Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-26, 09:18   #2161
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2

Australia brawo za kreatywnosc.

Haneczka przejdzie Hani i znowu bedzie ladnie spac )

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 09:24   #2162
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Właśnie widzę że źle to napisałam. Chodziło mi o taką pobudkę kiedy wstał . Cyca dostał wcześniej ale poszedł od razu spać.Aż tak dobrze nie ma��po kąpieli przespał ciągiem 6 godzin czyli wstał ok. 2 w nocy a potem koło 6 rano i trochę wtedy pogadał i znowu poszedł spać. Jak już nadejdzie ten dzień, że mój syn prześpi całą noc, to chyba się upije ze szczęścia.

Wysłane z [URL=http://r.tapatalk.com/byo?rid=73630]

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
jak widzę, jakie piszecie ceny niani to ja sie frajerowałam bo za 10zł siedziałam z 3 dzieci i czasami jeszcze poogarniałam chałupę jak mialam chwilę
Wiesz, zależy kiedy się opiekowałaś i czy to było duże czy mniejsze miasto. Stawki idą w górę, ja 5 lat temu dostawałam 8 zł we Wro.
edit> Chociaż za trójkę to jednak faktycznie trochę mało

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Chyba to dobra metoda, bo śpi już godzinę

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-10-26 o 09:26
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 10:00   #2163
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

U Nas też lało. Jak wychodzilam na spacer to przestało padać także 2godz bez deszczu. Faktem jest że jakc leje to ciężko nawet do auta pójść bo nie mam foli na fotelik na wózek a i owszem
jednak poradziłam sobie sama, wzięłam folię od wózka i nakryłam na fotelik i tak do auta, mimo że blisko parking ale wiało i deszcz zacinający więc mój pomysł był genialny

Cytat:
Rozmawiałam z nianią. Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie😊trzymajcie kciuki, bo w czwartek przyjeżdża do nas na rozmowę. Jeśli będzie ok, to Wojtek będzie miał super banię. Tylko żeby stawkę za godzinę nie chciała z kosmosu

Byliśmy dziś na szczepieniu - młody waży 7,2kg i ma 66cm. Nie wiem czy się martwić bo dużo wolniej przybiera niż przedtem i jeszcze się okazało, że ma stulejkę i za cholerę nie wiem jak mu to odciągać... eh znowu będę musiała się czegoś nauczyć
kciuki za nianie, u mnie stawki ok 10zł
my też po szczepieniu u nas 5800g waży i powiedziała pielęgniarka że ok, ale mamy zadzwonić dziś do hematologa i zapytać czy na rotawirusy możemy szczepić przy zdiagnozowanej neutropeni

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
W alliexpres w koszyku mam 99 rzeczy i więcej nie można dodać będę musiała przeglądać co chce

Dzisiaj przyszły mi firanki makarony z wish. Jutro sprawdzę jak wyglądaja. Data dostarczenia przesyłki na 4.11 a przyszła 25.10.
Mam nadzieję że inne rzeczy też szybko przyjdą

Byliśmy w kościele i sprawa wygląda tak że mamy się nie spowiadac bo rozgrzeszenie nie dostaniemy. A druga rzecz jest taka że przy pytaniu o wyrzekaniu grzechu mamy milczeć..... Brak mi słów. Szufladkowanie rodziców na ślubnych lub nie....
Aż mną potrzepalo jak to usłyszałam....obym przeżyła mszę i chrzest bardzo szybko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zaszalałaś na alli, mi już przychodzą pierwsze rzeczy
co do chrztu to mi się nie podoba praktyka kościoła i niektórych księży, przecież Bóg wybacza wszystko, ważne jest by człowiek miał skruchę, czasami nie może być wszystko jak chcemy
miałam w rodzinie tak, że ksiądz nie chciał się zgodzić na chrzestną bo nie miała ślubu kościelnego, powiedzieli rodzice że w takim razie idą chrzcić tam gdzie nie będzie problemu ksiądz robił i momentalnie ksiądz zmienił zdanie
mam znajomych którzy wzięli ślub kościelny tylko dla rodziców gdzie oboje twierdzą, że to była farsa - jest sens ? teraz swojego dziecka nie chcą ochrzcić, są zdania "niech dziecko samo wybierze" i szanuje ich zdanie bo jeśli oni nie praktykują to jak mają przekazać wiarę dziecku

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
australia fajne puzzle pokazywała zabcia kiedyś na fb. Śliczne były. Spróbuję Ci odnaleźć. Ale one chyba z aliexpres były.

Te z cyferkami są powszechnie dostępne i ostrzegam, że jak dziecko starsze to wyciąga je zawsze i wiecznie leżą rozwalone
o to to , mój starszak teraz notorycznie wyciąga cyferki

ja mam ciężki tydzień, siły muszę nabrać na nowo do działania, jestem zmęczona że muszę o wszystkim pamiętać, myśleć i załatwiać.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 10:41   #2164
Honcia
Zakorzenienie

Dzień doberek

Australia dzięki za linka do puzzli. Takie właśnie chciałam tylko szukać mi się nie chciało

Fiazo Ty to w ogóle jesteś moja bohaterka, ze tak super ogarniasz mimo, że Tomaszek jest wymagającym dzieckiem

Aniu dziewczyny dobrze piszą. Najważniejsze, że Maja zostanie ochrzczona

Chudziaszku trzymam kciuki za nianię

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 10:56   #2165
201711281320
Konto usunięte

Mój mąż uznal ze dzisiaj nie idzie pracować przy pokoju bo się mu nie chce no to ja mu od razu wreczylam nakarmione dziecko, ogarnelam kuchnie, qstawilam pranie. On się męczył z usypianiem, chcial żebym małego przejęła a ja wredna se poszlam liście pograbic. Maly usnal mu na klacie a ja do domu po kaske i do biedry 😊
Jak wróciłam to nosil małego a on się strasznie darl...Wzielam go i od razu się uspokoił. Mąż stwierdził ze jednak idzie cos porobić 😂

Ignaś jak marudzi okolo. 18 to idzie jeszcze na krotka drzemkę zwykle przy cycu. Wytrzymuje wtedy spokojnie do 20. Potem kapiel i nak nie jest wlasnieprzemeczony to łatwiej sam zasypia. Budzi się i tak ostatnio przed 7...

Ja sobie te puzzle piankowe podaruje. Pamiętam ze one bardzo przyciągały kocie włosy 😒
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 11:28   #2166
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My zaraz na szczepienie jedziemy, od dwoch dni mam stresa juz. Po ostatnich rota brzuch Oliwke bolał mam nadzieję ze tym razem obejdzie sie bez bólu i placzu.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 11:30   #2167
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj Marysię w koc włożyłam i tak ją bujałam w powietrzu, ale ta się zaczęła śmiać zamiast zasnąć

A wiesz co jest najgorsze? Że teraz w weekend zmiana czasu, godzina do tyłu A u mnie też szybko się zaczyna marudzenie, więc nie wiem co to będzie
Bo miała dobrą zabawę, a nie tam spanie
Oj dzieci w przeróżny sposób potrafią zasypiać...Pamiętam, że było kilka dzieci, które trzeba było przykryć całe kołdra i tak usypiały, później tylko przeciągałyśmy kołdrę w dółi wiele wiele innych, czasem dziwactw...
Co do pogrubionego: i pomyśleć, że zawsze się cieszyłam z tej zmiany czasu

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
my też nie mamy ślubu i nie zanosi się na kościelny ;p a ochrzciliśmy też głównie, żeby nie było cały czas gadania ciesze sie, że ochrzciliśmy bo i tak chciałam to zrobić, ale chciałam to zrobić na roczek, a zrobiliśmy szybciej, żeby mieć święty spokój

jak widzę, jakie piszecie ceny niani to ja sie frajerowałam bo za 10zł siedziałam z 3 dzieci i czasami jeszcze poogarniałam chałupę jak mialam chwilę

Nadia też już po 18 robi się maruda, po 19 kapiel butla i usypianie, ostatnio koło 20 już śpi. ALe wstaje za to koło 7 rano
Chciałabym ją przetrzymać do tej 21 i zobaczyć czy rano dłużej będzie spała ale taka maruda jest wieczorem, że mi sie nie udaje
Za trójkę to faktycznie mało.
No ale czasy się też zmieniają więc i zarobki
No moja Hania też właśnie śpi o 20.00 już. Ale w sumie dzięki temu mam wieczór dla siebie

Cytat:

Haneczka przejdzie Hani i znowu bedzie ladnie spac )
Oby
Ale myślę o większości z Was, że macie sto razy gorzej, więc...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jednak poradziłam sobie sama, wzięłam folię od wózka i nakryłam na fotelik i tak do auta, mimo że blisko parking ale wiało i deszcz zacinający więc mój pomysł był genialny

co do chrztu to mi się nie podoba praktyka kościoła i niektórych księży, przecież Bóg wybacza wszystko, ważne jest by człowiek miał skruchę, czasami nie może być wszystko jak chcemy
miałam w rodzinie tak, że ksiądz nie chciał się zgodzić na chrzestną bo nie miała ślubu kościelnego, powiedzieli rodzice że w takim razie idą chrzcić tam gdzie nie będzie problemu ksiądz robił i momentalnie ksiądz zmienił zdanie
mam znajomych którzy wzięli ślub kościelny tylko dla rodziców gdzie oboje twierdzą, że to była farsa - jest sens ? teraz swojego dziecka nie chcą ochrzcić, są zdania "niech dziecko samo wybierze" i szanuje ich zdanie bo jeśli oni nie praktykują to jak mają przekazać wiarę dziecku

ja mam ciężki tydzień, siły muszę nabrać na nowo do działania, jestem zmęczona że muszę o wszystkim pamiętać, myśleć i załatwiać.
Sił dużo życzę więc
Ja mam taka koleżankę, która uważa się za ateistkę, a planowała wziąć ślub z partnerem w kościele...- on też nie szczególnie wierzący- bo uwaga, podoba jej się taki ślub....Biała suknia, kościół...ech
No ale sa tacy, a dla mnie to juz głupota..ślub się bierze dla siebie, nie dla innych..

Cytat:
Mój mąż uznal ze dzisiaj nie idzie pracować przy pokoju bo się mu nie chce no to ja mu od razu wreczylam nakarmione dziecko, ogarnelam kuchnie, qstawilam pranie. On się męczył z usypianiem, chcial żebym małego przejęła a ja wredna se poszlam liście pograbic. Maly usnal mu na klacie a ja do domu po kaske i do biedry 😊
Jak wróciłam to nosil małego a on się strasznie darl...Wzielam go i od razu się uspokoił. Mąż stwierdził ze jednak idzie cos porobić 😂

Ignaś jak marudzi okolo. 18 to idzie jeszcze na krotka drzemkę zwykle przy cycu. Wytrzymuje wtedy spokojnie do 20. Potem kapiel i nak nie jest wlasnieprzemeczony to łatwiej sam zasypia. Budzi się i tak ostatnio przed 7...

Ja sobie te puzzle piankowe podaruje. Pamiętam ze one bardzo przyciągały kocie włosy 😒
Normalnieklask i:
Nie ma to jak zmotywować faceta

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-26, 11:41   #2168
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Australia dzięki za linka do puzzli. Takie właśnie chciałam tylko szukać mi się nie chciało

Fiazo Ty to w ogóle jesteś moja bohaterka, ze tak super ogarniasz mimo, że Tomaszek jest wymagającym dzieckiem

Aniu dziewczyny dobrze piszą. Najważniejsze, że Maja zostanie ochrzczona

Chudziaszku trzymam kciuki za nianię
Haha, noł problem, polecam się
Cytat:

Ale z Ciebie agentka
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My zaraz na szczepienie jedziemy, od dwoch dni mam stresa juz. Po ostatnich rota brzuch Oliwke bolał mam nadzieję ze tym razem obejdzie sie bez bólu i placzu.
Trzymamy kciuki!
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Bo miała dobrą zabawę, a nie tam spanie
Oj dzieci w przeróżny sposób potrafią zasypiać...Pamiętam, że było kilka dzieci, które trzeba było przykryć całe kołdra i tak usypiały, później tylko przeciągałyśmy kołdrę w dółi wiele wiele innych, czasem dziwactw...
Co do pogrubionego: i pomyśleć, że zawsze się cieszyłam z tej zmiany czasu

Za trójkę to faktycznie mało.
No ale czasy się też zmieniają więc i zarobki
No moja Hania też właśnie śpi o 20.00 już. Ale w sumie dzięki temu mam wieczór dla siebie

Oby
Ale myślę o większości z Was, że macie sto razy gorzej, więc...

Sił dużo życzę więc
Ja mam taka koleżankę, która uważa się za ateistkę, a planowała wziąć ślub z partnerem w kościele...- on też nie szczególnie wierzący- bo uwaga, podoba jej się taki ślub....Biała suknia, kościół...ech
No ale sa tacy, a dla mnie to juz głupota..ślub się bierze dla siebie, nie dla innych..

Normalnieklask i:
Nie ma to jak zmotywować faceta
A to u mnie w pracy też takie ananasy były

Nooo godzina gratis - kiedyś moja ulubiona zmiana czasu! A teraz? Zobaczymy

Jest tu jakaś specjalistka od risotto? No w życiu go nie jadłam, a jakoś tak mnie naszła ochota Trzeba specjalny ryż kupić czy na zwykłym też da radę?
Stary 2016-10-26, 11:45   #2169
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Marcelina od 17 zazwyczaj już jest nieznośna. Wczoraj od 18 do 18:40 drzemała przy cycu więc myślałam, że spać pojdzie później a i tak o 19 musiałam ją przebuerać w pajacyk i tulić do piersi do 20 jak zwykle... Chyba osiwieję jak czas zmienią...
Cytat:
Kciukasy za szczepienie

Przyszedł mi sms, że w Smyku znów jakieś wyprzedaże... Nawet nie zaglądam

Stary 2016-10-26, 12:07   #2170
miszkaaa
Zakorzenienie

Śliweczko, ja ogladalam o tych ślubach. Czego to już nie wymyśla.
Tzn.moze nie dziwi mnie fakt, że ludzie w ten sposób się poznają ale ślub z zupełnie nieznana osoba? Ale jak powiedziała jedna z dziewczyn - to tylko cywilny. Szkoda, że ludzie w ten sposób podchodzą do tematu małżeństwa

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Z tymi siusiakami to różne szkoły są. Kiedyś czytałam tutaj na wizażu, że na pierwszej wizycie u pediatry z noworodkiem lekarka bez ostrzeżenia na siłę odciągnęła cały napletek żeby "potem problemów nie było"...
Teoretycznie można w czasie kąpieli bardzo delikatnie, do pierwszego oporu próbować odciągać ale nie wiem czy ma to sens.
U starszaka nic nie dotykałam tam za radą mojej pediatry i z wiekiem samo się to naprawiło.
Syn mojej znajomej miał zabieg w wieku około 4 lat ale to przez to, że podczas oddawania moczu robił mu się taki balonik.
Mój I. też się nie obraca.I chyba sporo dzieci tutaj jeszcze też nie. Zresztą australia dzisiaj pisała, że nawet pediatra była zaskoczona, że już się Marysia obraca. Nie masz się co martwić!
Kuba też biernie leży...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

Co tu tak cicho? Wstawać wreszcie!
Pogoda nie nastraja niestety, ciemno, mży... No ale Ignaś zarządził 0 7:00 początek dnia, więc co zrobić?

Aniu, niepotrzebnie się uniosłaś. Nikt tu przecież nie hejtuje. Rozumiem, że czujesz żal w związku z tym, że jesteś poniekąd odcięta od pełnych praw w kościele no ale nic nie poradzisz... Widzisz, są ludzie żyjący bez ślubu kościelnego praktykujący, modlący się itd. i ci ze ślubem, którzy idą na święta raz w roku do spowiedzi i komunii i mają pełne prawa... Są małżeństwa w których jest np. przemoc względem siebie i dzieci, a w niedzielę bez wahania przyjmują komunię... To jest niestety nie fair ale to jest nie do przeskoczenia... Takie są zasady i nic nie poradzisz. Całe szczęście, że właśnie teraz ksiądz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu ze względu na to jak żyją rodzice.

miszka ja przy siusiakach nie gmerałam i nie gmeram
Dzięki za info

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:01   #2171
Lena_Marlena
Rozeznanie

Chudziaszku, mi wychodzi że dziś już 19 tyg skończone.?

Cytat:
Marcelina od 17 zazwyczaj już jest nieznośna. Wczoraj od 18 do 18:40 drzemała przy cycu więc myślałam, że spać pojdzie później a i tak o 19 musiałam ją przebuerać w pajacyk i tulić do piersi do 20 jak zwykle... Chyba osiwieję jak czas zmienią...

Kciukasy za szczepienie

Przyszedł mi sms, że w Smyku znów jakieś wyprzedaże... Nawet nie zaglądam
Jakie wyprzedaże? na stronie nic nie ma
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:16   #2172
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość

http://www.smyk.com/promocje/super-r...ter_26.10.2016

Chyba o to chodzi - wybrane ubrania i buty do -50%
Dla mnie nic ciekawego, bo obkupiłam się wtedy przy tamtej promocji
Stary 2016-10-26, 13:17   #2173
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się wyświetla promocja do -50% na żółto....

Stary 2016-10-26, 13:21   #2174
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hejoł
Wpadłam sie pochwalic, że moja kluseczka wczoraj sie przerwóciła sama na brzuszek i dzisiaj robi to juz całkiem świadomie

Przeczytałam dyskusję na temat chrzcin. Zgadzam sie z większością dziewczyn i jednak nic więcej do dyskusji już nie dodam :P

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Chudziaszku, absolutnie nie ogdciągaj napletka!!! Chłopcom do 2 roku życia ma sie to powolutku samo odklejać. jeśli dziurka była wcześniej większa a teraz wg Ciebie jest mniejsza to ew warto skonsulotować z chirurgiem dziecięcym.
A co do wagi to poszukaj sobie siatek centylowych who dla dzieci karmionych piersią u mnie to sporo pomoglo - te siatki w książeczce sa słabe, zbyt nadziubdziane, siatki w książeczce "Nivea pierwszy rok życia" też są słabe (być może w Twojej apce tez coś jest nie tak) a te WHO są super, bardzo przejrzyste no i - wiarygodne źródło w przeciwieństwie do Nivea i aplikacji

http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/0...dy-przyrostow/

a Wojtus podwoił już masę urodzeniową? jak sie ostatnio martwiłam masą Krzysia to mi pediatra powiedziała, że skoro podwoił już masę to teraz ma 6 miesięcy na potrojenie (w 10 miesiącu), więc 6 miesięcy na zrobienie 3 300g więc automatycznie bedzie wolniej rósł.
Krzys przez cały 4 miesiąc swojego życia przybrał tylko 420 g a potem znowu ruszył z kopyta i w 5 miesiącu już miał 580 na plusie (być może przyczynił się do tego także powrót do probiotyku albo to, że przestałam pić mleko, ale ogólnie jak malo przyrastał to pediatra też kazała mi się nie martwić) i na siatkach centylowych Nivea tez mi różne kwiatki wychodziły a na tych WHO się okazało, że jest ok

sory że się przyczepię, ale to nie jest szufladkowanie - przecież możesz iść do spowiedzi, możesz sie poprawić, możecie się wyrzec grzechu i wszystkiego co do grzechu prowadzi tylko wtedy musielibyście jednak podjąć pewne kroki. To nie jest tak, że Kościół sie czepia, tylko skoro dalej mieszkasz z TŻ bez ślubu to jednak się grzechu nie wyrzekasz, więc nie dziwię się księdzu, że Ci nie powie "ej laska, spoko-luz, pokłamiesz sobie trochę i będzie ok"

zawsze możecie odłożyć chrzest do czasu wzięcia ślubu albo połaczyc te dwie uroczystości. Ja byłam na takim ślubie + chrzciny, potem skromne przyjęcie i było ok i spowiedź była i wszystko "po Bożemu"
Zerknęłam na te siatki z ciekawości... hm... to moja jest chyba powyżej tego 97centyla.
I mam nadzieję, że jednak do 10mc nie potrai swojej masy urodzeniowej bo musiała by ważyć 12,6kg trochę sporawo

Cytat:
U mnie ja chcialam chrztu, choc jestem "na ruski rok w kosciele", moj stary nawet nie byl u spowiedzi i komunii, ale to jego wola. Wazne ze jedno z rodzicow chce.
Ania dziewczyny Cie nie hejtuja i obiektywnie napisaly czemu Twoj zal do ksiedza jest bezzasadny. Zyjecie tak jak zyjecie i nic do tego nikomu, ale co do chrztu kasiadz nie odmawia Wam go tylko powiedzial jak macie sie zachowac zeby bylo fair wobec Boga. Proste. Gdyby ksiadz robil Wam problem i nie chcial ochrzcic dziecka to tak, mialabys czym sie denerwowac, a tak to luzz nie denerwuj sie

Chudziaszku, nie czytalam tych artykulow, ale z tego co sie orientuje to samemu nic sie nie robi z siusiakiem do lat dwoch. Jak cos sie dzieje powinien to zrobic lekarz.

Kolejna noc, Gabrys budzi sie co dwie h. Trzeba dac cycka bo sie nie uspokoii. I o co chodzi? Nawet pierwszy sen mial tylko 2 h, a tydzien temu bylo to 6 h. Moze skok bo to 17 tydzien i na rozpisce to epicentrum tego dluzszego skoku. Jeju niech juz to minie. Po urlopie dokladnie mialam cztery spoko noce z dwoma pobudkami i sie skonczylo :/

---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ----------

Dzanet dziekuje za odp w sprawie kup. Z jednej strony niby normalne bo przy kp moga byc rozne, ale jako nowa w roli matki martwie sie akurat zadzwonila polozna co przychodzila na wizyte domowa, ze mam u nich dzis wizyte to sie wypytam co i jak. Tylko znajac ten kraj cokolwiek nie powiem ze dzieje sie z dzieckiem to powiedza ze normalne
Wiesz, że czasem tak lepiej. Ja przynajmniej tak uważam. U nas dmucha się na zimno, zupełnie nie potrzebnie. W IRL ludzie tez zyją i mają się dobrze
Daj znać po wizycie co tam położna powiedziała
Cytat:
australia fajne puzzle pokazywała zabcia kiedyś na fb. Śliczne były. Spróbuję Ci odnaleźć. Ale one chyba z aliexpres były.

Te z cyferkami są powszechnie dostępne i ostrzegam, że jak dziecko starsze to wyciąga je zawsze i wiecznie leżą rozwalone
O tak Ja wyciągnęłam i mam teraz wieczny burdel w domu, puzle są wszędzie, starsza wyciąga je nawet spod pupy Hani
Cytat:

Są takie bez elementów w środku i takie właśnie rozważałam... Np. tu są http://allegro.pl/puzzle-piankowe-du...564841386.html
Kurde że też wczesniej ich nie dostrzegłam... A przy pierwszym dziecku sobie pomysłałąm, fajne te z cyferkami, dziecko przy okazji będzie miało układanki i się będzie uczyć. Trele morele Jedyne co starsza umie, to je rozwalać Mówię jej "Zosiu, poukładaj teraz puzle bo bałagan jest" A ona do mnie "Nie umiem, mała jestem!" Cfaniara
Cytat:

My jutro szczepienie pierwsze A Hani cos w nosku furgocze
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 13:32   #2175
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66805371]Hejoł
Wpadłam sie pochwalic, że moja kluseczka wczoraj sie przerwóciła sama na brzuszek i dzisiaj robi to juz całkiem świadomie

Kurde że też wczesniej ich nie dostrzegłam... A przy pierwszym dziecku sobie pomysłałąm, fajne te z cyferkami, dziecko przy okazji będzie miało układanki i się będzie uczyć. Trele morele Jedyne co starsza umie, to je rozwalać Mówię jej "Zosiu, poukładaj teraz puzle bo bałagan jest" A ona do mnie "Nie umiem, mała jestem!" Cfaniara

My jutro szczepienie pierwsze A Hani cos w nosku furgocze [/QUOTE]
Brawo Haniu!

Cudna

Spokooojnie, będzie dobrze!
Stary 2016-10-26, 15:19   #2176
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Po szczepieniu humor narazie dopisuje oby tak już zostało.
Miałam robić na obiad placki z ala ziemniaczane z cukini ale tesciowa zadzwonila ze robi dla nas pierogi obiad na 2 dni z głowy.

Wyprzedaze tez sa w 5 10 15. Smyka na szybko wczoraj przejrzałam to juz co fajniejsze to przebrane.
Stary 2016-10-26, 15:20   #2177
fiazo
Zakorzenienie

Sliweczka nie ma to jak dobra motywacja

Dzanet brawo za przewroty

Synek
Stary 2016-10-26, 16:13   #2178
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Mnie się wyświetla promocja do -50% na żółto....
Cytat:
http://www.smyk.com/promocje/super-r...ter_26.10.2016

Chyba o to chodzi - wybrane ubrania i buty do -50%
Dla mnie nic ciekawego, bo obkupiłam się wtedy przy tamtej promocji
Faktycznoe teraz na telefonie widzę na żółto a wcześniej na kompie nie widziałam;o ciekawe czemu.

Dzanet super że się swiadomie kręci!
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 16:58   #2179
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Byliśmy w Ikea. Oczywiście pieniądze wydane nie wiadomo na co😜

Kasia kciuki, żeby dobry humor po szczepieniu dopisywał.

Cytat:

Śliweczka ty spryciulo. niech się resztą forum od ciebie uczy. U nas puzzle piankowe przyciągnęły koty. Kolejna rzecz do drapanie

Cytat:

Si dziś nasze chłopaki kończą 19tygodni.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66805371]Hejoł

Przeczytałam dyskusję na temat chrzcin. Zgadzam sie z większością dziewczyn i jednak nic więcej do dyskusji już nie dodam

Zerknęłam na te siatki z ciekawości... hm... to moja jest chyba powyżej tego 97centyla.
I mam nadzieję, że jednak do 10mc nie potrai swojej masy urodzeniowej bo musiała by ważyć 12,6kg trochę sporawo

Wiesz, że czasem tak lepiej. Ja przynajmniej tak uważam. U nas dmucha się na zimno, zupełnie nie potrzebnie. W IRL ludzie tez zyją i mają się dobrze
Daj znać po wizycie co tam położna powiedziała

O tak Ja wyciągnęłam i mam teraz wieczny burdel w domu, puzle są wszędzie, starsza wyciąga je nawet spod pupy Hani

My jutro szczepienie pierwsze A Hani cos w nosku furgocze [/QUOTE]

Brawa dla kluski za obroty 👏
Kciuki za szczepienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-26, 18:22   #2180
fiazo
Zakorzenienie

Wyszłam koło 18 do Biedry i żałowałam że sama, takie fajne powietrze, wiatr ucichł i o dziwo ciepło, nie to co w dzień było.

Synek
Stary 2016-10-26, 18:39   #2181
ania230
Zakorzenienie

Dzień U mnie minął szybko. Dzisiaj spacer w chuscie. Parę rzeczy kupiłam w sh dla siebie sweter i spodnie.

Narożnik przyszedł i jest super

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 18:40   #2182
australia87
Zakorzenienie

Ale u nas ryki przy zasypianiu, kiedy to się skończy? Zasnęła godzinę temu w wózku, bo inaczej nie szło jej uspokoić Mam nadzieję, że to skok, a nie, że coś dolega
Stary 2016-10-26, 18:53   #2183
ania230
Zakorzenienie

U nas zasypia O 22-23 masakra nie ma już snu od razu po kąpieli

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Wrzuciłam to co mi się spodobało. Dzisiaj zrobiłam segregacja i kupiłam 4 rzeczy. Reszta poczeka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-10-26, 18:55   #2184
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja juz sie nie moge doczeka wyjazdu do ikea moze w polowie listopada sie uda jak będziemy w Wawie bo blizej nas jeszcze nie ma

Moje dziecko już spi mam nadzieje ze noc bedzie jak kazda inna.
Ania a moze Mai trzeba ostatnia drzemke jakos zabrac stopniowo zeby wam szybciej na noc zasypiala?
Stary 2016-10-26, 19:03   #2185
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy w Ikea. Oczywiście pieniądze wydane nie wiadomo na co😜

Kasia kciuki, żeby dobry humor po szczepieniu dopisywał.

Śliweczka ty spryciulo. niech się resztą forum od ciebie uczy. U nas puzzle piankowe przyciągnęły koty. Kolejna rzecz do drapanie

Si dziś nasze chłopaki kończą 19tygodni.

Brawa dla kluski za obroty 👏
Kciuki za szczepienie

O ja do Ikei mam bardzo daleko i dobrze, bo bym tam wszystkie pieniądze świata zostawiła
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dzień U mnie minął szybko. Dzisiaj spacer w chuscie. Parę rzeczy kupiłam w sh dla siebie sweter i spodnie.

Narożnik przyszedł i jest super

No to w nocy Maja do łóżeczka a Wy "próbujcie"

Stary 2016-10-26, 19:05   #2186
Paulinagm
Zadomowienie

Jestem na tel i nie wszystko pamietam co sie chcialam odnieść

Ceny niani z tego co kojarze z roznych grup na fb w warszawie zaczynaja sie od 13 /godz wiec zazdroszczę tych 10-11 mnie sie bardziej oplaca siedziec na wychowawczym, bo niani musialabym oddac cala pensje i jeszcze by braklo ;(

W smyku stacjonarnie widzialam miektore ciuszki maja żółta tabliczke -50% ale jakos nic mnie nie zachwycilo niestety. Ja to sie juz nie moge doczekac jakichs swiatecznych kolekcji

Dzanet, a Hania juz podwoila mase? No wiesz, chyba tak ogolnie dzieci potrajają w okolicach 10 msc, jak bedzie klocuszkiem to nic, waxne zeby zdrowa byla
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 19:34   #2187
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Jestem na tel i nie wszystko pamietam co sie chcialam odnieść

Ceny niani z tego co kojarze z roznych grup na fb w warszawie zaczynaja sie od 13 /godz wiec zazdroszczę tych 10-11 mnie sie bardziej oplaca siedziec na wychowawczym, bo niani musialabym oddac cala pensje i jeszcze by braklo ;(

W smyku stacjonarnie widzialam miektore ciuszki maja żółta tabliczke -50% ale jakos nic mnie nie zachwycilo niestety. Ja to sie juz nie moge doczekac jakichs swiatecznych kolekcji

Dzanet, a Hania juz podwoila mase? No wiesz, chyba tak ogolnie dzieci potrajają w okolicach 10 msc, jak bedzie klocuszkiem to nic, waxne zeby zdrowa byla
Tak, podwoiła waży teraz jakoś 8,4 a urodziła się z 4,19

Teraz już tak szybko przybierać nie beda, mam nadzieję
Jutro idziemy do przychodni na szczepienia, ciekawa jestem co powie pediatra. Ona ślepo zapatrzona w tabelki i te całe centyle, to dla niej najważniejsze. Już przy Zosi mi.mówiła że ma 1,5nadwagi haha na cycku w 3mc życia. Hania waży jeszcze więcej niż wazyla Zosia
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 19:36   #2188
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:

Bo mi aplikacja pokazała że z 75 centyla jesteśmy teraz w 25 i się oczywiście zaczęłam przejmować. A że od kilku dni prawie wszystkie dzieci wam się już obracają a mój nie, to sobie coś ubzdurałam, że może za mało je i nie ma siły się obracać. Acz teraz jak o tym myślę, to chyba rzeczywiście przesadzam, bo jakoś moje dziecko miało siłę mnie kopać przy kąpieli.Eh tak to jest jak człowiek sobie sam zmartwień szuka
Moje się też jeszcze nie przewracają, chyba piszą te dziewczyny, których dzieci się przewracają i stąd wrażenie, że wszystkie. Nie ma co pośpieszać, zrobią wszystko w swoim czasie.

Cytat:

Co tu tak cicho? Wstawać wreszcie!
Pogoda nie nastraja niestety, ciemno, mży... No ale Ignaś zarządził 0 7:00 początek dnia, więc co zrobić?
U mnie takie zarządzenie wychodzi codziennie, czasem sa tylko łaskawe i pośpią do 7:30.

Cytat:

Chudziaszku zazdraszczam ikei., bardzo lubię tam buszować 😁 Ja mam najbliższą w katowicach- ponad 60 km wiec raczej rzadko bywamy...
Wiesz, my mamy w Poznaniu, ale na drugim końcu miasta i wychodzi prawie 30 km

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 19:59   #2189
Asiek121
Zakorzenienie

Udało nam się dzisiaj pobrac siuśki do woreczka za 1szym razem ! i wyszło ok

Moja przyjaciółka (od przedszkola) przeprowadza sie do Wrocka i to obok na Gaj także będzie weselej

Nadia śpi od 20 standardowo, ale juz 3x sie budziła bo smoczek

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Wczoraj byliśmy u gastroenterologa (180zl wizyta) i nie dowiedziałam się nic tylko zirytowałam Poszłam z problemem nawracających kolek i zaparć i niepokoju dziecka, a nasłuchałam się o tym, że Jest na 3 centylu i musimy w nią wmuszać jedzenie, chociaż w 3 msc podwoiła masę urodzeniową, waży 5100 a urodziła się 2080g

nasza pediatra powiedziała, że waży dobrze i ważne , ze przybiera i ma jeść tyle ile chce

aa i ta lekarka wczoraj mrukała, że ma dziwnie dużą głowę. No chyba u kazdego niemowlaka jest taki efekt, wyszłam zniesmaczona i wkurzona;p Nawet nam recepty na mleko nie dała
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 20:21   #2190
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz sie nie moge doczeka wyjazdu do ikea moze w polowie listopada sie uda jak będziemy w Wawie bo blizej nas jeszcze nie ma

Moje dziecko już spi mam nadzieje ze noc bedzie jak kazda inna.
Ania a moze Mai trzeba ostatnia drzemke jakos zabrac stopniowo zeby wam szybciej na noc zasypiala?
W dzień ma jedną O 11 potem spacer 13-16 śpi potem O 17 albo 18 zasypia na 30 min.
Dzisiaj np usnela już o 20

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
O ja do Ikei mam bardzo daleko i dobrze, bo bym tam wszystkie pieniądze świata zostawiła

No to w nocy Maja do łóżeczka a Wy "próbujcie"
Haha w końcu nic nie skrzypi

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Fiazo co Ci przyszło?
Ja czekam na 2 czapki,komin i czapka,firanki,torebka,bu ciki ocieplane na zimę dla Mai,czapkę dla siebie. I te rzeczy z wish:P

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-10-26 o 20:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości