Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 19:26   #2221
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

odnosnie wczesniejszego tematu o podatkach od spadków i darowizn widziałam reklame - jutro poradnik w gazecie wyborczej -jak nie płacic i jak odzyskac niesłusznie zapłacony ....
Stary 2013-06-11, 19:39   #2222
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Biję się w pierś i obiecuję w końcu wziąc się za pisownię na forum, bo niedbale piszę ostatnio bardzo, ale może usprawiedliwi mnie to, że nie mam 60% literek-bo się pościerały;p Ale z ogonków się nie wytłumacze już

Bardzo adekwatny opis

My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
szczepienie przetrwał piękniezapłakał tylko w momencie ukłucia, ale tz go zabawiał grzechotką i zaraz się uspokoił Oczywiścieb yła nagroda-jaka?Oball z Biedronki tez zielony U nas jeszcze było z 10szt pomarańczowe, rózowe,niebieskie i zielone. Jak któras chce to mogę Wam kupić, ale będe tam za ok. 2 dni dopiero A bawi się nim pięknie
Kurcze ciekawe ile moj syn wazy no brawo za wage i za szczepienie
i za rozmiar 74 ) dlugasny synus
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 19:43   #2223
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
odnosnie wczesniejszego tematu o podatkach od spadków i darowizn widziałam reklame - jutro poradnik w gazecie wyborczej -jak nie płacic i jak odzyskac niesłusznie zapłacony ....
Ooo dzięki za informację bo cały czas się głowimy jak to przepisać, każdy mówi inaczej, w internecie też sprzeczne informację... także kupię ten poradnik
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 19:45   #2224
nestelle
Zakorzenienie

Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ). no i kupiła jej kilka lalekwózek ale zostawiła u siebie - ale Nina i tak do niej nie chodzi i sie tym nie bawiła .....
W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach .....
dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI .
myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " .
No i co Wy na to ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ooo dzięki za informację bo cały czas się głowimy jak to przepisać, każdy mówi inaczej, w internecie też sprzeczne informację... także kupię ten poradnik
to będzie zamieszczone w Wyborczej .
Stary 2013-06-11, 20:00   #2225
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
otóz Ninka ma 4 lata - to rezolutna ,mądra dziewczynka ale jednak jeszcze mała . Bardzo długo bawiła się zabawkami pieskami i zabawkami Kuby -lego ,auta, bohaterzy ...nie wciskałam ją na siłe w role mamusi wiec lalki tez długo nie miała ,i pilnowałam aby nie dostała od innych bo nie chciała .tesciowa nie rozumiała tematu (jak to dziewczynka i nie ma lalki ,nie ma rózowosci,lakierów do paznokci ). no i kupiła jej kilka lalekwózek ale zostawiła u siebie - ale Nina i tak do niej nie chodzi i sie tym nie bawiła .....
W koncu o lalke i wózek sama poprosiła wiec na 4 ur. kupiłam . Omawiałam z nią temat odnosnie lalki barbi -ze ona jest dla starszych ,ze nie pozwalam itp.(ja uwazam ze lalka z makijazem,sexownymi ciuszkami,cyckami nie jest dla małych dzieci).Informowałam innych o moim zakazie i argumentacjach .....
dzisiaj tesciowa zadzwoniła do tzta "ze nina ma zejsc na dół" .... po chwili moje dziecko przyszło z ...... BARBI .
myslałam ze padne - do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " .
No i co Wy na to ?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

a myślisz ze tesciowa zrobiła to specjalnie czy zapomniała po prostu?? masz rację ze za wcześnie na Barbie chociaż ja sama miałam w wieku chyba 6 lat
A jaki wiek według Ciebie jest odpowiedni?
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:02   #2226
anika_s
Wtajemniczenie

[QUOTE=nestelle;41273013]Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku .... bo sama nie wiem czy ja taka wredzizna juz jestem ......
No i co Wy na to ?[QUOTE] To Ty masz prawo do decydowania o wychowaniu swojego dziecka i też bym sie wkurzyła na Twoim miejscu W ogóle wnerwia mnie jek ktoś robi na przekór mnie mimo że zna moje zdanie w danym temacieczuje wtedy że jest to celowe (na złość)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:03   #2227
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wariatka
Ty to w ogóle, nie bądź taka, i przyślij kawałek paznokcia lub chociaż włos (g)Roszkowy

