![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
odnosnie wczesniejszego tematu o podatkach od spadków i darowizn widziałam reklame - jutro poradnik w gazecie wyborczej -jak nie płacic i jak odzyskac niesłusznie zapłacony ....
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i za rozmiar 74 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ![]() W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach ..... dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI . ![]() ![]() ![]() myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " . No i co Wy na to ? ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- to będzie zamieszczone w Wyborczej .
![]() |
#2225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki wiek według Ciebie jest odpowiedni?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nestelle;41273013]Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ![]() W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach ..... dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI . ![]() ![]() ![]() myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " . No i co Wy na to ?[QUOTE] To Ty masz prawo do decydowania o wychowaniu swojego dziecka i też bym sie wkurzyła na Twoim miejscu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2227 | |
Zakorzenienie
|
Ty to w ogóle, nie bądź taka, i przyślij kawałek paznokcia lub chociaż włos (g)Roszkowy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na tesciowa brak slow....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja tez miałam barbi - i to bardzo wczesnie ok. 3- lat ale to dlatego ze tata pracował w niemczech i przywoził wszystko jak leciało -barbi ,kucyki pony -nie zastanawiał sie ... ale to nie wytłumaczenie ze jak ja miałam to córka moja tez musi miec .bo mnie moi rodzice wychowywali i to oni decydowali .teraz ja mam szanse wychowac swoje dzieci po swojemu . I strasznie mnie wkurza jak ktos mi sie wtrąca w taki chamski sposób . ale aby dziecko wziąść na spacer chociazby to nie -nigdy w zyciu moje dzieciaki z tesciami nie były .nigdzie .
![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
No i co ona mysala ze tym sposobem zaskarbi sobie miłość Ninki czy co. Wredna baba jak zrobiła to specjalnie. Glupia sytuacja bo co teraz zabierzesz jej ta lalkę? No bo nie pozwalasz i słusznie na tym etapie. A jak zostawisz to też zle:/ no ale to prezent. Hyh.
![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wycieczka w taką pogodę jest paranoją....ale to już chyba rok roczna głupota w tej szkole- w zeszłym roku byliśmy w Ojcowie parę dni po tym jak drzewo zabiło tam dzieciaki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mogłas poprosic tą nauczycielke o pomoc w taim razie ..... Będzie trudno - tylko tez niedowiary ze zwalili WSZYTKO na jedną osobe i to jeszcze z małym dzieckiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za nie pisanie ![]() i jutro TOmuś z Florkiem świetują 3 miesięcznice ![]() Cytat:
![]() nie chce mi się ![]() ![]() przyszło ![]() Cytat:
![]() za wagę ![]() Cytat:
![]() jak samolotem to nie do chorwacji ![]() widzę że tylko mój jest taki szeroki, wy narzekacie ze ciuchy za szerokie a ja że za wąskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jednak ze jak do tesciowej pójde i wykrece taki numer z oddaniem to będzie kiepsko .ona jest mądra za plecami bo tak to uszy po sobie i się nie odzywa .... Najpewniej schowam potem albo wydam .... tylko nie moge uwierzyc ze taka az wredna jest . i wie ze nie spłynie to po mnie .... ehhhh mam problemy co ? ![]() ![]() ![]() No ale chciałam się upewnic ze to nie ja jestem jakaś ☠☠☠***** ![]()
![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wygodny i nie myśli o nikim innym- a te dzieciaki naprawde fajne, ciekawe czy tak rodzice się nimi intersuja jak szkolnymi sprawami....
![]() |
![]() |
#2235 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() zamówiłam słynnego oballa ![]() ![]() Cytat:
![]() super że z serduszkiem ok uroczy śmieszek a widze że mi nie zacytowało: stara pralka prała ale nie wirowała ![]() Cytat:
![]() ja też mam wadę wzroku ale wielką dupe wylewająca sie z za małych spodni dojrzę bez problemu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (moja Oliwce, która ma cukrzyce na każda okazję słodycze kupuje ![]()
![]() |
![]() |
#2237 | ||
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
u nas dzisiaj cieplutko ![]() była u nas położna i zważyła córcię więc z radosnych wieści mamy pół kg więcej ![]() tak się cieszę! tak się cieszę, że instynktownie podałam jej dodatkowe mleko i teraz jestem o głowę spokojniejsza ![]() waga w końcu ruszyła i mamy 4,5kg ![]() Cytat:
trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało.. ja mam zawsze jeszcze kapturek w zapasie bo czasami Ewa nie potrafi złapać (zazwyczaj jak pierś już prawie pusta), a raczej może nie chce się już wysilać ![]() warto! zawsze to jedna guma mniej kiedy w naszym przypadku dochodzi jeszcze smoczek i butelka.. Cytat:
co do rozmiarów u nas dopiero 62 się zaczyna powoli ![]() 74 to chyba gdzieś po lecie.. aa i dla wszystkich mam zainteresowanych oballem - moja Ewa dziś złapała.. fot. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
ale to trwa chwile ....
moze nastepnym razem kazde dziecko dla siebie kupi .i po sprawie .
![]() |
#2239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Ninka mądra dziewczynka ![]() ja tam mysle że ona nie postrzega tej barbi tak jak ty seksowna itd ale tez uważam że 4 lata to nie barbi tylko jakies nie pamietam jak te lalki niemowlaki z calymi akcesoriami sie nazywaly. nadrobilam ![]()
![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
baby born ![]()
![]() |
![]() |
#2241 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka tylko stwierdziła, że jest "dorodny" i spytała czy dokarmiam. Ale wiem, po kim to ma;p mama sprawdziła ksiązeczke brata a tam w 3 miesiacu waga 8200g;p A to jest Chrzestny kacpra wiec pewnie sie wdał ![]() Co do wartości pokarmu to dziwne, bo jak w lodowce sie rozwarstwia to moze z 5mm gestszego, a reszta to woda-albo mi sie wydaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Rogale upieczone-całkiem smakowite Kacpi po szczepieniu odwrotnie niz ostatnio-nie marudzi tylko spi cale popoludnie lekarka proponowala, zeby podawac dziecku DHA..podajecie?Ja mowie, ze sama łykam, a ona,ze nie wiadomo ile tego kwasu przechodzi do mleka.... I wydebilam dla siebie skierowanie na mocz i morfologię- z łaską ale dała ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobranoc
![]() |
![]() |
#2243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do pralki to tak -pamietam ze twoja prała ale nie wirowała-tylko nie pomyslałam ze sama wyciskasz .... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
ja mówie dobranoc tz przyjechał to się wtule ... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
A tak pytam z ciekawości, ja byłam na zagnańskiej u dr. Żelichowskiego
![]() Cytat:
![]() ![]() no a co do karmienia to nie takie proste ale mam nadzieję że uda mi się porzucić te nakładki bo nawet wybrać się gdzieś to zamiast ciach cyca na wierzch ![]() ![]() Chwaliłam sobie na początku ale zaczynają mnie wkurzać i mam wrażenie że sutki po nich się trochę zmieniły jakby zmalały, ale to może dlatego że mleko ja rozmiękcza... to się rozpisałam ![]() ![]() A odnośnie rozmiarów u nas 62 i to takie mniejsze bo niektóre wychodzą jak 68 i jeszcze trochę poczekają. A najgorsze że dostaliśmy trochę ciuszków na 74 typowo letnich i obawiam się że nie skorzystamy i przepadną ![]() Zmykam.... Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() śliczna Ewunia ![]() ![]() ![]() ![]() Trochę mnie dziś przybiłyście, bo mój Torresik chwyta przedmioty albo przez przypadek (bo go otaczam łatwo-chwytnymmi), albo jak mu włożę do rączki... głowy sztywno nie trzyma... aż się cieszę, że jutro ta rehabilitacja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p
Wiecie co ma rację ![]() ![]() pani- moj tez chwyta raczej przez przypadek, bo nawet na nie nie patrzy jak je łapie...dzis nawet 2 razy grzechotke taka lekka przełożył sobie z rączki do raczki, ale to chyba tez niecelowo... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-11 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 | |||||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przy tak postawionej sprawie też wkurzyłabym się na teściową. Dobrze, że masz mądrą córkę to się dogadacie. Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja głowy też nie trzyma, ale zacznie....a co... trzymam kciuki, żebyście na Podziorny trafili ![]()
![]() |
![]() |
#2249 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to gimnazjum jest na Bujaka teraz czy gdzie ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() nestelle teściowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do jutra !
![]() |
![]() |
#2250 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przy kp nie przepajam. Ależ on jest słodki! ![]() ![]() Cytat:
Właśnie, nie mogę znaleźć na stronie Biedronki tych oballi..? Nie ma ich już? Krzysiątko śpi po dniu pełnym wrażeń ![]() ![]() Nadrabiam dalej.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.