|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
|
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Witam po weekendzie, eh.... 7 stron naklepałyście
![]() ![]() cude dziękuję bardzo Mam nadzieję że problem z noclegami szybko się wyjaśni ![]() Co do rozmiaru obrączki to zaręczynowy mam 13 a obrączkę mam mieć 14 i nawet nie wiem czy nie zmienić na 14,5 bo obrączka jest szersza od zaręczynowego i boję się że będzie za ciasna - sama nie wiem mam taki mętlik że szok oluska227887 witaj ![]() My z TŻ bardzo chcieliśmy coś polskiego i wybraliśmy taką "NASZĄ" https://www.youtube.com/watch?v=BWOJV1Bun04 i do niej będziemy mieć ułożoną choreografię ![]() Pudełko na życzenia mamy takie (akurat nie z allegro a ze sklepu stacjonarnego ale jest idenatyczne) ![]() http://allegro.pl/eleganckie-pudelko...147822167.html Koperty na zaproszenia wypisane i gotowe do rozdania
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie składa się samo?
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynam relację z panieńskiego
![]() Nie był to zwykły wieczór panieński a wyjazd weekendowy i trwał 2 dni Świadkowa wcześniej powiadomiła mnie jedynie że mam być gotowa w sobotę na 9.00 (!!!) a koniec jest w niedzielę o 16.00... Zupełnie nie wiedziałam czego mam się spodziewać. W sobotę po mnie i po moją siostrę przyjechała świadkowa z jej chłopakiem. Zostałam zawieziona na dworzec autobusowy, gdzie schodziła się też reszta dziewczyn. Okazało się że jedziemy do Gdańska Zajęłyśmy miejsca obok siebie w autobusie i zaczęła się zabawa - byłyśmy tak głośno że do tej pory jestem w szoku że nas nie wyprosili Autobus ruszył, a ja już dostałam świecące rogi które od tego momentu musiałam nosić cały czas. Potem doszły jeszcze okulary z wielkim penisem na nosie Zaczęły się ploty na wszystkie tematy, dziewczyny się poznawały (bo nie wszystkie miały okazję poznać się wcześniej) i zaczęła sie integracja ![]() Martwiłyśmy się trochę o pogodę, bo zapowiadali kiepską ale było cudownie! Ciepło, słonecznie i nawet można było się opalić na plaży. Dojechałyśmy do centrum Gdańska, gdzie niedaleko jest hostel Bursztynek - miejsce naszego pobytu w pokoju 6-osobowym (bo tyle nas łącznie było). Hasłem wieczoru w związku z nazwą hotelu była piosenka "Bursztynek, bursztynek znalazłam go na plaży" - śpiewałyśmy ją wszędzie gdzie się dało (i gdzie się nie dało też) Po zakwaterowaniu się i włączeniu lodówki żeby chłodziła zawartość na wieczór ruszyłyśmy do miasta. Moje rogi to był prawdziwy show-stooper, a wśród dzieci robiłam furorę . Około 13.00 dziewczyny zabrały mnie do super restauracji na Piwnej gdzie mogłam jeść co tylko chcę (do tego mnie namawiać nie było trzeba). Miałyśmy zarezerwowany stolik i zjadłyśmy tak pyszny obiad z deserem że do tej pory mi ślinka cieknie jak to wspominam Potem pojechałyśmy na plażę w Jelitkowie gdzie piłyśmy szampana i spacerowałyśmy do Sopotu (na molo trzeba było wejść ). Było dużo śmiechu i na prawdę super się bawiłam!Wróciłyśmy do hostelu już wieczorem i dopiero zaczęło się dziać! Napoje wyskokowe się schłodziły więc spragnione zabrałyśmy się za degustację. Świadkowa zabrała wielką torbę w której miała dosłownie wszystko (najpierw wkręcały mi że jest tam karzeł-striptizer Szczęka mi opadła jak świadkowa wyjmowała z niej upieczone przez siebie babeczki, przekąski z ciasta francuskiego, tortille i parę innych pojemników z jedzeniem, całą zastawę, sztućce, kieliszki do wódki, szklanki, kubki, soki, cytrynę do drinków, parasolki i mieszadła do drinków i oczywiście słomki-peniski. Każda z dziewczyn miała przygotować część prowiantu i jedzenia miałyśmy tyle że mogłybyśmy na tym wojnę przetrwać Zaczęła się konsumpcja i konkursy dla mnie Świadkowa Tżtowi zadała 100 pytań, a ja potem miałam odpowiadać tak jak on Złe odpowiedzi = karniak. Nie szło mi idealnie i efekt był taki że zrobiłam się tak, że miałam odlot Poza wcześniejszymi rogami i wszystkimi penisami dostałam: grę dla dorosłych, perfumy i bieliznę na całe małżeńskie życie Teraz tłumaczę czym była bielizna na całe małżeńskie życie: - różowe stringi (na teraz i najbliższe max. 5 lat) - fioletowe koronkowe panty (po dzieciach - za 10 lat) - wielkie babcine gatki (za 20 lat) - pieluchomajty (za 50 lat) Głównym prezentem była oczywiście niebieska podwiązka i body na noc poślubną (w załączniku). W podwiązce i pieluchomajtach oczywiście chodziłam po hostelu - miny ludzi bezcenne Potem było jeszcze więcej picia i meeeega kac rano. Następnego dnia znów zwiedzałyśmy, a potem podróż powrotna - w autobusie wszystkie spały ![]() ![]() Jak było? Idealny wycieczkowy panieński Kaca mam jeszcze dziś
|
|
#2015 |
|
Raczkowanie
|
Wygląda w miarę solidnie
ale jest do składania i jeszcze go nie złożyliśmy ![]() Szczeperka gratuluję tak fajnego i udanego wieczoru widać świadkowa spisała się na medal a prezenty dostałaś - wow!!!
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po MAJÓWECZCE, było cudownie
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Winietki i fioletowe koperty na kasę dla usługodawców właśnie zostały zamówione
|
#2018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero ostatniego dnia siedliśmy z nią i czytaliśmy listę po kolei i ona mówiła czy będą czy nie.Cytat:
Cytat:
Szczeperka gratuluję panieńskiego ![]() My w weekend majowy mieliśmy spotkanie z managerem restauracji, ustaliliśmy menu i wszystkie szczegóły. Zamówiłam bukiet u koleżanki, stwierdziłam że nie będę szaleć z bukietem za 300 zł a ona pracowała w kwiaciarni w której chciałam robić bukiet. Umówiłam się na próbną fryzurę i makijaż w środę przed ślubem nie było innej możliwości. Kupiłyśmy mamie sukienkę, buty idą z allegro, jeszcze torebka i będzie komplet.Dziś 40 DDŚ
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o szampana, to wybraliśmy różowego Dorato - 9 butelek. Wesele jednodniowe na 80 osób/
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka to body jest przepiękne, sama chciałam je kupić w Intimissimi, ale cena mnie zwaliła z nóg
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Szczeperka, super weekend panieński
zazdraszczam!!!!Ja chyba nie będę miała takiego szalonego
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss, ja bym olała prośbę koleżanki, bo to nie Ty jesteś od wyrównywania porachunków między nimi...
mama 2010 - próba 585 Anka, biegiem się umawiaj, żeby nie wyszła kaszana! Pokażesz te próbne makijaże? Namisek, spoczko, z mojej rodziny będą 2, w porywach do 6 osób ![]() Say, my pudło robimy sami, koszt praktycznie żaden. Pudełko będzie po papierze do drukarki ![]() Jedynie co, to potrzebuję jakąś skrzynię (?) koszyk (?) na wino/książki. Pysia, zajęte miejsce obok TŻta mnie rozwaliło Madziara, dobrze że pierścionek się znalazł! Umarłabym chyba na zawał! niulka - zostanie bez niczego, po oczepinach zacznie się ta 'luźniejsza' część imprezy ![]() A El Sol też polecam, bardzo je lubię ![]() Szczeperka, gratki udanego panieńskiego ![]() Dziewczyny, jak kupujecie wino, to i białe i czerwone jest tej samej firmy? Czy białe firmy A, a czerwone B, to będzie ok? |
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My postawiliśmy na wino Kazayk (3 rodzaje) plus czerwona Varna. Plus znajomy mamy TŻ sprowadza z Węgier Tokaje do siebie do knajpy, więc właśnie od niego je weźmiemy. Bo brakuje nam białego-słodkiego. A nasze mamy go uwielbiają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2024 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje tak świetnego panieńskiego
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rodzina też dzwoni do mojej mamy. Do mnie zadzwoniła 1 ciocia Wstydzą się czy co? ![]() Za to ze strony rodziny Tż cisza... Sam twierdzi, że pewnie przyjdzie tylko jego mama 35 osób ode mnie a od niego 5... Cytat:
Co my wróżki jesteśmy, żeby wiedzieć czy będą czy nie będą? Później ludzie się dziwią, że miejsca dla nich nie ma, bo nie potwierdzą ![]() Moim gościom zostało 10 dni na potwierdzenie, ciekawe ile osób zadzwoni
|
||
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam 12 stołów
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie wynalazłam kabel od telefonu i mogę wrzucić fotki.
Przedstawiam Wam moje pudełko na koperty- własnoręcznie zrobione przez moją kuzynkę. ![]() Oraz ozdoby na auto, które przyszły z allegro. Dwa serca będą na masce a małe kokardki na klamkach ![]() Zdjęcie0108.jpg Zdjęcie0109.jpg Zdjęcie0110.jpg
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=marlenqa22;46307506]/QUOTE]
Śliczne
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile dałaś za ozdoby na auto?
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko:
Mama ma zniszczone dłonie ![]() Możecie polecić jakieś zabiegi (oczywiście w grę wchodzi wizyta u kosmetyczki), które jej trochę te ręce zregenerują?
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zakochana w olejach i polecam je wszystkim i na wszystko.Dłonie się odżywią, paznokcie wzmocnią, skórki nawilżą. Ale potrzeba na to sporo czasu i systematyczności - nie wiem czy do waszego ślubu będą efekty.
|
|
|
#2032 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam jej dziś bransoletkę, którą dostanie na weselu w ramach podziękowania - zdjęcia w załączniku (razem z pudełkiem i wstążką)Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprzednio nie dodały się zdjęcia. Mam kiepski aparat w telefonie ale mam nadzieję że coś widać
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
peeling cukrowy do dłoni https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...igdalowym.html![]() Do tego na noc wcieram w skórki kapsułki Dermogal A+E (połowa rybki na skórki, druga połowa na twarz) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...twist-off.html ![]() Działa niesamowicie!
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kosztuje ok 100 zł, szybko się zwraca, bo zabiegi na dłonie z parafiną kosztują nie mniej niż 35 zł za zabieg, a trzeba je powtarzać.
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Na dłonie też polecam parafinę
Na zniszczone ręcę Tż pomogła
|
|
#2038 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Nie znam się na tym ![]() Nie muszą być idealne, ale chociaż, żeby były OK ![]() Cytat:
![]() Spróbujemy
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my kupiliśmy mało ze względu na to, że będzie barman.Słyszałam, że to super sprawa
|
|
#2040 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Lecę zaraz do sklepu, muszę kupić twardy papier na menu i będę dziś robiła. Wskoczę też do spożywczaka, robię TŻ na obiad jego ukochane sajgonki ![]() U Nas trochę lipa dowiedziałam się, że jedna osoba Nam odpada a przed chwilą dzwonił kolega, że się bardzo źle czuje, słabnie, karetka go zabrała bo zemdlał. Niby wszystkie wyniki dobre, ale czuje się koszmarnie i też nie wiem czy przyjdą. Kurde no i kolejna kasa w plecy. Cytat:
Cytat:
Bo faktycznie trochę to sensu nie ma. Cytat:
Cytat:
Super gratuluje panieńskiego ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

będą zakładali jakieś inne krawaty czy pozostaną bez?

Potem pojechałyśmy na plażę w Jelitkowie gdzie piłyśmy szampana i spacerowałyśmy do Sopotu (na molo trzeba było wejść
Złe odpowiedzi = karniak. Nie szło mi idealnie i efekt był taki że zrobiłam się tak, że miałam odlot 

Wstydzą się czy co?