|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Co do bólu przy kurczeniu się macicy, to ja nic nie czułam i ból na 100% nie jest aż taki duży. Cytat:
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Chyba się wstrzymam z tym zakupem ![]() No ale jak nie elektroniczny to jaki?
|
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w drugą stronę sobie nie wyobrażam![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
od listopada mnie tak trzyma (bo wtedy było ostatni raz), tz się śmieje, ze chyba listonosza w dzień sprowadzam a potem chodzić nie mogę
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie byłby dramat |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
ja niewiem co bym zrobila w takiej sytuacji! i oby mnie to nie spotkalo .. tz mowi ostatnio jak zobaczyl wozek " a jak chlopczyk bedzie jednak ,to w takim fiolecie to nie bardzo" pozniej slyszalam o kocyku z mothercare "szary ladniejszy,nawet jak bedzie chlopczyk jednak to mozna przykrywac" itp bahahhahaha nie no prosze Zuza chce zeby zostala Zuza
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
ja też biore teraz prewencyjnie raz w tygodniu clotrimazolum, bo juz brałam wszystko chyba w tej ciązy blee
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym moja wyprawka pasowałaby dla dziewczynki też Cytat:
|
||
|
|
|
#2108 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz możliwość sprawdzenia wszystkiego za darmo, to idź i się nie zastanawiaj. Tam na pewno też mogą zrobić ci USG i powiedzieć ile maluch ważyCytat:
Cytat:
Robi wszystko, żebym była szczęśliwaFajne rozwiązanie Niestety nie mamy łóżka małżeńskiego i nie mielibyśmy jak przymocować tego czegoś, żeby nie odjechało.Cytat:
Większość rzeczy wybierałam w neutralnych kolorach - z resztą walczę ze stereotypem niebieskiego dla chłopców
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaznaczam że zawsze miałam niskie ciśnienie ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
nawet by mnie cieszyła taka zmiana, mi to jest wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka ale w rodzinie wszyscy by byli w gigantycznym szoku!!moja mama by sie chyba zapłakała, toż to ona tylko z dziewczynkami miała do czynienia Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-05-15 o 20:29 |
||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
dobra robaczki,lece musze isc zrobic kolacje bo mala mi tak dzis po zebrach dawala czadu ze mam dość i upodobala sobie prawa strone tzn bok moj i tak boli ze niewiem czym ona tam wali hahahahah :P
Dobranoc,smacznych kolacji i fajnych nocy bez wstawania do wc do jutra.
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Dziewczyny, ale miałam stracha! poszłam do wc na 2, i nagle taki ból od kręgosłupa na wysokości lopatek i przez cały brzuch... Myślałam, że nerka, ale nie... Padam na dywan w pokoju i nie mogłam sie na plecy położyć bo mnie zatykalo. mama i mąż mi pomasowali i już ok. Ale masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do łóżka.
Dobrej nocy brzuchatki
|
#2113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
a to sto razy gorzej
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
![]() Zmykam na NDiNZ
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-15 o 20:41 |
|
|
|
|
#2115 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z imienin babci..znowu sobie pojadłam, jestem paskudna w tym obżarstwie
Mąż pojechał jeszcze do swoich rodziców zawieźć jakieś dechy, a ja Was w spokoju nadrobiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio u nas taki chodził..chciał kanapę wyczyścić.. mieliśmy wzajemnie zrobić sobie dobrze.. Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-15 o 20:45 |
||||||
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Chyba od kręgosłupa... masakra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też uciekam już |
||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od popołudnia jakies dziwne kłucia w prawej nodze... jak się poruszam i noga idzie mi w tył, to za każdym razem taki promień się rozchodzi..jakby mi miała żyłka pęknąć.. tak na udo mi schodzi... Nie wiem czy mi się coś rozciąga, czy Lol gdzies uciska.. |
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dzięki Bogu Bo się wystraszyłam...
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, padam na ryjek. Miałam bardzo intensywny dzień. Teraz marzę, tylko o odpoczynku. Najpierw laboratorium, później urząd stanu cywilnego. Zmieniłam adres zameldowania i muszę wymienić dokumenty. Później zakupy, opieka nad chrześniakiem- najbardziej intensywna część dnia.
Wymęczył mnie mały brzdąc. Najpierw ponad godzinny spacer i dmuchanie każdego napotkanego dmuchawca, drugie śniadanko, czytanie bajeczek, zabawa, zmiana pieluchy, której nie chciał dać sobie zmienić, bo wstydził się pokazać nago cioci znowu bajeczka (bo ciocia czyta najlepiej ), usypianie, siusiu, pielucha, pić, obiadek, powrót do domu i znowu obiadek tym razem dla dorosłego mężczyzny, męża mojego, zmywanie, odkurzanie i dopiero sobie usiadłam Zajrzę jutro, bo dzisiaj nie mam już na nic sił. Napiszę jeszcze co siostrą: lekarze zastanawiają się czy cc z piątku nie przesunąć na poniedziałek. Ordynator woli mieć pewność, że wirus z opryszki nie jest już aktywny (podobno rana się może źle goić, coś tam może ropieć i lepiej nie ryzykować). Nie ma żadnej czynności skurczowej, więc wg lekarzy poczekać można, tylko siostra zamartwia się o synka w domu. Tęskni niemiłosiernie. Nadal, więc o nieustanne kciuki proszę. |
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
ja też brałam, więc chyba ok, albo nas wszystkie oszukali
|
#2122 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja polecam Brauna douszny ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
chyba lepiej mimo wszystko dowiedzieć się przed porodem i mieć trochę czasu na ,,oswojenie się" z tym niż po porodzie. Mojej teściowej koleżanki z pracy córka tak miała - całą ciążę miała być dziewczynka a urodzil się chlopiec
dziewczyna miała przez to depresje poporodową, ,,odrzuciła" dziecko na spory okres czasu i musiał z nią pracowac psycholog....takie był to dla niej szok.No i jak leżalam w szpitalu to była podobna sytuacja No ale ona to skwitowała uśmiechem. I urodziła parę dni później synka ![]() Cytat:
O masakra, mam nadzieję, że już Ci się to nie powtorzy Dobra rozpisałam się na koniec dnia . dobranoc |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
kurczaki chyba sie przeciazyłąm dzisiaj, brzuch twardy jak skała, kregosłup sztywny i boli, ledwo potrafie wstać z fotela chodze jak pokraka połamana
![]() ahh co to bedzie za wspaniała noc... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Kejt Ty uważaj też na siebie takich niespodzianych bóli tu nie lubimy ![]() jak masz siłe to mi napisz co z tym przepływem krwi do łożyska przy niskim ciśnieniu?? ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- zostało mi 50 dni do porodu
|
|
|
|
#2126 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwiłam sie i musiałam zajrzec przed snem ![]() Cytat:
![]() A grzybkiem sie nie przejmuj,ja juz tez go zaliczyłam.To normalne w ciazy ze takie paskudztwo moze wyskoczyc,wiadomo-czlowiek dba o siebie ,ma hopla z higieną a tu grzyb no ale takie uroki naszego stanu wiec sie nie martw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
pożegnałam gości dopiero, jak zaczeli przychodzić to końca nie było widać
jedno ciasto wyszło mi luźne, za dużo dałam mleka do budyniu, ale zjemy hehehe to z kaszą manną wyszło super jestem padnięta więc zmykam-do jutra en i dziękuje raz jeszcze wszystkim za życzenia |
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2129 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja staram sie gromadzic ,,mieszaną" ale trudno jak bedzie niespodzianka po porodzie
Bedziemy tak samo szczesliwi i w razie czego bedzie Alex Cytat:
Cytat:
cały czas ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Ide spac,zjadłam juz 3 Panadole a dalej pobolewa az mi cala prawa strona promieniuje,glowa boli i ucho strzyka Jak jutro nie przejdzie to trzeba bedzie sie za dentystą rozejrzec dobranoc żabki
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

ale w drugą stronę sobie nie wyobrażam

nawet by mnie cieszyła taka zmiana, mi to jest wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka ale w rodzinie wszyscy by byli w gigantycznym szoku!!

martwiłam sie i musiałam zajrzec przed snem