|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() A brzuszek to niedługo Ci spadnie. Tylko co Ty wtedy powiesz Arturkowi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej Lasencje
![]() Z prawnikiem lipa, kancelaria była zamknięta, mimo że byłam zapisana na godzinę. Dzisiaj dzwoniłam ich opieprzyć ! A to my ![]()
#2253 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Szkoda, że Cię odesłali, ale widocznie Kajtuś potrzebuje jeszcze czasu ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby dostać kasę za urodzenie dziecka z pzu trzeba sobie po prostu opłacać polisę ubezpieczeniową tak jak w każdym innym towarzystwie ubezpieczeniowym albo indywidualnie albo polisę grupową założoną przez zakład pracy . Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z kancelarią... To faktycznie ich tylko opieprzyć! ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- No, no ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=beata_1988;28514801]aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
racja,czekam aż się LIPCÓWKI wypakują
![]() Lili,Agni,Słoneczko,Karol inee,Moniczka ![]() Zanetka-jesteś już w domku? Zmalowana- Ty wyglądasz jak siostra tego dziecka ![]() ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-03 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Baboniku, kochanie, Ty zawsze o Nas pamiętasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
Cholera skasowali mi wiadomosc .....
No to jeszcze raz. Witam dziewczyny . Dzis jest nasz termin , ale dziecie chyba jeszcze nie gotowe , Bo zadnych znakow nie wysyla. Zapraszam na szarlotke ![]() ![]() Zmalowana - sliczni jestescie Cookie- bardzo minprzykro z powodu Twojego meza , mam nadzieje ze to jednorazowy incydent , jeszcze bedzie Cie przepraszal. Trzymam kciuki zeby jednak zmadrzal ![]() wodaqua - trzymam kciuki , te chwile slabosci , to tez czasami mialam , sama nie wiem czy dojrzlam do macierzynstwa, damy rade |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
Jacieeee- super,że wychodzicie
![]() ![]() CookieM. - ehhhhh CI faceci.... w nocy jak człowiek zmęczony,niewyspany to różne pieprzy pierdoły.Na pewno chłop kocha Waszą córeczkę i pewnie teraz żałuje,że takie glupoty opowiadał.Może jednak śpijcie z córką w innym pokoju póki się trochę sen jej nie ustabilizuje? Brunetko,Patinku- oby Wasze wszystkie troski w końcu poszły w niepamięc.Tak bardzo mi smutno,że Wam smutno ![]() ![]() Patik- te plamy na skórze to może sknsultuj z lekarzem... a teściowa ![]() Dziubek- super,że wszystko dobrze u neurologa ![]() ![]() Mamy z problemami kupkowymi trzymam ![]() Brunetko- ![]() ![]() lecę niedług do pracy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- urodziłam mojego Nadinka 9 dni po TP,więc znam ten ból. cała przyjemnośc po mojej stronie ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- wieści od WODAQUA- że jest już w szpitalu,lekarz anestezjolog zdecydował o znieczuleniu ogólnym...Emilka nie wie co o tym myślec,ale wie,że wyjścia nie ma ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-03 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie życia z takim człowiekiem. Współczuję Ci i mam nadzieję, że Twój tż dorośnie. Prędzej czy później.... ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() Pokoik śliczny. Gdzie takie naklejki na ścianę można dostać? ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Nadrobiłam ![]() dziubek79 dzięki za wiadomość o pzu. Mąż musi się w pracy sekretarki popytać co i jak bo widzę, że sama nic nie powie ![]() Wyobraźcie sobie, że był u mnie przed chwilą listonosz. Ja piernicze! Nawet nie zapukał tylko wszedł jak do siebie! co jest z tymi ludźmi nie tak? A ja siedzę w krótkiej koszulce, w samych majtasach bez stanika przy komputerze akurat na wprost drzwi wejściowych. To nawet we własnym mieszkaniu nie można czuć się swobodnie? I że ja tych drzwi nie zamknęłam na klucz ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-03 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
