Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 18:47   #2191
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

miałam się tez pochalic szafa...pokoj jeszcze nie jest gotowy, ale Nela prezentuje pierwsze katy w swojej bawialni

1 komoda
2 matka zwariooowalas?! spaaadam
3 podloga
4 Nelusiowa garderoba
5 wiklinowy kosz na zabawki (ze śmietnika ) czeka na malowanie, docelowo ma być bialy.
6 test obicia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08136.jpg (49,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08138.jpg (52,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08143.jpg (70,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08152.jpg (52,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08158.jpg (71,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08163.jpg (64,4 KB, 26 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:47   #2192
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
poszlam do pediatry i tylko sie wkurzylam. nasz lekarz przyjmowal dzieci chore, dla zdrowych popoludniu bedzie babka, ale nie przyjmie bo ma duzo bilansow. prosze przyjsc...we wtorek. ale ja chce tylko zapytac o to jej przybieranie (ona Nelke wczoraj wazyla) NO NIE MA PANI POKARMU, PROBOWALA PANI ODCIAGAC? DOKARMIAC DZIECKO I TO PREDKO. ale ona nie wyglada zle, nie placze z glodu. DZIECKO JAK JEST OSLABIONE TO NIE PLACZE, BO NIE MA SILY (i glupi usmiech na buzi). ale je obiadek i deser... fika, bryka. NO TO PODAC JESZCZE RAZ DZIENNIE PELNY POSILEK MLEKA. no i podziekowalam i wyszlam...zla jestem, ze w ogole z nia dyskutowałam, bo to nie lekarz dobra, nie mam nic przeciwko mm, bo Nela już je dostawala i zyje ale przez to pokarmu nie będę miała więcej...i nawet jeśli mam go mniej przez wprowadzenie sloikow to hmm mam mieć jeszcze mniej? bawiłam się godzine po karmieniu laktatorem i odciagnelam tylko 40ml, ale dosypalam lyzke jaglanej holle i wyszlo nam dość sporo fajnej papki. mala zjadla z lyzeczki także pierwsza kaszke mamy za sobą.
ufff, kiedyś bedac niania tlumaczylam mamom, ze dzieci nie musza ciagle jesc, a zaczynam wpadac w te sama obsesje
co za kobieta do doradcy laktacyjnego powinnaś się zgłosić bo pediatra to raczej mm zaproponuje
a widzisz Pola pisze, że jej mała na mm i też z przybieraniem
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
teoria niezaliczona... 1 głupi punkt
szkoda następnym razem się uda
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
ja nie czaje o co to cale halo.z.suplementowaniem DHA skoro przy rozszerzaniu diety dzieci dostaja te kwasy w olejach i rybach... To za malo???
moja koleżanka karmi 22 miesięca i nie suplementuje niczego

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oj, też bym się wkurzyła. W sumie nie kapuje czemu wiele położnych i później pediatrów z jednej strony zachwala kp, a jak są jakiekolwiek problemiki to szybko mm, zamiast najpierw zachęcić do częstszego kp by zwiększyć mleko w piersiach. I powiem Ci Diabli, ze 40 ml mleczka godzinę po karmieniu ti mi się nie wydaje mało. I wydaje mi się, że fajne z tego wybrnęłaś i to u Was się sprawdzi, zamiast kolejnej butli mm, kaszka na Twoim mleczku...

No więc powiem Wam dziewczyny, że u mnie po 6tym mies. tym razem chyba definitywnie kończę z kp, bo już mnie Młody tymi swoimi mini ząbkami kilka razy ugryzł i dziś mi nawet krew poleciała trochę...ech...
Bo oni kochana nie mają często zielonego pojęcia na ten temat

A Daruś powinien się nauczyć ssać w ten sposób aby Ci krzywdy nie robić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:51   #2193
diabli
Zakorzenienie

i ostatnie - imprezowe wpadla babcia...z ciastem. trzeba było dziecko wystroić i pstryknąć jakas pamiatkowa fotke bateria w aparacie padla (a zdjęcia musiały być zrobione o 17:38! wiec sa tylko 3 )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08177.jpg (72,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08178.jpg (61,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08179.jpg (60,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-11-22, 18:51   #2194
Ashyshqa
Zakorzenienie

apka sie znow zawiesila wiec weszlam przez przegladarke ale juz nie bede cytowac, zobaczymy ile pamietam...

