Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 10:10   #2251
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Tez sie czesto zastanawiam,ktora z nas sie pierwsza rozpakuje .Oby dzieciaczki posiedzialy jak najdluzej w brzuszkach,zadnych wczesniakow!!!!!!!!!!!!!
Oby Twoje słowa się sprawdziły - obyśmy wszystkie urodziły o czasie a nie przed czasem. Coraz bardziej przeczulona się robię na tym punkcie.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

glamourous śliczną masz córunie

Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:11   #2252
marli
Raczkowanie

Glam jaka ładna ta twoja córcia
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:14   #2253
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków
Obroniona na 5
Tz smieje sie ze mnie, ze zamiast sie cieszyc, to ja sie poryczałam - najprawdopodobniej nerwy mi puściły głupie te nasze hormony
ale już sie ciesze, przede wszystkim tym, ze moge juz na luzie - nie myslac o pisaniu pracy, o opracowaniu pytan do obrony itp. tylko moge zając sie juniorem i soba
A tak poza tym, to po obronie pierwszy raz dostałam mocniejszego kopniaka od juniora
A teraz kochane wybaczcie ide opijac sukces truskawkowym picolo tz zadbał o wszystko

Gratulacje Mola

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Oby Twoje słowa się sprawdziły - obyśmy wszystkie urodziły o czasie a nie przed czasem. Coraz bardziej przeczulona się robię na tym punkcie.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Glam jaka ładna ta twoja córcia
ja to szczegolnie mam schiza z tym przedwczesnym porodem...ale co tam nogi zaciskamy i nie wypuszczamy przedwczesnie

dziewczynki dziekuje za komplementy dla corci

ostatnio w trakcie weekendu w lesie moja mala mowi tak- posluchaj mamusiu, ptaszki spiewaja
ja na to- tak pieknie spiewaja
ona- i niebo niebieskie ladne
- tak piekne niebo
- ona- i listki sa na drzewach zielone
ja cala zachwycona jakie dziecko wrazliwe na piekno przyrody- i ze kolory odroznia i nazywa i cala och ach a Sonia mi na to
- a tu jakies GOWNO lezy
Stary 2011-06-28, 10:18   #2254
marli
Raczkowanie

Córa ładna, wrażliwa i do tego spostrzegawcza ( usmiałam się)
Stary 2011-06-28, 10:22   #2255
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Chciałam zasięgnąć Waszej opinii - co sądzicie o takim zestawie?
http://allegro.pl/oillan-baby-zestaw...656534517.html
Stary 2011-06-28, 10:29   #2256
dygotka8
Zakorzenienie

a ja nie moge obejrzeć tego co w linku Chawa podała....(muszę limit netu bezprzewodowego oszczędzać )

glamourous-dobrze,że córcia zauważyła to żadna nie wdepnęła...nie ma co-uśmiałam się

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:31   #2257
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Na razie uciekam - postaram się zajrzeć później - ale nie obiecuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 10:54   #2258
ela3010
Zadomowienie

Glam cudna córcia i wrażliwa na wszystko, pośmiałam się

Dziewczyny ja też szanuję starszych żeby nie wiem co, ale u mnie właśnie już raz czara się przelała, teraz to będzie może drugi raz
A mi nawet z tym lepiej, nie muszę udawać że ją lubię
Ale niesłuszne oskarżenia bolą, wstyd mi za nią normalnie, i mam żal ale już teraz mam wyrobione zdanie o niej i nie będę się wysilać żeby stwarzać miłą atmosferę

Olusia super zakup z tymi ptaszkami.
Ja też kocham zwierzęta, zwłaszcza koty

Moja dzidzia aktywna od wczoraj, chyba jest coraz większa i coraz silniejsza.
Jak planowaliśmy drugie bobo to bałam się że nie będę umiała kochać drugiego dzidzia tak jak pierwszego a teraz czuję że miłości starczy mi jeszcze na trzeciego

Robimy obiadek więc mykam do kuchni, dziś serwuję młode ziemniaki z mizerią i kalafiorem, i zupkę pomidorową, zapraszam

