Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 10:05   #2251
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Raczej przepadlo. jedno zostawia sobie szpital. za to mam taka kartke z wszelkimi danymi malej ktora w tym akwarium miala do szybkiej identyfikacji - u nas takie daja. maz dzis latal po urzedach i tylko eypis zalatwil, bo do becikowego potrzebny kwit z usc, a usc akt slubu ktorego nie wzial. a moj syn dosc dobrze znosi nowego cczlonka rodziny,caluje na dobranoc, glaszcze, czytal nawet ksiazeczke, przynosi recznik do kapieli, dzis na pierwszym spacerze prowadzil wozek. nawet przed snem zaoytal czy teraz w brzuchu mam jeszcze druga kinge - bo brzuch nadal mam sporawy, jak w 4-5 miesiacu.
Fajnie, że Arturek taki opiekuńczy dla siostrzyczki
A brzuszek to niedługo Ci spadnie. Tylko co Ty wtedy powiesz Arturkowi?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:08   #2252
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Hej Lasencje

Z prawnikiem lipa, kancelaria była zamknięta, mimo że byłam zapisana na godzinę. Dzisiaj dzwoniłam ich opieprzyć !

A to my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8020076.jpg (104,5 KB, 118 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:24   #2253
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
juz jestem po wizycie. masazu nie bylo , bo tego nie robia w przychodni tylko w szpitalu, mam umowiony termin na srode 10 .08 . wszystko ok , dziecie glowe nisko trzyma, z Tz dzis powalczymy, aby w terminie sie wylkulo, jutro jestem umowiona na kawe , chodz sie wcale nie pogniewam jak nie zdaze.
spocilam sie jak swinia , ja juz po drugim prysznicu , bo normalnie ze mnie cieknie

Marinko , przeciez Twoj synus wyglada jak aniolek , to nie mozliwe zeby On Ci tak dokuczal.Trzymaj sie kochana, jestes silna

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

a i jeszcze dobilam do 70 kg , czyli 14 na plusie , no i jak mi nie ma byc ciezko jak tu tyle kg nosze non stop
Moje nogi noszą 90 kg i jestem 3 dni po terminie

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Chyba słabo kciuki trzymałyście, bo żadne wrota na razie się nie otwarły szyjka może nie jest długa, ale zgładzona też nie i nadal zamknięta!!!! Oczywiście doktor mnie pocieszył że i przy takiej szyjce mogą odejść wody i zacząć się poród lub pojawić się skurcze, które tą szyjkę zgładzą, ale jakoś mnie nie usatysfakcjonował Czuję, że mamy baaardzo upartą córę

Niestety gorsza wiadomość jest taka, że na wizycie położna zmierzyła mi ciśnienie i okazało się, że mam 140/90 no i z tego powodu gin kazał nam dziś pojechać na IP i to ciśnienie jeszcze raz skontrolować... Mam nadzieję, że będzie ok i nie zostawią mnie w szpitalu

Czy według Was to ciśnienie jest jakieś niepokojące??? Bo moja mama stwierdziła, że według niej to jakieś wysokie ono nie jest... Ja się nie znam - nigdy tak nie miałam...
Patrzyłam na moją kartę ciąży i też miałam kilka razy ciśnienie 140/80, 130/85 i pielęgniarka ani lekarz nic nie mówili na ten temat.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
no i Babonik wrócił do domku w calości...
szyjka całkowicie utrzymana, brak rozwarcia,wód masę, łożysko II/IIIstp, dzidziuś równo na 38tc... lekarz mówi,żebym dotrzymała do niedzieli,wtedy już będzie 39tygodni i będzie już spokojny o dzidzię.skoro on tak uważa t ja się nie kłucę,byleby dotrzymac

ale za wszelkie dziękuję

więc będę z Wami do końca tygodnia mąż się też cieszy bo jeszcze do końca tygodnia będzie miał żonę w pracy

Wodaqua- to ja będę teraz do Ciebie dzwonic po sprawozdanie jednak bedziesz pierwsza no to o której jutro meldujesz się w szpitalu??zamówiłaś ten wózek??
Babonik czeka aż lipcówki się wcześniej wypakują Nie no żartuję.
Szkoda, że Cię odesłali, ale widocznie Kajtuś potrzebuje jeszcze czasu

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wlasnie kazda mowi ze sie szybko zapomina,oby tak bylo

a ja zapomnialam sie pochwalic przyszla mi dzis komoda i sama ja zlozylam motalam sie 2 godziny ale dalam rade i jestem z siebie dumna
Stary 2011-08-03, 10:27   #2254
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cookie skąd ja to znam...

BRAK SŁÓW...
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie tej kasy z PZU.... To jest coś innego jak ten dodatek do rodzinnego gdy dochody nie przekraczają 504zł na osobę? Należy się wtedy 1000zł i 1000zł becikowego... Wybaczcie, może to głupie pytanie było ale ja się w ogóle nie orientuje w tym. Ja nie pracuję tylko mąż i nie do końca wiem z jakich profitów on może korzystać.

Ciekawe jak tam Babonik ? Nadrabiam dalej.

żeby dostać kasę za urodzenie dziecka z pzu trzeba sobie po prostu opłacać polisę ubezpieczeniową tak jak w każdym innym towarzystwie ubezpieczeniowym albo indywidualnie albo polisę grupową założoną przez zakład pracy .

