![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Ale może tylko stacjonarnie w tym sklepie? Bo raczej online zostaną, tak myślę.
![]() |
#2163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chodzi mi nawet o to, ze ktos nas ocenia, tylko o to, ze czesto same od siebie za dużo wymagamy, stawiamy sobie cele, ze makijaż, ze dresów niet. A przychodzi co do czego i rzeczywistość daje kopa w D. Cytat:
![]() |
#2164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów, moim zdaniem ciężko pomylić z jelitami. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Nie mogę spać
![]() Za duszno, za ciasno, za ciepło, nie mogę oddychać, TZ za głośno mruga oczami, za mało miejsca... Niech mnie ktoś przygarnie kropka...
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
My zaraz wstsjemy i będzie wolne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za info odnośnie zastrzyku..mam nadzieję,że to raz się płaci..bo dziewczyny pisały, że zastrzyk można w dwóch lub trzech seriach przyjąć..za każdy 350? kto podaje ten zastrzyk? wiesiołka to raczej się nie powinno,choć nie wiem jak z postacią oleju... Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak serio to Cię rozumiem..chyba do czwartej walczyłam z odgłosami wokół..ostatecznie - przegrałam |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny Lecę do moich żołnierzy ![]()
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to wyglada, wersje na lato i na zime: http://www.baby-walz.de/Wohnen-Schla...chlafsack.html Edytowane przez emenyx Czas edycji: 2016-02-24 o 06:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Mój synek od 2 m-ca spał na klinie, bo bardzo ulewal. Najpierw pod kocykiem tylko, jak zaczął wędrować, to w spiworku, potem jak wyszły problemy z AZS, to znów kocyk i tak do tej pory. No chyba, że jakieś mega mrozy, to ma kolderkę i od 12 m-ca płaską poduszkę.
Co do plaskej głowy, to wcale nie jest takie oczywiste, jak układać dziecko. Nam na sr i w szpitalu mówili, że nie wolno układać dzieci na boczkach, bo to masakra dla bioderek. To samo powiedział fizjoterapeuta na kontroli bioder. Ja ukladalam tak na boku z kocem między nogami, ale niedużo, bo się balam o bioderka, synek głównie na pleckach jednak leżał. Więc ja nie uważam tej poduszki przeciw odkształceniom za jakąś głupotę. Nie miałam jej, ale wcale nie mówię, że teraz nie kupię. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!,
w końcu nadrobiłam wczorajszy dzień Czytając Was uświadomiłam sobie, że się muszę mocniej zorganizować bo na L4 troszkę się rozleniwiłam. Spróbuje sobie ułożyć plan dnia, może to pomoże. ![]() Postanowione wracam do nauki hiszpańskiego, a co tam, mam czas ![]() Dziecka nie czuję ![]() ![]() wczoraj natrafiłam na słodko-gorzkie video-przemyślenia na temat ciąży: |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia ruda - właśnie mi ortopeda tez mówił żeby dużo na boczkach nie leżała. W nocy zmieniałam jej pozycje z boczki na plecki, żeby po równo spala na każdym. A w dzień na brzuszku spala.
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Gdzieś czytałam, że powinno się raczej korzystać z dobrodziejstw natury, które rosną w strefie klimatycznej, w której mieszkamy, albo przynajmniej takich, które znamy i spożywałyśmy wcześniej. Dużo się teraz pisze np. o nasionach chia, bo są bogate w kwasy omega. Ale ze względu na to, że tak naprawdę nie ma badań na temat spożywania ich przez ciężarne i dla naszej strefy zamieszkania nie są one czymś naturalnym w diecie, można je zastąpić np nasionami lnu, które są dobrze znane i od lat stosowane
![]() Cytat:
Co do sklepu to był esotiq. Poprosiłam, żeby Pani zajrzała do przymierzalni jak się przebiorę i spojrzała co i jak. Powiedziała, gdzie i co powinno się zaczynać i gdzie kończyć, przyniosła różne kroje miseczek, a jak już wybrałyśmy właściwą to dała do zmierzenia 2-3 sztuki z tego kroju/modelu. Ogólnie bardzo sprawnie. Dodatkowo poprosiłam, żeby przynosiła mi tylko modele z przeceny (mieli akurat 30-70%) bo wyjaśniłam, że jestem w ciąży i nie chcę wydawać majątku, bo nie wiem jak długo ponoszę. Ogólnie nie miała z tym problemu. Teraz myślę, że jeszcze jeden sobie muszę sprawić, bo jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | ||||
Rozeznanie
|
Lecicie jak szalone z tematami
![]() Cytat:
![]() ![]() co to za eksperyment ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ruchów, to ja jeszcze nie czuje żadnych rybek ani innych tego typu zwierzątek we wnętrzu, ale wczoraj zaczęłam 16tc więc to pewnie za wcześnie. Za to wczoraj przyszedł mi detektor tętna ![]() ![]() ![]() Musze się w końcu wybrać na zakupy po jakieś spodnie ciążowe, bo mnie cisną wszystkie coraz bardziej, a wczoraj na spotkaniu u klienta to już nie wiedziałam jak mam siedziec, bo przecież guzika sobie nie rozepnę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Polecam te bambusowe, one regulują temperaturę. W chłodne noce kladlam pod takim cienkim minky bez wypełnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Coś ostatnio nie mam weny na pisanie ,i ogarneło mnie wielkie lenistwo nic mi sie nie chce robić ![]() Zaraz zmykam na wizyte do ginka ,może zobacze dzisiaj mojego robaczka ![]() ![]() Co do spania powiem Wam ,jak nie położe sie w dzień spać choć na chwilke przesypiam całą nocke be problemu co mnie cieszy ![]() Rozmawiałam z mężem na temat fotelika i ich cen i stwierdziliśmy ze jednak wózek zakupimy używany a zainwestujemy w dobry fotelik ,żeby nie pożyczać od innych ludzi swoje to swoje, a po za tym to maż stwierdził że jak teraz wróci z poligonu ,zaraz po świętach idzie dokończyć prawo jazdy i zakupimy samochód więc ucieszyło mnie to ![]() Co sie wczoraj zdenerwowałam ,zamówiłam dla synka nową meblościankę z racji że niedługo idzie już do pierwszej klasy a strasznie chciał mieć biurko ,i wyobraźcie sobie przyjechał wczoraj kierowca z tymi meblami i co już na dzień dobry musiałam składać reklamacje bo w jednej z boków od szafki jest pęknięcie ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Wam życzę ![]()
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
Chyba jestem jedyną osobą na tym formum, która marzy o tym aby mój biust się nie powiększył.
I bez ciąży mam problem ze znalezieniem odpowiedniego biustonosza, a co dopiero, jeśli się jeszcze powiększy. Jakiś producent namiotów by się przydał ![]() W zeszłym tygodniu udałam się na "obce strony internetowe" dokonałam zakupu leginsów i koszuli. Koszula jeszcze za obszerna, bo ma dużą "przestrzeń na pomieszczenie brzucha" ale legginsy super, w końcu coś co nie prześwituje ![]() linki poniżej: http://www.peacocks.co.uk/legging-co...ong-black.html http://www.peacocks.co.uk/mat-check-shirt-a618a1.html Co do detektora długo walczyłam ze sobą żeby nie wydawać kasy na coś co przyda się na 3-5 tyg. Poza tym trochę przerażała mnie myśl o tym, że mogę nie znaleźć tętna płodu w związku z moja ekologiczną warstwą ochronną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Mi w biuście przybyło 10 cm.
Wczoraj zapytałam Męża jakiego koloru Bobo będzie mialo wózek. Nie zdziwiła mnie jego odpowiedź czerwony. |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio na normalnym dziale h&m kupiłam sobie bawełnianą spódniczkę i sukienkę. Spódniczka się rozciąga i ładnie wygląda na brzuszku. Sukienkę też myślę, że jakiś czas ponoszę ![]()
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź w sprawie zastrzyku.. dobrze jesteś rozeznana w temacie - pracujesz w branży medycznej/farmaceutycznej? dobrze dobrany stanik potrafi zdziałac cuda.. Cytat:
widziałam tą reklamę,jest rewelacyjna.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu nie można przesadzać w żadną stronę ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Lnem wyregulowalam sobie okres. Poprawiłam skórę a nawet robię maseczki na włosy. Jest cudownym źródłem kwasów omega we właściwych proporcjach. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu czytałam porównanie wartości odżywczych różnych produktów teraz niestety nie znalazłam tego artykułu, ale znalazłam to:
http://www.ilovehowitfeels.pl/2014/0...y-nasiona.html http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,13...owiedz_na.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdy z innego powodu. Chia i sezam dla wapnia. Len dla omega. Z chia robię chia pudding z płatkami owsianyni. Len miele do sałatek a z sezamu robię sól sezamowa. Ja jestem zwolennikiem słuchania własnej intuicji a nie czytania blogów czy podazania za modą. Obserwacja własnego.ciala jest najważniejsza. To co nam smakuje i służy. Dlatego mi koło zadka lata co i kto ma na talerzu. Ja jem mało mięsa i jak słyszę jak moja mama krzyczy, że musisz jeść mięso albo skąd biezesz proteiny to mi się słabo robi:/
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Piernik: przez Ciebie dzisiaj robię racuchy ![]() a nie wiesz czasem co mozna zrobić z 2kg jabłek, bo kupilismy ostatnio trzy kilo i zapomnielismy i już zaczynaja się robić ble. myslałam o jakimś musie czy coś ale żeby nie było z tym dużo babrania. i zaraz idę robić leczo ![]() Talantea piona, bo ja też nie mam koleżanek. mam jedną kumpele z która dogaduje się świetnie i często z nią pisze, czasem się spotkamy i jest taką serdeczna kumpela z ogólniaka ale to taka znajomość bardzo luźna. poza tym jakieś tam znajome ze szkoły, ale to też gadam z nimi tylko na zajęciach. ale mam bardzo dużo kumpli. ostatnio nawet rozmawiałam z tż o tym, że nie cierpie damskich głosów śpiwających na co tż "przecież Ty w ogóle dziewczyn nie lubisz". no i tak jest, bo mega mnie wkurzają, przynajmniej większość których spotkałam w życiu to mega tepaki, no ja nie wiem jak z tym się można dogadać. wizaż przywraca mi wiarę w normalne, ogarniete kobiety choć też nie zawsze. nie mówię, że nie spotkałam się ze spoko dziewczynami ale była to rzadkość a i tak nie dogadywalismy się dobrze. więc wolę odpuścić niż mieć pseudo koleżaneczki i męczyć się spotykając się z nimi. pisałyście o dresach i makijażu, ja w domu chodzę w dresach, często w piżamie, ba, nawet jak znajomi przyjdą pograć na pleju, na blanta, posiedzieć to ich tak przyjmuje ![]() ![]() malowanie się na poród to już dla mnie zupełna abstrakcja, ale ja taka jestem i co poradzę no. tż zawsze jak zmyje makijaż to mówi "tak wygladasz najpiękniej" i nie ma problemu, że jestem w dresie bo sam jak wraca z pracy wchodzi w dresy i gitara. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Oglądacie Szecherezade na jedynce bo ja tak 😝😝😝
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.