|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
U na stałe odginanie głowy związane jest z napięciem mięśniowych, mały bardzo pracuje wyprostem. Dlatego się rehabilitujemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
dziecko mi się naprawiło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2253 | |||
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało:
Clo na takie jedzeniowe rozglądanie ja nakrywałam Paulince głowę pieluchą białą, że jak się obracała to i tak widziała tylko pieluchę. Szybciej wracała na cyca , a mnie widziała zawsze ![]() Ash u mnie zrobił się problem z zasypianiem jak mała opanowała przewroty. Potem to minęło, więc u ciebie jeszcze chwila, Sofcia przyzwyczai się do "ruchomości" i też będzie zasypiać jak dawniej a nie uciekać. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hmm tej książki nie znam, możesz przybliżyć metodę? Ja oduczyłam dziecko karmienia w nocy i jestem z tego dumna, wbrew ogólnej opinii na wątku ![]() Jak chcesz więcej info to napiszę wprost PISZ PW bo tutaj niektóre osoby za każde kwęknięcie dziecka "gryzą" ![]() ![]()
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-11-23 o 08:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Xal co do przeszkadzajacych spaniu nowych umiejetnosci to tez czekam., az sie mala do nich przyzwyczai i wroci normalne spanie...
A co do tego co napisalam Gold Fish to poczulam przytyk.... Wiesz co, musialabym chodzic cala przez siebie pogryziona bo moje dziecko sporo placze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba troche przesadzasz z tym gryzieniem za kazde kwekniecie .. ![]() Haha nowy jezyk bo ta klawiatura taka waska w tel. Hii Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak pytalam jak oduczyć dziecko jeść w nocy i nie było żadnej odpowiedzi wspomagającej tylko same krytykujące, że na siłę, że jak płacze ... więc napisałam ogólnie. To samo było przy Barwinieczku i jej pytaniu o oduczanie jedzenia nocnego. Napisałam tylko swoje odczucia, bez ukierunkowania w czyjąkolwiek stronę. Teraz zauważyłam twoją wypowiedź, bo rano jak młodą zabawiam to czytam "jednym okiem". Przykro mi, że odczułaś to jako skierowane do ciebie, ale takiego celu nie miałam ![]()
![]() |
#2257 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakiś odrzucający tytuł ma ta książka.. ja ogólnie żadnych metod nie stosuję.. Kieruję się własną intuicją i sercem... Ale myślę, że bliżej mi do księgi RB. Nie oduczam się budzenia na karmienie.. jak chce to daję cyca i już. Czasem prześpi całą noc, czasem obudzi się raz czy dwa. ALe bywają nocki, że budzi się co godzinę... Wieczorem w 98% zasypia sam w łóżeczku. Cytat:
![]() Muszę znaleźć jakieś o dobrym składzie.. 2. No właśnie !!! jakoś tak lightowo do tego podchodziłam.. a teraz jak byliśmy u moich opowiadałam jak gdyby nigdy nic o planowaniu kolejnego bączka.. to krzywo na mnie patrzeli.. Kuzynka wręcz mnie zjechałą, że jestem nieodpowiedzialna.. dziecku nic się nie stanie, ale moja macica może tego nie przetrwać.. ![]() W nowym roku Przejdę się do ginekologa i zapytam czy możemy zacząć starania już w maju. A wy kiedy chcecie zacząć staranka ? ![]() 3. to taki lęk przed nieznanym ![]() ![]() ![]() nasza lista zakupowa też jest dłuuuuuższa.. to były rzeczy "przeterminowane" które już powinnam mieć o właśnie .. zapomniałam ![]() Nelcia- zdrówka !!!! ![]() Bartuś - Tobie również ![]() Cytat:
trzeba tak mieszać smaki, czy mogę dodawać pojedyncze warzywa ? Cytat:
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Blender mam. Nie mam urządzenia do gotowania na parze.. i zastanawiam się nad tym cackiem.. też muszę dokupić brokuł, kalafior, groszek, szpinak i jak znajdę to marchew z ziemniaczkami. dziś pojadę do carrefoura ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. dzięki ![]() ![]() a możesz mi napisać jak Ty rozszerzałaś Młodemu dietę ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Dziewczyny, kupowałyście podgrzewacz ? do mleka mi nie potrzebny, bo w cycu podgrzane ![]() zastanawiam się nad tym inteligentnym Avent |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() teraz szukam jakiegoś samochodowego
![]() |
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba przez tydzień chodzilam jak struta że dałam mu tak płakać, niby go podnosilam i przytulalam ale serce normalnie sie krajało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Długo mnie tu nie było i widzę, że trafiłam do zaginionych mam, ale najnormalniej w świecie nie mam Was kiedy podczytywać i się udzielać : ( Przyszłam się tylko pochwalić, że mój Igor kończy dziś pół roku ![]() I dziś rano dojrzałam u niego pierwszy wyrzynający się ząbek ![]() Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartuś stooooo laaaaaat! ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() znajoma dolewa odrobine wrzątku. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do odzwyczajenia, nie wiem czy drugi raz dałabym radę ... Ja mam zwykły podgrzewacz. A co on ma takiego inteligentnego? ![]()
![]() |
#2265 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tytuł książki mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() helo, u nas impreza - pół roczku ![]() Wojtusiu Marchewkowy - 100 lat również dla Ciebie nasz kumplu z 23 maja ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
siedzę i myślę
|
Ash i Justi dzięki za podanie tytułów
![]() ![]() Spóżnione sto lat dla Nelosławy oraz sto lat dla Bartka i Wojtka ![]()
#2267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jedzenie przekladam do miseczki 7 dek. Mikrowela i gotowe ![]() Cytat:
brawo za pol roczku i za zabka ![]() Cytat:
ja tez w mikrowelii ![]() Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
2. ja część ze słoików, a część z zaufanych źródeł po przerobieniu 3. u nas szło tak: marchewka, marchewka+ziemniak, brokuły+ziemniak, dynia, szpinak+ziemniak, cukinia, marchewka+pietruszka wszystko po 3 dni później marchew+ziemniak+wołowink a później jabłko i teraz co 3 dni albo nowe warzywko (ostatnio seler w zupce, i kalafior) albo nowe mięsko (przedwczoraj zaliczyliśmy indyka) albo nowy owoc (od wczoraj jabłko+morela) Cytat:
![]() ![]() my po basenie, odwiedziliśmy prababcię (i nażarłam się pyszniutkich i ciepłych drożdżówek), teraz babka się piecze, młody odsypia, a wieczorem goście ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2270 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() kurde zawsze w ciąży mam chcicę na alkohol ![]()
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego uczenia samodzielnego zasypiania czy oduczania jedzenia w nocy - trudno bedzie tutaj o takie samo podejscie do tematu, bo mamy rozne dzieci. np. barwineczek podeszla metodycznie, walczyla... i sie poddala, bo jej Niko byl ewidentnie glodny. xal sie udalo, no ale nie wiem, czy to kwestia jej wytrwalosci i metod czy tego, ze P jest bardziej podatna na te metody. zaloze sie, ze jak by xal miala do wychowania Florka, to predzej on by zszedl na zawal niz by sie “nauczyl“ czy to samodzielnego zasypiania czy bezcyckowych nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha ale Cie zaatakowalam pytaniami:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Bartusia i Wojtusia
![]() -witam się ciepło ![]() ![]() szykuję obiad, Wojtek bawi się laczkami ;p , a potem na imieniny do siory tż-ta i nocka poza domem... trochę się boję ... Wojtek co noc urządza arie operowe , nie może puścić bączków i swędzą go dziąsełka... chociaż dzisiaj było trochę lepiej..spał ciągiem 4 godziny |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wpadaj częściej ![]() Cytat:
![]() 2. no właśnie u nas podobna sytuacja. też nie było łatwo.. więc wolałabym zacząć starania wcześniej.. 3.ja nie mam jeszcze koncepcji na gluten i kaszki.. ![]() 4. byłam dzisiaj w carrefour i dopadłam marchew z ziemniakami z Hippa. dorwałam też dynię z ziemniakami i szpinak z ziemniakami. i sporo innych. Na początek powinno wystarczyć 5. no tak słyszałam. Ale to oczywiście przez pierwsze pół roku, bo później jednak zalecane jest rozszerzanie diety 6. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wojtusiuuuu nasz kochany Tobie również zdrówka ![]() Cytat:
![]() a do brokułów dodawałaś swoje ziemniaczki? bo znalazłam tylko same brokuły.. marchewki z pietruszką też nie widziałam. cukinie dawałaś swoją czy ze słoiczka ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś znalazłam w Rossmanie z Nestle mleko z kaszką w kartoniku takim jak soczki kiedyś były, takie porcjowane 200 ml od razu do podania, podobAŁO MI sie
![]() |
#2277 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 3.ja swoje też zakupiłam w carrefour ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uwielbiam ! a rzadko gdzie można dostać ![]() Cytat:
![]() ja tą kaszkę kiedyś kupiłam ale najpierw sama spróbowałam, ma paskudny smak, przynajmniej dla mnie ![]() mąż w pracy, do późnej nocy, a my byliśmy sobie w galerii połazić ... Przemek anioł, zagadywał do ludzi, oglądał sobie świat, zasnął dopiero jak szliśmy do autobusu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mniej podgrzewacz mam bo miałam w zestawie tt i myślę, że się przyda niedługo jak przejdziemy na mm, jak np. będzie jadł o 5, to nie będę leciała do mikrofali piętro niżej a młody będzie wył tylko koło łóżka postawię podgrzewacz z wodą, wsypię proszek i już ![]() te kaskzi nestle też kupiłam i też mi się podobały, do czasu aż przeczytałam skład:/ nie dam tego dziecku my się zaczniemy starać za niecałe 2 lata
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.