Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 09:51   #2161
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Rybko ale ten Twój Kacperek ma super mieszkanko

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ten co kupiłam też jest rozmiar 62/68 więc fajnie by bylo jak by posłużył przez całą zimę

Ojj tak cudowne uczucie.. aż mi się wieczorem humorek poprawił, on to wie jak mamusię pocieszyć

Ja tu gadu gadu a w międzyczasie pokój sprzątam
Mieliśmy jechać jutro na działkę ale chyba nici z tego bo pogoda do du...
Miejmy nadzieję że kombinezony posłużą naszym dzieciaczkom aż do wiosny
Czaję się jeszcze na taki kombinezon miś z uszkami ale są same rozmiary na dziecko od 0 do 3 miesięcy więc na zime taki kombinezon mi raczej niepotrzebny bo to taki typowo wiosenno jesienny raczej

Jak tak sprzątasz to może i mi pokój ogarniesz ? bo mnie dziś znowu leń jakiś opętał
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:52   #2162
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

RYBKA bardzo prosze.
Nick rusalka12, imie Aga, co to za skrot OM? Termin porodu 22/23 listopad, plec poznamy niebawem to sie podziele

Wizyta w szpitalu z USG 19 lipiec
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:53   #2163
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A wczoraj nie odzywalam sie bo mamy tą przeprowadzkę.. mÓwicie niektóre ze nie warto brac mieszkania jak takie problemy robi ? Hm.. moze i racja ale mamy bardzo konkretnie skonstruowaną umowę, zrobione zdjęcia tego mieszkania zanim je wynajeliśmy, zgodę na malowanie/tapetowanie/odświeżanie. i dokladnie spisane co i jak gra/nie gra. Nawet mamy wpisane ze suzarka na bielizne nie ma jednego szczebelka

Tak sie wczoraj zdenerwowałam, bo siostra ma teraz wolne i imprezuje i mówie jej zeby przyszła nam pomóc bo ja dzwigać nie mogę a maż sam nie da rady... a ta wróciła wczorajsza z imprezki polozyła sie na chwile i zasnęłą tak ze obudzic jej nie mogłąm .. i se myśl - ale mi pomogla :/ no ale potem przeprosiła ..
pojechaliśmy, dużo nie nosiłam, raczej rzeczy lekkie ( kwiatka mojego męża ale ile razy zje.bke dostałam że krzywo trzymam aaa i deskorolkę musiałam mu wziąć) posprzątałam tam, jeszcze Lodówkę, pralkę, telewizor i sprzęt grający, głośniki itd musimy zawieźć ale wczoraj już nie miałam siły. nie umiem znaleźć taniej i dobrej lodówko-zamr. :/
no i z g-c musimy wóz Kacperka przywieźć ale to moze chwile poczekać
W sobote właśnie mamy już zamieszkać na nowym mieszkaniu wiec tą lodówke musimy kupić, nie wiem jak ja to ogarnę, bo przed chwilą pozbyłam ise 400 zł z wypłaty urządzanie nam chwile zajmie, ale postanowiłam podzielic to na etapy. Najpierw łazienke mąż zrobi, kafelki potem w kuchni chce miec wszystkie takie same szafki, salon jest w miarę ( bedziemy zmieniac meble ale to jak beda fundusze) a sypialnia bedzie zrobiona chwile przed przyjściem malego na świat bo on z nami będzie spał a my póki co mozemy spać tak jak jest :p

Co do wizyty... TRWAŁA 20 SEKUND. zdążyłam powiedzieć w rejestracji dzień dobry, do dr. B... /ale on kjest chory, dzwonilismy ale chyba mamy stary numer do Pani.
wyszłam .
powiedzcie mi czy ja mam takiego pecha czy co? ale umówiłam sie na wtorek, jak go nie bedzie to idę na IP i powiem że sie źle czuje itd. a jeżeli będzie długi czas oczekiwania to pójdę do lab. zrobie tą glukoze płatnie, droga nie jest, krew i mocz poczekają ( zreszta mocz teraz dopiero robiłam co) i na USG prywatnie zeby sprawdzić czy z małym jest wszystko ok ( wiem że tak!!!) a jak już sie dostane do tego lekarza i bedzie spoko to bede chodziła co dwa tygodnie na wszelki wypadek jakby cos sie zas stało . . . no wiec tak jak mówie wizyta nie odbyła się. ;( a od 4 nie spałam, bo sie stresowałam ( śniło mi sie ze ważyłąm 137 kg. )

za dzisiejsze wizyty

aaa, i pytanie jak bede miala jedną kołderkę ale dwie zmiany to mi starczy? czy kołderki minimum dwie? ( bede miała ten śpiworek, ale tylko na samym poczatku, jak sie nie sprawdzi to będę miała normalnie kołderkę, ale bez podusi, a jak sie sprawdzi to dopiero od tak 4 miesiaca kołderkę chce )

piękne tytuły wymyślacie
Rybko a powiedz mi czy macie umowę na czas określony czy nie? No bo wiesz, wy jej chate odpicujecie a ona stwierdzi że zrywa umowę..
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odetchnęłam z ulgą... mamy zdrowego chłopca

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ehh widzę że wczoraj byś jakiś dzień wkurzania przez teściów mnie też teściówka podkurzyła mimo że nie rozmawiałam z nią tylko mój TŻ
i właściwie rozmawiali o starszym bracie TŻ bo kupili samochód... znaczy popierdółkę a nie samochód i im w życiu tam się nie zmieści wózek no i się zaczęło, że oi tacy biedni, pokrzywdzeni zawsze pod górkę mają... mnie to się nikt nie żałuje że utrzymujemy się z jednej pensji, ale przynajmniej ja do naszego samochodu wsadzę 3 wózki i z 3 walizki jak nie więcej a oni nie
O to dziwne że tak reaguje na straszego brata, u nas teściowa rozpływa się nad młodszym bratem mojego M. zawsze jest też biedny
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ja już po weselu. Jestem padnięta ale było super, dwa dni tańców i zabawy. Myślałam że nie będę się za dobrze bawić i będę zmierzła ale nic z tego - bawiłam się doskonale i ciąża mi w tym nie przeszkodziła.
Zabieram się za nadrabianie zaleglości
Super że się wybawiłaś to najważniejsze
Cytat:
Dziewczyny, w F&F wyprzedaże. U mnie pajace body i inne malutkie rzeczy.
5xbody tygrys kubuś puchatek itd 43 zl
3xbody tygrys kubus 26 zł
3xpajac z motywu kubuusia albo rózowe 36ł
5xpajac j/w 43zł

jest też wanienka,ale niestety cena była tak wysoko ze nie widziałam,ale była na stercie z przecenami, nocniki i maty do wanienek . Opróćz tego Z FP mata edukacyjna, ale jeszcze bezcenna, i taki bujaczekleżacze jakw zalaczniku za 84 zł . czy mamusie mogą sie wypowiedziec nt leżaczka ?
hmm..byłam wczoraj w Tesco widziałam to wszystko, ale ja chyba zwariowałam.Tak sobie chodziłam pomiędzy tymi regałami dla dzieci i stwierdziłam że tyle rzeczy trzeba kupić że nie wiem od czego zacząć.I wyszłam z niczym
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Witam się jako Pani MGR

Ogólnie obrona poszła super, Nasza promotorka nawet się popłakała, 5 na obronie i na dyplomie także Pytania mi super podpasowały, ale opóźnienie było 3 godziny, więc dopiero o 17 zaczęłyśmy. Moje plecy już nie wytrzymywały po tylu godzinach w pozycji siedzącej bądź stojącej. Najważniejsze że już po i mogę się skupić wyłącznie na Ninu
Gratuluję nie mogło być inaczej
Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Moje upolowane ciuszki dla Majuni
Jejku są piękne!!Gdzie je kupiłaś???????
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej. Będę miała syna
Miałam szybkie usg bo połówkowe za 2 tyg. Dostałam zwolnienie do 26 ! Jupi!!!
Idę teraz lulu ale jutro mam nadzieję, że się poudzielam

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
Witaj
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch )
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat Załącznik 5322719

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

LINECZKA czy to Ty zamawiałaś tę pościel z Tchibo?Czy mi się coś pomyliło? Doszła już?Jak wygląda?Byłam w stacjonarnym ale nie było, trzeba zamówić przez neta.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:57   #2164
89Beatka
Wtajemniczenie

NA wstępie witam nowa mamusię

Nemosek gdzie ten siusiak? ja na tym zdjęciu nie wiem gdzie co jest, ale zazwyczaj mam problem z połapaniem się

Basiaaaaaaaaa jak juz macie pieska to wrzuć foty

ola_k11 gratuluję synusia

domi cacany kombinezonik

dzidzia trzymam kciuki za wizytę

aaby jakie pieęęęęknę jeansyyyyyyyyyyyy

lineczka i już po bólu( glokoza)

niunia32 czekamy na relację z wizyty

trele jeszcze chwila i będziesz na brzuszku mieć stupke odbitą

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:

hehhe fajnie ja tylko raz przyuważyłam coś podobnego

WITAM się z pracy

gratuluje poznania płci - CZY CHCECIE DOPISAĆ DO LISTY? PEGGY, OLA? KTOŚ CHCE ZROBIĆ ZMIANĘ? OD JUTRA MNIE NIE MA WIEC WIECIE ..

wiecie co....... zaczynamy dzisiaj 27 TYDZIEŃ

ALE fajna pogoda naprawdę- chłodno,wiaterek, troche słoonka no idealna dla mnie. pierwszy raz chyba od miesiaca nie mam spuchniętych nóg

wklejam : 1. brzuszek, ostatni to jest tak mało z boku zrobiony, a te poprzednie to typowy profil, wiec tak inaczej wygląda
2. body z krótki z tesco F&F 5x w opakowaniu bo nie było otwartych, a ja nie lubie jak ktoś otwiera bo potem są takie "wypalcowane" itd wiec dopiero jak hcce kupic to sobie otwieram i wtedy tą paczkę zabieram do kasy. Poza tym, takie same są body z dł i pajace i śpiochy, ceny pisałam wczoraj. moze później bedzie cos wiecej bo widziałam kartony to zrobie zdj i wrzuce

za dzisiejsze wizyty
za 27 tydzień

że ja sobie takich zdjęć nie robiłam, ale w sumie jak teraz zaczne to i tak będzie widać
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:58   #2165
Azealia
Raczkowanie

Trele o ja pierdziulkam, to chyba kawał pupy jest co? Albo plecki?
WIECIE ŻE JESZCZE NIE ZACZĘŁAM SPRZĄTAĆ

Rybko ale fajnie wyglądają te nadruki z Puchatkiem Chyba się zakręcę koło dziecięcego, oby były w moim tesco.

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-07-12 o 09:59
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:59   #2166
rusalka12
Zadomowienie

RYBKA kochana wszystko przychodzi naturalnie. Ja bylam bliska depresji ale nie z powodu maluszka tylko problemow z rana po cesarce. Ale jakos przez to przebrnelismy.
Karmic nie umialam zupelnie, poza tym dzieciaczki po cesarce ciezej przystawic do piersi, dwa tygodnie plakalam z bolu przy kazdym karmieniu, cale sutki mialam pocharatane, ale w koncu obie sie nauczylysmy co i jak i kiedy odstawialam mala od piersi ( gdyby nie praca i brak miejsca do sciagania pokarmu to pewnie karmilabym dluzej) to mi bylo okropnie zal...
Doswiadczenia z pieluchami, kapielami itp nie mielismy absolutnie zadnego. Nie mielismy tez nikogo do pomocy, jako,ze mieszkamy za granica. Ale wszystko jakos nam sie udalo. Od momentu kiedy wzielismy malutka w ramiona wieszielismy, ze bedzie ok wlasciwie to moj luby pierwszy sie nia zajal bo ja wyladowalam na sali pooperacyjnej. Ps. Sliczne brzusio
Stary 2013-07-12, 10:05   #2167
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
RYBKA bardzo prosze.
Nick rusalka12, imie Aga, co to za skrot OM? Termin porodu 22/23 listopad, plec poznamy niebawem to sie podziele

OM to ostatnia miesiączka (kiedy była)
Stary 2013-07-12, 10:08   #2168
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch )
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat Załącznik 5322719

Wow nieźle to wygląda

Rybko nie zacytowało mi Twojego postu, super brzuszek
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:09   #2169
rusalka12
Zadomowienie

Haha, ale ze mnie gamon ;-)
OM 16 luty
A dzidzia zamieszkala w brzuszku 28lutego
Uciekamy na spacer
Stary 2013-07-12, 10:15   #2170
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Trele o ja pierdziulkam, to chyba kawał pupy jest co? Albo plecki?
WIECIE ŻE JESZCZE NIE ZACZĘŁAM SPRZĄTAĆ

Rybko ale fajnie wyglądają te nadruki z Puchatkiem Chyba się zakręcę koło dziecięcego, oby były w moim tesco.
Wydaje mi sie ze to pupka . Czuje wtedy takie rozpieranie w srodku , wydaje mi sie ze ona sie przeciaga wtedy zapierajac raczkami lub nòzkami w srodku a pupke wypycha do zewnatrz. Dziennie rano mam takie atrakcje , o innej porze dnia nie jeszcze nie zauwazylam ..

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Ja miałam zawsze brzuszek I jakies sadełko a mimo to tak to widac . Wy wszystkie chudzinki dopiero zobaczycie co sie bedzie działo

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:25   #2171
89Beatka
Wtajemniczenie

Mam jakiś dziwny humor, a dlatego że potwierdziłam kuzynce przyjście na wesele 31.08 jest i wszystko pięknie i ładnie
z tym że w tym dniu wesele ma też mój najbliższy kuzyn( tamte rodziny nie są spokrewnione) i rodzina się podzieliła kto do kogo idzie. TZ potwierdził u obu że będziemy więc do kuzynki idziemy na msze i obiad i ok 21 się zbierzemy i pojedziemy an 2 wesele. Wczoraj o tym rozmawiam z mężem i mówię mu że w 8 miesiącu ciąży to ja nie wiem jak się będę czuć i czy przetrwam te 2 wesela do nocy a ona do mnie że zapomniał że w ciąży jestem tzn tak wysoko, rozwalił mnie. FACECI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 10:26   #2172
nemosek
Zakorzenienie

Witamy się piątkowo

Dziękuję Wam za pochwały dla synka

I nie straszcie że nie widzicie pisiorka bo jeszcze się okaże że to babeczka
nie no lekarka chyba wiedziała co mówi chociaż nauczona doświadczeniem z lekarzami różnie bywa.
Ale tż potwierdził że widział i widzi,a jemu ufam w tej kwestii
Isssia zapomniałam wczoraj napisać,teraz mi Trele przypomniała taki oryginalny ten wózek zwłaszcza przez te kolorowe felgi i stelaż
Cytat:
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa

Współczuję objawów.Nawet nie mogę sobie wyobrazić z tymi mdłościami do 39 tygodnia????
Cytat:
Szybkie stukanie ? Szybsze niż normalna ludzka czkawka tak ? To to by było to . Bo ja cos takiego czuję w dole brzucha , tylko mi to za szybkie na czkawkę było ..
Na pewno szybsze niż normalna czkawka,takie miarowe bicie bez przerwy przez jakąś minutę może dwie w jednym miejscu.Dziwne to było uczucie, więc szybko na nie zwróciłam uwagę.Kopniaki czy pływanko to na pewno nie było.
A może dzieciaki maja jakąś taka czkawkę przyśpieszoną?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!

Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg).
W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda
Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję
Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon!
Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie.
rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20

Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak
Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki!

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski

Oto łupy:

Załącznik 5322600

Załącznik 5322601

Załącznik 5322602

Załącznik 5322603

+ dwie pary tyci skarpetek

Brawo za tydzień ,już 25 !!!

Na pewno wszystko się ułoży i serduszko jest zdrowe
Że te nasze dzieciaki muszą tak stresować,łobuziaki jedne

O widzę Kapphal rządzi cudne mają rzeczy.Te body też mi wpadły w oko śliczne są i takie piękne malusie sukienusie były.Normalnie można tak oko pocieszyc bo to wszystko takie słodkie.I mam też te same spodenki jednolite tylko czerwone I kusiły mnie te co Ty masz w paski(beżowe)
Może jeszcze wykorzystam bo mam zniżkę 20 %

Lineczka Czyli masz już spokój Oby Twój organizm przyjął to spokojnie
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dziękuję za gratulacje

tak. wcześniej w 17tc mały się odwrócił tak, że nie było widać a na jeszcze wcześniejszym wspomniał, że może chłopak ale nie miał pewności.

Zaczynamy dziś 21tc

ps. jak dobrze jest być na zwolnieniu
Chyba się cieszycie co?

za tydzień

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia Ja tez dziś idę na wizytę i mam nadzieję, że będzie usg i zobaczę maleństwo.

Cierpliwości kopniaki będą!!

Cytat:
Witajcie

Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa Magazynier nie opity, ale objedzony

Ale wszystkim po lampce piccolo prosz..

Cora dobrze że z Twoją ślicznotką już dobrze. Strachu się najedliście..

Witam nową Mamusię

Nemosku jaki śliczny Ktosik Myrdusia tam nie widzę, ale dwie pierwsze fotki rozszyfrowałam, no a buziolek cudny

Dzidziu za wizytę

A ja, że w poniedziałek wizyta, dzisiaj byłam zrobić mocz krew i to moje podwyższone żelazo. Oby morfologia nie spadła. Pije ten wstrętny pietruszkowy koktajl, jem buraka w tabsach, ale dopiero od tygodnia, więc cudów się nie spodziewam.
W każdym razie była inna babka niż zwykle i tym sposobem mam sińca na pół ręki i żyłe mi tak wybrzuszyło... I tyle krwi zapaćkało gazik który mi potem przyłożyła, że był cały mokry, a zwykle miałam ledwo kropeczkę.. Ale jak kończyła pobierać to zamiast trzymać te igłe z tym czymś i drugą brać ten gazik do przyłożenia wkłucia, to ona mi to puściła i to mi tak wisiało na żyle Brak słów!

No, ale teraz już mam wolne, zabieram się zatem za odgruzowanie Naszej sypialni, bo przy nauce do mgr i tych upałach przez kilka dni zrobił Nam się sajgon
Oby wyniki poszły w górę!!!
Opis pobrania krwi wyobraziłam sobie tą wiszącą żyłę

antibia Łódż wikingów?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:32   #2173
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tą glukozą?
Czy mogę zrobić tak: Mam bliziutko przychodnie więc idę/ lub nawet podjeżdzam autem żeby nie było wysiłku rano na czczo, pobierają krew, wracam do domu,wypijam ten napój i po 2 h idę ponownie do przychodni na pobranie.. czy muszę tam siedzieć przez te 2 h i iść tam od razu z zrobionym napojem?

Nasz mały wieczorem tak grasował,że się śmialiśmy z Tż że chyba sobie chatę urządza Tż przykładał ręke a mały pływał od jednego boku do drugiego+co jakiś czas kopniak

Wgl to 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Antibia, widać że synek zadowolony z pobytu nad morzem
Chyba najlepiej zapytać w labo lub lekarza.Domi jak pamiętam planowała chyba iśc wypić i wrócić do domu
U nas w labo rozrabiają na miejscu i musisz siedzieć.
Ale fajnie czuć pływaka

Coral
za 6

Maomami Oby szybko przeszło i kręgosłup i zębole.Jak leżysz to jest ok?

Trele ale góreczka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-12, 10:34   #2174
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O widzę Kapphal rządzi cudne mają rzeczy.Te body też mi wpadły w oko śliczne są i takie piękne malusie sukienusie były.Normalnie można tak oko pocieszyc bo to wszystko takie słodkie.I mam też te same spodenki jednolite tylko czerwone I kusiły mnie te co Ty masz w paski(beżowe)
Może jeszcze wykorzystam bo mam zniżkę 20 %
No cudne, tylko ceny skutecznie odstraszają
Sukienusie przepiękne, ale same letnie, więc uznałam że i tak ich zimą nie założę. W sukienusie zaopatrzę się na wiosnę
Ja też miałam -20% kupon, ale te spodnie są w tej promocji 3za2, a mój kupon nie łączył się z innymi promocjami, więc -20% dostałam tylko na body i skarpetki
Ale w sumie udało mi się ze spodniami, bo te jeansy wisiały tam, gdzie promocja 3za2 i babka mówi, że jeansy nie wchodzą w tę promocję, ale skoro tam wiszą to ich strata - i zapłaciłam za jeansy i jedne dresy, a drugie gratis Na początku miałam wybrane inne dresy zamiast jeansów, ale mąż się zakochał w jeansach

Dziękuję wszystkim za gratulacje i opinie nt. zakupów!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:36   #2175
budowniczka
Rozeznanie

Witam w ten deszczowy dzień sam raz do zrealizowania ćwiczeń dla kobiet w ciązy w domu LINK: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1...=TLYzeHkMdFDro

Super biore się za ćwiczenia
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:37   #2176
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba najlepiej zapytać w labo lub lekarza.Domi jak pamiętam planowała chyba iśc wypić i wrócić do domu
U nas w labo rozrabiają na miejscu i musisz siedzieć.
Ale fajnie czuć pływaka

Coral
za 6

Maomami Oby szybko przeszło i kręgosłup i zębole.Jak leżysz to jest ok?

Trele ale góreczka
Z tego co mi tłumaczyli to krew pobiorą mi tylko raz, więc mam to wypić w domu i po 2 godzinach zgłosić się na pobranie
Stary 2013-07-12, 10:45   #2177
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam w ten deszczowy dzień sam raz do zrealizowania ćwiczeń dla kobiet w ciązy w domu LINK: http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1...=TLYzeHkMdFDro

Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce..
Stary 2013-07-12, 10:47   #2178
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wyrwałaś mi to z ust (w sumie skoro piszemy to wyrwałaś mi to z palców )
Stary 2013-07-12, 10:47   #2179
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Lubi i z chęcią ze mną sie napije. tak jak ja z nim pije Whisky czy inny mocny alkohol.. znaczy teraz już nie ale przed ciążą jak idzie na impreze to pije wódke czy piwo zwykłe, jak jesteśmy w domu a jest gorąco to pije Lecha shandy ( jedyne smakowe które pije ;p ) a do obiad czy kolacji winko odpowiednie. Upija się coraz rzadziej przez chorobe, a takie winko mu mniej szkodzi

WITAM się z pracy

gratuluje poznania płci - CZY CHCECIE DOPISAĆ DO LISTY? PEGGY, OLA? KTOŚ CHCE ZROBIĆ ZMIANĘ? OD JUTRA MNIE NIE MA WIEC WIECIE ..

wiecie co....... zaczynamy dzisiaj 27 TYDZIEŃ

ALE fajna pogoda naprawdę- chłodno,wiaterek, troche słoonka no idealna dla mnie. pierwszy raz chyba od miesiaca nie mam spuchniętych nóg

wklejam : 1. brzuszek, ostatni to jest tak mało z boku zrobiony, a te poprzednie to typowy profil, wiec tak inaczej wygląda
2. body z krótki z tesco F&F 5x w opakowaniu bo nie było otwartych, a ja nie lubie jak ktoś otwiera bo potem są takie "wypalcowane" itd wiec dopiero jak hcce kupic to sobie otwieram i wtedy tą paczkę zabieram do kasy. Poza tym, takie same są body z dł i pajace i śpiochy, ceny pisałam wczoraj. moze później bedzie cos wiecej bo widziałam kartony to zrobie zdj i wrzuce

za dzisiejsze wizyty
Fajnie mieć kompana do winka i tak sobie sączyć razem
Oj chyba za bardzo wszystko przeżywasz,bo te koszmary to niech w końcu odpuszczą

Instynkt mamy Ci pomoże w opiece

Gratki za tydzień
Rośnie Kacper rośnie

Rybko Proszę o dopisanie wizyty 2.08,godz brak.

Cytat:

hmm..byłam wczoraj w Tesco widziałam to wszystko, ale ja chyba zwariowałam.Tak sobie chodziłam pomiędzy tymi regałami dla dzieci i stwierdziłam że tyle rzeczy trzeba kupić że nie wiem od czego zacząć.I wyszłam z niczym

.
Tez tak ostatnio miałam tyle rzeczy do wyboru do koloru i co tutaj kupić,od czego zacząć???
Jak już zakupiłam pierwsze bodziaki to poleciało potem już po kolei...

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

Nemosek gdzie ten siusiak? ja na tym zdjęciu nie wiem gdzie co jest, ale zazwyczaj mam problem z połapaniem się
O mamo Ty też nie widzisz? Poniżej strzałki do kursora

Szkoda że tak ewidentnie nasz dzieć się nie rozkraczył co by było widać nogi i krok

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Mam jakiś dziwny humor, a dlatego że potwierdziłam kuzynce przyjście na wesele 31.08 jest i wszystko pięknie i ładnie
z tym że w tym dniu wesele ma też mój najbliższy kuzyn( tamte rodziny nie są spokrewnione) i rodzina się podzieliła kto do kogo idzie. TZ potwierdził u obu że będziemy więc do kuzynki idziemy na msze i obiad i ok 21 się zbierzemy i pojedziemy an 2 wesele. Wczoraj o tym rozmawiam z mężem i mówię mu że w 8 miesiącu ciąży to ja nie wiem jak się będę czuć i czy przetrwam te 2 wesela do nocy a ona do mnie że zapomniał że w ciąży jestem tzn tak wysoko, rozwalił mnie. FACECI

A i zapomniałam: po wizycie oki,szyjka dalej w porządku.Słyszałam serduszko i dostałam skierowanie na badanie min glukozę
I pierwszy raz miałam dzisiaj ciśnienie 120/80 co nawet położną zdziwiło bo zawsze niskie było 90/60 z reguły.Pytała nawet czy się czymś zdenerwowałam.
Zawsze się denerwuję,nawet nie wiem czym :/

No i się mam grzecznie prowadzić

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 10:48   #2180
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
RYBKA bardzo prosze.

dopisane
Cytat:
Witajcie

Rybko a powiedz mi czy macie umowę na czas określony czy nie? No bo wiesz, wy jej chate odpicujecie a ona stwierdzi że zrywa umowę..

O to dziwne że tak reaguje na straszego brata, u nas teściowa rozpływa się nad młodszym bratem mojego M. zawsze jest też biedny

Super że się wybawiłaś to najważniejsze

Gratuluję nie mogło być inaczej

Jejku są piękne!!Gdzie je kupiłaś???????

Witaj

LINECZKA czy to Ty zamawiałaś tę pościel z Tchibo?Czy mi się coś pomyliło? Doszła już?Jak wygląda?Byłam w stacjonarnym ale nie było, trzeba zamówić przez neta.
nie nie, mamy umowę na rok z możliwością przedłużenia, ale zaznaczone ze zadna ze stron nie może wymówić nam umowy przed 6 miesiącem.. My nie zamierzamy jej odpicować mieszkania ale jakoś żyć musimy :d Jakiegoś ekstra remontu nie bedziemy robić,
Stary 2013-07-12, 10:52   #2181
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Fajne, ale strasznie mi się nie chce...
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:52   #2182
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wyrwałaś mi to z ust (w sumie skoro piszemy to wyrwałaś mi to z palców )
Tez mi sie nie chce ale 2 razy w tygodniu znajde te 30 minut na cwiczenia a przede wszystkim lepiej sie czuje

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Fajne, ale strasznie mi się nie chce...
Ej Wy lenie
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:53   #2183
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez tak ostatnio miałam tyle rzeczy do wyboru do koloru i co tutaj kupić,od czego zacząć???
Jak już zakupiłam pierwsze bodziaki to poleciało potem już po kolei...

Mam postanowienie że wydrukuję sobie listę wyprawkową z 1 strony i wszędzie będę z nią chodzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 10:54   #2184
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No cudne, tylko ceny skutecznie odstraszają
Sukienusie przepiękne, ale same letnie, więc uznałam że i tak ich zimą nie założę. W sukienusie zaopatrzę się na wiosnę
Ja też miałam -20% kupon, ale te spodnie są w tej promocji 3za2, a mój kupon nie łączył się z innymi promocjami, więc -20% dostałam tylko na body i skarpetki
Ale w sumie udało mi się ze spodniami, bo te jeansy wisiały tam, gdzie promocja 3za2 i babka mówi, że jeansy nie wchodzą w tę promocję, ale skoro tam wiszą to ich strata - i zapłaciłam za jeansy i jedne dresy, a drugie gratis Na początku miałam wybrane inne dresy zamiast jeansów, ale mąż się zakochał w jeansach

Dziękuję wszystkim za gratulacje i opinie nt. zakupów!

Ale Ci się udało z tymi spodniami
A ja wzięłam tylko spodenki i body przecenione i dopiero babka przy kasie mi mówi żebym sobie dobrała 3 rzecz i będę wtedy miała za free jedną z nich.Fajnie
No tak 20 % na rzeczy nieprzecenione.

Dobra uciekam do miasta,tz obiecał zabrać mnie do Reserved Kids
Stwierdził że spodobało mu się kupowanie ubranek.A matce jaką to frajdę sprawia.
Jeszcze muszę kiedyś do lumpka wyskoczyć.

miłego dnia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-12, 10:55   #2185
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Hej.
Bardzo dziękuję za wszystkie kciuki. Były nadzwyczaj potrzebne.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .
A to wszystko na nfz, w szpitalu.

Jestem taka szczesliwa. Godzinę wylam.
I choć leje deszcz, nic się nie liczy. Tylko on i jego zdrówko.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 10:57   #2186
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mam postanowienie że wydrukuję sobie listę wyprawkową z 1 strony i wszędzie będę z nią chodzić
Też wydrukowałam sobie listę i to co kupuje to sobie odznaczam tylko jakoś przeraża mnie ta ilość rzeczy do kupienia : mdleje:

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej.

Mój Prof. pojechał na wesele i zapomniał mnie poinformować, ale jego podwładna (najlepszy lekarz jakiego znam jeśli chodzi o podejście) zrobiła usg.
Pomierzyła Robaka, wszystkie przeplywy i wyszło, źe wszystko z nim ok. Do OM spoznia sie już tylko tydzień, nie 15 dni.
Waży 501g i znużony moim zachowaniem ziewał jak ja płakałam ze szczęścia. Obie stopy i ręce przy buzi. Paluchami od nogi drapał się w nos.
Poprosiłam o chwilę z nim i Pani dr wlaczyla mi 3d/4d. Jest podobny do siostrzyczki .

super wiadomość !
Stary 2013-07-12, 10:57   #2187
ryba91
Zakorzenienie

a tak w ogóle to chciałam się pochwalić ze jak przyszłam do doomu wczoraj to w lodówce widziałam 6pak piwka- dla mnie i tylko dla mnie bavaria
jakby coś to w simply market jest tak ze jak kupujesz 1 szt to płacisz 3,90/szt a jak 6 pak to za sztuke 3,20
Stary 2013-07-12, 10:59   #2188
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Hej.

i widzisz MAmuska ile nerwów, wszystko ok a całe 0,5 kg brzmi dumnie ty płakałaś a on znudzony, ach ten ród męski
I pewnie dogoni OM, jeszcze ma czas, teraz będzie rósł

trzeba to uczcić

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
a tak w ogóle to chciałam się pochwalić ze jak przyszłam do doomu wczoraj to w lodówce widziałam 6pak piwka- dla mnie i tylko dla mnie bavaria
jakby coś to w simply market jest tak ze jak kupujesz 1 szt to płacisz 3,90/szt a jak 6 pak to za sztuke 3,20
moj jeszcze na to nie wpadł ale czekam cierpliwieeeeeeeeeeee
Stary 2013-07-12, 10:59   #2189
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Hej.

wiedzialam ze bedzie dobrze!!!!!! super!!!! to teraz prosze sie łądnie uśmiechac i przestaać zamartwiać !!!
Stary 2013-07-12, 11:02   #2190
renej1978
Przyczajenie

hej dziewczyny mam termin na listopad 2013 r. przyjmiecie mnie?
renej1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości