|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do lekarza to mój też jakiś taki troszkę małomówny ale ja za to śmiało opsypuję go pytaniami nawet jak są głupie :P no co w końcu on tam po to jest ![]() malutka100 mnie też na początku to przerażało ale jak pomyślałam, tak jak ty że nie będziemy musiały się tak grubo ubierać na te ostatnie nasze miesiące to od razu lepiej z myśleniem idzie :P już mi się marzy taka super piękna zwiewna długa suknia ... mmmm ![]() ![]() tez polecam pepco ![]() No ale to malutka100 to co dziewczynki miałe same różowe ciuszki? :P napewo coś się znajdzie dla chłopczyka ![]() Optymistka,koleżanki no może i poradzą ale jak już wiemy same że każda ma inną ciąże bo inny organizm ![]() Jejku mnie burczy w brzuszki a nie mam wogóle ochoty już dziś jeść... mdłości dziś o dziwo nie miałam.. co się zdziwiłam i cały dzień z uśmiechem chodziłam ![]() Oby tak dalej ![]()
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-01-31 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Ale skrobiecie.. co dzień mam do nadrobienia po 3 strony.....
![]() Chciałam wczoraj coś napisać ale wizaż mi nie działał - nie mogłam napisać żadnej wiadomości... ![]() U mnie wszystko ok, poza małymi incydentami wczoraj i dziś...;/ Wczoraj z niczego zaczęła mi w pracy lecieć krew z nosa. Nie mogłam jej zatamować przez chyba 10min. Juz miałam mówić koleżance żeby zadzwoniła po karetkę bo do tego wyleciały mi jeszcze 3 gluty (sory ze Wam obrzydzam) nie wiem z czego to, ale ostatecznie po nich krew leciała coraz wolniej i przestała. Drugi raz wieczorem podczas mycia twarzy - 1 glut i na szczęście mało krwi, i dziś rano zaraz po wstaniu z łóżka ta sama sytuacja. Normalnie troszkę się przeraziłam, ale żyję więc jestem pozytywnie nastawiona. ![]() Poza tym w ostatnim czasie 2 razy miałam napady śmiechu a potem płaczu... no wariatka normalnie... ![]() Poza tym u mnie na szczęście wszystko dobrze. Dziś dom wysprzątałam, bo jutro do pracy i zaraz idę chyba spać....Spie teraz po 8-9godzin i jem co 2 jak dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
Hmmm.... ja już kiedyś (chyba będąc w gimnazjum) miałam taki poważny krwotok właśnie z takimi "odchodami" więc wiedziałam że od tego sie nie umiera - wtedy "ratowali mnie" 20minut po czym zadzwonili po karetkę i później jakiś zastrzyk i przeszło. A krew z nosa leci mi średnio 2 razy w tygodniu, ale to tak po troszku, bo ponoć mam słabe żyłki i naczynka czy cos tam w nosie...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
ah.. bo już myślałam że teraz ci się tak stało..
Troszkę mnie przeraziłaś :P ale mimo to życzę ci by nie spotykało cię to tak często itd ![]()
![]() |
#2166 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Spodnie to ja już musiałam kupić, bo mnie moje uwierają - bez problemu mieszczę się tylko w jedną parę i w jedną wchodzę, ale z 2 guzików dopinam tylko jeden, więc unikam ich ubierania. Postanowiłam nie dopuścić do sytuacji, że nie mam w czym wyjść. W domu tak siedzę w dresie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-01-31 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 3 lutego mam wizytę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Mam nadzieję, że pozwolicie mi do Was dołączyć, żebyśmy razem mogły cieszyć się swoim szczęściem ![]() Jestem w 11tc z moim pierwszym maleństwem, ale póki brzuszek nie urośnie albo maleństwo się nie poruszy, to ciężko nadal mi będzie w to uwierzyć. Za niecałe dwa miesiące bierzemy ślub z moim ukochanym. Mieliśmy pobrać się w lipcu, ale w związku z tym, że planowany termin porodu przewidziany jest na sierpień, postanowiliśmy przyspieszyć. Tak więc początek roku pełen radości ale i stresów. Mam nadzieję, że uda mi się wszystko szczęśliwie przetrwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do remontu to trwa on już pół roku, przez ten czas mieszkamy razem z babcią w mieszkaniu po rodzicach Tż z jego bratem który pracuje za granicą i wraca na tydzień co dwa tygodnie. Wylewaliśmy w tym czasie podłogi, przesuwaliśmy ściany, ocieplaliśmy budynek, dobudowaliśmy altanę w której zrobimy kiedyś drugą łazienkę. Już nie mogę się doczekać kiedy zamieszkamy u siebie. Większość mam już wybraną, łazienka jest zrobiona, dziś wklejają lustra. Mam umówiony montaż drzwi i paneli na 12 lutego, potem przyjedzie kuchnia, duża szafa i szafka pod zlew na zamówienie. W taj chwili mój Tż nadal tam walczy, bo większość prac robi sam, firma robi ostatni pokój bo już goni nas czas i na początku marca chcemy już być tam. Mam takie pytanie może któraś ma w domu narożnik WAJNERT i rolety DZIEŃ-NOC? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Mogę polecić jeszcze leginsy z Gatty ciążowe, pod spodnie są super i jest w nich cieplej Cytat:
![]() Czy Ty też czujesz się dobrze, nie masz dolegliwości? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Oj zuken zazdroszcze ci tez szybkiej wizyty bo ja mam dopiero w piatek..
A w czym przeszkadza usg dowcipne a usg brzuszne? Bo nie rozumiem. Dla mnie wazne ze usg i moge malenstwo zobaczyc. Ja juz sie stresuje tym ze lekarz nie wpusci TZ,bo ktoras z was juz o tym cos pisala , a ja nie chodze prywatnie wiec roznie moze z tym byc a moj TZ tak bardzo sie nie umie doczekac tego kiedy zobaczy malenstwo.. mam nadzieje ze sie uda. A co do ciuszkow to moze i tez racja ze za wczesnie ale jeden slodki sweterek to chyba nie zaraz sterta ubran hihi
![]() |
#2173 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi wg USG też wyszedł inny termin ale na karcie ciąży też nie zmienili. Jak pójdę na następną wizytę to zapytam. Dziwne że nie będziesz miała połówkowego.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak się czujesz? Na kiedy masz termin? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
A przesuszona śluzówka może powodować ból, pewnie! Ale chyba wtedy byłoby to widać przy oględzinach gardła... Zdrówka! ![]() Ja mam straszny katar, zaczął się bólem gardła. W sumie wszyscy jesteśmy przeziębieni, tylko Krzyś się trzyma ![]() Cytat:
![]() Mata edukacyjna fajna rzecz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te terminy to chyba różnie się mają do faktycznej daty porodu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2175 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zwiewna sukienka..? Przytyjesz 30 kg i Ci się odechce zwiewnych sukienek! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Aisog1987 w poprzedniej ciąży krew z nosa leciała mi codziennie lub co drugi dzień, od 20 tygodnia i przeszło dopiero po porodzie. Miałam nawet robione badania na polipy, na krzepliwość krwi ale nic nie wykryło. Taka uroda ciąży. W tej już krwawiłam ok 4 razy.. Mam nadzieję że się nie nasili później.
kurde brzuch mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() z drugiej strony tasia masz racje, ze w wakacje moze zabraknac gosci bo dzieci nie bedzie n miejscu, ale i tak wole LATO :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
88natka.. hm.. sama obliczałam TP na 26 sierpień.. jak lekarz mi inaczej obliczy to się poprawię
![]() Też mnie wczoraj brzuszek troszkę bolał ![]() Tasia no co ty ![]() ![]() dziś w planach wielkie sprzątanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu pani powiedziala ze juz powinno robic sie przez brzuch jak powiedzialam ze jestem w 12 tygodniu jutro zaczynam II TRYMESTR ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- mnie wczoraj bolal, tak dziwnie ze sie porzestraszylam ale chlopak mnie uspokajal ze w 13 tygodniu moze troche pobolewac bo malenstwo rosnie ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Rozwaliła nam się chłodnica w samochodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jako miłośniczka zimy , też mam jej już dość mimo ,że długo nie trwała ,ale najbardziej męczący jest właśnie ten wiatr , że nawet nie chce się człowiekowi nigdzie wychodzić ![]() Moja mama dzisiaj robi pączki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam wczoraj na genetycznym. Mój młody ma już 6 cm ![]() ![]() ![]() Wszystko rozwija się prawidłowo, lekarz pokazał nam mózg, żołądek, pęcherz moczowy i żuchwę ![]() ![]() ![]() ![]() Lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań do farbowania włosów i do wybielania zębów białą perłą. ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Wtajemniczenie
|
H4alinka super ze badania wyszły wspaniale. Nam przeziernosc wyszla 2mm i tez nie robie testu PApa .
Czuje sie dobrze tylko kiedy przejdxie mi ta sennosc. Dobra czas do pracy. Milego dnia mamuski ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2183 | |
Przyczajenie
|
zaczarowanadlaniego cytuje sama siebie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Muszę się Wam pochwalić, że przespałam pierwszy raz całą noc (od niepamiętnych czasów sprzed ciąży ![]() Dziś z maluszkiem zakończyliśmy 14 tydzień.... rozpoczynamy dumnie 15 ![]() Nie mogę doczekać się kolejnej wizyty. 10.02. Mąż załatwił sobie wolne i mam nadzieję, że tym razem zostanie ze mną i zobaczy nasze dziecko jaki figluje i skacze. Kto wie może uda nam się podejrzeć płeć o ile znowu nie będzie się wstydzić. Tym razem będziemy u mojego lekarza więc nie mam aż tak dużej obawy, że zostanie wyproszony. Na śniadanko zjadłam dziś opiekanego śledzia. Mniam! Śledzie były zakazane po rewolucjach porannych na samym początku ciąży...teraz wracają chyba do menu. Na obiadek zrobię zacierkę z ziemniakami i cebulką oraz jajkiem sadzonym.... rodzinka będzie mieć niespodziankę bo już dawno nie gościło to na naszym stole. Mam nadzieję, że nie przesadzę z ruchem i nic mi nie "poleci". Będę się oszczędzać ale muszę wstać chociaż na troszkę bo dostaje już białej gorączki przez to leżenie. Na dodatek Tż wyjechał wczoraj na delegacje....jak Ja tego nienawidzę! ![]() Dzidzia bulgota sobie właśnie w brzuszku ![]() ![]()
#2186 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My zaraz na sanki ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2187 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W poprzedniej ciąży miałam je praktycznie codziennie w III trymestrze. Na następnej wizycie wspomnij o tym lekarzowi. Może zaleci Ci brać np. rutinoskorbin. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My zaraz wybywamy mimo okropnego wiatru, bo mamy dość siedzenia w domu. ![]() ![]() Cytat:
Właśnie o ten wiatr mi chodzi. Jak przyjdzie odwilż to nici z sanek ![]() Ja też mam w planach dziś albo jutro zrobić pączki ![]() Cytat:
![]() ![]() Rano byłam na pobieraniu krwi. Znowu boli mnie ręka, żyła i pewnie będę miała krwiaka. Niestety w soboty pobiera krew pielęgniarka, która w ogóle się do tego nie nadaje :/
![]() |
#2188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi dzisiaj śmiesznie pulsuje chyba łożysko, bo czuję mocne uderzenia tuż pod piersiami, a to zdecydowanie za wysoko, jak na dziecko. Aż łaskocze chwilami ![]() ![]()
![]() |
#2189 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć . U nas dziś piękna pogoda i słoneczko ładnie świeci
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No w sierpniu chyba wyż demograficzny będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do legginsów tez się podpinam z pytaniem !!!
![]() |
#2190 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też staram się ograniczać , zresztą jak miałam mdłości to zupełnie mnie odrzuciło od słodkiego , no ale raz na jakiś czas myślę ,że nie zaszkodzi tym bardziej ,że przynajmniej od 2 miesięcy nie miałam nic słodkiego w ustach ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się przyznam ,że jeszcze w życiu pączków nie robiłam ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-01 o 11:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.