|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Moderna i Nestelle dziękuję
![]() Nestelle a w jakim sklepie kupowałaś? jeśli można wiedzieć? Moderna śliczna sukienka no ale Ty masz figurkę moja droga i z tego co kojarzę zgrabne nogi !
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-02-24 o 13:50 |
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Moderna, jednak widzę zdjęcia na tele
tort zjadłabym bez przybierania ![]() a tak w ogóle to kiedyś na Twoim blogu przeczytałam że nie lubisz gotować a tu prosze, jakie pyszności się wyrabia
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() odpal trochę tego potencjału ![]() a masz jakiś pomysł na fryz i na ciacho?
|
|
|
#2164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałam w zeszłym roku . popielaty w Pinko ,czarny -Diesel.
Alliw- masz jakiś konkretny pomysł??? jak ja uwielbiam eksperymenty z fryzurkami - tylko NIE u siebie
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
gadać, wklejać co jest jeszcze w sklepach fajnego...
![]() ![]() bo ja nigdzie nie chodzę... może to i lepiej, bo co miałam w lutym przepuścić to w Lądku wydałam.... a potem jeszcze w Arosie....czy Wasze maclareny też ciężko się prowadzi jedną ręką? wyszłam z wozem wczoraj i dziś w ramach testów, bo u nas gorąc, całe 10 stopni... to poza mniejszym koszem jedyny mankament jakiego się dopatrzyłam w wózku.... na takie wyprawy jak do biedry wygodniejszy był mutsy - jedną ręką wózek, drugą koszyk i jazda... natomiast uwielniam wjeżdżanie na krawężniki, w ogóle nie muszę naciskać na rączki, sam wskakuje aż miło.... tylko instrukcja by mi się przydała, albo niech się ktoś zmiłuje i napisze mi jak rozkładać oparcie, bo nie rozkminiłam.... dzieci nadal poubierane jak na Ural, czapy, na to kombinezony i kaptury na futrze, na to śpiwory.... czasem ze śpiwora jeszcze koc wystaje... chyba każda matka/babcia/niańka rzuciła mi dzisiaj mordercze spojrzenie... Z miała bodziaka z krótkim, bluzkę z długim, rajtki, cieplejsze spodenki i kurtkę, na łebku kaptur, koniec... no i paputki jakieś.... śpiworów, koców itp. ocieplaczy zero... radośnie wywijała kończynami dolnymi, bo wcześniej niewidoczne w śpiworze były... cieplutka była, bo w końcu widząc te spojrzenia i słysząc komentarze sprawdziłam raz i drugi, a potem znów po spacerze.... czy ja mam coś nie tak z czuciem temperatury czy cała reszta świata???
|
#2167 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potrafię sama wypić cala flaszkę Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj mialam zamiar go wypróbować, ale znowu u nas 4-6 stopni i taki wiatr zimny, że jednak z mutsym jezdziłysmy i ze spiworkiem. A i tak jak wrociłysmy to Hania miala zimne stopy i dlonie bardzo a ja tak zmarzlam, ze poodkręcalam kaloryfery i zalozylam bluze ![]() OTJ witaj! ja równiez Cię pamiętam! Dużego masz dziecia!
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-24 o 15:22 |
|||
|
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie stoi i stoi i stoi.. uzywam tylko do tortow (moze jak skoncze karmic to napije sie kieliszek )To jest taki mieszany tort, zwykly biszkopt, pierwsza masa jest czekoladowa na masle z wisniami w galaretce, pozniej idzie wkladka orzechowa czyli upieczone do sucha bialka z orzechami na to masa biala budyniowa na masle z pokrojonymi brzoskwiniami i gora biszkopta i dekoracje bede robic smietanowo-mascarpone, posypie utarta czekolada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ahhh Malpka pytalas jak M. wstaje - podpatrzylam dzisiaj i on z raczkow idzie w kucka i tak sie na nogach podnosi i jeszzce zrobi przysiady bez trzymanki ![]() scarlett gratulacje dla Zosi! A nie mowilam, ze Cie zaskoczy ![]() OTJ oczywiscie, ze pamietamy, a jaki on juz jest duzy - 89 cm?
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Czy ja wiem czy duzi, ja mam 175cm, a TŻ 188cm. oliwka - mi tam się podoba najbardziej 2 ![]() Moderna - sukienka ładna, choć nie w moim stylu. alliw - niestety nie wrzucam zdjęć na forum ![]() Ja ostatnio zafundowałam sobie długaśnego boba i pluję sobie w brodę, bo nie wpadłam na to, że aby fajnie wyglądał muszę prostować włosy. Ale na pocieszenie mąż kupił mi suszarkę do włosów ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ja ubieram podobnie. Zresztą mój by nie zniósł nic na nóżkach, prędzej by wysiadł z wózka. A raz jak mu założyłam szalik to zdjął sobie sam. |
|
|
|
#2170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J. też przecież pożerał instrumenty, wymieniali się z Kacprem, co jeden wymamlał oddawał drugiemu ![]() Cytat:
tu kwestia jest mocno dyskusyjna i niby jesteśmy zgodni, ale wiem, że będzie wojna w rodzinie po fakcie, jeśli nie i wcześniej.
|
||
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie pamiętam jak mój maclaren chodzi . z R jeszcze nie używałam . ja teraz niestety nie wychodzę z R - niech jeszcze dojdzie do siebie po chorobie (musze isc na wizyte kontrol. ),ale wcześniej ubierałam podobnie - rajtki , bodziak z krótkim ,bluza ,kurtka , butki. rózni nas to ze ja ubieram jeszcze czapke ! jak jest wiatr to czasem apaszke . to na dwor . bo jak wiem ze po centrum będę chodzic tylko to bez rajstop (no i oczywiście w srodku zdejmuje kurtke ...) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bosh siedzimy z R już przeszło tydzień w domu ...... roznosi mnie .Kuba pojechał na uroczystość rozdania nagrod(brał udział w konkursie plast) - może cos wygra .... tz dzwonił ze jest tam kolezanka Kuby z przedszkola - podobała mu się . teraz się chowa przed nia -tak się wstydzi
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
monika i klementyna ale fajnie że się spotkałyście i wasze chłopaki się wspólnie poawili
![]() moni_ka.g ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- bzinka ja też musiałam się cofnąć do zdjęcia bo nie widziałam nic poza tortem heh
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tydzień po ciążowym siedzeniu w domu to dla mnie pikuś... mój rekord to 6 tygodni
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry ale chyba nawet ja czasami tyle bym nie opedzlowala a co dopiero takie malusie dzieciatko - i CO Godzine jedzenie Ide czytac dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
WooooooW Duzy Chlopak - chyba najwiekszy z naszych dzieci ..!! no i witaj Mamo znowu w naszych skromnych progach Cdn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale 6 tyg? nie dziekuje . nie wyobrażam sobie aby kazda wklejała co się jej podoba w sklepach ... wątek modowy by się zrobił .tym bardziej ze różne gusta ....
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście? Straszne
![]() http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szo...ly_382467.html |
|
|
|
#2177 |
|
MBZ♥
|
Dobry wieczór
Ja się tylko witam zasmarkana, kaszląca:/na szczęście Zosiek zdrowa ![]() Najlepsze życzenia dla Kingusi |
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
monicca1989 niestety nie jest to pierwszy przypadek, w mieście z którego pochodzę także parę lat temu żyła pielęgniarka które takie przekręty robiła później wszyscy wiedzielie skąd się wziął mercedes wakacje zagarniczne itp. tak ludzie gadali bo ja już wtedy nie mieszkałam w rodzinnym mieście (a była matką samotnie wychowująca dziecko)
Dlatego ja kupowałam sama w aptece szczepionki i z nimi szłam na szczepienie i były otwierane przy mnie bo odbierałam je jakieś 15 minut przed i widziałam co się z nimi dzieje. A takie szczepionki płatne które można nabyć już w ośrodku zdrowia u pielęgniarek szczepiących to niestety ja nie ufam, tym bardziej po tym przykładzie z mojej miejscowośći to była najmilsza, najsympatyczniejsza pielęgniarka w przychodni! A taki numer wycięła ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- tuatj link podaję to było już w 2006 roku http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...AT23/475631584
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-02-24 o 21:00 |
|
|
|
#2179 | |||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Natchnęłaś mnie i może zrobię też tort Tż na urodziny ale jak przeczytałam Twój późniejszy post z czego on się dokładnie składa to wymiękłam. Jakiś łatwiejszy muszę znaleźć Podpinam się Pokaźny synuś ![]() Hahaha Cytat:
Cytat:
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o to, to Czytałam cały dzień na raty... Moderna tort super
|
|
#2181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biedna Ty i wielkie kciuki aby Z się nie zaraziła!!! Cytat:
ale u nas w przychodni można tylko te zakupione u nich .i ja ufam i rozumiem .kiedyś chodziły pogłoski ze jakos "na lewo" co niektórzy załatwiali szczepionki i przynosili do przychodni ...- dlatego tez ośrodek zdecydował ze nie będą szczepic czyms niewiadomego pochodzenia i niewiadomo jak przechowywanym . nie można wszystkich ludzi do jednego wora wsadzać . A u nas szczepionki sa przy pacjentach wyjmowane - otwierane i pokazywane . Kuba zdobył wyróżnienie na konkursie obejmującym wszystkie szkoły w miescie! ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- i ja także : Wszystkiego NAJ dla : Tymka i Michałka Despa - tesknie za Toba ....mało cos ostatnio Ciebie ......
|
|
#2182 | ||||
|
Zadomowienie
|
nie i nie
Cytat:
![]() zależy jaka nawierzchnia. Generalnie, nie narzekam na krawężnikach bije mutsy na głowę wybrałaś już telefon? ja jestem na etapie szukania tabletu i wymiekam Cytat:
ojej, to zdrowka Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki dla Kuby Nestelle ja jestem cały czas, czytam na telefonie- ale odpisywanie na kilka postów na nim masakra , muszę się przyzwyczaić. Emilka mi czadu daje, zapitala na czworakach tak szybko ze się o wlasne nogi potyka, spodobało sie chodzenie, wiec co chwilę wstaje i popyla. Niestety teraz asekuracja musi byc bo najczęściej zaczyna to samodzielne chodzenie blisko kantów, ścian ....Spi w ciągu dnia coraz mniej,oile mi to nie przeszkadza jak na zewnątrz ładnie,tak jak pogoda szwankuje to marud do potegi.... A dzis po paru przespanych nocach balowała od 4.30 z minimalnymi drzemkami w ciągu dnia.....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kupiliśmy wózek Milly Mally Rider niebieski oczywiście i jest do 18kg fajny jest trochę rączki wysoko dla mnie i będzie telepało strasznie na kamieniach no ale kółka takie jak w każdej parasolce. tylko jak ja zniose to że Florka nie będę widzieć?
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
alliw nie wybrałam, nie cierpię tego, w końcu wkurzenie, że wszyscy wokół płacą dużo mniej, anie mają limitów pewnie i różnych pierdoł za które ja płacę spowoduje, że pójdę i wezmę jakikolwiek... zresztą mój tel jest tak beznadziejny, że jakikolwiek chyba byłby lepszy.... co do tabletu to mam nexus 7, działa, nic specjalnie nie umiem powiedzieć, bo nie mam porównania, bo to jedyny tablet jaki miałam w łapach
nestelle dla Kuby
|
#2186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi jeszcze ktoś powie, że J. je za dużo to pokażę ten jadłospis, autentycznie.- 300ml bobovity, czyli co? kaszka? bo bobovita chyba nie ma mm ![]() - godzinę po pochłonięciu 300ml dziecko jest w stanie zjeść kromkę chleba z serem? - 2 parówki z chlebem to porcja jak dla dorosłego, 2 monte sama bym nie zjadła na raz (nie jadam, ale kojarzę wielkość) - kurczak duszony w mleku? hm... - nie wspomnę już o jakości tych posiłków, ciągle cukier... ja bym tyle nie zjadła w ciągu dnia, nie mówiąc już o tym, że takiego zestawienie bym nie tknęła. Cytat:
Moderna, ale Ty karmisz na żądanie, Marcel chyba nie zjada dużo stałych posiłków. Dziecko na mm jednak trochę inaczej je. w tym jadłospisie było 9 posiłków + multum przekąsek (chociaż banan czy jabłko to też jakby przekąska). mimo wszystko przerażający ten jadłospis. może inaczej nie da rodzicom zjeść? ja też czasem daję J. chrupkę czy kawałek chleba żeby dał nam zjeść... choć on generalnie bardzo rzadko dostaje jakiekolwiek przekąski, wolę mu dać solidną porcję zupy. |
||
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAk tam nasz ziomek wagi cięzkiewj?My tez 12kg, tyle,ze za 2 tygodnie stuknie roczek a mierzyc nas nikt nie mierzył juz z 5 miesięcy;p IDzie sie na jakis bilans na 12 mieisęcy?Ja w ksiązeczce mam tylko na 2 latka...Cytat:
Przynajmniej tak było wczoraj jak był tylko Jakub i Kacper;p Ogólnie fajna babeczka, ma sporo wiedzy na temat ruchu rozwijajacego i integracji sensorycznej. Jej córka miała niedotlenienie i 1pkt w skali Abgar, na scczęscie bez uszkodzen zadnych, i własnie własna stymulacją :spiew, kołysanie, ćwiczenia mówi, że ja ładnie "wyrównała".Chodzić zaczeła w wieku 15 miesiecy, a teraz niczym nie odbiegaod rówiesników. JAkos jej wierze Prowadzi tez konmcert z muzyki powaznej dla dzieci i niemowląt-wybieramy sie za 3 tygodnie![]() Cytat:
u nas po chrzcinach były pretensje, tez zamalo zrobil, ten nie pomogl, tamten krzywo spojrzał... itp, dlatrego roczek bedzie osobno dla rodziny tztz osobno dla mojej;p jedni w sobote drudzy w niedziele, zreszta jakbym chciala wszystkich na raz to tak jak na chrzciny by musialo byc 16 osob;p a tak to zrobie wiecej zarcia na 2 dni;p zaczynam kompletowac juz menu... czapeczki i balony K. wybrał sobie ostatnio sam w sklepie;DKacper ma nową fazę na pokazywanie palcem;p wszystko i wszystkich wytyka i trzeba mu mówic co/kto to jest ![]()
|
|||
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam u gina, wszystko jest w porzasiu
Posluchalismy sobie serduszka Mowilam o bolu podbrzusza, ale to raczej przez rozciaganie macicy. Ale mam uwazac i zwracac uwage na skurcze czy bolesne napinanie (nie pisalam Wam, ale w usg wyszlo, ze mam w jednym miejscu ciensza macice przez cc...). No ale na szczescie nic zlego raczej sie nie dzieje. I chwale Krzysia - dzis pokazuje Mu na pilocie, ze "o tu jest swiatelko", a K. glowka do gory i paluszkiem na zyrandol - bo tam swiatelko! Umie tez pokazac oczko na jakims pluszaku lub rysunku ![]() Skarb moj najdrozszy Nestelle - gratulacje dla Kuby! ![]() Z tymi szczepieniami masakra... Despa - brawa dla Emilki za chodzenie I zycze spokojnej nocy ![]() Moderna - alez sie napracowala! Jakie warstwy! Cudo! ![]() Jutro jade z Krzysiem do mojej pracy, mamy imprezke. Daleka podroz znow przed nami
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie, ma być święto Jakuba, ale ja nie wyobrażam sobie organizować dużej imprezy w malutkim mieszkaniu, gdzie nawet nie ma miejsca, żeby ileś osób usiadło, nie mówiąc już o szykowaniu tego. chcemy kameralnie. jeszcze jeszcze problem kogo zaprosić, kogo pominąć, czy "odegrać się", czy udawać, że wszystko było i jest ok, itp.... ale to niech tż decyduje, ja ze swoją rodziną problemu nie mam. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

no ale Ty masz figurkę moja droga i z tego co kojarzę zgrabne nogi !

zjadłabym bez przybierania

chyba każda matka/babcia/niańka rzuciła mi dzisiaj mordercze spojrzenie... Z miała bodziaka z krótkim, bluzkę z długim, rajtki, cieplejsze spodenki i kurtkę, na łebku kaptur, koniec... no i paputki jakieś.... śpiworów, koców itp. ocieplaczy zero... radośnie wywijała kończynami dolnymi, bo wcześniej niewidoczne w śpiworze były... cieplutka była, bo w końcu widząc te spojrzenia i słysząc komentarze sprawdziłam raz i drugi, a potem znów po spacerze.... czy ja mam coś nie tak z czuciem temperatury czy cała reszta świata???

a ja tak zmarzlam, ze poodkręcalam kaloryfery i zalozylam bluze 

za wzrost i wagę 
tu kwestia jest mocno dyskusyjna i niby jesteśmy zgodni, ale wiem, że będzie wojna w rodzinie po fakcie, jeśli nie i wcześniej.