no nieźle z tym listonoszem,opieprzyłaś go??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy idzie się wogóle na pierwsze szczepienie dziecka do przychodni? jak ile ma tygodni? i czy trzeba samej pilnować terminów czy z przychodni dzwonią sami? Cytat:
![]() ![]() Babonik dobrze prawi, jak siostra ![]() Brunetka chyba zbiorowo strzelimy sobie w łeb. Dzisiaj jeszcze nie wyłam. ![]() Wczoraj 6 razy po kąpaniu odkładałam ją do łóżeczka, za każdym razem po 4 minutach płacz. Wkońcu skapitulowałam i spała znowu ze mną w sypialni. Dzisiaj coś jej się odmieniło, bo śpi już prawie 2 godz. ![]() ![]() A Ty w dzień nic nie rób póki co tylko jak Ala ciągle śpi to i Ty się połóż. Może jej się wkońcu ustatkuje spanie i w nocy. A u nas pępek nadal jest, i nie zapowiada się na odpadniecie, a jutro Sara skończy 2 tygodnie. Cały czas myślę, czy dobrze postępuję. Pediatra mówiła żeby jej dawać espumisan 3 razy na dzień po 20 kropel. Ja daję jak mi się zamarzy. Ale raczej mniej niż mam zalecone. Wczoraj dałam sab simplex jeszcze z 5 kropel, i dzisiaj też, ale espumisan odpuściłam. Od rana kupy nie było. Oby to nie był początek problemów. Czy jak dokarmiam 2 razy dziennie MM i daję wit D i K to dobrze robię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
No nie opieprzyłam! Powstrzymałam się i żałuję teraz. Ale pomyślałam sobie wtedy, że nie będę z siebie robiła kłótliwej baby.... Ale to już nie jest pierwszy raz jak wlazł bez pukania. Jasny fiks, mam pretensje a nic z tym nie zrobie bo mi głupio!
![]() Następnym razem będę małego karmić cyckiem (jak już się urodzi ![]() Idę posprzątam troche i się ubiorę. Jakiś obiad mężusiowi trzeba przygotować. Dzisiaj dzwonił juz do mnie z 8 razy ![]() ![]() Dziewczyny a z Zusem jest tak jak z pzu? Też może mąż na taki urlop pójść? Bo mi właśnie powiedział, że on nie w pzu tylko w zusie ubezpieczony. Ja to jestem.... ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-03 o 11:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Właśnie wróciliśmy z IP... O 7 obudził mnie mocny ból brzucha, ale nie regularny więc luzik...o 9 poszłam do wanny, zaczęło boleć regularnie co 6 minut, co 5... za chwile już 3 minuty.... przed 10 zaczęło równiusieńko co 2! no to na szybko się pozbieraliśmy i sprawdzić na IP co jest...... i co? doopa blada.... kazali mi wrócić jak skurcze będą 10 raz mocniejsze..... Kobiety jak Wy rodziłyście...? ja już mam wrażenie że ściany będę gryzła, a tu mi mówią, że jak będzie 10 razy mocniej bolało to może się rozkręci.... gin mnie zbadała.... coś pod nosem wspomniała że jest jakieś 2cm, ale kazała jechać do domu bo szkoda na tą pogodę siedzieć w szpitalu....... Tak że fałszywy alarm zaliczony. Rano zaczął mi chyba czop wyłazić - taki przezroczysty śluz.... ciągnący i 2 niteczki krwi w nim..... O ja pier...... plecy mi rozrywa............. jak ja wytrzymam skurcze porodowe jak to jest pikuś?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak Ci się rozkręci to Ty urodzisz idealnie w terminie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też w życiu stanika bez przymierzania nie kupię. W Warszawie prawie wszystkie modele Allesów można przymierzyć na ul. Leszno, w takim maleńkim sklepiku z szyldem "odzież ciążowa". On jest naprzeciwko restauracji Klimczok (dokładnie po drugiej stronie ulicy). Cytat:
![]() ![]() I Cookie nie chcę być zlym prorokiem, ale jego mamusia to raczej będzie za nim stała niż wspomoże Ciebie, więc nie wiem czy to najlepszy pomysł ![]() Jejku, jak cudnie zobaczyć Was razem, przytulonych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Ja mam strasznie napięty brzuch, normalnie mi go strasznie ciągnie w dół. I zauważyłam, ze mimowolnie go wciągam, nie wiem czy to jest normalne....
I stopy mi puchną, lewa minimalnie ale prawą mam strasznie nabrzmiałą. Jutro mam wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe do końca sama nie wiem ale słyszałam ze niektóre szczepionki to i jakąś rtęć maja czy coś więc chodzi o jakieś najlepsze , bede wiedziec po koniec sierpnia jak do niej pojde bo ma sie dowiedziec które podać najlepiej Cytat:
pzu to dodatkowe ubezpieczenie a zus to zus ale z zusu kasy nie dostaniesz ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
agula toż Ty rodzisz już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agula zaciskam kciuki zeby sie ruszylo ![]() Damy rade z bolami, dziewczyny po porodach pisza , ze sie szybko zapomina. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Dobra dziewczyny uciekam do znajomej na kawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
BAN stały
|
Jak Was czytam to zastanawiam sie czy ja tu pasuję?
Boże Wy tak cierpicie ze swoimi dzieciaczkami aż mnie serce boli. Nie chcę dlatego pisać,ze Iza grzeczna,spokojna,je,śpi, bawi sie,uśmiecha,nie ma problemów ze skórką,kupką. Wiem,powinnam Bogu dziękować i dziękuję. Ale zżyłam sie tak z Wamiże jest mi strasznie przykro jak Wy cierpicie. Najgorsze to,ze nie mogę Wam pomóc. ![]() U nas jest wszystko tak,jak sobie wymarzyła. Z T. jest rewelacyjnie.Wspieram go ale on nie pomaga mi ze względu na długą pracę. Ale musi,więc i ja muszę sobie radzić. Porobiłam już przetwory na zimę,umyłam podłogi,odkurzyłam,robię obiadek,wyprałam łóżko po kocim moczu,wszystkie pościele i właśnie je ubieram ![]() Jeszcze tylko na dziś mam w planach wyszorować ściany,podwórko z dziećmi i koszenie trawy. Agula dasz rade o kto inny jak nie Ty? Boli,wiem ale tak chyba musi być. Zaraz będziemy oglądać zdjecia Lilki ![]() Babonik współczuję-mój Maks ma od małego zapelenie ucha środkowego przez wąski przewód słuchowy. Antybiotyk pomoże.Może zakrop sobie parafinę do ucha i zatkaj watką albo kwas borny. Zmalowana no kurczę!A kiedy teraz masz termin? I tak ładnie wygladacie ![]() Monia Kinga jest śliczniusia ![]() Cookie bo niektórzy faceci zyją tylko pracą i myślą,że wstawanie do dziecka to norma i my jako kobiety powinnyśmy to dzielnie znosić,nie potrzebujemy snu,odpoczynku a oni jak pracuja to juz po stopach trzeba całować. z wdzięczno9ści i szacunku.Myśla,ze z chwilą urodzenia dziecka znamy lekarstwo na kazda bolączkę. Nie mówię tu o wszystkich facetach ale o jakimś ich procencie. To jest przykre. Nie zdają sobie sprawy z depresji poporodowej,obaw,ęków,zmę czenia a wrecz czasem sami się nakręcają i przechodzą depresję .Jednak uważam,ze to dla ich wygody by ich nie angazować w sprawy domowo-dziecięce. Wytłumacz mu na spokojnie,ze dziecko nie potrafi być złośliwe a swój ból,lęk okazuje właśnie płacząc.I trzeba dziecku pomóc a nie użalać sie nad sobą.My sobie weźmiemy tabletkę,ulżymy w inny sposób a dziecko jest skazane na naszą pomoc. Mój T. nie wstał ani razu do żadnego dziecka w nocy i myśli,ze całymi nocami spały a ja razem z nimi. Jakież to mylne. Ale nie budzę go bo wiem,ze jest kierowca i musi być wyspany dla bezpieczeństwa Jego i innych. Boli mnie to czasem ale daruję sobie wykłady. Co do ilości mleka MM nie pomogę bo karmię tylko piersią,nie dopajam. Sie rozpisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
Czytam Was, ale coś nastroju nie mam od 2 dni
![]() ![]() Wodaqua już dzisiaj będziesz mieć małą przy sobie ![]() Cookie współczuję takiego zachowania męża, pewnie jeszcze nie przyzwyczaił się do roli ojca. Przyjdzie z czasem. My mamy całe 9 miesięcy dzieciątka przy sobie, oni dopiero uświadamiają sobie, że są ojcami po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez daje espumisan, bo mam w domu armagedon z brzuszkiem. Ale mi polozna kazała dzisiaj dawac 4 razy po 5 kropel na dzień ![]() ![]() ![]() Mam dola jak stąd do Chin, ale jak Mała rzuca mi sie na cycek i skrzeczy przy tym jak gremlin i jeszcze te wloski jej stercza kazdy w inna strone i jedno oko zamkniete a drugie otwarte to az mi sie gęba sama śmieje. Kochane mam dziecko, tylko po prostu go nie rozumiem chyba.. Brumku, ano nie widać. To właśnie M. cieszył sie z ciązy dużo bardziej, jego pierwsze dziecko, kochana księżniczka. On ją będzie na rękach nosił, całował, wszystko koło niej robił, a ja będe w nocy spała, bo w dzień przy Małej.. takie oto wizje przde mną roztaczał.. i owszem, nosi na rękach, całuje.. przez 15 minut, zanim mu sie cierpliwość nie skończy.. A co do jego matki, to ona go zmorduje, jak głos na dziecko podniesie.. jej pierwsza i ostatnia wnuczka.. z reszta i ona nie jest tak za nim, wie, ze M. mna trudny charakter i trzeba go temperować ![]() Agula. krzyżowe chyba najgorsze.. I dziewczyny, ja nie wiem, jak Wy zapominacie ten ból.. ja mam dosłownie traume.. i potrafie sobie przypomniec niemal każdy skurcz.. Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-08-03 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że jak już boli to coś na pewno zaczyna się dziać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A to, że Izunia taka grzeczna to taka nagroda, bo w życiu to nie mało przeszłaś moja droga - należy Ci się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Czytam na bieżąco ale nie bardzo mam czas odpisywać.... Moja mała coraz mniej śpi w dzień więc i ja mam mniej czasu ![]() W sumie niby jem wszystko i do tej pory nic jej nie było... Wczoraj dopiero odebrałam pesel i zarejestrowałam Lilkę w przychodni, zapisaliśmy się też na pierwsze szczepienie na 25.08 Trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane! Sio na porodówki! ![]()
#2279 | ||
Zadomowienie
|
CookieMonsters brak słów
![]() Kciuki za wszystkie mamusie, żeby minęły wszystkie deprechy i problemy ![]() ![]() Jaki zapatrzony w mamusię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Agulaaabar chyba każda by się wystraszyła... Też częśto się zastanawiam jak to będzie... Cytat:
Nerola Ty bardzo pasujesz do tego forum! Tu potrzebne są mamy takie jak Ty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam kartkę z rozpiską ale wyrzuciłam, idę grzebać w śmieciach. Ja się boję dotknąć ikuta, nic nie podważam, pryskam max 2x octenisept..pewnie dlatego tak długo siedzi. Nie chcę zapeszać, ale chyba podmienili mi córkę. Dzisiaj je i śpi. Mam trochę czasu dla siebie. Teściowa przyniosła mi zupę ![]() butelka avent jest do kitu dla mnie. Słyszę jak mała przy dokarmianiu powietrze połyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.