![]() |
#2251 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() a z tym siemieniem niema znaczenia czy go podgotuje czy posypie tak po wierzchu?? a i łyżeczka jak do herbatki wystarczy?? a co do mojego śniadania-ja mam ogromne metalowe łych z takim grubym porcelanowym "trzonem" ![]() i ledwo wciskam taka owsianką z samego rana...wiecie to jest b.dużo podczas gdy przez dwa lata pierwszy posiłek jadło się koło 12 i była to zbożówka i jabłko/grejfrut albo coś równie zaskakującego ![]() Będę się starła bo to już 4dzień a żebra jak wystawały tak wystają i to znacznie gorzej... możliwe?? dziękuje KICIU ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Moje R
![]() Śniadanie - owsianka na mleku 1,5% z jabłkiem i otr. pszennymi pt - trochę kurczaka ćwiczenia Obiad - pierś z kurczaka, 3 gotowane ziemniaki w sosie czosnkowym (jogo+czosnek) Podwieczorek - budyń dukana ; 30g orzeszków Kolacja - omlet z 2 jaj na oliwie, brokuły Bez 2 śniadania, bo jutro niedziela i pewnie wstanę później. Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
R.
I: 2 grube kromki chleba slonecznikowego cienko z maslem,jedna z lyzka wiejskiego lekkiego,plastrem wedliny ,plastrem pomidora, druga z lyzeczka miodu, kawa II:kefir lekki piatnicy 0%,jablko III:salatka z wedzonym lososiem(150g wedzonego lososia,kapusta pekinska,ogorek,papryka,c ebula,rzodkiewka) IV:jablko posypane cynamonem,kilka plasterkow wedliny drobiowej V:wiejski,pomidor\ogorek, szczypiorek.
#2254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze P
I.wieśniak,fitella bananowa, banan, masło orzechowe (łyżka), garść fistachów 200gpaczka słonecznika II.rogal z masłem orzechowym i konfiturą truskawkową, aktivia truskawkowa III.dwa talerze botwinki z ziemniakami, śmietaną, dwa jajka na twardo kinder bueno IV. 250ml lodów śmietankowych, 2 paski milki Pleaure czy jakoś tak jabłko V.trzy kanapki z masłem,sałatą serkiem capresi, rzodkiewką szynką ogórkiem konserwowym tatarem z tuńczyka, papryką kilka łyżeczek tatara osobno miseczka migdałów, mandarynki 3 Dzisiejsze P I. owsianka na mleku z maslem orzechowym, miodem i daktylami, jabłko II.dwie kanapki z maslem, serkiem topionym, pasztetem sojowym, tatarem z tuńczyka, z rzodkiewką ^^, banan III.miska makaronu z maslem, twarogiem cukrem i cynamonem 2 paski wczorajszej milki IV. szarlotka na kruchym cieście będzie, z kruszonką migdałową i bitą śmietaną V.karkówka z grilla, bułeczka, piwko, jakiś szaszłiczek, pieczone warzywka, no wszystko co będzie^^ pewnie macadamia bo kupiłam i jabłko ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! Edytowane przez Dekas Czas edycji: 2010-05-22 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze byc od naglej ilosci blonnika- sprobuj lzej strawnej diety /czyt. slodycze i smazone wprowadzaj stopniowo, nie szalej tez z surowymi warzywami/ albo faktycznie od tluszczu, ale nasyconego. sprobuj dawac oliwe albo oleje na razie zamiast pestek, mozesz np. zmieszac taki olej z orzechow albo oliwe z twarozkiem/ to jest fajne o tyle, ze mozna dopakowac kalorii/. mozesz tez zafundowac sobie cos, co pobudza soki zoladkowe, np. woda z cytrynka rano. a co do siemienia to naprawde nie trzeba go gotowac- wysoka temperatura zabiera z niego duzo dobrego, a w brzuszku tez masz cieplo i samo zrobi sie sliskie ![]()
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no sliczne jadlopisiki ![]()
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie - 3 kromki razowca, z serkiem homo nat. i dżemem (na wszystkie kromki ok. 4łyżki serka i 2 łyżeczki dżemu) ; herbatka IIśniadanie - omlet z 1 jaja z 4 plastrami polędwicy siłownia Obiad - makaron pełnoziarnisty i pierś z kuraka ćwiczenia Podwieczorek - placki owsiane (większa połowa ![]() ![]() Kolacja - placki owsiane jw. (druga połowa z tej porcji) ; 20g arachidów Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-22 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
P ( beznadziejaa ... swiat mi sie zawalil ... )
Sn: cały talerz płatków z szklanka mleka 1,5% , jabłko , gratka truskawkowa 2sn: dwie kromki chleba z ziarnami z maselkiem : sopocka,serem zoltym,ogorkiem,pomidorem , pomarancza O (na slodko no cuz musialam poprawic sobie humor) cały woreczek bialego ryzu z jogobella pieczone jabłko garscia nerkowcow i sypniete lyzeczka cynamonu P: budyn smietankowy na 0,5l 1,5% , jabłko K(bdz) dwie kromki j.w , serek wiejski z truskawkami , szklanka mleka waniliowego brak warzyw , bezwartosciowo , i wogole ale mam to gdzies ;( jem bo musze;( bo zyc mi sie juz zabardzo nie chce ;(
#2261 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze UUUU
Ś: owsianka na pól z córcią ![]() 2ś: 3 małe kromeczki razowca z szynką drobiową, pomidorek, rzodkiewy przekąska: jabłuszko o: 7 pierogów z mięchem domowej roboty, surówka z pora p: jabłuszko k: wieśniak szczypiorkowy ewentualnie do tego mała kromeczka razowca z szynką bo mi te pierogi strasznie na żołądku leżą odwykłam już od takiego jedzenia ślicznie proszę o ocenkę ![]()
#2262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś(11.30) : fitella bananowo-czekoladowa z ok 200ml mleka 2% pół ogromnego jabłka, które miało 450g! ![]() kawa z mlekiem Przekąska: kostka czeko z orzechami wpadła O(14.00) : Mieszana sałat(rzymska,lodowa,szpi nak,roszponka) + grillowany kurczak w marynacie jogurtowo-bazyliowej ok 150g pomidory,ogórek,cebulka,f ety sporo + kiełki rzodkiewy + dressing z oliwy,musztardy francuskiej,miodu i cytryny ![]() ok 1h siłowego, ok 20min biegu Podwieczorek: pół jabłka z połówka wiejskiego i cynamonu K: homo nat+ ekstrakt z wanilii + kilka ogromnych truskawek o i połowa mango! mniaaaaaam! mój ulubiony zestw kolacjowy ![]() Wpadnie niedługo piwko z sokiem i pringelsy z Tżtem mecz oglądamy ![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
BAN stały
|
Wczorajsze P:
przed sn-jablko, kilka winogron sn-5 łyzek kaszy jaglanej, po łyzce wiórek kokosowych, słonecznika, płatków migdałowych, garsc rodzynek i zarodków pszennych, banan ob-makaron zytni z sosem z czerwonej soczewicy, marchwi, pomidorów, groszku i cebuli, (3/4 talerza) fasolka szparagowa pod- (na szybko) dwie kromki zytniego na miodzie 1 z sałata, serkiem wiejskim,pomidorem i rzodkiewka, 2 z serkiem wiejskim, slonecznikiem i cynamonem, jabłko kol-dwie kromki razowca zapieczone z serkiem wiejskim, sałata, pomidorem i tofu prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-23 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Raczkowanie
|
Jako że dawno menu swe wstawialysmy, mzoe zarzucimy z raz;p naszym U
![]() Śniadanie; a wiec u nas 2 bulki; 1 polowka z dzemem 1 z nutella 1 z camembertem, maslem i salata 1 z maselkiem i jajkiem + jajecznica z 2 jaj na masle z pomidorami + jablko z bananem podprazone na patelni, polne miodem i polewa z gorzkiego kakao, posypoane wiorkami kokosowymi, epstkami slonecznika i cynamonem oraz spora ilsocia daktylii;D [kochamy!] + 2 paski czekolady; 1 gorzkiej 1 mlecznej z orzechami. i standrdowo kawk z mlekiem, cynmonem i kakao ![]() II śniadanie; lód DŻAMBO o smaku malaga;D ![]() Obiad; 0.4 kg ziemniaczkow;D [ kupilysmy 800g i pojdzie na 2;p] + salatka ryżowo-warzywna + gulasz sojowy [pomidory, papryka, pieczrki, cukinia, fasola, soja] deser; homo sernikowe z orzechami wloskimi. podwieczorek; mix owocowy [gruszka again, banan, jablko] polane danmlekiem czekoladowym i posypane pestkami slonecznika. kolacja; twarog z jogurtem naturalnym, curry, rzodkiewkami, szczypiorem + bagietka z maselkiem, feta, pomidorami + szklanka soku mrchewkowego ![]() waga stoi na stalym poziomie od 44 do 45 ![]()
#2268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
Wczorajsze U
![]() 1. Bułka razowa ze słonecznikiem posmarowana homo z szynką, pomidorem, ogórkiem, sałatą i ketchpem + jajko serek wiejski z oliwkamii, pomidorem kawa z mlekie, jogut jogobella bananowa 3. duży kawałek ciasta z homo z galaretką i biszkoptami (moje dzieło) 4. makaron spagetti pełnoziarnisty z wołowina i warzywami(cukinią papryką cebulą marchewką) sałataka z sałaty lodowej i pomidorów 4. 10 ciasteczek z orzechami w miodzie 5. bułka wijska ciemna z twarogiem rzodkiewką i pomidorem kubek zsiadłego mleka kilka pasków milki z całymi orzechami ![]() Proszę o ocenę ![]()
#2273 |
Raczkowanie
|
dzieki laseczki za ocene
![]() A nasz wzrost to 161-163. Dalej walczymy o okres, wydaje nam sie ze jemy OK, tluszczow jest sporo, ale ta mendz i tak nie przychodzi;p ![]()
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() twinsy21, Wasz jadłospis to MIAZGA ![]() ![]() ![]() Moje skromne dzisiejsze U: I - grahamka, obie połówki z masłem, sałatą, jakąś wędliną mocno wędzoną, serem żółtym, pomidorem i pieprzem ![]() II - kubas kakao Nesquik, 2-3 kawałki ciasta jogurtowego z truskawkami i kruszonką - jeszcze ciepłe było i tak podjadałam ![]() III - ziemniaczki w jakichś ziołach z grilla, pierś z kurczaka też z grilla i gryz karkówki (nie smakowała mi) + mizeria z jogo nat i jakimś sosem koperkowo-ziołowym czy coś IV - garść nerkowców, trochę pestek dyni, sałatka owocowa (banan, truskawki, rabarbar, winogrono, ananas, jabłko z jogurtem pitnym bananowym) V (będzie) - tosty z szynką, camembertem z papryką i ketchupem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A oto moje R: Ś: owsianka (pół szklanki mleka koziego tj.2,5%, płatki owsiane ok. 35g, 3ł otrębów granulowanych, 3ł amarantusa, pół wiejskiego lekkiego, jabłko) ok. 50min. stepper, 20min. siłowych, rozciąganie O: ok.30g kaszy gryczanej, ok. 150g filetu z indyka, ok. 100g sosu do spaghetti knorr+ cebula, pieczarki P: sałatka (jajko, ok.30g oliwek czarnych, ok.10g orzechów włoskich, sałata, pomidor) K: ok.200g (wiejski lekki, twaróg półtłusty- 6:4)+ pomidor,szczypior, rzodkiewki, przyprawy + kromka wasy wiem, że wasa jest blee, ale muszę skończyć no i, że okołotreningowe nie za bardzo, ale chyba nie jest tragicznie, coo? i jak oceniacie podwieczorek, jako posiłek mający na celu dostarczenie tłuszczów? ;p kalorie- ok. 1275 mi wyszło... Proszę o ocenkę ![]()
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj raczej wyszlo U :
Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : serkiem topionym paprykowym , kilebaska krakowka ,pomidorkiem , ogorkiem , jogobella pana cotta jagodowa , jabułko O: talerz rosolku z makaronem (byl w godzinach 2sniadania ) za pol godzinki : pol talerza ziemniaczkow , bardzo duzo mizerii ![]() P: z 100g platkow cherios wielozbozowych na sucho .... jabłko K( bdz) dwie kromki chlebka z czyms , pomarancza , moze jakas szklanka jakiegos soku wazylam sie ;( i od ostatnich 2 tygodni jest 3 kg na plusie nie wiem czy to wahania ale co tak szybko poszlo w gore ? ;(( moje p bedzie trwalo jeszcze pewnie z 3 tygodnie ;(
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Mój jutrzejszy jadłospis:
Śniadanie (7:30) - owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 2ł. otr. pszennych, 2ł. suszonej żurawiny) IIśniadanie (10:15) - 2 kromki razowca z białym serem, wędliną, warzywkami ; 30g arachidów IIIśniadanie (13:00) - omlet z 1jaja z polędwicą ćwiczenia Obiad (15:30) - pierś z kurczaka, makaron razowy, brokuły Podwieczorek (18:00) - kawałek kuraka, jabłko basen Kolacja (20:30) - kromka razowca z wędlinką i serkiem homo, jajo na twardo w ciągu dnia woda i ze dwie zielone herbatki Proszę o ocenę ![]() P.s. śliczne te Wasze utrzymania, nie mogę się doczekać jak ja będę tak jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że to wahania, tym bardziej, że wcale nie jadłaś tak dużo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.