Cytat:
do tego Ninka mi mówi "mamo ale przeciez Ty mi nie pozwoliłas barbi ,mówiłas ze jak dorosne..... " .
No i co Wy na to ?
że masz bardzo mądrą córcię
na tesciowa brak slow....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 20:16   #2228
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
a myślisz ze tesciowa zrobiła to specjalnie czy zapomniała po prostu?? masz rację ze za wcześnie na Barbie chociaż ja sama miałam w wieku chyba 6 lat
A jaki wiek według Ciebie jest odpowiedni?
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
To Ty masz prawo do decydowania o wychowaniu swojego dziecka i też bym sie wkurzyła na Twoim miejscu W ogóle wnerwia mnie jek ktoś robi na przekór mnie mimo że zna moje zdanie w danym temacieczuje wtedy że jest to celowe (na złość)
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
że masz bardzo mądrą córcię
na tesciowa brak slow....
no własnie na 100000 % zrobiła to specjalnie bo ja jestem taka ze wszem i wobec od dawna mówiłam ze tej akurat zabawki nie . a tesciowa jeszcze taka odwazna ze kazała tztowi przyprowadzic ją do siebie i tam jej dała ....
no ja tez miałam barbi - i to bardzo wczesnie ok. 3- lat ale to dlatego ze tata pracował w niemczech i przywoził wszystko jak leciało -barbi ,kucyki pony -nie zastanawiał sie ... ale to nie wytłumaczenie ze jak ja miałam to córka moja tez musi miec .bo mnie moi rodzice wychowywali i to oni decydowali .teraz ja mam szanse wychowac swoje dzieci po swojemu .
I strasznie mnie wkurza jak ktos mi sie wtrąca w taki chamski sposób . ale aby dziecko wziąść na spacer chociazby to nie -nigdy w zyciu moje dzieciaki z tesciami nie były .nigdzie .
Stary 2013-06-11, 20:22   #2229
LiwkaO
Wtajemniczenie

No i co ona mysala ze tym sposobem zaskarbi sobie miłość Ninki czy co. Wredna baba jak zrobiła to specjalnie. Glupia sytuacja bo co teraz zabierzesz jej ta lalkę? No bo nie pozwalasz i słusznie na tym etapie. A jak zostawisz to też zle:/ no ale to prezent. Hyh.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:45   #2230
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
wariatka

ja bym odmówiła .
u nas takie rzeczy są omawiane na zebraniu ,kazdy ma jakies zadanie i obowiązki są podzielone -do tego wychowawczyni kombinuje czy jest jak przewiezc ciezsze rzeczy albo cz facet wolny ....
Trzeba miec nie pokolei aby zwalac na Ciebie take rzeczy wiedząc ze masz niemowlaka a do tego -jak rozumiem -brak auta .....

o ja cieeee ! no nie Roszek ma 66 cm ale prawie 1,5 kg mniej od Kacpra .... Ty na prawde masz śmietanke w cycach
Zobaczysz jak mały stanie na nogi to raz dwa zgubi .....
za szczepienia

o kurcze zdolna bestia....
ja pare razy zle podłozyłam -no ale zapiąc jednak trudno .....
ja nie mam prawka- nie widzę się na siedzeniu kierowcy, jutro jadę do gina więc po drodze do marketu wstąpię- ale problem był kto to ode mnie weźmie i zawiezie na 8 pod szkołę. Mój chlop juz w pacy będzie a ja z wózkiem nie bede dymac pod szkołę z kiełbasami, chlebem i piciem dla calej klasy....
Ta wycieczka w taką pogodę jest paranoją....ale to już chyba rok roczna głupota w tej szkole- w zeszłym roku byliśmy w Ojcowie parę dni po tym jak drzewo zabiło tam dzieciaki

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
No i co Wy na to ?

jeśli Ninka rozumie, że Ty zakupu tej zabawki nie popierasz i nie bawi się nią (bo moze zdązyła odkąd teściowa jej podarowała) to bym podeszła z Ninka do niej oddalabym i powiedzialabym ze w momencie kiedy stwierdzisz ze jest gotowa na takie zabawki to po nia wróci.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:46   #2231
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No i co ona mysala ze tym sposobem zaskarbi sobie miłość Ninki czy co. Wredna baba jak zrobiła to specjalnie. Glupia sytuacja bo co teraz zabierzesz jej ta lalkę? No bo nie pozwalasz i słusznie na tym etapie. A jak zostawisz to też zle:/ no ale to prezent. Hyh.
schowam na "pózniej ",albo poczekam az zapomni ....no a potem co jakis czas robimy z dzieciakami przegląd wszystkich zabawek i te niepotrzebne wydajemy ......
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja nie mam prawka- nie widzę się na siedzeniu kierowcy, jutro jadę do gina więc po drodze do marketu wstąpię- ale problem był kto to ode mnie weźmie i zawiezie na 8 pod szkołę. Mój chlop juz w pacy będzie a ja z wózkiem nie bede dymac pod szkołę z kiełbasami, chlebem i piciem dla calej klasy....
Ta wycieczka w taką pogodę jest paranoją....ale to już chyba rok roczna głupota w tej szkole- w zeszłym roku byliśmy w Ojcowie parę dni po tym jak drzewo zabiło tam dzieciaki
no co ty ? ! głupota to mało powiedziane .

mogłas poprosic tą nauczycielke o pomoc w taim razie .....
Będzie trudno - tylko tez niedowiary ze zwalili WSZYTKO na jedną osobe i to jeszcze z małym dzieckiem
Stary 2013-06-11, 20:53   #2232
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g
za wage
za nie pisanie
i jutro TOmuś z Florkiem świetują 3 miesięcznice

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

"O jakie to straszne" - "Aaaa to tylko pingwin "

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
zrób fotę i wstaw

Dziewczyny, przyszło Wam to na maila?( Fotki )
nie chce mi się a ta jedna nie wiadomo co jest w aucie
przyszło
Cytat:
ja mam nie zmienne zdanie ze mozna jechac ... jedynie wiadomo jesli gorąco to trzeba bedzie unikac tego największego upału od 12 .... -zalezy w jakie rejony sie trafi .... takemu maluchowi wszytko jedno gdzie wazne aby mama była .

mówię z doświadczenia -BO lataliśmy samolotem z małymi jeszcze dziecmi i autem tez raz jechaliśmy jak jeszcze autostrady nie było do chorwacji w jedną strone 27 godzin !!!!!! to była masakra ale dla nas -kuba wszystko przespał .więc samolotem o nieeeeebo lepiej a półroczne dziecko nie jest wcale takie małe juz .Nina była w Turcji jak miała pół roku .samolotem .

zwazyłam Roszka - ma juz 6650 ale długasny jest i tak kombinuje dopiero czerwiec ,na lato musze kupic rozmiar 74 ale one takie jakies szerokie ....
z samolotu to się boję o te uszy że się zatkają i będzie boleć
za wagę

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No Chorwacja spoko bo tam nie jest tak gorąco jak w Grecji czy płd Włoch no i nie ma piasku i jest masa cienia. A może Wam ktoś auto pożyczy ? Rodzice czy coś ? Od nas z południa samymi autostradami i w Chorwacji będziecie w 12 h spokojnej jazdy. A teraz w ue więc nie ma korków na granicy. Albo samolotem jakieś tanie linie latają do Dubrovnika.

Ja już mam 74 i większe 68... na długość dobre, a na szerokość we wszystkim pływa... wygląda jak w ciuchach po grubszym bracie
nikt nie ma kombika
jak samolotem to nie do chorwacji
widzę że tylko mój jest taki szeroki, wy narzekacie ze ciuchy za szerokie a ja że za wąskie
Cytat:
My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch.
o kurde!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że chrzciny będą 18 sierpnia, wtedy mój brat przyjeżdża na urlop do Polski. W piątek jedziemy z tż na nauki przed chrztem. U was też takie cuda są czy tylko nasz ksiądz ma taki wymysł?
u nas też

Cytat:
Wróciłyśmy niedawno z usg bioderek - jesteśmy szczęśliwe bo szystko ok! Oliwia na do widzenia obrzygała doktorowi leżankę

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 20:56   #2233
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli Ninka rozumie, że Ty zakupu tej zabawki nie popierasz i nie bawi się nią (bo moze zdązyła odkąd teściowa jej podarowała) to bym podeszła z Ninka do niej oddalabym i powiedzialabym ze w momencie kiedy stwierdzisz ze jest gotowa na takie zabawki to po nia wróci.
no troszkę tam się nia pobawiła ,choc rozumie ze ja nie popieram .
Wiem jednak ze jak do tesciowej pójde i wykrece taki numer z oddaniem to będzie kiepsko .ona jest mądra za plecami bo tak to uszy po sobie i się nie odzywa ....
Najpewniej schowam potem albo wydam .... tylko nie moge uwierzyc ze taka az wredna jest . i wie ze nie spłynie to po mnie ....
ehhhh mam problemy co ? oby tylko takie .
No ale chciałam się upewnic ze to nie ja jestem jakaś ☠☠☠*****
Stary 2013-06-11, 20:56   #2234
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
schowam na "pózniej ",albo poczekam az zapomni ....no a potem co jakis czas robimy z dzieciakami przegląd wszystkich zabawek i te niepotrzebne wydajemy ......

no co ty ? ! głupota to mało powiedziane .

mogłas poprosic tą nauczycielke o pomoc w taim razie .....
Będzie trudno - tylko tez niedowiary ze zwalili WSZYTKO na jedną osobe i to jeszcze z małym dzieckiem
Czuję, ze na tym zebraniu- a bedzie zaraz po wycieczce bedzie siwy dym.
Każdy wygodny i nie myśli o nikim innym- a te dzieciaki naprawde fajne, ciekawe czy tak rodzice się nimi intersuja jak szkolnymi sprawami....
Stary 2013-06-11, 20:56   #2235
alliw
Zadomowienie

Cześć
zamówiłam słynnego oballa i motyla z lamaze

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Ale nie może być kolorowo... muszę dokarmiać Filipa. Trzy miesiące walki o samo kp i dupcia.
nie martw się
super że z serduszkiem ok

Cytat:

wlepiam mojego Roszka z rana
uroczy śmieszek
a widze że mi nie zacytowało: stara pralka prała ale nie wirowała

Cytat:
Mi tam wszystko jedno, ja nie zwracam na innych ludzi uwagi. Chyba że są młodymi świetnie zbudowanymi Panami D Co ciekawe ostatnio to mi się coraz młodsi podobają poza tym mam wadę wzroku, a udaję że nie mam i poza kinem i autem nie noszę okularów więc i tak średnio ostro widzę wszystko może stąd moja tolerancja

ja też mam wadę wzroku ale wielką dupe wylewająca sie z za małych spodni dojrzę bez problemu i w sumie nie mam nic przecwko obfitym ksztaltom ale pod warunkiem że są smakowicie opakowane

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a tż to już w ogóle przezywał jakbyśmy go co najmniej wysłali do szkoły wojskowej na drugi koniec Polski

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze
W ogóle nie wiedziałam, że od razu usg będzie, fajnie
Przy okazji spytałam o te wysypkę na klatce (ortopedy, ale czemu by nie ) - to po prostu potowki
Teraz jesteśmy w parku, dziś wreszcie nie pada

Cytat:
juz kiedys tu pisalam, ze w niektorych slowach ogonek ma znaczenie

Cytat:
Witamy sie. Ja i od jutra 3 miesięczny Tomciu. Jestem chyba najbardziej z sumiennych co czytaja a nie piszą bo siedze z wami codziennie ale po cichu
co u nas... mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi...
Pięknie!

Cytat:
Dzis rano polozylam okruszka pierwszy raz na macie - wpatrywal sie w czarnego pingwinka prawie godzine

cudny jest

Cytat:
My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g

Cytat:
Wróciłyśmy niedawno z usg bioderek - jesteśmy szczęśliwe bo szystko ok! Oliwia na do widzenia obrzygała doktorowi leżankę
Stary 2013-06-11, 20:58   #2236
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no troszkę tam się nia pobawiła ,choc rozumie ze ja nie popieram .
Wiem jednak ze jak do tesciowej pójde i wykrece taki numer z oddaniem to będzie kiepsko .ona jest mądra za plecami bo tak to uszy po sobie i się nie odzywa ....
Najpewniej schowam potem albo wydam .... tylko nie moge uwierzyc ze taka az wredna jest . i wie ze nie spłynie to po mnie ....
ehhhh mam problemy co ? oby tylko takie .
No ale chciałam się upewnic ze to nie ja jestem jakaś ☠☠☠*****
wszystkie t. są najmądrzejsze- a my samo zuoooooo
(moja Oliwce, która ma cukrzyce na każda okazję słodycze kupuje)
Stary 2013-06-11, 20:58   #2237
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

u nas dzisiaj cieplutko
była u nas położna i zważyła córcię więc z radosnych wieści mamy pół kg więcej
tak się cieszę! tak się cieszę, że instynktownie podałam jej dodatkowe mleko i teraz jestem o głowę spokojniejsza
waga w końcu ruszyła i mamy 4,5kg

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Świetna nowina
Ja po twoim poście dziś spróbowałam znów i udało się mały załapał ale to na razie raz mam nadzieję że i mnie się uda
oo widzisz!
trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało..
ja mam zawsze jeszcze kapturek w zapasie bo czasami Ewa nie potrafi złapać (zazwyczaj jak pierś już prawie pusta), a raczej może nie chce się już wysilać ale to już na prawdę sporadycznie..
warto! zawsze to jedna guma mniej kiedy w naszym przypadku dochodzi jeszcze smoczek i butelka..

Cytat:
super!

co do rozmiarów u nas dopiero 62 się zaczyna powoli
74 to chyba gdzieś po lecie..

aa i dla wszystkich mam zainteresowanych oballem
- moja Ewa dziś złapała.. fot.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lm (150).jpg (22,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lm (160).jpg (20,9 KB, 28 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:00   #2238
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
z samolotu to się boję o te uszy że się zatkają i będzie boleć
ale to trwa chwile ....
Cytat:
Czuję, ze na tym zebraniu- a bedzie zaraz po wycieczce bedzie siwy dym.
Każdy wygodny i nie myśli o nikim innym- a te dzieciaki naprawde fajne, ciekawe czy tak rodzice się nimi intersuja jak szkolnymi sprawami....
moze nastepnym razem kazde dziecko dla siebie kupi .i po sprawie .
Stary 2013-06-11, 21:02   #2239
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No i co Wy na to ?
no co cała twoja teściowa. pamietam że już pisalas ze jak mowilas ze nie chcesz smoczka to akurat ci kupila i takie tam. ten typ tak ma
ale Ninka mądra dziewczynka
ja tam mysle że ona nie postrzega tej barbi tak jak ty seksowna itd ale tez uważam że 4 lata to nie barbi tylko jakies nie pamietam jak te lalki niemowlaki z calymi akcesoriami sie nazywaly.

nadrobilam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 21:06   #2240
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no co cała twoja teściowa. pamietam że już pisalas ze jak mowilas ze nie chcesz smoczka to akurat ci kupila i takie tam. ten typ tak ma
ale Ninka mądra dziewczynka
ja tam mysle że ona nie postrzega tej barbi tak jak ty seksowna itd ale tez uważam że 4 lata to nie barbi tylko jakies nie pamietam jak te lalki niemowlaki z calymi akcesoriami sie nazywaly.

nadrobilam

baby born
Stary 2013-06-11, 21:07   #2241
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
to przykre... a ta historia to na jakiej zasadzie? normalny tok studiow polonistycznych + elementy historii?

ja nigdy nie bylam fascynatka gramatyki i ortografii z lenistwa startowalam w olimpiadzie polonistycznej i potem juz poszlam za ciosem zamiast isc do policealnej fryzjerskiej

ejjjj, co Ty. wiemy jak sie pisze jedna reka przy karmieniu tylko laska, tfu! łaska mnie zawsze zmusza do wcisniecia alta

a lekarz jakos komentowal?! Ty sie ciesz ze masz tak wartosciowy pokarm

Ty sie nie smiej! wyzsza szkola jazdy nie wiem czy bym potrafila
Wiem,ale sama czasem sie zapadam pod ziemie jak widze, co napisałam...;/
Lekarka tylko stwierdziła, że jest "dorodny" i spytała czy dokarmiam. Ale wiem, po kim to ma;p mama sprawdziła ksiązeczke brata a tam w 3 miesiacu waga 8200g;p A to jest Chrzestny kacpra wiec pewnie sie wdał tylko brejdak urodził sie 4300, a syn o 1kg mniej;p
Co do wartości pokarmu to dziwne, bo jak w lodowce sie rozwarstwia to moze z 5mm gestszego, a reszta to woda-albo mi sie wydaje
Cytat:
wariatka

o ja cieeee ! no nie Roszek ma 66 cm ale prawie 1,5 kg mniej od Kacpra .... Ty na prawde masz śmietanke w cycach
Zobaczysz jak mały stanie na nogi to raz dwa zgubi .....
za szczepienia
....
O ile będzie w stanie podnieśc tyle kg...Ja mam trudności,a co mówic on;p
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Poproscie o interpretacje na pismie- wysyla sie i placi 40zł i oni sie ustoaunkowuja do sytuacji, zeby nie było jak u NAs najpierw z 7 róznych źródeł sie dowiadywalismy i mowili, ze tak-teraz po wszytskim US uważa, ze inaczej....
Cytat:
No i co Wy na to ?

Od razu widac, że zrobiła to celowo- nie mogla wejsc tylko kazała dziecku przychodzić? Bała sie Twojej reakcji;p Pogadaj z Ninką, może ona sama cos zaproponuje, ze np odlozycie te lalke az skonczy 6 lat czy ile tam uwazasz, ale jakby bardzo chciala sie nią bawić to bym chyba zostawiła, zeby dziecku w głowie juz nie mieszać. Ale mądra masz córeczkę mysle, ze pewnie sie jakos dogadacie A na tesciowa

Rogale upieczone-całkiem smakowite
Kacpi po szczepieniu odwrotnie niz ostatnio-nie marudzi tylko spi cale popoludnie
lekarka proponowala, zeby podawac dziecku DHA..podajecie?Ja mowie, ze sama łykam, a ona,ze nie wiadomo ile tego kwasu przechodzi do mleka.... I wydebilam dla siebie skierowanie na mocz i morfologię- z łaską ale dała

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-11 o 21:17
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:08   #2242
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

u nas dzisiaj cieplutko
tak się cieszę! tak się cieszę, że instynktownie podałam jej dodatkowe mleko i teraz jestem o głowę spokojniejsza

i

dobranoc

Stary 2013-06-11, 21:16   #2243
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
a widze że mi nie zacytowało: stara pralka prała ale nie wirowała

ja też mam wadę wzroku ale wielką dupe wylewająca sie z za małych spodni dojrzę bez problemu i w sumie nie mam nic przecwko obfitym ksztaltom ale pod warunkiem że są smakowicie opakowane
no prosze co za cudowny opis
co do pralki to tak -pamietam ze twoja prała ale nie wirowała-tylko nie pomyslałam ze sama wyciskasz .... bo jak moja w podobny sposób sie zepsuła to ja nie prałam w niej .
Cytat:
to akurat mega przegiecie ...... w takiej sytuacji łagodna bym nie była
Cytat:
wspaniale !
i za zabawy obalem .

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:

lekarka proponowala, zeby poawac dziecku DHA..podajecie?Ja mowie, ze sama łykam, a ona,ze nie wiadomo ile tego kwasu przechodzi do mleka.... I wydebilam dla siebie skierowanie na mocz i morfologię- z łaską ale dała
nie , nie daje .sama łykam .

ja mówie dobranoc tz przyjechał to się wtule ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 21:26   #2244
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
kielce, ul. mazurska u dr.żywieckiego
A tak pytam z ciekawości, ja byłam na zagnańskiej u dr. Żelichowskiego
za udaną wizytę

Cytat:
hej dziewczyny!

u nas dzisiaj cieplutko

oo widzisz!
trzymam mocno kciuki żeby tak już zostało..
ja mam zawsze jeszcze kapturek w zapasie bo czasami Ewa nie potrafi złapać (zazwyczaj jak pierś już prawie pusta), a raczej może nie chce się już wysilać ale to już na prawdę sporadycznie..
warto! zawsze to jedna guma mniej kiedy w naszym przypadku dochodzi jeszcze smoczek i butelka..

za wagę i zabawę z oballem

no a co do karmienia to nie takie proste ale mam nadzieję że uda mi się porzucić te nakładki bo nawet wybrać się gdzieś to zamiast ciach cyca na wierzch to jeszcze trzeba się fatygować tą nakładką i jeszcze pamiętać żeby ją zabrać ze sobą
Chwaliłam sobie na początku ale zaczynają mnie wkurzać i mam wrażenie że sutki po nich się trochę zmieniły jakby zmalały, ale to może dlatego że mleko ja rozmiękcza... to się rozpisałam

A odnośnie rozmiarów u nas 62 i to takie mniejsze bo niektóre wychodzą jak 68 i jeszcze trochę poczekają. A najgorsze że dostaliśmy trochę ciuszków na 74 typowo letnich i obawiam się że nie skorzystamy i przepadną

Zmykam....
Dobranoc
Stary 2013-06-11, 21:31   #2245
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I strasznie mnie wkurza jak ktos mi sie wtrąca w taki chamski sposób .
żeby jawnie się wtryniała. a tu ewidentna podjazdówka

Cytat:

śliczna Ewunia

Cytat:
- z łaską ale dała

Trochę mnie dziś przybiłyście, bo mój Torresik chwyta przedmioty albo przez przypadek (bo go otaczam łatwo-chwytnymmi), albo jak mu włożę do rączki... głowy sztywno nie trzyma...
aż się cieszę, że jutro ta rehabilitacja

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:31   #2246
klementyna1
Zakorzenienie

Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p
Wiecie co ma racjęFajne z nas kółko wzajemnej adoracji dobrej nocy Mamuski!

pani- moj tez chwyta raczej przez przypadek, bo nawet na nie nie patrzy jak je łapie...dzis nawet 2 razy grzechotke taka lekka przełożył sobie z rączki do raczki, ale to chyba tez niecelowo...

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-06-11 o 21:33
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:50   #2247
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Wracamy od ortopedy - kontrola bioderek wraz z usg wypadła bardzo dobrze

Cytat:
mały rośnie super, waży 5550g jest tylko i wyłącznie od początku na piersi...

Cytat:

Hihi!

Cytat:
zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch.
To już konkretny ciężarek, wziąć takiego na ręce.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
U nas po kontroli bioderek, w miarę ok, mamy delikatną asymetrię zalecone układanie na brzuszku z nóżkami na żabkę i nosić jak do odbicia twarzą do twarzy i podkulone nóżki na żabkę... i za 8 tyg. kontrola.
Trzymam kciuki za bioderka!

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny -potrzebuje lukniecia w temat od Was z boku ....
Przy tak postawionej sprawie też wkurzyłabym się na teściową. Dobrze, że masz mądrą córkę to się dogadacie.

Cytat:

Cytat:
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 21:53   #2248
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
żeby jawnie się wtryniała. a tu ewidentna podjazdówka

śliczna Ewunia

Trochę mnie dziś przybiłyście, bo mój Torresik chwyta przedmioty albo przez przypadek (bo go otaczam łatwo-chwytnymmi), albo jak mu włożę do rączki... głowy sztywno nie trzyma...
od przypadku się zaczyna a Torres ,ocny chłopak i dobrze się rozwija, więc mamuśka nie wymyślaj.
Moja głowy też nie trzyma, ale zacznie....a co...

trzymam kciuki, żebyście na Podziorny trafili
Stary 2013-06-11, 21:53   #2249
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

to ja mam tylko dwóch fajnych.
Jednego, który uczył klasy IV-V przenieśli po cichutku po awanturze w szkole do Sanktuarium - za ciagotki do dzieci
O rany... padam.

A to gimnazjum jest na Bujaka teraz czy gdzie ?

Cytat:
My dzis po szczepieniach i zgadnijcie ile Kacper waży, no zgadnijcie...8020g i ma 67cm...ubranka na 74 już dawno poszły w ruch. Chyba bede go czesciej na te wibracje wkładac, niech mu ten tłuszcze rozbije, bo jeszcze trochę i bede musiała go taczką wozić...
wow no to hit. Sprawdzałaś z ciekawości który to centyl... chociaż już chyba poza skalą !

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
OC
tutaj jest o tych odruchach i co robic jak ktorys jest - odruch chwytny dloni (ze wewnatrz)
http://www.edukacja.edux.pl/p-12634-...-niemowlat.php
Dzięki. Sam odruch znam. Odruch małpeczki

nestelle teściowa ciężka sprawa z tą teściową. Moja kumpela dla swojej córki dostała zestaw mały mop równie wd mnie słabe jak barbie, chociaż wiadomo że dziecko pewnie aż tak tego nie widzi jak my dorośli, ale na pewno masz prawo do własnych decyzji w tej sprawie. Szkoda tylko dziecka w tym wszystkim - no bo niepotrzebnie ją teściowa naraziła na stres.

Cytat:

Kupuj oballa to będzie łapał, bo to łatwe jest a potem już mózg sobie poukłada

Cytat:
Mój Tz sie z nas śmieje...Mówi, ze my jak papugi;p Jedna zrobi rogaliki, zaraz całe forum piecze rogaliki, jednak kupi oballa zaraz każda leci do Biedry;p
A teraz jedna chudnie ( strippi) i pozostałe też chudną ach gdyby to było takie proste... heh też lecę spać - kto wie co tam jutro rano wykmini syn.

Do jutra !
Stary 2013-06-11, 22:03   #2250
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa dziewczyny tak czytam o Waszych eliminacjach nabiałów i niby innych alergiach i obserwacjach po kilku dniach- alergeny utrzymują się w mleku matki do 4 tygodni i przy skazie tyle trzeba bez nabiału żeby były widoczne efekty, więc jeśli miałyście wysypkę i Wam to przeszło po kilku dniach to najpewniej zbieg okoliczności / to nie skaza / dzieci czasami mają wysypki które się same pojawiają i same znikają, nie ma co się nad każdą nierównością modlić, podobnie z bólem brzucha, dziecko coś dotknie łapą potem pomulda a nuż inna flora, musi się przystosować, nie ma co zawsze szukać drugiego, a co poniektórzy 10 dna..
Mówisz? Mi lekarka powiedziała, że "do 2 tyg.powinno przejść"; przeszło po kilku dniach. Może i przypadek. Zwykła wysypka na pewno to nie była, wysypkę to ma teraz Na wszelki wypadek poczekam z tym nabiałem jeszcze kilka dni, potem powolutku spróbuję go jeść, bo ciężko mi bez maślanki czy kefiru

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hej,

moi chlopcy spia wiec mam chwilkę.
Mam pytanko czy przepajacie dzieci czyms?
Moj synek skonczy w srode 2 miesiace ale czas leci...
za 2 miesiące
Przy kp nie przepajam.

Cytat:
wlepiam mojego Roszka z rana
Ależ on jest słodki! Ten uśmiech!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
dziewczyny maly mi kicha dosc czesto i jakby troche skrzeczy charczy jak w bujaczku byl.. martwie sie, isc do lekarza.. temp zmierze jeszcze raz bo byla 36.6..

a te oballe pewnie byly faktycznie w maju, ja chyba nawet cos takiego widzialam
Poczekaj jeszcze może z lekarzem, nie ma gorączki... A kaszle? Słaby jest czy wygląda ok? W przychodni łatwo coś gorszego złapać.
Właśnie, nie mogę znaleźć na stronie Biedronki tych oballi..? Nie ma ich już?

Krzysiątko śpi po dniu pełnym wrażeń Taki kumaty się zrobił ostatnio, gada do zabawek, do nas, macha łapkami

Nadrabiam dalej.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości