Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 17:55   #2161
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Ja bym watrobki nawet patykiem nie tknela, podziwiam.
zresztą podobno wcale nie jest taka zdrowa... To juz wole wściekła krowę

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 17:58   #2162
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wiecie co? Moja mama jak sie chwali znajomym ze bedzie babcia to mowi:
Wiesz ze bede miala dziecko?
Zwróciłam juz jej kilka razy uwage ale chyba nie dociera. Dzis znowo to zrobila. I przestalo mi sie to podobać.
Dziwne i wkurzajace

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wkręciła się baaardzo widać. Ah te babcie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
MMMM wątróbka

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:12   #2163
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry! A w sumie już wieczór
nadrabianko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Fajne brzuszki macie dziewczyny Idąc za dobrym przykładem wkleję swój. Dowiedziałam się ostatnio, że mam mały brzuszek jak na połowę ciąży dla mnie jest dość duży, nigdy takiego nie miałam
No bo mały

Cytat:

a nie pisałam Wam - cała rodzina od strony małża jest niewierząca, a sama siostra małża wygląda i zachowuje się jak satanistka wręcz. ostatnio ona właśnie miała sen. podobno śnił jej się Jezus, który powiedział, że niestety ukochanej babci nie da się wskrzesić, ale ona się wkrótce odrodzi w nowej dziewczynce, która się pojawi w rodzinie. i oni tam teraz wszyscy wierzą, że będziemy mieli drugą córkę :P
teraz to już na pewno musi być syn
Oby był syn, jak będzie córka nie daj im sie zblizać do niej

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Jest

powiem Ci że faktycznie podobny do mojego, tylko mój bardziej pnie do przodu

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ja miałam też same okropne sny, całą noc się budziłam, wierciłam i wstałam z tż i wy mówicie, że to przez pełnie???
To ja chyba jestem nawiedzona bo spałam jak nigdy rewelacyjnie
Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
elunka88 mam dopiero. 24 i zawsze z mężem chcieliśmy mieć trójkę dzieci .... Syna urodziłam mając 22 lata. 03.02.2011 córeczkę wieku 23lat 11.07
2012 moja corcia była w GCZD w Katowicach bo miala operacje. Na niedrozne jelito grube. Dostała sepsy i po ciezkiej walce zmarla 1.09.2012 więc w domu mam jedno dziecko ..... Chcemy mieć dzieci to dar boży .....
Przykro mi, nie wiedziałam
Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość

Myślicie że duże będziecie mieć dzieci (wagowo) ?? moje pierwsze 4290 (w 41tyg) drugie 4280 ( w 38tyg) :O obawiam się że kolejne też koło 4kg chociaż teraz mam rodzić w 37 tyg. ....
Oby nie
Ja miałam podobno trochę ponad 2 kg jak się urodziłam, mój brat też kurdupel, to może nie bedzie tak źle

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Wita Was wizażanka marnotrawna

Koziemleko, baja, ale macie super brzuszki!!!
Już, już miałam mówić że się stęskniłam, ale nie pochwaliłaś mojego brzucha
Cytat:

Ja używam właśnie kosmetyków z babydream. Miałam oliwkę, ale długo się wchłaniała. Teraz stosuje balsam z tej serii i na razie nic mi nie wychodzi.
To ja znowu mam balsam i się długo wchłania i chciałam zmienić na oliwkę
Powiem Ci, że też myślę często że chciałabym jedno dziecko, żeby mu najwięcej dać (i pod wzgledem finansowym, i czasu, i miłosci) ale jak sobie pomyślę o mojej kuzynce jedynaczce, jak siedziała sama na imprezach u babci, a ja z bratem sie chichrałam.... to sie zastanawiam
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wkleję też swoje zdjęcia

Pardon za negliż, ale robię sobie wszytskie takie, żeby na końcu zrobić sobie taki kolaż pamiątkowy
na dziewczynki też sa ładne ciuszki
A negliż nie przeszkadza
Cytat:
Mam pytanie
Wiecie gdzie można kupić przewijak zakładany na łóżeczko? Wiem, że w internecie, ale żeby na żywo zobaczyć? W jakich sklepach?
W ikei na pewno nie ma A jakieś raje dziecka itp?
Orientuje się ktoś?
Ja dostałam trochę już obdarty ale bez przesady, użyję trochę,schowałam po łóżeczko i będzie jak znalazł.
Wydaje mi się, że powinny być w każdym sklepie z rzeczami dla bobasów

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:20   #2164
nivka
Raczkowanie

Cytat:
ja od 6.30 na nogach, przed 8 zawiozłam wreszcie zdrową córę do przedszkola, a stamtąd pojechałam na łowy do Lidla (rzucali spodnie i kurtki narciarskie dla dzieciaków). kończę śniadanie, a potem wybywam na zakupy większe, żeby lodówkę zapełnić.

dziś o 13 wychodzę po wyniki badań, a o 13.30 mam wizytę u gina. może się dzidek ujawni.

a nie pisałam Wam - cała rodzina od strony małża jest niewierząca, a sama siostra małża wygląda i zachowuje się jak satanistka wręcz. ostatnio ona właśnie miała sen. podobno śnił jej się Jezus, który powiedział, że niestety ukochanej babci nie da się wskrzesić, ale ona się wkrótce odrodzi w nowej dziewczynce, która się pojawi w rodzinie. i oni tam teraz wszyscy wierzą, że będziemy mieli drugą córkę :P
dziwne....

Cytat:
A ja mam na odwrót Przyłożę rękę i maleństwo zaczyna szaleć

Ja też dzisiaj strasznie spałam. I czuję się dziś okropnie. Wczoraj zresztą też. Zamiast przypływu energii to nie mam jej prawie wcale
Ja też dzisiejszą nic niemile wspominam, snu prawie w ogóle. Coś z tą pełnią, czy jak

Cytat:
Mam pytanie
Wiecie gdzie można kupić przewijak zakładany na łóżeczko? Wiem, że w internecie, ale żeby na żywo zobaczyć? W jakich sklepach?
W ikei na pewno nie ma A jakieś raje dziecka itp?
Orientuje się ktoś?
Ja widziałam w każdym dużym dla dzieci - smyk, askot, babymax (Wrocław). Na allegro wychodzą drożej (bo przesyłka) niż te które w sklepach więc opłaca się kupować stacjonarnie

Cytat:
Brawo za wizytę i dobre wyniki
Wyszło Ci coś nieciekawie? Ja mam dośc dużą anemię i mi lekarka kazała łykać 2x1 Biofer folic.
No i tez wcinałam barszcz i wątróbkę
Dziewczyny w ciąży nie wolno jeść wątróbki! Także uważajcie Kto mi nie wierzy popatrzcie choćby tutaj Info sprawdzone w rożnych źródłach, nawet na moich studiach o tym mówiliśmy.

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was uczestniczyła w warsztatach "Mamo to ja"? Ja w czwartek będę się dokształcać. Może coś mądrego się dowiem, jakieś bonusiki zgarnę Interesowałam się też Szkołą Rodzenia w moim szpitalu, ale chyba na kurs grudniowy dopiero się zapiszemy. Ciekawe, czy łaskawie Tatuś będzie chciał iść. Strasznie mi na tym zależy.
Ja byłam w zeszłym tygodniu i jestem bardzo zadowolona

GRATULUJĘ WSZYSTKICH BRZUSZKÓW, KOPNIAKÓW i wszystkiego na co tak bardzo czekam
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:23   #2165
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
WItajcie!
za mną chyba najgorszy weekend w moim życiu...
miałam urodziny a od męża w prezencie została wyzwana od wyrodnych matek, które interesują się tylko pracą a nie dziećmi; leni (ech... w sobotę wysprzątałam całe mieszkanie aż mnie brzuch rozbolał z tego wszystkiego, zrobiłam zakupy wnosząc na 4 piętro ok 12 kg cieżarów, bo mąż nie był łaskawy)
kochana, najlepszego i zdrowego dzidziola
jak słyszę o tym Twoim Tż to bym mu w☠☠☠☠☠☠☠iła choćbyście nie wiem jak byli pokłóceni nie powinnien Ci pozwolić dźwigać, sama sobie tego dziecka nie zrobiłaś
Cytat:
Czy któraś z Was uczestniczyła w warsztatach "Mamo to ja"? Ja w czwartek będę się dokształcać. Może coś mądrego się dowiem, jakieś bonusiki zgarnę Interesowałam się też Szkołą Rodzenia w moim szpitalu, ale chyba na kurs grudniowy dopiero się zapiszemy. Ciekawe, czy łaskawie Tatuś będzie chciał iść. Strasznie mi na tym zależy.

Tak czytam o tych niedobrych mężach (pamiętacie - swoje też już przeżyłam) i tak się zastanawiam - czy oni tacy zawsze byli i tylko nam się oczy otworzyły czy po prostu takie wrażliwe sięzrobiłyśmy i się czepiamy. Ja obstawiam to 1.
Warsztaty - nie byłam. U nas teraz będą "Świadoma mama".... zapisałam sie. W pt mają rozsyłać info do wybranych. Obym dostała
Co do TŻ - obstawiam pierwsze

Cytat:
Dzis mam 17t0d

Ela ale pogoniłyśmy kota dziewczynom - ujawniają się jedna za drugą

Cytat:
Zwróciłam juz jej kilka razy uwage ale chyba nie dociera. Dzis znowo to zrobila. I przestalo mi sie to podobać.
Dziwne i wkurzajace

Z jednej strony to miło z jej strony, że tak sie cieszy, ale z drugiej już piszesz któryś raz, ze tak powiedziała. Mnie by to drażniło

Cytat:
Ja też mogłaby być najzdrowsza na świecie...od patrzenia mi niedobrze

Nadrobiłam

Obudziłam się o 4 rano na siku i myślę jaki dzisiaj dzień.... a potem "no tak.... fuck, poniedziałek"

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-14, 18:28   #2166
uparta8210
Raczkowanie

no super fotki, ja może dodam w tym tygodniu
też jestem gruba jak Wy wszystkie ale przecież w ciąży jesteśmy
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 18:32   #2167
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
też jestem gruba jak Wy wszystkie
dzięki miła koleżanko

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-10-14 o 18:33

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 18:52   #2168
teQiba
Moderator

Aaaa - to przez pelnie spac nie moglam

Cytat:
Troche sie przerazilam czytajac to - oby to byl syn bo calkiem zeswiruja

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
WItajcie!
za mną chyba najgorszy weekend w moim życiu...
miałam urodziny a od męża w prezencie została wyzwana od wyrodnych matek, które interesują się tylko pracą a nie dziećmi; leni (ech... w sobotę wysprzątałam całe mieszkanie aż mnie brzuch rozbolał z tego wszystkiego, zrobiłam zakupy wnosząc na 4 piętro ok 12 kg cieżarów, bo mąż nie był łaskawy)... przykro mi jak cholera.. no i na dzisiejszej wizycie okazało sie, że mam mega twardniejący brzuch. w sumie się nie dziwię. tyle stresów dziecku służyć nie będzie...

TeQiba, zmień mi proszę dane: 29 lat i 2 ciąża
Ok - zmienie.
Przykro ze Twoj maz tak sie zachowuje Chyba troszke zbyt pewnie sie czuje

Cytat:
trQuiba: dopisz mi połówkowe 4.11 g. 16.00 Mam nadzieję, że dowiem się kto pomieszkuje me wnętrze.
[/U]
Ok

Cytat:
Ja na urodziny ktore mialam w lipcu nic nie dostalam bo TZ zapomnial. Do tej pory obiecuje mi prezent i jakos mu sie nie udalo kupic.
Mowi ze prezentem byl dzidzius bo jakos przed urodzinami zaszlam.
U mnie podobnie - wciaz czekam na prezent z zapomnianej rocznicy

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja kupiłam póki co cztery body: dwa z krótkim rękawem, dwa z długim. Te ciuszki i tak są ciut za duże więc myślę że spokojnie. Nawet kombinezonik kupiłam na 56 bo jest na prawdę duży.
Ja tez mam dwa bodziaki z krotkim, ale dopiero dzisiaj tak sobie pomyslalam - czy w marcu nie bedzie za zimno na krotki rekaw?
Stary 2013-10-14, 18:58   #2169
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Dziwne i wkurzajace

Normalnie jak moja teściowa o której Wam pisałam wkurzające to jest strasznie

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:14   #2170
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Normalnie jak moja teściowa o której Wam pisałam wkurzające to jest strasznie
No autentycznie. Czuje sie tak jakbym dla niek rodzila dziecko. Ona bedzie mamusią.
Autentycznie sie wkurzylam.

W ogole znowu mialam klotnie z TZ.
Jestem coraz bliższa rozstania.
Niepotrzebnie zdecydowalismy sie na dziecko. Wszystko jest nie tak. Jestem zla na siebie ze nie mialam rozumu.
Teraz juz po ptokach.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:15   #2171
teQiba
Moderator

Cytat:
Dziwne i wkurzajace

Ja bym zwrocila uwage - rozumiem bardzo sie cieszyc, ale gdyby moja mama takie glupoty wygadywala to bym sie wkurzyla. Na szczescie moja mama zawsze mowi ze zostanie babcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 19:21   #2172
Rossa1988
Raczkowanie

Kochane kupiłybyście fotelik używany maxi cosi, który ma 7 miesięcy i jeszcze 17 miesięcy na gwarancji? Znalazłam taką okazję, ale od obcej osoby. Wiem, że nigdy nie ma pewności, że jest bezwypadkowy... sama nie wiem... jakie macie zdanie na ten temat?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:23   #2173
teQiba
Moderator

Zalomnialam cos napisac na ten temat:

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Udało mi się sfotografować żabkę, dużego grzyba i jakiegoś grubasa
Na telefonie nie widze zdjec i wyobrazalam sobie ze zrobilas zdjecie zaby, grzyba i jakis tlusty facet wypial gruby tylek schylajac sie po grzyba, a Ty mu "pstryk" fotke i heja na Wizaz - wczoraj patrze na kompie, a to Ty gluptasie
Stary 2013-10-14, 19:29   #2174
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
No autentycznie. Czuje sie tak jakbym dla niek rodzila dziecko. Ona bedzie mamusią.
Autentycznie sie wkurzylam.

Niepotrzebnie zdecydowalismy sie na dziecko. Wszystko jest nie tak. Jestem zla na siebie ze nie mialam rozumu.
Teraz juz po ptokach.
ojej przykro mi bardzo
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kochane kupiłybyście fotelik używany maxi cosi, który ma 7 miesięcy i jeszcze 17 miesięcy na gwarancji? Znalazłam taką okazję, ale od obcej osoby. Wiem, że nigdy nie ma pewności, że jest bezwypadkowy... sama nie wiem... jakie macie zdanie na ten temat?
powiem Ci szczerze, ze nie kupiłabym używanego od obcej osoby. ewentualnie od kogoś znajomego i pewnego. czasami w ogóle nie widać tego, że fotelik jest powypadkowy, a w takim już nie powinien jeździć maluszek.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:38   #2175
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Teraz juz po ptokach.
Przykro mi, że znowu się kłócicie. Musisz sobie wszystko na spokojnie przemyśleć. I nie daj dzidziusiowi odczuć, że niepotrzebnie się zdecydowaliście
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
hmm... odbiór osobisty z możliwością pomacania czy allegro? Bo ja pierwsze to zależy od ceny i amortyzacji, jak drugie - raczej nie.
Właśnie za tą gwarancję czy bezwypadkowy

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-10-14, 19:39   #2176
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ciąży nie wolno jeść wątróbki! Także uważajcie Kto mi nie wierzy popatrzcie choćby tutaj Info sprawdzone w rożnych źródłach, nawet na moich studiach o tym mówiliśmy.
Ja wiem, że ona w nadmiarze nie jest zalecana: W okresie ciąży unikaj zatem częstego spożywania wątróbki i produktów ją zawierających, aby zapobiec jego nadmiarowi.
A ja od początku ciąży 2 razy jadłam Ale dzięki.
Poza tym, Margo, ja uwielbiam zwłaszcza ze smażoną cebulką i jabłkami

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez mam dwa bodziaki z krotkim, ale dopiero dzisiaj tak sobie pomyslalam - czy w marcu nie bedzie za zimno na krotki rekaw?
TeQiba, a Ty nie ubierasz teraz podkoszulków? Przecież możesz na bodziaki założyć sweterek czy nawet pajacyk ale ja tez staram się w rozmiarze 56 dorwać rzeczy z długimi rękawami

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:42   #2177
bebe97
Wtajemniczenie

Łiii tam jakieś drażliwe w tej ciąży jesteście... czy to takie ważne, jak nazywa wasza mama czy teściowa dziecko, które się urodzi, czy mówi "moja niunia" czy że "będę miała dziecko" przecież to, że tak mówi, nie pozbawia was faktu, że to wasze dziecko ani tego, że one będą babciami... ja się tylko cieszę z tego, że i moja mama i teściowa wyczekują tego naszego maleństwa, a jak o nim mówią, jak go nazywają to już ich inwencja
bardziej mi przeszkadza to wyraźne nastawienie na określoną płeć (dziewuchę), ale tez się z tego śmieję i gaszę ich tekstem, że proszę tu mi nie mówić do brzucha "ona" bo jak to chłopiec to jest mu przykro

za to szwagierka margo bije wszystkich na głowę, aż ciarki przechodzą... jak się urodzi dziewczynka, to będzie mówić do niej babciu? margo co jej odpowiedziałaś na te bzdury co wygaduje?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:47   #2178
mmhym
Zadomowienie

Ale wiecie co, chyba Ulka zrobiła mamie prezent na dzien nauczyciela i postanowiła jakoś żywiej postukać mamusię Ja to określiłabym jako krótkie serie szybkich delikatnych puknięć
Nie jestem dalej przekonana na 100%, że to Mała, ale czuję dokładnie w podbrzuszu i wczoraj wieczorem i dzisiaj już kilka razy się to powtórzyło, więc mam nadzieję, że to ruchy Przynajmniej cieszę się z tego, jak z ruchów

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 19:50   #2179
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Boże, pamiętam jak taka zesrana dołączałam do wątku a my już brzuchy takie, że hoho, poznajemy płcie, czujemy ruchy.
Niedługo będziemy rodzić dziewczyny

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 20:01   #2180
teQiba
Moderator

Cytat:
TeQiba, a Ty nie ubierasz teraz podkoszulków? Przecież możesz na bodziaki założyć sweterek czy nawet pajacyk ale ja tez staram się w rozmiarze 56 dorwać rzeczy z długimi rękawami
Glupia ja - o takim rozwiazaniu nawet nie pomyslalam Dzieki To dokupie jakies grubsze kaftaniki i bedzie ok Poprawias mi humor bo zaczynalam zalowac tych spontanicznych zakupow.
Stary 2013-10-14, 20:02   #2181
margo80
Zakorzenienie

wiecie, ja ja po prostu wysmialam. Na szczęście mamy slaby kontakt, mieszkamy wystarczająco daleko od siebie, wiec nie jest szkodliwa. Ewcie widziała zaledwie kilka razy w ciągu 3 lat.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:02   #2182
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Boże, pamiętam jak taka zesrana dołączałam do wątku a my już brzuchy takie, że hoho, poznajemy płcie, czujemy ruchy.
Ano
Ja jeszcze z niecierpilowoscia na te ruchy czekam, a potem juz do porodu mi sie nie spieszy
Stary 2013-10-14, 20:06   #2183
bebe97
Wtajemniczenie

Ja właśnie dziś byłam w kinie z koleżanką ciężarówką - marcówką. Ona już czuje ruchy i za każdym razem, kiedy w trakcie filmu dotykała brzucha w miejscu, gdzie dzieciaczek się poruszył, ja tylko zerkałam zazdrośnie
Ja też już chcę a tyle trzeba czekać
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 20:06   #2184
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Na telefonie nie widze zdjec i wyobrazalam sobie ze zrobilas zdjecie zaby, grzyba i jakis tlusty facet wypial gruby tylek schylajac sie po grzyba, a Ty mu "pstryk" fotke i heja na Wizaz - wczoraj patrze na kompie, a to Ty gluptasie

Cytat:
Ja wiem, że ona w nadmiarze nie jest zalecana: W okresie ciąży unikaj zatem częstego spożywania wątróbki i produktów ją zawierających, aby zapobiec jego nadmiarowi.
A ja od początku ciąży 2 razy jadłam Ale dzięki.
Poza tym, Margo, ja uwielbiam zwłaszcza ze smażoną cebulką i jabłkami
Ja jadłam już kilka razy wszystko z umiarem

Cytat:
Ale wiecie co, chyba Ulka zrobiła mamie prezent na dzien nauczyciela i postanowiła jakoś żywiej postukać mamusię Ja to określiłabym jako krótkie serie szybkich delikatnych puknięć
Nie jestem dalej przekonana na 100%, że to Mała, ale czuję dokładnie w podbrzuszu i wczoraj wieczorem i dzisiaj już kilka razy się to powtórzyło, więc mam nadzieję, że to ruchy Przynajmniej cieszę się z tego, jak z ruchów
Najgorsza jest ta niepewność. Jak już będziesz wiedziała,że to jest "to", to się będziesz dziwiła jak wcześniej mogłaś mieć wątpliwości.

Cytat:
Niedługo? A ja jeszcze wyprawki nie mam
Także dziewczyny pokazywać brzuchy!! bo czas nam ucieka, za niedługo będziemy dzieci pokazywać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:19   #2185
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Teraz juz po ptokach.
Tak mi przykro Ale dzieciątko może Was jeszcze bardziej zbliżyć jak się urodzi Musicie powalczyć troszkę o ten związek przecież się kochacie
Jak się zarejestrowałaś na te warsztaty to oprócz maila potwierdzającego zarejestrowanie dostałaś jakiegoś z godzinami i miejscem? Na stronie wyczytałam że w Grand Hotelu ma to być ale nie znalazłam godzin. Pytam bo nie wiem w końcu czy się poprawnie zarejestrowałam.:confused :
Cytat:
Hehehe. Ciekawe która pierwsza będzie?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś byłam w kinie z koleżanką ciężarówką - marcówką. Ona już czuje ruchy i za każdym razem, kiedy w trakcie filmu dotykała brzucha w miejscu, gdzie dzieciaczek się poruszył, ja tylko zerkałam zazdrośnie
Ja też już chcę a tyle trzeba czekać
bebe97 jak ja Cię rozumiem. Ciągle gadam do mojej kruszynki/kruszynka żeby już kopnęła/kopnął mamusie a tu nic

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:41   #2186
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Jak się zarejestrowałaś na te warsztaty to oprócz maila potwierdzającego zarejestrowanie dostałaś jakiegoś z godzinami i miejscem? Na stronie wyczytałam że w Grand Hotelu ma to być ale nie znalazłam godzin. Pytam bo nie wiem w końcu czy się poprawnie zarejestrowałam.:confused :
Czytalam o tych warsztatach, brzmia ciekawie, ale czy to jest bardziej w formie wykladow czy jakis cwiczen? Bo posluchac bym sobie chetnie poszla, ale jak trzeba cos praktycznie robic to bez TZa nie pojde - wiadomo cos Wam na ten temat?
Stary 2013-10-14, 20:46   #2187
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Tak mi przykro Ale dzieciątko może Was jeszcze bardziej zbliżyć jak się urodzi Musicie powalczyć troszkę o ten związek przecież się kochacie
To samo. Dostalam mail i tyle.
Ale godziny wyczytalam w gazecie. Ze niby od 17 do 20:30. Ale ze moga ulec zmianie. Mysle ze wysla nam mail z dokładnymi danymi.
Ja sie zapisałam tez na akademie bezpiecznego malucha ale to w listopadzie dopiero. Tez w Grancie.

To sie spotkamy

Ja jeszcze nie czuje ruchów. Az sie zastanawiam czy z dzieckiem wszystko wporzadku. Mogłoby juz matce dac kopa

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2013-10-14 o 20:48
Stary 2013-10-14, 20:50   #2188
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa - to przez pelnie spac nie moglam
No to coś ze mną nie tak Ja spałam jak zabita

Ogólnie w nocy często się budzę no i standardowe siusiu raz w nocy

Cytat:

hmm... odbiór osobisty z możliwością pomacania czy allegro? Bo ja pierwsze to zależy od ceny i amortyzacji, jak drugie - raczej nie.
Właśnie za tą gwarancję czy bezwypadkowy
Co do sprawdzenia czy bezwypadkowy to z warsztatów wiem że jak nie będzie pęknięcia z wierzchu to nie da się dojść do tego czy fotelik brał udział w wypadku czy nie.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 20:58   #2189
nadzwyczajna
Rozeznanie

Jestem zmeczona ta ciaza. W moim zyciu bylo tak stabilnie. A teraz wszystko jest niepoukladane. TZ ma niezalatwione sprawy z ex, nie mieszkamy razem, stracil prace, tesciowa sie wpierdziela a ja nie wiem na czym stoje.
Zastanawiam sie czy na moje nerwy nie wplywa tez brak seksu.
Moze nieswiadomie sie denerwuje na wszystko.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No to coś ze mną nie tak Ja spałam jak zabita

Ogólnie w nocy często się budzę no i standardowe siusiu raz w nocy.
Ty chodzisz raz w nocy. Ja zanim w ogole usne chodze z 5 razy. A w nocy to juz nie licze... Mowie wam czekaja mnie pielucho majty jak tak bede siusiac.

Stary 2013-10-14, 20:59   #2190
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Czytalam o tych warsztatach, brzmia ciekawie, ale czy to jest bardziej w formie wykladow czy jakis cwiczen? Bo posluchac bym sobie chetnie poszla, ale jak trzeba cos praktycznie robic to bez TZa nie pojde - wiadomo cos Wam na ten temat?
No ja idę z TŻ bo on tak chce we wszystkim uczestniczyć Myślę że jakby mógł to i dzidzie by u siebie w brzuszku nosił Niestety nie wiem jak wyglądają te warsztaty. Jak wrócę 23.10 z nich to na pewno napiszę.

Cytat:
To samo. Dostalam mail i tyle.
Ale godziny wyczytalam w gazecie. Ze niby od 17 do 20:30. Ale ze moga ulec zmianie. Mysle ze wysla nam mail z dokładnymi danymi.
Ja sie zapisałam tez na akademie bezpiecznego malucha ale to w listopadzie dopiero. Tez w Grancie.

To sie spotkamy

Ja jeszcze nie czuje ruchów. Az sie zastanawiam czy z dzieckiem wszystko wporzadku. Mogłoby juz matce dac kopa
To git Znaczy, że poprawnie się zarejestrowałyśmy. Ale fajosko, że się spotkamy I o ile mądrzejsze będziemy

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości