Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 17:47   #2161
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

asiulek za wizyte! super, ze wsyztsko OK

marcia co do wizyty na IP. dobrze, ze pojechałaś. lepsze chuchać niz potem sie pukać w głowę.
Intuicja intuicją, ja niby mam nie zawodną, ale zawsze jakiś diabełek na ramieniu podpowiada mi odwrotnie: nie jedz!!! z tym przeczuciem to tez nie do końca. dlatego jak coś się dzieje to SZOROWAĆ NA IP i dobrze, ze spr co tam u maleństwa
Stary 2015-01-16, 17:48   #2162
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mam tą różową pierwszą-super jest!!!!

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

za wizyte!

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

A ja zjadłam obiad i na chwile się położyłam i skończyło sie na 2 godzinnej drzemce

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

To super ze fajna jakościowo
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:51   #2163
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dzięki za podpowiedź

a ja kupiłam właśnie ten żel i tylo nad balsamem dla bobaska mam dylemat jaki kupić, bo żadnych emolientów nie chcę
ja kupiłam ZIajke natłuszczajacą emulsje do kapieli.

Powiem, Ci, ze moja siostra zawsze brała kosmetyki te droższe dla swojej małej. jak Emolium, Oliatum itp. i ja jej powiedziałam by spróbowała 3 razy tańszy ten z ziaji!!! i od tej pory tylko w nim malutką kąpie! wydajny, delikatnie natłuszcza, i nie uczula. i stukała sie w głowę, ze wczesniej świrowała z tymi drogimi a tak naprawdę Ziaja jej super odpowiada
a że jest to emusja natłuszczajaca, nie trzeba juz dodatkowo natłuszczać ciała. a takiemu noworodkowi to zaraz potówki wyjdą jak będzie zbyt przetłuszczony, dlatego ja nie bede ani oliwki ( chyba, ze na masaż) ani balsamów na razie kupować.

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-16 o 17:53
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 17:58   #2164
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
No właśnie koleżanka opowiadała, że "poproszę zzo" to było jej drugie zdanie zaraz po "dzień dobry" jak weszła na porodówkę i bardzo sobie chwali, bo zanim jej porobili jeszcze badania krwi i ten anestezjolog dotarł, to trochę pocierpiała

A to Twoje planowe cc, to na który tc jest planowane?

A kilka dziewczyn pisało, że im się skróciły szyjki, przepraszam z góry ale z ciekawości krótkoszyjkowca chciałam zapytać ile mają teraz? Bo mi w sumie od początku też skróciła się 12-14mm, tylko, że ja nigdy nie miałam zbyt imponującej.

Natomiast mój lekarz chyba uważa, że na tym etapie to już jest normalne, że one są krótsze (co prawda wprost tego nie powiedział, ale ja tak zrozumiałam), byleby były zamknięte.
Moja szyjka w 32 tc ciąży skróciła się do 25 mm i jest miękka i mam wewnętrzne rozwarcie na palec, tak było w zeszłym tygodniu zobaczymy na wizycie 28.01 będzie to już 35 tc, poprzednio z córką w tym tygodniu miałam już 1,5 cm rozwarcia i szyjkę zgładzoną a mimo to urodziłam 5 dni po terminie, chociaż teraz moja gin mówi że na pweno terminu nie doczekam bo mały jest już bardzo nisko i napiera główką na szyjkę zobaczymy

A tak w ogóle to muszę się wyżalić dzisiaj się okazało że mój obecny pracodawca likwiduje działalność gospodarczą i po rocznym urlopie macierzyńskim/ rodzicielskim nie mam pracy, cóż na razie sie nie załamuje mam jeszcze czas na przemyślenia co z tym zrobić, le i tak humor mi się popsuł
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:01   #2165
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

a ja kupiłam właśnie ten żel i tylo nad balsamem dla bobaska mam dylemat jaki kupić, bo żadnych emolientów nie chcę
ja jeśli chodzi o balsam to kupiłam z rossmanna z tej serii babydream "Lotion do ciała" bo srokao napisała, że jest ok, ale nie wiem czy będę go używać bo tak śmierdzi, że masakra zresztą zobaczę z jaką skórą urodzi się Radzio czy w ogóle będzie potrzeba go używać i najwyżej jak coś to zużyje jako balsam do nóg

edit: albo ja mam wyostrzony węch w ciąży i wcale ten balsam tak nie śmierdzi
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:04   #2166
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja kupiłam ZIajke natłuszczajacą emulsje do kapieli.

Powiem, Ci, ze moja siostra zawsze brała kosmetyki te droższe dla swojej małej. jak Emolium, Oliatum itp. i ja jej powiedziałam by spróbowała 3 razy tańszy ten z ziaji!!! i od tej pory tylko w nim malutką kąpie! wydajny, delikatnie natłuszcza, i nie uczula. i stukała sie w głowę, ze wczesniej świrowała z tymi drogimi a tak naprawdę Ziaja jej super odpowiada
a że jest to emusja natłuszczajaca, nie trzeba juz dodatkowo natłuszczać ciała. a takiemu noworodkowi to zaraz potówki wyjdą jak będzie zbyt przetłuszczony, dlatego ja nie bede ani oliwki ( chyba, ze na masaż) ani balsamów na razie kupować.
ja to najchętniej bym myła dzidziusia w samym mydełku, bez tych tłuszczów, co się nazywają emolientami, co do wszelkich ziajek to niestety jestem narazie do niech zniechęcona, po tym jak sama miałam na nie uczulenie a na droższe to ja narazie nie patrzę, bo więszość jest przereklamowana, ale jak same mydełko to jakiś balsamik się przyda i tak ciągle jakieś dylematy, poza tym i tak wszystko "wyjdzie w praniu" co podpasuje a co nie
Stary 2015-01-16, 18:09   #2167
luzna25
Zadomowienie

a kupujecie puder/zasypkę?? A jak tak to jakie macie w planie kupić?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 18:12   #2168
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja kupiłam babydream, ogólnie stawiam na rossmannowską markę, nie ma co "rozpieszczać" drogimi bo się jeszcze przyzyczai i wtedy
Stary 2015-01-16, 18:15   #2169
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ja dzis juz po szpitalu zaraz myju i sie tulic do tz moje zamowieni z gemini mialo byc dzis a cos dalej nie ma;/ dupa.. a wasze kaciki. wozki, mebelki i brzuszki cudowne! ehh bede terax sie lenic a jutro jestem umowion z dxiewczyna po odbior kolyski
odpoczywaj w domku teraz

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Meganka oby plamienia ustały!!!
mi gin na samym początku mówił, ze tez coś mi uciska na szyjkę dlatego plamiłam. wiec możliwe, ze to jest powód
Najważniejsze, ze maleństwo rośnie i szyjka dł i zamknięta

a ja władowałam wszystko kolorystycznie białe i kolorowe
i nie pofarbowało się
schnie już druga suszara. a jutro jazdaaaaa z żelazkiem

Super, ze już w domu !!!
a co do tego gemini... to muszę zerknąć o co tam chodzi. wiele z Was wymienia ta aptekę internetową. naprawdę tak się u nich opłaca ???
Ja tak piore moje i TZ ubrania, ale zaczelam przebierac te ciuszki synka, jej, one takie delikatne az mi szkoda bylo, wiec nawet przewrocilam na druga strone, czego nigdy nie robie i dwie suszarki juz sa, a jeszcze tyle ubran, reczniki, kocyk, posciel. o matko.... z kilka pran jeszcze
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:16   #2170
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Mi mama wysłała w paczce Johnson`s Baby, Baby powder ale czy go używać będe to nie wiem ...
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:17   #2171
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

szybkiego powrotu do domciu

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

co do monitora oddechu, to bym chyba zwariowała gdybym co jakiś czas słyszała że piszczy, a często włączają się bez powodu, ale po co to? skoro my mamuśki pewnie przez pierwsze miesiące życia będziemy spełniać funkcje taiego monitora

dziewczynki, kolejne pytanie, jaka to maść była do masowania krocza? z czego? bo zapominam ciągle a już by się przydało pomiziać tam troszę
Nie wiem jakie polecaja w Polsce, ale tutaj u mnie olejek do masazu krocza z firmy Weleda i on jest tez dobry na mizianie sie po brzuszku, udach i cyckach, tak pisza na forach wiec wierze hehehehe i na polskich tez znalazlam o tym olejku. I ja go mam, i myslalam niedlugo zaczac juz uzywac
Stary 2015-01-16, 18:18   #2172
luzna25
Zadomowienie

a właśnie na blogu srokao przeczytałam, że odżywka którą stosuje do paznokci wcale nie jest taka rewelacyjna jak mi się wydawało i na dodatek nie można jej stosować w ciąży :/

czasem lepiej nie czytać i nie wiedzieć pewnych rzeczy

Stary 2015-01-16, 18:21   #2173
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Moja szyjka w 32 tc ciąży skróciła się do 25 mm i jest miękka i mam wewnętrzne rozwarcie na palec, tak było w zeszłym tygodniu zobaczymy na wizycie 28.01 będzie to już 35 tc, poprzednio z córką w tym tygodniu miałam już 1,5 cm rozwarcia i szyjkę zgładzoną a mimo to urodziłam 5 dni po terminie, chociaż teraz moja gin mówi że na pweno terminu nie doczekam bo mały jest już bardzo nisko i napiera główką na szyjkę zobaczymy

A tak w ogóle to muszę się wyżalić dzisiaj się okazało że mój obecny pracodawca likwiduje działalność gospodarczą i po rocznym urlopie macierzyńskim/ rodzicielskim nie mam pracy, cóż na razie sie nie załamuje mam jeszcze czas na przemyślenia co z tym zrobić, le i tak humor mi się popsuł
Nie ladna wiadomosc.... i jak sie tu czuc bezpiecznym na macierzynskim jesli chodzi o powrot do pracy

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
nie kupuje. znaczy sie mam ten bepanthen i sudocrem, jak cos sie bedzie dziac a te kremy nie zadzialaja, to wtedy kupie puder albo przejde sie do marketu po make
Stary 2015-01-16, 18:22   #2174
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja kupiłam babydream, ogólnie stawiam na rossmannowską markę, nie ma co "rozpieszczać" drogimi bo się jeszcze przyzyczai i wtedy
właśnie ja czytałam, że najlepiej kupować kosmetyki dla maluszka jednego producenta i też postawiłam na babydream (w sumie srokao polecała te kosmetyki) i w sumie nie są drogie te kosmetyki

szkoda tylko, że ta dziewczyna nie robi analizy pampersów znalazłam analizę chusteczek nawilżających a pampersów już nie

Stary 2015-01-16, 18:23   #2175
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Nie ladna wiadomosc.... i jak sie tu czuc bezpiecznym na macierzynskim jesli chodzi o powrot do pracy
Jak na ironię jak urodziłam córkę też mnie to spotkało,no cóż trzeba będzie szukać pracy po macierzyńskim, chyba że wygramy w totka i zostaniemy milionerami
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:24   #2176
Hottie07
Zakorzenienie

witam mamusie

ja miałam dzisiaj aktywny dzień, nawet nie wiem kiedy zleciał - niestety nadal walczę z cukrem z marnym skutkiem

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Byłam na ip, mam nadzieje, że do porodu nigdy wiecej jechac nie będziemy musieli. Weszliśmy do lekarza na konsultacje dopiero o 22.30. Mała jest bardzo ruchliwa, szyjka ok, wszystko prawidłowo. Prawdopodobnie mała naciska jelita i źle pracują i stąd mnie boli. Myślałam,że jak z zaparciami problemu nie mam to powinno być ok, a tu jeszcze wzdęcia mogą być. Mam brac esspumissan i moze pomoze.

Ogólnie to ja sama z siebie nie chciałam na ip jechać, tylko mam znajomą, też w ciąży i ona powiedziała, że jak boli w III trymestrze to trzeba jechać sprawdzić i mnie zestrachała. A lekarka wczoraj powiedziała, że jakby było coś nie tak to moja intuicja sama by powiedziała, ze mam jechac, bez podpowiedzi nikogo.
dobrze, że pojechałaś i sprawdziłaś, zawsze to człowiek spokojniejszy

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
to i dla ciebie buziak na pociesznie. A brzunio śliczny.
Jutro sobie zrobię sesję brzuszkową, bo nie mam w ogóle zdjęć w ciąży.
dziękuję słońce , przyda się , bo smutno dalej , bo to jak walka z wiatrakami czekam na brzuszek

Cytat:
Hottie07 jaki brzuszek ladny
dziękuję nie było Cię wczoraj - martwiłyśmy się

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki - przepraszam ze mało pisze ale problem z internetem tutaj szpitalnym jest - a mój w tel strasznie wolno idzie.
Jesteśmy nadal w szpitalu poniewaz plamienia sie powtórzyły - dzis jednak znikają - mam nadzieje ze w poniedziałek wrócimy do domu .
Dzis miałam USG Bartus ma sie dobrze 1780g 30t4d wiec dosc duży powiedziała mi Lekarka w niedziele miał 1450g . Wiec wzrost wagi dosc duży - moze te sterydy jakos na niego zadziałały - choc lekarka powiedziała ze one tylko na płucka działają.
Tęskni mi sie juz za domkiem łóżeczkiem i TZ ;( nastroje szpitalne racZej dobijają niz poprawiaja nastrój - niektóre dziewczyny przezywają tu istny horror ;(
Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Plamienia nie wiadomo dlaczego sie pojawiają - możliwe ze od szyjki bo dzidzius uciska - jest ona jednak długa i zamknięta - wiec to najważniejsze . Bartek jest bardzo ruchliwy wiec moze racZkami lub główka napierać zbyt mocno .

Kupiłam koszule i piżamkę na stronie dobranocka.com

Jak tylko przyjdą powiem jak jakościowo - opinie czytałam dobre

Załącznik 5887342Załącznik 5887343
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. mam nadzieje, że niedługo Cię wypuszczą trzymaj się dzielnie

a piżamki śliczne - zwłaszcza ta różowa

a my dzisiaj złożyliśmy łóżeczko małej oto królestwo naszej księżniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-16 17.45.01.jpg (97,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-16 17.46.14.jpg (109,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-01-16, 18:26   #2177
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:

wiem co czujesz... jak nie ma sie do czego wracać. najgorzej że wszystko się kręci wokoło KASY! bez niej
ja chorobowe L4 płate do porodu a potem FIGA Z MAKIEM
Ty Kochana chociaż macierzyński płatny

trzęsę gaciami jak to będzie o jednej wypłacie

Cytat:
ja to najchętniej bym myła dzidziusia w samym mydełku, bez tych tłuszczów, co się nazywają emolientami, co do wszelkich ziajek to niestety jestem narazie do niech zniechęcona, po tym jak sama miałam na nie uczulenie a na droższe to ja narazie nie patrzę, bo więszość jest przereklamowana, ale jak same mydełko to jakiś balsamik się przyda i tak ciągle jakieś dylematy, poza tym i tak wszystko "wyjdzie w praniu" co podpasuje a co nie
Nam polecała położna kapać woda i oliwa z oliwek
ale jakoś mnie nie przekonała hihi oraz szare mydło
a do pupy polecała maść z witaminą A wierzyć jej czy nie ?

Cytat:
mąka ziemniaczana
lub ALANTAN zasypka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_0_productGfx_51ffe12fdae6b21f886e64e9bde233ea.jpg (39,5 KB, 1 załadowań)
Stary 2015-01-16, 18:27   #2178
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na ironię jak urodziłam córkę też mnie to spotkało,no cóż trzeba będzie szukać pracy po macierzyńskim, chyba że wygramy w totka i zostaniemy milionerami
Trzeba zaczac wysylac Ja mam w planie zaczac szukac pracy kiedy moj TZ bedzie mial caly lipiec lub sierpien wolny zostanie z synkiem, a ja bede miala na to duzo czasu, ale oczywiscie zalezy od tego gdzie bedzie pracowac jak ta delegacja sie skonczy
Stary 2015-01-16, 18:27   #2179
lesyeux
Zadomowienie

Hottie pieknie jak w BAJCE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-16, 18:33   #2180
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

wiem co czujesz... jak nie ma sie do czego wracać. najgorzej że wszystko się kręci wokoło KASY! bez niej

mąka ziemniaczana
lub ALANTAN zasypka.
Bedzie skromnie kochana, ale macie siebie no i coreczka bedzie.
Ja caly czas jestem bez pracy, i tez nie mamy tak latwo na te warunki tutaj , wiadomo jakbym pracowala to zawsze bezpieczniej i lepiej
Ja mam oliwke ktora sie dodaje do wody, i mam tez zel z szamponem 2w1 jakos tak i szampon, ale bardziej mi lezy na poczatku dodac troche tej oliwki do kapania, i kropke szamponu na wlosy. Bo po nim nie bede musiala maziac balsamem dziecka juz a czym mniej tym lepiej

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam mamusie

ja miałam dzisiaj aktywny dzień, nawet nie wiem kiedy zleciał - niestety nadal walczę z cukrem z marnym skutkiem

dziękuję słońce , przyda się , bo smutno dalej , bo to jak walka z wiatrakami czekam na brzuszek

wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. mam nadzieje, że niedługo Cię wypuszczą trzymaj się dzielnie

Przeslicznie Ja sie nad tymi zestawami zastanawialam bo sa u nas na ebayu cos jak allegro wlasnie.... ale cena mnie powala, bo sa sprowadzane glownie z Polski.... wiec zostane przy ochraniaczu, i kombinezonie, i kocyki mam
Stary 2015-01-16, 18:39   #2181
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

mąka ziemniaczana
lub ALANTAN zasypka.
na pewno sobie poradzicie

mój TŻ od roku nie pracuje , bo ma problemy zdrowotne - bardzo długo szukali co mu jest i nikt nie chciał dać przez to zwolnienia. Zamknął działalność , bo nie byliśmy w stanie opłacać Zus-u, przeprowadziliśmy się do moich dziadków - mamy u nich jeden malutki pokoik i jest dobrze
mamy siebie kochamy się

Jak dostaliśmy w czerwcu diagnozę , w lipcu okazało się, że w końcu udało mi się zajść w ciąże - i to było najlepsze lekarstwo.

jakoś nigdy nie zwątpiłam , że może być coś nie tak.

głowa do góry
Stary 2015-01-16, 18:43   #2182
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem jaką masz Ty położną, ale ja swojej nie wierzę już w ani jedno słowo ostatnio upierała się, że jak mam dziecko miednicowo ułożone to już na 100 % się nie obróci, że ona ma 35 lat praktyki i jest pewna że się dziecko już nie ułoży głową w dół. Wczoraj byłam na USG i oczywiście dziecko się obróciło i jest głową w dół

tak samo twierdzi, że najlepsze kosmetyki to nivea są

i ona wie, że na 100% będę miała cesarkę a o tym dopiero zadecyduje ortopeda we wtorek a potem ordynator szpitala

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
ooo jak ślicznie

Stary 2015-01-16, 18:51   #2183
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno sobie poradzicie

mój TŻ od roku nie pracuje , bo ma problemy zdrowotne - bardzo długo szukali co mu jest i nikt nie chciał dać przez to zwolnienia. Zamknął działalność , bo nie byliśmy w stanie opłacać Zus-u, przeprowadziliśmy się do moich dziadków - mamy u nich jeden malutki pokoik i jest dobrze
mamy siebie kochamy się

Jak dostaliśmy w czerwcu diagnozę , w lipcu okazało się, że w końcu udało mi się zajść w ciąże - i to było najlepsze lekarstwo.

jakoś nigdy nie zwątpiłam , że może być coś nie tak.

głowa do góry
Bardzo ladnie napisalas najwazniejsze ze macie siebie, a reszta jak jest tak jest, mam kolezanke ktora ma dwojke dzieci, i tylko ona pracuje, a maz ma rente i zrezygnowali ze wszystkiego, i mieszkaja u rodzicow.
Stary 2015-01-16, 18:52   #2184
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
właśnie ja czytałam, że najlepiej kupować kosmetyki dla maluszka jednego producenta i też postawiłam na babydream (w sumie srokao polecała te kosmetyki) i w sumie nie są drogie te kosmetyki

szkoda tylko, że ta dziewczyna nie robi analizy pampersów znalazłam analizę chusteczek nawilżających a pampersów już nie
O pieluszkach faktycznie się nie rozpisała, ale robiłam dogłębne rozeznanie na innych maminych blogach Wiele osób narzekało, że Dada coś w pieluszkach zmieniła i wcale nie są już tak dobre jak kiedyś. Okazało się, że i pod względem chłonności i wykonania b. dobre są pieluszki z Tesco Loves Baby, wyrastają na faworyta. Później Lidlowe (muszę sprawdzić w rozpisce które, bo mają 2 rodzaje i jedne są świetne a drugie do niczego) i z Happy.

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

Za to mam totalnego bzika na punkcie bezpieczeństwa dziecka w aucie. Przy Bartasie mieliśmy inny samochód, i fotelik z isofixem nie wchodził w grę, teraz mógłby być. Jako ze fotelik powinno się kupić nowy, bądź od mega zaufanej osoby (od obcej nigdy nie masz pewności czy fotelik nie jest powypadkowy, i ile ma lat... a nawet najmniejsza stłuczka wpływa na "materiał" fotelika, no i zużycie materiały następuje już po ok 5 latach...)
I zastanawiamy się nad kupnem nowego fotelika i bazy... a to już spore koszta.... i jak patrze jak się pozmieniało w przeciągu 3 lat, ile nowości, cudów to aż w szoku jestem ....
Któraś mama zagłębiała może temat w szerszym stopniu?

Swoją droga nasz 2,5 latek nadal jeździ tyłem do kierunku jazdy i tak do 4 lat mamy zamiar:P potem mała przejmie ten tron, a Bartas zasiądzie na nowym
Macie bardzo dobry nawyk, skoro synka nadal wozicie tyłem do kierunku jazdy. Ja też mam tak w planie, jak najdłużej się da. Gdy byłam na warsztatach "bezpieczny maluch", prowadzący oczywiście polecał swoje foteliki z MaxiCosi, ale wspomniał o 1 modelu innej firmy (naprawdę niedrogi), który ma b. dobre wyniki w rzetelnych testach, nie pamiętam tylko ile gwiazdek, ale mówił, że jak ktoś ma mniejsze fundusze, to z czystym sumieniem warto go brać. O ten:
http://www.sklep-tosia.eu/safety-1st-mimas_p2239
Oj, już się rozpisałam, a Ty potrzebujesz większy. Może zerknij na tę firmę z linku.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 18:59   #2185
marcia45
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

meganka mam nadzieje, że szybko wrócicie do TZ razem z Bartusiem, ale jeszcze w dwupaku

lesyeux ja robiłam większe zakupy w gemini, bo i tak kupywalam termometr, czyli najdroższy, butelki, wyszły tyle co na allegro, proszki do prania- pewnie cena jak w marketach a przyniosą do domu I magnez dla siebie wzięłam. Jak porównywałam z allegro wszystko wychodziło taniej i od 300zł wysyłka za darmo. Pieluchy też chyba korzystnie wychodziły.

hottie bardzo ładne królestwo malutkiej i masz racje najwazniejsze, że dwoje ludzi się kocha, reszta zawsze jakoś będzie

Co do zasypki planuje stosowac mąkę ziemniaczana i behapten w kryzysowych sytuacjach. Do kąpieli mam babydream i mleczko z hippa, codziennie stosować nie będziemy, może raz na jakiś czas przy masażyku.

nouvelle jeszcze raz chcę Ci podziękować za koszule, właśnie doszła, rozmiar super

Ale mam problem z poczta. Zawsze dostaje awizo i to z data z dnia poprzedniego. Dzis bylismy na poczcie to pani powiedziala, że np ta koszula była wielkogabarytowa i listonosze ich nie roznosza. To za co sie płaci poczcie to ja nie wiem.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:11   #2186
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie myśl teraz o tym-zanim skonczy sie macierzyńński troche czasu jeszcze jest a w lotka trzeba zagrać jutro

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
nie wiem jaką masz Ty położną, ale ja swojej nie wierzę już w ani jedno słowo ostatnio upierała się, że jak mam dziecko miednicowo ułożone to już na 100 % się nie obróci, że ona ma 35 lat praktyki i jest pewna że się dziecko już nie ułoży głową w dół. Wczoraj byłam na USG i oczywiście dziecko się obróciło i jest głową w dół

tak samo twierdzi, że najlepsze kosmetyki to nivea są

i ona wie, że na 100% będę miała cesarkę a o tym dopiero zadecyduje ortopeda we wtorek a potem ordynator szpitala [COLOR="Silver"]
prawdziwa wróżbitka
Stary 2015-01-16, 19:13   #2187
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
prawdziwa wróżbitka
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:14   #2188
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam mamusie

ojej jaki śliczny kącik!
Stary 2015-01-16, 19:35   #2189
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wczoraj obiecałam zdjęcie łóżeczka i przewijaka, prezentuję więc higieniczno-odpoczynkowy kącik Nikolkowy

Na innej ścianie mam komodę małej i miejsce na postawienie czegoś jeszcze.

Śmieję się, że mała będzie mieć więcej mebli od nas, bo ja raczej preferuję minimalizm

Załącznik 5887034
Śliczny kącik

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
taaa, właśnie się zorientowałam, że otwieram naszą listę z pierwszej strony Strach mnie obleciał...

Czy któraś z Was będzie miała monitor oddechu? Koleżanka jak była u nas nastraszyła mi męża i kazał kupić Tak trochę poczytałam o nich i w naszym przypadku te standardowe, z płytkami pod materac nie zdałyby egzaminu i znalazłam takie gdzie działają tam gdzie śpi dziecko tzw. przenośne.

Są 4 rodzaje robione przez dwie firmy:
1. http://www.snuza.pl/

go 299zł http://www.sklepfirmowy.com.pl/produ...NEW-2015-.html
hero 379zł http://www.sklepfirmowy.com.pl/produ...NEW-2015-.html
Hero ma wibracje po 15s, a Go jest bez wibracji. Oba wyją po 20s
2. http://www.respisense.pl/

ditto 385zł http://aptekazawiszy.pl/respisensedi...ceneo_spo=true
datta 599zł http://monitoryoddechu.pl/produkty/m...espisense-data
Datta zapisuje wykres oddechu na kartę SD, a ditto nie, oba mają wibracje po 15s i po 20s alarm.

Snuza ma czujnik w tym gumowym dzióbku, a Respisense w całym spodzie.

Macie jakieś zdanie na ten temat?
Ja dostałam monitor oddechu więc pewnie będę używać do 3-6 miesięcy, firma : AngelCare- płytki pod materac. Używałam u mojego podopiecznego do 1 r.ż. i ani razu się nie włączył, uważam, że nie zaszkodzi, a mamy w planach dość szybko zostawić małego w jego pokoju więc dzięki temu + niania będziemy spać spokojniej :

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Monitora oddechu nie planuje, to zawsze elektronika i chyba nie do końca chciałabym by całą noc leżała blisko ciała naszego dziecka. Kiedyś mówiono np o złym wpływie telefonów komórkowych na plemiki u Panów jak noszą w kieszeni, ciekawe czy taki monitor żadnego wpływu na narządy dziecka mieć nie będzie. Tak tylko gdybam i to moje zdanie, nie neguje jak ktoś się zdecydował. Zawsze lepiej niż jakby mama obsesyjne myslała o śmierci łózeczkowej.

Na żelaznej zzo jest nawet za darmo, ale nie wiem czy się zdecyduje. Położna mówiła,że nieraz rzeczywiście może spowolnic poród i żeby pamiętac że jest to ingerencja medyczna. Jakiś mega niski procent szans jest na komplikacje po nim np.paraliż(ale mówi że w swojej karierze nie trafiła) ale że zdarzają się później mocne bóle główy po porodzie, że bez środków przeciwbólowych nie da rady - to też niewielki procent, ale już np przypadków które ona obserwowała a nie wszystkich. A i mówiła,żeby się też nie nastawiać, że urodzimy bez zzo, bo później jak położna widzi, że nie dajemy rady to sama zaproponuje, a osoba która się nastawiła na poród bardzo "naturalny" może to potraktować jako osobistą porażke i akcja porodowa zwolni. Ja to się boje igeł bardziej niż bólu, a co dopiero w kręgosłup:P
A korzystasz z usług położnej z Żelaznej ? Taka "przyjemność" 1500 zł i tak się zastanawiam, czy to zwiększyło by szanse, że w razie czego nie odeślą

Cytat:
witam mamusie

Bardzo ładne królestwo

Jutro wybieram się na oglądanie wózków, łóżeczek itp i może kupimy już jakieś ciuszki, smoczki itp

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 19:47   #2190
Magnifica
Zakorzenienie

Witajcie mamusie
Ja mam ostatnio zachcianki ciążowe. Zjadłam dziś na kolację filety śledziowe z cebulką, bułkę z masłem, czekoladę i mleko. A po pół godziny wypiłam litr soku jabłkowego. Szaleństwo

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Czytam Was i zaczynam się lekko bać. Jestem w 33 tygodniu, ale w sumie nie miałam żadnych konkretnych skurczy, twardniejącego brzucha, ucisków na żebra, żołądek. Mogę jeść jak dawniej.

Wszystkie zaczynacie odczuwać skurcze? Może ze mną jest coś nie tak

hmmm jak tak pomyślę to może kiedyś pod koniec dnia brzuch miałam lekko napięty, ale część z Was pisze o braniu środków przeciwbólowych...
Nie przejmuj się Ja też się czuję bardzo dobrze. Czasem czuję twardy brzuch i ostatnie dwa dni mam spuchnięte kostki, ale poza tym idealnie.

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
To i ja się dołączę termin na koniec marca - ok 30 .03. Będzie synek
Łóżeczko złożone, wózek zamówiony ... ciuszki wyprasowane i poukładane w komodzie Teraz czas zająć się wyprawką dla mnie i zakupami typowo kosmetyczno-higienicznymi Pozdrawiam
Witaj Jak dużo już masz przygotowane! Ja czuje, że mam tyły...

Cytat:
podziwiam,że jeszcze do pracy niektóre z was chodzą-ja bym nie dała rady
Ja zamierzam pracować do końca lutego Pracuję za biurkiem, więc nie jest źle. Czuje się bardzo dobrze, więc po pracy jeszcze zakupy, a potem godzinny spacer z psem

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie - jak rozwiązujecie problem z kąpaniem? Będziecie kąpać dzieci w łazience czy innym miejscu? Kupujecie stojaki do wanienki czy planujecie ustawiać wanienkę stoliku/przewijaku?

Ja będę miała przewijak w łazience, ale do kąpania młodego i tak będę potrzebowała czegoś do ustawiania wanienki, żeby go tylko przenosić z wanienki na przewijak. Nie mam w łazience szafek stojących czy chociażby pralki. Myślę, że może jednak przydałby się stojak metalowy? Jak wam się wydaje?
Ja zamierzam w pokoju na stoliku. Żeby mała nie miała zmian temperatur drastycznych.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
W sumie nie o wiek chodzi a o umiejętności...jak dziecko będzie siadało to już na pewno nie możesz kłaść na górnej półce. Sporo dzieci siada koło 6 miesiąca życia.
Nie wiem też jak jest z przekręcaniem się na boki...czy już wtedy nie jest to niebezpieczne...a to umiejętność zdobywana przeciętnie koło 4 miesiąca
Dziękuję za odpowiedź Ja jestem zielona jeszcze w tym temacie.

Cytat:
aaakarolina Jakby mnie nie bylo z dwa dni to znaczy ze rodze
Poczekaj jeszcze trochę z tym rodzeniem

Cytat:
ja jeśli chodzi o balsam to kupiłam z rossmanna z tej serii babydream "Lotion do ciała" bo srokao napisała, że jest ok, ale nie wiem czy będę go używać bo tak śmierdzi, że masakra zresztą zobaczę z jaką skórą urodzi się Radzio czy w ogóle będzie potrzeba go używać i najwyżej jak coś to zużyje jako balsam do nóg

edit: albo ja mam wyostrzony węch w ciąży i wcale ten balsam tak nie śmierdzi
Nie masz wyostrzonego zapachu Ja przed ciążą kupiłam go dla siebie, bo dużo osób polecało, że fajnie nawilża, ale ten zapach nie był przyjemny (choć naprawdę fajnie nawilżał).

Cytat:

A czemu jednego producenta? Ja o tym nie słyszałam, chociaż ja planuję Babydream i Hipp.

Cytat:

Współczuję z tym cukrem, ale już nie dużo czasu zostało A łóżeczko cudowne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości