|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Cytat:
a mamuśce make up nie potrzebny przecież ![]() izzi- siostrzenica mojego tż jako niemowle była jak mały baleronik od czasu gdy zaczęła chodzić wszystko zrzuciła-tj nadmiar i teraz jest szczuplutka-nie martw się wagą za rok wszystko się zmieni!
|
|
#2252 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Cytat:
, ma śliczne, wyraziste kolory i mi się bardzo podoba a jak Maciejowi - wyjdzie w "praniu".Cytat:
Co do maści elidel to nie jest steryd. Smaruję nim moją córkę. Bardzo mocno broniłam się przed sterydami i wreszcie lekarz dermatolog przepisał nam elidel. To bardzo droga maść - tubka 15 g ok 80 zł - ale skuteczna. Z całą pewnością to nie steryd, bo lekarz zapewniał a i sama w necie sprawdzałam Cytat:
Cytat:
magflieg Ty teraz też pewnie już "walczysz" z gośćmi . Odezwij się jkak już trochę ochłoniesz.
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
Ewe, Esputicol to chyba ogólnie w problemach z jelitami, ma działanie wiatropędne i ułatwia uwalnianie gazów, co pomaga przy kolce, chyba jest słodki, bo Adasiek lubi
) A proszki to taie robione do rozpuszczania w wodzie lub mleczku, co tam jest to dokładnie nie wiem, ale to jest tylko na recepte i stosuje się tylko w przypadku nasilonej kolki. Nie daje się profilaktycznie tylko jak maleństwo bardzo płacze. Na razie nie dawałam, ale moja siostra dawała swojemu Kamilkowi parę razy i podobno skutkuje. Zyczę powodzenia w zwalczaniu kolki!!!
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
czy może ktoś wstawić jeszcze raz przepis od Nabuko na te ciasto???
![]() znika wam ta czerwona pionowa kreska z brzucha? u mnie minął miesiąc i jeszcze mam
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja resztki krechy jeszcze mam,ale to już końcówka a rodziłam 2 m-ce temu.
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale terrorystki nic odpocząć nie dadzą jak tylko człowieka wytropią ![]() No więc na razie relacja - fotoski wieczorkiem albo za jakas chwile jak usnie "ochrzczony Aniołek" Więc chrzcinki uważam za udane aczkolwiek męczące, przeziębienie lekko mija i jeest lepiej ale wczoraj wieczorem myślałam żę padnę... Emila w kościele była grzeczniutka a strasznie długo to trwało bo w kościele było chrzczonych 11 dzieciaczkow no i na całej mszy a chrzest w środku mszy - byłam pewna żę polana tą wodą obudzi się i bedzie wyła - ale nawet nie zająknęła. Za to jak wrociłysmy do domu to pol godzinki spedzila przy cycu i teściowa musiala gosciom podawac kolacje ![]() Potem goscie siedzieli, siedzieli i siedzieli ....w pokoju Angie była trojka dzieci ale takie pobojowisko ze masakra, w naszym pokoju jakieś pijaństwo no szaleństwo totalne...nawet tż się lekko wstawil i jak kroił torta to po prostu go nabierał o rozsmarowywał nożęm po talerzam jak masło na chlebie... Goście wyszli po pierwszej potem jeszcze sprzatalam z grubsza , dzisiaj rano reszte pobojowiska...ale chrzcinki z głowy i w sumie mimo że męczące to wesoło było i jakoś poszło![]() W prezentach dostała głównie kasę - od chrzesnej ma dostać krzesełko do karmienia....a za kase chce kupic spacerówke więc ide się rozejrzęć na allegro
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Agnes ja jem banany...ale jak wszytsko trzeba spróbować
A teraz fotoski z chrzcin Przy okazji nowa fryzurka bo tez obiecałam ![]() NA ostatnim zdjęciu nasza nowa członkini rodziny - PEPA - mój tż zrobił nam niespodzianke i przyprowadził psa ,zapomnialam wam w tym zamieszaniu chrzcinowym napisac
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
magflieg widać że imprezka sie udała i jak piszesz najważniejsze że to juz za wami, a ten tort
musiałas kusić![]() no i gratulacje powiekszenia rodzinki |
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
Dorotka dzięki za wklejenie przepisu
![]() Magflieg super że chrzciny masz z głowy ja planuję albo na Boże Narodzenie albo w początkach stycznia.jak w święta to przynajmniej żarełko z głowy bym miała.bo planuję tylko dziadków, chrzestnych i moją siostrę z mężem i siostrę męża (jeśli dotrze z zagranicy).
|
|
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
Uffff już po chrzcinach
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczne Wasze pulpeciki Moja Karola tez powoli sie robi grubiutka, juz ma dziureczki przy paluszkach i druga broda sie pojawia ![]() ale u bobasow to jest takie slodkie ![]() gratuluje udanych chrzcin
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny super zdjęcia i fajnie, że macie już chrzciny za sobą. my wstępnie planujemy na 7 stycznia.
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać był dobry weekend na chrzciny
|
|
#2265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fuuuujjj!!!ja jem, no ale musisz to sprawdzić na sobie. Magflieg, ale z was piękna rodzinka. Wspaniale razem wyglądacie. Córki macie prześliczne! Tort wywołał u mnie ślinotok No i jaka piękna psina Masz trzecie dziecko na głowie no i widać że chrzciny się udały! Gratuluję super mamo!Cytat:
Pięknie wyglądasz! no a Szymonek wspaniały! I ma świetny berecik![]() Moja mama dziś tak mi wymęczyła dziecko, że po kąpieli i karmieniu padł! I nawet się nie ruszył jeszcze. Jak weszłam do domu, to mama leżała na dywanie, a obok Piotrek na swojej macie rozgadany jak szalony. Normalnie co te wnuki robią z dziadkami??? ![]() Nie wykazałam się dzisiaj obywatelskim obowiązkiem i nie poszłam na referendum no bo wiecie u nas afera ratuszowa, z prezydentem w roli głównej |
||||
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przeczytałam Twój post i zaczęłam się zastanawiam o jakim ja referendum nie wiem?? czy coś mnie ominęło? no i za chwilę załapałam, ale u mnie ciężko ostatnio z myśleniem ![]() byliśmy dzisiaj z Hanią u moich rodziców na obiedzie (2 klatki obok) i był też brat z żoną i Hania chyba jeszcze za malutka na takie spotkania. spać biedactwo nie mogła a jak tylko wróciłam do domu i położyłam ją do łóżeczka to usnęła i śpi jak susełek ![]() zaraz przygotowujemy z mężem kapiel, jedzonko i pójdzie spać już całkiem mam nadzieję...
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
żabulko, magflieg dzieci wyglądały super jak i mamusie
. Zazdroszczę, że macie to już za sobą.Mojemu Maciejowi zaropiało oczko , wiem,że to nic nadzwyczajnego ale wolała bym żeby się nic nie działo. Przemywam mu solą fizjologiczną i mam nadzieję, że do rana przejdzie. We wtorek mamy nasze drugie szczepienie, pogoda ma być nieciekawa a ja będę maszerowała z wózkiem.Mąż wyjechał a ja mam doła - nie znoszę być sama bez niego .
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Goga znam ten ból, jak mój tż wyjeżdża to ryczę jak bóbr.
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
magflieg zobacz co znalazłam dla twojego pieska:
https://www.rosnij-zdrowo.pl/Dog.asp...9-80FB81B6CDDD ja na swoją też wyślę, co z tego, że ma 12lat napewno nie pogardzi jedzonkiem dla szczeniąt. Już kiedyś tak zrobiłam i przysłali smakołyki |
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka, fajnie razem wyglądacie. Pasiaste dziewczyny
![]() Iwa, jaka ta twoja kruszynka kochana, taka malutka ![]() Cytat:
Elidel to nie steryd. Ma działanie jak maści sterydowe i mniej skutków ubocznych. magflieg, żabulka, zazdroszczę wam, że chrzciny macie już za sobą. Dzisiaj Maciej zdecydowanie przesadził. Miał tylko jedna solidną drzemką dwugodzinną w ciągu dnia. Poza tym fun, fun, fun i ewentualnie krótkie drzemki przy cycu. Byliśmy u moich rodziców. Może dlatego. Od trzech tygodni jeździmy do nich w każda niedzielę. Młody uśmiecha sie do każdego i wszyscy się zachwycają. Może dlatego potem nie chce spać, bo ma za dużo wrażeń. |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co znalazłam w zdjęciach w telefonie??? zdjęcia mojej sali porodowej! Chyba tż się nudził, no i trochę mu rączka dygotała
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny gratuluje chrzcin
zdjecia piekne wygladalyscie slicznie My planujemy w 2 dzien Swiat. Anuha moja sala porodowa wygladala calkiem podobnie. A to moja sala, tż tez szalal z aparatem. i ja jakis tydzien temu |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 |
|
Rozeznanie
|
Goga mojej Klarze tez ropialo oko. Sól nic nie dała. Przemywałam rumiankiem a potem miałam też jakieś krople do oczu. Teraz juz nie ropieje ale zauważyłam, ze to jedno oczko czasem trochę mniej otwiera
. a to moje dwa śpiochy
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
dzieki za pochwały zdjątek
Cytat:
dzięki...pytasz czy się cieszę...hmmm taaaaaaaaaaakk bo u nas to było tak że zawsze ja chciałąm miec psa bo w domu rodziców mieliśmy jamnika i dom bez psa jest dla mnie pusty...no ale teraz wiadomo jak bym sobie przyprowadziła to tz kazałby mi wychodzic a jak jest a pracy to z Emi nie bardzo, wiec chcialam czekac az skonczy roczek bo wtedy juz mniejszy problem ubrac dziecko i skoczyc na krotki spacerek nawet rano....a tż gdzies dostał, a żę zmienił pracę tzn jest na swoim to stwierdzil ze moze wychodzic z nim nawet od biedy zabierac go do pracy...no i w ten sposob mam pieska ale to tż jest za niego odpowiedzialny a Angie to on juz pokochał poszła do przedszkola a ona piszczy![]() Cytat:
A te sale porodowe to już sobie darujcie jakoś mnie ciarki pzechodzą na ich widok ![]() GOniu kochanie może jakieś nowe wieśći? Dziewczyny ja was też proszę dziś o trzymanie kciuków za córkę mojej przyjaciółki - ma 5 miesięcy - w szpitalu źle wyszło jej przesiewowe badanie słuchu, potem drugi raz też nieciekawie - dzisiaj jedzie po ostateczną diagnozę...a ponieważ macie sporo siły i wiary razem wzięte to potrzymajcie przez chwilkę kciuki za Majcioszka
|
|
#2276 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z oczkiem już dobrze, maltretowałam mojego synka w nocy, ciągle przemywałam i już super. Ropy prawie nie ma. Poszła sobie cholera Cytat:
. U mnie było jedno, klimatyzacja i jakoś tak przytulniej. Wszystko miało miejsce w państwowym szpitalu, żadna tam prywatna klinika.Liatris śliczna z Ciebie mamuśka. O ile się nie mylę, to pierwszy raz mamy okazję Cię oglądać Cytat:
Moje kochane dzieci : Julia i Maciej Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-11-17 o 08:46 |
|||
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Liatris bardzo ładne zdjęcia..
Magflieg ja oczywiście mocno trzymam kciuki za dobre wyniki badań dzieciaczka. moja Hania chyba kupki nie może zrobić i nie wiem jak jej pomóc. pręży się, stęka i jest przy tym cała czerwona. macie jakiś sposób żeby temu zaradzić (Hania jeszcze 3 tygodni nie skończyła)..
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
czytam was regularnie ale nie starcza czasu na pisanie. (sciagam pokarm wybaczcie pisownie)
gratuluje zabulce i magflieg udanych chrzcin. troche wam zazdroszcze ze macie to juz za soba. zabulka szymus w tym ubranku "koscielnym" to sie taki wielki wygaje a beret bombowy. fajniutki ten piesiunio. i oczywiscie cala rodzinka piekna - teraz prosze zamowic fotografa i zrobic zdjecie " w komplecie"wszystkie dzieciaczki przesłodkie reszte pózniej - Miska sie obudziła
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
magflieg,żabulka- fajnie macie,że chrzciny już z głowy...my wciąż planujemy na wiosnę. No i Magflieg gratuluję pieska-wiem jakie to szczęście mieć takiego pupila w rodzinie!
a te wasze foty porodówek u mnie ciarki wywołały-ehhh póki co nie chcę oglądać taakich rzeczy mimo że moja sala jednoosobowa z wanną była-świeżo po remoncie,klima i te sprawy full wypas ![]() dziewczyny-smarujcie do Tesco,wczoraj byłam i kupiłam małej kurtkę zimową za 19.50 w promocji no i przeuroczy strój pomocnika mikołaja na święta to się rodzina uśmieje...zobaczcie same:
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Młoda śpi w leżaczku to spróbuję napisać parę zdań ![]() Oj też zazdroszczę Magflig i Żabulce że już chrzciny mają zaliczone. My planujemy jakoś w styczniu. Muszę się zorientować jakie są możliwe terminy w kościele i w restauracji coby wszystko zgrać. Dorotko - kostium świąteczny BOMBOWY!!! taki mini-mikołajek będzie w tym roku na święta Ja kupiłam małej w Smyku dwie świąteczne bluzeczki w bałwanki i też mam zamiar ją wystoić na święta ![]() Nota bene tak sobie pomyślałam z rozrzewnieniem że w zeszłym roku w święta naszą córkę ,,wyprodukowaliśmy" a w tym roku już jest z nami.... jak ten czas leci.... Liatris - widzę że nie tylko my kultywujemy obyczaj spania dzieciaczków z tatusiami na kanapie ![]() Magflieg - jak zawsze piękna! Hehe, psiaczek przesłodki ...no to widzę że tatuś zadbał o to by dziewczynki miały niezmordowanego towarzysza zabaw ![]() Moj Bin Laden się budzi muszę zmykać... Buziaki!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

, ma śliczne, wyraziste kolory i mi się bardzo podoba a jak Maciejowi - wyjdzie w "praniu".

musiałas kusić

fuuuujjj!!!
, wiem,że to nic nadzwyczajnego ale wolała bym żeby się nic nie działo. Przemywam mu solą fizjologiczną i mam nadzieję, że do rana przejdzie. We wtorek mamy nasze drugie szczepienie, pogoda ma być nieciekawa a ja będę maszerowała z wózkiem.

. U mnie było jedno, klimatyzacja i jakoś tak przytulniej. Wszystko miało miejsce w państwowym szpitalu, żadna tam prywatna klinika.