|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
tak mi się też wydawało ale chciałam się upewnić czy inni też tak myślą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Tarasiu ja też tak rozumiem, tzn. jak coś jest po 4 miesiącu, to znaczy że jak dziecko skończy 4 miesiące ![]() Flower ale Adi jest ruchliwy ![]() A moje dziecię postanowiło, ze dzisiaj samo się herbatki napije ![]() Załącznik 3052324 Żeby nie było, Teściówka siedziała obok na kanapie i pilnowała żeby się nie zakrztusił.
![]() |
#2253 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak piszę po 4 m-cu tzn, że jak dziecko ma skończona 4 m-ce i np 1 dzień to już można dawać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zadomowienie
|
Hej Mamusie
![]() Miałam troche do nadrobienia, ale udało się ![]() ![]() Ostatnio dałam małej pierwszej marchewki troszke zjadła i też pluła. Dziś dałam jej kaszki, ale po niej wyszło jej czerwone plami na buzi więc moja mała będzie uczulona na krowie mleko. Będe musiała iść do pediatry żeby mi coś doradziła. Czy któraś z mam ma też taki problem ![]() ![]() Zostaje mi narazie obiadki i deserki jutro dam jej jabłuszka ![]() Brombusia fajna fotka moja ostatnio jak piła herbatke to też sobie trzymała sama butelke ![]() Dziś u nas też zimno więc siedzimy w domku ale za to weekend ma być ładny ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- fajne zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
hehehehe jak się śmieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() ale wiatr,myślałam, ze nie dojdę do domu, takiej zadyszki dostałam, bo pod wózkiem tachałam tysiąc słoiczków dla Olci ![]() Konspi- tak dojrzałam do tego. Co by nie było i jakby mnie moja mama nie wkurzała, dla Olki jednak będzie najlepiej, żeby została z babcią. Dziś się spotkałam z moją mamą i się pytam jaka jest jej decyzja, a ona, ze "tu przecież nie ma sie nad czym zastanawiać" i jeszcze powiedziała,ze ona nie pozwoli,żebym ja karmiła słoiczkami i zapowiedziała, że będzie gotować Olce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cały czas czy jak? kiedy? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Ja mojego synka nazywam: Bartolomeo, Bart, Bartinek, mucha plujka, synek - pierdzinek, niunio, słodziak, zdzisiu, mniumniuś, dziabąg
![]() Wszystkiego naj naj dla Grzesia i Poli ![]() ![]() ![]() Zebra, moje dziecko praktyczne w ogóle nie śpi w ciągu dnia, godizna w domu to max! czasami nawet na spacerze nie śpi, albo pół godziny... Tarasiu, niunia śliczna i słodka ![]() ![]() Malinka, gratuluję budowy i zazdraszczam troszkę ![]() Kate - no proszę cię, 3 włosy po nocy! to nic nie jest. W ciągu dnia może normalnie wypaść 30-50 i to jest fizjologia. To może aż tak źle z Twoimi włosami jednak nie jest? ![]() I czemu nigdy go bez skarpetek nie trzymasz? to ważne jest dla dzidzi rozwoju, żeby odkrył stópki. Ja codziennie parę razy, tak po 5 minut, chociaż przy zmianie pieluchy i po kąpieli mu pokazuję stopiszcza ![]() Konspi, bardzo szybko, tylko trzeba raz sobie te wszystkie paski super dobrze wyregulować, czego ja jeszcze do końca nie uczyniłam ![]() ![]() Kolanosiu, trzymam kciuki za Lenkę, na pewno szybko dojdzie do siebie. Jaką metodą będziecie ją rehabilitować? Podobno od Vojty się odchodzi, jako od metody inwazyjnej, nieprzyjemnej dla dziecka a wcale nie takiej skutecznej ,na rzecz Bobath. ona nie chce w ogóle się ruszać, nie macha rączkami, nóżkami? Dzisiaj tak paskudnie, że siedzimy w domu a maluch dalej się ślini na potęgę ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-04-22 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||
Zadomowienie
|
Flower normalnie to aż niemożliwe żeby tak twardo siedział
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do stóp to Wiki odkrył je już dawno (przecież ma już 6 mies więc to chyba normalne). Ja go przebieram to też mu ściągam rajstopki zresztą raczej mogłąbym mieć problem żeby robić to w rajstopach..... Chodziło mi o to że nie trzymam go jakoś specjalnie bez rajstopek bo mamy dość zimno w domu i boje się żeby się zaziębił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||
Zakorzenienie
|
Pola
![]() Grzesiu ![]() Cytat:
![]() ja lubie Ola i tyle. Olenka mi sie nie podoba jeszcze bardziej niz Olka. moja rodzina mowi do mnie (tylko sie nie smiac!!!!!!!) Olczasku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mojej siosrty Lenka tak sie wychylala do przodu i az przewrocila lezaczek w przod wiec uwazaj na Adika ![]() Brombi ale fajnie sobie radzi ![]() Malinko juz ci pisalam ale Tomcio bardzo do brata podobny ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-04-22 o 17:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu. Mały bohater nawet okiem nie mrugnąl.
Potem go powiozlam na spacer. Był ubrany w spodenki takie grubsze sztruksy, skarpetki, a na to kocyk. Przyjeżdżam do domu, patrzę a ten mały goguś ściągnął sobie w wózku skarpetki ![]() Brombi, Filuśtym tesknym spojrzeniem to juz czaruje ![]() A co to za szampon z mocznikiem? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kolanosiu musicie być wytrwali i pracowac z malutka, co na pewno robicie i zobaczysz wszystko będzie dobrze! ![]() Flower, ale się rozbrykał... ![]()
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Asioczka wielkie dzięki o takie coś mi chodizło
![]() ![]() Brombi właśnie nam lekarka powiedziała, ze mogę mu dać pod koniec miesiąca jarzynowej zupki i on jej nie chce... więc miałam nadzieję, że mięso potem chociaż polubi ![]() Bella ech mój jak swojego nie prześpi to jest nie do zneisienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tatuś poi smyka mleczkiem mamy z butli, ale zaraz trzeba będzie biec z własnym bufetem na dobranoc ![]()
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Brombi ale Twój synuś jest już duży
![]() Mam pytanie... jak karmiie maluchy żeby nie były brudne z jedzonka do stóp? Czym to sprać wogóle? ech moja bestia śpi... ale fajny się zrobił z tym obracaniem na plecki... ja chce go wysmarować mleczkiem, ręcę do łokci z mleczka a on w tym momencie hop na plecki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
kurde co chce odpisac, to cos mi wypada. a to sie zmierzluch obudzi, a to ktos przyczłapie
![]() moją przezywam teraz Majucha- zmierzlucha. ;] ogolnie jest na nie- na kolanach nie, na brzuchu nie, na plecach nie, na macie, ani w lozeczku tyz nie. chce zeby ją nosic i non stop by tylko "fruwała" najlepiej z akompaniamentem- albo wodecki i "pszczolka maja", albo "my jestesmy krasnoludki". i zajelam ją chwile, jak ogladalam filmiki z Waszymi dzieciaczkami ![]() ![]() ![]() ![]() Zeberka ja juz tego linka kiedys wklejalam i pomyslalam, ze pewnie o takie cos chodzi ![]() ![]() dzisiaj sie wkurzylam, bo zapieralam plamy z marchewy zanim wlozylam do pralki, a i tak sie nie dopraly- zostaly i na pieluchach tetrowych( przykrywam nimi Mała jak je, to przynajmniej stop nie ma brudnych ![]() a poprzednim razem sie spralo, ale chyba pralke na 60 stopni wtedy ustawilam. a dzisiaj na 40. i jeszcze sie musze pozalic, ze sie uszkodzilam;/ wczoraj odkladalam maje po karmieniu na spiocha i jak sie nachylilam, to sie nie moglam wyprostowac;/ a nic nie strzelilo. tak jakby skurcz w krzyzu, czy cos takiego. w nocy nie moglam spac, a tz zamiast mnie pozalowac to stwierdzil- a widzisz, chcialem dziury troche wyzej wywiercic, zebys sie nie musiala tak schylac, to nie chcialas. to teraz cierp. ![]() i odczuwam dyskomfort, w brzuchu, pod mostkiem mniej wiecej. troche jak zakwasy, ale nie do konca;/ i sie boje, czy to nie jakas przepuklina?? z drugiej strony ostatnio bylam na aerobiku i to moze od cwiczen? jak sie przepuklina objawia??
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-22 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Asioczka kurcze ja przykrywam Piotrusia tetrówkami ale on tak macha łapami wkłada do buzi tetrw ręce i śliniak i pote jedzonko ma wszędzie.... nie ma kombinezonów do karmienia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() moje dziecko dziś po obaleniu 210 ml mleka z 2 łyżkami kaszki padło normalnie jak w filmie! ależ jestem z niej dumna ![]() ![]() Cytat:
e no coś Ty,Olki i Olcie są fajne, Oleńka już mniej (trochę gejowska ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja skarpet nie używam (tylko od święta), wolę rajtki ![]() no wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
niestety nie wiem co to może być ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I moje dziecko mnie zdradza ![]() ![]()
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za zyczonka
![]() co do jezonka, to moja dzis pobila rekord- 190 ml ![]() ![]() ja cos weny do pisania nie mam... Brombi male cudo Filus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Idąc za ciosem, pokażę Wam jeszcze tylko jak Filuś z pieskiem się lubią ![]() Załącznik 3053428 Załącznik 3053429 Asioczko moze sobie coś nadwyrężyłaś na tym aerobiku ![]() Co do spierania marchewki z ubranek, to nic nie pomaga przynajmniej u mnie, żadne vanisze, namaczanie i inne takie ![]() W sumie mój aż tak się nie brudzi, chyba że zapragnie akurat wsadzić sobie stopę do buzi pełnej obiadku ![]()
#2272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli faktycznie poćwiczyłaś za dużo to po prostu masz lekkie zakwasy,kiedyś tak miałam jak przesadziłam z ćwiczeniami i pare dni mnie tak męczyło a przepukline to ja mam brzuszną, nad pępkiem robi się wzgórek nie wiem czy wiesz o co mi chodzi z tym wzgórkiem haha jak stoje prosto to tego u mnie nie widac ale jak chce sobie wytrzeć plecy ręcznikiem albo czesze włosy i chcę spiąc je w kucyk wtedy ręce mam wysoko w górze i też to mocno widać tak samo jak leże na płaskim ręce wzdłóż ciała ułoże i chce sie podnieść tak jakby do ćwiczenia brzuszków to taka bułka wyskakuje powyżej pępka no niewiem jak moge to opisać jeszcze ![]() nie mam ostatnio jakoś weny odpisywać, chyba coraz większy stres mnie pożera bo w poniedziałek już do chirurga ide rozmawiać co i jak z ta przepukliną bedzie NO I ZAPOMNIAŁABYM STO LAT I DUŻO ZDRÓWKA DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- ASIOCZKA dodam że mnie z początku ta przepuklina nie bolała, ale byłam z kręgosłupem u doktorki i zauważyłam w niektórych sytuacjach tą kluske nad pępkiem a wcześniej przed ciążą tego nie miałam i jakoś mnie to denerwowało i spytałam przy okazji co to może być no i okazało sie że przepuklina dopiero od jakiegoś czasu zaczął mnie pobolewać brzuch i to chyba z powodu tego że za dużo i ciężko nosze i dzwigam a nie powinnam
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
laski do jedzenia to ja musze Tomali takie cos sprawic
![]() ![]()
#2274 |
Zadomowienie
|
Aniulko, wlasnie pamietalam, ze masz przepukline i dltago wspomnialam o tym. dziekuje za odpowiedz
![]() i dobrze, ze przypomnialas: Buziaki i usciski, duzo zdrowka dla naszych dzisiejszych solenizantow!!! pewnie tak jak piszecie- nadwyrezylam sie (tym bardziej, ze mialam cc, to miesnie sa slabe, bo przeciete). a tą przepukline to sobie chyba wkrecilam ![]() a plecy juz mniej bola, ale oczywiscie skorzystam z rady i zaraz karze sobie masazyk zrobic ![]() Brombi, ale nam rosnie Maly Milosnik Zwierzat, ![]() ![]() ![]()
#2275 |
Zadomowienie
|
dzien dobry!
zaraz was przelece, tylko teraz na szybko zadam pytanko, wczoraj byłyśmy z Lenkąna szczepieniu i dzisiaj mała ma odczyn ( czerwona plamka ) wasze maleństwa może tak miały? obłożyć altacetem czy zostawić ? ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- a w ogóle to wczoraj cyrk był taki na szczepieniu, najpierw fruzia chciała zaszczepic nie tą szczepionką "bo jej sie pomyliło" i wyciagnela złą z lodówki... wiec ja już miałam nerwa... wróciliśmy do domu, dzwoni do mnie telefon żebym wróciła do przychodni, pytam po co ? a ta sama fruzia że dała tylko pół dawki nosz.... myślałam że ją rozszarpię! wróciłam, kazałam sobie pokazywać puste opakowanie, niezużytą fiolkę nakleji serii, książkę szczepień wszystko i dopiero jak posprawdzałam że to faktycznie brakująca fioleczka to pozwoliłam zaszczepić. i jak tu choć trochę zaufać komuś obcemu? babka w ogolę była zdziwiona, że się tak na tym znam. A myślała że co? że młode to od razu głupie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |||
Wtajemniczenie
|
Grześ dziękuje za życzenia
![]() a my choć spóźnione to serdeczne życzenia dla Poli ![]() o cvzym piszesz bo ja nie w temacie ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze mi się nie udaje zrobić małemu zdjecia jak pije tak herbatkę - Filus uroczy Cytat:
nie zacytowało mi wszystkiego Flower no to niebezpieczne - mi Grześ tak raz się przechylił na lezaczku i głową dotykał podłogi i nie mogł się podnieść - od tamtego czasu przpinam mu szelki - bo mam te pasy w lezaczku 5 punktowe (tak sie chyba to nazywa) z tym że moj lezaczek jest z tych większych u nas raczej OK Grześ zaczął ładnie sie podnośić na wyprostowanych rąćzkach i podnosić dupinke na kolankach - ma ulubione soczki - banan i marchewka z jabłkiem, zaczął też jeść nam obiadki słoiczkowe - więc jak nie zdąrzę ugotowac to nie musze się juz martwić, ze nie zje |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Dzisiaj nocka średnia, obudził się o 3, a ja nieprzytomna wzięłam go na cycowanie do łóżka i mi się przysnęło do 5 ![]() Potem go odłożyłam do łóżeczka ale nie wiem czy spał, w każdym razie o 6.30 juz urządzał dzikie ryki z Afryki. W ogóle nie chce się sam bawić, nawet na kanapie obok mnie, najchętniej żebym go na rękach trzymała, nie wiem może to ten skok ![]() Niedawno padł, mam nadzieję, ze jak wstanie to nie będzie taki marudny. Wstaję rano, super słoneczko ( okna w sypialni na wschód) idę do kuchni ( okna na zachód) a tam granatowe zachmurzone niebo ![]() Cytat:
![]() A oczka po Mamusi podobno ![]() Cytat:
Co za siksa w tej przychodni ![]() Cytat:
![]() Idę na rowerek, wczoraj zrobiłam 10 km, miała byc wieczorem druga tura, ale się zmęczyłam tapetowaniem ![]() Dzisiaj w planach zrobić 12 km rano, a wieczorem zobaczymy ![]()
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a swoją drogą głupia baba, że się nie zna (i przy okazji, może lepiej pisz franca, bo Fruzię to my na wątku mamy ![]() A u nas ok, ja znikam na jakiś czas, bo dziś jedziemy do Polski, więc teraz czeka mnie pakowanie 3 toreb ![]() ![]()
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mi szczena opadał!!! no to za piguła!!!!! ja bym skargę złożyła w ośrodku na babsztyla!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! a czym była szczepiona?? bo ja zawsze szczepionkę swoją przynosiłam, więc na szczęście nie miałam takich cyrków! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bawcie się dobrze ![]() Konspi pytałaś o szampon, to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-4...mocznikiem.htm Co prawda nie mam łupieżu, ale po tym szamponie z farmony swędziała mnie skóra głowy i te ranki doprowadzały mnie do szału, teraz się wszystko uspokoiło ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.