|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Czytam dzisiejsze wasze posty i właśnie Archanita przypomniała mi, że dziś o 17 miałam zajęcia w SR
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
suuuuper poscielka, cudne te paseczki. daj znać jak się sprawuje po praniu ![]()
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Małgoś super że cie wypościli, ja ci mówie ze sie jeszcze przeterminujesz heheh, znam dziewczyne co juz w ogóle szyjki ni emiała i sie przeterminowała
![]() Antiopa nie wiem czy nas podczytujesz ale moje koleżanka bardzo sobie chwali poród w knurowie ![]() coś jeszcze miałam komus napisać ale kurde cierpie na jakąś skleroze hehe aaaaaaaaaaaa juz wiem Lulaby dzis jest zabiegana ale kazała was pozdrowić, a wizyte ma na 19 wiec wiesci jakies jak nei dzis to pewnei jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Rozeznanie
|
W szkole wczoraj ćwiczyłyśmy oddychanie przeponą w różnych pozycjach, a tż-ci uczyli się jak i gdzie nas masować
![]() Poza tym opowiadała o I fazie porodu, jak rozpoznać skurcze porodowe od tych przepowiadających i kiedy jechać do szpitala na poród. No i okazało się, że u nas w szpitalu: - nie ma obowiązkowego golenia (chociaż ona zaleca żeby się chociaż trochę podgolić, ale tylko ze względów higienicznych po porodzie) - nie robią lewatywy (poleca kupić czopki glicerynowe i zaaplikować sobie jak się zacznie akcja) - nie ma możliwości ZZO (chociaż do tej pory słyszę, że w moim szpitalu jako w jedynym w woj jest...) ani innych nowoczesnych metod łagodzenia bólu (np. gazy rozweselające). Tylko kroplówki ze środkami znieczulającymi. Normalnie średniowiecze jakieś... - to co dla mnie bardzo ważne- po CC, jeśli jest stosowane całkowite uśpienie mamy, to po "wyjęciu" dziecka wołają tatę na salę żeby to on utulił maluszka w ramach kontaktu skora do skóry ![]() Mam nadzieję, ze tak jest w rzeczywistości a nie tylko mówi tak dla PR-u... No i jako że jedna dziewczyna spytała o żółtaczkę, to opowiadała jeszcze o stanach przejściowych u noworodków. To co było tu dla mnie nowością to, że dziewczynki mogą dostać czegoś w rodzaju miesiączki ![]() U niektórych jest to jednorazowe plamienie, a u innych może trwać kilka dni i obfitością przypominać normalną @. Ale że to oczywiście przez mamusine hormony (jak i powiększone piersi) i żeby się nie niepokoić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a no to się zgadza z tym co u nas mówiła ![]()
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
Też chodziłaś do p. Lidii? A rodzić też będziesz na Kraśnickich (sorki, pewnie juz o tym pisałaś, ale nie zakodowałam...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie dzis była połozna. Bradzo fajna kobitka, prowadzi u nas w szpitalu sr i mam juz przyjsc za tydzien na zajecia. Mowiła, ze jak cos by sie dzialo, albo mialabym jakies pytania to zeby dzwonic o kazdej porze dnia i nocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
agnyska ale mnie postarzyłaś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe jak to znowu bedzie spac dzis z małzem ![]() wyjełam ciuszki do prania wszystkie i okazało sie ze jest tego ogrom ![]() ![]() jutro pójda do prania jak bedzie pogoda co by ładnie na dworze wyschły ![]() a posciel dopiero na niedziele , bo mi sie inne pranie pietrzy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
KWC
|
Cytat:
Z tym, że ja się nie znam, byłoby dobrze jakby się w tym temacie wypowiedziały bardziej doświadczone... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w lesie z praniem swoim a co dopiero malucha. Pralka odłączona, ciuszki zupełnie nie ruszane. Jedynie co to 2 śpiochy ręcznie uprałam kiedyś, ale to już do powtórki. Nie wiem kiedy bedzie ubikacja czynna i czy w ogóle to wypiorę kiedykolwiek ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
MAGiALENA
Jeszcze chyba tylko ja Ci nie złożyłam życzeń - wszystkiego najlepszego Kochana dla Ciebie i dla dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inny mam ale za gruby chyba on będzie. Muszę chyba się rozejrzeć za innym - każdy pretekst dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |||
Zakorzenienie
|
No widzisz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() witaj z powrotem- nasza skarbnico wiedzy szpitalnej ![]() na zdrowie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobra, maminki uciekam trochę wieczór z tż spędzić. Może jakiś filmik...? Spokojnej nocy i do jutra ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-12 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jak miałam 170/100 to nic a nic nie czułam bym miała wysokie.Wtedy już mnie zatrzymali,do rozwiązania. Czytając was z prędkością światła natknęłam się na dyskusję o zwierzakach.Mam dużego psa i dwa koty,i nie miałam absolutnie żadnego problemu z zaaklimatyzowaniem się ich w nowej sytuacji. Koty pozwalają wszystko sobie robić-czyt.nosić,wozić ze wózku,a pies swego czasu pozwalał na codzienny przegląd uzębienia,uszu,zabawę sutkami i zakładanie butów.Obecnie żyją w symbiozie,choć tak na prawdę to codzienna praca nad tym. Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch,najczęsciej wieczorami...tak jakoś co 20min i chwilkę trzyma.Mimo drugiej ciąży,nowe to dla mnie uczucie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Tak oglądam wątek mamus lipiec sierpien i mało która urodziła przed 39 tygodniem a my tu wariujemy
![]() Poza tym zostało już ich tylko 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z samochodem współczuję, kur.na jak się nie układa to po całości ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lulka ładnie to mnie tak straszyć? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miss.hot możliwe że to Ciebie dziś mijalam około 18 w BRW? byłaś z Grzesiem i małżem??? ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() a co do ZOO i Twojego szpitala - nigdzie w Lbn nie ma znieczulen ani ZOO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
lau czyli zakupy pełną parą
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() wogóle cieżko mi ostatnio - gorzej mi się oddycha i to w każdej pozycji, nogi puchną i wogole czuję się wielka, cieżka i nieatrakcyjna buuuu a tu jeszcze cotka pociesza mnie wieściami od lipcówek, że prawie każda donosiła do 39 tc, niby fajnie, ale ja się nie chce już tak męczyć długo.... 38 tc byłby super ![]() mój cukier dziś znów 125, 132, 131 -> już mam serdecznie wszytskiego dość, naprawdę! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-12 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
MałgosiuM8 pisałaś o macierzyńskim. Czy ja dobrze rozumiem, że skoro nasz macierzyński będzie trwał jeszcze w 2012r. (te podstawowe 20tyg), to dodatkowo będzie nam przysługiwać jeszcze 4 tyg, a dla taty 2 tyg? Ja myślałam, że obowiązywać nas będą zasady dla roku w którym urodzi się dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi dopiero zaczęło się gorzej oddychać, a gdzie tu koniec... ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
Słuchajcie, już kilka dni nie widzę Rabarbar i chyba Acelinki też dawno nie widziałam. Czy ktoś wie co się z nimi dzieje? Rabarbar miała jechać do Łodzi na badania i słuch o niej zaginął. A Acelinka ma przecież taki sam termin co Stokrotka ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.