|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Moje dziecko powoli ustala sobie rytm dnia i nocy, a szczegolnie nocy. je tylko ok.20, 24 i po 5-6 wiec moge pospac. ale rano to zbytnio nie jest zarloczna a mnie piersi wrecz rozsadza. mam za duzo mleka, odciagam i mroze.na jedno odciagnoecie nawet 200ml mam dodatkowo. jak nie odciagne to mam zastoje, piersi bola, poce sie i boli mnie glowa... staniki ktore sobie na laktacje kupilam sa za male, musze poczekac az mi sie troche unormuje laktacja to dobre beda. mam mlecznego leniuszka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Ad. 2. No widzisz, a mnie z tym wysłali na IP ![]() Ad. 3. Gratuluję spadku wagi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jest mała ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-03 o 09:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | ||
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wreszcie pogoda piękna... ja się zbieram z TŻem na zakupy zaraz, kolejne podejście do kupna ciucha na chrzciny ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() zbieram się i zbieram co by Wam poród opisć, ale co siądę do kompa to się zaraz ktoś budzi i o cyca woła ![]() karolinee ![]() brumek co do stanika to miałam taki w poprzedniej ciąży i nie byłam zachwycona. Zgadzam się z tym co Aga napisała - za bardzo zabudowany i jakoś piersi nie wyglądają w nim najlepiej. Teraz mam mamabel Plain i jestem baaardzo zadowolona, jest bardzo wygodny, ale pisałaś, że nie mają Twojego rozmiaru. A wiesz może gdzie w Warszawie można allesy pooglądać i poprzymierzać? bo ja jakoś nie lubię kupować staników bez mierzenia, bo potem różnie to wychodzi z dopasowaniem monia widzę, że nie budzisz Kingi na karmienia w nocy co 3h, ja właśnie też nie budzę swojej i się zastanawiałam czy bardzo wyrodną matką jestem ;brzydal: |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
justipi - nie budze bo jak raz obudzilam to godzine sutka zalapac nie chciala, dopiero o swoim czasie chwycila nagle i jadla. przez to ja bylam mokra od potu i niewyspana, mala marudna, maz tez niewyspany... ladnie mi przybiera wiec sie nie martwie. przez sen z butli tez nie pociagnie bo sie dlawi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
no to jestem.... zasnęłam ok 3:30... i już tak nie boli
![]() ![]() ![]() w każdym bądź razie nie życzę nikomu... bujałam się 2 godziny jak sierota żeby zagłuszyc ten cholerny ból... więc witam z rana wszystkie wyspane brzuchatki i nie wyspane mamusie :P ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Brida- w niedzielę ma mi lekarz wystawic macierzyński z datą wczorajszą bo nie miał wczoraj papieru. ale ja też miałam do zapłaty 2 pełne miesiące + 1 dzień sierpnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
|
super maleństwo.
ja wciąż w dwupaku. 5 dzień dzisiaj.brodawka na piersi dalej mnie boli w jednym miejscu jak sie o cos otrze. wyglada normalnie. może jakies kanaliki sie przytkały?cholera wie. a młody nie wychodzi. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
Scio no właśnie ŻADEN pediatra nie chce mi przepisać mleka na receptę ( a byłam już u 3 różnych! ) Mówią, że to kolki z tych, na które nic nie działa i dają tylko kolejne leki...A ja bym bardzo chciała spróbować z tym mlekiem.
Beatko dzięki za przepis z glukozą, nie wiedziałam właśnie jakie są proporcje glukozy do wody, robiłam ją na oko. Co prawda zatwardziołek nie lubi pić nic prócz mleka i muszę się niezle nagimnastykować, by wypił choć 10 ml wody albo herbatki. Wrr lecę bo wyje. WODAQUA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
No żesz k** jaki ch**! On chce sie nad własnym dzieckiem znecac!! Mała miała straszna noc, ciagle płakała, prężyła się, kaszlała.Zadne krople, noszenie karmienie, przewijanie, no nic nie pomagało. A On się zerwał o 5 jak poparzony, zaczął się wydzierać na mnie i na dziecko, że on pi**, że drugą noc sie wyspac nie moze. JA układałam właśnie Mała w łóżeczku a on do mnie, żebym jej nie usypiała, bo ona nie bedzie spała jak on przez nia nie spi. Że ona go NIE SZANUJE. rozumiecie? Noworodek nie szanuje tego, że on pracuje i chce sie wyspac!! W rezultacie wylądowałam z Mała w innym pokoju, Mała w wózku a ja nawet nie miałam na czym dupy posadzic, bo ten pokój sluży bardziej jako przechowalnia/✂✂✂✂✂✂✂nik. Zimno tam, dziecko mi kaszle a on włączył muzyke na całą chate. Wykrzyczałam mu że jest ch**, ze niech spi** i idzie sie leczyc, bo jest nienormalny.
W niczym mi nie pomaga, dzieckiem w sumie zajmuje sie moze 2 godziny dziennie i to głównie nosząc i zabawiająć! nawet zakupow nie robi, dzisiaj ja musialam o 7 leciec do sklepu, zeby miec co do geby włożyc, czym dupe podetrzc i w co dzieciaka przewinać. Wróciłam, Mała w tym pokoju zaryczana a on siedzi przed kompem i nic! Chłop ku** 33 lata! Możecie mni zignorować, po prostu musiałam wyrzucić to z siebie jeszcz raz.. W sobote przyjedzie jego matka na tydzien mi pomóc, zobaczymy jak wtedy bedzie na dziecko wrzeszczał! |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
W koncu piekna pogoda! Wieszam pranie i spadam na spacer z dziewczynami. Do potem! Przesylam poki co pozytywne fliudy wszystkim potrzebujacym! |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. ja mam 2 tygodnie i 3 dni i krwawienie juz ustało, zastały tylko takie lekkie jasno brązowe upławy, także moge z sama wkładka chodzić. 3. Czytałam że w drugim miesiacu. Cytat:
Tzn, że mam tak mało pokarmu?? Cytat:
Chelsea91 fajny opis porodu, mój poród był bardzo podobny i też mogę rodzic drugie dziecko ![]() Resztę nadrobię później bo muszę wykorzystać czas że mały zasnął i tez się przespać. Bo codziennie zauważam, że jest ten sam cykl. o 6 się budzi, nakarmię go i wtedy do 9 nie śpi, ale nie płacze tylko ma duże oczki i sam sie zabawia. Przed 9 zjada 30ml i idzie spać. tak śpi do 12 i potem znowy to samo, że 3 godziny nie spi bez płaczu.
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Cookie skąd ja to znam...
BRAK SŁÓW... |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Planuję dzisiaj 1 spacerek. I już dylemat: w co ją ubrać, i na jak długo mogę wyjść? chyba nie dłużej jak do pół godziny, co? ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cookie strasznie mi Ciebie szkoda. ![]() Zachowania tz naganne, skandaliczne. Oby się nie powtórzyło. U mnie kolejny problem, z którym borykałam się 2 lata przed zajściem w ciążę: PĘCHERZ. Nie mogę teraz leków brać pewnie żadnych, nawet zurawitu, ciągle uczucie parcia i pieczenia i sikam po kropli... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-08-03 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | ||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() Maly przy cycu to pisze jedna reka ![]() noc w miare spokojna, tylko nad ranem Filip sie prezyl bo znowu kupki nie mogl zrobic.w koncu mu sie udalo ale malo..no i od kilku dni ma takie bardziej wodniste (gora 1.na dzien) ![]() wiem ze pisalyscie mnostwo razy-ale jak moge mu pomoc...? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow, no pieknie! ja to ledwo 40 ml z obu piersi moglam sciagnac ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała mi coś poplakuje i usnac nie chce, dałam jej herbatki koperkowej może jej ulży. A Sloneczko nadal w szpitalu w dwupaku chyba że w nocy coś ruszyło.
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny opis ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ze mnie zdolniacha! Uczę sie cytować posty : ![]() patik87 u nas też wszyscy nosili, noszą niemowlaka do góry jak do odbicia....ale właśnie do momentu w którym maleństwu się odbije. Mama kiedyś bratowej mówiła, że tak do góry nie wolno długo nosić bo dziecku oczy się wyłupiaste robią i właśnie może też wystąpić zez. Może jest w tym jakaś prawda, ja się nie znam. Jeszcze ![]() ![]() AgaGuernsey za 37tc ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-03 o 09:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co moja kumpela tez na tym i mowi, ze w jednej aptece kupuje to bez recepty (tylko w jednej). Patik ja napierwszy spacer ubrałam body długi rękaw, śpiochy i taką cipelejszą bawełnianą bluzeczke i przykryłam kocykiem. Noi czapeczka cieniutka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam Babonik ? Nadrabiam dalej. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-03 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a tz stanął na wysokości zadania w stu procentach z tymi kwiatami.
