|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
na pewno, tylko nie wiem które po ile, patrzyłam na płyn do kąpieli i mleczko pielęgnacyjne i cenowo to 16 i 18 zł z groszami, tylko nie wiem, czy droższe było mleczko czy ten płyn ![]() w gemini płaciłam podobnie, ale zamówiłam, bo i tak robiłam większe zamówienie i tak, a jak się skończą, to kupię w rossku, bo to chyba tez jedyna drogeria, gdzie te HIPPy u mnie w ogóle są
|
|
|
|
#2132 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz mnie opierniczył jak zadałam mu takie pytanie czy mogę mys okna..powiedział że chyba oszalałam ze kobiety od lat wiedza że tego sie nie robi w ciązy niby nie powinno sie unosić rąk do góry i wykonywać takich prac jak mycie okien i firan wieszanie itp... za duże ryzyko uciągnięcia czegos tam w brzuszku a co druga tu pisze ze robi wielkie porzadki,moje okna sa dosłownie czarne z zewnątrz na ramach,szyby tak upierniczone że nic nie widać,ale czekam az ktoś sie zlituje i umyje...siostra obiecała ze sie za to wezmie... Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem jak mozna troche te kilogramy przystopować,macie pomysły?
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w ogóle kolejny piękny dzień sie zapowiada. Ja muszę ruszyć się z domu i pójść do wydziału komunikacji żeby auto siostrze i szwagrowi wyrejestrować. Najgorsze że to kawałek drogi jest a w taką pogodę aż zal jechać tam autem. No a na nogach nowu to trochę czasu zejdzie.
Tak sobie myślę że może nałożę wiosenną kurtkę tylko jej nie zapnę Obym tylko nie zmarzła
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to akurat było a propo mojej chęci do odkurzania ![]() Mnie akurat pobyt w szpitalu skutecznie zniechęcił do wszelkich prac domowych. W sumie nawet zmywać mi nie pozawalają |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ostatnio dokładnie to samo powiedział
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Gaduły
NecroKitty- z tymi pracami jest tak, ze jeśli dziewczyna nie ma, albo nie miała żadnych problemów w ciąży, uważa, że Jej to nie dotyczy dopóki nie wywoła to niepożądanych skutków ja np. na początku ciaży nawet nie ruszłam palcem bo tak się bałam o dzidziusia(to moja trzecia ciaża), teraz mąż też nie daje mi nic robic mimo tego, że wszystko jest ok, ale po tylu przejściach dmuchamy na zimne i tak już będzie do końca ciąży Sylvunia-co do wagi to ja od ostatniej wizyty też się ograniczam z jedzeniem, ale nie widzę efektów czytałam dużo o tym naszym tyciu i najważniejsze to jesc mało a często
|
#2137 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I gdzie będziesz rodzić, w Koszalinie?Co do tego drapania, to wiem, że może być objawem cholestazy, ale nawet nie wiem o co chodzi z tą chorobą, zaraz będę czytać... |
||
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
Ramona-
za wizytę
|
#2139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic może przez wzgląd na noworodka mnie nie zamkną bo zrobiłam jak napisałaś ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Jak brzuszek? Okulista musi Cie przyjąć. ja wczoraj weszłam do endo bez zapisu Cytat:
Na stronie J&J nie da rady wybrać próbek i tak samo miałam na Loveli Cytat:
![]() Powiedz jak to jest z tym wielowodziem to bardzo źle? Wszystkie bierzecie nospę na twardnienia a ja jakoś się obawiam i męczę się z luteiną która niewiele mi daje ![]() Cytat:
Hippa z pompką chyba Aldrin gdzieś wyczaiła. Cytat:
Też niestety słyszałam ze piękna pogoda ma być z nami tylko do weekendu ale mam wielka nadzieję że od kwietnia będzie już ładnie wiec proszę i Was o czarowanie pogody
|
|||||||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój buszuje rano i wieczorem a nawet w nocy ale to mnie nie zawsze budzi a po południu cisza, mam nadzieję, że jednak mu się przestawi i da mamie pospać w nocy ![]() straszycie tą pogodą ja już kurtki zimowe pochowałam
|
|
|
|
|
#2141 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam w 27 TC
![]() Trójka z przodu coraz bliżej aaaaj ![]() Jutro mam wizytę i znowu stres, bo kończy mi się L4 i znowu muszę wybłagać jakoś przedłużenie. Teraz, 3 miesiace przed porodem, nie mam jak wrócić, ale wytłumacz to lekarzowi.. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: za tydzień!Cytat:
Kuchnie i fronty kuchenne czyscilam razem z TZ, on gore ja doł, bym nie musiała rąk podnosić. Wczoraj te okna nieszczesne, ale powolutku, stawałam wysoko, by mocno rąk nie podnosić, tzn ręki, bo 2 nigdy nie podnoszę. Firankę w sypialni sciagnełam (1 ręką), ale wieszać będzie TŻ. Ale racja! Powinnysmy teraz na siebie uwazać jak nigdy wcześniej! Amen! ![]() Co do kilogramów hmm.. czy jesz regularnie? Jedz 5 nawet 6 posiłków, ale regularnie, zbilansowanych, bez podjadania. Zamiast sztucznych slodyczy jedz owoce, bakalie. Spaceruj (jak mozesz) i pij duzo wody! Łatwo mówić, trudniej praktykowac... ;/ Ile łącznie masz już na +?
|
|
#2142 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do cen hippa, to cieszę się, że udało mi się zakupić w fajnych cenach w lidlu, bo te ceny nie złe są![]() Ciuszkowe szaleństwo, ale fajnie dużo kasy zaoszczędzicie i z pewnością wystarczy dla drugiego szkraba ![]() Co do zębów, to niby tak właśnie lekarze mówią, że ciężko je utrzymać w czystości i dlatego się szybko psują, ale czy od razu wszystkie na zaś wyrywać, o tym nie jestem przekonana :conf used:Cytat:
pokaż![]() A Ty na jaki wózek się czaisz??? coś konkretnego upatrzyłaś?? Ja też od razu odżyłam jak ufarbowałam kudełki, do fryca na razie nie idę bo zapuszczam ale po wypłacie czaję się do kosmetyczki![]() Miałam Ci podziękować właśnie sobie pisujemy do siebie![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038] Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE] Ja się wybieram, a czy warto to się okaże
|
||||
|
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, polecam Mydlarnię u Franciszka. W Koszalinie jest na Zwycięstwa i w CH Atrium. Mają też stronę www.mydlarnia.info
A rodzić będę w Ustce (do Koszalina mam 70km), bo to jest "słupska" porodówka. Przenieśli ją tam na chwilę i ta "chwila" trwa już lata, mimo że ponad 2 lata temu oddali do użytku nowy szpital. Od porodówki ważniejszy jest psychiatryk
|
#2146 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki i wizytę. Czekamy na relacje![]() Cytat:
to ja. Ja bym się bała właśnie, że szybko je wytłukę przy mojej zgrabności![]() Cytat:
Cytat:
za wybór imienia. Fajna bryka ale troszkę kosztuje![]() Co do szczepień kiedyś właśnie poruszany był temat w DDTVN, że tylko w naszym zacofanym kraju szczepią dzieciaki od razu po urodzeniu na gruźlicę. To podobno właśnie pozostałość po latach '60, kiedy była duża zachorowalność, same kobiety w ciąży były chore i żeby nie zarazić dziecka właśnie od razu je szczepiono...... Cytat:
![]() Cytat:
bardzo podoba mi się szlafrokA te podkłady hartmann, są podobno najlepsze. Szukałam ich po aptekach. Drogie są, ale podobno warto. ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45540767] Niedawno pisałam, że źle mi się układają te moje włosy po tym pocieniowaniu, że wyglądam, jakbym zmokła na deszczu i że kusi mnie by ściąć włosy na boba. I tak też zrobiłam - dzisiaj I jestem mega zadowolona Mam jeszcze dla was już dawno obiecane zdjęcie Dawidka w 4D [/QUOTE] Super, że zadowolona jesteś Dawidek Cytat:
![]() |
|||||||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bój nic to u nas w Austrii takie głupie zasady ![]() No i lecę się zbierać, tak mi się nie chce, ale z drugiej strony taka ładna pogoda że trzeba korzystać
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Zubi dziękuję za linka
Już się zarejestrowałam zobaczymy czy dostanę płytkę ![]() Pradip a istnieje radio dla kobiet w ciąży?? Prowansja Ty tam za bardzo nie szalej i uważaj na siebie i gratki za 27 tcMonica to oby wam się wszystko dobrze w rodzinie ułozyło Malin to za wizytę Mydlarnia u Franciszka jest też w Lbn, fajna jest też jeśli chodzi o mydełka i balsamiki Lawendowa farmaSylwia oby brzuszek przestał boleć i niech okulista okaże się człowiekiem i Cię przyjmie szybciutko, a dla męża niech się nie wygłupia i dba o żonkę ![]() Aldrin za nowy tc. Odnośnie uspokajania to moja znajoma w III tym dużo siedziała na piłce i się lekko kołysała bo ją mega kręgosłup bolał i teraz Mała tez się uspokaja na piłce więc może coś w tym jestRamona za wizytę. Super, że Zosia została Zosią i się zdrowo rozwija Czasami mi też się wydaje, że te nasze twardnienia to są często spowodowane problemami z jelitami naszymi :/ Ja pamiętam jak przed ciążą brzuch mnie potrafił boleć... tylko teraz to dmucham na zimne...Sylvunia ja się nie biorę za takie porządki, mama by mi nie pozwoliła Zapowiedziała mi tylko, że w maju pogoni mnie do ogródka żebym przed porodem się rozruszała Ale ja mam taką sytuację, że mam zabronione przez lekarza więc wiesz... Zazdroszczę dziewczynom, że mogą sobie biegać na zakupy, sprzątać, chodzić na fitness... ------------------------------------------------------------- Dzień dobry ![]() Nadrobiłam od wczoraj ![]() U nas dziś znowu piękna pogoda, ja już pościel znowu wietrzę na balkonie, pit wysłany do rozliczenia ( liczyłam na jakiś zwrot a tu wyszło nam 17 zł pewnie niedługo pójdę na dotlenianie z kawka na słoneczku ![]() Miłego dnia dziewczynki |
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na plusie od poczatku ciazy mam 8 kg a gdzie tam do 18 czerwca ze spacerami własnie musze sie oszczedzać,bo potem cierpie i łykam no spe
|
|
#2150 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej, dzisiaj miałam super noc, ze dwa razy tylko wstawałam
Ale za to wczorajszy wieczór okropny, znowu mały uciskał na żołądek i bolał Jak tak dalej będzie to niedługo będę z bólu chyba wyć Ogólnie to mam wrażenie, że mój synuś to strasznie wielki jest i ledwo w tym brzuchu się mieści... Cytat:
![]() gratulacje 29 tc ![]() a ja słyszałam, że tylko na kilka dni po tym weekendzie, a potem wiosna ![]() Cytat:
i przypomniałaś mi, że znów nie kupiłam espumisanu ![]() Cytat:
Ja tam się boję myć, bo to stara kamienica, wysokie ściany, wysokie okna, żeby sięgnąć do połowy chociaż okna, muszę wejść na taboret, a do samej góry, to już na parapet. Mało tego u góry jest małe okienko, które się nie otwiera i żeby umyć je z zewnątrz trzeba się porządnie wychylić, dlatego olewam to ![]() Cytat:
gratulacje
|
||||
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
odchudzać będziemy się po ciąży a zresztą Tobie nie trzeba
|
||
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
W końcu sie za to zabrałam i mam do Was prosbe
Dziewczyny powiedzcie mi czy : 2x body długi rekaw 1xbody kr rekaw 2x półspiochy 1x spiochy 3x skarpetki 2x czapeczka 2x niedrapki to wystarczy z tych rozmiarów 56 ? czy coś mam dokupić ?co byście dodały ? jakies pajace,kaftany itp? kompletuje po woli wyprawke i nie wiem czy jeszcze z tych małych cos dopisac,chodzi o ubrania,bo reszta to swoja drogą ale na razie z tym staram sie ogarnąć. Reszte bodów i półspiochów mam na 62 cm pajaca i spodenki oraz bluzeczki...
|
#2153 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
robota nie zając nie ucieknie![]() Tak piszecie o tych olejkach, a gdzie można je zakupić ![]() I jakie są na co??? Cytat:
że zajęcia udane...Cytat:
, ja jakoś nie mogę się za niego zabrać. Tym bardziej, że trzeba nawieść ziemi troszkę, bo jałowa się zrobiła, a bez tż-ta tego nie zrobię![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio robiłam nawet badania, żeby ją wykluczyć.... za wizytę, czekamy na relacje. MorzeCytat:
![]() Szkoda, że nie oglądałam pogody. Młodego ubrałam lżej do przedszkola Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Korzystam z ciepła i przeszłam się w psem na dłuższy spacer. Oczywiście po drodze musiałam oganiać ją od adoratorów
to chyba już nie na moje nerwy. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki lekki nadmiar płynu i już, a skąd o się bierze, nie wiadomo, tak się po prostu dzieje i już ![]() a opóźnienie wynikało wczoraj z nawału na porodówce u nas - właśnie połozna mnie poinformowała, 3 porody i 3 cesarki ![]() ![]() ja juz po wizycie położnej ![]() omówiłyśmy plan porodu, który dostałam na SR, stwierdziła, ze jestem bardzo świadoma niektórych rzeczy, no tak, dzięki Wam się dużo dowiedziałam i naczytałam ponadto powiedziała, ze waga płodu jest jak najbardziej ok, wcale nie za mała przy tych moich filigranowych wymiarach no i przez Hashi mam bardzo suchą skórę, mimo że się balsamuję codziennie, musze robić to 2 razy dziennie albo olejek arganowy z wagą mówi, że ok, nie za dużo, ale dopiero będzie jaśniejsza sytuacja w po 30 tc
|
|
|
|
|
#2156 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko codziennie sobie mówię, że od jutra i na tym się kończy Powinno mnie zmotywować moje +8kg![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do pogody nie strasz, ja się nastawiłam w weekend na kiełbaskę z grilla ![]() A ja dzisiaj chciałam pochować Chłopaków wyprawiłam dzisiaj w lżejsze kurtki i buty![]() Cytat:
za kolejny tc i już na zaś na jutro może nie będzie tak źleCytat:
dobra nie śmieję się, bo sama jeszcze się nie rozliczyłam, mam nadzieję, ze nie będzie trzeba dopłacać![]() Coś mi wcześniej nie zacytowało, fajnie że pogoda i relaks na dworku tak na Ciebie wpływa i nie musisz nospy brać [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45549857] a kolega mojego męża jeszcze jak byłam w pierwszej ciąży twierdził, że ciąża to nie choroba i że póki mogę to powinnam chodzić na jakieś imprezy, do klubów. I że jego mama to jak była w ciąży to myła normalnie okna, sprzątała, nosiła węgiel, itd i nic jej nie było... Tyle że tak jej nie było, że jego brat bliźniak zmarł zaraz po porodzie, a on cudem przeżył....[/QUOTE] Moje babcie tak mówią Za ich czasów zasuwało się w polu do samego porodu, dźwigały wiadra z węglem...itp. I czym tu się chwalić tylko wtedy nie mówiono głośno jak się takie historie źle kończą, jednej się udało a drugiej już nie Cytat:
dołożyłabym jakąś bluzę nawet dwie( na chłodne wieczory), grubsze spodenki, albo grubszego pajaca tak na wszelki wypadek-------------------------------- Ja dzisiaj drugi dzień z rzędu wstałam z bólem głowy, a przecież na dworzu jestem praktycznie cały czas. Jak nigdy jestem ostatnio dotleniona i piłam nawet mleko ![]() Dobrze, że obiadek mam, tzn. wczorajsza pomidorówa i dokupię pyzy z mięchem i ogarnę troszkę domek. Co do wyprawki do szpitala to na pewno będę zamawiać u margotkrakowpl (szlafrok, koszula, kapcie, klapy, torbę itp) tylko czekam na decyzję tż-ta Miłego dnia |
||||||
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie przypomniało mi się o psie NeceroKitty
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-03-12 o 11:16 |
|
|
|
#2158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzwoniłam właśnie do położnej, jutro mam być o 11:30 w przychodni, to sobie porozmawiamy I teraz prośba szybka: potrzebna mi lista pytań, bo na razie mam tylko 3 pytania... Dzisiaj idę na fitness, mam nadzieję, że dam radę
|
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się ciepło utrzyma to nie ma co ryzykować.Cytat:
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-12 o 11:28 |
||
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Acha no i jeszcze bym zapomniała napisać - położna kazała mi się poważnie zastanowić, a raczej mojemu mężowi, czy na pewno chce i będzie w stanie przeciąć pępowinę, bo jesli nie zrobi tego zdecydowanie jednym ruchem, to potem się ciężko goi, a tnie się przy dziecku ![]() mamy to jeszcze przemyśleć, ona mówiła, ze nie dała by mężowi ciąć swojej, a ni sobie sama też by nie przecięła, no ja tez chyba sama nie cięłabym sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45550795] Dzwoniłam właśnie do położnej, jutro mam być o 11:30 w przychodni, to sobie porozmawiamy I teraz prośba szybka: potrzebna mi lista pytań, bo na razie mam tylko 3 pytania... [/QUOTE] no nie wiem, o co tu pytać, ja ze swoją rozmawiam o wszystkim, o diecie, wadze, dziś plan porodu, jak to w szpitalu u nas wygląda, co zaznaczyć na TAk a co lepiej na NIE ![]() mówiła o dolarganie i środkach przeciwbólowych (okazało się, ze podają takie u nas w szpitalu. m.in. nospa, chyba że coś źle usłyszałam ), o tym o będzie ze mną juz po porodzie i takie tam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

klask i: za tydzień!

za wyniki i wizytę. Czekamy na relacje