Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 22:05   #2251
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
...dzis nawet 2 razy grzechotke taka lekka przełożył sobie z rączki do raczki, ale to chyba tez niecelowo...
zamęczę jutro mego dzieciaka

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

trzymam kciuki, żebyście na Podziorny trafili

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Kupuj oballa to będzie łapał, bo to łatwe jest a potem już mózg sobie poukłada
ma dość podobne coś https://www.google.pl/search?q=brigh...ml%3B385%3B378 i nie chwyta... oczywiście już go tłumaczę - może za ciężkie

OK, też idę spać... być może jutro też będzie maraton 15 godzin bez snu (a po kąpieli zasnął dopiero wtedy jak mu zdjęłam śpiworek. on jednak woli chłodek...)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:06   #2252
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
U nas było spotkanie-całkiem przyjemne, ksiądz tłumaczył co kiedy robic, mówić itp
mam nadzieję, że u nas też tak to będzie wyglądało
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to przykre... a ta historia to na jakiej zasadzie? normalny tok studiow polonistycznych + elementy historii?
Ty sie nie smiej! wyzsza szkola jazdy nie wiem czy bym potrafila
też się zastanawiałam, jak to zrobiła. A przecież pierwszy raz go nie przewijała
polonistyka normalnie plus historia jako przedmiot dodatkowy - nauczanie w podstawówce i gimnazjum. Mieliśmy dodatkowy blok zajęć z przedmiotów historycznych. Jak dla mnie prawdziwa męczarnia, praktyki tak samo. O ile z polskiego jakoś sobie radziłam, jeśli chodzi o ogarnięcie tematu i opracowanie go z uczniami, to z historii była totalna katastrofa. Modliłam się, żeby nie mieli pytań
Nestelle współczuję teściowej. Nie rozumiem, co chciała tym udowodnić. Ale masz bardzo mądrą córcię- wie, że nie popierasz tego i od razu przyszła Ci powiedzieć.

Niokoś dzisiaj miał straszną kolkę. Jeszcze nigdy tak nie płakał. Dałam mu saba i pomogło. Biedaczek padł ze zmęczenia, potem trochę podjadł i teraz sobie śpi smacznie.
Tż bardzo troskliwie się nim zajmował. Praktycznie przez cały atak kolki go nosił, przytulał, zagadywał. Przez moment nawet, jak mały tak przeraźliwie zaczął płakać, to widziałam, że tż ma łzy w oczach.
http://allegro.pl/imie-dziecka-dzien...309441897.html
fajny prezent na dzień ojca

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-06-11 o 22:19
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:21   #2253
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no prosze co za cudowny opis
co do pralki to tak -pamietam ze twoja prała ale nie wirowała-tylko nie pomyslałam ze sama wyciskasz .... bo jak moja w podobny sposób sie zepsuła to ja nie prałam w niej .

to akurat mega przegiecie ...... w takiej sytuacji łagodna bym nie była

wspaniale !
i za zabawy obalem .

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

nie , nie daje .sama łykam .

ja mówie dobranoc tz przyjechał to się wtule ...
z nią to gadanie jak z łysym o grzebieniu

Cytat:
O rany... padam.

A to gimnazjum jest na Bujaka teraz czy gdzie ?

wow no to hit. Sprawdzałaś z ciekawości który to centyl... chociaż już chyba poza skalą !

Dzięki. Sam odruch znam. Odruch małpeczki

nestelle teściowa ciężka sprawa z tą teściową. Moja kumpela dla swojej córki dostała zestaw mały mop równie wd mnie słabe jak barbie, chociaż wiadomo że dziecko pewnie aż tak tego nie widzi jak my dorośli, ale na pewno masz prawo do własnych decyzji w tej sprawie. Szkoda tylko dziecka w tym wszystkim - no bo niepotrzebnie ją teściowa naraziła na stres.

Kupuj oballa to będzie łapał, bo to łatwe jest a potem już mózg sobie poukłada

A teraz jedna chudnie ( strippi) i pozostałe też chudną ach gdyby to było takie proste... heh też lecę spać - kto wie co tam jutro rano wykmini syn.

