|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
no ja właśnie myślę, ze efekt mi się raczej bez farby by nie spodobał. Nawet sama fryzjerka po tym jak jej powiedziałam jaki chciałabym kolor od razu powiedziała ze raczej będzie potrzebna farba.
|
|
#2252 |
|
Are you talking to me?!
|
Ja odradzam dekoloryzację. Sama miałam dekoloryzowane włosy i farbowane na kolor naturalny (ciemny, popielaty blond). I chociaż na początku włosy były w dobrym stanie, to mniej więcej po pół roku zaczęły pokazywać się zniszczenia. Niedawno ścięłam z 15-20 cm dekoloryzowanej części, bo włosy zaczęły się kruszyć. Teraz zostało mi z 10 cm farbowanej części. I nie mogę się doczekać, kiedy ta pójdzie pod nóż
![]() Jedyną zaletą jakiej się dopatrzyłam, jest to, że przy dobrej mieszance farb można kudełki spokojnie zafarbować na kolor zbliżony do naturalnego. U mnie fryzjerka zmieszała dwa czy trzy kolory i kolor wyszedł niemal identyczny z naturalnym. Pierwsze odrosty zauważyłam dopiero po paru miesiącach, kiedy farba zaczęła się wypłukiwać. A i to różnicę w kolorze widziałam tylko ja. Tak więc plusem jest to, że dekoloryzator świetnie wypłukuje pigment starych farb (ja schodziłam z włosów kasztanowych).
Edytowane przez quench Czas edycji: 2012-05-14 o 20:07 |
|
|
|
#2253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyjaciółka jest około rok po dekoloryzacji i ma ,,normalne" włosy a nie dba o nie jakoś szczególnie- pomimo mojego namawiania
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że w ogóle najlepiej byłoby zrezygnować z farbowania, tylko szkoda że tak niewielu osobom do twarzy jest w 100% naturalnym kolorze Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że wychwalana pod niebiosa henna tak maksymalnie zniszczyła mi włosy, że po jednym razie powiedziałam nigdy więcej i wracam do sprawdzonych i niezawodnych Castingów Po nich przynajmniej 2 miesiące nie muszę się męczyć z przesuszonymi i sztywnymi włosami Także nie zawsze to, co dla jednych jest idealne sprawdzi się u drugich i na odwrót co jednym nie służy, nie będzie służyć i innym
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
w 2010 masakra
![]()
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Dove Repair mnie odratował po tym fatalnym blondzie
![]() a później wizażowe włosomaniactwo
|
|
|
|
#2259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis nie mogłam sie oprzec i zaszłam do rossmana. Wziełam maske aterry granat i aloes /super mi nawilża kłaczki/ no i na zapas szampon z kofeina i biotyną póki u mnie jeszcze na półkach jest, bo jak wizażanki sie rzucą to już nie będzie
)))))
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#2262 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Chodzi o olej łopianowy...mogłabyś napisać w jakiej cenie jest on u Ciebie i jaka pojemność? Chyba, że już podałaś to zaraz doczytam ![]() Co do Alterry z brzozą...w kilku Ross. byłam, wszędzie pusto. W końcu zapytałam kogoś o co chodzi. Usłyszałam, że nie ma jej w magazynach zwyczajnie nie dojeżdża do nich. Ile w tym prawdy to nie wiem, dziwne.Kolejna sprawa...może już ktoś podał, a jeśli nie to wejdźcie na bloga Mysi: http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Bardzo fajne wpisy no i można tam znaleźć odpowiedzi na pytania, które były tu zadane ![]() Dobra, wracam do czytania... |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
charlote89 i jak się spisuje Casting? Na jaki kolor farbujesz? Bo mnie też ostatnio kusi, żeby pofarbować ( chciałabym wracać do naturalnego, ciemny mysi blond ) a w jakiej kondycji są po nim włosy? Ponoć jest bez amoniaku, ale zapewne i tak trochę niszczy włosy.
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Casting jest w miarę fajny, bez szału, ale z drogeryjnych farb chyba najlepszy.
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na pewno wrócę.Jak dla mnie rewelacja. Nie zmywa mi się ( co akurat nie jest dla mnie plusem bo farbowałam na ciemny brąz a dążę do rudości albo do jasnego teraz ), włosy są miękkie, błyszczące, nie są suche. Rewelacyjnie pokrywa mój bardzo jasny blond odrost- nie ma różnicy w kolorach.Teraz zdradziłam catstting z loreal bo kolor mi się spodobał jasny bursztyn. Idę dziś do fryzjerki zapytać o cenę dekoloryzacji i czy po dekoloryzacji nałożyła by mi tą właśnie farbę A jak nie to sama będę działać
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2012-05-15 o 13:53 |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja włąśnie używam granatowej ekspresowej maseczki i kurcze jak kiedyś zrobiła mi siano, tak teraz super się spisuje. Nakładam na dosyć krótko, pewnie nawet nie na minutę a potem na całe włosy wosk henna wax i po spłukaniu na końce serum z apteczki babuni. Aaaa i psikam GP tym do farbowanych i włosy mam cuuudowne. Nie plączą się ani nic. Mogłabym nie czesać wcale. Od soboty dopiero dzisiaj zaczęły się trochę plątać, ale zwykle mam tak jak już muszę umyć. No i tego...zapisałam się na dekoloryzację na piątek ![]() Tylko nie wiem jak wytłumaczyć dziewczynie kolor jaki chcę pomóżcie. Marzy mi się brąz ale nie taki płaski tylko z rudawym odcieniem. Jak znajdę fotę w necie o co mi chodzi to wstawię i powiecie mi czy dobrze go opisuje
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko teraz problem jaki wybrać odcień, żeby równomiernie złapało i odrost i resztę włosów :/ już sama nie wiem czy farbować Castingiem czy wybrać się do fryzjera.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Olilka własnie chciałabym sama sobie pofarbować Castingiem, taniej mnie to wyniesie i mooże włosy mniej zniszczę jak u fryzjera, nie wiem sama.
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ja używałam to jeszcze były przed zmianą opakowań, bo teraz są białe z granatowym paskiem. Używałam całej serii. Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
farby fryzjerskie są lepszej jakości niż Casting |
|||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
O jeszcze jedno.
Marion wypuścił farbę w piance, jak któraś będzie miała z nią styczność to niech zda relację ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- miałam tez cała i chyba wtedy odżywka najlepiej mi się spisywała a ta ekspresowa siano zrobiła. A teraz po jakimś całkiem innym szamponie działa super.
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
visionAM myślałam, że może ten Casting nie jest tak bardzo szkodliwy dla włosów jak fryzjerskie farby.
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ale kto Ci powiedział, że fryzjerskie farby są szkodliwe?
one są lepsze niż każda farba dostępna w drogeriach
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wiem
tak sobie sama wymyśliłam Nigdy u fryzjera nie farbowałam na jeden kolor, bo zawsze robiłam pasemka albo baleyage dlatego nie znam się na farbach fryzjerskich
|
#2273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jaki masz teraz kolor ?---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
po hennowaniu mogę je rozczesać bez problemu, kołtunów brak ![]() A farbując Castingiem wypadały mi włosy strasznie... Dobra, jestem na bieżąco. Widzę, że się trochę zbyt offtopowo zrobiło ![]() Post mój pominięty, ale raz jeszcze polecam: http://kokardka-mysi.blogspot.com/ Sposoby na szybszy porost też są tam podane, warto zajrzeć i obejrzeć zdjęcia motywujące
|
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Dmka a gdzie takowy szampon można kupić
|
#2276 |
|
Strażnik Wizażu
|
To jest płyn do higieny intymnej z Rossmanna
aż sama jestem w szoku... (czego to kręconowłose nie wymyślą |
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarna w miare ok, a ta rozowa nie pasowała mi ... ![]() Kurde! ![]() Ostatnio zaczely mi włosy znowu wypadać Juz mam takie rzadkie ![]() Biore biotyne, pije drozdze, wcierka Jantar, ampulki aminexil vichy. Mam nadzieje, ze to przejsciow, niedługo koncze aminexil i Jatar, rozejrze sie za czyms nowym
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z przebłyskami brązu pod słońce![]() zobaczymy jak mi zdejmie kolor jak one będą wyglądać, ale podejrzewam, ze efekt nie będzie zadowalający mnie albo Venus, Jagoda Acai
|
|
|
#2279 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Wiadomo, że w ogóle najlepiej byłoby zrezygnować z farbowania, tylko szkoda że tak niewielu osobom do twarzy jest w 100% naturalnym kolorze
Także nie zawsze to, co dla jednych jest idealne sprawdzi się u drugich i na odwrót co jednym nie służy, nie będzie służyć i innym 

zwyczajnie nie dojeżdża do nich. Ile w tym prawdy to nie wiem, dziwne.
no i można tam znaleźć odpowiedzi na pytania, które były tu zadane