|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Wtajemniczenie
|
IndygoSzop? Kurde. Jak się u Ciebie nic nie działo to jakaś spokojniejsza byłam...
![]() ![]() Prezenty ekstra ![]() ![]() Dats grejt ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
|
no i elegancko
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2224 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i pięknie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Rozeznanie
|
No już jestem
![]() Lekarz spojrzał na zapis KTG i stwierdził, że wszystko w jak najlepszym porządku ![]() ![]() Ślicznie dziękujemy za kciukasy ![]() Dostałam od gina książeczkę do liczenia ruchów dziecka. Mam zapisywać i się nie stresować ![]() ![]() Cotka gratuluję wyników ![]() Małgosia1983 śliczne te buciki/skarpetuszki ![]() A teraz na wizycie mi gin powiedział, że póki mała nie przewróci się na główkę, to mi się szyjka skracać nie będzie. Dlatego od dziś biorę się za ćwiczenia by córeczka w końcu fikołka zrobiła. Jakoś nie widzę siebie z 6cm szyjką i bólami porodowymi jeśli mi w ostatniej chwili się przekręci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
#2227 |
Wtajemniczenie
|
malamutka cieszę sie bardzo, że wszystko dobrze
![]() A ja też właśnie wychodzę na wizytę u Gina... Ciekawe co tam u Stefanka ![]() Potem mają przyjechać znajomi z Wrocławia, więc nie wiem, czy uda mi się Was odwiedzić. Tak więc już teraz życzę Wam spokojnej nocy ![]() P.S. Jutro oczywiście zdam relację ![]()
#2228 | |||
Zadomowienie
|
a nie mówiłam :P
nie będziesz miała 1..za dobrze by Ci było :P Cytat:
i nie smutaj...skończy się to w końcu ![]() Cytat:
![]() już zostawiłam. zrobiłam zupę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2229 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mieli na pewno mięso. I jeśli chodzi o warzywa to szatkuje tak jak zwykła tarka wg tych "dziurek" na mniejsze lub na większe kawałeczki. Czyli ziemniaki na placki spokojnie da radę , a do zupy np. nie na kostkę tylko na takie "pasaeczki" - ja tak właśnie często do zupy tarłam na tej zwykłej wiec dla mnie to teraz rarytas ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- natka ten jogurt z lidla mi b. smakuje i słodzony jest splendą. Czytałam o tym i niby ok. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- a co u mojej sis ?? Nie masz swojego łobuziaka i czemu Cię tak mało u nas??? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Ale mam pytania i mam nadzieje ze mi pomożecie... W co dokładnie ubiera sie dziecko po porodzie? I jakie ubranka mam konkretnie wziac ze soba??? Próbuję zaczynac prac i nie wiem czy cokolwiek z moich zakupów sie nadaje na te pierwsze dni.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Hejka wróciłam!!!
![]() WKarty informacyjnej czyli wypisu nie dostalam ze szpitala, czekałam do 14 ale jeszcze Pani od wypisów nie zaczeła położnictwa, lekarze nam powiedzieli żeby przyjść w następnym tygodniu, o dziś napewno ni będzie. Kartę ciązy tylko mam to najważniejsze ![]() Dziękuje za kciuki, wsparcie, miło tak czytać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lekarz przy badaniu stwierdził że jest tak jak jest czyli rozwarcie koło 2 paluszków, 0,5 szyjki, no i mały w kanale. Wypis dostałam jak lekarz powiedział "mam 5 minut drogi do szpitala " to wrazie co szybko przyjade ![]() Dziś 36 i 1, czyli zaczęty 37 tydzień! ![]() Pojechałam z mężem na szybkie zakupy do Biedry w 15 minut i uwierzcie ale czuje ból jak tyle jestem na nogach i niesamowity napór na szyjkę ![]() Wstąpiłam Jeszcze na 2 minutki do sklepu z wyprzedażą ciuszków dziecięcych i na szybkiego kupiłam śliczny śpiworek za 30 zł i body z długim rękawkiem za 8zł ![]() ![]() Przyszła pościel , jest ładna, baldachim świetny, ale nie powala na kolana, troszkę wali sztucznym jak dla mnie, ale wypiorę to zobaczę co z niej zostanie ![]() Ocenię efekt na łózeczku ![]() Co do KTG , mogę wam zrobić zdjęcie jak wygląda prawidłowy zapis, jakimś cudem jeden mi w kwitach został ![]() To jest mniej więcej tak : jeśli dziecko się rusza, ma czkawkę, gubi się często tętno, i na chwilkę zapis zanika, ale na chwilkę, nie oznacza to absolutnie nic złego! Dzieciaczek czasem wariuje w brzuchu ![]() ![]() Skurcze macicy prawidłowo wyglądają jak fale, a nie gwałtowne skoki na skali, gwałtowne skoki są NP jak skręcimy gwałtownie oś brzucha, bo np się obróce, albo dziecko kopnię w diodę ![]() Fala stopniowo rośnie, zatrzymuje się na pewnym poziomie i spada stosunkowo jak wzrastała. To jest skurcz prawidłowy na KTG Sorki że się tak wymądrzam, ale miałam 4 KTG dziennie i nawet nauczyłam się obsługi chyba wszsytkich KTG na położnictwie ![]() Pojedyńczym skurczem podczas zapisu nie ma co się przejmować, o niczym nie świadczy, stan alarmowy jest jak co około 10 minut fala rośnie i spada, mi ten 100% zabrali do dokumentacji, ale był ciekawy, wtedy mi też podali kroplówkę w ciągu kilku minut ![]() Teraz niech się dzieje wola nieba ![]() Ale nie nastawiam się na nic , będzie co będzie, aby po 15 sierpnia, bo owiązują nowe przepisy macierzyńskiego, tzn jest dłużej o 2 tygodnie macierzyńskiego czyli 20 tyg + 4 tyg ( a nie 2 jak było) przy kolejnym dziecku dodatkowo po 2 tygodnie. Aaaaa rada od rodzących aby nie bać się lewatywy , bo jest delikatna, nie "wyrywa" natychmiast, czuję się tylko ulge w jelitach i komfort przy rodzeniu że nic się nie wypsnie ![]() Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam ![]()
![]() |
#2232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaką? ![]() Cytat:
![]() Lulli też dzisiaj nie było, a miała mieć wizytę ![]() Cytat:
![]() Hmm na pewno coś co łatwo ubrać, jakieś zapinane z przodu pajace, kaftaniki i śpiochy, rampersy, body i półśpiochy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Rozeznanie
|
Ale np jak ubieram w pajaca to pod spód jakis kaftanik czy tylko na pieluche? A co z pepuszkiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
ha ha
![]() ![]() narazie to nie umiem sobie miejsca znaleźć jakoś tak dziko ![]() aa na samą poródówkę zabiera się tylko : dowód, ręcznik, wodę z tego co położne każą wziąć ![]() U mnie każda laska przebierała się w szpitalną koszulę, bo wrazie "W" np cesarki, zawsze jest szybka akcja ![]() jezu czuję się jak ekspertka hahah ![]() ![]()
![]() |
#2237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Wiedziałam, że któraś z nas już o tym pisała
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy, kochane jesteście
![]() Trzymam się myśli, że to rzeczywiście źle ustalona data na początku (na co wskazywałby też mój nieduży brzuszek), pocieszam się że Mała szaleje w środku. A reszta okaże się we wtorek. Na necie nawet nie próbowałam nic szukać, bo bym chyba na zawał padła ![]() Lekarzowi zresztą chyba się głupio wczoraj zrobiło że mnie nastraszył i kazał się nie przejmować bo powiedział, że już niejedną widział co z silnego stresu wody jej odeszły i wcześniaki się rodzą... Tak więc łykamy tabletki i czekamy do wtorku. No i się nie wysypiamy. W ramach "profilaktyki" dr kazał spać na lewym boku, bo wtedy nie ugniata się tętnicy co idzie do łożyska. A niech mi ktoś pokaże jak całą noc przespać na jednym boku, bez drętwienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój małż ma przykazanie budzic mnie jak na prawym spie, żebym na lewy się odkręciła. ostatnio czuje jak mną trzęsie z całej siły i głośno mówi ( w środku nocy of corse) przekręć sie! na co ja - nie możesz jakoś delikatniej mnie budzić ![]() ![]() a poniżej moja wanienka ze stelażem ![]()
![]() |
#2242 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
ty się śmiejesz
![]() ![]()
![]() |
#2244 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O jaaa ![]() ![]() A co do seriali, to dobrze, że mamy neta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja odgrzewanego kotleta mielonego z pomidorkiem miałam... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż jakby mój obiecał że coś ugotuje to też bym się bała... Dlatego u nas jak nie mam siły gotować to przywozi jedzenie z takiego "baru" gdzie panie gotują domowe obiadki za niewielkie pieniądze. Cytat:
![]() Ogólnie bardzo lubię gotować, ale jest kilka rzeczy których w kuchni nie znoszę robić. Należy do nich tarcie czegokolwiek na tarce. A tu mnie w końcu coś w tym wyręcza. Wcześniej tż się dostawało ![]() MalgosiaM8 Super, że już w domku, zawsze to przyjemniej. No i że wszystko dobrze i z Tobą i ze Stasiem. Teraz oszczędzaj się i pamiętaj- zanim pojedziesz rodzić to nam o tym napisz ![]() A zdradź jeszcze gdzie takie fajne zakupy zrobiłaś? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i tam jest napisane,by dziecko najlepiej ubrać tak,jak się jest samemu ubranym dodając jedną warstwę odzieży. na ciepły dzień wystaczy body i pajacyk,na główkę bawełniana czapeczka, i lekki kocyk. w ciepły ale nie gorący dzień..można dołożyć cienki sweterek. a w chłodny dzień body z dł.rękawkiem,śpioszki ze stópkami,sweterek. poniżej 10 stopni kombinezonik z polaru i ciepła czapeczka na wierch. nie zależnie od pogody zabrać kocyk do okrycia ![]() Cytat:
super,że już w domku jesteście ![]() ciekawe za ile wrócisz... ![]() ![]() ale rozwarcie i szyjka... ojjj robią wrażenie ![]() ![]() też czekam na relacje o pościeli. gdzie kupowałaś?? no i daj znać po praniu. ja się wstrzymuje z tym allegro. ale...dziś wylukałam,że u nas w ie,ktoś handluje na ogłoszeniach pościelami firmy mama tata... któraś z was pisała o tej firmie... jak po praniu się sprawdza?? fakt..drożej..ale mam niemal na miejscu i bez kosztów przesyłki z pl.. więc prawie na jedno wychodzi. jak warta kupna,to może się skuszę.. barszcz czerwony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajna wanienka ![]() ![]()
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w Świdniku w Galerii SSS ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Rozeznanie
|
A można dokupić sam stelaż? Jeśli tak to jak go dopasować do wanienki? Bo wanienki rozmiary mają różne, a stelaże to uniwersalne?
Widzę, że wanienka pod kolor łazienki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam taki stelaż ![]() MalgosiaM8 Dobrze, że jesteś!!! ![]() malamutka ![]() Cytat:
![]() ![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-08-12 o 18:22 Powód: literówka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wanienka super. Na necie zamawiałaś, czy stacjonarnie? Stabilna jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baldachim jest super, wypełnienie też, ochraniacz ok, ale sama pościel mi troszkę śmierdzi i jest sztywna Nastawie jakoś na weekendzie do prania to się okaże ![]() ![]() aaa i dostałam gratis poszewkę na poduszkę ![]() Materacyk też u nich kupiłam i jest git ![]() a i prześcieradełka też ok ![]() mówicie o rozstepach a ja pękam jak szalona, codzień to gorzej... dziś w domu na udzie nawet zauważyłam
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-08-12 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.