Do jutra !
gimnazjum jest na Bujaka, a moja jeszcze do podstawówki na Stojałowskiego chodzi

A Ty gdzieś blisko mieszkasz- bo i Bujaka znasz i Biedre przy Orlenie?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:49   #2254
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Karol spał sobie w najlepsze a mi się jakoś tak dziwnie zrobiło bez niego w łóżku i wiecie co? wstawąłam do niego chyba z 10 razy zobaczyć czy śpi czy oddycha itd i w ogóle nie spałam dopóki nie obudził się na jedzenie a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski
fajne porównanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jak jeszcze mieszkaliśmy w wynajmowanej saunie, to spróbowałam 2 razy dać Róży wody, ale średnio piła.
?

Cytat:
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Liwka moj synek tez tak sie kreci w nocy nawet czesto.. ale pozniej sie wybudza i albo kupa idzie albo po prostu przewinac ale najczesciej kupcia.
[B]
kupa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi... nie wiem ja jako chyba jedyna nie mam kryzysu laktacyjnego a mleko leci litrami... i dlatego karminy z kapturkiem co by mały sie nie krztusił i miażdze kolejny mit co by kapturki miały jakiś wpływ na laktacje... bo używam ich już 2 miesiące dzień w dzień. Co do umiejętności, to uśmiecha sie ciagle, ssie piąstke i pieknie trafia do buzi... ale jeszcze nic nie chwyta. No ale juz wiem czemu... bylismy wczoraj u neurologa i mały ma wzmozone napiecie miesniowe które ja sama wypatrzyłam... mamy skierowanie do poradni ze wczesnym wspomaganiem rozwoju i na rehabilitacje... masakra.
Mały śpi pieknie w nocy, najpierw od 21 do 2 a potem po jedzeniu do 5. budzi sie nieraz co 2 godz a nieraz co 3, zalezy. W dzien tez spi duzo. No i dorobilismy sie pieluszkowego zapalenia skóry ... wrrr
Oj, współczuję... Ale na szczęście do przejścia to Z tych objawów, co piszesz, kilka widzę u mojego...

A co do kryzysu - ja miałam jakiś 2-dniowy, zniknął i znów tryskam mlekiem dookoła

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "
O jaki superowy!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 04:23   #2255
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o dokarmianie - jest mi przykro i boję się, żebym nie zrezygnowała całkiem z piersi... Nie wiem co bym zrobiła w nocy - przecież biorę Filipka, przystawiam i usypiam Wstaję tylko po to, żeby go z łóżeczka wyciągnąć Ale nie da się ukryć, że mm ma też swoje plusy... była zresztą ostatnio dyskusja o tym

Nie wydaje mi się, żeby coś mogło się rozkręcić - ja naprawdę bardzo na luzie i ze spokojem karmiłam małego Naprawdę Byłam przekonana wczoraj, że ładnie przybrał (jest długi więc wydaje się chudy) tym bardziej że ostatnio jak pisałam jedzenie w dzień maks co 2 godziny (licząc od początku karmienia!!!). A tu zonk! Niestety na kryzys laktacyjny zgonić tego nie możemy...

A co do badań - musimy na wstępie zrobić oboje krew, mocz i mikroelementy. Nie doczytałam jeszcze, ale jakiś związek może być z moją anemią w ciąży...

I jeszcze pytanie do mamuś dokarmiających Dokarmiacie po jedzeniu czy butla jako osobny posiłek? Bo u mnie znów problem po jedzeniu dać coś małemu bo on zje i szczęśliwy sobie egzystuje albo usypia. Nie dopomina się o więcej (stąd moje zdziwienie, ze nie przybiera na wadze).
u nas najpierw cyc, potem butelka. I nie trać nadziei, że się rozkręci bo nigdy nic niewiadomo. ja już się pogodziłm z dokarmianiem a osttanio co raz częściej mleko wylewam do zlewu bo mały nie chce. na początku dokarmialiśmy po każdym karmieniu a teraz góra 4 razy dziennie i już nie po 120ml a 50-90ml czasem tylko 10ml wypije więc głowa do góry.
Co do nocki to po kąpieli zawsze daje cycka i mm a potem znowu cycka żeby usnął a w nocy jak głodny to ja daję cycka a tż idzie robić mm

mój też nie dopomina się o więcej i nie robił tego od początku położna powiedziała, że tak po prostu niektóre dzieci mają, że są głodne a śpią i nie płaczą więc też się zdziwiłam jak mi powiedzieli, że niedożywiony.

Cytat:

Ej ale jak Wam się dobrze śpi, to może nie ma sensu wyganiać malucha ? Nasz akurat jakoś sam od początku zasypia w łóżeczku u siebie, ale w każdej chwili jestem gotowa na przygarnięcie młodego do siebie. Sporo moich znajomych śpi z dziećmi i potem bez problemu odzwyczaja je od tego.
ale on się rozkłada na całe łóżko a my ściśnięci po kątach ostatnio tak na mnie leciał, że nawet na plecy nie mogłam się przewrócić. trzyma matkę krótko

Cytat:
Biję się w pierś i obiecuję w końcu wziąc się za pisownię na forum, bo niedbale piszę ostatnio bardzo, ale może usprawiedliwi mnie to, że nie mam 60% literek-bo się pościerały;p Ale z ogonków się nie wytłumacze już

Bardzo adekwatny opis

My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
szczepienie przetrwał piękniezapłakał tylko w momencie ukłucia, ale tz go zabawiał grzechotką i zaraz się uspokoił Oczywiścieb yła nagroda-jaka?Oball z Biedronki tez zielony U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero A bawi się nim pięknie
duży chłop

Cytat:
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ). no i kupiła jej kilka lalekwózek ale zostawiła u siebie - ale Nina i tak do niej nie chodzi i sie tym nie bawiła .....
W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach .....
dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI .
myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " .
No i co Wy na to ?
teściowa źle zrobiła, to Twoje dziecko i wychowujesz jak chcesz i nie powinna się tak wtryniać. jestem pod wrażeniem Ninki jaka posłuszna i mądra

dziewczyny co do tego oballa to ja chyba mam jakieś mniejsze niż Wy. kupiłyście tylko 1 szt? bo u mnie w biedrze były pakowane po 2 mam niebieskiego i zielonego o średnicy mniej więcej 10 cm i tak myślę, że może były większe tylko wykupili zanim tam dotarłam

zostało mi 2 st ddo nadrobienia, nie dam dziś rady więcej. jedziemy do rodziców, wracam w sobotę opowiem Wam jak wrócę jakiego mam kalafiora zamiast mózgu
trzymajcie sie
Stary 2013-06-12, 06:11   #2256
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ). no i kupiła jej kilka lalekwózek ale zostawiła u siebie - ale Nina i tak do niej nie chodzi i sie tym nie bawiła .....
W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach .....
dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI .
myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " .
No i co Wy na to ?
Tak jak dziewczyny piszą to z teściową jest coś nie tak. Naprawdę dziwi mnie dlaczego kupiła akurat Barbi, skoro wiedziała, że nie pozwalasz Ninie, przecież jest tyle "normalnych" lalek.

Nyaa przyszło

Cytat:
wszystkie t. są najmądrzejsze- a my samo zuoooooo
(moja Oliwce, która ma cukrzyce na każda okazję słodycze kupuje)
to już totalne przegięcie!

JolanT
super zdjęcia z oballem, mam nadzieję, ze poczeka na mnie w Biedronce do soboty

Cytat:
Trochę mnie dziś przybiłyście, bo mój Torresik chwyta przedmioty albo przez przypadek (bo go otaczam łatwo-chwytnymmi), albo jak mu włożę do rączki... głowy sztywno nie trzyma...
aż się cieszę, że jutro ta rehabilitacja
Czekamy na relację po rehabilitacji i trzymam kciuki.
A co do chwytania przedmiotów, to Filip wczoraj trzymał z 10min w ręce grzechotkę i ani razu na nią nie spojrzał. Po prostu była w rączce, nawet jak go wzięłam na ręce to jej nie puścił tylko dalej trzymał ale chyba nawet nie wiedział że coś trzyma bo nie było zainteresowania.

Klementyna waga imponująca

Macie jakieś propozycję co dla dziewczynki na 5 urodziny?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 06:33   #2257
LiwkaO
Wtajemniczenie

uuuuuuuuuuuu swiętujemy!!!! która zaprasza do siebie??? Agnjeska??? Dragusia czy może Ewka???? lub Eluśka????
ja zapraszam na piwko!!! no i soczek dla niektórych od dziś Misia może oficjalnie wcinać sklepowe słoiczki, zupki i kaszki to jest coś haha jak pomyśle co było 4 miesiące temu o tej porze to...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 06:35   #2258
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
opowiem Wam jak wrócę jakiego mam kalafiora zamiast mózgu
tylko pamietaj!

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

'swojej' kupilam ostatnio ksiazeczke o zwierzatkach (albumowata z napisami - takie lubi) + torebke z sowka

Stary 2013-06-12, 07:04   #2259
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
no troszkę tam się nia pobawiła ,choc rozumie ze ja nie popieram .
Wiem jednak ze jak do tesciowej pójde i wykrece taki numer z oddaniem to będzie kiepsko .ona jest mądra za plecami bo tak to uszy po sobie i się nie odzywa ....
Najpewniej schowam potem albo wydam .... tylko nie moge uwierzyc ze taka az wredna jest . i wie ze nie spłynie to po mnie ....
ehhhh mam problemy co ? oby tylko takie .
No ale chciałam się upewnic ze to nie ja jestem jakaś ☠☠☠*****

Cytat:
tylko pamietaj!

'swojej' kupilam ostatnio ksiazeczke o zwierzatkach (albumowata z napisami - takie lubi) + torebke z sowka
mam fajna bluzke z sowka jak miska bd miala ubrana to cykne fotke i Ci pokaze
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:20   #2260
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liwkao Pokaż wiadomość
mam fajna bluzke z sowka jak miska bd miala ubrana to cykne fotke i ci pokaze
:d :d :d --> emotki nie działają?!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-06-12 o 07:23 Powód: ?!
Stary 2013-06-12, 07:22   #2261
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
uuuuuuuuuuuu swiętujemy!!!! która zaprasza do siebie??? Agnjeska??? Dragusia czy może Ewka???? lub Eluśka????
ja zapraszam na piwko!!! no i soczek dla niektórych od dziś Misia może oficjalnie wcinać sklepowe słoiczki, zupki i kaszki to jest coś haha jak pomyśle co było 4 miesiące temu o tej porze to...
Ale ten czas leci...
dla Misi

Cytat:
Też myślałam jakąś książkę właśnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 07:22   #2262
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
ale on się rozkłada na całe łóżko a my ściśnięci po kątach ostatnio tak na mnie leciał, że nawet na plecy nie mogłam się przewrócić. trzyma matkę krótko

dziewczyny co do tego oballa to ja chyba mam jakieś mniejsze niż Wy. kupiłyście tylko 1 szt? bo u mnie w biedrze były pakowane po 2 mam niebieskiego i zielonego o średnicy mniej więcej 10 cm i tak myślę, że może były większe tylko wykupili zanim tam dotarłam

u mnie w biedrze leżały luzem w kartonie - na sztuki. Kurcze, żałuję, że nie kupiłam jak ostatnio byłam w biedrzeliczę, że jeszcze będą zanim tam dotrę
Cytat:
uuuuuuuuuuuu swiętujemy!!!!

No to smaczengo dla Misi
a cztery miesiące temu był najpiękniejszy dzień dla Ciebie

Piękna pogoda za oknem, synuś leży w bujaczku i śmieje się i gada do zabawek. Żyć nie umierać
Jedyny negatyw- przed chwilą zjadłam ostatniego rogalika

Stary 2013-06-12, 07:26   #2263
monicca1989
Zakorzenienie

Nyaa otwiera mi sie strona Photo box taka cała z napisami klikam na napis Photo box, trzeba wybrać język i wraca do tej pierwszej także nie wiem jak się tam zarejestrować
Stary 2013-06-12, 07:38   #2264
Malpka
Zakorzenienie

a tego obala to kupujecie okrągłego czy tego z rączką pomiedzy kulkami?

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie!

Dziewczyny mam czas, żeby tylko na tel podczytywać - ostatnio mamy kociołek pod każdym względem.
Wczoraj mieliśmy kardiologa - oba ubytki w serduszku chyba się zarosły. Jeszcze 1 lipca echo serca i jak będzie dobrze zamykamy sprawę.
Moderna, wiem, że u Twojego synka też wykryli jakąś wadę ( i jeszcze u jednej dziewczyny). Nie ma się co martwić bo jak widać w 3m-ce nawet spore i nie pojedyncze szmery potrafią ucichnąć.

Ale nie może być kolorowo... muszę dokarmiać Filipa. Trzy miesiące walki o samo kp i dupcia. Nie przybiera na wadze tyle co powinien, teraz tylko 500g w miesiąc (waży 5kg) Przystawiałam go co 1,5 - 2 godz w dzień bo tak chciał, w nocy rzadziej wołał o jedzenie i dupcia... Ostatnio zjadł z 1 piersi, zaczął ją wyciągać więc poszła w ruch butelka (90ml) zjadł... i do drugiej piersi na 10 min aktywnego jedzenia i dopiero padł.
Przykro mi jak cholera, ale co ja poradzę... jeszcze na dodatek sutki nie przestają mnie boleć.. eh... i niestety nie ma reguły, że jak się chce to można karmić do końca kp. Robiłam wszystko co w mojej mocy przez te 3m-ce, dawaliśmy sobie czas i niestety butla idzie w ruch....
Jeszcze dodatkowe badania musimy i jemu i mnie zrobić...

I jeszcze a propos zabawek - Filip ma grzechotki plastikowe i nimi najchętniej się bawi. Najfajniejsza jest taka: https://img.e-piotripawel.pl/5903407026060.jpg
Łatwo ją trzymać i ślicznie do buziuni trafia.
super ze z serduszkiem juz dobrze i kciuki za karmienie

Cytat:
i dalej nadrabiam ....
wlepiam mojego Roszka z rana
ale wesolutki

Cytat:
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "
super

Cytat:
oczywiscie wyszlismy na spacer (wyjscie na ponton byloby wlasciwsze), ale dalam rade tylko godzine i 2o minut. cala jestem mokrutka a on spal tylko troche.... aaaaaa
podziwiam za spacery w deszczu

Cytat:
My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
szczepienie przetrwał piękniezapłakał tylko w momencie ukłucia, ale tz go zabawiał grzechotką i zaraz się uspokoił Oczywiścieb yła nagroda-jaka?Oball z Biedronki tez zielony U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero A bawi się nim pięknie
za wagę
a w której biedronce były jeszcze?

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Moja mama przebierała małego, bo się zesikał. Za jakiś czas ja go przewijałam, patrzę, jakoś dziwnie pielucha jest założona. A to mama założyła mu odwrotnie- tymi "zapięciami " z tyłu
u mnie mój tata jak kiedyś został sam z julką to tak jej założył

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy niedawno z usg bioderek - jesteśmy szczęśliwe bo szystko ok! Oliwia na do widzenia obrzygała doktorowi leżankę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:42   #2265
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Nyaa otwiera mi sie strona Photo box taka cała z napisami klikam na napis Photo box, trzeba wybrać język i wraca do tej pierwszej także nie wiem jak się tam zarejestrować
Patrzyłam przed chwilą, ale wyskakuje mi, że strona chwilowo niedostępna. Jak będzie już dostępna to zobaczę z poczty tż jak to się robi, bo w sumie to jeszcze nie patrzyłam

Stary 2013-06-12, 07:44   #2266
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytować nie będę, bo niestety aż tyle czasu wolnego mi mój synek nie daje, teraz leży na macie, więc mam chwilkę.

to co pamiętam:
nestelle - Ty to spokojna jesteś, ja bym zamordowała teściową, która by celowo robiła mi na przekór.
klementyna - kawał chłopa z Twojego synia no i super, najważniejsze, że zdrowy

My nosimy rozmiar 68, ale już niektóre bodziaki robią się za krótkie, a mamy dopiero 2 miesiące

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:46   #2267
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
No i co Wy na to ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

to będzie zamieszczone w Wyborczej .
co do zachowawania teściowej to nie bardzo skoro zabroniłaś powinna uszanować ale co do samej lalki to ja myślę inaczej u mnie Julka ma lalki nie typowe barbi te drogie ale te wszystkie barbi podobne ona uwielbia sie bawić lalkami robi im przyjęcia więc czemu nie to że ma lalka cycki no my też mamy widzi ze ja mam jak karmię karola wiec dla mnie to nie temat tabu to ze lalka umalowana ja tez sie maluję i Julko to widzi wiec to dla mnie nic złego, zresztą ona nawet nie zwraca uwagi na to przy lalkach. według mnie póki jest mała i chce sie bawić lalkami niech sie bawi jak pójdzie do szkoły juz moze na to nie mieć czasu to takie moje zdanie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-06-12 o 08:04
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:05   #2268
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
u n

zostało mi 2 st ddo nadrobienia, nie dam dziś rady więcej. jedziemy do rodziców, wracam w sobotę opowiem Wam jak wrócę jakiego mam kalafiora zamiast mózgu
trzymajcie sie
nasz jest wielkosci małego grejfruta-dużej pomarańczy Były tez takie grzechotki zakonczone malutkimi oballami na końcu...
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a tego obala to kupujecie okrągłego czy tego z rączką pomiedzy kulkami?
:
ja wzielam okragłego, a były jeszcze w Biedrze przy Armii Krajowej niedaleko Lidla, to jest ulica chyba Ruciana, Biedronka jest nowa otworzona chyba w grudniu lub styczniu.
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cytować nie będę, bo niestety aż
My nosimy rozmiar 68, ale już niektóre bodziaki robią się za krótkie, a mamy dopiero 2 miesiące
to tez słuszny wzrost
Coi do wago to dobrze,że przybiers, ale boje sie, ze bedzie mu ciezej sie poruszac itp. Glowy do tej pory sam jeszcze prosto nie trxyma ciagle- trzeba asekurować....

A to na nude->
http://mocnopomocni.pl/
Powiem Wam, ze serio dobrze program napisany, nie udało mu sie mnie zaskoczyć;p odgadłAnne Muche i dr Housa
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:16   #2269
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

A to na nude->
Powiem Wam, ze serio dobrze program napisany, nie udało mu sie mnie zaskoczyć;p odgadłAnne Muche i dr Housa
ha ha dobre
udało mi się wygrać z panem agentem mocnopomocnym

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-06-12 o 08:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 08:28   #2270
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ha ha dobre
udało mi się wygrać z panem agentem mocnopomocnym
a mnie nie...
szybko odgadl M. Thatcher, dluzej Witkacego....

Kogo mialas?

Stary 2013-06-12, 08:33   #2271
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Cytat:
Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p
Wiecie co ma racjęFajne z nas kółko wzajemnej adoracji dobrej nocy Mamuski!
.

Cytat:
A teraz jedna chudnie ( strippi) i pozostałe też chudną ach gdyby to było takie proste...

Cytat:
i nie chwyta... oczywiście już go tłumaczę - może za ciężkie
normalnie uwielbiam cie
Cytat:
Niokoś dzisiaj miał straszną kolkę. Jeszcze nigdy tak nie płakał. Dałam mu saba i pomogło. Biedaczek padł ze zmęczenia, potem trochę podjadł i teraz sobie śpi smacznie.
Tż bardzo troskliwie się nim zajmował. Praktycznie przez cały atak kolki go nosił, przytulał, zagadywał. Przez moment nawet, jak mały tak przeraźliwie zaczął płakać, to widziałam, że tż ma łzy w oczach.
http://allegro.pl/imie-dziecka-dzien...309441897.html
fajny prezent na dzień ojca
biedny Nikos , a pomysł na prezent fajny
Cytat:
( yyyyyyy lalke barbie ???? )

to zalezy ile chcesz wydac ,i czym mniej więcej sie interesuje ?
lego frends jest fajne .
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
co do zachowawania teściowej to nie bardzo skoro zabroniłaś powinna uszanować ale co do samej lalki to ja myślę inaczej u mnie Julka ma lalki nie typowe barbi te drogie ale te wszystkie barbi podobne ona uwielbia sie bawić lalkami robi im przyjęcia więc czemu nie to że ma lalka cycki no my też mamy widzi ze ja mam jak karmię karola wiec dla mnie to nie temat tabu to ze lalka umalowana ja tez sie maluję i Julko to widzi wiec to dla mnie nic złego, zresztą ona nawet nie zwraca uwagi na to przy lalkach. według mnie póki jest mała i chce sie bawić lalkami niech sie bawi jak pójdzie do szkoły juz moze na to nie mieć czasu to takie moje zdanie
wiesz kazdy wychowuje po swojemu . ja uwazam ze barbi i wszystkie tego typu lalki nie są dla małych dziewczynek , i nie chodzi o tabu cyckowe bo moje dzieci tez widzą mnie jak karmie , poza tym normalnie się u nas rozmawia na tematy cielesne ...
ale zabawy w przyjęcia mozna innymi lalkami robic . Nie chce aby moja córka marzyła o makijazu ,o cyckach ,o takiej talii i figurze jak te lalki . I wiem ze jak na razie to ona nie patrzy na te zabawki w taki sposób jak ja je widze ale to jest troche przyzwyczajanie dziecka do wzorca idealnej nieistniejącej figury , wiecznego mocnego makijazu i tandetnych -wulgarnych ciuszków .Takie ukobiecanie dziecka .Jest naprawde ogrom lalek w sklepach a te akurat mi nie odpowiadają . A zresztą jak teraz w wieku 4 lat będzie się bawic barbi to czym póżniej ,tak za 4 lata? Myslę jednak ze są one dla starszych i myslę ze będzie się bawic nadal nawet jak do szkoły pójdzie ... Nie chce aby zbyt szybko dorosła ......
Cytat:
.
A to na nude->
tak se mysle o co chodzi ? co na nude ?
załapałam słowo "nude " jako odcień cielisty (skorowy jak to kasia mówi). ehhhhh jak to mówi OC - kawa nie zadziałała . (której i tak nie pije ... )
Stary 2013-06-12, 08:34   #2272
OtTakaJa
Zakorzenienie

Któraś z Was pisała o tej fotoksiążce, bo mi też przyszła ta wiadomość i się zastanawiam czy to aby na pewno prawda, a nie jakaś ściema

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:34   #2273
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

No to przynajmniej dziś pospaliśmy jak ludzie do 9. A nie ta 6 wczoraj I co krakowianki...będzie padać czy nie będzie ? )

Cytat:
ma dość podobne coś https://www.google.pl/search?q=brigh...ml%3B385%3B378 i nie chwyta... oczywiście już go tłumaczę - może za ciężkie
Za ciężkie wd mnie też !

Cytat:

OK, też idę spać... być może jutro też będzie maraton 15 godzin bez snu (a po kąpieli zasnął dopiero
wtedy jak mu zdjęłam śpiworek. on jednak woli chłodek...)
zawsze mnie to szokuje skąd te małe stworki mają energię na takie bezsnowe maratony A Ty jak sypiałaś jako dziecko ? U mnie to rodzinne, że w zasadzie od dziecka problemy ze spanie w dzień!

Cytat:
to dla TŻ i mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wyskok był

Cytat:

A Ty gdzieś blisko mieszkasz- bo i Bujaka znasz i Biedre przy Orlenie?
Powiedzmy w okolicy, ale moja Mama mieszka koło ośrodka zdrowia a ja mieszkałam tam z nią jakieś 13 lat

Cytat:
ja zapraszam na piwko!!!
noooo jak ten czas leci

Cytat:
nasz jest wielkosci małego grejfruta-dużej pomarańczy Były tez takie grzechotki zakonczone malutkimi oballami na końcu...
Nasz też. Na wątku styczniówek czytałam że gdzieniegdzie sprzedawali w opakowaniu dwa. a gdzieniegdzie luzem. Zależy od biedry.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2013-06-12 o 08:38
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:37   #2274
pani22ka
Zakorzenienie

ufff zagielam dziada

Nestelle, tez pierwsze skojarzenie bylo z 'nude'

Stary 2013-06-12, 08:40   #2275
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ufff zagielam dziada

Nestelle, tez pierwsze skojarzenie bylo z 'nude'
czyli jednak w głowie tylko kosmetyki .
Stary 2013-06-12, 08:45   #2276
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
No i co Wy na to ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

to będzie zamieszczone w Wyborczej .
nie widze nic zlego w lalce barbie, ale skoro uwazasz ze nie to nie twoje swiete prawo. Albo tesciowa wredna malpa i zrobila ci na zlosc albo kompletna kretynka i zapomniala a ze nie widzi nic zlego w barbie to kupilaa. nie wiem co gorsze. co do Niny tylko sie cieszyc ze masz takie madre dziecko. Ja bym jednak zapytala czy chce sie bawic/podoba sie jej ta lalka i jesli tak to juz jej pozwolic bo odbieranie to troche bez sensu bo i tak miala stres ze nie wiedziala czy brac czy nie.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:49   #2277
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

dla Miski i Jaśki za 4 mc
dla Tomusia i Floriana za 3 mc
i dla Pawełka za 2 mc
polejmy coca-coli

Cytat:
A to na nude->
ale jaja zgadł mi Myszkę Miki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:50   #2278
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

r
Cytat:
Hej,
Zapraszam na lody i na arbuza..piwka nie mam ale moze byc sok??
Moj synek konczy dzisiaj 2 miesiace aaaaaaaale czas leci boze.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:56   #2279
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam prawka- nie widzę się na siedzeniu kierowcy, jutro jadę do gina więc po drodze do marketu wstąpię- ale problem był kto to ode mnie weźmie i zawiezie na 8 pod szkołę. Mój chlop juz w pacy będzie a ja z wózkiem nie bede dymac pod szkołę z kiełbasami, chlebem i piciem dla calej klasy....
Ta wycieczka w taką pogodę jest paranoją....ale to już chyba rok roczna głupota w tej szkole- w zeszłym roku byliśmy w Ojcowie parę dni po tym jak drzewo zabiło tam dzieciaki

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

jeśli Ninka rozumie, że Ty zakupu tej zabawki nie popierasz i nie bawi się nią (bo moze zdązyła odkąd teściowa jej podarowała) to bym podeszła z Ninka do niej oddalabym i powiedzialabym ze w momencie kiedy stwierdzisz ze jest gotowa na takie zabawki to po nia wróci.
ja bylam ze studentami w Rosji w Moskwie w kilka dni po katastrofie tupolewa i zamachach w metrze i studentki powiedzialy ze nie wsiada do metra i dralowalysmy na nogach zobaczyc plac czerwony.

zgodnie z jakims prawem - szansa ze spadnie 2 drzewo i inne takie w tym samym miejscu sa naprawde rzadkie takze moze tak myslal wychowawca

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Wiem,ale sama czasem sie zapadam pod ziemie jak widze, co napisałam...;/
Lekarka tylko stwierdziła, że jest "dorodny" i spytała czy dokarmiam. Ale wiem, po kim to ma;p mama sprawdziła ksiązeczke brata a tam w 3 miesiacu waga 8200g;p A to jest Chrzestny kacpra wiec pewnie sie wdał tylko brejdak urodził sie 4300, a syn o 1kg mniej;p
Co do wartości pokarmu to dziwne, bo jak w lodowce sie rozwarstwia to moze z 5mm gestszego, a reszta to woda-albo mi sie wydaje

O ile będzie w stanie podnieśc tyle kg...Ja mam trudności,a co mówic on;p

Poproscie o interpretacje na pismie- wysyla sie i placi 40zł i oni sie ustoaunkowuja do sytuacji, zeby nie było jak u NAs najpierw z 7 róznych źródeł sie dowiadywalismy i mowili, ze tak-teraz po wszytskim US uważa, ze inaczej....

Od razu widac, że zrobiła to celowo- nie mogla wejsc tylko kazała dziecku przychodzić? Bała sie Twojej reakcji;p Pogadaj z Ninką, może ona sama cos zaproponuje, ze np odlozycie te lalke az skonczy 6 lat czy ile tam uwazasz, ale jakby bardzo chciala sie nią bawić to bym chyba zostawiła, zeby dziecku w głowie juz nie mieszać. Ale mądra masz córeczkę mysle, ze pewnie sie jakos dogadacie A na tesciowa

Rogale upieczone-całkiem smakowite
Kacpi po szczepieniu odwrotnie niz ostatnio-nie marudzi tylko spi cale popoludnie
lekarka proponowala, zeby podawac dziecku DHA..podajecie?Ja mowie, ze sama łykam, a ona,ze nie wiadomo ile tego kwasu przechodzi do mleka.... I wydebilam dla siebie skierowanie na mocz i morfologię- z łaską ale dała
nie slyszalam o preparatach z DHA dla takich maluchow.
uwazam ze w mleku jak sie zazywa to wystarcza. sa tez pediatrzy ktorzy mowia ze jak sie je ryby to nie trzeba nawet sztucznie tego lykac.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:58   #2280
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
nie widze nic zlego w lalce barbie, ale skoro uwazasz ze nie to nie twoje swiete prawo. Albo tesciowa wredna malpa i zrobila ci na zlosc albo kompletna kretynka i zapomniala a ze nie widzi nic zlego w barbie to kupilaa. nie wiem co gorsze. co do Niny tylko sie cieszyc ze masz takie madre dziecko. Ja bym jednak zapytala czy chce sie bawic/podoba sie jej ta lalka i jesli tak to juz jej pozwolic bo odbieranie to troche bez sensu bo i tak miala stres ze nie wiedziala czy brac czy nie.
tesciowa o niczym nie zapomniała jestem pewna na 10000 % , bo mało się widzimy i akurat ostatnim razem wypłynął temat .... więc specjalnie to zrobiła . zreszta jak prosiłam aby nie kupowała lalki -bobasa bo ja chce jej kupic pierwszą lale i to wspólnie wybraną to poleciała i kupiła zestaw z wózkiem -no ale zostawiła u siebie (tam Nina nie często przebywa). Setki razy w ten sposób postąpiła - jak mówiłam ze moje dziecko z chodzika nie będzie korzystac to dostrałam w prezencie dla Kuby chodzik . Jak mówiłam ze będę karmic piersią to dostalam butelki ,smoczki ,podgrzewacz i sterylizator . Ehhhhhhh długo by wymieniac ..... dlatego juz nie walcze tylko normalnie zlewam i wydaje .... choc nie powiem -ta wczorajsza akcja mnie wkurzyła .....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości