Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 18:43   #2251
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a mój mężuś odkurza , myje podłogi bo jutro się tesciowa zapowiedziała a ja z tym bolem jestem wyłączona z wszelkich prac aż mi głupio tak siedzieć jak on robi ...
Dobry ten Twój mężuś.. Mój leży w drugim pokoju do góry.... A w domu jeden kurz. Jutro mam zamiar się tym zająć

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:49   #2252
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
SweetAngel mój też tak ma ze spaniem na golasa Przypomniała mi się pewna historyjka z jego udziałem Mielismy gości i spali w pokoju obok. Mój maż wiedząc to po kąpieli założył grzecznie slipki i koszulkę. Jak się kładliśmy spać to zdjął tylko koszulkę. Ja nastawiłam sobie budzik rano, żeby pójść do sklepu po pieczywo na śniadanie, a ten leży GOŁY koło mnie Szybko go obudziłam i mówię, że zwariował, przecież ludzie śpią obok To dopiero się szybko zerwał i założył slipki. Nie minęła minuta, a oni wyszli z drugiego pokoju.
Uśmiałam się jak mogłam
no to goscie mieliby poranna niespodzianke parówke z jajkami na twardo z samego rana

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
napisze swoja wersje odpowiedzi
thx thx

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zdrzemnęłam się, wstałam, pokłóciłam z TŻtem, poryczałam jak bóbr... kolejny dzień pod psem
Zabieram się za paznokcie, w nosie mam niedojrzałych facetów
oj bidulko
faceci sa okropni zamiast nas wspierac i opiekowac sie nai w tym trudnym okresie to tylko wkurzac potrafia

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Kolejny dzień spędzam na prasowaniu Dwie wanienki lumpków uprasowane i jeszcze trzecia czeka Ja nie wiem czy nasze dziecko chociaż połowę z tego ubierze, ale skoro dają to bierzemy
Teściowa mnie wkurzyła, bo co prawda zapukała do drzwi, ale na proszę już nie czekała tylko weszła Po czym usiadła koło mnie chwyciła mnie za brzuch i czekała aż ją młody kopnie Nosz k*wa
skad ja to znam.............
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 18:50   #2253
83monia
Zakorzenienie

ja wiem że kiedyś nie woziło sie dzieci w fotelikach, kiedys tez szczepionek nie było, kiedyś średnia przeżywania wynosiła 30 lat...

ale świat sie zmienia. dla tych, którzy licza na szczeście - filmiki. niefajne. wypadki chodzą po ludziach, lepiej wiec nie liczyć na łut szczęścia tylko "przezornego Pan Bóg strzeże!"
http://www.youtube.com/watch?v=vueuzlrD0Qc
http://www.youtube.com/watch?v=JJYfO...eature=related

tak samo nie wolno wozić żadnych ciezkich przedmmiotów na tylniej czesci samochodu (nad bagaznikiem, za zagłówkami tylnimi) jak nie ma kratki. jest juz przypadek, że podczas zderzenia kierowce zabił lecący stamtąd laptop...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:00   #2254
Natka_
Zakorzenienie

Krolinee, Agulaaabar to wklejam jeszcze zdjęcie na sobie Pospinałam ją z tyłu tylko szpilkami, żeby przylegała troszkę. A na dole jest duuuuża, moje 2 takie brzuchy by sie zmieściły więc nie ma się co martwić, że w czerwcu nie wejdziemy w nią
Materiał ma fajny, spod spodu jest taka halka, żeby nie prześwitywała a na zewnątrz delikatny materiał. Jeżeli nie jesteście takie wysokie jak ja to napewno obejdzie się bez leginsów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010114.jpg (15,5 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:03
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:01   #2255
madziaranew
Rozeznanie

Ania 82- troche kupilam m&spenser ale wiekszosc w mother care, no I w bootsie , no a ten zestaw , to jeszcze sie zastanawiam , Bo mi sie troche nie podia gruszka w nim I to wszystko takie minimalne.
SweetAngela- to nie batonik to dwie tabletki do prania fair , dostalam takie probki , a Ty mnie podejrzewasz ze po szafach slodycze chowam hihi
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:02   #2256
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
kilka pytan:

1. jak kupuje plyn do mycia wloskow i ciala to mydla juz nie potrzebne????

2. na co sa potrzebne gaziki? ja kupilam platki do przmeywania oczek i pupki a te gaziki na co?

3. jak myje plynem do mycia to juz ani oliwki ani mleczka nie uzywam tak?

4. a do pupy to po kazdym przeijaniu krem na odparzenia ?
a po kapieli?

5. aj ka kapie w rumianku to potem mleczkiem nawilazam ???

6. do szpital trzeba papier toaletowy i reczniki jednorazowe ale do czeg ote reczniki? recznikiem nie da rady wytrzec krocza czy jak?

Błagam o pomoc bo nakupuje niepotrzebnych rzeczy i bedzie draka
1. TAK, ALBO PŁYNY ALBO SAMO (kurde capslock!!!!) mydło
2. wlasnie te gaziki do tego wiec nie potrzebujesz
3. jak myjesz zelem do twarzy twarz to nie uzywasz kremu? z dzieckiem jak z dorosłym - jak sucha skóra to i po płynie mleczka czy oliwki potrzebuje. grunt nie przesadzić i nie uzywac nawilzajacych i natłuszczajacych emolientow (oliatum, balneum..) i na to oliwki po umyciu albo dodawac parafiny do kapieli i potem jeszcze nawilżać...
4. oliwka na calosc albo zostawaisz do wyschniecia. mozna tez krem na odparzenia (tylko nie sudocrem!) ale chyba co za duzo teo tez niedobrze. ew mozna popudrować (jak nie oliwkujesz!)
5. tak, ale odradzam rumianek - chyba ze jakies podraznienia. moze uczulac!
6. da ale: cieknie ci krew jak non stop okres, do tego papierowy jest bardziej higieniczny. nie martw sie - ja nei mialam i zyje. 3 dnia mialam juz wszystko zagojone, szwy zdjete, biegałam jak fryga.

Stary 2011-05-18, 19:03   #2257
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wiem że kiedyś nie woziło sie dzieci w fotelikach, kiedys tez szczepionek nie było, kiedyś średnia przeżywania wynosiła 30 lat...

ale świat sie zmienia. dla tych, którzy licza na szczeście - filmiki. niefajne. wypadki chodzą po ludziach, lepiej wiec nie liczyć na łut szczęścia tylko "przezornego Pan Bóg strzeże!"

tak samo nie wolno wozić żadnych ciezkich przedmmiotów na tylniej czesci samochodu (nad bagaznikiem, za zagłówkami tylnimi) jak nie ma kratki. jest juz przypadek, że podczas zderzenia kierowce zabił lecący stamtąd laptop...
matko kochana...............
no to wprowadzilas nastroj.............
ale ja tylko zartowalam z ta jazda
juz wiecej nie bede przepraszam
nalezy mi sie za glupote

R nadal nie wrócił.......
w sumie sklep do 22
ale nie wiem czy mu sie bedzie chcialo isc.......
a sam taszczyc nic nei bede........
eh........faceci

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
SweetAngela- to nie batonik to dwie tabletki do prania fair , dostalam takie probki , a Ty mnie podejrzewasz ze po szafach slodycze chowam hihi
ja czasem chowam wiec dlatego podejrzewam...........
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:08   #2258
Kajool
Zadomowienie

83monia zgadzam sie z toba w zupelnosci, to ze czegos kiedys nie bylo nie znaczy, ze bylo bezpieczniej. Po za tym oprocz tych argumentow, ktore podalas trzeba dodac mniejszy ruch na ulicach,kiedys moze z dwa trzy samochody na krzyz, ktore i tak mialy przyspieszenia jak slimak a teraz?? nie wiem ja bym nie ryzykowala nawet jednej sekundy jadac z dzieckiem bez fotelika.

Co do papieru toaletowego w szpitalu, to lepiej zabrac ze soba, zapytajcie sie tez o sztucce, bo jak teraz lezalam, to niestety dopoki mi maz nie przyniosl nie mialam czym jesc.

Nerolko ty serio tak o Izie czy nie chcesz zauroczyc?? Mala jest sliczna i jak duzo wloskow ma.

Wiecie co mam jednak super szefowa, dzisiaj powiedziala, ze moge przychodzic pozniej do pracy i jak chce to wczesniej wychodzic. Ale sie ciesze. Poza tym chyba skonczylam zakupy dla Szymka. W nastepnym tygodniu idziemy po wozek. Odebralam tez wynik badan z wymazu i co prawda jest bakteria ale nie ta wstretna klebsiella.

Kurcze wiecie dziewczyny, ze musze nosic juz wkladki laktacyjne, bo mi non stop siara leci. Ciekawe czy to oznacza, ze bede miala pokarm.
Stary 2011-05-18, 19:10   #2259
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
zanka czytałam ostatnio w książce że mleko które odciągasz i odgrzewasz w mikrofalówce traci swoje właściwości. Odżywki np. nie. http://allegro.pl/ag65-podgrzewacz-w...606232478.html coś takiego wystarczy ?
ale mozesz podgrzac wode (na mleko modyfikowane albo jako wlasnie podgrzewacz - do kubka z wrzącą wodą z mikrofali wkladasz butelke i sie podgrzewa ) i tu sie nic nei zmienia

Stary 2011-05-18, 19:14   #2260
Zmalowana
Zakorzenienie

83monia z modyfikowany właśnie wiem Czyli generalnie podgrzewacz niepotrzebny bajer. Dzięki dziewczyny

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:16   #2261
83monia
Zakorzenienie

u nas ceny niższe - za 2 szafy (1,5mx2,5m wys), biurko i komode na zamowienie dalismy 4tys

Stary 2011-05-18, 19:16   #2262
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!
Przed chwilą wrócilismy z urlopiku i pierwsze co oczywiście musiałam zobaczyć ile stron mnie czeka do nadrabiania......jakieś 30.......będę miała co czytać

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wpadłąm tylko na chwilę, żeby odpowiedzieć:
niewątpliwie największy hotel w okolicy i co najbardziej w nim charakterystyczne to park wodny - ja wprawdzie dawno już nie byłąm, ale jeszcze przed rozbudową robił dobre wrażenie Teraz ponoć jest wypasiaście, tak więc na pewno musicie tyłki pomoczyć A tak to ponoć dużo Rosjan i Litwinów tam stacjonuje, no i po autach na parkingu widać, że raczej trzeba mieć trochę kasy, żeby tam zabawić. Mój tata bywa tam na jakichś szkoleniach i mówił, że żarcie dobre - o ile można wierzyć jego gustowi
Myślę, że będziecie się dobrze bawić! Pozdrawiam!

Wypad na Mazury na prawdę bardzo udany. Co prawda bylismy tylko na trzy dni, ale uważam ten czas za wspaniale spędzony. Pogodę mieliśmy różną, trochę zachmurzone niebo, ale chociaż w pierwszy dzień wykorzystaliśmy ciepły, bezwietrzny wieczór i o zachodzie słońca zaliczyliśmy spacerek po Mikołajkach i pyszną kolację przy świecachWidać, że jeszcze nie ma sezonu, bo pustki były wszędzie nawet w hotelu, ale to nam na prawdę nie przeszkadzało, bo było tak swobodnie i romantycznie.
A basen Tropikana na prawdę super, w sumie byliśmy na nim 4 razy po 2-3 godziny i synek mógł sobie popływać. Tż był na każdym kroku czuły i romantyczny i cały czas rozmawiał z brzuszkiem tak jakbyśmy byli na wczasach już w trójkę

Wieczorkiem zacznę Was powoli nadrabiać, mam nadzieję, że same dobre wieści przeczytam i, że nic złego się nie stało przez te trzy dni. Buziaczki dla Was i dla maluszków.

A i przytyłam 1,5 kg przez te trzy dni, bo jedzenie było wyśmienite Na szczęście mam tylko 5,5 kg na +, więc nie jest źle.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:18   #2263
patik87
Zakorzenienie

dziewczyny umkneło Wam moje pyt, więc powtarzam:

Nie zrobiłam badania moczu na wizytę przez to zatrucie, jutro ewentualnie mogę ale musiałabym specjalnie 30 km jechać bo tylko w luxmedzie mi zrobią wynik na ten sam ewentualnie na drugi, a u nas w przychodni jk zrobię jutro to wynik dopiero na wtorek!! D o tej pory wyniku moczu zawsze super były... i nie wiem czy robic czy nie..? Najwyżej po niedzieli od razu zrobię i jak cosik wydzie nie tak to tel do gina..

sweet a Ty piszesz się na spotkanko?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:22
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:28   #2264
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Krolinee, Agulaaabar to wklejam jeszcze zdjęcie na sobie Pospinałam ją z tyłu tylko szpilkami, żeby przylegała troszkę. A na dole jest duuuuża, moje 2 takie brzuchy by sie zmieściły więc nie ma się co martwić, że w czerwcu nie wejdziemy w nią
Materiał ma fajny, spod spodu jest taka halka, żeby nie prześwitywała a na zewnątrz delikatny materiał. Jeżeli nie jesteście takie wysokie jak ja to napewno obejdzie się bez leginsów
Bardzo fajnie na Tobie leży ja mam 168cm wzrostu więc na mnie by była dłuższa też się nad nią zastanawiam.... a czas leci ehh...
Cytat:

Tak, ale kiedyś nie było tylu zagrożeń, samochodów na ulicach itd... i nikogo nie obchodziło, że dziecko nie leży w foteliku....

U mnie niby jest wszystko w szpitalu ale i tak wole swoje swój nóż, swój widelec, kubek, talerzyk, a nawet srajtaśme wolę mieć swoją
I wiecie co u mnie jest? a przynajmniej tak zawsze było, że na oddziale nie ma wogóle odwiedzin, np z mężęm można się spotkać w takim małym korytarzyku, a na sale nikt nie może wejść ciekawa jestem czy dalej tak jest...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
83monia z modyfikowany właśnie wiem Czyli generalnie podgrzewacz niepotrzebny bajer. Dzięki dziewczyny
Ja podgrzewacz mam, bo był w domu jak siostra z dziećmi na urlop przyjeżdżała ale gdybym nie miała to chyba bym nie kupiła

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:35   #2265
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aha, ja zapisalam sie na 1.06 g. 19:00
Dziwne... bo mój kurs zaczyna się 31 maja, a drugie zajęcia są właśnie 1.06. o 19.00
ale to przecież nie może być to samo...

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a ja mam inny link http://www.szkolarodzenia.com/index.htm

to chyba dwie rozne szkoly rodzenia
aaa! tak, to dwie różne szkoły. ta pierwsza jest SZPITALNA, a ta druga prowadzona po prostu przy szpitalu, ale prywatna zdaje się.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Skoro miałabyś się męczyć, to może nie siedz w domu, ale zwolnij Kobieto... chociaż jak Ci bebzonik jeszcze podrośnie, to nie będziesz miała wyjścia, moim zdaniem.
Kurcze, super pomysł na Dzień Matki! U moich by nie przeszło, bo wiecznie zapracowane i u nas takich atrakcji to nie ma... Ale warto zapamietać i swoim dzieciom pomysł podrzucić Tak sobie uświadomiłam, że w tym roku obchodzę taki quasi-Dzień Matki... A co! Moja lokatorka na Dzień Kobiet od taty dostała kwiatka mieszkając w brzuchu, to czemu i ja nie mam świętować
No i szafa - muszę przyznać, że zapisałam sobie na dysku zdjęcia Twojej szafy i na bank wykorzystam niektóre pomysły... My liczyliśmy na taką szafę - wymiary bardzo zbliżone, około 4000 zł, bo u nas w Polsce B jest jednak taniej. Jestemzwolenniczką, tak jak Ty, mebelków na wymiar - zawsze drożej ale robisz jak chcesz i zazwyczaj są lepszej jakości, niż takie z sieci.
Bardzo mi miło I z powodu szafy i tego, że podobają Ci się nasze dnie matki I faktycznie, w tym roku to już też po części nasze święto

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Powiedziałam mu zę mozę przyjsc jak bedzie gotowy się ubrać. potem poszła do niego teściowa i przyszła z nim ubranymw spodnie ale bez majtek więc wzięlam go za reke i zaprowadzilam do pokoju ze jak bedzie gotowy zalozyc majtki może wrócić. Oczywiście syn w płacz a teściowa zamknęła się w pokoju. Przykro mi bo jej nic nie powiedziałam złego a ona się obraziła. Co mam zrobić?
Kmat, ja bym Ci radziła pod żadnym pozorem nie iśc do niej. Tzn. możesz iść ale porozmawiać, żeby na przyszłość tak NIE ROBIŁA, ale na pewno nie przepraszać i nie tłumaczyć. się. Tak jak pisały dziewczyny - to Ty jesteś jego matką i TYLKO TY ustalasz zasady. I nikt nie ma prawa ich kwestionować. Ani nawet łagodzić sytuacji między Tobą a dzieckiem, bo to uczy dziecko niekonsekwencji! Bądź twarda, dziewczyno!

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość

No i chciałam Wam powiedzieć że i w moim przypadku brumek się nie pomyliła - będę miała córeczkę - wstępnie Natalka
Piękne imię!

Cytat:
Bardzo podoba mi się że to napisałaś!!!

Cytat:
u nas ceny niższe - za 2 szafy (1,5mx2,5m wys), biurko i komode na zamowienie dalismy 4tys
Ale może nie miały tych wszystkich drogich dodatków. Bo u nas najbardziej koszty podniosły takie rzeczy, jak szuflady ze spowalniaczami i pełnym wysuwem (na jakichś włoskich mechanizmach), drążek na pantografie (on sam chyba koło 300 zł kosztuje), no i drogie szkło wzięliśmy.

A jutro mamy 4. rocznicę ślubu (a razem to już 10 latek!) Będziemy świętować wieczorkiem. Kolacja w knajpie, teatr itp

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:37
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:37   #2266
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

O właśnie SweetAngel wybierasz się z nami ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:38   #2267
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
faceci sa okropni zamiast nas wspierac i opiekowac sie nai w tym trudnym okresie to tylko wkurzac potrafia
Może nie zawsze i nie wszyscy... Mój się mną opiekuje, nie pozwala mi się przemęczać, nic dźwigać itp. Oczywiście ma swoje wady i gorsze dni, ale jak każdy... Nie mogę na niego narzekać...

Witaj Dusia! Ładne imię dla małej W sierpniu przewaga dziewczynek
Madzia1k1 gratuluję udanego wyjazdu!

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-05-18 o 19:44
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:39   #2268
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dziewczyny umkneło Wam moje pyt, więc powtarzam:

Nie zrobiłam badania moczu na wizytę przez to zatrucie, jutro ewentualnie mogę ale musiałabym specjalnie 30 km jechać bo tylko w luxmedzie mi zrobią wynik na ten sam ewentualnie na drugi, a u nas w przychodni jk zrobię jutro to wynik dopiero na wtorek!! D o tej pory wyniku moczu zawsze super były... i nie wiem czy robic czy nie..? Najwyżej po niedzieli od razu zrobię i jak cosik wydzie nie tak to tel do gina..

jak super i nic cie nie szczypie to nierób. i tak masz problem z biegunka. ja robilam raz wyniki moczu i zyje - tak akurat zalecil. chyba teraz dopiero dostane. nie na kazdej wizycie mam badania jak tu coniektore. ba - nie na kazdej wizycie jestem badana lub mam usg, czasem tylko zdawkowe "jak sie pani czuje". ale mi to nei rpzeszkadza...

Stary 2011-05-18, 19:41   #2269
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale może nie miały tych wszystkich drogich dodatków. Bo u nas najbardziej koszty podniosły takie rzeczy, jak szuflady ze spowalniaczami i pełnym wysuwem (na jakichś włoskich mechanizmach), drążek na pantografie (on sam chyba koło 300 zł kosztuje), no i drogie szkło wzięliśmy.
wlasnie nie bylo bajerow, same szuflady i półki, ale za to zamek w dzwiach . no i żadne szkło czy lakier - zwykłe drewnopodobne. ale takie chcielismy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 19:41   #2270
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
jak super i nic cie nie szczypie to nierób. i tak masz problem z biegunka. ja robilam raz wyniki moczu i zyje - tak akurat zalecil. chyba teraz dopiero dostane. nie na kazdej wizycie mam badania jak tu coniektore. ba - nie na kazdej wizycie jestem badana lub mam usg, czasem tylko zdawkowe "jak sie pani czuje". ale mi to nei rpzeszkadza...
Ja też dopiero dwa razy robiłam morfologię i mocz. Wizyty wyznaczone co 4-5 tygodni- szybko fotel, tętno dziecka i kolejne L4...
Stary 2011-05-18, 19:42   #2271
agulaaabar
Zakorzenienie

Oglądacie "Na wspólnej", ta biedna dziewczyna zwariuje z tą mamuśka i ciotką...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:44   #2272
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam o tym samym i boje się, żeby teściowa i moja mama tak nie zrobiły
Stary 2011-05-18, 19:47   #2273
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
O tym samym pomyślałam ... i o tym że moja teściowa będzie taka sama

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam o tym samym i boje się, żeby teściowa i moja mama tak nie zrobiły
Hehe, obawy mamy te same

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:49   #2274
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, obawy mamy te same
Nie damy się im
Stary 2011-05-18, 19:49   #2275
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie nie bylo bajerow, same szuflady i półki, ale za to zamek w dzwiach . no i żadne szkło czy lakier - zwykłe drewnopodobne. ale takie chcielismy
A no to na pewno dlatego taka różnica. Ale nam na tym wszystkim zależało
Stary 2011-05-18, 19:54   #2276
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej kobitki

nie wiem co mi sie dzieje z brzuszkiem, twardnieje i dół mnie "ciągnie" czyli mam taki dziwny ból skurczowy

miałyscie tak kiedys?

ostatnie kilk dni miałam stresowe ale to pewnie nie miało wpływu
Stary 2011-05-18, 19:58   #2277
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej kobitki

nie wiem co mi sie dzieje z brzuszkiem, twardnieje i dół mnie "ciągnie" czyli mam taki dziwny ból skurczowy

miałyscie tak kiedys?

ostatnie kilk dni miałam stresowe ale to pewnie nie miało wpływu
Nie wiem, czy to samo, ale ja miewam różne skurcze. Czasem twardnieje cały brzuch, tak na kilkanaście sekund, ale lekarz powiedział, że jeśli nie więcej niż 5-6 razy w ciągu dnia, to wszystko jest w porządku. Ale czasem mam wrażenie, że tylko dół brzucha mi twardnieje i ciągnie, jednak lekarz stwierdził, że wszystko jest ok, a inny stwierdził po prostu, że za bardzo się przejmuję i sama nakręcam...
Stary 2011-05-18, 19:58   #2278
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
O tym samym pomyślałam ... i o tym że moja teściowa będzie taka sama

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Hehe, obawy mamy te same

hheheheehe miałam Wam pisać o tym samym
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 19:59   #2279
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A co one takiego robią, bo ja nie oglądam?
Zaciekawiłyście mnie...
Stary 2011-05-18, 20:00   #2280
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej kobitki
miałyscie tak kiedys?
Wczoraj miałam podobnie. Bardzo to nieprzyjemne, ale nie sądzę żeby było się cyzm martwić. Tak sobie myślę, że teraz brzuch zaczął dużo intensywniej rosnąć i to pewnie z tym związane. A że jesteśmy na podobnym etapie, to może to samo...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości