|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cienwiatru 75g
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka juz godzinę je obiad.. zaraz mnie coś trafi..
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam brzuchu na pewno 100 cm! Ale jak nie zapomnę to zwierzę; )
Na wysokości pępka mierzyć ie?
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję, ciężko by mi było wysiedzieć na zajęciach tyle godzin ;/
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Lacze sie z Toba w bolu...
Co prawda moja zjadla w 15 min ale zimne bo w porze obiadu wyla, bo ona chciala zjesc w lozeczku. A ze ja mam bzika na punkcie jedzenia przy stole to doprowadzila mnie do placzu. |
|
|
|
#2166 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co chciałam napisać: bardzo źle, że Tż nie chce z Tobą rozmawiać, a każdą próbę z Twoje strony uważa za atak na siebie... Nie powinien się tak zachowywać, bo uważam, że problemy należy rozwiązywać, zresztą jak widać Ty też tak uważasz... Oczywiście można go tłumaczyć, że się boi przez Wasze przejścia...ale co Ty masz powiedzieć? Przechodziłaś to samo co on, może nawet bardziej, bo jednak to w Twoim ciele rozwijało się nowe życie. Teraz powinien być dla Ciebie mega wsparciem, a nie zachowywać się jak chłopiec... Nie wiem nawet co Ci poradzić, bo próbowałaś chyba wszystkiego... pozostaje czekać, ale ile można? Aż urodzisz? Jeszcze później? Czasem może być za późno, bo takie nie prowadzi do niczego dobrego... Cytat:
![]() Cytat:
wyniki mam dobre. Po prostu przyczepiła się, że jestem odwodniona i koniec ![]() Cytat:
![]() I współczuję tego bólu, oby się już więcej nie pojawił Cytat:
Żelazo mi przepisała w ampułkach- zresztą drogie jak ch.olera, więc spróbuję tamo i zobaczę jak się będę czuła, ale dziękuję ![]() Ona w ogóle się dziś czepiała wszystkiego nawet tego, że noszę wkładki ![]() Cytat:
![]() Czepia się, że mam wysokie pH (7), no i tym razem miałam pojedyncze leukocyty u świeże erytrocyty (też pojedyncze) w moczu... Dostałam jakiś antybiotyk- jednorazowa dawka. Mam wypić jak już się położę do łóżka. Cytat:
![]() Co do Twojego odżywiania to może ktoś z rodziców by Wam pomógł? I Tobie i Małej przydałoby się porządne, zdrowe jedzenie. Mam nadzieję, że i z tym problemem sobie jakoś poradzicie! Bardzo dobrze, że masz takie wsparcie w mężu Oboje jesteście silni i świetnie dajecie sobie radę, a Malutka to czuje i też walczy ![]() Pisz jak masz tylko chwilę, nawet jeśli będziesz chciała tylko ponarzekać Cytat:
ale myślę, że ani nie za dużo ani nie za mało ![]() Ładna Widziałam takie na all Cytat:
![]() Byłam dziś u mamy z sukienką i mam ją już zwężoną pod pachami. Przy okazji jak byłam na podwórku to zmartwiłam się, że naszego psa nigdzie nie ma (suczki), wołałyśmy, a ona nic. W końcu znalazłyśmy ją w tujach z... szczeniaczkiem Prawdopodobnie 'chłopiec', bo nie było czasu się przyglądać. Mama dzwoniła, że już zaczął się poruszać, więc powinien przeżyć, bo wcześniej tylko leżał nieruchomo. Cieszę się, bo szkoda i jego i jej by było...
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-09-29 o 14:40 |
|||||||||
|
|
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Rudaska dziwna miałaś normę .. u mnie 140 .. a miałam 142.. wiec pewnie gin wyślę Cię do diabetloga ..witaj w klubie
iona:Ja dalej zabunkorwana w lozku.. tz ma mnie gdzieś ani razu nie przyszedł do mnie .. trudno musze się przyzwyczajać ze po porodzie tez będę musiała radzic Sobie sama .. mam niechęć do niego .. i już sama nie wiem ile to niechęć a ile hormony .. Wyglądam jak zombie :/ ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Aniqa właśnie ile mam czekać .. on na początku okazywał jakaś empatie w związku z ciążą .. teraz juz nie .. wiec z tym strachem przed stratą to chyba nie do końca tak jest .. Wiem ze nic dobrego z tego nie wyniknie .. i z tym jest mi się pogodzić najtrudniej ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- No i Żaneta ciesze się ze mała nabiera sił ! nie było innej opcji a ty z biegiem czasu też zaczniesz wszystko ogarniac !!
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak spróbuj... odpuść, niech on w końcu zawalczy... on może stracić dwie najważniejsze osoby w swoim życiu takim zachowaniem...
|
|
#2169 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z czego polecasz ściągać ebooki? Cytat:
![]() Ja zamówiłam białe pampersy 78szt dwie paczki i myślę że ba taka delikatna skórę na piczatku będzie ok, jak się skończą i trzeba będzie większy rozmiar to spróbuję inne, bo nie myślałam o tym, żeby cały czas pampersow używać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oby ze szczeniaczkiem było ok, słodkie takie małe psiunie są ![]() Czemu ja nie mogę spać w nocy, zjadłam obiad, położyłam się w dziwnej pozycji i zasnelam na godz, a w nocy jakbym nie miała potrzeby spania ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||||
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek.. moja ma jakies uwstecznienie i ostatnio chce, by ja karmić.. z drugiej strony jak jej do obiadu nozyka nie dam to robi awanturę. Uzależnienila się od bajek. Je i oglada.. dlatego to wieki trwa.. ale z drugiej strony to dla mnie wybawienie, bo moge coś w domu wtedy porobić. Teraz ja położyłam spac i moze i ja jeszcze usne.
Zjadłam dwa batony dla diabetyków.. o ja.. jakie pyszne
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Syylwuska głównie bodziaki i romperek z myślą by w tym spała
i mam nadzieję, że to jednak będzie dziewczynka, bo co ja wtedy zrobię
|
|
#2172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze że w porę znaleźliście obie zguby. Pewnie ogrzewała go swoim ciałem, to powinien dać sobie radę Zawsze fascynowało mnie jak taka suczka czy kotka potrafi kilkoro szczeniąt na raz ogarnąć instynkt, natura piękne to Rudaska - ale to nieznacznie Ci przekroczyło, zobaczysz co lekarz powie na te normy twoje cukrowe. Co jest z tą cukrzycą, że się czepia młodych, zdrowych dziewcząt ;/ 0enedue - współczuję Ci tej sytuacji z tż ;/ czasami takie napięcia narastają, narastają w człowieku, aż w końcu robi się niefajnie;/ różne koleje losu i doświadczenia życiowe pewnie na to wpływają;/ a też jak piszesz swoje przeszliście ;/ popieram zdanie Aniqi, musicie spróbować ogarnąć sytuację jakoś, bo takie ciągłe kłótnie do niczego dobrego nie prowadzą. Moje dziecię zaczęło mega szaleć w brzuchu jak zjadłam kilka orzechów włoskich, no to co wnioskuję, że chyba smakowały? przywiozłam z domu całą torbę, pyszne są. Na przegryzkę od czasu do czasu wyborne. ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Ebooki mam na płytach, jeżeli potrzebujesz mam mnóstwo, mogę sie podzielić mailowo Co do spania? też mam nocną bezsenność, ale są też noce które przesypiam, nie ma reguły
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-29 o 15:18 |
||
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta super że Julka tak świetnie sobie radzi !
Co do jedzenia, jeśli nie ma nikogo kto mógłby na bieżąco podrzucać ci obiady to może któryś z rodziców/rodzeństwa mógłby ci przygotować wałówkę z obiadów na kilka dni ? Kochana nie bój się prosić o pomoc, Jula jest teraz najważniejsza i naturalne że na niej się skupiasz Też chcę. Uwielbiam pierogi ![]() Jestem o wizycie, mam leżeć (na szczęście mogę w domu, ale gdyby skurcze się nasiliły mam dzwonić do niego i jechać na ip). Moje dziecię jest złośliwe - nie dała sobie zrobić zdjęcia, ale pokazała język |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dostaliśmy od znajomego TŻ kiełbasę surową domową, taką polską czy jak się nazywa, lekko wędzona. Czy ja mogę ją zjeść? Bo dotychczas jadłam tylko taką całkiem uwędzoną, a surowej podsuszanej nie i nie wiem czy mogę?
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę na badania. Jeszcze 10min i będę wysiadać. Cale szczęście bo dziwnie sie czuje w autokarze.
Widzę ze temat bakow wciąż sie przewija u mnie jest o tyle problem ze w ciąży są jakby to napisać bardzo wyraźne w zapachu i nawet jak tajniaka chce puścić to nie wychodzi hahaTz tylko komentuje ze taka ładna dupa a taki "brzydki smród" haha Co do humorków to miewam ale nie obrażam się jak żartujemy z tz. Czasem sie wkurze jak celowo masuje moje udo i widac cellulit. Ogolnie, dolinka wybaczcie ale aż sie zasmialam z tekstów waszych tz hahha Ja chce pierogiiiiiii !!!!! Zaneta dobrze ze się odzywasz, super ze dajecie jakos rade. Jeszcze chwila i maleńka będzie z wami w domu Dobra czytam dalej ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- A i widzę ze mamy nocne gwalcicielki na wątku zazdroszczę
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Syylwuska to dla męża zapasy na kolejna delegację, bo jak sobie pomyślę że ma ciągle jeść kupne słoiki to już wolę jak je domowe
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-09-29 o 16:17 |
|||
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...
Jakies 15 km od domu mamy farme z wiatrakami. I odkad ona dziala mam problem z zaisegiem na tel,.tzn wszyscy w domu mamy bo jedna siec |
|
|
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomierzylam się i na wysokosci pępka nam 82 cm
RUDASKO a co do norm to gin mi mówił ze najnowsze wytyczne dla ciężarnych to po godzinie do 184 a po dwóch do 153.
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
operatorzy niestety olewają takie przypadki
|
|
|
#2182 |
|
Wtajemniczenie
|
KALUSIA87 a z czym pierogi? Chociaż w sumie bez różnicy bo wyglądają bosko
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Ej,ale jesteście,ja chce zjeść kiełbasę a wy mi nie odpisujecie czy mogę
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
chyba nawet nie jadłam takiej kiełbasy
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie ja uwielbiam takie rzeczy ale chyba bym się nie skusiła
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice zawsze robia swojskie kiełbaski i wyroby uwielbiam !
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-29 o 16:39 |
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie, a ona nie była wcześniej parzona? Bo kiełbasę chyba najpierw się parzy
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera wie,a tak pachnie ze chyba i tak nie wytrzymam. suszy się aktualnie a ja jadę po miód bo będę jutro piec chleb
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kupowałyście zimowe czapeczki?
Jaki rozmiar ? Ja dzis oglądałam i wszystkie wydaja mi sie duże |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

)
Ale mnie często suszy.
wyniki mam dobre. Po prostu przyczepiła się, że jestem odwodniona i koniec
ale myślę, że ani nie za dużo ani nie za mało 
iona:
nie było innej opcji a ty z biegiem czasu też zaczniesz wszystko ogarniac !!

Więc się wkurzyłam, książki co miałam do oddania zapakowałam, napisałam list i tam się poskarżyłam, wysłałam paczką. A oni w chwilę moment zmienili kartki i na str. internetowej dane i odpisali mi, że godziny są JUZ DAWNO uaktualnione. Od tamtej pory nawet nie mam ochoty patrzeć na te wredna babska z biblio. Nie dość, że mają bałagan diabelny i same nic nie mogą znaleźć to jeszcze z pretensją w oczach i głosie się podniesie z krzesła jak chcesz uzyskać info o jakiejś książce, a nie mozesz znaleźć. Dlatego ja już tam nie chodzę, od tamtej pory co jakiś czas kupuję książki i przekazuję dalej jak mi się nazbiera, albo kuzynkom albo wysyłam paczkami do kolezanki, która pracuje w bibliotece w innym mieście.
Kto chętny? 
operatorzy niestety olewają takie przypadki