Dzieki dziewczyny za odp co do uderzaniem raczka. Sofii to sie pierwszy raz zdarzylo. wczesniej mnie szczypala i drapala przy jedzeniu. teraz albo ugniata bluzke albo glaszcze (tak kizia delikatnie ) bo dekolcie i twarzy. Dzis juz jej lapka nie latala. Mysle, ze to byl objaw przemeczenia wczoraj.

Anka tez sprobuje za jakis czas jaglanke ale na razie skupiam sie na warzywkach. nie jestem w 100% pewna ale chyba domowe lepiej wchodza niz sklepowe...

Hawwa to widze, ze w podobnym tempie nam idzie rozszerzanie

Vil i Vvgh super te zabawki z ikei. takie montessorianskie tez chcemy piramide,sorter i kolejke
Z tych grajaco swiecacych ustrojstw to TZ ostatnio.zakupil:
http://www.elc.co.uk/Push-'n'-Go-Cra...efault,pd.html
w takim kolorze jak ma to dziecko na zdjeciu. Dzwieki to.cholerstwo wydaje okropne ale Sofia go uwielbia lize go z kazdej strony, a jak nacisnie to on zaczyna grac, wibrowac i ucieka do boku. Ona sie cieszy i goni go pelzajac. Zla bylam jak A. go przyniosl ale musze przyznac, ze sie sprawdza ale juz zadnych kul, pianinek itd nie kupujemy. Jedno w zupelnosci wystarczy.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:57   #2195
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
i ostatnie - imprezowe wpadla babcia...z ciastem. trzeba było dziecko wystroić i pstryknąć jakas pamiatkowa fotke bateria w aparacie padla (a zdjęcia musiały być zrobione o 17:38! wiec sa tylko 3 )
sto lat Nela my jutro

Ash fajny ten krabik też chcemy kolejkę

Stary 2013-11-22, 19:04   #2196
salviae
Zadomowienie

Diabli za pol roczku, fajne zdjecia, prezentacja mebli pierwsza klasa, a suknie granatowa ma boska i skarpety !!!
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:24   #2197
diabli
Zakorzenienie

nadrobię tak na wyrywki, bo obiecałam tzowi, ze napisze mu prace na jutro do szkoły jeszcze nie dojechal, będzie kolo polnocy i pojdzie spac, a weekend na uczelni plus wagary na nelusiowy basen...biedny

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wyrywkowo próbuje Was nadrobic..w tym temacie wiem (słyszałam od innych mam i po moich chłopcach) tyle że na pewno coś na rzeczy jest..smak mleka byc może zmieniony lekko ..i produkcja troche ograniczona..moje dzieci w przed dzień i w pierwszym dniu miesiączki nie chciały za bardzo ssac..pisze o K. i W. ...dokładnie pamietam jak sie stresowałam o co kaman..w końcu doszłam do tego że tak "świrują" jak ja miesiączkowałam
teraz jeszcze nie wiem (przy Gabrysiu) bo nie mam @ ..
chyba tez zauważam taka zaleznosc. obecne okresy to jakas niagara...i Nela ewidentnie odczuwa to, ze organizm jest oslabiony.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
diabli, po lapkach dostaniesz! rozszerzaj diete, cyc da rade w towarzystwie kaszki! miesko wprowadz ii bedzie git. a na te skopana wage nie zwracaj juz uwagi. albo sprawdzcie na jakiej lepszej...co do rozszerzania diety i tych wiekoskladnikowych rzeczy to mam podobna opinie. poczatek ostroznie, jak nic sie nie dzieje to heja dajemy roznosci. jak ja w wieku paru lat pierwszy raz dostalam banana, to nikt sie nie pieprzyl 3 dni po lyzeczce .
kupiłam słoiczki z gerbera, sam indyk i kurczak. dorzuciłam dzisiaj do warzywa, które mloda akurat jadla. poranna kaszka lyzeczka poszla swietnie, nocna to niewypal...bo smoczek TT do kaszek ma duuuza dziure i mala nie nadazyla pic. wkurzyla się i poszla spac zanim wymieniłam smok na inny masz racje, moja matczyna intuicja jest niezawodna i skoro wiem, ze dziecko glodne nie jest to tak jest i już hehe. musimy chyba znaleźć jakiegoś fajnego lekarza, choć nie ukrywam, ze fajnie jest mieć przychodnie pod nosem...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 19:26   #2198
Hawwa87
Zakorzenienie

Diabli, najlepszego dla Nelki za pół roczku

Widziałyście?

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Edytowane przez Hawwa87
Czas edycji: 2013-11-22 o 19:27
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:29   #2199
Veronic
Wtajemniczenie

zdrówka dla Nelki z okazji pół roczku

cudne fotkii

hawwa
- niezłe
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:33   #2200
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dokładnie ale nie, nie jesz za mało ale laktacyjna mówiła, że dzieci przybierają głównie na tych nocnych karmieniach, jak to teraz u Was wygląda? często się budzi? co ile je w dzień?
od jakiegoś tygodnia mala je o 19 i spi...do 5-7 rano i rano jest wielka syrena, nawet siku nie mogę isc. je dluuugo, a mamusia zalana jak za starych dobrych czasów hehe. wczoraj wyjątkowo obudzila się kolo polnocy, sprawdzila, ze taty nadal nie ma i i chciała cyca. także glodna nie może być

Cytat:
mamy bibę??

Deb sto lat
o Deb swietuje razem z Nelcia

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
widze ze u justi i diabli z jedzeniem podobnie. u was jeszcze dochodzi wiecej... Flo mnie ostatnio bije reja przy cycu. az boli... a druga reka szczypie...
Nelka sobie jeszcze ubzdurala karmienie w pozycji na brzuchu...je jak male zwierzątko! ja leze na boku, a ona chwyta tego gornego cyca i nie mogę jej wybic tego z tej łysawej glowki hehe wygląda uroczo...ale chyba to mało efektywne jedzenie
Stary 2013-11-22, 19:35   #2201
_pola
Rozeznanie

Ada już zmieniłam Dziękuję i koniecznie muszę obejrzeć ten film

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:36   #2202
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
w środe tamtego tygodnia byłam u pediatry ..(pisałam Wam)..
mały przed tą wizytą 3-4 tygodnie wczesniej ważył prawie 8 kg..(7990).. na wizycie ważył również 7990 kg..
w ogóle nie wzięłam sobie tego do serca bo ja to już wiem że w tym wieku tak juz jest że waga stoi chwile czasem spada a czasem pomaleńku przybiera.
u nas temat przybierania to od początku jedna wielka zagadka także już bylam z tym oswojona... ale jak widać, temat powraca jak bumerang i czasem po prostu mam go dość
Stary 2013-11-22, 19:39   #2203
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
party time!!! o 17:38 Neloslawa skonczyla pol roku z tej okazji w dostala...samochod, na widok którego az się trzesla
cos czuje, ze kuzyni będą z nia mieli klawe zycie.
wsuwala dzisiaj kaszke, indyka i zrobilysmy faaajne zdjęcia.

(znajoma powiedziała mi, ze ubieram Nele jak chłopca to nic, ze ciagle nosi sukienki...ona po prostu nie jest rozowa od stop do glow, hehe.
jakas obca babeczka pytala DLACZEGO woze ja w niebieskim wozku skoro jest dziewczynka. i teraz to auto...a niech to diabli :diab elek: lamiemy stereotypy.
Cytat:
miałam się tez pochalic szafa...pokoj jeszcze nie jest gotowy, ale Nela prezentuje pierwsze katy w swojej bawialni

1 komoda
2 matka zwariooowalas?! spaaadam
3 podloga
4 Nelusiowa garderoba
5 wiklinowy kosz na zabawki (ze śmietnika ) czeka na malowanie, docelowo ma być bialy.
6 test obicia
Cytat:
za pół roczku i piękne zdjęcia...tylko uświadomiłaś mi, że skoro na pół roczku Młody ma dostać prezenty to on w grudniu dostanie 3 Na Mikołaja, na pół roczku i na Boże Narodzenie

Znalazłam na allegro mini wersję tego, co Któraś pisała,że było hitem u niej w pracy
http://allegro.pl/teddies-zabawa-dla...654324067.html

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-11-22 o 20:25
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:42   #2204
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
byliśmy u znajomych ( mają roczną dziewczynkę ) i moja Hania zobaczyła tam konika na biegunach. pisk radości był niesamowity. kilka godzin wzroku od niego nie odrywała. i wczoraj już u nas był Mikołaj ( moi rodzice ) z koniem. dziecko piszczy i aż cała się do niego rwie.
gdybym nie widziała jej reakcji u znajomych nigdy bym nie wpadła żeby konika kupić
wrzucę zdjęcie tylko tż musi mi pomóc zrobić
ooo kon! w ciąży opisywałam dziewczynom jakie radosne koniki jezdza po jednym z bielskich marketow dzieciaki mogą sobie wynająć na trochę hehe. http://www.youtube.com/watch?v=HmoatlHIAW4 kwiczałam chyba pol godziny jak je widziałam w akcji...i pewnie Neli kiedyś takiego kupimy, bo widziałam na allegro, ze nie wszystkie kosztują majatek

