|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dokupie cos cieplejszego jeszcze na te 56 cm cis na dł rękaw pajace czy cos,bo faktycznie moze byc chłodniej.
Tylko zastanawiałam sie czy te 56 czy wlasnie 62 lepiej od razu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2162 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za płeć i nadanie imienia, dla mnie wybór imienia był strasznie trudny. Borysy to fajne chłopaki w moim otoczeniu się ich pojawiło trochę ostatnio ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45540767] Mam jeszcze dla was już dawno obiecane zdjęcie Dawidka w 4D [/QUOTE]![]() Cytat:
Powiem Wam co do kilogramów to ja przytyłam maksymalnie do 21 tc bo te 10 kg a od tamtej pory czyli przez 6 tygodni przytyłam 2 kg jeszcze tak więc nie jest tak źle jak myślałam że będzie ![]() Piszecie że mało kupujecie na 56, ja teraz muszę pochodzić po SH i rozejrzeć się za jakimiś 50-tkami bo jak moja Aria taka mała to muszę coś kupić żebym miała ją w co ubrać na początku bo ona w tych 56 czy 62 popłynie. Myślałam jeszcze o tych pieluchach wielorazowych i taka pełna energii opowiadałam o tym TŻ owi a on po jakimś czasie mówi czy ja to przemyślałam i jestem zdecydowana się w tym babrać i prać i tak się zastanawiam że kurcze chyba nie będę mieć tyle motywacji on mnie lepiej zna niż ja siebie a szkoda bo chciałam
http://www.suwaczki.com/tickers/6sut9jcgh2ek1tm7.png Edytowane przez morin Czas edycji: 2014-03-12 o 12:09 |
||||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam dziś jeszcze na kuriera z moimi przescieradłami do łóżeczka i ochraniaczem na materac, zrecenzuje później, czy opłacało się za te 15 zł
|
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() o 14.20 mam wizytę i już nie mogę się doczekać!! Cytat:
Co do dźwigania z mega pufy - mój mąż już mnie dźwigał ![]() Cytat:
za wizytę i szyjkę!! Cytat:
a jak przyjdzie ochłodzenie do 4-5 st to i tak raczej w zimowej kurtce lepiej chodzić. Tym bardziej, że to kilka dni ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to jest gdzieś w necie tabela przeciętnych wymiarów płodu, tylko nie mogę znaleźć gdzie (btw. przydałaby się na 1 stronce Jeśli chodzi o sprzątanie i wysiłek fizyczny - ja również mam za sobą poronienie i w I trymestrze oszczędzałam się jak tylko mogłam, zresztą organizm sam mi podpowiadał, że mam wypoczywać, byłam ciągle ospała i nic mi się nie chciało... Teraz natomiast widzę, kiedy organizm chce, żebym odpoczywała, bo daje mi znać o tym chociażby kolka, gdy za szybko idę, czy ból kręgosłupa gdy się przepracuję. Ale nie wyobrażam sobie leżeć w domu i nic nie robić, skoro wg lekarza wszystko jest w najlepszym porządku. Co innego, jak niektóre z Was musza się oszczędzać, bo mają to nakazane przez ginów. W takim wypadku też bym leżała. Jeśli chodzi o prace po remoncie - ja również sprzątałam po remoncie, ale po 1. nie sama, a po 2. nie w takim tempie jakbym to robiła nie będąc w ciąży i nie w miejscach, do których ciężko mi było dotrzeć lub były za wysoko/ za nisko. Kiedyś po takim remoncie w 1 dzień sama bym wszystko ogarnęła, a tak zeszło mi kilka dni i wraz są miejsca które aż się proszą o doczyszczenie, ale ja tego nie zrobię, bo nie jestem w stanie tam dotrzeć. Jeśli chodzi o latanie po sklepach, spacery - bardzo dobrze, że się ruszamy, będziemy miały łatwiejszy poród Oczywiście mówię o kobietach, które mogą. Także ja osobiście nie widzę sensu przesadzania - ani w jedną, ani w drugą stronę
|
||||
|
|
|
#2166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście dam znać jak z jakością. Ale za 16,90 nie spodziewam się wiele Cytat:
wzięła 1 paczkę (30 sztuk) midi i 10 sztuk maxi Cytat:
do szkoły rodzenia nie chodzę bo nie mogę. Z położną spotkań też nie mam Do Ciebie do domu przychodzi położna?? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2167 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robił coś w garażu, siedział na brudnym betonie a teraz przyszedł i siadł tą brudą dupą z betonu i wczoraj z błota na czytej, odkurzanej wczoraj czarnej sofie. Efekt- jest już biała. Nogi na szklany stół też musiał wyłożyć. Więc mu po zwiedziałam że w takim razie jak on nie szanuje mojej pracy to ja sprzątać nie będę. I dopóki będzie w domu nie rusze odkurzacza ani szmaty. A i tradycją już jest że ja idę spać wcześniej do sypialni, on zostaje w salonie że niby tv będzie oglądał. I tak już kilkanaście razy wstałam o 3-4 w nocy, on śpi na sofie, tv włączony, światło zapalone Ehh musiałam się wyżalić bo aż mnie gotuje od wewnątrz jak o tym wszystkim myślę. Cytat:
za nowy tydzień. Ja też przed każdą wizytą mam stres przez to L4. Wydaje mi się że lekarzowi to wogóle nie na rękę że je pisze i z łaską to robi. Ale ja innego wyjścia też już nie mam jak zwolnienie. I żeby to się tak łatwo dało wyspać na zapas to by było pięknie. Cytat:
Ja kiedyś już tu wstawiałam linka do radia dla kobiet w ciąży i niemowalków. O tu masz http://www.radio4baby.pl/pregnant-women Ja mydlarnie u Franiszka też polecam. Czasem coś tam kupowałam np olej kokosowy, mydlo Savon Noir Brzuch niestety dalej boli. Wizyta u okulisty zaliczona. Pielęgniarka nie chciała nawet słyszeć o tym żeby lekarz mnie przyjął bo w środy przyjmują tylko osoby z jaskrą. Ale podeszłam do lekarza, poprosiłam i mnie przyjęła. A inne osoby co też chciała poza listą nie przyjęła. Nawet w kolejce długo nie czekałam, czekało koło 14 osób do dr ale mnie jako 3 przyjęła jako że ciężarna jestem ![]() Na wizycie wszystko w porządku, okulistycznie nic złego się nie dzieje i dalej nie wiem skąd te bóle głowy. Cytat:
A co do tego że dawniej kobiety w ciąży normalnie robiły to teraz się to nazywa naturalną selekcją. Ile dzieci w tych czasach umierało, ile było poronień to nikt nie mówi. Cytat:
Cytat:
I póki co to ja mocno napalona na te pieluchy wielorazowe jestem i nikt mi tego z głowy nie wybije. Wczoraj dużo poczytałam na ten temat na blogu którego któraś z Was tu wklejała i jestem mądrzejsza. A że rodzimy latem t o w najgorszym okresie na początku z praniem nie będzie większych problemów bo raz dwa i będzie suche. A wiecie że mój rossman jest tak ograniczony że ani jednego kosmetyku Hipp-a nie ma. Ani żadnych podkładów itp. 5 półek z chusteczkami dla dzieci a to co trzeba to nie ma. W innej drogerii też nie ma Hippa. W takim wypadku zostaje mi Gemini, bo jak by nawet był w innch sklepach to ceny na pewno droższe.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
poziomka nawet nie wiesz jak bym chciała sama pójść do sklepu połazić pooglądać,a tu
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- aaaaa to radio dla ciężarnych jest straszne!!!!!! wolę moje RMF classic |
|
|
|
#2169 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdyby tak było to by do mnie po raz 3 tego nie wysłali ;p bo kiedyś na ten sam adres co teraz zamawiałam kuzynce wtedy wysyłali maskotkę i śliniak.Cytat:
za tydzień III trym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:14 |
|||||||||
|
|
|
#2170 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry! Wystroiłam rano Groszka w dziny i koszulę, bo myślałam, że będą mieć robione dzisiaj zdjęcia w przedszkolu, ale okazało się, że to za tydzień
Trzeba zacząć czytać ze zrozumieniem![]() Wyciągnęłam w pn mój wiosenny płaszcz i sportową kurtkę i jeszcze się dopinam Właśnie wróciłam od koleżanki - 3 tyg temu urodziła śliczną córeczkę. Maleństwo słodko sobie spało, piło i patrzyło na mnie Pisałyście o warsztatach Bezpieczny Maluch - ja się właśnie wypisałam, bo zupełnie mi nie pasuje teraz jechać Głównym tematem spotkania będzie warsztat dotyczący udzielania pierwszej pomocy małemu dziecku. Dodatkowo poruszymy temat udzielania pierwszej pomocy kobiecie ciężarnej. Poza warsztatem z pierwszej pomocy prowadzonym przez wykwalifikowanego ratownika medycznego, na rodziców czeka też spotkanie z ekspertem, który poprowadzi autorski warsztat “Bezpieczny transport niemowląt i małych dzieci”. W trakcie warsztatu przyszli rodzice dowiedzą się jak wybrać bezpieczny fotelik dla swojego dziecka, jak prawidłowo go zamontować w samochodzie oraz jak zapiąć dziecko w foteliku zapewniając mu maksimum bezpieczeństwa i komfortu. Partnerzy Kampanii przygotowali dla każdego z Państwa upominki oraz dla niektórych dodatkowo cenne nagrody, które będzie można otrzymać na koniec warsztatów. Nagrodą główną spotkania jest fotelik samochodowy MaxiCosi CabrioFix. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że u okulisty wszystko ok ![]() ja co prawda nie mam ucisku na żołądek non stop, tylko jak mały się tak ułoży, ale miałam tak akurat przez ostatnie dwa dni... Mało co jadłam i było mi cały czas niedobrze... |
||
|
|
|
#2172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo się załamałam bo wybieram się dziś po wizycie (jeśli lekarz nie zabroni) na basen i mierzyłam stroje kąpielowe... Mam tylko dwa jednoczęściowe, jeden fajny, ale za mały, a drugi średni, ale się zmieszczę... Niestety ma nieusztywniane miseczki i moje piersi wyglądają w nim tragicznie, ale trudno nie będę kupować nowego stroju bo nie wiem ile razy się na ten basen wybiorę. Będę siedzieć w wodzie to nie będzie widać Poza tym wyglądam jak baleron masakra jakaś, w ubraniu aż tej mojej wagi tak nie widziałam... Poględziłam o tym mamie, to mnie zbeształa, że przecież jestem w ciąży i co ja sobie myślałam i ot tyle pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- __Sylwia__88 powinnaś męża pogonić ![]() ![]() ![]() |
||
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
DARMOWE PRÓBKI DLA MAM I DZIECI Bobovita słoiczki z jedzeniem oraz poradniki Hipp: mleko w proszku i łyżeczka Bebilon: maskotka, później śliniak i mleko oraz ulotka Bebiko: od nich mleko Lovela: hipoalergiczne mleczko do prania. Nestle: ulotka, mleko. Johnson's: mini kosmetyki (na razie chyba wstrzymali wysyłanie próbek) Mustela- próbka kremu i kosmetyczka różowa. Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:49 |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
johnsons też dzisiaj udało mi się zarejestrować ale też pisze że mam wybrac próbki a kurcze nie wiem gdzie to mam wybrać
|
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z J&J tam na dole masz do wyboru musisz zaznaczyć jedną kropkę. Jakby Ci się dalej nie udało to ci wrzucę fotkę jak i co. Już widzę, że chyba jest jakiś problem u nich. Bo też nie widać tych próbek do wyboru. Może na razie wstrzymali wysyłkę. Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-12 o 13:48 |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
A jak zarejestrujecie się na
"Bebiko: od nich mleko" to później dajecie tą opcje zamów bezpłatną próbke. Przerzuca Was do waszego profilu, uzupełnia się dane i zapisuje zmiany. I ja więcej nic nie mogę zrobić. Czy to oznacze że próbka jest już zamówiona?
|
#2177 | ||||
|
Rozeznanie
|
Majkela dobrze, że cholestaza wykluczona
malin30 za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam taką koleżankę w pracy - w 7 m-cu przyszła nas odwiedzić i opowiadała, jak to wczoraj firanki ściągnęła, umyła okno i z powrotem powiesiła stojąc na taborecie i trzymając cały karnisz... i jeszcze się spieszyła żeby zdążyć zanim mąż wróci z pracy, żeby tego nie widział... A na drugi dzień trafiła do szpitala... Cytat:
Dzisiaj byłam u tej koleżanki to mówi, że tego co miała roz.56 to tylko raz ubrała i już było za małe, a mała kończy w pt dopiero 3 tygodnie. Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45550795] Dzisiaj idę na fitness, mam nadzieję, że dam radę [/QUOTE]Super! Zazdroszczę
|
||||
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ogólnie boję się rejestrować gdziekolwiek, z poprzedniej pracy nauczyłam się, ze nic za darmo nie jest i taka zgoda na przetwarzanie danych osobowych może skończyc się nękaniem telefonami albo inaczej |
|
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
A na Fisher Price sie rejestrowałyście? Czy to prawda że też coś wysyłają? Jak tak to gdzie to trzeba sie zarejestrowac?
|
#2182 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A zwrot będzie zawrotny [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45549857] a ja słyszałam, że tylko na kilka dni po tym weekendzie, a potem wiosna [/QUOTE]obiecujesz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znać jak wyjdziesz Cytat:
![]() Dobrze że okulista zaliczony bez problemów Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona ma swój gabinet w innym mieście i tak to musiałabym dojechac, a nie mam czym za bardzo, no i mnie tak odpowiada ![]() zadzwoniłam do niej, ona wszystko w NFZ załatwiła, przyjechała z gotową deklaracją ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- mój własnie mi też oznajmił, że nie pisze się na to ![]() wiedziałam, że za miękki jest, zemdlałby chyba na sam widok wzbrania się nawet tak delikatnie powiedziawszy przed rodzinnym porodem, ale ni chu...ja tam sama nie pójdę |
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2185 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
__Sylwia__88 ![]() no też bym tego tż ubiła ![]() zubi89 Fajne to ![]() Cytat:
Kuszą jakimiś super nagrodami (najwięcej chyba jest tego w spożywce), ale oczywiście każą wysyłać smsy lub rejestrować się w necie i podać swoje dane, człowiek wciska mały kwadracik, że akceptuje regulamin i zgadza się na przetwarzanie swoich danych (w ogóle tego nie czyta i nawet nie wie na co się zgadza). No ale druga strona jest taka, że nikt nikogo na siłę do żadnych konkursów i ujawniania danych nie przymusza![]() Ja mam jednego "reklamowego" maila i jego używam do różnych rejestracji, nie podaję też prawdziwej daty ur ani tel
|
|||
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
pater86 ja mam młodsza ciąże od Twojej a jestem juz na plusie 8 kg
za tydzień wizyta doktorek mnie ![]()
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakąś bluzeczkę z długim rozpinaną czyli te nie cieszące się dobrą sławą kaftaniki czy jakiś pajac. Ale to max ze 2 sztuki - jeśli ten rozmiar. ---- A w ogóle mi się przypomniało - jak któraś nie ma wprawy w ubieraniu niemowlaków to jak to są początki to trudniej jest ubrać w bodziaka w długim rękawem, zwłaszcza jak jest taki dobrze dopasowany, chyba że macie takie kopertowe. Oczywiście wszystko da się zrobić, ale jak będziecie osłabione na początku to po co sobie utrudniać dodatkowo życie. Ja na samym początku w szpitalu ubierałam w bodziaki z krótkim rękawem i na to kaftanik rozpinany z przodu, bo tak było mi łatwiej. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-03-12 o 14:25 |
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także nie mam pojecia ile czego powinnam mieć. Mam także kilka 50cm, bo niektore 56 (z sciecówek) są bardzo duże i wydaje mi się, ze dzidziolinek się w nich utopi. A bardzo nie lubię jak dziecko jest pozawijane w za duże ubranka;/ 50cm mam 4 body z długim rękawem i 2x polspiochy oraz pajacyk. I to na pewno wezme do szpitala. Będe musiała to jakoś posegregowac i przygotować, tylko co firma to dany rozmiar jest inny i nie potrafie tego ocenić. No i jak zakwalifikować ciuszki (najczęściej zagranicznych firm), które sa opisywane 0-3miesiace, 3-6, 6-9.. Po prostu chyba bede musiala przymierzac czy juz czy jeszcze nie... Pajace kupuje tylko tak na noc. W dzien ubierac bede w bodziaki, jakies polspochy czy spodenki jakies- tak bardziej normalnie. Cytat:
![]() ![]() Co do auta także mamy VW passat B6 kombi. U nas to już tradycja od lat. Mój TŻ nie toleruje żadnych innych samochodów poza rodziną VW. Pojezdzisz i się przzwyczaisz. Jest bardzo łatwy w obsłudze. Świetnie się prowadzi. My mamy automatyczną skrzynie DSG, wiec już w ogole - w sumie jedzie sam. Gabaryty są konkretne. Mozna się przywyczaić. Ale mnie najbardziej denerwuje, fakt, ze nawet jak my parkujemy OK, znajdujemy sobie bezpieczne miesjce to za chwile podjerzdza jakis palant na styk i tylko patrze jak zarysuje drzwami wysiadajac lub wsiadając ------------------------------------------------ Pierwszy raz od kilku dni zrobiłam sobie make-up, bo juz nie moge na siebie patrzec. Juz mialam spokoj z cerą ze 2 miesiace, to znowu mnie wysypało... :[ Dziś miałam ochotkę na pomarańcz. Wiec pomaranczowo-złote oko, cieniwane z kreską czarnym eyelinerem i wytuszowane rzęski, podklad, korektor, brazer i od razu lepiej
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek zaczynam spotkania. Będzie do mnie przychodzić położna Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

za płeć i nadanie imienia, dla mnie wybór imienia był strasznie trudny.
[/QUOTE]
i tak się zastanawiam że kurcze chyba nie będę mieć tyle motywacji on mnie lepiej zna niż ja siebie
w późniejszych tygodniach to nas mężowie będą musieli dźwigac chyba
a jak z płciami???u nas prawie same dziewczynki
za wizytę i szyjkę!! 

niech się nie wygłupia i dba o żonkę 
Za ich czasów zasuwało się w polu do samego porodu, dźwigały wiadra z węglem...itp. I czym tu się chwalić 
13.07.2013 

Trzeba zacząć czytać ze zrozumieniem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)