![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Hejka,
U nas czereśnie 8-12 zł, w sobotę kupiłam na wsi po 6 - wielkie i pyszne. Luna, okropny wypadek ![]() U nas pojawia się światełko tunelu w przedszkolowej sprawie, ale na razie nic więcej nie napiszę. Szalejecie wyprzedażowo, musze w końcu i jasię wybrać (nie lubię przez internet).
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
BYou http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0403317001.html na polskiej stronie jest wlasnie dostepny we wszystkich rozmiarach
![]() Do mnie jeszcze nie doszedl, bo zamawialam niedawno, mam nadzieje, ze bedzie dobrze lezal ![]() ![]() corko ja poszalalam w geoxie i kupilam 3 pary butow dla M. za plowe ceny ![]() kciuki za przedszkole! Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-06-27 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() suuuupcio! Sprawa z herbatą i wiekiem pań kiepska. [QUOTE=kwiatuszekkk21;6217 4216 Demeter mnie chłop wkurza, [/QUOTE] podpinam się Cytat:
ciasto drożdżowe 1 szkl mleka 40g drozdży (daję 50, żeb akurat połowę zużyć) 500g mąki 1/2 szkl cukru 100g masła 3 jajka Ciepłe mleko +drożdże +2 łyżki mąki+1łyżka cukru = zaczyn. Wymieszać i poczekać, aż zacznie rosnąć. Masło roztopići schłodzić. Potem wszystko wrzucam do miksera na raz i pozwalam mu ładnie wyrobić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- u mnie CZEŚNIE mówiło się na jakieś takie małe, dzikie czereśnie czemu??? oj czeeemuuuu??? pytam się i ja Cytat:
nie wybierasz się znów? ![]() Filip za każdym razem jęczy o borówki. Pomijając, że drogie bywają jak cholera to i średnio smaczne, średnio wyglądające. Ah, Despa, tak byliśmy na Podkarpaciu. Wczoraj ugrzęźliśmy w korku. Zocha siedząca u mnie na kolanach z przodu była atrakcją dla znudzonych kierowców, którzy sobie spacerowali ![]() ![]() Upały (mimo wsi) mnie rozłożyły. Nie wiem jak dałabym radę w mieście. A poza tym mam kryzys rodzicielski z Filipciem ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-06-27 o 12:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my jak wracamy z przedszkola mijamy okna z wielką flagą wtedy KArol zaczyna śpiewać "polska biało czerwoni" i tak aż do domu ![]() ![]() Cytat:
![]() a jakie tam zejście do plazy? da rade z wózkiem? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oj po prostu, ja gdzie nie wejdę w domu to widzę robote, a ten siądzie i nie widzie że leżą ciuchy np poprasowane i mogłby sobie rozłożyć musze mu powiedzieć eh, oj sporo różnych takich ![]()
![]() |
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Siostro! u mnie to od pewnego czasu to samo. I jeszcze tekst: "Nie mam czasu, zarobiony jestem".
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
u nas "klękajcie narody" bo umyłem kuchnie! i zlew! i przetarłem blat! A ja to tego chyba nie robiłam OD MIESIĄCA!!! Ba, od ROKU!
Ciężko pojąć, że ja takie oto przetarcie kuchni robię przed nim ze 2x tego dnia ![]() Dzieciowych ciuchów już nie pozwalam chować bo je wrzuca na oślep mimo, że ma posegregowane (przeze mnie) kupeczki. Ostatnio wykonałam doświdczenie i też olałam sprzątanie. Nie powiem, bardzo to przyjemne ![]() Zaczynam przebierać nogami - w piątek zostaję wywieziona do mamy. Planuję robić tam NIC ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
A ja jutro o 7.00 wujazd do tego Augustowa i Wilna, dziś K. ostsani dzień w orzedszkolu i o 12.00 telefon, że 37,9 temp.... W domu 38,2. Zjadł obiad, polezał przed tv, dałam mu ibuprom i na razie bez oznak choroby....Oby nie wróciło, bo jak bedzie wysoka temp. nie pojade......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
klementyna kciuki za cudowne uzdrowienie!
![]() sorce, malpka, corko ja Was doskonale rozumiem, tez mam co jakis czas wkur.a na mezusia, bo z pracy wraca zmeczony - ja na razie dom odpuscilam, bo sama wole sie tym zajac, szybciej i lepiej, a maz przynajmniej zajmuje sie synem - bardzo fajnie sie razem bawia, wiec nie narzekam ![]() ![]() sorce tak, tak to pulapka z tym syfem w domu, bo i ksieciunio nie ruszy,a ty masz pozniej zawalony podwojnie dom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepsze, jak ja ide do pracy to TZ zajmuje sie dziecmi i nie robi NIC innego. No bo przecież on SIEDZI z dziećmi. Taak...siedzi, przed kompem a nic nie ruszy żeby po nich coś sprzątnać. Ale jak ja siedziałam na macierzyńskim z dziecmi to miałam posprzatac, ugotować obiad itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
38,5... Czyli z wyjazdu chyba nici....Kurcze niby nie ma żadnych objawów, tylko ta gorączka, Panie w przedszkolu mówiły, że to 3 przypadek od czwartku , ze dzwonia 1-2 dni gorączki i dzieci wracają...ale jak się pogorszy, to co ja poczne na drugim koncu |Polski lub jeszcze dalej... Nie wybaczyłabym sobie....nie wiem, nie wiem co robić....dałam paracetamol (bo ibum dawałam po 12.00) i poszedł spać, bo nie spał w dzień....biedny mój.
Od 17.00 spokój, wstał o 19.00 zazyczył sobie parówki, sok i spacer z psem i dopiero zasnał- na razie czoło zimne, termometr wskazuje 36.7- oby tak cała noc....ja walizek nie rozpakowałam jeszcze.... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2016-06-28 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to samo da , ale Wąwozem Chłapowskim, albo ciut odleglejszym zejsciem. Cytat:
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Biję się z myslami wciąz, ale jak nie ma temp. to jestem nastawiona, ze jadę, ale miałam juz moment, ze dzwoniłam do p. dyrektor i odwołałam, powiedziała, ze rano mam podjąc olstateczna decyzję....tesciowa juz jest, rozpiska z lekami w razie w tez, w mieście wojewódzkim sa w razie czego pomoc medyczna też...więc chyba jak nie bedzie kryzysu w nocy to pojade...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Klementyna, mam nadzieję, że jesteś w drodze.
![]() |
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Ale cisza... Klementynka miała spamować i co?
Pisz czy byłaś na wycieczce i jak zdrowie Kacpra?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klementyna - i jak tam u was?
![]() |
![]() |
#2178 | |||
Zakorzenienie
|
i co???? już możesz coś więcej napisać???
Cytat:
![]() Cytat:
w czym nie chce być samodzielny? Cytat:
![]() ![]() ale jak ja to robię (tj. siedzę z dziećmi) to mam labę ![]() Klementyna kłamać, kłamać, kłamać ![]() u nas jakiś kosmos. plany można sobie mieć. 30 czerwca Michał miał być do 12ej w żłobie - pożegnać się z kolegami, zjeść obiad, Olka miała mieć o 11:40 mmrkę, o 12ej mieliśmy już jechać na wieś (na Olinej drzemce), bo chłop miał zaklepane 2 dni urlopu. T. na ostatniej żłobowej prostej złapał bostonkę (horror), musiałam odwołać szczepienie, na które czekałam od początku maja (termin: 15 września). Walnęła we mnie wiadomość o śmierci męża mojej najbliższej kuzynki (42 lata, tętniak mózgu, 2,5 godziny i z normalności nie zostaje nic ![]() jestem psychicznie wypompowana. ale już na wsi (spokojnej?) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojechałam! ![]() ![]() Kacper po moim wyjezdzie jeszcze tego samego dnia wieczorem i w nocy miał 38.2 a potem już nic-więc załowałabym, ale ryzyko było i 100 telefonów co chwila, czy wszystko w porządku. Wycieczka super- mimo, że niewyspana na maksa, to wypoczęta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak Michał bostonke przechodzi, bo to ponoć jakaś masakra jest, ucałuj Go! Uściskaj Kuzynkę ![]()
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Pani - współczuję. Ostatnio miałam wizję bostonki bo Jakub z przedszkola wrócił z jakimiś krostkami na stopach i dłoni które nie wyglądały mi na nic, Dominika wyła przy każdym posiłku, prawie nic nie jadła przez 2 dni, pediatra wyparzyła jej jakąś krostkę w buzi, ale żadne nie miało gorączki i minęło więc to nie to. Uff.
Czuję się jak wyrodna matka. Jakub cały lipiec chodzi do przedszkola, dopiero od sierpnia go wypisałam (mogłam pomyśleć wcześniej i od lipca, ale przepadlo), na osiedlu większość matek teraz z całą szarancza spaceruje bo wakacje a ja tylko z Dominika z rana. Ale i tak nie wiem w co ręce wsadzić :-/ Podziwiam spacery, zakupy, gotowanie itp z 3 czy 4 dzieci. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Nie, ale trzymajcie kciuki!
Na długo jesteś na wsi? Jak Michał? A Ola? Cytat:
A ja właśnie zjadam agrestowe flaki (Sorce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak sie upatrujecie na pouczanie Waszych dzieci przez obcych? (M. stal ze mna przy kasie i wlozyl sobie palce do buzi (robi tak od niedawna, jakis etap) - a pani do niego, ze nie wklada sie palcow do buzi - jak slysze komentarze do mojego dziecka, odnosnie nieszkodliwego zachowania, to mam gula w gardle - a moze niepotrzebnie? ![]() Demeter to super odnosnie decyzji z Mopsu ![]() CR co planujesz, Mazury? klementyna i jak Litwa, podobalo Ci sie? ![]() panika ![]() ![]() Jak Michas? odpoczywajcie na wsi! ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-07-04 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
MBZ♥
|
Pani, dużo sił
![]() CR ![]() Klementyna, dobrze że na strachu się skończyło ![]() Jak Michelinek? Sorce jak tam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Ogladalyscie mecz Niemcy-Wlochy?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- BYou ale mamy tajming ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Litwa ładna, Niemen tyż, tylko w Wilnie tych kościołów ponad 4o to przesada....zwiedziliśmy 10 i miałam dosyć..Myślałam, ze niechęc Litwinów do POlaków to duma i zadzieranie nosa nasze, ale rzeczywiście widać i czuć ich nastawienie do nas...
Pakerek zniósł dzieleni, temperature podwyższona miał tylko dzień i noc po moim wyjeździe, ostatniej nocy tylko w nocy się obudził i płakał z godzine, ale go tż uspokoił, a generalnie to zniósł to dzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Oglądałam. No przy karnych to padłam 😂
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Rzućcie już te ogórki! Piszcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.