W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 19:05   #2101
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Chociaż na stronie jest niby napisane, że oni nie uwzględniają list społecznościowych i tylko ich pielęgniarka robi listę

Ku pamięci ze SzR
- kiedy macica sie obkurcza (najsilniej przy karmieniu) i towarzyszy temu silny ból to mozna brać 2-3x dziennie po paracetamolu
- gdy pękły naczynka po porodzie to smarować twarz kremem z witaminą K
U mnie nie dały rady się sprzeciwić i listę musiały uwzględnić.
Co do bólu przy kurczeniu się macicy, to ja nic nie czułam i ból na 100% nie jest aż taki duży.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja tak od kilku dni mam, zakwasy między nogami mega duże, pachwiny ciągną strasznie
Losie, ale ty masz szał seksowy skoro aż zakwasy masz między nogami
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:06   #2102
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:

ja kupiłam, ale nie do końca jestem zadowolona, chyba na czole jest trochę niedokładny, chociaż dużo moich znajomych go sobie chwali
No właśnie tego się boję, że niedokładny będzie
Chyba się wstrzymam z tym zakupem

No ale jak nie elektroniczny to jaki?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:09   #2103
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dotka, ale szał.
co wy byście zrobiły jakbyście taką niespodziankę miały?
dokupiłabym kilka różowych ślicznych sukienek ale w drugą stronę sobie nie wyobrażam

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
U mnie nie dały rady się sprzeciwić i listę musiały uwzględnić.
Co do bólu przy kurczeniu się macicy, to ja nic nie czułam i ból na 100% nie jest aż taki duży.

Losie, ale ty masz szał seksowy skoro aż zakwasy masz między nogami
no ba od listopada mnie tak trzyma (bo wtedy było ostatni raz), tz się śmieje, ze chyba listonosza w dzień sprowadzam a potem chodzić nie mogę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:09   #2104
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
dokupiłabym kilka różowych ślicznych sukienek ale w drugą stronę sobie nie wyobrażam

---
ja mam całą różową wyprawkę,
u mnie byłby dramat

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:10   #2105
d0tkaaa
Zakorzenienie

ja niewiem co bym zrobila w takiej sytuacji! i oby mnie to nie spotkalo .. tz mowi ostatnio jak zobaczyl wozek " a jak chlopczyk bedzie jednak ,to w takim fiolecie to nie bardzo" pozniej slyszalam o kocyku z mothercare "szary ladniejszy,nawet jak bedzie chlopczyk jednak to mozna przykrywac" itp bahahhahaha nie no prosze Zuza chce zeby zostala Zuza

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:10   #2106
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Yyyy w szpitalu mi przepisali.. mój lekarz mówił, ze ok
ja też biore teraz prewencyjnie raz w tygodniu clotrimazolum, bo juz brałam wszystko chyba w tej ciązy blee
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:15   #2107
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dotka, ale szał.
Na szczęście widziałam siurka i nie muszę się o to martwić
Poza tym moja wyprawka pasowałaby dla dziewczynki też
Cytat:
A co najgorsze, że właśnie w drugą stronę łatwiej o pomyłkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 19:19   #2108
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny chce mi się wyć

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak
Dziewczyny już ci tu ładnie napisały. Nie przejmuj się, bo ten lekarz to chyba naprawdę jakiś wyłudzacz Jak masz możliwość sprawdzenia wszystkiego za darmo, to idź i się nie zastanawiaj. Tam na pewno też mogą zrobić ci USG i powiedzieć ile maluch waży

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)
Szalejesz z tymi kilogramami, nie ma co Rośnij rośnij

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
Mój by nie miał do mnie tyle cierpliwości chyba. Chociaż może Robi wszystko, żebym była szczęśliwa Poza momentami, gdzie mamy skrajnie różne poglądy i iskry lecą

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
jak Wam sie podoba ?
Fajne rozwiązanie Niestety nie mamy łóżka małżeńskiego i nie mielibyśmy jak przymocować tego czegoś, żeby nie odjechało.

Cytat:
dotka, ale szał.
W tym momencie dokupiłabym tylko kilka sukienek Większość rzeczy wybierałam w neutralnych kolorach - z resztą walczę ze stereotypem niebieskiego dla chłopców
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:25   #2109
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No własnie ja piję kawę, bo inaczej umarłabym. Zawsze miałam niskie cisnienie, a teraz to juz w ogóle tragedia jest. Przeciez mówi sie ze w ciazy cisnienie rosnie.
ja mam przeważnie ciśnienie 80/40, 95/55 maks, i tak rpzez całą ciaze, aco z tym przepływem krwi do łożyska?? o co chodzi? czym to grozi??
zaznaczam że zawsze miałam niskie ciśnienie

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
dotka, ale szał.
pewnie na porodówce nie mogłabym opanowac śmiechu nawet by mnie cieszyła taka zmiana, mi to jest wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka ale w rodzinie wszyscy by byli w gigantycznym szoku!!
moja mama by sie chyba zapłakała, toż to ona tylko z dziewczynkami miała do czynienia

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:29
Stary 2013-05-15, 19:34   #2110
d0tkaaa
Zakorzenienie

dobra robaczki,lece musze isc zrobic kolacje bo mala mi tak dzis po zebrach dawala czadu ze mam dość i upodobala sobie prawa strone tzn bok moj i tak boli ze niewiem czym ona tam wali hahahahah :P
Dobranoc,smacznych kolacji i fajnych nocy bez wstawania do wc do jutra.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:34   #2111
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Znacie może jakieś sposoby na wyczyszczenie wersalki? Mam wersalkę z weluru/zamszu i chciałabym ją odświeżyć
Kupić aktywną pianę do dywanów?
A może woda z płynem do naczyń??
Proponuje jakąś pianke do czyszczenia tapicerek.

Dziewczyny, ale miałam stracha! poszłam do wc na 2, i nagle taki ból od kręgosłupa na wysokości lopatek i przez cały brzuch... Myślałam, że nerka, ale nie... Padam na dywan w pokoju i nie mogłam sie na plecy położyć bo mnie zatykalo. mama i mąż mi pomasowali i już ok. Ale masakra.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:35   #2112
mela1234
Zakorzenienie

Idę do łóżka.
Dobrej nocy brzuchatki
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:36   #2113
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale miałam stracha! poszłam do wc na 2, i nagle taki ból od kręgosłupa na wysokości lopatek i przez cały brzuch... Myślałam, że nerka, ale nie... Padam na dywan w pokoju i nie mogłam sie na plecy położyć bo mnie zatykalo. mama i mąż mi pomasowali i już ok. Ale masakra.

ja ostatnio tez poszłam do wc zeby klocka wypuscic i pomyslalam sobie jak tak bedzie wygladac porod to ja nie chce a to sto razy gorzej

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:37   #2114
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

Cytat:

co to było???
Zmykam na NDiNZ

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:41
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:43   #2115
dzoan
Zakorzenienie

Wróciliśmy z imienin babci..znowu sobie pojadłam, jestem paskudna w tym obżarstwie Mąż pojechał jeszcze do swoich rodziców zawieźć jakieś dechy, a ja Was w spokoju nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem, że normalnie coraz mnie widać na tym usg Hanka jakas posciskana, opleciona nogami i rękami, wielka glowa i sie wierci. Jedna, wielka zbita kula ciała moja mama dziś była ze mną oglądać i podobały jej się pucki na twarzy
Ja też stwierdziłam, że usg już nie jest tak imponujące jak na początku czy do połowy ciąży.. ja tam już nic nie mogę wypatrzyć

Cytat:
Kochane zabuszki wszystkie, DZIEKUJE ZA TROSKE i slowa otuchy i rady i wszystko!!!

Polezalam chwile z kopytem do gory, noga bez zmian na lepsze, zmierzylam pozniej cisnienie po raz setny i wyglada, ze mam swoje zwykle idealne 122/75 z powrotem. Zadzwonilam do doktorka, i on mowi, ze jesli to tylko stopa i cisnienie dobre, a dziecie ruchliwe, to nie ma co panikowac i pchac sie na IP, bo tam mi dopiero podskoczy - mam okladac zimnym, trzymac do gory, duzo pic, jutro sprawdzic rano i obserwowac, mierzyc cisnienie i zapisywac 3x dziennie, zrobic normalnie mocz i morfo w labie i normalnie na wizyte przyjsc do niego.

Maz przywiozl mi zamowione zastrzyki sztuk 3, paskow do bialka w moczu nie przywiozl, bo w aptekach nie ma, a teraz sam pojechal po naszego Rolls Royce'a do Wolowa. Chcialam z nim, ale dalam sobie siana.

Moze sobie woda z octem obloze na noc ta kostke, co? Oby przeszlo, bo bania karykaturalna wrecz, juz mi klapek nie wchodzi na nia, na boso chodze.

Juz po zastrzyku, moze wytrzebi cudownie odrodzonego i rozmnozonego dziada choc troszke, mimo ze z 10 dawek mam 3 jedynie

K...wa mac, jescze mnie tylko zab nie bolal w tej ciazy do kompletu, czekam z utesknieniem na nieuniknione - ja za kazde dziecko zaplacilam kanalem, truciem i wreszcie resekcja jednego zabka, wiec czemu mialoby byc inaczej tym razem, skoro genetycznie zeby mam do doopy i juz, slabiutkie............... .
Cieszę się, że lekarz Cię uspokoił.. leż i daj odpocząć szkitce

Cytat:

Byłam na tej wizycie, mojego doktora nie było więc przyjął mnie inny.. ogólnie malutki jest malutki bo waży 1419 g, więc przytył tylko 300g od miesiąca.. no ale powiedział, ze to jest normalna waga, zeby się nie martwic..dwa- mam grzybicę.. trzy- szyjka się skracać zaczęła. Powiedział, ze nie jakos straszliwie, ale jednak nie powinna sie skracać..
Ale jakos inaczej mnie badał i w ogóle niz mój, bo wage wyliczył tylko na podstawie główki i brzuszka, a mój zawsze mierzy wszystko... no i zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
Skoro powiedział, że to normalna waga, to nie masz czym się przejmować...co do szyjki do masz rację, idź za darmo by ją tylko oblukać.. i odpoczywaj więcej. A grzybki też się zdarzają...norma w ciąży, więc się nie przejmuj... no i już głowa do góry

Cytat:
Ja też już po, mały oczywiście sobie fika, zresztą niczego innego się nie spodziewałam, szyjka ok, za to żelazo mam za niskie, więc będę jadła podwójną dawkę. Co do wyników glukozy to z racji tego, że wynik po drugim pobraniu jest ok mam nie histeryzować, za to przez dość wysoki po pierwszym pobraniu będę musiała powtarzać glukoze ok 32tc no ale dla małego wszystko. Aż przed chwilą musiałam skoczyć do biedry po lody
Aaaa i powodzi się po szpitalu, w tydzień przytyłam 1kg także mam już ok 4kg na plusie (wyszły moje fryteczki i burger king)
tylko 4 kg?.. weź mnie nie obrażaj no dziwię się na tę glukozę.. bo skoro nie każde labo mierzy po 1 godz, to wychodziłabym z założenia, ze to mało istotne.. że najważniejsze ile po 2 godz.. szukają problemów brawa za wizytę

Cytat:
Dziewczyny zrobię po prostu w ten sposób, że pójdę za tydzien na wizytę, ale do enel-medu zeby sprawdzili ta szyjke. Tam mam lekarzy bezpłatnie, a tutaj musiałabym za zbadanie szyjki dac 120zł kolejne, wiec wiadomo ze to straszna roznica.
Zwolnienie dał mi na 4 tygodnie, wiec widzę się z moim lekarzem w 35 tygodniu ciazy, a wczesniej moge nawet codziennie sobie łazic do enel-medu i sie sprawdzac za darmo.
Ogólnie mam podejrzenie do tego lekarza, ze lubi zlecac kontrole za tydzien, dwa.. miałam syt na poczatku ciazy gdzie on mnie przyjal zamiast mojego i powiedzial mi ze mam grzybka, przy czym ja zapomnialam nie wiem jak o tym antybiotyku, nie bralam go i poszlam za te 2 tyg juz do mojego lekarza, a on mowi ze nie ma zadnego grzybka.. Teraz zuzyje ten antybiotyk, bede kontrolowala szyjke no i juz pojde do mojego gina nastepnym razem prywatnie, a jak przelozy to mu łeb urwe

Dobrze mysle?
bardzo dobrze myślisz..zwłaszcza z urwaniem głowy

Cytat:
Znacie może jakieś sposoby na wyczyszczenie wersalki? Mam wersalkę z weluru/zamszu i chciałabym ją odświeżyć
Najlepiej wezwać pana od super wielofunkcyjnych odkurzaczy, żeby wyczyścił w ramach pokazu za darmola ostatnio u nas taki chodził..chciał kanapę wyczyścić.. mieliśmy wzajemnie zrobić sobie dobrze.. on nam, że kanapa piękna i za darmo, my jemu- że będzie miał zaliczoną jedną prezentację

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-05-15 o 19:45
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:43   #2116
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Chyba od kręgosłupa... masakra

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:48   #2117
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Najlepiej wezwać pana od super wielofunkcyjnych odkurzaczy, żeby wyczyścił w ramach pokazu za darmola ostatnio u nas taki chodził..chciał kanapę wyczyścić.. mieliśmy wzajemnie zrobić sobie dobrze.. on nam, że kanapa piękna i za darmo, my jemu- że będzie miał zaliczoną jedną prezentację
To jak przyjedzie na drugi raz to odeślij go do mnie
Cytat:
Chyba od kręgosłupa... masakra

No masakra

Też uciekam już
Stary 2013-05-15, 19:49   #2118
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

ojej.. co to było?

Ja mam od popołudnia jakies dziwne kłucia w prawej nodze... jak się poruszam i noga idzie mi w tył, to za każdym razem taki promień się rozchodzi..jakby mi miała żyłka pęknąć.. tak na udo mi schodzi... Nie wiem czy mi się coś rozciąga, czy Lol gdzies uciska..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:51   #2119
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja też biore teraz prewencyjnie raz w tygodniu clotrimazolum, bo juz brałam wszystko chyba w tej ciązy blee

To dzięki Bogu

Bo się wystraszyłam...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 19:55   #2120
Anulka_p
Zakorzenienie

O matulu, padam na ryjek. Miałam bardzo intensywny dzień. Teraz marzę, tylko o odpoczynku. Najpierw laboratorium, później urząd stanu cywilnego. Zmieniłam adres zameldowania i muszę wymienić dokumenty. Później zakupy, opieka nad chrześniakiem- najbardziej intensywna część dnia. Wymęczył mnie mały brzdąc. Najpierw ponad godzinny spacer i dmuchanie każdego napotkanego dmuchawca, drugie śniadanko, czytanie bajeczek, zabawa, zmiana pieluchy, której nie chciał dać sobie zmienić, bo wstydził się pokazać nago cioci znowu bajeczka (bo ciocia czyta najlepiej ), usypianie, siusiu, pielucha, pić, obiadek, powrót do domu i znowu obiadek tym razem dla dorosłego mężczyzny, męża mojego, zmywanie, odkurzanie i dopiero sobie usiadłam

Zajrzę jutro, bo dzisiaj nie mam już na nic sił.

Napiszę jeszcze co siostrą: lekarze zastanawiają się czy cc z piątku nie przesunąć na poniedziałek. Ordynator woli mieć pewność, że wirus z opryszki nie jest już aktywny (podobno rana się może źle goić, coś tam może ropieć i lepiej nie ryzykować). Nie ma żadnej czynności skurczowej, więc wg lekarzy poczekać można, tylko siostra zamartwia się o synka w domu. Tęskni niemiłosiernie. Nadal, więc o nieustanne kciuki proszę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:57   #2121
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To dzięki Bogu

Bo się wystraszyłam...
ja też brałam, więc chyba ok, albo nas wszystkie oszukali
Stary 2013-05-15, 20:01   #2122
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę że Dzoan zaproponowała Pana od odkurzaczy

Cytat:
dotka, ale szał.
Sama nie wiem. Już się nastawiłam na dziewczynkę, ale wszytskie rzeczy po Wojtusiu jeszcze mam, więc tragedii by nie było

Cytat:
No ale jak nie elektroniczny to jaki?
Ja polecam Brauna douszny

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
ja tak od kilku dni mam, zakwasy między nogami mega duże, pachwiny ciągną strasznie
To jakie Ty szpagaty robisz przed mężem

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:03   #2123
magolina
Wtajemniczenie

chyba lepiej mimo wszystko dowiedzieć się przed porodem i mieć trochę czasu na ,,oswojenie się" z tym niż po porodzie. Mojej teściowej koleżanki z pracy córka tak miała - całą ciążę miała być dziewczynka a urodzil się chlopiec dziewczyna miała przez to depresje poporodową, ,,odrzuciła" dziecko na spory okres czasu i musiał z nią pracowac psycholog....takie był to dla niej szok.

No i jak leżalam w szpitalu to była podobna sytuacja dziewczyna była 3 dni po terminie, czekałyśmy w kolejce na usg i pytam sie co będzie miala a ona że dziewczynkę, ale w sumie tak do końca sama nie wie bo tak sie układało akurat na badania usg że nie było ,,czysto" widać co ma między nóżkami. No i wyszla z usg i w szoku mówi że jednak chłopiec
No ale ona to skwitowała uśmiechem. I urodziła parę dni później synka

Cytat:

O masakra, mam nadzieję, że już Ci się to nie powtorzy.

Dobra rozpisałam się na koniec dnia.

dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 20:03   #2124
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Napiszę jeszcze co siostrą: lekarze zastanawiają się czy cc z piątku nie przesunąć na poniedziałek. Ordynator woli mieć pewność, że wirus z opryszki nie jest już aktywny (podobno rana się może źle goić, coś tam może ropieć i lepiej nie ryzykować). Nie ma żadnej czynności skurczowej, więc wg lekarzy poczekać można, tylko siostra zamartwia się o synka w domu. Tęskni niemiłosiernie. Nadal, więc o nieustanne kciuki proszę.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:10   #2125
iwona335
Zakorzenienie

kurczaki chyba sie przeciazyłąm dzisiaj, brzuch twardy jak skała, kregosłup sztywny i boli, ledwo potrafie wstać z fotela chodze jak pokraka połamana
ahh co to bedzie za wspaniała noc...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Kejt Ty uważaj też na siebie takich niespodzianych bóli tu nie lubimy

jak masz siłe to mi napisz co z tym przepływem krwi do łożyska przy niskim ciśnieniu??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

zostało mi 50 dni do porodu
Stary 2013-05-15, 20:11   #2126
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane zabuszki wszystkie, DZIEKUJE ZA TROSKE i slowa otuchy i rady i wszystko!!!

Polezalam chwile z kopytem do gory, noga bez zmian na lepsze, zmierzylam pozniej cisnienie po raz setny i wyglada, ze mam swoje zwykle idealne 122/75 z powrotem. Zadzwonilam do doktorka, i on mowi, ze jesli to tylko stopa i cisnienie dobre, a dziecie ruchliwe, to nie ma co panikowac i pchac sie na IP, bo tam mi dopiero podskoczy - mam okladac zimnym, trzymac do gory, duzo pic, jutro sprawdzic rano i obserwowac, mierzyc cisnienie i zapisywac 3x dziennie, zrobic normalnie mocz i morfo w labie i normalnie na wizyte przyjsc do niego.

Maz przywiozl mi zamowione zastrzyki sztuk 3, paskow do bialka w moczu nie przywiozl, bo w aptekach nie ma, a teraz sam pojechal po naszego Rolls Royce'a do Wolowa. Chcialam z nim, ale dalam sobie siana.

Moze sobie woda z octem obloze na noc ta kostke, co? Oby przeszlo, bo bania karykaturalna wrecz, juz mi klapek nie wchodzi na nia, na boso chodze.

Juz po zastrzyku, moze wytrzebi cudownie odrodzonego i rozmnozonego dziada choc troszke, mimo ze z 10 dawek mam 3 jedynie

K...wa mac, jescze mnie tylko zab nie bolal w tej ciazy do kompletu, czekam z utesknieniem na nieuniknione - ja za kazde dziecko zaplacilam kanalem, truciem i wreszcie resekcja jednego zabka, wiec czemu mialoby byc inaczej tym razem, skoro genetycznie zeby mam do doopy i juz, slabiutkie............... .

Ooooo, to wciaga szukaj szukaj, jest taki gosciu janexnet, jeden z moich ulubiencow od ciuchow, w tym rowniez rewelacyjnych zestawow, rowniez na dziewuszki w wieku naszych - plus duzo wystawia pojedynczo od 7,90 pln i ja robiac juz kilka razy zakupy u niego dla siebie, Lali i Lilo zawsze bylam zachwycona w ogole i w szczegole bez dwoch zdan
to dobrze ze dobrze martwiłam sie i musiałam zajrzec przed snem
Cytat:

Szłam do domu i ryczałam, jakoś miałam takie wielkie oczekiwania od tej wizyty i w ogóle, a wszystko do dupy ;(
Kochana nie smutaj sie,zawsze mozesz w razie czego popedzic w przyszłym tyg. do swojego ginka albo na nfz do sprawdzenia szyjki tak jak piszesz a poki co zwolnij tempo,duzo lez,odpoczywaj
A grzybkiem sie nie przejmuj,ja juz tez go zaliczyłam.To normalne w ciazy ze takie paskudztwo moze wyskoczyc,wiadomo-czlowiek dba o siebie ,ma hopla z higieną a tu grzyb no ale takie uroki naszego stanu wiec sie nie martw
Cytat:

Cytat:
Moj maz WLASNIE W TEJ CHWILI PAKUJE ROLLSA DO SAMOCHODU zadzwonilam, bo juz tu jajko znosze, i pytam NO I JAK??? a on na to ze szczerym zachwytem, ze wozek SLICZNY, lepszy niz na fotach, bajka po prostu i to moj maz, ktory jest mega krytyczny, zdystansowany i oszczedny w slowach!!! nie moge sie doczekac!!!
Stary 2013-05-15, 20:12   #2127
fiazo
Zakorzenienie

pożegnałam gości dopiero, jak zaczeli przychodzić to końca nie było widać
jedno ciasto wyszło mi luźne, za dużo dałam mleka do budyniu, ale zjemy hehehe
to z kaszą manną wyszło super
jestem padnięta więc zmykam-do jutra

en będzie dobrze

i dziękuje raz jeszcze wszystkim za życzenia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:15   #2128
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
pożegnałam gości dopiero, jak zaczeli przychodzić to końca nie było widać
jedno ciasto wyszło mi luźne, za dużo dałam mleka do budyniu, ale zjemy hehehe
to z kaszą manną wyszło super
jestem padnięta więc zmykam-do jutra

en będzie dobrze

i dziękuje raz jeszcze wszystkim za życzenia
Sto lat
Stary 2013-05-15, 20:17   #2129
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam całą różową wyprawkę,
u mnie byłby dramat
no ja staram sie gromadzic ,,mieszaną" ale trudno jak bedzie niespodzianka po porodzie Bedziemy tak samo szczesliwi i w razie czego bedzie Alex
Cytat:

O kurde ale akcja....mnie wczoraj cos strzeliło w prawym boku jak sie nad ranem w lozku przekrecałam ale rozmasowałam i ok na szczescie....o my biedne staruszki co chwile cosik strzyka :/
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O matulu, padam na ryjek. Miałam bardzo intensywny dzień. Teraz marzę, tylko o odpoczynku. Najpierw laboratorium, później urząd stanu cywilnego. Zmieniłam adres zameldowania i muszę wymienić dokumenty. Później zakupy, opieka nad chrześniakiem- najbardziej intensywna część dnia. Wymęczył mnie mały brzdąc. Najpierw ponad godzinny spacer i dmuchanie każdego napotkanego dmuchawca, drugie śniadanko, czytanie bajeczek, zabawa, zmiana pieluchy, której nie chciał dać sobie zmienić, bo wstydził się pokazać nago cioci znowu bajeczka (bo ciocia czyta najlepiej ), usypianie, siusiu, pielucha, pić, obiadek, powrót do domu i znowu obiadek tym razem dla dorosłego mężczyzny, męża mojego, zmywanie, odkurzanie i dopiero sobie usiadłam

Zajrzę jutro, bo dzisiaj nie mam już na nic sił.

cały czas

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ide spac,zjadłam juz 3 Panadole a dalej pobolewa az mi cala prawa strona promieniuje,glowa boli i ucho strzyka Jak jutro nie przejdzie to trzeba bedzie sie za dentystą rozejrzec

dobranoc żabki
Stary 2013-05-15, 20:18   #2130
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
no ja staram sie gromadzic ,,mieszaną" ale trudno jak bedzie niespodzianka po porodzie Bedziemy tak samo szczesliwi i w razie czego bedzie Alex

O kurde ale akcja....mnie wczoraj cos strzeliło w prawym boku jak sie nad ranem w lozku przekrecałam ale rozmasowałam i ok na szczescie....o my biedne staruszki co chwile cosik strzyka :/

cały czas

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Ide spac,zjadłam juz 3 Panadole a dalej pobolewa az mi cala prawa strona promieniuje,glowa boli i ucho strzyka Jak jutro nie przejdzie to trzeba bedzie sie za dentystą rozejrzec

dobranoc żabki
dobranoc, oby było jutro lepiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości