![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Australia brawo za kreatywnosc.
Haneczka przejdzie Hani i znowu bedzie ladnie spac ![]()
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
edit> Chociaż za trójkę to jednak faktycznie trochę mało ![]() ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-10-26 o 09:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my też po szczepieniu u nas 5800g waży i powiedziała pielęgniarka że ok, ale mamy zadzwonić dziś do hematologa i zapytać czy na rotawirusy możemy szczepić przy zdiagnozowanej neutropeni Cytat:
![]() co do chrztu to mi się nie podoba praktyka kościoła i niektórych księży, przecież Bóg wybacza wszystko, ważne jest by człowiek miał skruchę, czasami nie może być wszystko jak chcemy miałam w rodzinie tak, że ksiądz nie chciał się zgodzić na chrzestną bo nie miała ślubu kościelnego, powiedzieli rodzice że w takim razie idą chrzcić tam gdzie nie będzie problemu ksiądz robił i momentalnie ksiądz zmienił zdanie mam znajomych którzy wzięli ślub kościelny tylko dla rodziców gdzie oboje twierdzą, że to była farsa - jest sens ? teraz swojego dziecka nie chcą ochrzcić, są zdania "niech dziecko samo wybierze" i szanuje ich zdanie bo jeśli oni nie praktykują to jak mają przekazać wiarę dziecku Cytat:
ja mam ciężki tydzień, siły muszę nabrać na nowo do działania, jestem zmęczona że muszę o wszystkim pamiętać, myśleć i załatwiać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Australia dzięki za linka do puzzli. Takie właśnie chciałam tylko szukać mi się nie chciało ![]() Fiazo Ty to w ogóle jesteś moja bohaterka, ze tak super ogarniasz mimo, że Tomaszek jest wymagającym dzieckiem ![]() Aniu dziewczyny dobrze piszą. Najważniejsze, że Maja zostanie ochrzczona ![]() Chudziaszku trzymam kciuki za nianię ![]()
#2165 |
Konto usunięte
|
Mój mąż uznal ze dzisiaj nie idzie pracować przy pokoju bo się mu nie chce no to ja mu od razu wreczylam nakarmione dziecko, ogarnelam kuchnie, qstawilam pranie. On się męczył z usypianiem, chcial żebym małego przejęła a ja wredna se poszlam liście pograbic. Maly usnal mu na klacie a ja do domu po kaske i do biedry 😊
Jak wróciłam to nosil małego a on się strasznie darl...Wzielam go i od razu się uspokoił. Mąż stwierdził ze jednak idzie cos porobić 😂 Ignaś jak marudzi okolo. 18 to idzie jeszcze na krotka drzemkę zwykle przy cycu. Wytrzymuje wtedy spokojnie do 20. Potem kapiel i nak nie jest wlasnieprzemeczony to łatwiej sam zasypia. Budzi się i tak ostatnio przed 7... Ja sobie te puzzle piankowe podaruje. Pamiętam ze one bardzo przyciągały kocie włosy 😒 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
My zaraz na szczepienie jedziemy, od dwoch dni mam stresa juz. Po ostatnich rota brzuch Oliwke bolał mam nadzieję ze tym razem obejdzie sie bez bólu i placzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |||||
Ania
|
Cytat:
![]() Oj dzieci w przeróżny sposób potrafią zasypiać...Pamiętam, że było kilka dzieci, które trzeba było przykryć całe kołdra i tak usypiały, później tylko przeciągałyśmy kołdrę w dół ![]() ![]() Co do pogrubionego: i pomyśleć, że zawsze się cieszyłam z tej zmiany czasu ![]() Cytat:
No ale czasy się też zmieniają więc i zarobki ![]() No moja Hania też właśnie śpi o 20.00 już. Ale w sumie dzięki temu mam wieczór dla siebie ![]() Cytat:
![]() Ale myślę o większości z Was, że macie sto razy gorzej, więc... Cytat:
![]() Ja mam taka koleżankę, która uważa się za ateistkę, a planowała wziąć ślub z partnerem w kościele...- on też nie szczególnie wierzący- bo uwaga, podoba jej się taki ślub....Biała suknia, kościół...ech ![]() No ale sa tacy, a dla mnie to juz głupota..ślub się bierze dla siebie, nie dla innych.. Cytat:
![]() ![]() Nie ma to jak zmotywować faceta ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nooo godzina gratis - kiedyś moja ulubiona zmiana czasu! A teraz? Zobaczymy ![]() Jest tu jakaś specjalistka od risotto? No w życiu go nie jadłam, a jakoś tak mnie naszła ochota ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przyszedł mi sms, że w Smyku znów jakieś wyprzedaże... Nawet nie zaglądam ![]()
![]() |
#2170 | ||
Zakorzenienie
|
Śliweczko, ja ogladalam o tych ślubach. Czego to już nie wymyśla.
Tzn.moze nie dziwi mnie fakt, że ludzie w ten sposób się poznają ale ślub z zupełnie nieznana osoba? Ale jak powiedziała jedna z dziewczyn - to tylko cywilny. Szkoda, że ludzie w ten sposób podchodzą do tematu małżeństwa ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Rozeznanie
|
Chudziaszku, mi wychodzi że dziś już 19 tyg skończone.?
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba o to chodzi - wybrane ubrania i buty do -50% Dla mnie nic ciekawego, bo obkupiłam się wtedy przy tamtej promocji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wyświetla promocja do -50% na żółto....
#2174 | |||||
Konto usunięte
|
Hejoł
Wpadłam sie pochwalic, że moja kluseczka wczoraj sie przerwóciła sama na brzuszek i dzisiaj robi to juz całkiem świadomie ![]() ![]() ![]() Przeczytałam dyskusję na temat chrzcin. Zgadzam sie z większością dziewczyn i jednak nic więcej do dyskusji już nie dodam :P Cytat:
I mam nadzieję, że jednak do 10mc nie potrai swojej masy urodzeniowej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Daj znać po wizycie co tam położna powiedziała Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My jutro szczepienie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66805371]Hejoł
Wpadłam sie pochwalic, że moja kluseczka wczoraj sie przerwóciła sama na brzuszek i dzisiaj robi to juz całkiem świadomie ![]() ![]() ![]() Kurde że też wczesniej ich nie dostrzegłam... A przy pierwszym dziecku sobie pomysłałąm, fajne te z cyferkami, dziecko przy okazji będzie miało układanki i się będzie uczyć. Trele morele ![]() ![]() ![]() ![]() My jutro szczepienie ![]() ![]() ![]() Brawo Haniu! ![]() ![]() ![]() Spokooojnie, będzie dobrze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Po szczepieniu humor narazie dopisuje oby tak już zostało.
Miałam robić na obiad placki z ala ziemniaczane z cukini ale tesciowa zadzwonila ze robi dla nas pierogi ![]() Wyprzedaze tez sa w 5 10 15. Smyka na szybko wczoraj przejrzałam to juz co fajniejsze to przebrane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzanet super że się swiadomie kręci! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Wtajemniczenie
|
Byliśmy w Ikea. Oczywiście pieniądze wydane nie wiadomo na co😜
Kasia kciuki, żeby dobry humor po szczepieniu dopisywał. Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66805371]Hejoł Wpadłam sie pochwalic, że moja kluseczka wczoraj sie przerwóciła sama na brzuszek i dzisiaj robi to juz całkiem świadomie ![]() ![]() ![]() Przeczytałam dyskusję na temat chrzcin. Zgadzam sie z większością dziewczyn i jednak nic więcej do dyskusji już nie dodam ![]() Zerknęłam na te siatki z ciekawości... hm... to moja jest chyba powyżej tego 97centyla. I mam nadzieję, że jednak do 10mc nie potrai swojej masy urodzeniowej ![]() ![]() ![]() Wiesz, że czasem tak lepiej. Ja przynajmniej tak uważam. U nas dmucha się na zimno, zupełnie nie potrzebnie. W IRL ludzie tez zyją i mają się dobrze ![]() Daj znać po wizycie co tam położna powiedziała O tak ![]() ![]() Kurde że też wczesniej ich nie dostrzegłam... A przy pierwszym dziecku sobie pomysłałąm, fajne te z cyferkami, dziecko przy okazji będzie miało układanki i się będzie uczyć. Trele morele ![]() ![]() ![]() ![]() My jutro szczepienie ![]() ![]() ![]() Brawa dla kluski za obroty 👏 Kciuki za szczepienie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Wyszłam koło 18 do Biedry i żałowałam że sama, takie fajne powietrze, wiatr ucichł i o dziwo ciepło, nie to co w dzień było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Dzień U mnie minął szybko. Dzisiaj spacer w chuscie. Parę rzeczy kupiłam w sh dla siebie sweter i spodnie.
Narożnik przyszedł i jest super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Ale u nas ryki przy zasypianiu, kiedy to się skończy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
U nas zasypia O 22-23 masakra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Wrzuciłam to co mi się spodobało. Dzisiaj zrobiłam segregacja i kupiłam 4 rzeczy. Reszta poczeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Rozeznanie
|
Ja juz sie nie moge doczeka wyjazdu do ikea moze w polowie listopada sie uda jak będziemy w Wawie bo blizej nas jeszcze nie ma
![]() Moje dziecko już spi mam nadzieje ze noc bedzie jak kazda inna. Ania a moze Mai trzeba ostatnia drzemke jakos zabrac stopniowo zeby wam szybciej na noc zasypiala? |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
Jestem na tel i nie wszystko pamietam co sie chcialam odnieść
![]() Ceny niani z tego co kojarze z roznych grup na fb w warszawie zaczynaja sie od 13 /godz wiec zazdroszczę tych 10-11 ![]() W smyku stacjonarnie widzialam miektore ciuszki maja żółta tabliczke -50% ale jakos nic mnie nie zachwycilo niestety. Ja to sie juz nie moge doczekac jakichs swiatecznych kolekcji ![]() Dzanet, a Hania juz podwoila mase? No wiesz, chyba tak ogolnie dzieci potrajają w okolicach 10 msc, jak bedzie klocuszkiem to nic, waxne zeby zdrowa byla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz już tak szybko przybierać nie beda, mam nadzieję ![]() Jutro idziemy do przychodni na szczepienia, ciekawa jestem co powie pediatra. Ona ślepo zapatrzona w tabelki i te całe centyle, to dla niej najważniejsze. Już przy Zosi mi.mówiła że ma 1,5nadwagi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Udało nam się dzisiaj pobrac siuśki do woreczka za 1szym razem !
![]() ![]() Moja przyjaciółka (od przedszkola) przeprowadza sie do Wrocka i to obok na Gaj ![]() Nadia śpi od 20 standardowo, ale juz 3x sie budziła bo smoczek ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Wczoraj byliśmy u gastroenterologa (180zl wizyta) i nie dowiedziałam się nic tylko zirytowałam ![]() nasza pediatra powiedziała, że waży dobrze i ważne , ze przybiera i ma jeść tyle ile chce aa i ta lekarka wczoraj mrukała, że ma dziwnie dużą głowę. No chyba u kazdego niemowlaka jest taki efekt, wyszłam zniesmaczona i wkurzona;p Nawet nam recepty na mleko nie dała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj np usnela już o 20 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Fiazo co Ci przyszło? Ja czekam na 2 czapki,komin i czapka,firanki,torebka,bu ciki ocieplane na zimę dla Mai ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-10-26 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.