|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() ![]() wolę pozostać "in coguto" ![]() Cytat:
Że kto urodzil??? ![]() ![]() nad Jankiem Muzykantem będę się musiała zastanowic... ![]() Guciu, miłej kolacji... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Domi trzymaj się dzielnie. Leż grzecznie, wypoczywaj i bądź dobrej myśli. 3mam kciuki, żebyś wytrwała w dwupaku jak najdłużej
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również mam sktóconą szyjkę i bez luteiny i no-spy to źle ze mną boli mnie strasznie brzuch a dotego dochodzi ból pleców i podpiersie chyba przepona więc czasem jest bardzo źle ![]() A mój Mąż się tylko śmieje ze urodze pod koniec listopada (bo 20 mam ur mój dziadek, 22 ma mój brat i 24 mój mąż więc on mówi ze 26 to będzie ten dzień) i tak mnie wspiera ![]() ![]() Jutro ide do lekarza, ale wydaje mi się ze znów ta sama recepta z luteiną i no-spą będzie... za tydzień ide do okulisty bo ja mam wadę wzroku ale od kliku lat jestem leczona w kierunku jaskry (nie wiedzą czy moje nerwy w oku to to jaskra czy moja nietypowa uroda) i boję się ze będe mieć CC (ale sn też się boje panicznie)... Mój lekarz i tak nastawiony jest narazie na poród sn zobaczymy co powie po wizycie u okulisty... ![]() Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-11-08 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie chodź tylko odpoczywaj ![]() ![]() I brzuszek boli jak na @? mnie kazdy bol, kazde napiecie stresuje ogromnie... ja w piatek sie umowie na wizyte kontrolna, bo mi lekarz za tydzien kazal sie zglosic jak wczroaj wychodzilam... Flower juz dlugo sie nei odzywa, jutro miala zglosci sie do szpitala, cos czuje, ze kolejna rozpakowana mamusia ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-11-08 o 21:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Monia,Domi biedne Dziewczynki
![]() ![]() Ja szukałam troche materiału na prace tzn. na pare prac ! ![]() ![]() ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
Teściowa wczoraj mówiła, że "mała Marcelinka"
![]() Filip obudził się o 22. teraz znowu śpi, więc zmykam i ja, bo pewnie się o 1 obudzi. Nie wiem dlaczego tak ostatnio co dwie godziny się budzi i głodny jest, a w piątek przesypiał już 4 godziny ![]() A, byłabym zapomniała : Pietrusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#2257 | |
Zadomowienie
|
witam mamusie,
ale nam się tutaj rodzinnie zrobiło ![]() i fajnie, że się nie dzielimy na rozpakowane i te w dwupaku tylko wszystkie razem siedzimy i czekamy do ostatniego maluszka! ![]() Cytat:
jeżeli chodzi o zasłyszane opinie: roamer, maxi-cosi, teutonia, bebecar - ceny dość wysokie, ale tu chodzi o bezpieczeństwo. Z drugiej strony musisz też oszacowac czy dzidzius będzie dużo jezdził samochodem ![]() fajne jest to że do w/w łatwo dostac adaptery do wózków innych firm. któraś mamusia na forum przytoczyła zdanie położnej z SR, a ja to tez słyszałam, że na wózku, foteliku, materacyku i bucikach dla dziecka się nie oszczędza - powinny być nowe i dobrej jakości. a że sama dostawałam gorączki przy wyborze wózka... to życzę cierpliwości przy wyborze ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-09 o 07:26 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
![]() Kto dzis się rozpakowuje?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() A Kropka moze jutro wyjdzie do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam dzisiaj duże "duże" usg także ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Cześć wam mamusie.
![]() Oczywiście cała noc do dupy zaprzeproszeniem.Niespała m wogóle. Mały wiercił sie ale delikatnie w nocy.Rano poszłam do kibelka na siusiu i zobaczyłam na papierze krew z biała wydzielina.Czy to czop i dlatego też w nocy brzuch mnie bolał.To już pora na mnie chyba co????????????????????:co nfused: ![]() Trzymajcie kciuki jak coś to napisze jeszcze albo eska puszcze do was do którejś z was.
#2261 |
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie
![]() Paczka tak tak to czop ![]() ![]() Malinka cos mi sie wydaje, ze teraz czas na Flowerspower, Gucie i Paczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki,
ja dziś nieprzytomna jestem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Katarinka ogromne gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Posiadam też fotelik maxi-cosi Cabrio fix, był w zestawie z wózkiem i daje się go łatwo zamocować na stelzu.Foteliki maxi -cosi mają dobre opinie. Stawiam na Paczke i Gucię. Guciu, trzymama kciuki za dzisiejszą wizytę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stawiam na Gucię i Flower. Cytat:
![]() Domi jak się dzs czujesz? obłożona netem, fajną ksiązka i gazetami? Mam taka propozycję do naszej listy - pisalaś że juz jest troszke przeladowana - może by w rozpakowanych mamusiach usunąc slowa synek i córcia? Bo to chyba nieptrzebne i tak wiadomo rożowy czy niebieski no i poza tym juz są imiona, więc moim zdaniem lista byłaby bardziej przejrzysta...
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj spałam jak zabita, nie mogłam sie dobudzić rano. Może to po wczorajszych przytulankach
![]() Trzymam kciuki za te które się dzisiaj rozpakują! |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leze caly czas, ale przed chwila wstalam zrobic sobie kawki i powrzucalam do prania pieluszki, reczniki i rozek dla Dzidzi ![]() ![]() ogolnie sie nie ruszam ![]() Cytat:
jak najbardziej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
wieści od Katarinki:
biedactwo umęczyła się podczas porodu ![]() ale wsparcie tz i połoznej było nieocenione! miała skurcze, ale nie było rozwarcia... w środe najprawdopodobniej wyjdzie do domku! Bianka jest prześliczna i ma usteczka niczym Angelina Jolie ![]() pozdrawia wszytskie mamusie! Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-09 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ...
dziś spałam nawet dobrze ale denerwuje się dzisiejszą wizytą u gin - ciekawe co mi powie o tej szyjce bo nie wiem jak bardzo jest skrócona... Jutro ide do okulisty zazmieniłam sie terminem z Babcią, bo już wytrzymać nie mogę chce wiedzieć wcześniej na co sie szykować... Domi masz racje za dużo jestem w ruchu, ale nie potrafie siedzieć w domu i jeszcze nic nie robić... a przecież musze jeszcze na uczelnie chodzić zaocznie jak najdłużej, kurde myślałam ze dam rade z uczelnią i ciążą ale nie wiedziałam że tak boleć będzie.... licze na luteinę i no-spę może mi pomoże... |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Katariny jeszcze raz
![]() ![]() Moniam85 ja tez jestem ciekawa co Ci powie. Ja mam podobno mocno skrocona.Tzn jak bylam u lekarza dwa tyg temu to mialam 2,7 cm (a norma to podobno 3,5 cm) a po szpitalu to nie wiem czysie pogorszylo, bo nic mi nei powidzial lekarz. W dodatku inny mnie badal. Ja sie umowie na piatek na wizyte kontrolna. Zobaczymy co powie. Jak mnie znow wysle do szpitala to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Raczkowanie
|
Witam po dwudniowej nieobecności spowodowanej niespodziewaną wizytą gości (na szczęście miłych
![]() Oj widzę, że się tutaj działo! Więc przede wszystkim: Kropeczko, Katerinko, Zmarzenko - serdeczne gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kachula, synuś śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() Proszę o kciuki ![]()
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Gissh trzymam kciuki
![]() ![]() widze, ze tez sie trzymasz terminu "lekarskiego" i nie zmieniasz, choc Ty mozesz juz dzis na 35 tydzien zmienic, ja dopiero w czwartek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2273 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie organizacyjne
![]() kupiłyście / kupujecie nawilżacz powietrza dla maluszków ? ? ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
Hejka Dziewczyny
![]() fakt zrobiło nam się rodzinnie Paczka ! - minimum 8 godzin przed cc nie wolno jeść i pić chyba i tak zbyt poźno to napisałam - kurcze zapomniałam wczoraj jej napisać ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- ja mam ceramiczne nawilzacze powieszone na grzejnikach w kazdym pomieszczeniu |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja jak zgubie to dosłownie nie widze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() wróciłam z laboratorium, oddałam co trzeba do analizy i jutro wyniki ![]() ja byłam na dzisiaj zapisana, ale się nie zanosi! ![]() ależ oczywiście ![]() nie kupuję, bo u mnie w mieszkaniu nie jest sucho Powiem Wam, że teraz Olka normalnie zachowuje się jakby się szaleju najadła- wciąż się rusza, wyciąga, tak, że w końcu czuję ją pod żebrami. Na nic moje prośby, żeby już się nie wygłupiała i wyszła ![]() I tak jak 9 miesięcy minęło, że nawet nie wiem kiedy, tak teraz gdzieś od tygodnia zaczyna mi się dłużyć i zaczynam być marudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamietam jak mi malego polozyli obok mnie i on od razu chwycil moj palec i nie chcial go puscic... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze raz gratulacje i pozdrowienia dla obu dziewczyn ![]() Dobrze, ze maja to juz za soba i moga teraz cieszyc sie soba... ![]() Cytat:
Ja tez slepa jestem lekko...ale nosze soczewki kontaktowe wiec na szczescie trudno jest je zgubic.... ![]() Tak w ogole to zapomnialam sie przywitac - Dzien doberek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Już wróciłam od lekarza ze szpitala.
Jutro mam umówioną cc na 8 rano mam przyjśc na czczo.Już jutro będzie Wiktorek na świecie super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aż uwierzyć niemogę ale dobra.Zjem w końcu śniadanie teraz bo od rana jednak niejadłam śniadania z nerw i ze stresu.Później zajrze do was kochane. ![]() ![]()
#2279 |
Raczkowanie
|
Mamuśki ja ide się szykować i kulam się do gin też będe mieć USG, badania i rozmowę, więc trzymajcie kciuki
![]() Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-11-09 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
![]() No właśnie, kto się teraz rozpakowuje? ![]() ![]() Moja Blaneczka ciągle w inkubatorku pod respiratorem, ale już dużo więcej oddycha samodzielnie, robią jej masaże klatki piersiowej i małymi kroczkami, bardzo małymi moja ksiezniczka zmierza ku zdrowiu. Ja już sie przestawilam na bardzo optymistyczne myślenie, w końcu muszę jej pokarm wozić, więc na żadne załamania i depresje nie mogę absolutnie pozwolić. Już pozwalają ją dotykać, jak łapie za paluszki to tak ciężko od niej wyjść.. ![]() To na razie tyle o mojej laleczce, już tak mi się marzy ją przytulić.. ehh.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.