|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zaraz ide po herbatke z liści bo się skończyła ![]() Zanka a u Ciebie jak ? Cytat:
A co iustyną ?
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też się martwie żeby nie było tego paskudztwa
|
|
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Shira - no to sie wymeczylas biedactwo. Ale to juz poza Toba, bo zjawil sie Ktos Najwazniejszy Na Swiecie
![]() : oklaski: a nowego Obywatela witamy po jasniejszej stronie brzucha!!!! |
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
wspaniale że Krzyś już na świecie ale szkoda że tyle się wymęczyła a koniec końcó i tak cesarkę zrobili.
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Za wszystkie paciorkowce trzymam kciuki
![]() Ja dzisiaj ostatni dzień biorę antybiotyk.
|
#2229 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana u mnie nic
wczoraj mi ciśnienie skakało, wystraszyłam się, ale to z nerwów żeby nie było niejasności nie denerwowałam się porodem ani jego brakiem ![]() tak jakoś miałam kiepski dzień smażę mięsko, do tego będą kluski taki dziś leniwy dzień się zapowiada
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 |
|
BAN stały
|
Wieści od Shirki
![]() "A Krzyś waży 3810 a mierzy 57 dziś chwycił cyca mnie wszystko boli ale dla niego mogłabym to przezyć drugi raz a teraz śpi.Bidulka ![]() Ale już są razem i cieszę sie
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
jak cudnie!
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Shira GRATULACJE ja własnie dostałam smsa od mężulka : "Hej kotek ja dopiero wstałem i pędze sie pakować bo sie nie wyrobie KOCHAM CIE i fajnie że juz wracam do ciebie i brzusia . całuski " ![]() mysle sobie kochane kobitki ze jutro o tej porze juz mezulek bedzie ze mna Dobra lece dalej okna myc firanki prac i sprzatac bo musi byc blysk ![]() Wiec prosze tu za duzo nie drukowac no i z przyczyn technicznych
|
#2235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No więc dziękuję za zainteresowanie, skurcze wieczorem miałam co ok 8-7 min, z krzyża. W nocy też mnie budziły i są od rana. Włączyłam synowi rano bajki i trochę dokimałam bo noc ciężka była. Wychodzi mi nadal czop - teraz krwisty. Boję się jak cholera. Nie takie plany miałam . Wieczorem zastanawiałam się, czy to czop a teraz jestem pewna. I to od razu z dużymi pasemkami krwi lub po prostu czerwony.Mąż w pracy, nie miał go kto zastąpić a ja w domu z małym . Marzę, żeby się dopiero jutro po południu rozkręciło, bo jutro mąż też w pracy do 15.00.Poza tym zapomniałam rożek wyprać i dopiero wieczorem mi mąż ze strychu przywiezie. W głębokiej d**** jestem . Trzymajcie kciuki żeby do jutra się nic nie ruszyło .A i ja już nie tykam tych malinek, tak na wszelki wypadek ![]() Vaniliova, Natka wielkie kciuki za wyniki!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-24 o 10:39 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Shirka gratulacje!!!
![]() iustyna1 to ja dalej trzymam kciuki, żeby jednak było po Twojej myśli ![]() Ja już po wizycie u krwiopijców, ale ciężko było się tam zatoczyć. Zawsze spacer z domu na przystanek zajmuje mi minut, a dziś 15 i ledwo doszłam. Brzuch boli, biodra bolą, ech
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
pejczyk - od jutra do wtorku?? Moniczko Ty meżulka zajedziesz już po pierwszym dniu a do wtorku to on moze całkiem odmówić współpracy
|
|
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby było tak, jak chcesz ale coś czuję, że niedługo będzie kolejny dzidziuś
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
Pochwale sie moim bebzolkiem
![]() Jesteśmy w 35 tygodniu w poniedziałek 36 zaczniemy Ps.przepraszam nie dalo sie wyretuszowac rozstepów
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uspokuj się, weź kilka głębokich oddechów i nie denerwuj się - może uda się wyciszyć akcję. obyś wytrzymała w dwupaku do jutra ![]() a tak w ogóle to my dziś zaczęłyśmy oficjalnie 9 miesiąc - 37 tydzień czas zacząć - a do porodu coraz bliżej - a mnie wczoraj przez te boleści i napięcia brzucha to taki mega strach obleciał że moze to już się coś zaczyna ale ja chyba jeszcze nie chce rodzić - a tż wczoraj mi mówił że już by chciał żeby niunia była z nami - no ale moze niech jeszcze poczeka tak ze dwa tygodnie w brzuszku bo ja jeszcze psychicznie nie gotowa na poród
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-24 o 11:02 |
|
|
|
|
#2241 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzisiaj też idę na zwykły chociaż zapytam, czy można na cito, bo chciałabym zdążyć odebrać wynik a zgodnie z moim "planem porodu" rodzę 30.06 ![]() a my 10,5 no wreszcie coś wiadomo bo już też umierałam ze strachu Shirka wielkie gratulacje !!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() okna umyłaś? i podłogi na kolanach? może to małego wypędzi z brzuszka? ![]() Cytat:
a ja mam ten sam t.p. ![]() .... tak jak jestem spokojna i wyluzowana to wczoraj w nocy pierwszy raz miałam mikroatak paniki ![]() leżałam i się pałowałam- jak to będzie, czy ja zniosę ból, a jak coś pójdzie nie tak (tfu tfu), do tego palce w d.., szycie na żywca i tak generalnie spanikowałam ![]() dziś znowu jest chill ale chyba jednak nie jestem taką twardzielką jak myślałam chociaż to i tak sam poród dopiero zweryfikuje wszystko..a tak z innej beczki: mam pytanie odnośnie prania- która z Was przerzuciła się z tradycyjnego proszku na płyn do prania i może się wypowiedzieć? Nie mówie o płynach typu perła tylko takich proszkach w płynie jak persile i inne. Bo mojej pralce czasem się fochy zdarzają a ja dostaję szału. Zwykle takie codzienne pranie jak koszulki itp. piorę w trybach oszczędnych- 40 st/55 min i wtedy czasem się zdarza, że na koszulkach zostają jakby takie wiórki z proszku jakby się całkiem nie wypłukał czy coś Nigdy nie używałam tych proszkowych płynów- czy one wypierają tak samo i czy pod względem wydajności odpowiadają proszkom?
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duży chłopak ![]() U
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i możemy oczekiwać na przyjście Julki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duży chłopak ![]() U Nas dzisiaj 37 tc wiec mozemy spokojnie iśc rodzić
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrabiam wiec nie wiem czy przez noc ktos urodził... wciagnelam ćwierć arbuza (pycha ), bylam na mini zakupach i obkupilam sie chemicznie (kremy, mydła, lotiony... wszystko sie konczy), dentystka poprawila mi za darmo zęba, kupilam wałki na rzepy i siedze teraz w nich na głowie - ciekawe czy zadzialaja ![]() wczoraj sobie zrobilismy z mezem wieczor filmowy (Generał Nil) i pytanie "a moge piwo czy rodzisz?" powiedzialam ze i tak przeciez nei ebdzxie prowadzic to moze. "a w razie czego wpuszcza mnie na sale po piwie?". no sama nie wiem, ale nei rodziłam
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spoko luzik nie zajezdze przynajmniej sie postaram a mezusia troche znam to wspolpracy napewno nie odmowi Po takim czasie głodu i przed takim glodem co nas czeka ![]() a mowie do wtorku bo w poniedzialek wizyta i rano jedziemy poszukac autka to nie bede miala dla was czasu niestety a tak wogole od wczoraj mam takie bole jak na miesiaczke co jakis czas i mnie to troche niepokoje ale nic misie po za tym nie dzieje to co to moze byc??
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co ja chętnie oddam kolejkę do środy. Także Dziubku, Zmalowana, Zanka - proszę przodem.
Skurcze są nieregularne, więc mam nadzieję . Wczoraj po poście Beaty wykupiłam sobie pakiet internetowy do komórki. U mnie jest 100MB za 10 zł.Musiałabym trochę posprzątać, ale boję się coś ruszyć, żebym nic nie przyspieszyła, mąż wróci niech on sprząta .Pamiętacie jak szybko poszło dziewczynom po odejściu podbarwionego czopa?
|
|
#2249 |
|
BAN stały
|
SHIRKA GRATULACJE
![]() namęczylas się, ale wazne ze dobrze sie skonczylo i ze juz masz malego przy sobie ![]() Moniczka, pasuje Ci ten brzuszek ![]() Sliczny
|
|
|
|
#2250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakbym mojego słyszała wczoraj też to samo, już wieczorem otwierał ale miał wątpliwości to u mówię: pij teraz bo jeszcze nie zamierzam rodzić ale od poniedziałku ban na alkohol i masz być w pełnej gotowości
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

a mnie wczoraj przez te boleści i napięcia brzucha to taki mega strach obleciał że moze to już się coś zaczyna
ale ja chyba jeszcze nie chce rodzić - a tż wczoraj mi mówił że już by chciał żeby niunia była z nami - no ale moze niech jeszcze poczeka tak ze dwa tygodnie w brzuszku
bo ja jeszcze psychicznie nie gotowa na poród

chociaż to i tak sam poród dopiero zweryfikuje wszystko..
), bylam na mini zakupach i obkupilam sie chemicznie (kremy, mydła, lotiony... wszystko sie konczy), dentystka poprawila mi za darmo zęba, kupilam wałki na rzepy i siedze teraz w nich na głowie - ciekawe czy zadzialaja