|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
dziś widziałam w lidlu fajne formy do muffinek chyba za 11 zł no i za tydzień będą różene formy sylikonowe a papilotki w pepco kiedyś widziałam
w zdrowej żywności powinny być http://allegro.pl/zywnosc-dla-dzieci-kaszki-99473 |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Ponad godzinę ją usypiałam
![]() ![]() ide zrobić coś na obiad potem Was poczytam ![]()
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do slodyczy to mam cwany plan hehe ![]() kupię kiedyś młodej coś ze sklepu absolutnie niedobrego typu wyrob czekolaadoopodobny, jakas gotowa gumowa drozdzoke a potem zrobie swoje by wiedziala ze domowe lepsze hehhe :P lupię piec, robić słodycze, owoce na fajne sposoby.. mysle ze wybierze to zamiast gotowych chemicznych przysmaków ![]() a jesli woli ze sklepu.. no cos, trzeba bedzie ograniczyc ale jak sie mowi..wszystko dla ludzi ![]() nie odmowie dziecku loda latem mimo iz wiem,ze sklad sredni,ale przeciez nie zrobie w domu i nie wezme w torbe termiczna na spacer hehhehe ![]() sama jako dzieciak jadlam domowe ciasta, blok czekoladowy,suszone jablka itd ale na wakacjach nie ominely mnie lody z butki czy gofry z gora bitej smietany ![]() byleby codziennie nie kupowac lizakow (nawet tych z apteki z witaminami bo to uczy zlych nawykow),raz na jakis czas spoko,jak mowie-wszystko dla ludzi ![]() są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem tu od jakichs 10 lat, na studia przyjechalam ![]() ![]() ![]() co do meza, to dobrze wymyslilas ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć planuję ciągle tam wrócić i żyyyyyć jak człowiek ![]() gratuluję odwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
axella, to pakuj siebie i Z!!!
![]() ![]()
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadam bo mlode cos wydziwia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok, poszkukam ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Teraz na tą zimę kupiłaś? Po ile ? ![]()
![]() |
#2231 | |||
Zakorzenienie
|
Jem obiad i Was czytam
![]() Agnes gratuluje!! I nocki i obrotów - a jednak Ninka to zdolniacha ![]() Dzięki za opinie o wkładkach - chyba kupię, może mi przypasują tak jak Tobie ![]() Sharp - ![]() Innocence -a powiedz czy Ty sama jesz słodycze? Chciałabym też małą bezsłodyczowo wychowywać ale sama się opycham i to jeszcze teraz kp i ona to w mleku dostaje więc to chyba będzie trudne ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Hmm my mamy też brokuła wprowadzać itd. ale skoro wy macie hipoalergiczne mleko - a to z jakiegoś powodu? nam też takie zalecali jak małą dokarmiałam na początku bo miała wysypkę po chusteczkach nawilżanych ale ogólnie nie ma stwierdzonej alergii więc będę normalnie wszystko wprowadzać co wolno. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu pierwszy raz zjadała CAŁĘ PÓŁ SŁOIKA jabłko&banan ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieźle z tym zwalczaniem dziecka i siebie...masakra, szkoda że Twój gin nie zwrócił uwagi na wyniki. Rób szybko badania i się zapisz gdzieś do lekarza żeby to zweryfikował. Czekamy z niecierpliwością na wyniki Przemusia! Masakra pół godziny obiad jadłam przez to czytanie ![]()
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja się nie łudzę że uda mi się odseparować małego od słodyczy
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale język niemiecki widzę, że umiałaś perfekt, chyba masz smykałkę do języków ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Wtajemniczenie
|
#2238 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i miło z ich strony, ze się wynieśli z domu i masz czas tworzyć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Jesteście szalone! Od wczoraj 10str naklepane
![]() Lenka kończy dziś 4 miesiące ![]() Z tej okazji zaczęła się w foteliku rwać do przodu jak do siadu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja moją przewijam zawsze przed pierwszym nocnym karmieniem, ale strasznie się właśnie nakręca i zastanawiam się czy tego nie odpuścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sam pasternak dostałaś ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-18 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze świeżych warzyw jadła wszystkie prócz groszku. Szpinak występuje razem z ziemniaczkami firmy hipp. Myślę jeszcze nad selerm, ale nie wiem kiedy sie daje, choć w niektóych słoiczkach występuje jako dodatek własnie.
![]() |
#2243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moja wlasnie jeczy, bo nie może zasnąć. powinnysmy isc na spacer, ale na zewnątrz leje ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- koniecznie metalowa? mam silikonowa i jest super. zajmuje mało miejsca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O selerze słyszałam, że to mocny alergen? Przyszła Sophie - zaraz będziemy testować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Clo - znalazłam cos takiego Hgb lub Hb - hemoglobina. Jest nośnikiem tlenu. Jeśli jest jej za mało, może to powodować podatność na infekcje, braku apetytu i uczucie zmęczenia. U zdrowego dziecka poziom hemoglobiny wynosi od 10,5 do 15 g/dl i w dużej mierze zależy od wieku (najniższy jest w 3.-4. miesiącu życia, gdyż szpik nie produkuje jeszcze odpowiedniej liczby erytrocytów, a kończą się zapasy z okresu płodowego). Jeśli poziom hemoglobiny spada poniżej normy, to dzieje się tak najczęściej z powodu niedoboru żelaza, czasem także witaminy B12 lub kwasu foliowego. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale numer. wzielam marude na kolana, czytam forum. myslalam, ze przykryta kocykiem troszkę sie zmuli i zasnie...a ona odkryla klawiaturę i SIEDZI. chwiejnie jej to wyszlo, ale miesnie brzusia daly rade ![]() ![]() i jeszcze jedno, jak czyscic nos bez wrzasku i zlosci? bo dzisiaj ewidentnie frida i ja wymiękamy...1:0 dla Neli ![]() Zgodze się z Tobą, mleko mamy jest najlepsze dla dziecka i nie ma mowy o braku witamin. Chyba ze w jakims naprawdę rzadkim przypadku ![]() Z tym napletkiem tez slyszalam taka teorie jak Twoja.. Gdzies w tv to bylo.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyczytałam na jakiejś stronie właśnie, tylko to jest według tego, że rozszerza sie dietę po 6 msc " Pierwsze warzywa niemowlaka to ziemniaki, kabaczek, dynia, awokado, marchew, następnie burak, kalafior, seler naciowy, zielona fasolka, szpinak i botwinka. Po około 10 miesiącu podajemy pomidory (wg norm jest to owoc!), brukselka, kapusta, cebula, kukurydza, sałata i por." Diabli nasza ma hemoglobinę 11,3 i niby ok jest ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-10-18 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
A żeby się tam zarejestrować i zobaczyć takie dane to muszę się udać po jakieś potwierdzenie do Zusu osobiście?
#2250 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mój tz pracuje obecnie w branzy informatyczno-filmowej, ze tak to nazwe ![]() choć ja tez większym zaufaniem darzylabym Kowalska niż wielka sieciowke ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() nie wiedziałam, ze sa wielorazowe! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.