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
nie wiem dokladnie, ale unerwienie inne no i plytko trza sie wbic. Flo mial milion razy pobierana krew - z dloni, stopy, glowy... powiem ci, ze na glowie bylo najmniej masakrycznie i najszybciej. a jak juz jest wenflon, to nie szarpie sie go co chwile jak by bylo w przypadku dloni.
nie ma co porownywac tego z odczuciami u wiekszych ludzi, juz bedzie inaczej... w kazdym razie to tak na pocieche pisze, zeby nie martwic sie jakos tymi wkluciami w glowe, bo sa w glowe .
ja z racji wczesniactwa dluuuugo miałam wklucie do glowki, az został krwiak. już jako uczen zastanawiałam się dlaczego lekarka wiecznie mnie maca po glowie a ona sprawdzala czy się to na pewno wchlonelo.
Stary 2013-11-22, 19:46   #2205
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Gabriel wczoraj wieczorem pierwszy raz przekręcił sie z plecków na brzuszek z wyciągnięciem rączki...teraz robi to non stop i uhahany strasznie...przy okazji musiałam wzmocnic ochraniacze w łóżeczku bo obija sie przez te wariacje w główkę i czerwona z każdej strony....leżąc na brzuszku
chwyta sam smoczek i wkłada ekspresowo do buziuni
ooo widzisz, miałam pytac: czy Wasze dzieci tez spia takie odgięte do tylu? i czy stopki nadal sa wywinięte jak małpeczka? bo mnie trochę przeraza Neli pozycja do spania kark odpada od samego patrzenia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08084.jpg (71,6 KB, 48 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 19:52   #2206
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za pół roczku i piękne zdjęcia...tylko uświadomiłaś mi, że skoro na pół roczku Młody ma dostać prezenty to on w grudniu dostanie 3 Na Mikołaja, na pół roczku i na Boże Narodzenie
hehe o nie, prezentow miało nie być tylko to caaala historia. dobrych kilka lat temu wygrałam 3 takie auta http://www.adventuretoys.co.uk/prodpage.asp?ProdID=999 jedno trafilo do Antka, drugie do Szymka, a trzecie miałam sprzedać, ale szkoda mi było i zostawiłam dla swojego przyszłego dziecia...teraz podczas remontu znalazło się gdzies na dnie szafy i Szymek caly chory, bo swoje już dawno popsul :P bawi się nim u Nelci, a ona trochę mu chyba pozazdroscila - wiec postanowiłam, ze jej tez pozwole
Stary 2013-11-22, 19:54   #2207
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo widzisz, miałam pytac: czy Wasze dzieci tez spia takie odgięte do tylu? i czy stopki nadal sa wywinięte jak małpeczka? bo mnie trochę przeraza Neli pozycja do spania kark odpada od samego patrzenia...
Niki stópki jeszcze wywija, główkę czasami tez tak uklada, ale najczęście zwija sie w kłębek

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:54   #2208
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
U nas z jedzeniem w dzień jest to samo. 3min jedzenia i interesuje go wszystko wkoło, guziki od bluzki, stanik w kwiatki. W nocy za to jak się dossie to je i je. Zje cyca całego i za godzinę pobudka i kolejnego obraca.
Dobrze ze nie jestem sama

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Kupiliśmy coś takiego

http://m.allegro.pl/przedmiot,projek...692071862.html

Jaki to hicior! Mały leżał 30min i ani jedna kończyną nie ruszył. Chwilka spokoju była bo coraz trudniej go zająć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na ostro poszliście widzę my taki dleikatny z kubusiem puchatkiem mamy
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dobre podsumowanie. u nas:
- chciałam pracować jak najdłużej - poszłam na l4 2 tyg przed porodem
- chciałam być aktywna - łaziłam na pilatesy itp. póki nie było brzucha, a później basen (ostatni w środę przed porodem)
- miałam mieć poród sn, z wanną i skakanie na piłce - na piłce skakałam może z minutę zanim nie przynieśli ktg, i nie wyszła konieczność cc
- po porodzie miałam rozkoszować się naszą powiększoną rodzinką-nie było miejsc na położnictwie więc na I. się nie napatrzyłam, tylko poszłam spać
- po cc miałam umierać z bólu i nie mieć na nic sił-był totalny luz
- po porodzie miałam mieć mnóstwo czasu, dziecko miało jeść i spać-w sumie jadło i spało, ale nie wtedy co mi pasowało
- po połogu miałam wrócić do ćwiczeń, zdrowo się odżywiać-dalej jem jak świnka rozpuszczona po ciąży, a ćwiczę głównie palce przy klawiaturze

dlatego ważymy się tylko na wizytach
dużo zrealizowane, ja nei wiem co oni chcą o dochodzeniu do siebi po cc, ja tak jak Ty szybko się uporałam

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Kuba tez tak wczoraj machał przy jedzeniu

hahha fajny artykul, za niedlugo bedziemy kombinowac

Wszystkiego naj naj dla Was dla meza

Kuba jeszcze nie umie za bardzo się poruszać, tylko tak nieskladnie przy okazji krecenia się przemieszcza, ale nie wiem jak to robi, że za kazdym razem dopelza do poduszki od psa ktora lezy niedaleko puzzli i ja mietoli, fuj a ostanio poszlam wyprowadzic auto wracam, a on ja lize czekam, az nauczy sie chodzić i bedzie jadl karme i pil wode z miski
chcialam mu dac kaszke, ale mam lenia i chyba zostane przy cycku, jestem wyrodna a ostatno jak go mialam na rekach to juz mnie ciagnal za bluzke i z otwartm dziobem tam startował
cyc jest i tak najlepszy, wiec bez wyrzutów sumienia

Cytat:
za skończone pół roczku i
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji urodzin

Ja też podaję probiotyk, przerzuciam się na trilac plus.
Dawałam biogaię, ale jest najdroższa i ma tylko 1 szczep bakterii, Dicoflor z kolei jest najlepszy na biegunkę więc akurat tego nie bardzo chcę podawać ot tak.
Trilac plus ma 4 szczepy bakterii, więc mnie przekonał, a daję bo w sumie już kilku pediatrów i znajomych mi powiedziało, że w okresie rozszerzania diety warto.
ja taję sbiotic 9 szczepów
Cytat:
dokładnie ale nie, nie jesz za mało ale laktacyjna mówiła, że dzieci przybierają głównie na tych nocnych karmieniach, jak to teraz u Was wygląda? często się budzi? co ile je w dzień?

Biedna Sofcia

Bartek też czasem się tak bije...
w pierwszym roku mleko powinno być podstawą diety a stałe pokarmy raczej jako poznawanie nowych smaków ale wiem, że wiele mam naciska aby jak najszybciej zastępować mleko...

dokładnie, Barti miał w dłoni a później w główce, wyglądało to strasznie ale chociaż mu nie przeszkadzało a na rączce musiał mieć niedrapkę bo zrobiłby sobie krzywdę

dzień dobry
za nami noc ssaka Bartek budził się co godzinę

mamy bibę??

Deb sto lat
Justii to dobrze, ze utwierdzili mnie w przekonaniu,z e źle nei robię

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Justi, moja już się nie budzi co godzinę na jedzenie - co godzinę to może wypuszcza na chwilę cyca I zaraz zaczyna się szukanie na nowo

Ciekawa bardzo jestem, jak długo te noce ssaka będą trwały. Byłoby fajnie kiedyś wygodnie ułożyć się do spania, a nie leżeć tylko tak, żeby cycek był łatwo łapalny Choć tyle dobrego, że wtedy mała radzi sobie sama
mnie to czasami az biodra bolałay jak tak z Kubciem spałam, bo jakoś nei mogłam sobei odpowiedniej pozycji dobrać

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie mi jeszcze raz z jakiej firmy kaszki dajecie maluchom i u kogo zamawiacie.
ja miałam Bobowite waniliową i za każdym razem dodawałam coś żeby zjadła, ale za słodkie te kaszki.
co do zabawek.
byliśmy u znajomych ( mają roczną dziewczynkę ) i moja Hania zobaczyła tam konika na biegunach. pisk radości był niesamowity. kilka godzin wzroku od niego nie odrywała. i wczoraj już u nas był Mikołaj ( moi rodzice ) z koniem. dziecko piszczy i aż cała się do niego rwie.
gdybym nie widziała jej reakcji u znajomych nigdy bym nie wpadła żeby konika kupić
wrzucę zdjęcie tylko tż musi mi pomóc zrobić
ale taki wysoki ten konik? czy jak?

