Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 15:38   #2251
andziat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

Cytat:
Napisane przez FridaKahlo Pokaż wiadomość
Ok, porobie chociaz fotki, ale niech w tym czasie jakas dobra dusza wyjasni jak je potem wrzucic na katalogowy?
napiszę tak od początku do końca

zdjęcia z aparatu zrzucasz na komputer, każde zdjęcie po zapisaniu otwierasz przez "Otwórz za pomocą Microsoft Office Picture Manager", następnie wybierasz opcję Obraz - kompresuj obrazy - kompresuj z myślą o stronach sieci Web (lub o dokumentach), potem wciskasz funkcję "zapisz jako" i zapisujesz gdzieś na swoim komputerze.
Po zrobieniu tak ze wszystkimi zdjęciami wchodzisz na wątek katalogowy wciskasz opcję "Odpowiedz" - "Zaawansowane (dodawanie fotek)", następnie zjeżdzasz troszkę w dół i tam przy Dodatkowe opcje masz "Zarządzaj załącznikami", wciskasz ten komunikat i pojawia ci się ramka "Załaduj plik z twojego komputera", wciskasz "Przeglądaj" i szukasz danego zdjęcia na swoim komputerze (tam gdzie je zapisałaś). Jak znajdziesz, zaznaczasz zdjęcie i wciskasz "otwórz" i zdjęcie ładuje się do tej ramki, z każdym zdjęciem postępujesz tak samo, aż do wstawienia wszystkich
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:39   #2252
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:
oj, napisalam 8? Nie, nie, mam 7, ale juz wstawiam fotki na katalogowy, chwilunia

fajnie czekamy
Wronia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:40   #2253
FridaKahlo
Raczkowanie

ok, mam, poczatkowe zdjecia beda troche niewyrazne, ale potem juz bedzie lepiej bo przestawilam cos w aparacie

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:40   #2254
nocandy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Ja dzis odebralam zamowiony dla siebie sypki podklad z mineralami... zastanawiam sie jak go stosowac gdyz nie mam przy nim gabeczki...? Mam jakas swoja nowa co prawda gabeczke, ale zdecydowanie o wiekszej srednicy. A jak zamkne podklad to on sie wysypuje przez te dziurki... ehh... A moze pedzlem go nakadac? Jak Wy go stosujecie?
Tylko mnie nie zlinczujcie jeśli wstawiłam link nie do tego filmu...mam drobny problem z grafiką i nie mogę chwilowo sprawdzić czy to w 100% dobry film...

http://www.facebook.com/home.php?#!/...=1131256404492

tu pani Jilian D. pokazuje jak nakładać puder (z tego co pamiętam )

ciekawe są też komentarze do filmu... ciekawe czy po zmianach w strefie też bedziemy miały linki do strony Avon z własną wizytówką i co na to US

nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:41   #2255
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie warto, mam spore zamówienia to fakt ale nic na siłe. Jedyne co jest dla mnie korzystne to próbki tańsze bo kupuje naprawde bardzo duzo i pakiety katalogów.
A ten wisiorek jak dla mnie cudny Ja zraziłam sie jak był ekspres bo nie dostałam go i nie dostane choc wymagania sprzedażowe spełniłam.
No widzisz, ja starych próbek nie kupowałam zbyt często, rzadko było nimi zainteresowanie. Bardziej przydatne były nowości - a nowe próbki i tak były w promocyjnych cenach i ich już 50 % nie obejmowało. Nie skorzystałam za bardzo z tych "przywilejów"
A my mamy na myśli te same wisiorki? Bo mi chodzi o ten z 2005 albo 2006 roku, wtedy to byłam w KR.
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja też na niego poluje a nawet na 3 kolorki choc nie powinnam wcale bo mazideł do ust to u mnie sporo no ale .. może ich nie bedzie.
I ja się na nie czaję w tej promocji. Oj żeby dla wszystkich starczyło...
Cytat:
Ja dzis odebralam zamowiony dla siebie sypki podklad z mineralami... zastanawiam sie jak go stosowac gdyz nie mam przy nim gabeczki...? Mam jakas swoja nowa co prawda gabeczke, ale zdecydowanie o wiekszej srednicy. A jak zamkne podklad to on sie wysypuje przez te dziurki... ehh... A moze pedzlem go nakadac? Jak Wy go stosujecie?
no właśnie pędzlem... niezbyt wygodne to, fakt. (mam na myśli pędzel w stosunku do małego opakowania).

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2010-03-08 o 15:51
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 15:44   #2256
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
@andziat
Wielkie dzieki! Mam ten pedzelek tak wiec na pewno sie przyda
Wielkie dzieki, bo juz myslalam, ze moze trzeba ten podklad palcem nakladac
proszę
będziesz zadowolona, ja uwielbiam ten podkład a pędzel kabuki jest do niego idealny

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wie któraś z Was może na jakiej zasadzie AVON otwiera COK-i w Polsce? Jakie trzeba spełnić warunki, jaki lokal itp? Proszę o pomoc!
myślę, że najlepiej będzie jak zadzwonisz do avonu na ich głównej stronie w zakładce kariera znajdziesz telefony do różnych działów.

Cytat:
oj, napisalam 8? Nie, nie, mam 7, ale juz wstawiam fotki na katalogowy, chwilunia
eh, a już miałam nadzieję
Stary 2010-03-08, 15:44   #2257
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avOniasta Pokaż wiadomość
no to czas na mnie Drogie BABY najlepszego

Miałam w rękach Torebkę różową Batyckiego, jak dla mnie beznadziejna, mało miejsca, rączka ta dłuższa jedna jest jak zwykły pasek, wykonana z fajnej skórki,ale może dla starszej kobiety, sama nie wiem. Eh nie zachwyciła mnie wogóle!
Dzięki za opinię o torebce Batyckiego. Już od drugiej osoby słyszę,że jest dziwnie mała, w stosunku do wyobrażenia jakie powoduje jej zdjęcie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 15:49   #2258
kali765
Zakorzenienie

A mogłybyście mi jeszcze powiedzieć od ilu jest darmowa "wysyłka" (dowóz do domu)

Bo jedni mówią że od 15zł drudzy od 50zł i już sama nie wiem co myśleć
Stary 2010-03-08, 15:57   #2259
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nocandy Pokaż wiadomość
Tylko mnie nie zlinczujcie jeśli wstawiłam link nie do tego filmu...mam drobny problem z grafiką i nie mogę chwilowo sprawdzić czy to w 100% dobry film...

http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=1131256404492

tu pani Jilian D. pokazuje jak nakładać puder (z tego co pamiętam )

ciekawe są też komentarze do filmu... ciekawe czy po zmianach w strefie też bedziemy miały linki do strony Avon z własną wizytówką i co na to US
tak, to jest dobry link
szkoda, że u nas nie ma tego różu z minerałami

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
A mogłybyście mi jeszcze powiedzieć od ilu jest darmowa "wysyłka" (dowóz do domu)

Bo jedni mówią że od 15zł drudzy od 50zł i już sama nie wiem co myśleć
w strefie konsultantki masz wszystkie informacje
musi być minimum 150 zł w I terminie i jeśli chcesz złożyć zamówienie np. w II lub III to musi być w nich minimum 50 zł
Stary 2010-03-08, 15:59   #2260
kali765
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
tak, to jest dobry link
szkoda, że u nas nie ma tego różu z minerałami

w strefie konsultantki masz wszystkie informacje
musi być minimum 150 zł w I terminie i jeśli chcesz złożyć zamówienie np. w II lub III to musi być w nich minimum 50 zł
Kurcze a ja tam nigdy nie zaglądam - chyba że składam zamówienie

Dziękuję
Stary 2010-03-08, 16:10   #2261
FridaKahlo
Raczkowanie

I jak, wpadlo Wam juz cos w oko z 7?:P

Jezeli wykrzesam z siebie tyle sil to postaram sie byc taka dobra, aby wystawic wam jeszcze ten minikatalog z biżu. Ale paluszki juz bola od klikania! Ja sie ciesze ze lakiery do paznokci są za 10zl, no i ta mgiełka w sprayu przyspieszajaca schniecie lakieru za 9, 90 hhmmm

Teufel

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 16:14   #2262
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja tam nigdy nie zaglądam - chyba że składam zamówienie

Dziękuję
POLECAM tą stronę, są tam wszystkie zasady i informacje na temat działania w avonie. Jeśli zapoznasz się dokładnie ze wszystkimi zakładkami to problemy znikną Trochę czasu to zajmie ale naprawdę warto

FridaKahlo dzięki

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:16
Stary 2010-03-08, 16:21   #2263
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Poczwórne cienie za 19,90 i nowe lakiery :P
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:24   #2264
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Mi w oko wpada o wiele za duzo z nowych katalogow. Z 4 na szczescie tylko z oferty wiazanej dwie reczy z planet spa biore, jednak wasze kuszenie sprawilo, ze lista rzeczy 'potrzbnych' wzrosla gwaltownie Ojj... Musze przestac czytac to forum ;p

Dziekujemy za nowy katalog

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:26   #2265
nocandy
Raczkowanie

Chyba poważnie zaczne wierzyć w tego szpiega
Jest ręcznik i zapachowy krem do rąk o których ostatnio pisałyście, że miło by było gdyby były w ofercie

Dziękujemy za nowy katalog

ps. a może jeszcze HT??

Edytowane przez nocandy
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:27
nocandy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 16:31   #2266
19patka88
Raczkowanie

przebrnełam szybko przez 3 podstrony a teraz lece na katalogowy zobaczyc katalog

u mnie na fakturze perełki złociste jako produkt alternatywny
19patka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:37   #2267
FridaKahlo
Raczkowanie

Ok, wystawie jeszcze HT, ale musze Was zaszantażować. Zrobię to jesli mi poradzicie co robic Bo zamawialam 2 probki szminek, no i nie mam ich w paczce... co prawda to tylko 1,10zl, ale klientka czekala na te probki, wiec troche niefajnie ze ich nie ma. No i nie wiem czy napisac do nich, czy po prostu zamowic je jeszcze raz? A jak napisac to jaki tam maja adres mailowy?

Ach, zapomnialam dodac. Na fakturze w internecie nie pokazywalo mi braku na tajską maseczkę, a jednak nie dotarla, na papierowej fakturze jest, ze produkcja opozniona, dosla pozniej. Fajnie...

Teufel
Stary 2010-03-08, 16:38   #2268
lalaith
Zakorzenienie

Jaka cudna biżuteria w K7, chcę wszystko :-O!
Stary 2010-03-08, 16:40   #2269
anulkaandzia
Raczkowanie

Wiecie może jaki jest najbardziej zbliżony kolor pomadki do odcienia terakoty , której już niestety nie ma?
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 16:41   #2270
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, wystawie jeszcze HT, ale musze Was zaszantażować. Zrobię to jesli mi poradzicie co robic Bo zamawialam 2 probki szminek, no i nie mam ich w paczce... co prawda to tylko 1,10zl, ale klientka czekala na te probki, wiec troche niefajnie ze ich nie ma. No i nie wiem czy napisac do nich, czy po prostu zamowic je jeszcze raz? A jak napisac to jaki tam maja adres mailowy?
Najlepiej do nich zadzwoń Na ostatniej stronie katalogu masz numery. I dzięki wielkie za katalog

///

A w ogóle to czuję się zawiedziona, bo pana paczkowego nie było do tej pory, a zazwyczaj koło 13 przyjeżdża Mam nadzieję, że się jeszcze dziś pojawi...

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-03-08 o 16:45
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:43   #2271
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:

Jezeli wykrzesam z siebie tyle sil to postaram sie byc taka dobra, aby wystawic wam jeszcze ten minikatalog z biżu. Ale paluszki juz bola od klikania! Ja sie ciesze ze lakiery do paznokci są za 10zl, no i ta mgiełka w sprayu przyspieszajaca schniecie lakieru za 9, 90 hhmmm
oj 7 swietna a ty jestes wielka i wielkie dzieki i uklony za katalog i reszte wiem ze jestesmy zachlanne ale jakbys dala rade jeszcze ht wrzucic to bysmy byly bardzo wdzieczne : roza:
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 16:54   #2272
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jaka cudna biżuteria w K7, chcę wszystko :-O!
No, muszę przyznać, że i mnie wpadla w oko biżuteria. A to dziwne, bo ja niedość, że noszę tylko złotą, lub w kolorze złota, a w avonie przewaza srebro, to jeszcze mam dosyc.. nietypowy gust. Ale spodobala mi się bardzo jaszczureczka, będzie moja!
Cytat:
Napisane przez jblaszczyk11 Pokaż wiadomość
oj 7 swietna a ty jestes wielka i wielkie dzieki i uklony za katalog i reszte wiem ze jestesmy zachlanne ale jakbys dala rade jeszcze ht wrzucic to bysmy byly bardzo wdzieczne : roza:
HT wystawione

A ja jestem zadowolona, bo spisalam juz rzeczy, które muszę mieć z 7 i wyszlo 85zł,a po opuscie bedzie jeszcze mniej. Może pierwszy raz wyjdę na zero? Bo nie sądzę, aby kiedykolwiek udało mi się coś zarobić w tej studni bez dna, jaką jest avon

Teufel
Stary 2010-03-08, 16:55   #2273
ololufe
Zakorzenienie

Wielkie dzieki za katalog! A netto nie ma do 7 ?
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:04   #2274
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad kartą avon? jakieś rady? uwagi? spostrzeżenia? Proszę o opinie!
Ja mam kartę i jestem zadowolona. Trzeba pamiętać o spłacaniu całości w okresie bezodsetkowym, bo odsetki mają z kosmosu.
Płacisz za Avon ze strony i z ciągu kilku minut masz zapłacony rachunek. Jak wydasz 250 zł na avon to dostajesz prezent. Za każde wydane 1000 zł dostajesz bon wartości 10 zł do wydania w Avonie. Te 1000 zł zbierasz gdzie chcesz - w sklepie na zakupach, przy platnościach przez internet - więc szybko się zbiera

To tak w skrócie.

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
proszę
będziesz zadowolona, ja uwielbiam ten podkład a pędzel kabuki jest do niego idealny
a wypadają Ci z niego włoski?
Z mojego lecą jak się maluję Za każdym razem 1-2 włoski mniej.
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:11   #2275
ololufe
Zakorzenienie

Zastanawialam sie nad zakupem lakieru do paznokci oraz odzywki przyspieszajacej wzrost a wiec 10.90+12.90=23.80... a oni za kosmetyczke chca 23.90...
no wiec zastanawiam sie czy zamiast tej odzywki do paznokci (ktora w 4 jest tansza bo 2 za 23zl) nie wziasc sobie jakiegos pedzelka. Ale moje pytanie brzmi - czy te pedzelki sa z tych "magicznych stron" i czy jest zaznaczone, ze by kupic ta kosmetyczke trzeba zakupic produkty wylacznie kosmetyczne (co w tym wypadku wykluczaloby te pedzle)?
Stary 2010-03-08, 17:20   #2276
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawialam sie nad zakupem lakieru do paznokci oraz odzywki przyspieszajacej wzrost a wiec 10.90+12.90=23.80... a oni za kosmetyczke chca 23.90...
no wiec zastanawiam sie czy zamiast tej odzywki do paznokci (ktora w 4 jest tansza bo 2 za 23zl) nie wziasc sobie jakiegos pedzelka. Ale moje pytanie brzmi - czy te pedzelki sa z tych "magicznych stron" i czy jest zaznaczone, ze by kupic ta kosmetyczke trzeba zakupic produkty wylacznie kosmetyczne (co w tym wypadku wykluczaloby te pedzle)?
Nie widzę nigdzie takiej adnotacji, na kosmetyczke wystarczy zamowic za 23,90 produkty ze str 8-17 i 52-72, nigdzie nie jest napisane, ze produkty niekosmetyczne mialyby sie nie wliczac w to. Natomiast jezeli bedziesz sie starala o zebrowatą torbę, którą dostaje sie za zakup kosmetykow z ww stron, to juz te pedzle sie nie licza, bo jest napisane ze produkty niekosmetyczne sa wylaczone z oferty. Eh, mam nadzieje, że uda mi sie uzbierac na torbę-zebrę no i na ten kuferek z pędzlami w siódemce, mimo ze dla siebie planuje wziac tylko za 85zl, a ja to tylko katalogi daje siostrze i moze z 2 kolezankom... Będzie trzeba kombinowac

Teufel
Stary 2010-03-08, 17:25   #2277
ololufe
Zakorzenienie

Dziekuje bardzo Powodzenia!
Stary 2010-03-08, 17:25   #2278
ewciak0508
Przyczajenie

Dzięki za nowy katalog mogłaby któraś z Was napisać, jaką ma pojemność ta nowa mgiełka przyspieszająca schnięcie lakieru?
ewciak0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-08, 17:27   #2279
FridaKahlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewciak0508 Pokaż wiadomość
Dzięki za nowy katalog mogłaby któraś z Was napisać, jaką ma pojemność ta nowa mgiełka przyspieszająca schnięcie lakieru?
50 ml

Teufel
Stary 2010-03-08, 17:31   #2280
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Wielkie dzieki za katalog! A netto nie ma do 7 ?
Mało Ci ???

Mi jeszcze oprócz biżuterii wpadły w oko nowe odcienie lakieru. A w COKu widziałam mus do ciała z tej nowej serii Planet Spa i już wiem że muszę go mieć! Zapach ma obłędny i niesamowicie jedwabistą konsystencję:-O!!!

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości