 z przerwą dwugodzinną na obiad), ale i tak, że wpadł na taki pomysł to pochwalić musiałam!
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi: 3maj sie! oddychaj głęboko i zaczerpnij świeżego powietrza jak masz możliwość
kayka: nie przejmuj się, najpierw pisz do nas co u Ciebie, a potem nadrabiaj będzie łatwiejkrysia: ta sytuacja z lodem i TZ - boska!:P Margoś: na to wygląda:P ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Margoś: jakiś pomocny ten Twój mąż brawa za chęci! najpierw okna teraz to prasownie, woow!A z kasą to doskonale rozumiem, właśnie wczoraj rozkminialiśmy skąd weźmiemy na fotelik, bo do końca czerwca musimy zapłacić drugą ratę za aplikację a właściwie niewiele ponad to mamy na koncie oszczędnościowym.
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam płynu do mycia okien
![]() No nic będzie prasowanie
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie wczoraj biały ser i rzodkiewki - nie wiem czy ruszyć doopsko teraz i zrobić sobie śniadanko, czy jeszcze poczekać trochę...
|
#2182 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Dziewczyny na DDTVN chłopak bez nóg fotografuje osoby, które się na niego gapią o 8.30.
Smutna sprawa, ale ja go rozumiem w 100% i też chyba zacznę tak robić. Naprawdę, w tym kraju jak ktoś nie wygląda jak szarak lub ma coś innego niż wszyscy - jakąś niepełnosprawność lub brzuszek - już stanowi obiekt, na który wszyscy się bezkarnie gapią. Myślałam, że to dotyczy tylko małych dzieci, ale skąd... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
ej a w ogóle wczoraj dzwonił do mnie pan z firmy royal canin (karma dla psów) i zaprosił na akcję w niedzielę "rusz z kanapy 4 łapy"
w kilku miastach w PL będzie w niedzielę to robione, spacer z psami, jakies atrakcje itp - jak będzie ładnie to się z psiurem przejdę - ruszę z kanapy jego 4 łapy i mój tyłek przy okazji też, nie będę miała takich wyrzutów, że z psem mało na spacery chodzę, jak tu niektórych czytam ile chodzą....
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry brzuszeczki
Witam sie dzis z wami chora Juz wypilam cherbatke z cytryna, miodem i sokiem malinowym. Mezus ma mi jeszcze podzucic prenalen i tantum verde. Okropnie sie czuje:banghead: do tego w nocy spalam na raty: zgaga, refluks, bol bioder... norma:banghead:Pociesza mnie to, ze dzis wizytujemy i wreszcie po 2 miesiacach zobacze mojego kochanego syneczka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Kallisto: zdrówka kochana! i 3mam kciuki za wizytę!
Margoś: a Ty już się zbierasz za wywoływanie porodu? Może mi się uda dzisiaj wziąć zmobilizować i z aparatem pójść w okolice na spacer. Mieszkam przy Parku Krajobrazowym, a niewiele spaceruję. Tyle że mój mąż nie lubi spacerów..
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć brzuchatki
![]() Od rana cały czas myślę, co tam u Oli. Mam nadzieję, że pojechali na IP, porobili badania a teraz sobie smacznie drzemie w domku...OBY!!!! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Margosia bierzesz bidulka sierściuszka i ciśniesz po płyn:P |
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
OLI co z toba? Mam nadzieje, ze wsio dobrze
ROXI trzymaj sie, oddychaj gleboko i bedzie dobrze ![]() EN nie nerwuj sie, pojdziesz do tego enelmedu, skontrolujesz szyjke i bedzie git wyglada na to, ze ten gin na sile problemow wyszukuje![]() Gratuluje wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
Ciekawe co u Oliath??? Słuchajcie ale sie wkur...., Otworzyli u nas media-expert i dziś o 7 otwarcie było. Dla pierwszycxh 50 osób była karta bonusowa o wartości 50zł. Tu jest gwiazdka i mały druk: Do zakupów o minimalnej wartosci 200zł. Promocja obowiązuje 16.05.2013r. Tż poszedł specjalnie pól godziny przed otwarciem. Kupił blu-reya za 189zł i patelnie tefal za 29,90, co dało łącznie waryość ponad 200zł, a baba w kasie, że to musi być jedna rzecz o wartości min. 200zł. Tylko nigdzie nie ma takiego zapisu to raz, a po drugie po wyjsciu dogadalismy sie z ciocią, która stała za nim przy kasie i nie kupiła jednej rzeczy za 200zł tylko kilka o tej wartości i dostała ten bon. A poza tym dawali nam do skrzynek bony o wartosci 10zł na zakupy powyzej 100zł. Tż dał im net bon, bo lepsze to niż nic, a baba w kasie olała to i nie odliczyła tej kwoty. Chociaż nawet gdyby brać pod uwagę jedną rzecz za te 100zł to przecież blu-ray kostzował 189zł. Idę dziś do gina na 14, a po jadę z tż do sklepu rozmawiać z kierownikiem. Nie podoba mi sie takie traktowanie klientów, do tego z pierwszego dnia. Banda złodziei i oszustów. Normalnie nigdy w zyciu nie skarżyłam na nic, ale dziś się mocno zdenerwowałam. Niby z jakiej racji jedni dostają te 50zł a inni nie. Rozumiem, że gdyby kasjerka powiedziała jest pan 51 osobą i nie dostaje pan. Zresztą to też nie możliwe, bo za tż osoby dostawały. |
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Przepraszam, już któryś raz to na wątku widzę, dlatego muszę napisać, że herbatkę pisze się przez H! Ja wiem, że pośpiech, że są dyslektycy i dysortografii, ale czasem mi strzela po oczach za bardzo. Przepraszam, to nie miało być podłe. Idę się golić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

po powrocie do domu TZ zrobił hamburgery w piekarniku 
Mówię "a lody?", a on "no właśnie!"
bo ostatnio dwa razy z rzedu w 23tc dwoch gin potwierdzilo faceta to bylo na poczatku marca, pozniej na wizytach moje dziecie nie chcialo sie pokazac ;/ bylo cos widac ale nie bylo widac siusiaka, gin stwierdzil ze na warki sromowe tez mu to nie wyglada, ale przyznam ze chcialabym miec coreczke
za potwierdzenie 

dziewczyna miała przez to depresje poporodową, ,,odrzuciła" dziecko na spory okres czasu i musiał z nią pracowac psycholog....takie był to dla niej szok.
az mi cala prawa strona promieniuje,glowa boli i ucho strzyka