Cytat:
och..biedactwo
trzydniówka ...ufff...dobrze że choc diagnoza jakby nie patrzec pocieszająca(raczej nieuchronne ..i tylko raz))
czy dostała po tej gorączce jakąś wysypkę??
my tez juz mamy za sobą ;/ i wysypka taka minimalna tylko była ;/

Cytat:
poszlam do pediatry i tylko sie wkurzylam. nasz lekarz przyjmowal dzieci chore, dla zdrowych popoludniu bedzie babka, ale nie przyjmie bo ma duzo bilansow. prosze przyjsc...we wtorek. ale ja chce tylko zapytac o to jej przybieranie (ona Nelke wczoraj wazyla) NO NIE MA PANI POKARMU, PROBOWALA PANI ODCIAGAC? DOKARMIAC DZIECKO I TO PREDKO. ale ona nie wyglada zle, nie placze z glodu. DZIECKO JAK JEST OSLABIONE TO NIE PLACZE, BO NIE MA SILY (i glupi usmiech na buzi). ale je obiadek i deser... fika, bryka. NO TO PODAC JESZCZE RAZ DZIENNIE PELNY POSILEK MLEKA. no i podziekowalam i wyszlam...zla jestem, ze w ogole z nia dyskutowałam, bo to nie lekarz dobra, nie mam nic przeciwko mm, bo Nela już je dostawala i zyje ale przez to pokarmu nie będę miała więcej...i nawet jeśli mam go mniej przez wprowadzenie sloikow to hmm mam mieć jeszcze mniej? bawiłam się godzine po karmieniu laktatorem i odciagnelam tylko 40ml, ale dosypalam lyzke jaglanej holle i wyszlo nam dość sporo fajnej papki. mala zjadla z lyzeczki także pierwsza kaszke mamy za sobą.
ufff, kiedyś bedac niania tlumaczylam mamom, ze dzieci nie musza ciagle jesc, a zaczynam wpadac w te sama obsesje
diabli my tez na różne sposoby sprawdzaliśmy z pediatrą to jedzenie cyca przez Kubcia, ale mówił,z e jakby był głodny to napewno by sie darł z laktatora tyle nie siągnie się co dziecko ;/ i zrobiliśmy taki myk, ze zważyliśmy Kubcia w ciuszkach, posżłam go nakarmić cycem i powtórzyliśmy ważenie,z eby chociaż mniej więcej zobaczyć

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
sorter i piramidkę mamy (ale jeszcze się nie bawi), na święta chcę kupić jakieś pianinko. ale nie wiem czy kupię, bo krucho z kasą strasznie, a P. jeszcze nie kojarzy na szczęście że prezenty w sumie ma multum zabawek już ...

fajna ta mata

mam to samo ze słodyczami

więcej niż pół słoika szybko zaczął jeść, nie pamiętam dokładnie po jakim czasie, ale nie zawsze zjada cały. zależy jak głodny

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

my z ikei mamy to:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80021008/
i jest rewelacja, grosze kosztuje a multum zabawy - niektóre foremki mają dziurki na dnie np. sitko, czy jedna dziurka i można się w wodzie fajnie bawić też

a to polecam na przyszłość:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/
wiadomo, na potem, chociaż u nas już czeka ale mieliśmy to w pracy, każde, dosłownie każde dziecko które przychodziło z rodzicami i potrafiło samo siedzieć przy stoliku się tym bawiło, niektóre nie chciały do domu wracać
mi ta ostatnia zabawka to odrazu przypomina różne poczekalnie

Nam przyszedł dzisiaj skoczek i testujemy dzisiaj
Musieliśmy kupić, bo Kubę nie interesowało już ostatnio siedzenie wogóle, i tylko chciał stac
Stary 2013-11-22, 19:56   #2209
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Haha niezły jest
Ja zapomniałam pisać że przyszedł mi stanik Alles Leticia, jest boski
Helence też się spodobał i jak karmię to drapie drugą pierś tzn. stanik - naszyte są na nim takie kropeczki i chyba jej się to podoba i faktura stanika.
chyba napisze list do mikolaja w tej intencji
a wiecie jaki Szymek jest "bezproblemowy"? napisał list:
-kalendarz adwentowy (zjadł już chyba 10 calych, a jeszcze nie ma grudnia :P)
- Kinder jajko
- parasol
-klocki wafle

z kolei u Wiktora i Antka najtansza pozycja 300 dolcow same laptopy ipady, konsole...

brat baaardzo chce się zamienic z moja siostra dziecmi, przynajmniej w okresie swiat
Stary 2013-11-22, 19:56   #2210
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
od jakiegoś tygodnia mala je o 19 i spi...do 5-7 rano i rano jest wielka syrena, nawet siku nie mogę isc. je dluuugo, a mamusia zalana jak za starych dobrych czasów hehe. wczoraj wyjątkowo obudzila się kolo polnocy, sprawdzila, ze taty nadal nie ma i i chciała cyca. także glodna nie może być
hm a może jakby ją raz w nocy na śpiocha dorwać? jednak to mleczko jest lepsze

