|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Te białe moge założyc do slubu a jesli w nich wytrzymam to i na wesele, a później zmienić na taneczne. A jesli wytrzymam w tych pierwszych całe wesele (w co wątpie) to zawsze moge taneczne założyc na poprawiny prawda?(głosno mysle :P) Wtedy zamówiłabym ecru.
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
A jaką wysokość masz tych pierwszy co chcesz do kościoła? Nie wiem jaka jest idealna wysokość - ja miałam 6 cm i bardzo dobrze się w nich czułam, dobrze się tańczyło. Jeśli chcesz zmieniać to moim zdaniem różnica powinna wynosić max 2 cm, żeby suknia nie zamiatała podłogi.
|
|
|
#2163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla dziewczyn ktore jeszcze nie maja butów slubnych!polecam http://www.funindesign.pl/zaprojektuj-swoje-buty/
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Powracam znowu do Was, nie było mnie 3 miesiace ojjj tyle sie u mnie działo ostatnio...nowa praca, szkola...czekam na obronęZe sprawami ślubnymi ruszamy z tż juz na powznie od przyszłego tygodnia Mamy zalatwione: -kościół -sala -zespol -kamerzysta/fotograf -% -suknia -kieliszki do zbicia ![]() -literki na stół -fryzerka/makijazystka W tym miesiacu zalatwiamy: -poradnię -kurs tańca -moje buciki -skrzypaczke -samochód -koniec m-ca rozejrzymy sie za zaproszeniami (moze all )p.s.I jeszcze sie pochwalę- od piatku wyjezdzam z moimi dziewuszkami na WEEKEND panieński |
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałaś u nich? jak się sprawują?
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kilka razy mialam robione taki zabieg satynowe rece i pk takim zabiegu chodzilam kilka dni i macałam sie po rękach chyba se fundne taki zestaw
|
||
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
właśnie robię projekt, zobaczymy. kolezanki tu robily i bylymega zadowolone,jedne buty przymierzalam i superowe,wszytsko sama projektujesz!
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Pysia - podoba mi się próbny makijaż , ale też wydaje mi się że tusz mógłby być inny
![]() Ijaa-dzięki za wszystkie wskazówki Cashmere- Gdzieś mi tam mignęło że jest tu kilka dziewczyn z wielkopolski,mam więc do Was pytanko , znacie może zespół cza cza poznań ? TU jest link do nich, mam nadzieję ze nie będzie to uznane jako reklama po prostu chętnie poznałabym jakąś opinie na ich temat? Zwłaszcza jak sprawują się na weselach
|
|
|
|
#2169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My chcemy te ognie wykorzystać do zdjęcia, marzy mi się zdjęcie na pomoście, w tle jezioro, zachód słońca i te zimne ognie które będziemy trzymać my i nasi znajomi.Cornflower super relacja, cenne rady Cytat:
Po takich relacjach aż nie mogę się doczekać swojego ślubu ![]() Ijaa dzięki za zestawienie alkoholi My na 100 osób mamy 100 butelek wódki i mój tata chce dokupić ![]() Ja wczoraj zamówiłam plakat na odciski do księgi gości. Chciałam drukować sama ale stwierdziłam że koszt podobny, bo wydruki A2 są w standardzie z plotera na cienkim papierze, na kartonie wychodzi drożej i jest liczone od m2 i ilości tuszu. A ja za 50 zł mam gotowy plakat z instrukcją ![]() Plan na ten tydzień mamy napięty, trzeba załatwić licencję od księdza, iść do spowiedzi, umówić się na degustację tortów, umówić się na przymiarkę obrączek, zrobić opaskę na włosy bo za tydzień przymiarka sukni... Jeszcze mała uwaga techniczna dla dziewczyn robiących koszyczki ratunkowe. Sprawdzałyście w swoich restauracjach czy w toalecie jest miejsce na nie? Ja byłam w piątek u siebie i nie wiem gdzie te koszyki postawić. W toalecie jest blat i umywalki nablatowe, blat jest dopasowany idealnie pod te umywalki i nie ma żadnego wolnego miejsca na koszyk. 3 dni przed ślubem będę musiała pójść tam z koszykiem i sprawdzić gdzie go wcisnąć, ale koszyki któe kupiłam są na pewno za duże i muszę kupić nowe połowę mniejsze.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-05-06 o 08:15 |
||
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rodzice moi uważają, że goście będą czuli się wyróżnieni... Już sama nie wiem, miałam już dyskusję na ten temat z mamą, ale nie chce popuścić.. zobaczymy ale wasze zdanie dużo dla mnie znaczy i może macie rację!!
|
|
#2171 |
|
BAN stały
|
25 DDŚ
Zrobione/załatwione/kupione/dogadane/jest: Panieński 10.05.: Sukienka Buty Resztą zajmują się dziewczyny Polter 30.05.: Zamówione ciasta Część jedzenia (to co się nie psuje) Dekoracje– stojące, wiszące, pływające lampiony, płonące pochodnie, białe balony Wódka Bimber Napoje Naczynia Ubranie (długa miętowa spódnica, biały sweterek) Wesele: Sala + menu ustalone Noclegi Kościół (USC, akty wszelkie, zapowiedzi) Skrzypaczka Organistka Licencja Protokół Nauki przedmałżeńskie Poradnia przedmałżeńska Fryzjer Makijażystka Paznokcie Dj Piosenka na pierwszy taniec + walc Fotografowie Kamerzyści Dekoratorki (od sali + od kościoła) Zaproszenia Obrączki Poduszka na obrączki Pudło na koperty Koszyczki awaryjne (na razie tylko część kupiona) Zawieszki na wódkę Kilka winietek Wódka Barman Alkohole dla barmana + syropy Soki Napoje gaz. Wody Szampan Wino Piwo Parasol na wypadek deszczu Autko – na 99% BMW E90 Tort zamówiony, smaki wybrane Ciasteczka z wróżbą Panna Młoda: Suknia, halka Buty do kościoła Buty taneczne Buty na plener Koturny NA WSZELKI WYPADEK Balerinki NA WSZELKI WYPADEK Majtki Kolczyki Welony Perfumy Podwiązka Pan Młody: smoking lakierki do smokingu koszule spinki do mankietów bielizna muszki, pas smokingowy Poprawiny: Ja: Sukienka na poprawiny Buty na poprawiny Bielizna na poprawiny Tż: garnitur na poprawiny koszula na poprawiny krawat i poszetka na poprawiny conversy na poprawiny Inne: Opaski dla druhen Krawaty dla drużbów Bańki mydlane dla dzieci Tablice rejestracyjne dla nas, rodziców i świadków Kokardy na klamki Tuby strzelające Koszyk do sypania kwiatków Podziękowania dla rodziców Co jeszcze trzeba kupić/zrobić? Panieński: kupić pończochy pofarbować włosy – 09.05. Polter: trampki nafta do pochodni kupić białą bibułkę - zrobić papierowe pompony pożyczyć więcej krzeseł, kieliszków wziąć z domu paterę na ciasto i termos przygotować miejsce do tłuczenia-skrzynia z kamieniem zrobić jedzenie – 29.05 i 30.05 przystroić podwórze – 29.05 i 30.05 Wesele: Panna Młoda: ostatni próbny makijaż 10.05 błyszczyk do ust lakier do pedi usunąć kamień z ząbków plastry Compeed przeciw otarciom sztyft przeciw otarciom talk farbowanie depilacja 12.05. Pan Młody: haft na mankiecie koszuli Inne: cukierki na bramy + zrobić paczuszki zapakować ciastka z wróżbą w celofan dokończyć kieliszki do tłuczenia stuningować ozdobę na auto podróż poślubna winietki plan stołów menu numery na stoły koszyki na wino reszta wyposażenia koszyczków awaryjnych storczyk do mojego pokoju Spotkać się z: managerską Sali – dać listę gości i listę do hotelu (10 dni przed) księdzem – dać papiery z USC i dane świadków księdzem – ostatnia spowiedź kamerzystami (dogadać szczegóły, ustalić plener) księżmi z naszych parafii- odebrać karteczki, że zapowiedzi się odbyły KALENDARZ: 28 maja: 10.00 – ostatnia przymiarka Przyjeżdża świadkowa kupić owoce dla barmana kupić jedzenie dla kota 29 maja: Spowiedź Odebrać rodzinę z lotniska – świadkowa? 11.00 rzęsy 15.00 paznokcie spakować się do hotelu zacząć robić jedzenie na Poltra 30 maja: poustawiać stoły itp. dekoracja na Poltra dokończyć jedzenie POLTER!!! 31 maja: 9.00 – fryzjerka 11.00 – makijażystka 14.30 – przyjeżdża Tż, błogosławieństwo 15.20 – wyjazd do kościoła 16.00 – ślub A reszta jakoś się potoczy ![]() |
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie kompletnie zbędny gadżet.
|
|
#2173 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dowiedziałam się o nich z wizażu
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Dobrze. Przekonałyście mnie ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Dobrze. Przekonałyście mnie
|
|
#2175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuje wszystkim za komplementy w sprawie butów !
![]() Cytat:
![]() A obrączki piękne ! Powiedz mi, czy Twoja jest mieszana białe i żółte złoto, tak cieniowane? Czy to tylko tak na zdjęciu wygląda? ![]() Cytat:
Podrasuje te, które nowe wyrastają Kuracja trwa 6 miesięcy, czyli cały cykl wymiany wszystkich rzęs.Cytat:
Cytat:
To jest model Clarks Arista Abe. Kupowała tu. Wyszło o 60 zł taniej niż gdzie indziej, jest też darmowa wysyłka ![]() EDIT: Do wczoraj były 60 zł tańsze ![]() corn fajnie, że piszesz o tym co zauważyłaś na tym weselu ! Duża podpowiedz
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-05-06 o 08:50 |
||||
|
|
|
#2176 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ mnie załamał.
Wysłał mi poprawioną listę gości i przy jednej parze napisał, że mają dziecko tylko nie wie czy je wpisać. Mówię mu, że jak to dziecko kuzynki to nie zapraszamy. Pogadaliśmy chwilę i wiecie co się okazało? Że on nie wiedział czy dziecko wpisać, ale dziecko zaproszone będzie tak czy siak. Wiecie, taki pakiet, coś w stylu jak WY opowiadacie, że dajecie zapro bez dziecka, a goście przychodzą z dzieckiem |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą ja nie widzę w tym sensu, szkoda pieniędzy. |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie mogę kupić tasiemkę taką troszkę szerszą do wiązania sukni ślubnej
?
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie największym szokiem było jak mama TŻ zaprosiła dalszą rodzinę i zaproszenia daliśmy dla ciotek i wujków z dziećmi wpisanymi z imienia. Później jak zaczęłam dopytywac to okazało się że dzieci mają 14-19 lat... Ale zostali zaproszeni z grzeczności i bylismy pewni że nie przyjdą. Efekt końcowy jest taki że przychodzą z osobami towarzyszącymi, co dla mnie też jest dziwne, bo nie zapraszaliśmy ich z tymi osobami a oni nawet nie zapytali tylko przy potwierdzaniu było "no i Gosia będzie z chłopakiem".
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
Nachodziłam się trochę po weselach, ale kotylionów jeszcze nie miałam :P
PS. po jakim czasie stosowania L4L widziałyście efekty ? Ja stosuje niecały tydzień i nie wiem kiedy sie czegokolwiek spodziewać :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-05-06 o 09:15 |
|
|
|
#2182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W najbliższą sobotę mam krótko zajęcia na uczelni i chciałam iść spisać protokół - zapomniał Dzisiaj TŻ ma czynną kancelarię i miał iść po licencję na ślub - zapomniał Jutro mamy iść do USC - zapomniał Do soboty ma załatwić akt chrztu - zapomniał. Boże dopomóż. Ja też |
|
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czekamy czy gość potwierdzi rezerwacje auta, które wybraliśmy
|
|||
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas odmówiła 1/3 gości. Całe szczęście zaprosiliśmy dużo więcej niż przewidywał nasz budżet, bo gdybyśmy zapraszali na styk to byłoby niefajnie. Mieliśmy na liście 156 osób, na weselu będzie 100.
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tupet u mnie też w regionie nigdy nie było kotylionów, dopiero na wizażu dowiedziałam się o tym zwyczaju. mnie się to w ogóle nie podoba, tak jak dziewczyny piszą - zbędny gadżet. na studniówce nosi się przypinki
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alucior lepiej późno niż wcale?
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku Pani powiedziała, że rozmiarówka jest zaniżona i żeby zamówić 37 na długość stopy mamy (chciałyśmy zamówić 39), przyszły, ale były za małe, nie było żadnego problemu z uszyciem nowych tym razem tak jak chciałyśmy 39 (kurier przyjechał odebrał buty i za jakiś czas przywiózł nowe - zero problemu) POLECAM!
|
|
#2188 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czy jak przestane jej uzywac to moje naturalne rzęsy będą takie jak wczesniej :P
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też kotylionów nie ma. Tzn. u kuzynki były, ale właściwie nie wiem, po co, więc u mnie nie będzie
![]() Problem gościowy chyba się rozwiązał, spytałam chłopaków wprost, czy chcieliby przyjść. Odpowiedź "NO PEWNIE!" była tą odpowiedzią, którą chciałam usłyszeć od wszystkich gości
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

Te białe moge założyc do slubu a jesli w nich wytrzymam to i na wesele, a później zmienić na taneczne. A jesli wytrzymam w tych pierwszych całe wesele (w co wątpie) to zawsze moge taneczne założyc na poprawiny prawda?(głosno mysle :P) Wtedy zamówiłabym ecru.

ojjj tyle sie u mnie działo ostatnio...nowa praca, szkola...czekam na obronę
04.10.2014
Autobus ruszył, a ja już dostałam świecące rogi które od tego momentu musiałam nosić cały czas. Potem doszły jeszcze okulary z wielkim penisem na nosie
Potem pojechałyśmy na plażę w Jelitkowie gdzie piłyśmy szampana i spacerowałyśmy do Sopotu (na molo trzeba było wejść
Złe odpowiedzi = karniak. Nie szło mi idealnie i efekt był taki że zrobiłam się tak, że miałam odlot 

za buty, trzymam kciuki abyś trafiła na właściwy rozmiar i aby były wygodne. Co zrobisz z La Bodami?