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga!Dzis wychodzimy
![]() Wczoraj w nocy Zolwik byl tylko na cycu i w dzien tez dostal tylko raz butle. ale juz dzis w nocy nie spal mi 4 godziny, podstawialam go raz do jednego raz do drugiego cyca i caly czas szukal. Skonczylo sie na butli o 2 i 5. Kupic mleko? jak pobudzic laktacje? piersi mam juz poranione ![]() Poza tym on tylko je i spi. nie ma fazy aktywności i zasypia tylko z cycem a nie chce go tak uczyc. co radzicie?
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
Cookie, Patik łączę się z wami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie do mam karmiących butelką: Niunia ma dzisiaj 15 dzień, ile powinnam dawać jej mleka ??????? Bo to ciemna magia dla mnie ![]() ![]() Jedyna rzecz, która mnie ucieszyła z rana, że ODPADŁ JEJ TEN WSTRĘTNY KIKUT i ma teraz taki śliczny pępuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraża mnie to trochę bo ja mam mieszkanie w tym samym bloku co moi rodzice...Wiem, że nieraz będzie spięcie, a nie chcę robić mamie przykrości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mnie też właśnie mocno ściągnęli szwami i polozna mi mówiła że mi się tam koło szwów ropa pokazała i żebym to odczyszczala i przemywala rivanolem i pisała octeniseptem, najlepiej mi idzie to przemywanie patyczkami do uszu tymi dla dzieci, na podłodze z lusterkiem powiekszajacym między nogami ![]() Ją mam tak samo, ledwo z obu piersi 40 wydoje co 3 godziny.. Cookie skarbie, brak słów do tz - ta niepoważne zachowanie, trzymaj się kochaną i nie pozwól żeby tz się tak do ciebie odnosił, Ty też nie śpisz i się dzieckiem opiekuje na okrągło a nie masz do niego pretensji że nie wyspana jesteś, marina, a którzy pediatrzy u nas tak nie chcą recepty na pepti dawać? U ciebie ju sytuacja podbramkowa z kołami więc to naprawdę może być wina mleka.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-03 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Cookie dramat że dorosły człowiek może być głupszy niż noworodek !!!!!!! masakra ale niestety więcej takich debili po świecie chodzi , współczuję kochana
![]() Zanka my becikowe dostaliśmy ekspresowo jak już pisałam, złożyliśmy wniosek w środę a w poniedziałek pieniądze były na koncie ![]() Marinko ja Cię podziwiam że dajesz radę!!!! musisz być bardzo silną kobietą i Twój syn to kiedyś na pewno doceni!!!!!!! JESTEŚ WIELKA !!!!!!!!!!!!!!! ![]() Kajool my dziś też idziemy do pediatry prywatnie oczywiście bo mnie się nie podoba ta jego wysypka a lekarka już przez telefon jak mąż opisał wysypkę powiedziała że to alergia pokarmowa ![]() ![]() ![]() ![]() jak ten czas leci ![]() ![]() ![]() aaaa miałam pisać, wczoraj byliśmy z małym u neurologa bo jakoś tak mnie martwiło parę rzeczy u niego (trzymacie zaciśniętych kciuków, niechęć leżenia na brzuszku, płaczliwość, problemy ze snem, prężenie i wyginanie się ale takie bardzo silne) no i pani doktor powiedziała że nie widzi nieprawidłowości ale dla naszego spokoju możemy zrobić usg główki żeby sprawdzić wszystko . I powiedziała coś bardzo wg mnie ważnego że jeśli dziecko ma nie do końca wykształcony mózg (właśnie usg to może wykazać) to szczepienia mogą doprowadzić do komplikacji (autyzm, stwardnienie rozsiane itp) i zaleca te najczystsze szczepionki no i obserwację dziecka i jeśli ma się wątpliwości to zrobić badania a ze szczepieniem się wstrzymać do wyników. nie piszę tego po to by kogoś straszyć ale jeśli macie jakieś obserwacje że coś u dziecka może nie jest prawidłowe albo coś Was niepokoi to lepiej sprawdzić. za przeterminowane trzymam kciuki żeby się w końcu ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do małej, to liczę po cichu, że się przestraszy i wylezie aczkolwiek jakoś bez wiary do tego podchodzę ![]() ![]() ![]() Jak tak dalej pójdzie to wyjdzie mi 4-o kilogramowy kloc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Syn mojego brata do 4 miesiąca był takim rozdarciuchem, że szok. Nie mogliśmy go nawet na ręce wziąć bo ciągle krzyczał. A teraz to jest tak słodkie i grzeczne dziecko że się wierzyć nie chce. Przykro mi, że jesteś sama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.