Dygotka pisz na pw, czekam. A ile masz giga w iplusie? Bo ja też mam i spokojnie przeglądam strony, działa wolniej ale mi to nie przeszkadza

No to zmykam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:07   #2259
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a co do wozkow to chcialam sie pochwalic swoim nabytkiem- wczoraj cwiczylam rozkladanie no i moja starsza corcia jak widac calkiem zachwyciona
to w wersji spacerowej, z gondolkami jest dlugi i ciezki jak jaka ciezarowka z naczepa
No bardzo fajny, przyzwyczaisz się do takiej ciężarówki, chociaż ja pamiętam, przez mgłę ale pamiętam jak z mamą jeździłyśmy z moimi braćmi, jeden był na jednej stronie ulicy, drugi na środku a my dopiero schodziłyśmy z chodnika po przeciwnej

Cytat:

A ja bym chciała urodzić jakoś tydzień albo kilka dni przed tak znienacka, bo nie wyobrażam sobie tego czekania i zastanawiania się czy już rodzę czy jutro, a jakbym miała przechodzić termin porodu to już wcale się wtedy nie widzę bo pewnie ciągle będzie mi się wydawało że właśnie się zaczęło

Cytat:
Gratulacje Mola

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

ja to szczegolnie mam schiza z tym przedwczesnym porodem...ale co tam nogi zaciskamy i nie wypuszczamy przedwczesnie

dziewczynki dziekuje za komplementy dla corci

ostatnio w trakcie weekendu w lesie moja mala mowi tak- posluchaj mamusiu, ptaszki spiewaja
- tak piekne niebo
ja cala zachwycona jakie dziecko wrazliwe na piekno przyrody- i ze kolory odroznia i nazywa i cala och ach a Sonia mi na to
- a tu jakies GOWNO lezy
ale się uśmiałam jak to przeczytałam, ale zobacz jaką masz spostrzegawczą córcię i doceni walory przyrody ale też zauważy niebezpieczeństwo na drodze

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:14   #2260
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Nettka-masz regularne @?Mozliwe,ze dni plodne mialas pozno,stad mlodsza ciaza.Wg. OM 27.11,a wg dni plodnych 17.12.Ale rozbieznosc faktycznie jest ogromna.
Tak zawsze miałam regularnie co 28 dni dlatego też mnie dziwi taki odstęp w czasie.
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:18   #2261
OlusiaS
Wtajemniczenie

Glam ale masz slicznosci .A teksciara niesamowita

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Tak zawsze miałam regularnie co 28 dni dlatego też mnie dziwi taki odstęp w czasie.
To faktycznie dziwne
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 11:26   #2262
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

To faktycznie dziwne
Poczekam do 14 lipca i zobaczę co mi wtedy powiedzą.
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:27   #2263
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam zasięgnąć Waszej opinii - co sądzicie o takim zestawie?
http://allegro.pl/oillan-baby-zestaw...656534517.html
mysle ze super oferta- tzn te oilany w aptekach sa duzo drozsze....

a ja tez juz mialam nie wydawac, nie kupowac- ale kurcze z tego rozzalenia ze u nas nie ma HMu wynalazlam spodnie na allegro i kliknelam 68 zl czyli nawet taniej niz dziewczyny na wyprzedazy kupily- ale drozej troszke niz ta ponowna obnizka dobrze ze juz pojutrze wyplata
Stary 2011-06-28, 11:30   #2264
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.
Ja dzis w zlej formie Wyniki krwi mam pogorszone, wiekszosc ponizej normy. Do tego przypaletala mi sie jakas grzybica pochwy ( a przeciez dbam o higiene ), leki kosztowaly 40 zl... mam brac globulki przez 6 dni. Ogolnie czuje sie rozbita jakas, chyba mnie rozklada chorobsko. No i musze kombinowac aby miec te kontrolne usg dzidziusia czy torbieliki sa czy juz zniknely- a ze moja gin ma tylko dopochwowe, to musze szukac gdzie inedziej, Tam gdzie bylam na 3d to nie pojade bo wizyta 250 zl.

No i powiedzcie mi , czy badanie z glukoza to w polsce norma? masakra przetrwac tyle bez jedzenia. Jeszcze nie wiem czy sie zmieszcze w godzinach labolatoryjnych, bo mam odstep 2 godzinny.

Ggoraa
tak jak pisały dziewczyny grzybica nie ma nic wspólnego z higieną także spokojnie. Grzybica bardzo lubi ciąże bo wszystko się zmienia w naszym organizmie. Ja na szczęscie na razie nie mam, ale licho nie śpi
A co do glukozy to mnie to pewnie dopiero czeka. Miałam raz jak leżałam w szpitalu na badaniach hormonalnych i na samą myśl o piciu tego robi mi sie niedobrze

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluje wszystkim obronionym i posesyjnym!!
ja zaraz smigam na egzamin wiec prosze o kciuki.
Po egzaminie jade na usg 3D i prosze mi trzymac jeszcze mocniej kciuki zeby maluch dobrze sie ustawil i pokazal co ma miedzy nozkami

Cytat:
Czesc.Dziewczyny,36 stopni dzisiaj .Juz wczoraj bylo goraco,ale 6 stopni mniej...
O matko chyba bym się przekręciła, choć u nas po 10 lipca podobno tez mają byc takie upały

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Tak sobie patrze na ta nasza liste i teraz tak ladnie, terminami wszystko, a ciekawa jestem w jakiej kolejnosci sobie nasze dzieciaczki zamarza wychodzic
Podejrzewam że na pewno tak równo i ładnie rodzić nie będziemy najważniejsze żebyśmy wszystkie urodziły o czasie, nie wczesniej

Cytat:
- tak piekne niebo
- a tu jakies GOWNO lezy
Urocza jest ta Twoja córa

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Robimy obiadek więc mykam do kuchni, dziś serwuję młode ziemniaki z mizerią i kalafiorem, i zupkę pomidorową, zapraszam
U mnie dzisiaj tez mamuś robi pomidorową i do tego placki z zsiadłego mleka

Dziewczyny a ja mam chyba taką wymarzoną teściową (i teścia). Są niesamowicie zabawnymi ludźmi, bardzo sie kochają, interesują się nami ale tak w sam raz - są bardzo taktowni, i co najważniejsze zawsze możemy liczyć na ich pomoc - co trochę dostaje od teściowej jakieś prezenty - ciuchy, kasę , pierdółki - a że ma fajny gust to i rzeczy fajne mi kupuje. Uwielbiam do nich jeździć i spędzać z nimi czas, a jesteśmy u nich co niedziela na kawie i ciachu a z teściem mam lepszy kontakt niż ze swoim ojcem - i zdecydowanie więcej ciepła okazuje mi właśnie teść niż własny ojciec. No cóż, jednym słowem uwielbiam i kocham tych ludzi, i sama chciałabym być kiedyś taką teściową dla swojej synowej jaką mam ja
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:41   #2265
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

GLAM PADŁAM!!!!!!!!!!!

chawa co do oilanu to jak chodzilam z mala do alergologa to mi babka mowila ze jest dobry , ja dla niej stosuje emolium i tez uwazam ze jest fajne bo jest na wszystkie krostki dziala rewelacyjnie!

dla mlodego tez kupie emolium.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 11:42   #2266
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja nie moge obejrzeć tego co w linku Chawa podała....(muszę limit netu bezprzewodowego oszczędzać )

glamourous-dobrze,że córcia zauważyła to żadna nie wdepnęła...nie ma co-uśmiałam się
a wdepnac tez wdepnela w ten weekend- tylko ze akurat nie w tamto inne se znalazla myslalam ze pawia puszcze jak jej butki czyscilam

to moze ja sie jeszcze pochwale- zdjecia wstawie znajomi sie smieja ze w ogole Sonia to taki udany model ze poszlismy w produkcje masowa

gada niesamowicie duzo jak na prawie- dwulatke, mala z niej madrala i serio jak czasem zateksci to sie zwijamy ze smiechu, pocieszka kochana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0667.jpg (188,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0720.jpg (160,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0732.jpg (120,6 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-06-28, 11:47   #2267
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co do porody to nie chce tak jak z mala w wyznaczony dzien!
no litosci chce zjesc wigilijnego karpia
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:53   #2268
marejta
Zadomowienie

Ale moja kruszynka dzisiaj aktywna, chyba nie lubi jak mama pracuje, a niestety dzisiaj sporo tego no i chyba ma tam coraz mniej miejsca, bo praktycznie co chwila ją czuję. A zapomniałam Wam powiedzieć że ten lekarz co mnie ostatnio badał stwierdził że wagowo maleństwo jest tydzień mniejsze niż z OM. Ma 335g i z tż się śmiejemy że to taka nasza puszka coli

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-28, 11:56   #2269
ela3010
Zadomowienie

I po obiadku, teraz trzeba pozmywać i pranie wywiesić, ale tylko na suszarkę do pokoju bo leje dziś.

Magolina to gratuluję teściów, pozazdrościć tylko, większość to masakra, nie ma to jak mieszkanie samemu, ale nie wszyscy tak mogą, niestety

Ja syna rodziłam 10 dni po terminie, niezły stres, teraz chciałabym ciut wcześniej ale nie za wcześnie.

To idę zmywać
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 11:59   #2270
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Ale moja kruszynka dzisiaj aktywna, chyba nie lubi jak mama pracuje, a niestety dzisiaj sporo tego no i chyba ma tam coraz mniej miejsca, bo praktycznie co chwila ją czuję. A zapomniałam Wam powiedzieć że ten lekarz co mnie ostatnio badał stwierdził że wagowo maleństwo jest tydzień mniejsze niż z OM. Ma 335g i z tż się śmiejemy że to taka nasza puszka coli
Nasz to Śmiejżelek , bo waży troszke ponad 100gram, czyli taka paczka Śmiejżelków w brzuszku (które mój TZ wcina namiętnie)
Stary 2011-06-28, 12:06   #2271
glamourous
Zakorzenienie

dziewcyznki a ja sie chcialam tylko swoim patentem podzielic- osttanio namietnie w drodze do pracy kupuje sok warzywny pikantny Vega z tymbarku, jak przychodzi 12-13 i juz jestem troche glodna to sobie w mikrofali grzeje i sama przed soba udaje ze to taka zupa pomaga do obiadu wytrzymac, malo kalorii a jakies tam vit i blonnik ma. to samo barszczyki w kartonku- a to jeszcze na hemoglobine ponoc dobre
Stary 2011-06-28, 12:27   #2272
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Ja chyba też bym chciała łóżeczko, któe można przerobić na tapczanik - dłużej by służyło... No ale wkoło wszyscy znajomi maja lub mieli - łóżeczka turystyczne - bo tańsze i mój TŻ jakoś też się ku takiemu skłania...

Jejku dziewczyny, jaką mam dzisiaj zgagę!!! NIc nie pomaga z metod, które do tej pory działały....
pamietam jak ja sie chwalilam ze mi nic nie dokucza a tu tak jak ty raz dziennie mam zgage i nic na nia nie pomaga
pochwale sie dzisiaj mój tz obronil mgr na 5klas ki: dumna jestem z niego chociaz z sb tez bo mu pomagalam pisac ta prace

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
czy wszystkie juz czuly kopanie? bo moj Tygrys cos sie nie spieszy
moja czkawke ma co godzin kilka a rusza sie caly dzien . ostatnio 1 dzien przespala chyba to moglam spokojnie zasnac chociaz nie lubie jak sie nie rusza

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
nic nie czułam jeszcze, ale ja to 17-ty tydzień, więc jeszcze cierpliwie czekam

Co do % w ciąży to wiadomo, że nie wolno i tego się trzymam. Ale ja tesknię za zimnym piwkiem ... szczególnie w lecie

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

witamy

Wiem, że niektórym z Was leciała siara. Kiedy Was spotkała ta przyjemność ?
witamy
mi nic nie leci a 21tydz sie konczy

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków
Obroniona na 5
Tz smieje sie ze mnie, ze zamiast sie cieszyc, to ja sie poryczałam - najprawdopodobniej nerwy mi puściły głupie te nasze hormony
ale już sie ciesze, przede wszystkim tym, ze moge juz na luzie - nie myslac o pisaniu pracy, o opracowaniu pytan do obrony itp. tylko moge zając sie juniorem i soba
A tak poza tym, to po obronie pierwszy raz dostałam mocniejszego kopniaka od juniora
A teraz kochane wybaczcie ide opijac sukces truskawkowym picolo tz zadbał o wszystko
gratuluje 5teczki a moja zaczela miec czkawke jak lecialam samolotem. a bylam taka szczesliwa ze zobacze tz ze az promienialam i ona to wyczula i niespodzianke zrobila plus mnostwo kopniaczkow przez cala droge jak patrzylam na tz:ro lleyes:

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:28   #2273
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Gratulacje.
Wiem jakie to fajne uczucie, jak jest po wszystkim. Ja nie wiedzialam, co z soba zrobic. Jakos do mnie nie dochodzilo, ze juz nic nie musze pisac i niczego sie uczyc.

Weekend mialam zarezerwowany do TZ, wiec na forum nie bywalam. Ferie u nas sie juz skonczyly, wiec od dzisiaj znow szkola wzywa. Mam nadzieje, ze przed poludniem nie bedziecie za duzo pisac.

Wiecie co? Obecnie jestem w 23tc (22+2) i w ciagu ostatniego tygodnia mega mi brzuchol urosl. Nawet nauczycielki w pracy sie dziwily, ze jak to moze byc, ze 2 tyg temu jeszcze po mnie nic nie bylo widac, a teraz juz ciazy nie ukryje.
I co najsmieszniejsze. Dzieciaki w szkole zauwazyly, ze w ciazy jestem i cala szkola dzis o mnie gadala hehehehehe Ach...te szkraby...co ja bez nich zrobie na macierzynskim...???

mi tez nagle wywalilo tak brzuszek to chyba te tyg co sie powieksza

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-06-28, 12:29   #2274
glamourous
Zakorzenienie

a propos siary to ja jeszcze pol roku po skonczeniu karmienia piersia mialam mleko jak sie nacisnelo- a jak zaszlam w ciaze to przestalo
ale jeszcze na pewno sie pojawi

a lwsnie, czy ktorejs z was juz pepek na druga strone wywalilo????? moja szwagierka rodzila w maju, jak ja widzialam w kwietniu to miala najwiekszy pepek jaki w zyciu widzialam, chyba na 5 cm jej wystawal a mi w ciazy do konca pozostal wklesly....niektorzy mowia ze wywala na chlopcow ale mi sie zdaje ze to mit- ciekawe od czego to zalezy i jak to u was z pepuszkami jest?
Stary 2011-06-28, 12:34   #2275
marli
Raczkowanie

Cytat:
a propos siary to ja jeszcze pol roku po skonczeniu karmienia piersia mialam mleko jak sie nacisnelo- a jak zaszlam w ciaze to przestalo

a lwsnie, czy ktorejs z was juz pepek na druga strone wywalilo????? moja szwagierka rodzila w maju, jak ja widzialam w kwietniu to miala najwiekszy pepek jaki w zyciu widzialam, chyba na 5 cm jej wystawal a mi w ciazy do konca pozostal wklesly....niektorzy mowia ze wywala na chlopcow ale mi sie zdaje ze to mit- ciekawe od czego to zalezy i jak to u was z pepuszkami jest?

ło matko 5 cm
u mnie wklęsły, bo i brrzuch narazie niewielki
Stary 2011-06-28, 12:47   #2276
marejta
Zadomowienie

Cytat:

U mnie jest wklęsły jak do tej pory, pewnie wszystko zależy od budowy pępka.
A ja ustawiłam sobie drugi suwaczek i rozjechał mi się o 5 dni a ustawiałam zgodnie z prawdą, więc nie wiem jak to liczy

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-28, 12:48   #2277
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Brzuszek mnie pobolewa coś, nie mocno i raz tu raz tu, wczoraj poleżałam i dziś już troszkę lepiej. Dobrze że nie twardnieje przy tym. Chyba jelita bo mam problem z zaparciami znowu.

A ostatnio to tak siku mi się chce, że masakra, co godzinę z zegarkiem w ręku Co prawda pić się też chciało.
A macie tak że jak chce wam się siku to na dole lekko twardawy brzuszek, jak opróżnię pęcherz to wraca do normy. Zwłaszcza rano po przebudzeniu.

Mój pępek jest rozciągnięty ale nadal wklęsły i też przez ostatni tydzień brzuszek sporo urósł. Wreszcie wygląda na ciążowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 12:52   #2278
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:

ja mam dziewczynke i wywalony caly pepuszek

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-06-28, 12:58   #2279
OlusiaS
Wtajemniczenie

Z tym pepkiem to jest tak,ze wychodzi,jak gora macicy przekroczy wysokosc pepka.Mi jeszcze nie wyszedl,ale zrobil sie bardziej plytki.W I ciazy wylazl na zewnatrz
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:05   #2280
mlodar
Rozeznanie

Darusiaaaa, ja miałam robione usg 3d tak przy okazji bo podczas testu pappa dzidzia leżała grzeczniutko i badanie poszło bardzo sprawnie, do tego dobrze było ułożone, więc lekarka stwierdziła, że w 3d będzie fajnie widać. Maleństwo chyba usłyszało pochwały i jak przeszła na 3d to zaczęły się wariacje Lekarka śmiała się, że to jakiś cyrkowiec Jak na normalnym usg widać buźkę, rączki, nóżki, tak na 3d jest wszystko takie bardziej realistyczne - widać normalnego człowieczka - ufoludka Niesamowite przeżycie Mam nadzieję, że na najbliższej wizycie (07.07) znowu zrobi mi 3d

Co do teściów, to..... chyba te kawały nie są czyimś wymysłem Ja na szczęście nie mieszkam z rodzicami ani moimi ani TŻta, więc mam w miarę spokój, ale matka TŻ potrafi powiedzieć 2 słowa za dużo... To chyba taki urok teściowych:/ Mój TŻ ma córkę z poprzedniego małżeństwa i pierwsze słowa na spotkaniu z jego mamą (ojca poznałam dużo wcześniej) jakie padły z jej ust to :" A Ty wiesz o wszystkim?" Ja na to (bardzo zdziwiona pytaniem), że tak, a ona "I wiesz, że Rafał był żonaty i ma dziecko?" Ja zdziwiona powiedziałam, że oczywiście, że wiem i nie wyobrażam sobie, żeby mógł to przede mną ukryć bo inaczej na pewno nie bylibyśmy razem. Zatkałam jej usta, bo chyba nie spodziewała się takiej śmiałej odpowiedzi już na pierwszym spotkaniu i już od kilku lat mam w miarę spokój - dobrze wie, że zawsze powiem co myślę Oczywiście mam ogromny szacunek do starszych osób, ale skoro ona nie potrafiła powiedzieć nic innego po pierwszym słowie "dzień dobry", to stwierdziłam, że ja też nie będę się gryzła w język

Co do zwierzątek to ja też mam swoje maleństwo - chomika Od kiedy jestem z TŻ trułam mu, że może kupilibyśmy sobie jakieś zwierzątko. Chciałam kupić psa, ale ze względu na charakter naszej pracy zrezygnowałam. No i kiedyś pojechaliśmy do sklepu po wodę mineralną i jakieś soki, no i TŻ zaciągnął mnie do zoologicznego i kupił mi chomiczka Ale teraz jak jestem na L4 znowu co raz częściej myślę nad kupnem psa

Ale się rozpisałam.... Ale przynajmniej odetchnęłam, bo ta przeprowadzka już mnie wykańcza....
Buziaczki w brzusie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Mój pępek jest rozciągnięty ale nadal wklęsły i też przez ostatni tydzień brzuszek sporo urósł. Wreszcie wygląda na ciążowy.
Ja mam dokładnie tak samo, ale jeszcze nie przytyłam - wręcz przeciwnie... W prawdzie brzuszek się zaokrąglił, ale wagowo poleciałam troszkę w dół...
mlodar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości