Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 10:08   #2251
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki:
mam pytanie odnośnie prania- która z Was przerzuciła się z tradycyjnego proszku na płyn do prania i może się wypowiedzieć? Nie mówie o płynach typu perła tylko takich proszkach w płynie jak persile i inne. Bo mojej pralce czasem się fochy zdarzają a ja dostaję szału. Zwykle takie codzienne pranie jak koszulki itp. piorę w trybach oszczędnych- 40 st/55 min i wtedy czasem się zdarza, że na koszulkach zostają jakby takie wiórki z proszku jakby się całkiem nie wypłukał czy coś Nigdy nie używałam tych proszkowych płynów- czy one wypierają tak samo i czy pod względem wydajności odpowiadają proszkom?
nie weim jak z wydajnoscia, ale w sumei sypalam i lałam tyle samo wiec chyba tak samo. moja pralka robiła to samo ale dlatego że za duzo w nia ładuje. z drugiej strony inaczej nie potrafie od chyba 2 lat jestem na samych płaynach(najczesciej persil) i tak: wszystko ładnie sie spiera (poza skarpetkami maleego jak biega po piaskownicy - ale tu vanish w plynie i po problemie), ma łądniejszy zapach. uzywalam wczesniej tez trybu szybkiego i 2x płukania a i tak nie wyplukiwało proszku. teraz nei mam problemu inawet nie chce wracac do proszku. z reszta - w proszkach duzo jest tzw. wypelniacza (nie pierze a jest zeby cos bylo wagowo), mam nadzieje ze w plynach nie ma duzo wody tylko srodka pioracego...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:10   #2252
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Apropo zabezpieczenia: my z tz zawsze na żywca że tak powiem, ale bez finału w środku (heheh) i się udawało, czasami to się martwiłam ze dziwne ze tyle czasu się udaje, i pewnie coś ze mną nie haloo ze nie jestem w ciązy jeszcze. Ale zajść się udało za 1 razem, po finale w środku (rzecz jasna..)
Wylewna jestem, nie ma co.
A jakie zabezpieczenie po porodzie? nie wiem, ale teraz się będę bała bez niczego ,nie chce za szybko drugi raz w ciąży być. Mój tz już mi truje o drugim...
Ze tak powiem my tak samo i raczej po porodzie nie będziemy stosowali innej metody antykoncepcyjnej

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Krzyś Shirki jest na świecie!!!
Ale miała CC ,inaczej nie dało rady

Takze juz spokojnie dziewczynki
GRATULACJE, ale Cię wymęczyli....czekamy na dokładny opis

Cytat:
Wieści od Shirki
"A Krzyś waży 3810 a mierzy 57 dziś chwycił cycamnie wszystko boli ale dla niego mogłabym to przezyć drugi raz a teraz śpi.

Bidulka
Ale już są razem i cieszę sie
Duzy chłopczyk

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
[SIZE=4]

[/B]ja własnie dostałam smsa od mężulka :
"Hej kotek ja dopiero wstałem i pędze sie pakować bo sie nie wyrobie KOCHAM CIE i fajnie że juz wracam do ciebie i brzusia . całuski "

mysle sobie kochane kobitki ze jutro o tej porze juz mezulek bedzie ze mna

]
Super, że już będziecie razem- fajne są takie powroty

Cytat:
Pochwale sie moim bebzolkiem

Jesteśmy w 35 tygodniu w poniedziałek 36 zaczniemy
Ps.przepraszam nie dalo sie wyretuszowac rozstepów
Oj coś ściemniasz z tymi rozstępami, co??A brzuszek bardzo ładny.

Cytat:
a tak wogole od wczoraj mam takie bole jak na miesiaczke co jakis czas i mnie to troche niepokoje ale nic misie po za tym nie dzieje to co to moze byc??
Jak przy tych bólach nie twardnieje brzuch, to jest wszystko ok.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:12   #2253
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
mam pytanie odnośnie prania- która z Was przerzuciła się z tradycyjnego proszku na płyn do prania i może się wypowiedzieć? Nie mówie o płynach typu perła tylko takich proszkach w płynie jak persile i inne. Bo mojej pralce czasem się fochy zdarzają a ja dostaję szału. Zwykle takie codzienne pranie jak koszulki itp. piorę w trybach oszczędnych- 40 st/55 min i wtedy czasem się zdarza, że na koszulkach zostają jakby takie wiórki z proszku jakby się całkiem nie wypłukał czy coś Nigdy nie używałam tych proszkowych płynów- czy one wypierają tak samo i czy pod względem wydajności odpowiadają proszkom?
ja już mam nawyk że zawsze włączam płukanie + do każdego prania bo albo te proszki ostatnio coś nie teges sa albo już po prostu pralka nie jest nowa i tak nie wypłukuje dokładnie bo mi często zostawały palmy z proszku na ubraniach a tego nie cierpię

Codzienne rzeczy piorę w proszku z dodatkowym płukaniem a do ciemnych rzeczy nie takich bardzo brudnych typu dzinsy, ciemne koszulki męża, moje ciemniejsze delikatniejsze rzeczy używam wyłącznie płynów i żeli do prania bo się lepiej wypłukują i są delikatniejsze dla ubrań niż proszki - z pewnością nie blakną tak szybko ciemne kolory i się nie spierają, a kupuje różne - Dreft, Woolite itp do ciemnych ubrań są wydajne i nie ma po nich tych plam jak po proszkach.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-24 o 10:14
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:14   #2254
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie weim jak z wydajnoscia, ale w sumei sypalam i lałam tyle samo wiec chyba tak samo. moja pralka robiła to samo ale dlatego że za duzo w nia ładuje. z drugiej strony inaczej nie potrafie od chyba 2 lat jestem na samych płaynach(najczesciej persil) i tak: wszystko ładnie sie spiera (poza skarpetkami maleego jak biega po piaskownicy - ale tu vanish w plynie i po problemie), ma łądniejszy zapach. uzywalam wczesniej tez trybu szybkiego i 2x płukania a i tak nie wyplukiwało proszku. teraz nei mam problemu inawet nie chce wracac do proszku. z reszta - w proszkach duzo jest tzw. wypelniacza (nie pierze a jest zeby cos bylo wagowo), mam nadzieje ze w plynach nie ma duzo wody tylko srodka pioracego...
dziękuję za odp
jak tylko skończy mi się proszek kupię płyn na próbę, właśnie do persila się przymierzam bo proszku też używam tej firmy od lat
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:14   #2255
youyou
Zakorzenienie

iustyna z tego co pamiętam to aania chyba na drugi dzień...

i
Cytat:
Wieści od Shirki
"A Krzyś waży 3810 a mierzy 57 dziś chwycił cycamnie wszystko boli ale dla niego mogłabym to przezyć drugi raz a teraz śpi.

Bidulka
brawa dla Ciebie Shirka, najważniejsze ze już razem i to wszystko za Tobą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:16   #2256
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja już mam nawyk że zawsze włączam płukanie + do każdego prania bo albo te proszki ostatnio coś nie teges sa albo już po prostu pralka nie jest nowa i tak nie wypłukuje dokładnie bo mi często zostawały palmy z proszku na ubraniach a tego nie cierpię

a do ciemnych rzeczy nie takich bardzo brudnych typu dzinsy, ciemne koszulki męża, moje ciemniejsze delikatniejsze rzeczy używam wyłącznie płynów i żeli do prania bo się lepiej wypłukują i są delikatniejsze dla ubrań niż proszki - z pewnością nie blakną tak szybko ciemne kolory i się nie spierają, a kupuje różne - Dreft, Woolite itp do ciemnych ubrań są wydajne i nie ma po nich tych plam jak po proszkach.
pereł i dreftów też uzywam do ciemnych i delikatnych ubrań ale pościele, koszulki itp to uwielbiam jak pachną proszkiem, najlepiej takim świeżym

płukanie + też czasem stosuję ale mam fioła na punkcie oszczędania wody i zawsze mam wyrzut sumienia jak puszczam dodatkowe płukanie
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:21   #2257
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Spoko luzik nie zajezdze przynajmniej sie postaram
a mezusia troche znam to wspolpracy napewno nie odmowi

Po takim czasie głodu i przed takim glodem co nas czeka

a mowie do wtorku bo w poniedzialek wizyta i rano jedziemy poszukac autka to nie bede miala dla was czasu niestety
może on współpracy nie odmówi no ale wiesz - jest coś takiego jak "zmęczenie materiału"

to na zaś: kciuki za wizytkę w pon i udanych poszukiwań autka
no i stosunkowo przyjemnego weekendu oczywiście

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Skurcze są nieregularne, więc mam nadzieję. Wczoraj po poście Beaty wykupiłam sobie pakiet internetowy do komórki. U mnie jest 100MB za 10 zł.
no to w razie W bedziesz w kontakcie z nami

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

jakbym mojego słyszała
wczoraj też to samo, już wieczorem otwierał ale miał wątpliwości to u mówię: pij teraz bo jeszcze nie zamierzam rodzić ale od poniedziałku ban na alkohol i masz być w pełnej gotowości
Byliśmy wczoraj wieczorem chwilę u rodzinki mojego meża i pytali się czy już spi w butach

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 10:22   #2258
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za odp
jak tylko skończy mi się proszek kupię płyn na próbę, właśnie do persila się przymierzam bo proszku też używam tej firmy od lat
Ja używam właśnie persila w płynie wszystko mam doprane i ładnie pachnące a z wydajnością to chyba podobnie jak z proszkiem

Iustyna żeby wszystko poszło po Twojej myśli

Moniczka jaki fajny brzuś i gdzie Ty widzisz rozstępy

Dzwoniłam do przychodni i mój wynik już jest ale przez telefon mi go nie podadza sama tam nie pójde bo daleko a Tż odbierze dopiero po południu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:27   #2259
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Wieści od Shirki

Bidulka
bidulka, ale juz po wszystkim

gratulacje
Stary 2011-06-24, 10:28   #2260
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Moniczko udanego weekendu!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:33   #2261
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny ratujcie
Jak usunąc sok z czarnej pożeczki??
moj maly zalatwil sobie wczoraj białą koszulke.
Plama na pół brzucha.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:34   #2262
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Kurde dziewczyny mam od jakiegoś czasu skurcze. Zaczynają się z brzucha i przechodzą na plecy. Do tego znalazłam jakąś ciągnącą biało-przeźroczystą galaretkę w gatkach (tak wygląda czop?). Idę dopakować torbę. Jakby co trzymajcie kciuki żeby się rozeszło po kościach bo ja nie chcę jeszcze rodzić!

Mam plany do najbliżej środy. Wtedy mogę rodzić. Poza tym nie jestem dzisiaj gotowa psychicznie.
To trzymam , bo podobnie jak ty do środy mam plany i nie mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Hola-hola przed zanka jeszcze cała kolejka.... proszę nas nie pomijać.
Ale Zanka już się tak męczy, że wpuśćmy ją bez kolejki

Do tego miejsca nadrobiłam i dalej nie dam rady na razie. Przejrzę tylko czy Shira urodziła i uciekam na miasto, bo umówiłam się z kumpelą Jak wrócę to będę nadrabiać
Stary 2011-06-24, 10:35   #2263
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do przychodni i mój wynik już jest ale przez telefon mi go nie podadza sama tam nie pójde bo daleko a Tż odbierze dopiero po południu
Co za gady, mi kazali dzwonić, żebym nie musiała chodzić.

Znowu zaczynają mi się skurcze, idę się położyć i popachnieć. Będę Was na komórce podczytywać.

Wstawiłam pralkę, żeby chłopaki mieli czyste gacie jak mnie nie będzie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:37   #2264
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A to Szymonkowe łóżeczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Szymonkowe łóżeczko.jpg (80,9 KB, 65 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:37   #2265
sygine
Zadomowienie

Cytat:

Takze juz spokojnie dziewczynki
Uffff doczytałam SHIRA GRATULACJE!!! klask i: KRZYSIU WITAJ NA ŚWIECIE!!! Łobuz mały daje mamie od samego początku popalić w jaki sposób i kiedy się pojawić na tym świecie Najważniejsze że już jesteście razem i wszystko jest dobrze
Stary 2011-06-24, 10:40   #2266
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja Was tylko uczulam na te pakiety internetowe w telefonie. W większości sieci działają one na zasadzie limitu, po którego wykorzystaniu naliczana zostaje standardowa opłata za internet.
Jeśli macie pakiet 100MB to po wykorzystaniu będziecie płacić jak w cenniku. Także sprawdzajcie sobie co jakiś czas.
Wyjątkiem jest T-mobile () gdzie po wykorzystaniu pakietu opłata nie rośnie, ale net chodzi wolniej.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:45   #2267
patik87
Zakorzenienie

Witam,

GRATULACJE SHIRKA!!!
WITAMY KOLEJNEGO CHŁOPCZYKA

Przyszłam się tylko zameldować dzisiaj. Czuję się jak zbity pies po ciężkiej nocy.

iustyna obyś jeszcze wytrwała, nie zostawiaj mnie samej, oddaj kolejkę dziubkowi, jej się należy. Dzisiaj idę dopiero do gina to mi powie co z tym grzybem w wymazie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i wizyty.
Też poproszę, bo wizyta o 17, prawdopodobnie ostatnia.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:50   #2268
Bartessa
BAN stały

Czytam o sposobach jak samemu wywolac sobie porod, i podobno skutecznym sposobem jest: picie oleju rycynowego

np:
1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

Moim zdaniem to wywola co innego, ale czetam ze skuteczne... chociaz chyba się nie odwaze

potem jeszcze polecają kapiel w olejku rozanym, doprawienie ostrymi przyprawami potrawy, symulacja sutków,

pozniej:
akupresura- punkty znajduja sie w kilku miejscach.
***na czubkach kciuka i palca wskazujacego-powinno zabolec przy ucisku. Uciskaj do
momentu uzyskania skurczu. Przerwij na chwile. Gdy skurcz ustapi zacznij ponownie
***w okolicy wewnetrznej kostki-4 szerokosci palcow w gore od kostki-punkt przy ucisku powinien
zabolec. Postepuj jak z punktami na dloni.

pozniej jeszcze picie szalwi.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-24 o 10:51
Stary 2011-06-24, 10:53   #2269
83monia
Zakorzenienie

bartessa - jak sie ochleje szałwii i wywołam poród to nie wstrzymam sobie laktacji (szalwia niby wstrzymuje...)?

Stary 2011-06-24, 10:57   #2270
editka2022
Rozeznanie

shira wielkie gratulacje witamy Krzysia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 10:58   #2271
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Czytam o sposobach jak samemu wywolac sobie porod, i podobno skutecznym sposobem jest: picie oleju rycynowego

np:
1) 3/4 szkl soku pomaranczowego lub napoju imbirowego
1/4 szkl oleju rycynowego
Wymieszac dobrze i wypic natychmiast

2) 1/4 szklanki oleju rycynowego.
mieta lub sok do popicia

Moim zdaniem to wywola co innego, ale czetam ze skuteczne... chociaz chyba się nie odwaze

potem jeszcze polecają kapiel w olejku rozanym, doprawienie ostrymi przyprawami potrawy, symulacja sutków,

pozniej:
akupresura- punkty znajduja sie w kilku miejscach.
***na czubkach kciuka i palca wskazujacego-powinno zabolec przy ucisku. Uciskaj do
momentu uzyskania skurczu. Przerwij na chwile. Gdy skurcz ustapi zacznij ponownie
***w okolicy wewnetrznej kostki-4 szerokosci palcow w gore od kostki-punkt przy ucisku powinien
zabolec. Postepuj jak z punktami na dloni.

pozniej jeszcze picie szalwi.
Też o tym olejku czytałam, ale trochę się waham, a jak naprawdę się coś ruszy ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:03   #2272
Bartessa
BAN stały

Cytat:
bartessa - jak sie ochleje szałwii i wywołam poród to nie wstrzymam sobie laktacji (szalwia niby wstrzymuje...)?

to lepiej nie probowac jak moze miec to takie skutki...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Też o tym olejku czytałam, ale trochę się waham, a jak naprawdę się coś ruszy ?
Ruszyc to sie na pewno cos ruszy
Stary 2011-06-24, 11:05   #2273
moniczka2123
Zadomowienie

w telefonie nie moge wielocytowania wiec odpisze

wszystkim nie dziekuje za zyczenia udanego wekendu

moj brzus dziekuje za komplementy a jak by zrobic zdjecie z przodu to rozstepy sa ale sie tym nie przejmuje dzidzi waznoejsze.

no to na szczescie brzuch mi nie twardnieje no chyba ze wezmie sie pod uwage dupke syncia ktora od rana wypycha

i za powodzenie w szukania auta tez dzieki chociaz znajac wybrednosci mezusia to moze za rok cos kupimy

lece dalej czyscic mieszkanko chociaz nie chce mi sie bo powiesilam firanke i zmeczylam sie jak slonica

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 11:13   #2274
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Ruszyc to sie na pewno cos ruszy
U mnie to coś o czym myślimy teraz rusza się jak z zegarkiem w ręku

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:16   #2275
83monia
Zakorzenienie

a tym olejkiem rycynowym to cos moze byc na rzeczy bo birgunka to niby pierwszy objaw porodu, moze wywolanie biegunki (w kocu tez skurcze ale jelit) powoduje troche wywolanie porodu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

ktos polecal szczoteczki miedzyzebowe - czy to wejdzie w kazda szczeline czy ja tylko taka szczeke scisla mam? i czy normalne ze strasznie krwawia dziąsła od nich? bo pluje krwia jak wampir. ale ładnie te wieksze wyczysciła szczeliny, nie ma co!

Stary 2011-06-24, 11:16   #2276
BABONIK
Zadomowienie

SHIRA GRATULACJE
NAWET NIE WIESZ JAK SIĘ CIESZĘ

BARDZO SERDECZNIE CI GRATULUJĘ

A TERAZ DO DZIEWCZYN :
NIE BÓJCIE SIĘ CC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
LEPIEJ CZASAMI SZYBKO ZDECYDOWAĆ SIĘ NA CC NIŻ SIE MĘCZYĆ.OCZYWIŚCIE DECYZJA NALEZY DO LEKARZA,ALE CZĘSTO SIĘ ZDARZA,ŻE LEKARZE PYTAJĄ CZY PACJENTKA CHCE CC.WTEDY SIE NIE ZASTANAWIAC TYLKO DAĆ SIĘ POKROIĆ.TAKIE PORODY WIELOGODZINNE ZAKOŃCZONE CC TO COŚ NAJGORSZEGO NA ŚWIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:19   #2277
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Pochwale sie moim bebzolkiem

Jesteśmy w 35 tygodniu w poniedziałek 36 zaczniemy
Ps.przepraszam nie dalo sie wyretuszowac rozstepów

Ja tam nie widzę, żadnych rozstępów na fotce a brzuś śliczny

Cytat:

a tak w ogóle to my dziś zaczęłyśmy oficjalnie 9 miesiąc - 37 tydzień czas zacząć

Cytat:
Dziewczyny ratujcie
Jak usunąc sok z czarnej pożeczki??
moj maly zalatwil sobie wczoraj białą koszulke.
Plama na pół brzucha.
Ja nie wiem niestety

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A to Szymonkowe łóżeczko
Śliczne

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wyjątkiem jest T-mobile () gdzie po wykorzystaniu pakietu opłata nie rośnie, ale net chodzi wolniej.
No to przynajmniej jest jeden plus z tego całego przejścia z Ery na T-mobile

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 11:19   #2278
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Wieści od Shirki
Shireczko, kochana, tak się cieszę Gratuluję z całego serca i całuję cała powiększoną rodzinkę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku ale parte to chyba góra pół godziny.
Zresztą mnie o wiele bardziej polały te dające rozwarcie niż samo parcie.
Oj nie. Mogą trwać średnio od 30 minut do 3 godzin. Także miałaś WIELKIE szczęście

Cytat:
Wychodzi mi nadal czop - teraz krwisty. Boję się jak cholera. Nie takie plany miałam . Wieczorem zastanawiałam się, czy to czop a teraz jestem pewna. I to od razu z dużymi pasemkami krwi lub po prostu czerwony.
Czyli może doczekasz do środy

Cytat:
a tak w ogóle to my dziś zaczęłyśmy oficjalnie 9 miesiąc - 37 tydzień czas zacząć
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
U Nas dzisiaj 37 tc wiec mozemy spokojnie iśc rodzić
Gratuluję, dziewczynki

Cytat:
Ja piorę w persilu w płynie albo drafcie od kilku lat. Proszki w ogóle porzuciłam. Ale jak z wydajnością to sie nigdy nie zastanawiałam. Chyba podobnie, może ciut mnie wydajne...

Cytat:
a tym olejkiem rycynowym to cos moze byc na rzeczy bo birgunka to niby pierwszy objaw porodu, moze wywolanie biegunki (w kocu tez skurcze ale jelit) powoduje troche wywolanie porodu
No właśnie tak to działa - olejek powoduje biegunkę, a więc intensywne ruchy jelit. A te ruchy pobudzają macicę do skurczów.
Ale dziewczyny, po co Wam to Czemu nie chcecie zdać się na naturę
Stary 2011-06-24, 11:20   #2279
83monia
Zakorzenienie

ciagle zapominam - SHIRKA GRATKI!!!!!!!

babonik - jakbym utknela z mega bolami na 12h i 3 cm rozwarciewm to bym blagala o ciecie... poprzednio naczekalam sie troche na te 10 cm (jakis kryzys byl przez piersze 5h... wlasnie przy 3cm!) ale jakos nie bolalo mnie. potem juz poszlo wiec ok, ale jakby tak dluzej bylo i to jeszcze po odejsciu wód (mi przebili przy 7cm) to bym tle nie czekala...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-24 o 11:22
Stary 2011-06-24, 11:27   #2280
zanka205
Zakorzenienie

BABONIK zawsze bałam się panicznie cesarki, ale teraz jak myślę, że miałabym się męczyć dłużej niż 12 h z mocnymi skurczami (przy synku miałam 6 h w ogóle skurczy, ze 3 h bolesnych bardzo) bez postępu to bym wolała cesarkę, byle już się nie męczyć i mieć małą przy sobie

ni stąd ni zowąd (czy jak to się pisze) pogoniło mnie do wc
zaczęłam się bać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości