|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Dokładnie mała w realu tak na prawdę nie ma z kim poriznawiac, z kimś to nie zbagateluzuje twojego problemu :/
Ja jeszcze nie mam okresu dlatego dostałam na wywołanie
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
witajcie drogie panie, w koncu zasiadlam do komputera i odkrylam ze kilka z was pisalo do mnie na priv. O ja gapa, niektore z was zrobily to jeszcze w grudniu
bardzo was przepraszam, ale czytajac forum w telefonie w ogole tego nie widze :| chyba mam cos zle poustawiane.Tolu, od ciebie w ogole nic do mnie nie dotarlo :| na sobote umowilam sie do jakubowa w invikcie, mam juz dokumentacje z invimedu, ide bez zadnych badan robionych na wlasna reke, zobaczymy co powie... nie umiem tak siedziec bezczynnie, jeden cykl bez jakiegokolwiek leczenia i ja juz nie wiem co ze soba zrobic. jak tu wytrwac rok? a co bedzie, jak za rok nie bedzie juz refundacji? przeciez to jest regulowane tylko rozporzadzeniem ministra, zmieni sie minister i moze byc po ptokach... obecny rzad nie pali sie do uregulowania tych kwestii ustawowo... zmieni sie wladza i co bedzie? tyle niewiadomych... nie mam zadnych gwarancji ze moje czekanie przyniesie zadowalajacy mnie skutek a nie zapedzi w depresje... kurcze, tak bym chciala zdobyc kase i moc zaplacic za zabieg.... orientujecie sie czy przy ivf platnym w cenie tych kilku tysiecy jest tylko jeden transfer? |
|
|
|
#2253 |
|
Konto usunięte
|
Eleo niestety tylko jeden. Jedna procedura i koniec. Za wszystko się płaci dodatkowo.
Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści ![]() Nie wiem jak się zaopatrujesz na dawstwo komórek, ale polmedis ma program dawstwa taki, że całe IVF z lekami masz za darmo. Edytowane przez 201701300931 Czas edycji: 2015-01-20 o 21:01 |
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że jak? że jak zdecydujesz się na oddanie własnych komórek, tzn samych jajeczek a nie zapłodnionych zarodków to masz bezpłatny program? a leki? badania pewnie i tak płatne co? |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo. O tym nie słyszałam. Może to dla Ciebie szansa Eleo jakby w Invikcie kazali Ci czekać rok?
|
#2257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane!
![]() Nie było mnie tu chwile z różnych względów, ale czytam Was codziennie. Mala - za Ciebie szczególnie trzymam kciuki, ale to wiesz, jesteśmy w stałym kontakcie. Niczym się nie przejmuj, nie denerwuj, zażywaj relanium - jak radzi Daneee i śpij słodko Królewno a wszystko będzie dobrze Daneeee- Gratuluję Ci z całego serca , bardzo się cieszę, że się udało. Niech to będzie spokojne 9 miesięcy. To niesamowite zobaczyć ten migający punkcik. Ech!Maju, mam nadzieję, że już będzie wszystko dobrze i dostaniesz zielone światło do zabiegu. Eleo! Mam podobne odczucia jak Ty, u mnie dochodzi jeszcze niepewność z pracą, a ja w sobotę również mam wizytę u Jakubowa. Chcemy podejść do IUI, choć wiem jaki będzie skutek. Na którą masz wizytę? Asia, Alunia jak się czujecie? Pozdrawiam wszystkie baaaardzo mocno
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
No ktoż to sie odezwał
KarmelkaMoże sie spotkacie z Eleo w sobotę
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmela ja czuję się jak na początku
nie śpię w nocy, apetytu brak, jak już to tylko coś mlecznego. Ciężko się chodzi, oddycha itp. Ale już wiem, że będę tęsknić za brzuszkiem w czwartek wizyta, więc zobaczymy czy już coś się dzieje
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Niagra to trzymam kciuki i nie podchodz do tego zupelnie bez nadziei
zycze ci spalnienia marzenia tak czy w inny sposob
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
Mała, jutro godz. 11
mam nadzieję, że telefon z invimedu nie zadzwoni!!!Asiu, szkoda że źle sypiasz... przydało by ci się mega odpocząć zanim malutkie przyjdzie na świat Już chyba niedługo? Na luty miałyście z Alunią termin? Ciekawe co u Aluni Pozdrawiam!
|
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Czytam właśnie o tym Polmedis, fajna sprawa. Jest alternatywa jak w Inikcie nie wyjdzie.
