|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
Głupia... tak jak i ja tylko ja odkurzyłam i raz umyłam, więcej bym nie zniosła. Cytat:
Cytat:
a pytanie z ciekawości mam - wyciągasz kolczyki do porodu?Sprawdziłabym, to raczej nie wody (bo one nie są upławami), ale może faktycznie czop... |
|||
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Lady.Ostatnio w piątek pisała.
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38266450]No jak za co? ćwiczy szarpanie strun gitary za pomocą twojej szyjki :d
Głupia... tak jak i ja tylko ja odkurzyłam i raz umyłam, więcej bym nie zniosła. ojjjj to trzymam, trzymam! E tam, piłeczka a pytanie z ciekawości mam - wyciągasz kolczyki do porodu?Sprawdziłabym, to raczej nie wody (bo one nie są upławami), ale może faktycznie czop...[/QUOTE] Szaja, a ten czop to moze odejsc nawet kilka tygodni przed porodem tak??? Gdzies slyszalam tez, ze jest taki galaretowaty...
|
#2194 |
|
Konto usunięte
|
Tak, może i 2 tygodnie wcześniej iść, kawałkami, ale raczej odchodzi na kilka dni max. wcześniej i jako galaretka. no i jest przeźroczysty, może być podbarwiony krwią.
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta-gdzie to foto z figurą i stroikiem?
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
ja też szukam. Wchodzę do klubu i też niiii ma
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy z brzuszkiem za ciepłe słówka.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38266450]No jak za co? ćwiczy szarpanie strun gitary za pomocą twojej szyjki :d E tam, piłeczka a pytanie z ciekawości mam - wyciągasz kolczyki do porodu?[/QUOTE] Hehehe, po tatusiu. A co do kolczyków, to pewnie będę musiała wyciągnąć na cesarkę... Bo na naturalny to nie wiem, czy trzeba i nie wiem, czy mam na niego jeszcze szansę. Więc się nie zastanawiałam, raczej wyciągnę. ![]() No właśnie.
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38266549]Tak, może i 2 tygodnie wcześniej iść, kawałkami, ale raczej odchodzi na kilka dni max. wcześniej i jako galaretka. no i jest przeźroczysty, może być podbarwiony krwią.[/QUOTE]
To u mnie nie zauwazylam galaretowatej konsystencji. Pocieszam sie, ze to moze jakies naczynko krwionosne peklo i stad ten kolor. No nic, ide jeszcze sprawdze czy jest bez zmian...
|
#2199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
sorki dziewczynki, ale najpierw miałam niespodziewanych gosci a potem internet odmawiał współpracy, ale juz sie chwale
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta ale laska z Ciebie no no
fiu fiu A stroik śliczny
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-23 o 19:02 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Wypompowana jestem po tych tabletkach (biorę Diphergan), strasznie chce mi się po nich spać i słaba jestem. No ale mówi się trudno, a w domu trzeba porobić przed świętami. Od rana byliśmy w Kościele, na zakupach i na myjni. Później sprzątaliśmy chałupkę, ja już dałam sobie luz, a mąż dzielnie walczy takiego ma powera dziś. Ugotował obiad, potem warzywa na sałatkę, posprzątał kuchnię, a teraz robi piernika wg przepisu naszej e_vel Złoty chłopak ![]() Marsi gratuluję urodzenia synka Pstryczku za Kubusia, żebyście szybciutko mogli wyjść do domku.Ewulka zdrówka Wam życzę i nie wyrywaj się na własne żądanie do domu. Teraz maleństwo jest najważniejsze. Sylwia i Black brzuszki śliczne i Wy takie zgrabnizny jesteście - tylko pozazdrościć. Na razie się żegnam, a jutro wpadnę złożyć Wam życzenia świąteczne. Buziaczki, nie przemęczajcie się za bardzo i byle wytrzymać do stycznia
|
|
|
|
#2204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() , Cytat:
bardzo ładnie wyglądasz
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku to trzymam mocno kciuki
![]() Marsi slodki ten Twoj tygrysek Black brzuszek faktycznie wydaje sie wiekszy od wczesniejszych zdjec ale jest piekny ![]() Sylwietta rowniez sliczny brzuszek ![]() Evel - dziekuje i nawzajem najlepszego dla Ciebie no i dla wszystkich Ew i Ewelin na jutrzejszy dzien zyczenia swiateczne chyba jeszcze uda mi sie wpasc jutro napisac wiec jeszcze nie pisze
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-23 o 20:54 |
|
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Chciałam Wam złożyć życzenia z racji, iż na pewno jutro nie miałabym okazji tutaj zajrzeć, więc życzę Wam aby te Święta, a także cały nadchodzący rok upływał Wam w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil, tych szczególnych zwłaszcza.. z dzidziusiem! ![]() Buziaczki kochane
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryku, ja tez trzymam kciuki, zeby Was jutro wypuscili
daj znac!Ja jestem wymeczona po dzisiejszych zakupach - jak zwykle zostawilam wszystko na ostatnia chwile i nie mam jeszcze 2 prezentow :/ Jutro z TZ nadrobimy. Nie wiem czy bede miala chwile, zeby jeszcze wejsc - zycze Wam wszystkiego dobrego z okazji swiat Trzymajcie sie dzielnie w dwupaku
|
|
|
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
BLACK, SYLWIETTA sliczne brzuchole, cudowne wrecz. Sylwietta mamy sukienki identyczne
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Eh nie wiem czy sobie wmawiam, czy się Mała jakoś słabiej rusza..
|
|
|
|
#2210 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, zjedz słodkie, połóż się na chwilę.
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym słodkim to ciężko, bo wiesz, że muszę się pilnować.
Ale pierniczę, pączka zjem, Już wolę mieć jeden wyższy wynik niż schizować. Kopnęła mnie przed chwilą, może taki dzień dzisiaj, bo miałyśmy bardzo ciężką noc, pisałam. Ja nie spałam, Ona też. Może odsypia biedactwo? |
|
|
|
#2212 |
|
Konto usunięte
|
Możliwe, no i jednak wiesz, na koniec ciąży dzieciuch może się lżej ruszać lub zwyczajnie - mniej miejsca więc lżej czujesz ruchy, bo to nie kopniaki będą.
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dzidzia też ostatnio jest spokojniejsza;] znowu się szykuje chyba u mnie bezsenna noc. Chcialam pospać w dzien, ale tzt mi nie dał, powiedzial żebym sie przemeczyla itd no i mial racje. No ale czuje ze to nic nie daaaa......... kurde, lałam sobie kompot i sobie na palca polałam wrrrrrrrrrr taki gorący ;p Pstryniu,, trzymam kciuki, za jutrzejsze wyjscie;*** Marsi, ach ten Twój bobo ;* zalece się do Twojej rady i będe wpierd...lać ile się da hahaha a tak serio to nie mam miejsca w brzusiu na tyle jedzonka juz abuuu ale na 3 bita i karpatke, rybke po grecku i pare pierozków to bede miec ahooooooooj!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-23 o 22:19 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah, nie stresuj się, mój mały tez mnie kiedys nastarszył.... moze ma dzien leniwca??? zaczep ją, słodkie zjedz jak Szaja pisala a blo wypij szklanke wody chłodnej- mojego zaraz po tym glupawka łapie. Dobrej nocki mamuski |
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dziewczyny ja się trochę martwię, bo dziś zaczęłam 38 tydzien, a któraś z Was pisała, że cc robi się po 37 tygodniu, a ja nie dostałam skierowania, a mam kilka wskazań do cc, kolejna wizyta 3 stycznia a termin mam na 6 stycznia. Ona powiedziała, że jak coś to mam dzwonić i ona zadzwoni do szpitala, jakie są wskazania do cc ale wiecie tak na telefon dziwne to - trochę się boję. Co mam robić?? Strasznie się boję. |
||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam tego pączka, poruszała się troszkę. Gdyby się w ogóle nie ruszała już bym była na IP, ale chyba jest dobrze.
Czekam jeszcze też na "nasze godziny" bliżej północy, wtedy zawsze Dziecię harcuje. Poprasowaliśmy z Tżcikiem trochę ubranek, jeszcze Nam trochę zostało, ale codziennie coś i w końcu będziemy na zero. Kurczę, nie znoszę prasować tetrówek, już to wiem
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, pewnie ma leniwca moja miala ostatnio dwa dni pod rzad,pisalam wam tu o tym a potem dwa dni pod rzad tak warriowala ze myslalam ze brzuch mi rozsadzi... Dzis tez rano harce a teraz troche mnie tylko podszczypuje w szyjke... cos mnie pobolewa w podbrzuszu ale w sumie nachodzilam sie dzis w tesco z wozkiem wiec teraz grzecznie leze ![]() Rano do Was zajrze jeszcze dobranoc
|
|
#2218 |
|
Lurker ;)
|
Wlasnie zastanawiam sie czy do porodu beda kazac mi wyciagnac kolczyk z jezyka
Co do ruchow dzidzi- Mala wariowala 2 dni dzien i noc a teraz kreci sie co jakis czas, wiec po szalenstwach pewnie dzieciaczki musza sobie odpoczac, nie ma co sie martwic na zapas, wazne ze co jakis czas daja znak
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też czasem ma dzień leniwca. To jak się dłużej nie rusza to zawsze ją zaczepiam,stukam w brzuch itp i przeważnie pomaga.
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ja już się kładę do łóżka. Jutro napewno jeszcze zajrzę tu Więc dobranoc wszystkim
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej, pojawiła się czkawka.
Uspokajam się chyba. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

jutro zrobia kolejne badania i bedzie wiadomo czy zostajemy czy wracamy do domku. Trzymajcie kciuki!
Już chyba za bardzo nie podrośnie mi ten brzuszek, ale i tak wystarczy, bo z mojej perspektywy jest ogromny. 

za Kubusia, żebyście szybciutko mogli wyjść do domku.