|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
Cytat:
Nie dziwię się, ze nie mozęsz w to uwierzyć. Ja też, bo jakos nigdy nie pisałaś ze coś nie tak miedzy Wami
|
||
|
|
|
#2252 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chce mi się juz o tym myśleć i gadać...Zmieńmy temat na jakiś przyjemniejszy
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
AgatkaL współczuje
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka zobaczysz,z e TZ jeszcze przybiegnie do ciebie.
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zamówiłam kwiaty, te o które był dym, i tak:
- bukiet Panny Młodej 200 pln - bukiet Świadkowej 100 pln - dwie butonierki po 25pln = 50pln - dekoracja samochodu= 120 pln Razem 470 pln.
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
ania20m, duzo zdrowia życzę Twojemu dziadkowi
Nie martw się, lekarze na pewno się nim orządnie zajmą Głowa do góry! Agatko, dobrze zrobiłaś- ja tez bym chciała skonfronotwać strony gold-fish, dobrze, że sprawa z krawcową już się wyjaśniła, ale mogę też sobie wyobrazić ile Cie to nerwów kosztowało Dzięki serdeczne Tobie zdrowia życzę ![]() Cytat:
Zobaczysz, wrócisz ze spowiedzi, to powiesz, że nie taki diabeł straszny ![]() My jeszcze mamy spowiedź przedślubna przed sobą, ale nie stresuję sie jakoś. Potraktuje to jako normalna spowiedź, tylko ksiądz na karteczce sie musi podpisać i tyle ![]() Cytat:
My np. mamy ślub na 12.00, ale chcę, żeby TŻ był tuz po 11.00, żebyśmy spokojnie mogli zdążyć z błogosławieństwem i bramami
|
||
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cały polik mam spuchnięty jak u chomika:/ Nauka ciężko mi wchodzi, muszę nauczyć się jakiejś prezentacji, tylko nie wiem ile ma trwać ![]() Kamień spadł mi z serca. Dobrze, że jej stan się poprawił. A co z ich ślubem?? Pewnie nie będzie Na razie najważniejsze, żeby była zdrowaDziekuję Cytat:
Jakim prawem teściowa się wtrąca w wasze życie? Dla mnie to chore, albo żeby ona żądała zobaczenia Twojej sukni, nie do pomyślenia, jakim prawem, rozumiem jakby była Twoją mamą, ale nią nie jest!! Musisz wyjaśnić to z też z TŻ, to jest nie do pomyślenia, żeby zawsze obstawał za mamusią. Takie relacje najczęściej psują związek
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie ustalam mailowo z moja florystka kwiatki jakie i kolory, no i wystroj na stolach. Czuje ze u mnie to bedzie 2 razy wiecej
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama sie wkurzyła, ze sukni slubnej jeszcze nie ma. zadzwonial dzis do salonu (podałam, ze slub mam 11 lipca na szczęscie). powiedzialy, ze dzis przyszła do ich magazynu, ze w poniedziałek bedzie juz w pracowni i aby w poniedzialek zadzwonic i umówic sie na pierwsza przymiarke. w związku z tym, ze od wtorku bede miała @ to umówie sie z nimi na poniedziałek.wtorek jeszcze nastepny czyli na 28/30 czerwca.
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- aha czy 2 razy w tygodniu na solarium to ok?? czy trzeba częściej. wczoraj byłam pierwszy raz - 5 minut i nawet czerwona nie jestem, to moze nastepny raz wziac juz 6 lub 7 minut, czy jeszcze za wczesnie?? |
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz tu go kiedyś wklejałam...oczywiście będzie podobny...bez tych koralików na drucikach, bez kokardek w środku...będą tylko w niekórych kwiatkach kryształki powpinane i będzie zwisająca różową wstążeczka z rączki...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki wzór mam ,,na zapas" jezeli by nie było moich róż |
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ladny, prosty i elegancki. te same kolorki masz? a swiadkowej jaki kolor? bo ja wlasnie z tym walcze... |
|
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Rybulko!Gratuluję obrony
Kasiaher!Wszystkiego najlepszego na nowej, Waszej wspólnej drodze życia!Ślicznie wyglądałaś w tym wyjątkowym dla Was dniu, gdybyś nie napisała,że coś Ci się stało w oko, to nawet bym nie zauważyła. AgatkaL, moim zdaniem wszystko powoli się ułoży,emocje opadną, spokojnie porozmawiacie. Wiem,że ta sytuacja jest okropna, ale ja chyba mimo wszystko nie stawiałabym Waszego związku na ostrzu noża, przez jakąś narwaną babę. Najlepiek moim zdaniem by było gdybyś razem z Tż spokojnie sobie porozmawiała, i każde z Was przedstawiło swój bieg wydarzeń, ale to tylko moje zdanie, zrobisz, jak będziesz uważała. To Wasze życie, i nikt nie ma prawa w nie ingerować. |
|
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla świadkowej będzie podobny kształtem, oczywiście mniejszy i cały w kolorze ecru.
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja planuje swoj na odwrot - bialy caly, roze z hortensja wymieszane, a dla druhen (mam 3, nie pytajcie czemu) chyba wsciekly roz wezme, a moze fiolet. Ale mi sie zmieniaja koncepcje co sekunda. Pani od kwiatow to sie ze mna wykonczy! |
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mamy taki sam gust
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak czytam jakie macie przeboje z tesciowymi to tak mi przykro, moja jest naprawdę super, nie wtrąca się, zawsze radzi się mnie, bardzo się liczy z moim zdaniem. Złota kobieta.
|
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
agatkoL miałam to samo napisac szczesciara z tej naszej anjadki
ja to mam taka samą jak ty we szystko sie wtrąca i chce podejmowac decyzje za nas w niedziele byli z tesciem u nas na kawie i nei omieszkała wyrzygac moim rodzicom ze z moim tż-em wszystko załatwiamy sami i o niczym nie informujemy ale moja mam ja szybko wypostowała ze po ile my mamy lat zeby cokolwiek za nas załatwiac mamy po 30 na karku i sami najlepiej wiemy czego chcemy tego jeszcze brakowało zeby oni mieli nam dyktowac co mamy robic to sie uspokoiła i grzecznie siedziała i kawke piła taka byłam dumna z mojej mamuśki ze tak to oficjalnie powiedziała a moj tż... no cóż zawsze a zawołanie mamuski swojej był i pewnie bedzie choc i tak bardzo się zmienił juz nie leci do niej pierwszejz byle czym tylko ze wszystkim do mnie potem dopiero do mamusi ale jak chce mu dopiec to mowie zeby sie mamusi zapytał
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, wspolczuje tej calej sytuacji...
Rybulka, gratuluje! I zazdroszcze, ze to juz za Toba, ja obrone mam w piatek... A mnie mama w niedziele wkurzyla. Od jakieos czasu chodzi mi po glowie mysl, by do kosciola zalozyc dlugi welon (ktory nota bene musialabym kupic, ale max 100 zl bym za niego dala) a po kosciele zalozylabym swoja woalke. Zapytalam sie mojej mamy, co ona na to a ona: "Ty chyba zwariowalas... Myslala, ze masz wiecej rozumu...". Zatkalo mnie Na co ja do niej: "A co ma welon do rozumu?" Ona: "Rob jak chcesz. Tylko sie mnie juz o nic w sprawie Tego slubu nie pytaj..." No i moge na niej polegac... Dzis byl telefon z salonu, ze kieca na mnie czeka, ale jakos sie tym nie ciesze... (nota bene moja kiece TZ po czesci widzial
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno będzie ok, zobaczysz, że dziadek niedługo wróci do domuCytat:
Agatko mam nadzieję, ze spotkacie się wszyscy i wyjaśnicie całą tę sytuacje. |
||
|
|
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaga_2001 nie martw się może mamie przejdzie Madzialenka wszystko zależy od Twojej karnacji. Na początku 1x w tygodniu, a później 2 x to chyba w sam raz...Pamiętaj, że opalenizna jest widoczna na 2 dzień dopiero (zależy jakie lampy). Poza tym nie zawsze kolor czerwony oznacza, że będziesz super opalona, może też zejść skóra . Masz jeszcze dużo czasu, także spokojnie zdążysz się ładnie opalić i pięknie wyglądać 1 sierpnia |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do mojej Teściowej, to mi się najbardziej podoba jak dzownie do mamy na komóre i pytam co tam.. na co mama mi odpowiada: "Aaaa siedze u Grażyny i jem pierogi" (Grazyna=tesciowa) Edytowane przez anjadka Czas edycji: 2009-06-16 o 14:52 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
anjadka, bo po co mi dwa welony?.. na co ja, to po cholere kuowalam 2 pary butow?
ech, odechciewa mi sie wszystkiego, jeszcze mam okres i ta paskudna pogoda... :/
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
czesc
![]() Agatka mam nadzieje, ze zaistniala sytuacja szybko i pomyslnie sie wyjasni. Tesciowa "troche" ponioslo i nie bede probowac tego zrozumiec i jej tlumaczyc, bo moim zdaniem osmieszyla sie, a TZ nawet jak nie masz racji (choc tutaj ja masz) powinien i tak trzymac Twoja strone, a w 4 oczka wyjasnic sytuacje. mam nadzieje, ze na spotkaniu ktore zaproponowalas TZ z Twoja i jego mama wszytsko sie wyjasni. a bukiet bardzo ladny wybralas ![]() no ja na moja tesciowa tez nie moge zbytnio narzekac, bo jak zaczyna cos swirowac ze slubem to TZ ja szybko do pionu ustawia takze jestem zadowolona. kasiaher dzieki za dokladna relacje jejku ja to wlasnie najbardziej sie boje tych wzruszen i moich i mamy. zreszta mojemu tacie, co bardzo mnie zaskoczylo, na naszych oficjalnych zareczynach w domu tez swieczki w oczach stanely.madzia odwolalas jednak tego kolesia z sesji? czyli mama zrobi Ci fotki? gold ufff mi tez napicie opadlo jak napisalas, ze krawcowa zadzwonila to zrob fotki, ok?![]() myszka_maj na pewno bedzie dobrze na spowiedzi strach ma wielkie oczy![]() Justynka - TZ moze niech o 12 ewentualnie 13 wyjedzie z domu? zeby spokojnie dojechac do Ciebie?
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
No tak, pogoda zdecydowanie paskudna ;( Moja mama nie bardzo rozumie po co ja sie "jakimis" kwiatami w kosciele przejmuje, wg niej to nie wazne a dla mnie wystroj kosciola jest tak samo wazny jak cala reszta ;/
|
|
|
|
#2279 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Każdy z gości i tak wie na czyj ślub przychodzi i kto jest najważniejszy... nawet nie mogę sobie wyobrazić jak niby teściowa miałaby Cię w tym dniu przyćmić choćby i założyła białą suknię w stylu księżniczki![]() U nas też błogosławieństwo będzie w hotelu (i to chyba dzień wcześniej) ale nikt na razie nie protestuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że wyjaśnicie sobie wszystko z TŻkasiaher piękna relacja i zdjęcia. Wyglądałaś ślicznie, ja też nie zauważyłam tego oczka w ogóle ![]() A u mnie sporo nowości 1. Mamy wreszcie ustaloną godzinę ślubu. Ksiądz nas kompletnie nie pamiętał i przysięgał, że w ogóle z nami nie rozmawiał ale znalazł nas gdzieś zapisanych w jakimś kalendarzu więc już ustalił tę nieszczęsną godzinę i przestał robić fochy 2. Spisaliśmy protokół z jakimś młodym księżulkiem w mojej parafii... było ciężko bo on w ogóle nie wiedział o co nam chodzi (potrzebujemy licencji) i jak to się załatwia ale w końcu (chyba) udało się wszystko zrobić tak jak trzeba. Jak już skończyliśmy spisywać protokół to stwierdził, że go wykończyliśmy psychicznie i fizycznie i zaczął się pokładać na biurku normalnie szok, jestem ciekawa jak by wytrzymał w jakiejkolwiek normalnej pracy skoro wypełnienie paru stron rubryczek tak go wykończyło.3. Odpisali nam dzisiaj z oceanarium, że bardzo się cieszą, że chcemy u nich robić zdjęcia ślubne i że nas zapraszają. Teraz tylko musimy jeszcze ustalić co i jak z fotografem 4. Skoro już wiemy, o której godzinie będzie ślub mogę zacząć robić zaproszenia, mam nadzieję, że uda mi się je wyprodukować do końca tygodnia ![]() Ufff tyle nowości, wreszcie trochę poszło wszystko do przodu
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
TZ kupił mi depilator
ale nie moge sie zebrac w sobie żeby go użyć ![]() ![]() mozecie polecic jakies dobre kosmetyki przed lub po depilacji? Albo sposby zeby zmniejszyc ból przy depilacji??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Nie martw się, lekarze na pewno się nim orządnie zajmą

Zobaczysz, wrócisz ze spowiedzi, to powiesz, że nie taki diabeł straszny

Na razie najważniejsze, żeby była zdrowa

taki wzór mam ,,na zapas" jezeli by nie było moich róż
chyba mamy taki sam gust 

. Masz jeszcze dużo czasu, także spokojnie zdążysz się ładnie opalić i pięknie wyglądać 1 sierpnia
ja też mam suknię ecru
No wkurzyłąm się na maxa, w dodatku ani siostra ani TŻ nie widzą problemu
Starałam się zachować klasę, ale było ciężko. Ona twierdzi, ze to kolor ecru