![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
dziękuję wszystkim za życzenia
![]() ![]() Urodzinki udane, zrobiłam lody domowe ( jagodowe i truskawkowe) tort bezowy z truskawkami i był grill w deszczu ![]() Orange_tree1 faktycznie eskulap nie ma już kontraktu z nfz ![]() jutro mam badanie krwi, mam nadzieje, że żelazo i mój sok z pokrzyw trochę polepszył wyniki ![]() dobranoc
#2192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się cały czas zastanawiam, czy organizować od razu łóżeczko, czy zostać tylko przy koszu Mojżesza i łóżeczko dokupić trochę później. ![]() Cytat:
![]() Kciuki za dobre wyniki badania, niech hemoglobina będzie zadowolona z soku. ![]() Dobranoc! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aktualnie mam taki płaczliwy czas, że wzruszam się nad wszystkim i boję się wszystkiego. Oglądam south parka, bo najlepiej mnie odmula. natalia_23- Wszystkiego najlepszego! ![]() Świniaczek- Super brzuszek! Ja też dołącze swój, moja pierwsza fotka na tym forum ![]() ![]() Edytowane przez navioe Czas edycji: 2016-05-29 o 23:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
A czy clotrimazolum można stosować w maści? Bo mi po luteinie na początku tak wysuszylo i swędziało, że raz posmarowałam i pomogło. Dodatkowo zrezygnowałam z wkładek, bo podobno sprzyjają infekcja a nosiłam w razie wypłynięcia. Stosuję femine laciblos chyba do higieny intymnej zamiast czegoś mocnego i widzę poprawę. A strasznie bałam się infekcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jak widać wszystko co na przewijaku plus moskitiera są z ikei. Obawiałam się, że ten przewijak będzie taki dość chwiejny, ale o dziwo jest bardzo stabilny. Wanienka zdecydowanie nie należy do dużych, ale wydaje się wystarczająca. Nawet jeśli, to 17 zł przeżyjemy ![]() ![]() ![]() ![]() Zgrabny masz brzuszek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | ||
Raczkowanie
|
Hej, hej!
Kupilam dzis nasutniki silikonowe z racji tego, ze nie do kazdej bluzki moge zalozyc biustonosz. Chcialam miseczki silikonowe, ale pani powiedziala, ze w moim rozmiarze niw produkuja ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli chodzisz na warsztaty do poloznej? Moja chyba nie robi. Bedzie przychodzic do domu. Zapisalam sie na to na darmowe warsztaty 3 czerwca, 30 czerwca oraz 2lipca na chustowe (te juz platne 80zeta od pary). Fajnie, bo rozne tematy beda poruszane-od laktacji do dbania o cialo po porodzie itp. Cytat:
ORANGE- bardzo niepokojace te Twoje bole :/ Moze jedz na IP nastepnym razem albo rzeczywiscie przyspiesz wizyte u gina. Wydaje mi sie, ze nie powinno az tak bolec. Mam nadzieje, ze wiecej sie to nie powtorzy ![]() FLORENCEE- fajnie, ze wypoczelas. To prawda, ze za wiele "nieaktywnych" atrakcji tam nie ma, ale z drugiej strony zawsze milo pobyczyc sie na plazy i zmienic powietrze, po prostu. PIERNIKU- mnie jeszcze miesiac temu zarzucali ciaze urojona ![]() ![]() ![]() SWINIACZKU- sliczny brzusio! Kacik przytulny ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-05-29 o 23:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jeść!!! Obudziłam sie i głód nie pozwala niz zasnąć. A jeszcze trochę muszę odczekać po leku. Do tego mucha ...bzzzzzz....bzzzzz. Uciekam z tej sypialni bo my 2 tutaj to za dużo. U nas będzie tylko łóżeczko w sypialni. Do tego przewijak na łóżeczko. Bobo dostanie moją komodę. Żeby wstawić tutaj cos więcej musielibyśmy albo wystawic nasze meble albo totalnie poprzestawiac. A wtedy nasze kinkiety na ścianie nad łóżkiem nie byłyby juz nad łóżkiem, albo nie mielibysmy dojscia do łóżka z każdej strony, albo łóżko pod oknem. Dlatego póki co opcja minimum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za wyniki.. Cytat:
super brzuszek Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
JA nie ma. Problemu ze wstaniem rano. Odeśpię po południu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a Ty nie to, że od 4 nie śpisz to jakoś mało piszesz ![]() jak uczciłaś nieskracanie się szyjki? wstałaś czy jeszcze się oszczędzasz? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dokładnie zgadzam się z Twoim zdaniem odnośnie baldachimu, z tym, że po trzech tygodniach już nawet wizualnie nie służy bo zakurzone to to, a u nas jeszcze zszargane przez kota ![]() oszczędzam się plus włączam w przygotowywanie posiłków w domu plus pozwolę sobie na krótkie wyjścia z domu..to tyle..wczoraj byłam przez 10minut u koleżanki ciężarnej w szpitalu ![]() ![]() ![]() jakies wizyty się szykują dziewczyny? Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-30 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłam z labu ![]() zona podejrzewam tak jak Pierniczek, że rodzinny może nie chcieć dać Ci leków i odeślę Cię do gina ![]() florencee super, że wypoczęliście! Cytat:
![]() Ja myślałam, że też ich już nie dostanę, bo oferta od piątku, ale na szczęście były ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Mąż wczoraj poczuł czkawkę Bobo. I nawet sam wiedział co to. Ja ie wiem czy on czasem nie czyta "literatury fachowej" bo niby pierwsze dziecko, niby nowość dla niego a czasami mnie zaskakuje. Jak wczoraj z tym rozpoznaniem czkawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- a może instynkt mu się obudził? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Czekam w przychodni. Poszłabym do gina gdyby nie był na urlopie.
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Tylko czasami on wie rzeczy o których nie mówi się na co dzień, które trzeba gdzies wyszukać. Ja mam wrażenie ze jego instynkt od samego początku jest inny niż moj. Jakby nie obciążony stresem, on sie cieszy tą ciążą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój tż też ostatnio się wykazał jakimiś informacjami z internetu,że niby szukał i zapamiętał co to tam było... justynkie dawno się nie odzywała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Moje Bobo chyba nie lubi jak mama ma leniwe dni. Albo bierze z niej przykład.
Cały weekend bardzo malo ruchu, sporadycznie, delikatnie. A jak jestem ba nogach od 5 albo biorę sie za jakąś robotę to szaleje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Cytat:
![]() I jak komoda? Pokażesz? ![]() Dzięki kochana za troskę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() spóźnione ale liczy się 3 dni przed i 3 dni po ![]() STO LAT, Kochana! Szczęśliwego rozwiązania, zdrowego, pogodnego Maluszka, duuuuuuuużo uśmiechu i szczęścia na co dzień!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam cukinię ![]() Cytat:
![]() My wczoraj pół dnia spędziliśmy nad jeziorem a popołudnie na grillu u znajomych. Było bardzo sympatycznie ![]() Wszystkie brzusie cudne! To i ja wstawię swój bębenek ![]()
![]() |
#2209 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej, Dziś zaczynam 29 tc
![]() ale to zleciało.... U Nas zapowiada się piękny dzień ![]() Dziś córki nie puściłam do pkola jedziemy do Wawy na kontrolę do laryngologa, wycieczka pociągiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brzunio mam że hoho i niestety upały już mi nie służą, wczoraj byłam taka padnięta, a byliśmy na grillu i siedziałam w cieniu ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Największe są oczywiście po 22 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Mam jeszcze jedną sugestię odnośnie prania w płatkach - trzeba dobrze je rozpuścić. Ostatnio wydawało mi się że jest okej, a przy wlewaniu do bębna widziałam takie małe fraglesy, przez co znów się zebrało mydło za uszczelką... choć już o wiele mniej niż za 1. razem ![]() Muszę dziś zrobić porządek w szafie. Może znajdę przy okazji coś, w co się jeszcze mieszczę ![]() Dostałam wczoraj od teściowej pyszne ciasto z truskawkami ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
#2211 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam (bo to latwoejsze niz dostabie się do wysokiej szafy) czy luźne 2 sukienki wrzuciłam czy zostawiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po porządkach w szafie na oko oceniłam wiele ubrań jako odpowiednie do bieżącej sylwetki,ale jak przyszło do ubierania to okazało się,że mocno niedoszacowałam swój brzuchol..ostatecznie mam dużo mniej ubrań niż mi się wydawało uważaj na nektarynki, ja też ostatnio w nich posmakowałam, ale miałam potem rewolucje żołądkowe-chyba mocno naszpikowane chemią są a miałam pisać - Orange - Ty się zastawiałaś nad irobotem odkurzającym - jeśli nie masz dywanów to znalazłam tańszy ale i słabszy odpowiednik, ale dla mnie na razie jest ok - mop viledy samomyjący..oprócz tego,że sam ogarnia podłogę to jeszcze stanowi niezłą atrakcje dla kota Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-05-30 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u koleżanki będzie wszystko w porządku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-05-30 o 08:10 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Tescie wyjechali na tydzien nad morze i zostawili nam pudla pod opieke. O ile w dzien jest spoko, o tyle w nocy wciaz szczeka ![]() Nie wyspalam sie, ale po 2 wpadlam na pomysl zatyczek do uszu i pomoglo ![]() Cytat:
u nas tez tylko lozeczko w sypialni. Ale podoba mi sie ten pomysl ![]() Cytat:
fajnie ze troche sie "uaktywnisz" Ja mam wizyte 2 czerwca, juz sie nie moge doczekac ![]() Cytat:
u mnie w biedrze w ogole nie bylo tej oferty ![]() A co do probiotykow to dobrze wiedziec co jakis czas stosuje, bo infekcje co chyle do mnie nawracaja ![]() A jesli chodzi o wkladki to faktycznie poteguja infekcje? Ja sie z nimi nie rozstaje, jakos nie potrafie... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2215 | ||||
Zakorzenienie
|
Widzę, że Pierniczek zerwał się ze smyczy!
![]() ![]() Cytat:
Super brzuszek! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() Z tymi wkładkami to zależy od naszej podatności na infekcje. Jak już używamy to często trzeba zmieniać i najlepiej wybrać bezzapachowe. Ja też używam na co dzień wkładek, bo musiałabym co chwila bieliznę zmieniać ![]() ![]()
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam wielką ochotę na kosz/kolyskę. Sypialnię mamy od południowej strony i teraz mamy tam 24-25 stopni. Zależało mi na czymś żeby zabrac Bobo choćby w ciagu dnia, a żeby miało miało swoje miejsce do spania. Stanęło na lezaczku tiny love. I jeśli będzie jeszcze cieplej to przeniesieniu sie za spaniem do salonu calej naszej 3.. Niestety samej baedzie mi ciezko przenosić w ciągu dnia łóżeczko.
A jak się lezaczek nie sprawdzi to dziadkowie kupili turystyczne. Wtedy będzie drewniane w sypialni i turystyczne pewnie w kuchni bo tam jednak najchłodniej. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Nie wyobrażam sobie ciąży bez wkładek. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Tija to ty pisałaś po założeniu krążka ze znalazlas jakieś większe wkladki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2218 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć Mamuski
![]() Tyle piszecie o zakupach w IKEI, że chyba tez się w końcu przejadę, choćby po małe ręczniki, a może coś jeszcze upatrzę. Wanienka wprawdzie odpada (będzie silikonowa, składana), stojący przewijak też (brak miejsca), ale jak znam siebie to i tak nakupie tam mnóstwo mniej lub bardziej przydatnych pierduł ![]() Cytat:
![]() Moja po porodzie tez będzie przychodzić do domu, a póki co wczoraj dostałam smsa, że w najbliższy piątek będą warsztaty z chustonoszenia czyli coś na co czekam ![]() 1) Omówienie opieki wg standardów. 2) Wyprawka – wybór kosmetyków. 3) Wyprawka – wybór ubranek. 4) Laktacja - czy warto? 5) Laktacja – nawał pokarmowy. 6) Laktacja –stymulacja i rozbudzanie laktacji. 7) Laktacja - pozycje do karmienia. 8) Laktacja w liczbach. 9) Laktacja – dieta mamy karmiącej. 10) Laktacja a alergie. 11) Przebieg porodu siłami natury. 12) Poród – radzenie sobie z bólem. 13) Poród – wsparcie osoby towarzyszącej. 14) Poród – planowane cięcie cesarskie. 15) Połóg – damy sobie z tym radę. 16) Połóg - wizyty patronażowe: położna, pediatra, pielęgniarka POZ. 17) Dokumenty do rejestracji dziecka (zgłoszenie urodzenia, meldunek, pesel, becikowe). 18) Plan porodu. 19) Ćwiczenia na fantomie – pielęgnacja noworodka. 20) Ćwiczenia na fantomie - kąpiel noworodka. 21) Noworodek - zjawiska adaptacyjne. 22) Noworodek - co się dzieje z moim dzieckiem (płacz, kolka, potówki, ciemieniucha…). 23) Szczepienia ochronne - kalendarz szczepień. 24) Kosmetyki w życiu matki i dziecka. 25) Kontrola wyników badań - karta ciąży. 26) Chustonoszenie - bezpieczeństwo matki dziecka. 27) Masaż noworodka. 28) Pieluchy wielorazowe – pokaz. 29) Foteliki samochodowe – bezpieczeństwo w samochodzie. 30) Zdrowy kręgosłup – zajęcia z fizjoterapeutą. Oczywiście niektóre tematy realizowane są po 2-3 za jednym zamachem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś początek mojego ostatniego tygodnia w pracy, w następny pon. będę się pakowac, a we wtorek juz tylko zwolnienie przywiozę. I z jednej strony sie nie mogę doczekać, a z drugiej już wiem, że smutno mi będzie bo ja po prostu kubie swoją praęe i ludzi, z którymi pracuję ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wymieniam w miare czesto, ale jakby nie one, to bielizne z 3x dziennie musialabym przebierac :/ Cytat:
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
Kurcze tych carefree nie lubię. Jakieś sztywne dla mnie sa. Ale mam rossmana pod nosem to może wejdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.