|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Vil Przemuś super zainteresowany zabawką
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że nasza dobrze toleruje to Nan ale właśnie wczoraj w sklepie widziałam tego Hippa i może później spróbujemy. Składowo to pewnie musi być w miarę to samo bo pewnie normy na to jakieś są prawda? Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety odnoszę inne wrażenie, bo po przystawieniu Małej widzę tylko, że ssie ale przełykania nie słychać a po chwili się irytuje, że jej nic nie leci, złości się, wyrywa i niestety kończy się na mm ![]() Cytat:
Delicol daję teraz do każdego karmienia (5kropli) a i tak prawie po każdym Mała musi się trochę poprężyć aby bączki popuszczać. Ale przynajmniej już nie płacze tak żałośnie i jakoś delikatniej to przechodzi. Cytat:
![]() U mnie ona niestety chyba osłabła i niestety wiem, że to się w końcu skończy samym mm ![]() Cytat:
![]() I niestety nigdy nie wiem ile dorobić tego mm. Zazwyczaj dorabiam 60ml a Młoda wypija w przedziale od 20 do 40 w porywach do 50. Zdarzyło się też ze dwa razy, że wypiła całe 60ml i chciała jeszcze, ale po dorobieniu kolejnych 30ml wzięła np. 3 łyki i już nie chciała. To jest właśnie ten ból, że nie ma miarki w piersiach i nie wiadomo ile z nich wypija dziecko. A z drugiej strony to mleko modyfikowane jest bardziej treściwe chyba (a na pewno bardziej ciężkostrawne?) i jego pewnie dziecko może wypić jednorazowo mniej niż tego naszego z piersi. Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
oj biedne jesteście z tymi nieprzespanymi nockami. nam się znów udało - Młody spał od 20 do 5, zjadł, potem już nie bardzo chciał spać ale nie płakał, położyłam go, trochę pogadał i zasnął i spał do 9
![]() w zasadzie już nie. miał jeden taki okropnie marudny dzień, w pon chyba, marudził ciągle i popłakiwał, a to niepodobne do niego, więc kupiliśmy Calgel - po tym zaczął się cieszyć i gadać do nas więc mu do wieczora 2-3 razy posmarowaliśmy, a teraz nie ma już potrzeby ![]() Cytat:
kinooooo ..... też bym poszła. może za tydzień podrzucimy łobuza naszego tacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się wczoraj umówiłam z moją że kupię jej dziś kapustę do gołąbków. punkt 9 tel - czy pójde? odp że tak, jak obiecałam, ale dopiero wstaje i chciałabym zjeść śniadanie, umyć się itp. za chwilę mąż poszedł śmieci wyrzucić i spotkał babcię na korytarzu, kazała mi przekazać że sama sobie poszła. miesiąc będzie gadania że nawet jej pod dom do sklepu nie mogłam zejść po zakupy ![]() Cytat:
![]() hehe fajna mata, wygląda na wygodną do spania ![]() slodziak ![]() dlaczego ma niedrapki? Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-13 o 09:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
a co do rzekomego przejedzenia - moze i to mozliwe, ale jak by mial dosc, to by nie ciagnal cyca raczej. ulewanie moze byc przez masaz brzuszka - nie przejmuj sie tym o ile nie jest tego duzo. ale mozesz po jednej piersi dac mu spac i on juz sie sam z siebie zamelduje po drugiego cyca ![]() a ja podejmuje walke o cyca - byla moja polozna i poparla mnie. mowi, ze mlody ladnie ssie i nie meczy sie bardziej przy cycu niz przy butli, wiec moge wyluzowac z ta pompa i ewentualnie po cycu dorobic troche mm jak mlodemu malo. taka wersja mi znacznie bardziej pasuje, szczegolnie jak jestesmy tylko we dwojke w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ach te babcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() no i każde dokarmianie mm niestety zmniejsza ilość mleka, no i stary niezawodny sposób na rozhulanie laktacji to połóż się z dzieckiem na 2 dni i dawaj mu cyca tyle ile chce, niech ssie nawet i 2 godz a jak zaśnie to możesz jeszcze pokatować cycka laktatorem i gwarantuję że po tych 2 dniach będzie duużo mleka i nie będziesz musiała dawać mm ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- u mnie sie wierci bo mu za szybko leci, dopiero po kilku min jak nawal mleka mija to spokojnie je |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2168 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- tak białe są ok, u nas zawsze są grudki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zrobiliście z dziewczynami, żeby pójść do kina? Dziadki czy ciocia? Zazdroszcze! Cytat:
![]() ![]() Z tym karmieniem na siłę z obu piersi to ja bym przystopowała. Jak mi w nocy Sofia uśnie przy piersi to już drugiej nie daję. W ciągu dnia za to zazwyczaj karmię z obu. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
http://www.hafija.pl/2011/11/problem...a-pokarmu.html
do poczytania własnie o problemach w laktacji, polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Pozazdrościłam Wam tych mat edukacyjnych
![]() ![]() i chyba zaraz na którąś kliknę na allegro ![]() ![]() młody wczoraj ok pół godziny gapił się na karuzelkę i nie ryczał ![]() nie boli go brzuszek,wiec jest coraz to bardziej radosny ![]() maluska- śliczny synek ![]() ![]() mysia mysz- fajne, że Młody jest ciekawski i dużo go interesuje ![]() vil- ale długo Przemo śpi ![]() ja też już zaopatrzyłam się w calgel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Ci już napisały, że wszelkie grudki byle nie śluzowe (choć śluz przy kp też podobno normalny) ![]() ![]() ![]() maluśka pięknie sobie radzi, ale niedrapki to już raczej nieporządane bo dziecko nie może poznawać siebie i otoczenia ![]() Veronic fajnie, że mały już tak nie cierpi ![]() Ash u Was moze zmiana tak wpływa na nastrój Sofi? Twój może jakiś stres? A jak TŻ w pracy? Zadowolony?
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-13 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie mialam wyjscia, ale niektore sobie laktatorem niezle cycki rozkrecily... moze dam jeszcze rade ![]() polozna mowila, ze moze byc tak, ze w ciagu dnia dziecko pije mniej i czesciej, czasami nawet co godzine. a na noc sie opije jak baczek i spi potem 5 godzin. i to jest okej i sie moze tez unormowac. tylko jesli juz czujesz, ze nie chcesz miec dziecka na cycu, to nie dajesz i idzie flacha. z tym, ile mm dorobic na dokarmienie, to niestety loteria... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
[QUOTE=puchatkowa;41768954]Vil Przemuś super zainteresowany zabawką
![]() Rozumiem ![]() Wydaje mi się, że nasza dobrze toleruje to Nan ale właśnie wczoraj w sklepie widziałam tego Hippa i może później spróbujemy. Składowo to pewnie musi być w miarę to samo bo pewnie normy na to jakieś są prawda? Dzięki ![]() Mam dokładnie tą samą sytuację, że dokarmiam parę razy dziennie w różnych ilościach mm i dalej nie wiem jak z tą K, bo mi pediatra powiedział, że jak dam 1 butelkę mm to już nie podawać wit.K, ale z przeliczeń na opakowaniu zapotrzebowania na tą witaminę wychodzi mi coś zupełnie innego ![]() Mi zarówno polozna jak i pediatra powiedzieli ze jeżeli połowę karmien stanowi pierś to podawać np co drugi dzien, jeżeli to jest tylko okazjonalne dokarmianie to podawać normalnie, a jeżeli mm jest więcej niż piersi to odstawić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Postanowilam dzis zmienic nocne nawyki i zobaczyc co bedzie tzn. 1.nie masowac po cycku, sprobuje przed bo on i tak prezeniem sie wbudza. 2. Nie podawac ma sile drugiego. Najwyzej odciagne z niego z 5min.laktatorem. 3. No i tez musze poprawic laktacje w dzien wiec po karmieniu poodciagam z 5-10 min. 4. No i do cholery karmic tak jak on chce a nie sluchac pediatry ze niby jak po godzinie sie obudzi i chce to nie dawac. Cytat:
Muszd Wam to powiedziec. KOCHAM WAS. duzo osob mnie krytykuje jak mowie ze pisze z dziewczynami na forum a wy mi naprawde dajexie mega wsparcie, wiedze i wszystko to czego matce-nowicjuszce brak. Buziole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
hej
mam problem: natalka niechce ssac piersi, przystawiam ja i odrazu płacz, prezenie sie, wykrecanie głowy, wrecz sie prawie zanosi.....a z ciagniety mój pkarm do butli pije bez zajakniecia ![]() ![]() tz własnie pojechał po mleko jakies bo przeciez mi dziecko płacze z głodu.....ciekawe czy bedzie chciała pic??? mamy kamionce mm: jakie mleko podajecie???? od 2-3 dni zaczeła sie slinic, az banki ze sliny i pokasłuje....moze jej zeby ida??ale chyba za wczesnie bo ma 6 tyg dopiero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurczę, a zamykacie jakoś ten wózek, zabezpieczacie? ja zostawiam tylko stelaż czasem jak D wychodzi do pracy, ale wciąż muszę znieść spacerówkę (jest dnem dla gondoli) i gondolę z małą...nie próbowałam jeszcze za jednym razem...narazie wszytskie spacery ogarniam z koleżanką, przychodzi po mnie, znoszę jej Helenkę, a potem wózek. a propo schodów...przedwczoraj się właśnie pokłóciłam z mężem, bo chciałam znieść małą na rękach po schodach, a nie jak zwykle w gondoli, po co ją odpinać , skoro i tak cały wózek znosi mąż? nasze schody też są dość wąskie, ale niezbyt strome i czuję się raczej pewnie znosząc ją (raz znosiłam, jak była Ola u mnie) , ale D. uważa, że to niebezpieczne...nawet podejrzałam na jego lapie, że po naszej kłótni szukał jakiegoś artykułu na ten temat, no nie mogę....... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do wizyty, maaaaaaasaaaaakraaaaaa Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabym móc z kimś zostawić dziecko na godzinkę chociaż, a tu dwa razy jak została H. z mężem to wpadła w histerię i nie miał jej jak uspokoić. chyba przejdę na mm, bo zwariuję. nie mogę iść do ginekologa, nie mogę iść po stanik do karmienia, a co dopiero mówić o kinie czy księgarni ![]() ![]() Cytat:
chyba jesteś przewrażliwiona. grudki w kupie mają być, białe też mogą być, może to odrobina śluzu, też prawidłowa. nie rób tak z tym budzeniem go do drugiej piersi, po co go zmuszasz, skoro przybiera jak najbardziej prawidłowo. bóle brzuszka może mieć przez przez Twój stres, moim zdaniem nieuzasadniony. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- o, też tak może być |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W jest o niebo spokojniejszy i weselszy ![]() a jaka mate polecasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz udało mi sie ja dosłownie na kilka sekund dostawic i pociagneła 3 łyki i płacz ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- plesniawki dopiero wyleczylismy bedac w szpitalu i niema ich, bynajmnij buzke ma czyscutko i niewidac by od nowa to paskudztwo było a sprawdzam jame ustna jej codzien |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ceny FP są straszne ![]() no i my też chcemy nową i chyba kupimy taką http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ko...386333793.html == a i info dla mam dzieci ulewających karmionych butlą: dodaję 1 miarkę Nutritonu do butelki z mleczkiem , mleczko jest troszkę zagęszczone i Młody już w ogóle nie ulewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.