|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Witam się po chwilowej nieobecności
![]() Kularek trzymam kciuki za wasze zdrówko i żebyś już nie chudła bo będziesz Naszą Szkapą ![]() ![]() Caramel mam nadzieję , że u synusia wszystko dobrze , z ciekawości wezmę nasze wyniki ze szpitala jak mała miała infekcję i napisze na forum może porównasz sobie i coś ci to ułatwi ![]() Domi ![]() ![]() Mamaya super, że wyszło z mieszkaniem ![]() Cinnilla ja mam gryzak z wodą w środku i chyba musze go już wyjąć bo mała zaczęła się tak ślinić i wkłada ręce do buzi strasznie ![]() Malwiska miesiąc to bardzo dużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Celebrinfea ja też mam zoologiczny w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My dzisiaj kończymy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie chorowania ciąg dalszy... ja kaszlę straszliwie i mam czym niestety, a Jeremi ma nie wiadomo skąd gorączkę cały dzień ![]() ![]() a i tak mi się przypomniało odnośnie leków przeciwbólowych, ja mam teraz nurofen forte truskawkowy i dzieci to łyknęły.. z jękami, ale przeszło, a przedtem miałam coś innego forte (ale też na ibuprofenie) to masakrycznie gorzkie i niesmaczne, dzieciaki po tym nie chciały łykać żadnych syropów ![]()
![]() |
#2163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje że zacznie niedługo bawić się zabawkami bo na razie stara się ze wszystkich sił żebyśmy ją nosili a po odbiciu jak ją odkładam to następuje taki 15 sekundowy wrzask jakbym ją obcierała ze skóry hehe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co ciekawe to głużenie małej jest takie inne niż tu piszą - bo co prawda w obrębie dźwięków typu "gruuu" "eeee" itp. ale jednak powtarza te które ja wypowiem... http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...woju_mowy.html za to ręce trzyma po swoich obu stronach i nic oprócz tego że od czasu do czasu trafi nimi w buźkę nie robi...żadnego składania razem czy innego interesowania się nimi... zabawkę chwyci jak jej wciśniesz do ręki... ale tak po prawdzie to nie licz, że zainteresowanie zabawkami da Ci czas dla siebie i będzie chciała leżeć... po przejściu przed dwójkę maluchów wiem, że to raczej nierealne ![]() no ale karuzelka jest the best... wczoraj skończyły się baterie, ja nie kupiłam ich dziś rano, bo nie miałam jak wyjść, ja chora i dzieciaki też... umęczyłam się z nią nieźle... aż w końcu wpadłam na to żeby poruszać trochę tymi zabawkami z karuzelki - to trochę poleżała... ale jak mąż zamontował baterie po południu to nareszcie jest luz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Witam wrocilismy do ie wiec bede miala wiecej czasu na wizazowanie ogarne sie z praniem i wymiana garderoby malego i wracam na dobre do was.
Moja mala bestia smieje sie i gada na calego pluje slina i lapie zabawku kurcze te dzieciaki to z dnia na dzien nowe umiejetnosci lapia |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Malwiska: jeszcze na pocieszenie, albo dobicie
![]()
#2168 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wczesnym rankiem.
Ja sie nie martwie tym ze moje dziecko czegos tam jeszcze nie robu I a wasze tak- po prostu nie moge sie doczekac jak piszecie tutaj o smiechach itp. ![]() Mala zjadla w ekspresowym tempie wiec ide spac. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta, my dziś na szczepienie więc odezwę się później. Trzymajcie kciuki bo to nasze pierwsze szczepienie dopiero. Miłego dnia
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() Nie wiem jak to jest z moją przychodnią dzwoniłam wczoraj by się umówić do naszej pediatry nie bylo miejsc i w ogóle przyjmowała dzieci chore. no ok dzwoniłam po 9 a rejestracja od 8 to może być. ale dziś dzwonie o 8 i ta sama sytuacja ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż jest ratownikiem górniczym i pojechał na dyżur 24/7 na stacje ratowniczą i pech, że wczoraj wybuchł metan w Mysłowicach, pewnie słyszałyście, pojechali tam gasić i szukać ludzi i od wczoraj nie mam z nim kontaktu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-10-07 o 08:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak szczepisz? Cytat:
![]() ![]() dzieki
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Oldzia20;48427697]zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków
![]() ![]() dzień dobry ![]() Nie wiem jak to jest z moją przychodnią dzwoniłam wczoraj by się umówić do naszej pediatry nie bylo miejsc i w ogóle przyjmowała dzieci chore. no ok dzwoniłam po 9 a rejestracja od 8 to może być. ale dziś dzwonie o 8 i ta sama sytuacja ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż jest ratownikiem górniczym i pojechał na dyżur 24/7 na stacje ratowniczą i pech, że wczoraj wybuchł metan w Mysłowicach, pewnie słyszałyście, pojechali tam gasić i szukać ludzi i od wczoraj nie mam z nim kontaktu ![]() ![]() Oldzia współczuję strasznie, ja bym chyba zwariowała albo tam pojechała :banghead:
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
Basia jak robi się śpiąca, to jest taaaaaka marudna, że masakra...