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Cookie, Patik łączę się z wami Moja deprecha znowu wraca Mała najlepiej nie spała by całą noc, ja już nie wytrzymuje. Wstaje z takim bólem głowy, że nie mam siły butelki jej robić Póki co budzę mojego J. ale co to będzie jak skończy mu się urlop i pójdzie do pracy. Wykończę się psychicznie W dzień na szczęście nie mam problemu bo ona tylko je i śpi, je i śpi

Pytanie do mam karmiących butelką: Niunia ma dzisiaj 15 dzień, ile powinnam dawać jej mleka ??????? Bo to ciemna magia dla mnie Zrobiłam jej wczoraj 90 to dalej wcinała ręce jak głupia i marudziła

Jedyna rzecz, która mnie ucieszyła z rana, że ODPADŁ JEJ TEN WSTRĘTNY KIKUT i ma teraz taki śliczny pępuszek
mój żarłok już jakoś od drugiego tygodnia wcina po 120ml na każdy posiłek a czasem mu trzeba było jeszcze dorabiać choć teraz już od dłuższego czasu mu raczej wystarcza taka porcja.

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Lasencje

Z prawnikiem lipa, kancelaria była zamknięta, mimo że byłam zapisana na godzinę. Dzisiaj dzwoniłam ich opieprzyć !

A to my
piękna mamusia i piękny synuś
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:33   #2255
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Hej Lasencje

A to my
a co oni tacy nie poważni? a zdjęcie super

Cytat:
Patik ja to Cie rozumiem jeśli chodzi o teściową.... U nas rodzice maja jednego wnuka, syna brata. Brat rzadko przyjeżdża bo praca i w ogóle. moi rodzice też nie bardzo do niego jeżdżą i też zawsze mają jakieś wytłumaczenie... To jest strasznie przykre, no ale ja nie o tym. Właśnie moja mama też czasem totalnie wyczucia nie miała i nie ma. Jak brat przyjeżdżał z małym to mama jak płakał chciała na rękach kołysać, ponosić bo ona nie może patrzeć jak mały płacze. Bratowa jej mówi, żeby tak nie robiła, bo potem sobie oni w domu, w nocy z nim nie dadzą rady. Teraz tak jest np ze słodyczami. Mały ma dwa latka, bratowa mówi "nie dajcie mu bo już zjadł" ale mama i tak chce dać, dopiero jak brat się wkurzy to mama odpuszcza... Mamie nie było to po myśli, widać było, że jest jej przykro ale odpuszczała.
Przeraża mnie to trochę bo ja mam mieszkanie w tym samym bloku co moi rodzice...Wiem, że nieraz będzie spięcie, a nie chcę robić mamie przykrości.
no ale to ty bedziesz potem po nocach chodzic jak zombie i ty bedziesz bulic za dentystę. a mama powinna zrozumiec - dzieckiem nie jest. ja nie pozwole się nikomu wtrącac.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
za przeterminowane trzymam kciuki żeby się w końcu ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w imieniu przeterminowanych - Bóg zapłac!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:35   #2256
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Hej Lasencje

A to my
Pięknie razem wyglądacie

A z kancelarią... To faktycznie ich tylko opieprzyć!

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

w imieniu przeterminowanych - Bóg zapłac!
No, no Bóg zapłać, Bóg zapłać!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:37   #2257
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Mam nadzieje zdjecie sie dodalo

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Nadrobiłam po łebkach, ale nie mam czasu już odpisać... Godzina zero się zbliża, kończę pakowanie, przyszła komoda, więc skręcamy, zaraz prysznic, odszczurzanie i miły ostatni wspólny wieczór sam na sam z małżem.
Płakać mi się chce... Czy w wieku 30 lat można nie dojrzeć do dziecka?
Jutro około 10 ruszymy ruszamy do szpitala - mam wizaż w komórce, ale pisać nie mogę więc poczytywac będę. Pisać będę na kom do Neroli lub Babonika - no widać Kochana, jednak raczej będę przed Tobą... Wózek zamówiliśmy
Dobrej nocy!
Trzymajcie się!
Powodzenia

[QUOTE=beata_1988;28514801]aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu i dostałam piękny bukiet ze storczykami [COLOR=Silver]

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja? jeśli już to kiedyś a tak na serio ja oczywiście uważam, że ładna nie jestem

laski wiecie co robi Żanka jak jej dzieci śpią a mąż w pracy?
zamiast spać sprząta
wysprzątałam na tip top kuchnię (a była w tragicznym stanie po dzisiejszym gotowaniu dziadka) i łazienkę
od dawna mam zaplanowane na jutro mycie okien, bo niby pogoda ma być
mąż wróci z pracy po 9.00 to machnę okna, a potem G. weźmie Filipa na ryby więc zostanę z małą, no i jeśli Lena pozwoli to wysprzątam resztę mieszkania, a to już nie dużo roboty bo tylko odkurzanie i mycie podłóg i ogarnięcie pokoi
dziadek pojechał na wieś jesteśmy wolni jak młode małżeństwo
szkoda tylko, że mi się połóg nie skończył

dobra chyba zmykam się przespać, bo mała pewnie niedługo obudzi się na jedzenie
się rozpisałam jak nikogo nie ma ehhh
Pracowita z Ciebie kobitka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 10:38   #2258
BABONIK
Zadomowienie

racja,czekam aż się LIPCÓWKI wypakują więc co z Wami dziewczny??

Lili,Agni,Słoneczko,Karol inee,Moniczka

Zanetka-jesteś już w domku?

Zmalowana- Ty wyglądasz jak siostra tego dziecka do tego nie wiedac,żebyś kiedykolwiek była w ciaży pozazdrościc

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-08-03 o 10:58
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:42   #2259
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Lilka,Agni,Słoneczko,Karo linee,Moniczka
Baboniku, kochanie, Ty zawsze o Nas pamiętasz

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-03, 10:42   #2260
madziaranew
Rozeznanie

Cholera skasowali mi wiadomosc .....
No to jeszcze raz.
Witam dziewczyny . Dzis jest nasz termin , ale dziecie chyba jeszcze nie gotowe , Bo zadnych znakow nie wysyla. Zapraszam na szarlotke wlasnie wyciagnelam z piekarnika
Zmalowana - sliczni jestescie
Cookie- bardzo minprzykro z powodu Twojego meza , mam nadzieje ze to jednorazowy incydent , jeszcze bedzie Cie przepraszal. Trzymam kciuki zeby jednak zmadrzal
wodaqua - trzymam kciuki , te chwile slabosci , to tez czasami mialam , sama nie wiem czy dojrzlam do macierzynstwa, damy rade
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:51   #2261
BABONIK
Zadomowienie

Jacieeee- super,że wychodzicie MM zawsze możesz miec awaryjnie,ale póki co nadal staraj się g przystawiac. za biedne poranione cycuszki.

CookieM. - ehhhhh CI faceci.... w nocy jak człowiek zmęczony,niewyspany to różne pieprzy pierdoły.Na pewno chłop kocha Waszą córeczkę i pewnie teraz żałuje,że takie glupoty opowiadał.Może jednak śpijcie z córką w innym pokoju póki się trochę sen jej nie ustabilizuje?

Brunetko,Patinku- oby Wasze wszystkie troski w końcu poszły w niepamięc.Tak bardzo mi smutno,że Wam smutno trzymajcie się dziewczynki

Patik- te plamy na skórze to może sknsultuj z lekarzem... a teściowa

Dziubek- super,że wszystko dobrze u neurologa

Mamy z problemami kupkowymi trzymam żeby w końcu przeszło!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brunetko- za pępuszek

lecę niedług do pracy jak nie urodziłam to wracam

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Baboniku, kochanie, Ty zawsze o Nas pamiętasz
urodziłam mojego Nadinka 9 dni po TP,więc znam ten ból. cała przyjemnośc po mojej stronie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

wieści od WODAQUA- że jest już w szpitalu,lekarz anestezjolog zdecydował o znieczuleniu ogólnym...Emilka nie wie co o tym myślec,ale wie,że wyjścia nie ma .Pozdrawia

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-08-03 o 10:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:10   #2262
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
No żesz k** jaki ch**! On chce sie nad własnym dzieckiem znecac!! Mała miała straszna noc, ciagle płakała, prężyła się, kaszlała.Zadne krople, noszenie karmienie, przewijanie, no nic nie pomagało. A On się zerwał o 5 jak poparzony, zaczął się wydzierać na mnie i na dziecko, że on pi**, że drugą noc sie wyspac nie moze. JA układałam właśnie Mała w łóżeczku a on do mnie, żebym jej nie usypiała, bo ona nie bedzie spała jak on przez nia nie spi. Że ona go NIE SZANUJE. rozumiecie? Noworodek nie szanuje tego, że on pracuje i chce sie wyspac!! W rezultacie wylądowałam z Mała w innym pokoju, Mała w wózku a ja nawet nie miałam na czym dupy posadzic, bo ten pokój sluży bardziej jako przechowalnia/✂✂✂✂✂✂✂nik. Zimno tam, dziecko mi kaszle a on włączył muzyke na całą chate. Wykrzyczałam mu że jest ch**, ze niech spi** i idzie sie leczyc, bo jest nienormalny.
W niczym mi nie pomaga, dzieckiem w sumie zajmuje sie moze 2 godziny dziennie i to głównie nosząc i zabawiająć! nawet zakupow nie robi, dzisiaj ja musialam o 7 leciec do sklepu, zeby miec co do geby włożyc, czym dupe podetrzc i w co dzieciaka przewinać. Wróciłam, Mała w tym pokoju zaryczana a on siedzi przed kompem i nic!
Chłop ku** 33 lata!
Możecie mni zignorować, po prostu musiałam wyrzucić to z siebie jeszcz raz..
W sobote przyjedzie jego matka na tydzien mi pomóc, zobaczymy jak wtedy bedzie na dziecko wrzeszczał!
Kur.wa co za ! Wybaczcie ale musiałam to napisać!
Nie wyobrażam sobie życia z takim człowiekiem.
Współczuję Ci i mam nadzieję, że Twój tż dorośnie. Prędzej czy później....

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Hej Lasencje

A to my
Śliczna mamusia z Ciebie. I w ogóle nie wyglądasz jakbyś niedawno rodziła
Pokoik śliczny. Gdzie takie naklejki na ścianę można dostać?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Nadrobiłam

dziubek79 dzięki za wiadomość o pzu. Mąż musi się w pracy sekretarki popytać co i jak bo widzę, że sama nic nie powie A przecież jak zus płaci to oni nic nie tracą, nie rozumiem tego...

Wyobraźcie sobie, że był u mnie przed chwilą listonosz. Ja piernicze! Nawet nie zapukał tylko wszedł jak do siebie! co jest z tymi ludźmi nie tak? A ja siedzę w krótkiej koszulce, w samych majtasach bez stanika przy komputerze akurat na wprost drzwi wejściowych. To nawet we własnym mieszkaniu nie można czuć się swobodnie? I że ja tych drzwi nie zamknęłam na klucz

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-03 o 10:59
Stary 2011-08-03, 11:14   #2263
BABONIK
Zadomowienie

no nieźle z tym listonoszem,opieprzyłaś go??

Nikoś już z nami
Stary 2011-08-03, 11:18   #2264
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

aaaa miałam pisać, wczoraj byliśmy z małym u neurologa bo jakoś tak mnie martwiło parę rzeczy u niego (trzymacie zaciśniętych kciuków, niechęć leżenia na brzuszku, płaczliwość, problemy ze snem, prężenie i wyginanie się ale takie bardzo silne) no i pani doktor powiedziała że nie widzi nieprawidłowości ale dla naszego spokoju możemy zrobić usg główki żeby sprawdzić wszystko . I powiedziała coś bardzo wg mnie ważnego że jeśli dziecko ma nie do końca wykształcony mózg (właśnie usg to może wykazać) to szczepienia mogą doprowadzić do komplikacji (autyzm, stwardnienie rozsiane itp) i zaleca te najczystsze szczepionki no i obserwację dziecka i jeśli ma się wątpliwości to zrobić badania a ze szczepieniem się wstrzymać do wyników.

nie piszę tego po to by kogoś straszyć ale jeśli macie jakieś obserwacje że coś u dziecka może nie jest prawidłowe albo coś Was niepokoi to lepiej sprawdzić.

za przeterminowane trzymam kciuki żeby się w końcu ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a to ciekawe...dziubku co to znaczy najczystsze?te nieskojarzone?
Kiedy idzie się wogóle na pierwsze szczepienie dziecka do przychodni? jak ile ma tygodni? i czy trzeba samej pilnować terminów czy z przychodni dzwonią sami?

Cytat:
Hej Lasencje

A to my
włoski pomalowałaś śliczności dwie
Babonik dobrze prawi, jak siostra a to duży plus, Filip będzie dumny z mamusi.

Brunetka chyba zbiorowo strzelimy sobie w łeb.
Dzisiaj jeszcze nie wyłam. do tego tz zaczyna mnie irytować, bo mi mówi co mam jej zrobić i kiedy. O której wyjść na spacer, itd, tak jakby się bał że coś źle przy małej robię. Taki nadopiekuńczy tati.
Wczoraj 6 razy po kąpaniu odkładałam ją do łóżeczka, za każdym razem po 4 minutach płacz. Wkońcu skapitulowałam i spała znowu ze mną w sypialni.
Dzisiaj coś jej się odmieniło, bo śpi już prawie 2 godz.
A Ty w dzień nic nie rób póki co tylko jak Ala ciągle śpi to i Ty się połóż. Może jej się wkońcu ustatkuje spanie i w nocy.
A u nas pępek nadal jest, i nie zapowiada się na odpadniecie, a jutro Sara skończy 2 tygodnie.

Cały czas myślę, czy dobrze postępuję. Pediatra mówiła żeby jej dawać espumisan 3 razy na dzień po 20 kropel. Ja daję jak mi się zamarzy. Ale raczej mniej niż mam zalecone.
Wczoraj dałam sab simplex jeszcze z 5 kropel, i dzisiaj też, ale espumisan odpuściłam.
Od rana kupy nie było. Oby to nie był początek problemów.
Czy jak dokarmiam 2 razy dziennie MM i daję wit D i K to dobrze robię
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:19   #2265
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
no nieźle z tym listonoszem,opieprzyłaś go??
No nie opieprzyłam! Powstrzymałam się i żałuję teraz. Ale pomyślałam sobie wtedy, że nie będę z siebie robiła kłótliwej baby.... Ale to już nie jest pierwszy raz jak wlazł bez pukania. Jasny fiks, mam pretensje a nic z tym nie zrobie bo mi głupio!
Następnym razem będę małego karmić cyckiem (jak już się urodzi ) a on mi wlezie jak do siebie...

Idę posprzątam troche i się ubiorę. Jakiś obiad mężusiowi trzeba przygotować. Dzisiaj dzwonił juz do mnie z 8 razy Następnego telefonu nie odbierę

Dziewczyny a z Zusem jest tak jak z pzu? Też może mąż na taki urlop pójść? Bo mi właśnie powiedział, że on nie w pzu tylko w zusie ubezpieczony. Ja to jestem....

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-03 o 11:24

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:22   #2266
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Właśnie wróciliśmy z IP...

O 7 obudził mnie mocny ból brzucha, ale nie regularny więc luzik...o 9 poszłam do wanny, zaczęło boleć regularnie co 6 minut, co 5... za chwile już 3 minuty.... przed 10 zaczęło równiusieńko co 2! no to na szybko się pozbieraliśmy i sprawdzić na IP co jest...... i co? doopa blada.... kazali mi wrócić jak skurcze będą 10 raz mocniejsze.....

Kobiety jak Wy rodziłyście...? ja już mam wrażenie że ściany będę gryzła, a tu mi mówią, że jak będzie 10 razy mocniej bolało to może się rozkręci.... gin mnie zbadała.... coś pod nosem wspomniała że jest jakieś 2cm, ale kazała jechać do domu bo szkoda na tą pogodę siedzieć w szpitalu.......

Tak że fałszywy alarm zaliczony. Rano zaczął mi chyba czop wyłazić - taki przezroczysty śluz.... ciągnący i 2 niteczki krwi w nim.....

O ja pier...... plecy mi rozrywa............. jak ja wytrzymam skurcze porodowe jak to jest pikuś?!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:28   #2267
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

O 7 obudził mnie mocny ból brzucha, ale nie regularny więc luzik...o 9 poszłam do wanny, zaczęło boleć regularnie co 6 minut, co 5... za chwile już 3 minuty.... przed 10 zaczęło równiusieńko co 2! no to na szybko się pozbieraliśmy i sprawdzić na IP co jest...... i co? doopa blada.... kazali mi wrócić jak skurcze będą 10 raz mocniejsze.....

Kobiety jak Wy rodziłyście...? ja już mam wrażenie że ściany będę gryzła, a tu mi mówią, że jak będzie 10 razy mocniej bolało to może się rozkręci.... gin mnie zbadała.... coś pod nosem wspomniała że jest jakieś 2cm, ale kazała jechać do domu bo szkoda na tą pogodę siedzieć w szpitalu.......

Tak że fałszywy alarm zaliczony. Rano zaczął mi chyba czop wyłazić - taki przezroczysty śluz.... ciągnący i 2 niteczki krwi w nim.....

O ja pier...... plecy mi rozrywa............. jak ja wytrzymam skurcze porodowe jak to jest pikuś?!
Współczuję ale dasz radę. A później nam napiszesz, że nie pamiętasz jak bolało
Jak Ci się rozkręci to Ty urodzisz idealnie w terminie
Stary 2011-08-03, 11:31   #2268
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka faktycznie boli jak skur........ też mam pierwszy raz w życiu...mam nadzieję,że ostatni....
Ja mam to cholerstwo raz-dwa razy w roku już od paru lat regularnie Przyznaję, że potrafi dokuczyć

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze koszuli do karmienia. Przeszukałam All, ale tam wszystko krótkie a ja obecnie niekomfortowo się czuję z odkrytymi szynkami.
Ja miałam odwrotny problem, bo wszędzie właśnie takie długaśne worki znajdywałam, a chciałam coś łądniutkiego i krótkiego

Cytat:
Zrobił mi jeszcze usg i wyszło, że mała waży już 3672 g , łożysko III stopnia, płyn owodniowy w normie. Co do zapisu ktg zarejestrowała się słaba nieregularna czynność skurczowa czyli jedna wielka
No to wieści superowe

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
brumek co do stanika to miałam taki w poprzedniej ciąży i nie byłam zachwycona. Zgadzam się z tym co Aga napisała - za bardzo zabudowany i jakoś piersi nie wyglądają w nim najlepiej. Teraz mam mamabel Plain i jestem baaardzo zadowolona, jest bardzo wygodny, ale pisałaś, że nie mają Twojego rozmiaru. A wiesz może gdzie w Warszawie można allesy pooglądać i poprzymierzać? bo ja jakoś nie lubię kupować staników bez mierzenia, bo potem różnie to wychodzi z dopasowaniem
Bardzo Ci dziękuję, o to mi chodziło
Ja też w życiu stanika bez przymierzania nie kupię. W Warszawie prawie wszystkie modele Allesów można przymierzyć na ul. Leszno, w takim maleńkim sklepiku z szyldem "odzież ciążowa". On jest naprzeciwko restauracji Klimczok (dokładnie po drugiej stronie ulicy).

Cytat:
No żesz k** jaki ch**! On chce sie nad własnym dzieckiem znecac!! Mała miała straszna noc, ciagle płakała, prężyła się, kaszlała.Zadne krople, noszenie karmienie, przewijanie, no nic nie pomagało. A On się zerwał o 5 jak poparzony, zaczął się wydzierać na mnie i na dziecko, że on pi**, że drugą noc sie wyspac nie moze. JA układałam właśnie Mała w łóżeczku a on do mnie, żebym jej nie usypiała, bo ona nie bedzie spała jak on przez nia nie spi. Że ona go NIE SZANUJE. rozumiecie? Noworodek nie szanuje tego, że on pracuje i chce sie wyspac!! W rezultacie wylądowałam z Mała w innym pokoju, Mała w wózku a ja nawet nie miałam na czym dupy posadzic, bo ten pokój sluży bardziej jako
Następny palant, który nie dorósł do roli ojca!!! Dziewczyny, ale to naprawdę nie widać tego PRZED? Pytam z ciekawości, broń Boże nie chcę pouczać czy coś, ale ja sobie nie wyobrażam, że RAPTEM mężczyzna którego znamy na wylot może się tak zmienić. Dawać przez lata oparcie itp, a raptem wyrzucać z łóżka matkę z dzieckiem

I Cookie nie chcę być zlym prorokiem, ale jego mamusia to raczej będzie za nim stała niż wspomoże Ciebie, więc nie wiem czy to najlepszy pomysł

Cytat:
A to my
Jejku, jak cudnie zobaczyć Was razem, przytulonych A Ty wyglądasz ślicznie, dziewczęco i pięknie Ci figura do siebie wróciła. Zero śladów ciąży

Cytat:
wieści od WODAQUA- że jest już w szpitalu,lekarz anestezjolog zdecydował o znieczuleniu ogólnym...Emilka nie wie co o tym myślec,ale wie,że wyjścia nie ma .Pozdrawia
Będzie dobrze

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że był u mnie przed chwilą listonosz. Ja piernicze! Nawet nie zapukał tylko wszedł jak do siebie! co jest z tymi ludźmi nie tak? A ja siedzę w krótkiej koszulce, w samych majtasach bez stanika przy komputerze akurat na wprost drzwi wejściowych. To nawet we własnym mieszkaniu nie można czuć się swobodnie? I że ja tych drzwi nie zamknęłam na klucz

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Oj, lubi Cie ten Twój dzieć straszyć, lubi
Stary 2011-08-03, 11:41   #2269
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
No żesz k** jaki ch**! On chce sie nad własnym dzieckiem znecac!! Mała miała straszna noc, ciagle płakała, prężyła się, kaszlała.Zadne krople, noszenie karmienie, przewijanie, no nic nie pomagało. A On się zerwał o 5 jak poparzony, zaczął się wydzierać na mnie i na dziecko, że on pi**, że drugą noc sie wyspac nie moze. JA układałam właśnie Mała w łóżeczku a on do mnie, żebym jej nie usypiała, bo ona nie bedzie spała jak on przez nia nie spi. Że ona go NIE SZANUJE. rozumiecie? Noworodek nie szanuje tego, że on pracuje i chce sie wyspac!! W rezultacie wylądowałam z Mała w innym pokoju, Mała w wózku a ja nawet nie miałam na czym dupy posadzic, bo ten pokój sluży bardziej jako przechowalnia/✂✂✂✂✂✂✂nik. Zimno tam, dziecko mi kaszle a on włączył muzyke na całą chate. Wykrzyczałam mu że jest ch**, ze niech spi** i idzie sie leczyc, bo jest nienormalny.
W niczym mi nie pomaga, dzieckiem w sumie zajmuje sie moze 2 godziny dziennie i to głównie nosząc i zabawiająć! nawet zakupow nie robi, dzisiaj ja musialam o 7 leciec do sklepu, zeby miec co do geby włożyc, czym dupe podetrzc i w co dzieciaka przewinać. Wróciłam, Mała w tym pokoju zaryczana a on siedzi przed kompem i nic!
Chłop ku** 33 lata!
Możecie mni zignorować, po prostu musiałam wyrzucić to z siebie jeszcz raz..
W sobote przyjedzie jego matka na tydzien mi pomóc, zobaczymy jak wtedy bedzie na dziecko wrzeszczał!
zatkalo mnie jak to przeczytalam,az mi sie plakac zachcialo przez niego ,to nawet myslec niechce co ty czulas jak on z takimi tekstami do ciebie,dla mnie to szok,nieumiem cie pociieszyc ,niewiem jak
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:49   #2270
Lili 83
Zakorzenienie

Ja mam strasznie napięty brzuch, normalnie mi go strasznie ciągnie w dół. I zauważyłam, ze mimowolnie go wciągam, nie wiem czy to jest normalne....
I stopy mi puchną, lewa minimalnie ale prawą mam strasznie nabrzmiałą.
Jutro mam wizytę.
Stary 2011-08-03, 11:50   #2271
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a to ciekawe...dziubku co to znaczy najczystsze?te nieskojarzone?
Kiedy idzie się wogóle na pierwsze szczepienie dziecka do przychodni? jak ile ma tygodni? i czy trzeba samej pilnować terminów czy z przychodni dzwonią sami?

włoski pomalowałaś śliczności dwie
Babonik dobrze prawi, jak siostra a to duży plus, Filip będzie dumny z mamusi.

Brunetka chyba zbiorowo strzelimy sobie w łeb.
Dzisiaj jeszcze nie wyłam. do tego tz zaczyna mnie irytować, bo mi mówi co mam jej zrobić i kiedy. O której wyjść na spacer, itd, tak jakby się bał że coś źle przy małej robię. Taki nadopiekuńczy tati.
Wczoraj 6 razy po kąpaniu odkładałam ją do łóżeczka, za każdym razem po 4 minutach płacz. Wkońcu skapitulowałam i spała znowu ze mną w sypialni.
Dzisiaj coś jej się odmieniło, bo śpi już prawie 2 godz.
A Ty w dzień nic nie rób póki co tylko jak Ala ciągle śpi to i Ty się połóż. Może jej się wkońcu ustatkuje spanie i w nocy.
A u nas pępek nadal jest, i nie zapowiada się na odpadniecie, a jutro Sara skończy 2 tygodnie.

Cały czas myślę, czy dobrze postępuję. Pediatra mówiła żeby jej dawać espumisan 3 razy na dzień po 20 kropel. Ja daję jak mi się zamarzy. Ale raczej mniej niż mam zalecone.
Wczoraj dałam sab simplex jeszcze z 5 kropel, i dzisiaj też, ale espumisan odpuściłam.

hehe do końca sama nie wiem ale słyszałam ze niektóre szczepionki to i jakąś rtęć maja czy coś więc chodzi o jakieś najlepsze , bede wiedziec po koniec sierpnia jak do niej pojde bo ma sie dowiedziec które podać najlepiej

Cytat:
No nie opieprzyłam! Powstrzymałam się i żałuję teraz. Ale pomyślałam sobie wtedy, że nie będę z siebie robiła kłótliwej baby.... Ale to już nie jest pierwszy raz jak wlazł bez pukania. Jasny fiks, mam pretensje a nic z tym nie zrobie bo mi głupio!
Następnym razem będę małego karmić cyckiem (jak już się urodzi ) a on mi wlezie jak do siebie...

Idę posprzątam troche i się ubiorę. Jakiś obiad mężusiowi trzeba przygotować. Dzisiaj dzwonił juz do mnie z 8 razy Następnego telefonu nie odbierę

Dziewczyny a z Zusem jest tak jak z pzu? Też może mąż na taki urlop pójść? Bo mi właśnie powiedział, że on nie w pzu tylko w zusie ubezpieczony. Ja to jestem....

pzu to dodatkowe ubezpieczenie a zus to zus ale z zusu kasy nie dostaniesz

Cytat:
=agulaaabar;28525722]Dzień dobry...

ja juz nie pamietam bólu serio, wiem że bolało jak ... ale jaki to rodzaj bólu , zabij mnie sobie nie przypomnę a Ty dasz radę jak każda z nas
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:51   #2272
patik87
Zakorzenienie

agula toż Ty rodzisz już
Stary 2011-08-03, 11:54   #2273
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry...

Agula zaciskam kciuki zeby sie ruszylo
Damy rade z bolami, dziewczyny po porodach pisza , ze sie szybko zapomina.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Dobra dziewczyny uciekam do znajomej na kawe.odezwe sie pozniej
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:58   #2274
nerola
BAN stały

Jak Was czytam to zastanawiam sie czy ja tu pasuję?
Boże Wy tak cierpicie ze swoimi dzieciaczkami aż mnie serce boli.
Nie chcę dlatego pisać,ze Iza grzeczna,spokojna,je,śpi, bawi sie,uśmiecha,nie ma problemów ze skórką,kupką.
Wiem,powinnam Bogu dziękować i dziękuję.
Ale zżyłam sie tak z Wamiże jest mi strasznie przykro jak Wy cierpicie.
Najgorsze to,ze nie mogę Wam pomóc.

U nas jest wszystko tak,jak sobie wymarzyła.
Z T. jest rewelacyjnie.Wspieram go ale on nie pomaga mi ze względu na długą pracę.
Ale musi,więc i ja muszę sobie radzić.

Porobiłam już przetwory na zimę,umyłam podłogi,odkurzyłam,robię obiadek,wyprałam łóżko po kocim moczu,wszystkie pościele i właśnie je ubieram

Jeszcze tylko na dziś mam w planach wyszorować ściany,podwórko z dziećmi i koszenie trawy.

Agula dasz rade o kto inny jak nie Ty?
Boli,wiem ale tak chyba musi być.
Zaraz będziemy oglądać zdjecia Lilki

Babonik współczuję-mój Maks ma od małego zapelenie ucha środkowego przez wąski przewód słuchowy.
Antybiotyk pomoże.Może zakrop sobie parafinę do ucha i zatkaj watką albo kwas borny.

Zmalowana no kurczę!A kiedy teraz masz termin?
I tak ładnie wygladacie

Monia Kinga jest śliczniusia

Cookie bo niektórzy faceci zyją tylko pracą i myślą,że wstawanie do dziecka to norma i my jako kobiety powinnyśmy to dzielnie znosić,nie potrzebujemy snu,odpoczynku a oni jak pracuja to juz po stopach trzeba całować. z wdzięczno9ści i szacunku.Myśla,ze z chwilą urodzenia dziecka znamy lekarstwo na kazda bolączkę.
Nie mówię tu o wszystkich facetach ale o jakimś ich procencie.
To jest przykre.
Nie zdają sobie sprawy z depresji poporodowej,obaw,ęków,zmę czenia a wrecz czasem sami się nakręcają i przechodzą depresję .Jednak uważam,ze to dla ich wygody by ich nie angazować w sprawy domowo-dziecięce.
Wytłumacz mu na spokojnie,ze dziecko nie potrafi być złośliwe a swój ból,lęk okazuje właśnie płacząc.I trzeba dziecku pomóc a nie użalać sie nad sobą.My sobie weźmiemy tabletkę,ulżymy w inny sposób a dziecko jest skazane na naszą pomoc.

Mój T. nie wstał ani razu do żadnego dziecka w nocy i myśli,ze całymi nocami spały a ja razem z nimi.
Jakież to mylne.
Ale nie budzę go bo wiem,ze jest kierowca i musi być wyspany dla bezpieczeństwa Jego i innych.
Boli mnie to czasem ale daruję sobie wykłady.

Co do ilości mleka MM nie pomogę bo karmię tylko piersią,nie dopajam.

Sie rozpisałam.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:06   #2275
DaKaro
Zadomowienie

Czytam Was, ale coś nastroju nie mam od 2 dni. Hormony buzują, wczoraj takiego doła złapałam, że prawie się przy obiedzie popłakałam. Ach, może dzisiaj przejdzie, bo pogoda w końcu piękna. Pranie już się suszy, mam zamiar jeszcze do maszyny do szycia siąść, coś poprzerabiać.

Wodaqua już dzisiaj będziesz mieć małą przy sobie.

Cookie współczuję takiego zachowania męża, pewnie jeszcze nie przyzwyczaił się do roli ojca. Przyjdzie z czasem. My mamy całe 9 miesięcy dzieciątka przy sobie, oni dopiero uświadamiają sobie, że są ojcami po porodzie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:08   #2276
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a
My własnie po wizycie położnej. Na jej oko Mała zdrowa, tylko ja sie za bardzo nad nia trzese. U Zuzy też kikut jeszcze jest, dzisiaj ma 10 dni, ale nie zapowiada sie, zeby odpadl. Połozna powiedziała, ze za mało dokladnie go czyszcze i sie z nim pieszcze i dlatego ropieje i sie przykleja od spodu, ze mam bardziej podwazac patyczkiem.
Ja tez daje espumisan, bo mam w domu armagedon z brzuszkiem. Ale mi polozna kazała dzisiaj dawac 4 razy po 5 kropel na dzień to duzo mniej niz u Ciebie generalnie mam nie przkraczac 20 kropel dziennie. Z MM nie pomoge bo my tylko na cycku

Mam dola jak stąd do Chin, ale jak Mała rzuca mi sie na cycek i skrzeczy przy tym jak gremlin i jeszcze te wloski jej stercza kazdy w inna strone i jedno oko zamkniete a drugie otwarte to az mi sie gęba sama śmieje. Kochane mam dziecko, tylko po prostu go nie rozumiem chyba..

Brumku, ano nie widać. To właśnie M. cieszył sie z ciązy dużo bardziej, jego pierwsze dziecko, kochana księżniczka. On ją będzie na rękach nosił, całował, wszystko koło niej robił, a ja będe w nocy spała, bo w dzień przy Małej.. takie oto wizje przde mną roztaczał.. i owszem, nosi na rękach, całuje.. przez 15 minut, zanim mu sie cierpliwość nie skończy.. A co do jego matki, to ona go zmorduje, jak głos na dziecko podniesie.. jej pierwsza i ostatnia wnuczka.. z reszta i ona nie jest tak za nim, wie, ze M. mna trudny charakter i trzeba go temperować
Agula. krzyżowe chyba najgorsze..
I dziewczyny, ja nie wiem, jak Wy zapominacie ten ból.. ja mam dosłownie traume.. i potrafie sobie przypomniec niemal każdy skurcz..

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-08-03 o 12:18
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:28   #2277
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry...

Kurcze, to faktycznie czasami trudno ocenić, czy dane bóle to już właśnie "TO" czy tylko straszaki

Ale myślę, że jak już boli to coś na pewno zaczyna się dziać i nawet czop Ci wypada - bliżej niż dalej na pewno bo u mnie to ani widu ani słychu czopa

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Jeszcze tylko na dziś mam w planach wyszorować ściany,podwórko z dziećmi i koszenie trawy.
"Tylko" powiadasz? Cała Nerola

A to, że Izunia taka grzeczna to taka nagroda, bo w życiu to nie mało przeszłaś moja droga - należy Ci się . Także nie marudzić, tylko się cieszyć

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-03, 12:29   #2278
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Czytam na bieżąco ale nie bardzo mam czas odpisywać....
Moja mała coraz mniej śpi w dzień więc i ja mam mniej czasuwczoraj ją chyba męczył brzuszek bo bąków mniej robiła i się prężyła.. nie wiem po czym.
W sumie niby jem wszystko i do tej pory nic jej nie było...

Wczoraj dopiero odebrałam pesel i zarejestrowałam Lilkę w przychodni, zapisaliśmy się też na pierwsze szczepienie na 25.08

Trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane! Sio na porodówki!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:34   #2279
mamad1
Zadomowienie

CookieMonsters brak słów

Kciuki za wszystkie mamusie, żeby minęły wszystkie deprechy i problemy: kciuki:

Cytat:

A to my
Jaki zapatrzony w mamusię

Cytat:

Agulaaabar chyba każda by się wystraszyła... Też częśto się zastanawiam jak to będzie...

Cytat:
I stopy mi puchną, lewa minimalnie ale prawą mam strasznie nabrzmiałą.
Jutro mam wizytę.
Moje stopy są ciągle napuchnięte. Po nocy mniej, ale wieczorami wyglądają jakby je ktoś napompował powietrzem - takie baloniki z palcami...

Nerola Ty bardzo pasujesz do tego forum! Tu potrzebne są mamy takie jak Ty
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 12:34   #2280
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
My własnie po wizycie położnej. Na jej oko Mała zdrowa, tylko ja sie za bardzo nad nia trzese. U Zuzy też kikut jeszcze jest, dzisiaj ma 10 dni, ale nie zapowiada sie, zeby odpadl. Połozna powiedziała, ze za mało dokladnie go czyszcze i sie z nim pieszcze i dlatego ropieje i sie przykleja od spodu, ze mam bardziej podwazac patyczkiem.
Ja tez daje espumisan, bo mam w domu armagedon z brzuszkiem. Ale mi polozna kazała dzisiaj dawac 4 razy po 5 kropel na dzień to duzo mniej niz u Ciebie generalnie mam nie przkraczac 20 kropel dziennie. Z MM nie pomoge bo my tylko na cycku

Mam dola jak stąd do Chin, ale jak Mała rzuca mi sie na cycek i skrzeczy przy tym jak gremlin i jeszcze te wloski jej stercza kazdy w inna strone i jedno oko zamkniete a drugie otwarte to az mi sie gęba sama śmieje. Kochane mam dziecko, tylko po prostu go nie rozumiem chyba..

Brumku, ano nie widać. To właśnie M. cieszył sie z ciązy dużo bardziej, jego pierwsze dziecko, kochana księżniczka. On ją będzie na rękach nosił, całował, wszystko koło niej robił, a ja będe w nocy spała, bo w dzień przy Małej.. takie oto wizje przde mną roztaczał.. i owszem, nosi na rękach, całuje.. przez 15 minut, zanim mu sie cierpliwość nie skończy.. A co do jego matki, to ona go zmorduje, jak głos na dziecko podniesie.. jej pierwsza i ostatnia wnuczka.. z reszta i ona nie jest tak za nim, wie, ze M. mna trudny charakter i trzeba go temperować
Agula. krzyżowe chyba najgorsze..
I dziewczyny, ja nie wiem, jak Wy zapominacie ten ból.. ja mam dosłownie traume.. i potrafie sobie przypomniec niemal każdy skurcz..
Boshe może ja źle zrozumiałam tą lekarkę? może jej chodziło że 3 razy dziennie ale max 20 kropel na dzień? jeszcze do tego sab simplex..mam nadzieję że nie krzywdzę dziecka lekami
miałam kartkę z rozpiską ale wyrzuciłam, idę grzebać w śmieciach.
Ja się boję dotknąć ikuta, nic nie podważam, pryskam max 2x octenisept..pewnie dlatego tak długo siedzi.

Nie chcę zapeszać, ale chyba podmienili mi córkę.
Dzisiaj je i śpi. Mam trochę czasu dla siebie. Teściowa przyniosła mi zupę zmyłam podłogi trzy po trzy byle jak, zebrałam pranie i złożyłam, małe zakupy na all ( pamki, butelka dr browns antykolkowa, chusteczki..)
butelka avent jest do kitu dla mnie. Słyszę jak mała przy dokarmianiu powietrze połyka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości