|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
typowy dizeń śpiocha, tymuś ma już 3 drzemkę, a od rana się jeszcze nie zdążyliśmy porządnie pobawić bo maruda i tylko leżeć w wózeczku i go bujać, na rękach źle, na kocyku źle, zabawki be. Senne oczka i spokój go interesuje. Idę zupkę wciągnąć bo głodna jestem, że mi już słabo.
Dotka niestetynie znam dobrych przepisów, akurat jakoś muffinki wiecznie mi wychodzą albo za suche, albo za rzadkie itp. Zawsze coś mi w nich nie pasuje. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Perse - u naszego też ze spaniem taki problem, że jak śpi to nic nie zrobię, bo zazwyczaj każdy maly stuk go rozbudza i później znów 30min bujania bo niedospany, a nie chce spać. Czasem jak ma głęboką fazę snu, to nawet głosny trzask go nie ruszy, a czasem chodzę na paluszkach i na każdy dźwięk reaguje. A ryk pt. chce mi się bardzo spać, ale spał nie będę to u nas codzienność. Walczy do końca, aż padnie. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Czy ktoś wie kiedy podaje się dziecku biszkopta, chrupek kukurydziany, czy skórkę z chleba do memlania??? Jestem bardzo zdziwona bo myślałam, że to wszystko później, ale przeczytałam właśnie w książce, że po ukończeniu 6 mca Twoje Dziecko będzie prawdopodobnie umiało zjeść samodzielnie całego biszkopta ![]()
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() bedzie nas teraz troszeczke mniej bo wpadłam w wir swiatecznych prac ale mam tu na mysli prace reczne ![]() ![]() Kcikuki dla potrzebujacych i ![]() ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
mała maruda dzisiaj nie da mi po nadrabiać, chyba ta pogoda działą na niego. Dobrze, że za godzinę wraca tz.
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Igiego i Michałka
#2164 |
Wtajemniczenie
|
EDYTKA jak zje cały słoiczek to mu daj. A jak będzie chciał popić kp to też daj. Tak mi się wydaje. Ja daję popić piciu a Ty po prosty swoim mlekiem.
Ja daję cały słoik warzyw i pół owoców, bo owoców jakoś tak nie lubi jak warzyw. Mój tata załatwi mi eko królika ![]() IGI I MISIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odkąd Franuś się urodził zrobiłam dopiero drugi obiad ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mój synek dostał na Mikołajki piękną koszulę i sweterek rozmiar 68. Niestety dla niego za małe. Obie rzeczy są nowe z metkami i bardzo eleganckie. Super na zbliżające się Święta ![]() wrzucam link do koszuli http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b.../checked-shirt zainteresowane Mamusie proszę o priv Pozdrawiam "Mama Majowo-Czerwcowa 2013" |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
Przyszła jedna z moich foto książek
![]() ![]() A ze złych wiadomości. Umówiłam na jutro Maję do pediatry. Ma dziwną "wysypkę" na brzuszku i buzi ![]() U nas dziś kiepski dzień. Tz chory coraz bardziej az Maja dziś płaczliwa jak nigdy. Potrzebna mi dodatkowa para rąk ![]()
![]() |
#2171 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Pogoda dzisiaj do bani, pada, wieje i w ogole do doopy. Ale rano przyjechała w odwiedziny siostra, potem mama i jakoś zleciało. Adasio marudny, jego labilność emocjonalna rozwala mi system - brechta się po czym buzia u podkówkę i ryk. Nie wiem o co kaman ![]() ![]() Brawo dla jubilatów - Igiego, Michasia i Leo ![]() ![]() [QUOTE=Ghia;44079458 Brawa dla doroślaczków za 5 miesiecy ![]() My wczoraj na randce u Zuzi znów byliśmy a wcześnie u teściów szok ze mały cały czas tak grzeczny był wieczorem jak już mieliśmy wracać do domu usunął w wozeczku Zuzi i wyobrazcie sobie że ubralam go w całe zimowe ubranie kurtka spodnie na szelkach czapa buty rękawiczki szalik przywiezlismy go do domu rozebralismy go z tego nakarmilismy a on się nawet ma sekundę nie obudził ![]() Znajomi nie mogli uwierzyć [/QUOTE] mój by się na bank rozbudził przy ubieraniu bo czego jak czego ale nienawidzi czapki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może to podrażnienie??? trzymam kciuki oby nic poważnego. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Konto usunięte
|
Artur też ma dzisiaj dzień rączek... Ciągle płacze, 5 sekund w bujaczku i ryk. Niech już TŻ przyłazi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rany,co tu tak pusto i cicho ostatnio? Serio większosć na fb poszła? ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Tak wogóle byłyśmy dziś na ważeniu i mała waży 7,250g i mierzy 66cm ![]()
![]() |
#2174 | ||||
Zakorzenienie
|
Cały dzień nadrabiałam was na raty
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Ewusia709;44078292 Wczoraj mieliśmy przygodę - wracamy od teściów, podjechaliśmy na stację bp auto zatankować, a TŻ nalał do naszego diesla cały bak benzyny 95 ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze, że mamy drugie auto, bo TŻ je wziął dziś do sklepu, podjechał rano do mechanika benzyne spuści i później będę miała zatankowaną alfę do pełna ![]() ![]() [/QUOTE] Dobrze, że tż się od razu zorientował ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja nadaję od rodziców, mamy tu neostrade i nie za bardzo z tym netem więc będę podczytywać raczej. Bylismy z Tż na weekend u rodziców i postanowiłam zostać na parę dni (czyt. trochę odżyć). Buziaki dla 5miesięczniaczków: Igorka, Michasia i Leosia ![]() Solidaryzuję się - Kuba dzisiaj też mega marudny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówko dla męża i żeby Mają się nie zaraziła ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Termin na fotoksiążkę został przedłużony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
ja też ściskam wszystkich jubilatów!!
![]() Byłam na lumpach, Fiśkowi nic nie upolowałam, ale sobie sweterek i bluzkę z dzianiny w jakże wesołych czarnych barwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem podła dla mojej starszej córki. Ostatnio nie pilnuje porzadku więc dziś jak była w szkole posprzątałam. Jak wróciła zachwycona pyta kto jej tak posprzątał, odpowiedziałam, że Mikołaj, i że był bardzo zmartwiony, że ona tak bałagani i nie sprząta, i nie wiadomo co będzie z prezentami! Zdziwiona, żałuje, że nie widziała Mikołaja, ale póki co odkłada rzeczy na miejsce. ![]()
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Dołączam sie do marudnych dzieci już mnie plecy bolą i mózg paruje.
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Smacznego Misiowi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
Ja coś czuję, że jakbym dała Artkowi chrupka, to by nie wiedział, co z nim zrobić i włożył sobie do oka :P Ale pewnie wkrótce dostanie.
Dzisiejszy słoiczek jabłko z bananem Artek dosłownie wyżarł :P Wkrótce daję mu całe słoiczki już, bo widzę, że chętnie by jeszcze pojadł po połowie. I czy jak dam taki słoiczek np. marchewka z ziemniakiem i dam popić czymś, to mogę to traktować jako posiłek/karmienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Ale mi histerie zrobił. Nie chciał nawet na rękach sie uspokoić.
Chyba zaraz spać sie położe jak piotrek zaśnie Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rozumiem, że w przyszłym roku przychodzisz do mnie na kawę z ciasteczkami? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44086605]Ja coś czuję, że jakbym dała Artkowi chrupka, to by nie wiedział, co z nim zrobić i włożył sobie do oka :P Ale pewnie wkrótce dostanie. Dzisiejszy słoiczek jabłko z bananem Artek dosłownie wyżarł :P Wkrótce daję mu całe słoiczki już, bo widzę, że chętnie by jeszcze pojadł po połowie. I czy jak dam taki słoiczek np. marchewka z ziemniakiem i dam popić czymś, to mogę to traktować jako posiłek/karmienie?[/QUOTE] Zobaczysz jak szybko będzie domagał się jedzenia po tym ![]() Jeżeli wytrzyma te 2-3 godzinki to spokojnie, jeżeli będzie się domagał wcześniej to będziesz musiała Mu podać jeszcze mleczko ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Moje Dziecię zna tylko jedno słowo, które namiętnie powtarza, a mianowicie "AM" ![]() Co się rusza i co się nie rusza to jest "am" ![]() Dobra idziemy się myć, bo Dziecię już jest nieprzytomne ![]()
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44086605]Ja coś czuję, że jakbym dała Artkowi chrupka, to by nie wiedział, co z nim zrobić i włożył sobie do oka :P Ale pewnie wkrótce dostanie.
Dzisiejszy słoiczek jabłko z bananem Artek dosłownie wyżarł :P Wkrótce daję mu całe słoiczki już, bo widzę, że chętnie by jeszcze pojadł po połowie. I czy jak dam taki słoiczek np. marchewka z ziemniakiem i dam popić czymś, to mogę to traktować jako posiłek/karmienie?[/QUOTE] Ja traktuje. Franek nie domaga się już nic po tym. Ucina sobie drzemkę 2h i potem dostaje owoc a o 19:30 jest mleczko dopiero. Miłej nocki Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44086605]Ja coś czuję, że jakbym dała Artkowi chrupka, to by nie wiedział, co z nim zrobić i włożył sobie do oka :P Ale pewnie wkrótce dostanie.
Dzisiejszy słoiczek jabłko z bananem Artek dosłownie wyżarł :P Wkrótce daję mu całe słoiczki już, bo widzę, że chętnie by jeszcze pojadł po połowie. I czy jak dam taki słoiczek np. marchewka z ziemniakiem i dam popić czymś, to mogę to traktować jako posiłek/karmienie?[/QUOTE] Jeśli się naje to tak ![]()
#2187 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy słoiczek jabłko z bananem Artek dosłownie wyżarł :P Wkrótce daję mu całe słoiczki już, bo widzę, że chętnie by jeszcze pojadł po połowie. I czy jak dam taki słoiczek np. marchewka z ziemniakiem i dam popić czymś, to mogę to traktować jako posiłek/karmienie?[/QUOTE] Cały słoiczek traktuję, jako posiłek. Mleko podaje wtedy przeważnie po 3 godzinach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
O ludzie jaką mam histerie w domu. Takich cyrków to jeszcze nie było
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię już śpi od pół godziny, ale znając życie za jakąś godzinę będzie pobudka z płaczem
![]() Cytat:
![]() No u nas może to i ząbki bo już od jakiegoś czasu z wściekłością pakuje sobie wszystko co ma w ręce do buzi ![]() Cytat:
![]() Może kolki??? albo zęby??? nie wiem ale współczuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi!!!
Dziecię śpi, ja zmykam pod prysznic i odciąganko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.