|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | |
Oby do wiosny
|
Dot.: Joga
Cytat:
![]() Mnie nie wadzą sztuczne, ale rozumiem ![]() No tak, to na pewno- czasem mocno się je naciąga przecież. Mnie się wałki marzą... ale koszt to ok 70 za sztukę, a chcę 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pochodzę najpierw, zobaczę do czego mogłabym taki pasek poużywać i jak - wtedy kupię. Widzę, że pomógłby mi na przykład rozciągnąć nogi, ale najpierw protestuję na takich jakie są w szkole, wtedy będę wiedzieć jakie mi się spodobają. A są jakoś specjalnie wypełniane takie wałki, mieć konkretny wymiatr? Mama kupiła kiedyś sobie do snu, żeby się lepiej ułożyć, kiedy kręgosłup boli, zapłaciła chyba 30 zł. Prawdopodobnie w Jysk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
Ja widziałam na olx zestaw do jogi - bolster,mata, koc, pasek, pianka, klocek za 100 zł. Dla kogos poczatkującego to fajna opcja.
![]() Tak sobie mysle, że pewnie nie jest problemem uszyc taki wałek jak ktos ma zdolności.
![]() |
#2194 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Można sobie pomóc okładając go ręcznikiem, a potem się przyzwyczajasz. Ja to się śmieję, ze joga uczy czerpania przyjemności, z twardych przedmiotów wbijających Ci się w ciało ![]() A pasek do czego? Oj do wieeeeelu rzeczy. W domu jak robię praktykę to w zasadzie stale korzystam. Na przykład do tego: ![]() Lub choćby przy skłonie, gdy nie sięgasz dłonią do stopy, bierzesz pasek, dociągasz się nim i nagle magicznie stopa złapana ![]() Wałki sa różne. Niektóre mają wypełnienie z łuski gryki inne z włókniny (bawełna). Ma to około 60-70 cm długości i ok 30 średnicy. Sa dość twarde zbite. Raczej w Jysku nie dostanie się czegoś co by się nadalo jako wałek do jogi. Probowałam w domu zwijać koc w rulon, ale to za miekkie jest, ![]() Cytat:
![]() Zdolności tu akurat żadne, raczej wypełnienie. Czy to się opłacać będzie? Wątpię. Materiały ostatnio strasznie drogie, więc przestałam szyć |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A klocki lubię, ale nie pod głowę - nie mogę mieć żadnego ucisku w tych okolicach, bo od razu mam migrenę, więc nie lubię stania na głowie ani opierania jej na wałku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Tak! W celach relaksacyjnych układam się jak w okręcie, zakładając pasek na głowę i stopy, ręce luźno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2198 |
Oby do wiosny
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Przyczajenie
|
ja też się zmobilizowałam, po cały dniu przy kompie w pracy a potem w domu podczas pisania artykułow na bloga xxx placy mi wysiadały, ale siostra przyszła z pomocą i razem zaczęłyśmy chodzić na jogę!
Teraz nie wyobrażam sobie tygodnia bez min 2 sesji ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-07-02 o 10:48 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Przyczajenie
|
Hej, wybaczcie, że tak od czapy, ale może ktoś mi sprawę rozjaśni.
Od jakiegoś czasu myślę o tym, żeby zacząć chodzić ja jogę - nie mam świetnej kondycji, ale też nie potrzebuję zrzucić na wadze. Mam bmi 18,9 - nie narzekam. Mimo wszystko doszłam do wniosku, że nie mogę być takim kartoflem i czas by było ruszyć się, trochę porozciągać, tym bardziej, że mam problemy z kręgosłupem. Tak oto drogą eliminacji doszłam do tego, że "a może joga". Próbowałam tego kiedyś, jak jeszcze chodziłam do liceum, ale mnie i koleżance bardzo było śmieszno i rechotałyśmy, zamiast się skupić na medytacji. Poza tym mam wątpliwości, czy joga faktycznie coś zmieni, czy to nie będzie po prostu nudne i męczące. A że karnet nie jest tani, to chciałabym zapytać Was, entuzjastki jogi, dlaczego Wam się to podoba i jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym lubie jogę bo dodaje mi energi, jest tak rozbudowana forma aktywnosci ze mimo wielu lat praktyki jest dla mnie wyzwaniem, że moge wybrac rodzaj jogi, nigdy sie nie nudze. Jesli nie odpowiadaja mi jakies zajecia zawsze moge szukac innych bo nie ma jednej jogi i to sprawia ze mozna ja poznawac latami . Mozna ja potraktowac jako sport , ( ashtange np) dla sportu , schudnięcia wytrzymałości , albo jako delikatny rodzaj aktywności fizycznej, element dnia.. Co kto lubi. Czy ty polubisz joge, nie wiem. Warto kupic karnet na miesiac, jak Ci sie nie spodoba mozesz wybrac inny rodzaj aktywnosci ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
być może wątek czytają jakieś Łodzianki, dlatego wrzucam informację:
jutro o 10 joga w parku Źródliska o 13 w parku na zdrowiu i tak przez wszystkie najbliższe weekendy ![]() nie wiem czy przy tym upale się jutro wybiorę, ale ogólnie zajęcia polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
Przyczajenie
|
Loyd, planuję wykupić karnet "fitness", w ramach którego można sobie wybrać dowolne zajęcia w poszczególnych tygodniach. Więc jeśli ta joga okaże się klapą, to następnym razem pójdę na zumbę albo coś takiego. Ale chcę się zorientować najpierw wśród ludzi, którzy już trochę ćwiczą - czy warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Nie depcze krokusów
|
W tym wątku siedzą osoby, które twierdzą, że warto, inne tylko wpadają i wypadają
![]() Mnie joga pomogła: - pozbyć się chronicznego zapalenia korzonków - wyregulować cykle miesięczne
![]() |
![]() |
#2205 |
Konto usunięte
|
U nas tez zaczela sie joga w parku, zajecia rano wiec jeszcze przed fala upalu, ja jestem zachwycona!
![]() Ja korzystam ze wspolnych paskow i kostek ale chyba pomysle nad kupnem tez swojego jak tak poczytalam co pisalyscie wczesniej ![]() Wysłane z jeżynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poważnie myślę o kupnie chociaż swojej maty, to mogę wtedy spokojnie ćwiczyć też w domu - do tej pory kombinuję z kocem, ewentualnie na panelach, ale ślizgam się bo niesamowicie pocą mi się dłonie... Możecie zdradzić jakąś sztuczkę na pocące się dłonie? Gdyby nie to, to na pełnym luzie mogłabym robić chociażby psa, a tak to nie daję rady, bo się rozjeżdżam :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2207 |
Konto usunięte
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5198276 0]Ja ostatnio się przyjrzałam paskom u mnie w szkole i... No brudne są, no.
Poważnie myślę o kupnie chociaż swojej maty, to mogę wtedy spokojnie ćwiczyć też w domu - do tej pory kombinuję z kocem, ewentualnie na panelach, ale ślizgam się bo niesamowicie pocą mi się dłonie... Możecie zdradzić jakąś sztuczkę na pocące się dłonie? Gdyby nie to, to na pełnym luzie mogłabym robić chociażby psa, a tak to nie daję rady, bo się rozjeżdżam :/[/QUOTE] Puder babydream, albo rękawiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Konto usunięte
|
Moze masz za duze rekawiczki? Ja mam dopasowane idealnie do dloni i ani dlon mi sie nie przesuwa w rekawiczce ani rekawiczka po macie.
Wysłane z jeżynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2211 |
Konto usunięte
|
Hmmmmm... Może problem jest w tym, że to takie rękawiczki bez palców? Za duże nie są, bo ciężko mi się je nakłada i są bardzo dopasowane do dłoni - mniejszego rozmiaru z resztą już nie było
![]() Swoją drogą, czy możecie polecić sprawdzony sklep internetowy ze sprzętem do jogi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2212 |
Nie depcze krokusów
|
Polecam puder do pielęgnacji... kotów. Serio
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5198696 8]Hmmmmm... Może problem jest w tym, że to takie rękawiczki bez palców? Za duże nie są, bo ciężko mi się je nakłada i są bardzo dopasowane do dłoni - mniejszego rozmiaru z resztą już nie było
![]() Swoją drogą, czy możecie polecić sprawdzony sklep internetowy ze sprzętem do jogi? ![]() Ja też mam bez palców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2214 |
Konto usunięte
|
Ja tez mam bez palcy rekawiczki treningowe takie na silownie. U mnie puder sie nie sprawdzil, bo jak dlonie mi sie spocily to sie walkowal. Ale kazdy musi znalezc swoj sposob
![]() Wysłane z jeżynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie udalo mi sie wbic na Jogę nad Leną( na molo miejskim), niestety obowiązywały zapisy
![]() |
![]() |
#2216 |
Oby do wiosny
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;5198336 1]W rękawiczkach dłoń mi się też przesuwa, tak jakby zjeżdża mi rękawiczka. Spróbuję pudru, dzięki
![]() Ja też uzywam pudru- zwykły talk daje radę ![]() Szkoda że się nie udało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 |
Konto usunięte
|
Byłam pierwszy raz na jodze, było super
![]() ![]() Wykupiłam karnet i od dziś asanuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Oj łabędź nie jest prosty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Konto usunięte
|
Vinyasa - któraś z Was zna, lubi? Jakie są Wasze ulubione rodzaje jogi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
Nie depcze krokusów
|
Lubię, daje szybko efekty. Można się spocić.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.