Bardzo fajnie maja rozpisane krok po kroku i IVF
|
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
Karmelka no mam nadzieje ze bedzie dobrze wkoncu, bo od piecu lat co chodze do ginekologow to zawsze cos wynajduja, nie wyszlam jeszcze z gabinetu z zapewnieniem ze jest wszystko dobrze.
Jutro wybieram sie hsc ,trzymajcie kciuki bym jakos to przezyla ![]() Emi ja tez gdzies jutro o 11 bede lezec na fotelu ale z innego powodu ![]() Trzymam kciuki za udany transfer
5 lat starań 2012-laparotomia-usuniecie torbieli na obu jajnikach 2013-HSG-lewy jajowod drozny,prawy niedrozny 2014-start INVIMED, stymulacja bez efektu, histeroskopia usuniecie polipa(wynik-stan przednowotworowy )Kwalifikacja do ivf.2015-styczen-kontrolna histeroskopia-? |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Emi ale Ty masz ICSI tak? Jak tak to na pewno się zapłodnią
Trzymam kciukaski. A jak się czujesz po pick upie, bo mnie dość długo męczył brzuszek, albo te rozciągnięte jajniki po stymulacji. I tak uważam, że najgorszy czas po transferze i to czekanie, bo reszta migła tak szybko, że nie wiem kiedy Cichutka no fajna alternatywa. Jak się nie załapie do programu to można zaryzykować. Nie słyszałam o tym wcześniej.
|
#2267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja myślę, że u mnie to kwestia 2 tygodni. A z tym niewysypianiem to spoko, potem nędzie tylko gorzej Odsypiam za dnia. Czego się nie robi dla upragnionego szczęścia A u Ali też ok. Dzisiaj zwiedza porodówkę, pewnie jak tu wejdzie to Wam więcej napisze, nie będę Jej adwokatem, bo tak głupio
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, Alu życzę szybkiego, bezpiecznego i jak najmniej bolesnego rozwiązania
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana
|
#2271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Emi jestem z toba
daj znac jak juz bedziez miala jak co i jak
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Juz jestem w domu. Ogólnie 6 zarodkow, zaskoczona jestem wynikiem
jestem bardzo zadowolona. Z foleta przesunelam się na lozko i na zabiegowym 25 min sobie lezalam. Super opieka, dr może malo mówi ale opiekowal się mna jak jajkiem i na bieżąco informowal męża dostalam rozpiske odnośnie leków, diety i takie tam inf
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Emi wspaniały wynik
Gratuluje. Masz podany jeden tak? Kiedy masz zrobić betę?---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ja czekam na wyniki pierwszej weryfikacji. Ociupinkę zaczęłam się stresować. Choć i tak przecież ten wynik bety jest mało wiarygodny. Ja nie wiem co to będzie w poniedziałek
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
Będzie co ma być
staram się o tym nie myśleć 3 lutego robię betę. Teraz leze do poniedziałku żeby male dobrze się przytulilo. Jeden zarodek dobrze ze moj tato ma duzy dom bo jak pójdzie wg planu to bede miec szostke! hihi
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wyniki z 1 weryfikacji HCG 2,8 Progesteron 21,57 Estradiol 2135 i pytanie czy beta rośnie czy to Choragon działa?
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale mam nadzieję, że czuć aż tam
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dzwonił Jakubów tylko moja Gruszka i kazała jeszcze podjęzykowo lutkę brać, ale wyniki ładne powiedziała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

, bardzo się cieszę, że się udało. Niech to będzie spokojne 9 miesięcy. To niesamowite zobaczyć ten migający punkcik. Ech!

hihi