przed chwilą właśnie Ola próbowała ją uspokoić, dała smoka, nic, włączyła muzykę, nic, przyszła do mnie że Basia chce na ręce, nic, może chce mleczka? dałam, łyknęła 2 łyki i ciągnie i marudzi... "odłączyłam", no to Ola: może ma kupkę? sprawdziłam, nie... "może ją pobujasz na rękach", no ok, próbowałam nic... dałam smoka, odrobinę jakby lepiej, ale bez szału... po chwili delikatnego przytulania zobaczyłam jak oczki się zamykają... odłożyłam i w łóżeczku zaraz zasnęła... ale sama nie zaśnie jak już się zdąży rozdrażnić, bo jak nie zacznie marudzić to przy muzyce, albo nawet bez sama zasypia... ale jak już zacznie marudzić coś (bo jej np. Ola przeszkodzi w samodzielnym zaśnięciu) to muszę wziąć i polulać trochę i dopiero zaśnie, a marudzi przy tym ![]() u nas chyba lepiej... dzieciaki nie mają gorączki, mnie boli co prawda gardło i wszystko w środku od kaszlu, ale też mam chyba mniejszy niż wczoraj ![]() ![]() ![]()
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie możemy zaszczepić się 5w1 i 6w1, rota też już odpadają niestety a bardzo chciałam bo moja starsza ciągle łapała. Szczepimy normalnie w odstępach tygodniowych tzn najpierw zółtaczka potem reszta. Dlatego tak bo w normalnych szczepionkach jest mniejsze stężenie konserwantów tzn rtęć i inne a córka miała zapalenie układu moczowego i pociągnęli to pod ZUM czyli odmiedniczkowe zapalenie nerek i żeby nie obciążać ich tak bardzo to szczepimy normalnymi. Zostaje mi jeszcze pneumo więc chociaż z tego skorzystam.
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rtęci, to ja zrozumiałam z tego co czytałam, że jej już nie ma w tych podstawowych szczepionkach (ale są jakieś inne związki, ze szkodliwych np. aluminium) ciekawe na ile to prawda że nie ma...
![]() |
#2177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Agatka zdrówka ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.gsk.com.pl/produkty/Infan...trzykiwan.html ten związek się nazwya thimerosal
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Oldzia o kurcze ale przeżycia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
a tu jest lista różnych szczepionek, które go zawierają i tam jest napisane że infanrix nie zawiera go od 2000 roku, a wcześniej zawierał niewiele...
http://www.fda.gov/BiologicsBloodVac...fety/UCM096228 choć to akurat chyba nie jest ta szczepionka, tylko ta właśnie tylko pojedyncza... z tego też wynika że te 5w1 nie zawierają... http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=69973 a jak pójdziesz to lepiej sprawdź ulotkę... Bo są szczepionki, które nie zawierają i można nimi szczepić, nie masz obowiązku szczepić jak próbują wciskać coś z rtęcią (a niestety niektóre pojedyncze zawierają - ale tylko te które są dla szczególnych grup dzieci, np. jak nie mogą być na coś zaszczepione) ja zapomniałam ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-10-07 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Basia się obudziła
![]() jak dla mnie to może i nie spac, ale spiaca jest - wezme na rece to się wtula i przysypia... nie wezme, placze... może do mojego lozka ja wloze - w końcu w nocy grzecznie spała u siebie ![]() wczoraj wieczorem też tak trochę rozrabiała, to ją w chustę wsadziłam... nie dociągałam nawet za mocno, tylko zawiązałam tak podtrzymująco i sobie usiadłam tak prawie leżąc... w ogóle bym jej nie wkładała w chustę, bo miała małe szanse tak spaść, ale chciałam poszydełkować i chciałam mieć wolne ręce... ale teraz to bym musiała porządnie zawiązać, bo sama z dzieciakami jestem i w razie co muszę mieć możliwość szybkiego wstania... mam pytanie odnośnie Waszego noszenia w chuście - czy Wasze dzieci po dociągnięciu w chuście nie mają odciśniętych śladów pod kolankami (w sensie śladów po chuście) moja ma i się zastanawiam, czy ja za mocno wiążę i czy to jest normalne że tak jest... no i czy to jest zdrowe??? jakbym ładnie poukładała tę chustę to by śladów nie było, ale jak ciągnę dociągam, to ten materiał tam się marszczy, czy on się czasem nie wpija w nóżki?? wszędzie piszą żeby nie wiązać za słabo, a ja się zastanawiam cały czas czy można za mocno? za to na pleckach mi wychodzi jakby cały czas za luźno, jeśli mniej dociągnę na dole... ja już kiedyś o tym myślałam przy Oli, ale tylko przy jednym z wiązań miałam takie wrażenie i nie sprawdzałam tych śladów, a rzadko tak nosiłam, więc potem zapomniałam... ale teraz mam takie wrażenie cały czas ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-10-07 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
Oldzia współczuję przeżyć
![]() Joanna kciuki za szczepienie ![]() My po USG główki i brzuszka, jest wszystko ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
no i zanim skończyłam pisać to znów śpi... odłożyłam do łóżeczka, ale tego w salonie... jest tu głośniej, ale za to częściej w nim jest i karuzelka w razie czego jest nad głową...
#2185 |
Wtajemniczenie
|
Domi to super
![]() Agatka no szczerze to ja nic odciskanego nie widziałam u młodej ale też i się specjalnie nie przyglądałam. My chyba zostawiamy chustę narazie jakoś nam nie po drodze. Dziś się rozmarzyłam... Promocja biletów do Tajlandii, eh |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
właśnie dałam dzieciom zabawę - gazetka reklamowa + nożyczki a potem kartka + klej... mam nadzieję na pół godziny spokoju
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Celebrinfea: no właśnie ja kiedyś sprawdzałam jakby "później", bo z chusty wyciągałam zawsze śpiącą i też nie było niby śladów, ale ostatnio mi narobiła w pieluchę jak była w chuście i odwinęłam z chusty prosto do przewijania no i były... potem raz jak ją trochę po domku nosiłam to też sprawdzałam i też były i nóżki jakby takie bardziej czerwone niż normalnie, ale to ja mogłam po prostu wyolbrzymiać, bo jakby ją bolało to niby powinna dać znać ![]()
#2187 |
Wtajemniczenie
|
U mnie chusta jakoś się nie sprawdza nie mam zaufania do niej podczas domowych czynności więc to i tak bez sensu. Może jak młoda głowe zacznie trzymac sama to zrobimy kolejne podejście. A może złą chustę mam? Nie wiem ale jak czytam forum chustowe gdzie dziewczyny mają po kilka/ naście chust po 2-ie 3-y stówy to nie mogę się powstrzymać przed obliczaniem ile wizyt specjalistów bym za to miała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Celebrinfea mąż ma rzeczywiście poczucie humoru ![]() ![]() ![]() Domi super, że po usg wszystko dobrze ![]() Wróciłyśmy od lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha co do chusty Agatka moja córa zawsze jest odciśnięta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-10-07 o 10:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Wtajemniczenie
|
Weterynarz a od niedawna ma uprawnienia inspektora zdrowia publicznego to się go żarty trzymają. Ostatnio o naborze do szkoły oficerskiej wspominał...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas też wszyscy chorzy, ale na szczęście nic się nie rozwija... Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam tkaną kupioną za 100 zł zamiast 200 zł, bo akurat była likwidacja sklepu i jestem zadowolona. W miarę używania chyba coraz fajniej mi się ją ogarnia. --------------------- Cześć ![]() znów 2 dni się nie odzywałam, ale zwyczajnie nie ma kiedy ![]() wczoraj byliśmy we Wrocławiu na kontroli kardiologicznej obu dzieci i wszystko ok, kolejna kontrola córy za 2 lata a synka za 7 ![]() ale rewelacyjna pani przeprowadzała badanie - Mała jeszcze gapa, ale synka super zagadywała, pokazywała mu "zwierzątka w brzuszku" ![]() poza tym ok. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- a gryzak kupiłam niedawno taki:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.