Bartek nie śpi jak Nela

Stary 2013-11-22, 20:02   #2211
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diabli czas u Was na konkretne rozszerzenie diety, a nie na mm. Mrożenie pokarmu to nie szopka, my go teraz zużywamy do kaszek bezmlecznych i dodajemy owoce. Polecam. Pozatym pewnie dziewczyny już pisały, dziecko aktywniejsze więcej spala, my też od jakiegos czasu bardzo powoli przybieramy. (w miesiąc jakieś niecałe 300 g, także du.py nie urywa) Kaszki są fajnym sposobem na kaloryczny posiłek, mięsko jak najbardziej, ale nie rezygnuj z cyca w okresie jesienno-zimowym bo teraz musimy im dostarczać przeciwciał by odgonić choróbska
o nie z cyca to my prędko nie rezygnujemy chyba musiałby mi ktoś cyce odciąć zebym zrezygnowala ze sjesty z mloda... rozszerzamy diete i zobaczymy. powtorze za jakiś czas morfologie, zbadamy mocz. we srode szczepienie, może nasz pan doktor wymyśli jakas strategie
Stary 2013-11-22, 20:03   #2212
Ashyshqa
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego Nelciu nasza gwiazdo! Te skrzynie wiklinowa sama bym przygarnela

Sofia tez odgina tak glowke.I to nawet jak spi na pleckach wiec jeszcze bardziej wywinieta jest... A jakie to stopki jak u malpeczki? Nie przygladalam sie ich ulozeniu.

Pochwalilam Sofke za ladne drzemki w dzien to mam. Po karmieniu usnela przy cycku. Juz sie ucieszylam, ze powrot.do spania o normalnej.porze. A ta sie obudzila 20min pozniej... probowalam ja utrzymac w 'wyciszeniu' ale po godzinie sie poddalam i teraz zjada kalendarz na podlodze... Nie mam sily.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:05   #2213
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
i co DIABLI tak szczerze o tym sądzisz??

skoro dziecie fika ..bawi się i uśmiecha..to znaczy ze głodne(zagłodzone wręcz)??
proszę podejdź do tego bardziej luzacko...jest ok..karm i wprowadzaj pomału.. jeśli chcesz.."papki" do diety Nelki..
szczerze? ta kobieta od dawna działa mi na nerwy ale jest starej daty, zasiedziana w tej przychodni, wiec niech sobie mowi co chce. dla mnie to żaden autorytet w dziedzinie pediatrii, bo ona tam tylko pije kawe, rejestruje dzieci i z laska je wazy :P
Adus, Nela od miesiąca je już warzywa, od 2 tygodni owoce. dzisiaj dostala kaszke i miesko...rozszerzamy diete pelna para.
zastanawia mnie to, ze skoro miesiąc już jedzie na słoikach to jednak chociaż odrobine powinna przybrać, bo to już nie tylko mleko.
Stary 2013-11-22, 20:11   #2214
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
party time!!! o 17:38 Neloslawa skonczyla pol roku z tej okazji w dostala...samochod, na widok którego az się trzesla
cos czuje, ze kuzyni będą z nia mieli klawe zycie.
wsuwala dzisiaj kaszke, indyka i zrobilysmy faaajne zdjęcia.

(znajoma powiedziała mi, ze ubieram Nele jak chłopca to nic, ze ciagle nosi sukienki...ona po prostu nie jest rozowa od stop do glow, hehe.
jakas obca babeczka pytala DLACZEGO woze ja w niebieskim wozku skoro jest dziewczynka. i teraz to auto...a niech to diabli :diab elek: lamiemy stereotypy.
odpowiedziałabym "bo mi się chce rzygać z różowego "

Obejrzałam foty boskiej Neczysławy ależ macie imponującą kolekcję opasek z kokardami, i kieca wieczorowa wypasiona

A my wrzucamy fote jak Nina je banana, wyczaiłam że to jedyny sposób aby mieć chwilę spokoju,tyle że jak jej się skończy to zaczyna płakać bidula
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC16876.jpg (120,1 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-11-22, 20:14   #2215
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Jestem na liście zaginionych, ale caaały czas Was podczytuję, tylko ciężko mi idzie z odpisywaniem
Ale postanowiłam pocieszyć diabli Nasze dziewczyny z tego samego dnia, ba nawet prawie z tej samej godziny i też ciągle jej waga mnie szokuje. El ważyła po urodzeniu 3750, a teraz mamy zaledwie 7kg (miesiąc temu było 6800). I jesteśmy od 3ech miesięcy na mm, po 4-tym wprowadziłam obiadki, potem deserki. Tylko kaszek jeszcze nie jemy. Tak więc diabli nie wątp w swoje cyce, bo wątpię czy mm coś da (Elena duuużo więcej przybierała na kp). A ja wiele bym oddała żeby móc karmić kp...
I oczywiście wszystkiego najlepszego dla Nelusi z okazji pół roczku
o jaaa myslalam o Was ostatnio Elenka utkwila mi w glowie, bo rodzila się prawie równo z Nelcia widze, ze dziewczyny ida leb w leb. Nela już tez miała 7kg dawaj fotke naszej rowiesniczki! dla Elenki również stoooo lat! nie znikaj znow, bo chętnie poczytam co tam u Was i porównam nasze panny
Stary 2013-11-22, 20:18   #2216
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej witam się po dłuższej nieobecności.
Nie nadrobię, nie ma szans..
Może jakieś streszczenie

Wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy od moich rodziców ( 10 dni wyjęte z życiorysu) Wiktorek drogę zniósł super. Wracając musieliśmy zajechać jeszcze do Łodzi i zrobiliśmy ponad 800 km
Zarówno ja jak i Mężu nie mieliśmy już siły wczoraj, a mały przespał praktycznie całą drogę

Ogólnie wyjazd udany.

Z bieżących rzeczy- muszę kupić jak najszybciej krzesełko do karmienia, podgrzewacz i puzzle piankowe

A od poniedziałku chyba zaczniemy rozszerzanie diety

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:24   #2217
gold-fish
Zakorzenienie

Czesc

Pewnie nikt mnie juz nie pamieta na watku -przepraszam ze pisze bez polskich znakow ale nie mam klawiatury...
Jestem ciekawa czy ktoras z Was nauczyla dziecko spac zgodnie z ksiazka ,,Usnij wreszcie'' i czy oduczylyscie dzieci budzenia w nocy na karmienie?
Udalo sie to komus?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:28   #2218
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie czaje o co to cale halo.z.suplementowaniem DHA skoro przy rozszerzaniu diety dzieci dostaja te kwasy w olejach i rybach... To za malo???.
planuje raz w tygodniu podawac rybny sloik...a halo stad, ze zastanawialysmy się tu ostatnio dlaczego bebiko 1 ma dha, a dwa już nie. bebilon 1 i 2 maja, dopiero 3 nie. rozumiem, ze wtedy już dziecko wcina samo. nie wiem czy trzeba suplementować, tu na forum temat "odkryłam".

Cytat:
Mam pytanie odnosnie rozszerzania diety: Od kiedy Wasze dzieci zaczely jesc wiecej niz pol.sloika? U nas po 1/3 sloika Sofka mowi pass. Je chetnie i w pewnym.momencie stop i zaczyna marudzic. Dostaje sloik (czy tez przeze mnie przygotowana papke) 2h po piersi. I glodna jest bo po papce oproznia cala piers... W sumie mi sie nie spieszy jakos do zastapienia posilku mlecznego sloikiem ale zastanawiam sie jak to u Was wychodzi.
obiad od hmm może 5 dni, jak zaczela plakac, ze odchodze z miska słoiki dostaje już miesiąc.
deserki szybko pochlaniala cale, tu od początku praktycznie był wrzask.
Stary 2013-11-22, 20:29   #2219
lonely_lady
Zakorzenienie

aaaa najważniejsze !!!!
coś jednak mi się obiło o uczy

Karolinko- GTAULUJĘ Kinderniespodzianki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:30   #2220
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Daro w sumie już tak nie śpi. Śpi raczej na wznak, a jak na boczku to tak normalnie.
Kiedyś się tak odchylał, obecnie już nie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

ja taję sbiotic 9 szczepów
O widzisz, o tym nie słyszałam, muszę poczytać, ale trilac plus obecnie i tak nie zmienie, bo mam aż 11 opakowań

Edit: przeczytała i w sumie masz to w kroplach i to ma tyle szczepów? Bo znalazłam tylko kapsułki, które mają aż 9, przy kropelkach nie jest napisane. I doczytałam, że ma bakterie Lactobacillus rhamnosus ale nie jest napisane czy typ GG, a wiem, że właśnie
Lactobacillus rhamnosus GG są najważniejsze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-11-22 o 20:35
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości