Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-25, 22:37   #2251
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Justana no to super ja też czekam jakieś 900 zeta wpadnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:40   #2252
esti87
Rozeznanie

Zanet całe szczęście,ze nic wam sie nie stało..strach pomyśleć...
Justana ten twó tz to ci garguś,co ty z nim masz.
Po % chłopy nie myslą.2 lata temu jk byliśmy w chorwacji to wieczorem imprezka.laski poszly spać i ja sie ulotnilam.wychoze z prysznica i cisza-chłopy zniknęly.to ja złapałam za latarke i za nimi.z 500 m bylo ich slychac.po pijaku wpadli na pomysl by sie isc kąpać w morzu.jak dotarłam to moj bylna takiej latarni ,nie wiem jak tam polazł i wszyscy do niego,co Ty Daniel nie skoczysz,awaj i takie tam.zaczęłam piszczec a potem w ryk..w moment wszyscy otrzeźwieli..ciary mnie przechodzą jak wspominam
Stary 2014-07-25, 22:43   #2253
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Justana no to super ja też czekam jakieś 900 zeta wpadnie
też w państwówce pracujesz?
hehe to chociaż jedna dobra wiadomość tego dnia będzie wózeczek zaszaleję haha

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
Zanet całe szczęście,ze nic wam sie nie stało..strach pomyśleć...
Justana ten twó tz to ci garguś,co ty z nim masz.
Po % chłopy nie myslą.2 lata temu jk byliśmy w chorwacji to wieczorem imprezka.laski poszly spać i ja sie ulotnilam.wychoze z prysznica i cisza-chłopy zniknęly.to ja złapałam za latarke i za nimi.z 500 m bylo ich slychac.po pijaku wpadli na pomysl by sie isc kąpać w morzu.jak dotarłam to moj bylna takiej latarni ,nie wiem jak tam polazł i wszyscy do niego,co Ty Daniel nie skoczysz,awaj i takie tam.zaczęłam piszczec a potem w ryk..w moment wszyscy otrzeźwieli..ciary mnie przechodzą jak wspominam
no jest gagatek, stary koń a zachowuje sie jak szczeniak;/
a u Ciebie to cale szczęście że poszłaś za nimi, kumple sa wlaśnie w takich sytuacjach najgorsi, takie podjudzanie ze wszytskim jest standardowe;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:45   #2254
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
bo emocje zeszły tak jest;/ całe szczęście nic Wam się nie stało!!!! a małż wie co się w ogóle stało? czemu tak zjechał?
mój mnie tez tak ostatnio wystraszył, byliśmy na rocznicy u rodziców znów byl pijany i poszedł schować namiot do komórki a że długo go nie bylo to poszłam za nim wchodzę a on leży na podłodze, rzucilam się do niego, a on ledwo otwierając oczy szczerzy zęby, normalnie emocje od razu mi puściły i też zalałam sie takimi lzami że się przez 5 minut nie moglam uspokoić;/
nie wiem jak to ładnie i fachowo opisać, bo nie jestem kierowcą :P zrobię to łopatologicznie ale mieliśmy skręcać w lewo z normalnej drogi dwukierunkowej, a że to koło targu więc ruch spory i ileś metrów jeszcze przed nami a przy tym zakręcie stał samochód, a mój mąż nie hamując zaczął skręcać w lewo (no nie jakos szybko na szczeście), nie zważywszy czy jedzie coś z naprzeciwka. oczywiście jechał samochód, on po hamulcach i my. jak by było zderzenie to po mojej stronie....
mąż tłumaczył się, że ten przed nami mu przysłonil no i że go chyba zaćmiło. no ale kur....a jak nie widzi to hamuje, patrzy i dopiero skręca, a nie tak z rozpędu...
nie pamiętam kiedy się tak poryczałam....emocje....
czasami się zastanawiam czy on jest gotowy na bycie tatą....gdzie odpowiedzialność....???

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

ale mam też dobrą wieść, wlazlam sobie na konto a tam tysiaczek z pracy huhu wyrównanie z podwyżki OD STYCZNIA! jupi
też by mi się przydała taka dobra wieść

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-25 o 22:47
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 22:47   #2255
esti87
Rozeznanie

Jusana tysiak na pocieszenie
Manieczka ja tez czekam,koniec lipca rremia roczna,tez kolo tysiaka-uuu_wydam wszysko na Frania
Zamykają mi sif patrzałki i bateri w tel pada-czas śpinać.dobrej nocki
Stary 2014-07-25, 22:49   #2256
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
nie wiem jak to ładnie i fachowo opisać, bo nie jestem kierowcą :P zrobię to łopatologicznie ale mieliśmy skręcać w lewo z normalnej drogi dwukierunkowej, a że to koło targu więc ruch spory i ileś metrów jeszcze przed nami a przy tym zakręcie stał samochód, a mój mąż nie hamując zaczął skręcać w lewo (no nie jakos szybko na szczeście), nie zważywszy czy jedzie coś z naprzeciwka. oczywiście jechał samochód, on po hamulcach i my. jak by było zderzenie to po mojej stronie....
mąż tłumaczył się, że ten przed nami mu przysłonil no i że go chyba zaćmiło. no ale kur....a jak nie widzi to hamuje, patrzy i dopiero skręca, a nie tak z rozpędu...
nie pamiętam kiedy się tak poryczałam....emocje....
czasami się zastanawiam czy on jest gotowy na bycie tatą....gdzie odpowiedzialność....

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

też by mi się przydała taka dobra wieść
też się zastanawiam nad tym;/ jak to ma tak wyglądać to ja dziękuję ech dzisiaj to mnie wyjatkowo wnerwił, bo zamiast spóścić łeb powiedzieć że nie wiedział ze go tak zmiażdżą te 3 piwa to agersja taka dziwna, jak nie on;/ zaczął jakieś dziwne rzeczy gadać nie wiem, po prostu nie wiem. Może go to przerasta wszystko;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-25, 22:52   #2257
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
też się zastanawiam nad tym;/ jak to ma tak wyglądać to ja dziękuję ech dzisiaj to mnie wyjatkowo wnerwił, bo zamiast spóścić łeb powiedzieć że nie wiedział ze go tak zmiażdżą te 3 piwa to agersja taka dziwna, jak nie on;/ zaczął jakieś dziwne rzeczy gadać nie wiem, po prostu nie wiem. Może go to przerasta wszystko;/
jutro na spokojnie sobie wyjaśnicie.....
pewnie zmęczony, myślał że walnie się na łóżko, a Ty mu awanturę zrobiłaś, jak mogłaś :P
Stary 2014-07-25, 23:01   #2258
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
jutro na spokojnie sobie wyjaśnicie.....
pewnie zmęczony, myślał że walnie się na łóżko, a Ty mu awanturę zrobiłaś, jak mogłaś :P
hehe no życie pić miał siłę to i nasłuchać się też powinien mieć siłę;p
znając życie nie pogadamy, bo on będzie się zachowywał jakby się nic sie stalo, albo odwróci kota ogonem, że to ja jestem wszystkiemu winna i skończy sie ponowną awanturą;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-25, 23:08   #2259
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no życie pić miał siłę to i nasłuchać się też powinien mieć siłę;p
znając życie nie pogadamy, bo on będzie się zachowywał jakby się nic sie stalo, albo odwróci kota ogonem, że to ja jestem wszystkiemu winna i skończy sie ponowną awanturą;/
u mnie jak się pokłócimy jest tak, ze milczy bo niby nie wie co ma powiedzieć....a jak się odezwie to np 3 slowa i w zasadzie potem ja wiecej mowie..
oj jak ja nie lubię tego milczenia. Często jest tak, że po jakimś czasie zapominam powód kłótni (zwykle to jakieś głupoty) a bardziej się wkurzam tym jego milczeniem.... i choć mu wiele razy to tłumaczyłam, zawsze jest tak samo
Stary 2014-07-25, 23:14   #2260
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Z tymi chłopami nigdy nie wiadomo czego się spodziewać! Wredoty, mam nadzieję, że to im dzieciaki dadzą popalić

A z tymi śpiworkami nie ma niebezpieczeństwa, że dziecko się wyślizgnie i nakryje mu buzię? Kiedyś oglądałam to chyba w Mamo to ja, i jakoś nie wiem, nie mogę się przekonać, a chciałabym, bo to fajne rozwiązanie...
Stary 2014-07-25, 23:14   #2261
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
u mnie jak się pokłócimy jest tak, ze milczy bo niby nie wie co ma powiedzieć....a jak się odezwie to np 3 slowa i w zasadzie potem ja wiecej mowie..
oj jak ja nie lubię tego milczenia. Często jest tak, że po jakimś czasie zapominam powód kłótni (zwykle to jakieś głupoty) a bardziej się wkurzam tym jego milczeniem.... i choć mu wiele razy to tłumaczyłam, zawsze jest tak samo
bo faceci mają małe móżdżki i nie rozumieją na prawdę banalnych rzeczy i mozna im tłumaczyć, mówić a i tak przy najbliższej okazji zrobią tak samo;/ grrrr wkurza mnie to;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-25, 23:15   #2262
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Widzę, że szaleństwo wyprawkowe trwa I słusznie, bo przecież mamy już coraz mneij czasu, a sądzę, że na samej końcówce to będziemy marzyły tylko o tym, żeby urodzić, a nie latać po sklepach za wyprawką

Ja upatrzyłam sobie takie łóżeczko
http://allegro.pl/piekne-biale-lozec...419756856.html

Z konkretniejszych rzeczy mamy już:

Leżaczek bujaczek Tiny Love

Pościel do łóżeczka:

Do kompletu kocyk

Rożek

I fasolkę do karmienia

Poza tym duuużo ubranek Zrobiłam napaść na internetowego Smyka jak była wyprzedaż

Ostatnio udało mi się też dorwać na wyprzedaży w Biedronce słynne kocyki Po 10zł Wzięłam 3

Mebelki zaczniemy kupować jak już będzie je gdzie wstawić, czyli skończymy remont
Mój bujaczek Czy na żywo jest równie uroczy co na fotkach ???
Pościel słodka

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
mój latał w rajstopkach, chociaż na początek mu nie kupowałam bo był w śpiochach albo pajacykach alo tylko body bo to lato było.... teraz nie wiem..... może też powinnam kupić na zimę? ale nie wiem czy dam radę ubrać takie małe nóżki w obcisłe rajstopy...... chyba jednak sobie daruję.... ale potem jak najbardziej chcoiaż teraz dziewczyna to mogę szaleć i kupować legginsy

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

jak najbardziej

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

dziś 5 rocznica ślubu, drewniane gody
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Aleksandretta bidulko
Melleczka piękne to wszystko i łóżeczko bardzo ładne
Ja pościeli póki co chyba nie kupuję. Początkowo chcę kłaść w rożku lub pod kocykiem, a pościel chyba około roku. Czytalam, ze tak najlepiej. No, ale jeszcze zobaczę jak wyjdzie w praniu a zamiast poduszki to chyba klin kupię na początek.

Ja tez na poczatku myślałam o takim klinie pod główkę ale teraz chyba będę obstawiać, że na początek to nic nie wsadzę. Choć to ew.ulewanie się jest prawdopodobne i taki klin by załatwił sprawę....
Poscieli też nie planuję. Poczatkowo rożek, a później kocyk... Chyba wystarczy pomimo zimy, prawda ????

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Tu mój syn ma 2 tygodnie, widać przewijak na łóżeczku leży i termoforek tygryska, kawałek ochraniacza i jak śpi
Smerfik kochany a te włoski..... miodzio

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Będę miała synka :-D
Gratulacje
Stary 2014-07-25, 23:17   #2263
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
bo faceci mają małe móżdżki i nie rozumieją na prawdę banalnych rzeczy i mozna im tłumaczyć, mówić a i tak przy najbliższej okazji zrobią tak samo;/ grrrr wkurza mnie to;/

a ile razy ja już sobie mówiłam, że nie będę się denerwować bo to nic nie da...on się nie zmieni... a i tak się denerwuję heh
Stary 2014-07-25, 23:23   #2264
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
a ile razy ja już sobie mówiłam, że nie będę się denerwować bo to nic nie da...on się nie zmieni... a i tak się denerwuję heh
ech skąd ja to znam;/ wkurza mnie to, że teraz jak jestem w ciąży to nawet nie potrafi się pohamować a nawet czasem zachowuje się jeszcze gorzej niż przed, nie kumam tego no ale co poradzić. Sama sobie łosia wybrałam;p ech;/
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-25, 23:27   #2265
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ech skąd ja to znam;/ wkurza mnie to, że teraz jak jestem w ciąży to nawet nie potrafi się pohamować a nawet czasem zachowuje się jeszcze gorzej niż przed, nie kumam tego no ale co poradzić. Sama sobie łosia wybrałam;p ech;/
musimy myśleć teraz wyłącznie o maluszkach i sobie a oni niech sobie radzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 23:51   #2266
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Gratulacje

No fakt najgorsza ta ziemia, a niiektórzy dobrze na niej zarabiają. Teście kupili kiedyś działkę za 50 tys. a po iluś tam latach sprzedali ją za 360 tys. teraz drugą kupili ale już chyba nie zamierzają jej sprzedawać, albo ich młodszy syn się tam kiedyś wybuduje ( w co wątpię) albo nie wiem co...
My dostaliśmy mieszkanie.
No z tymi dziadkami to byłoby fajnie ale rzeczywiście w fajnym miejscu, ja mam dziadków i kawałek ziemi na pewno by dali ale co z tego jak to tutaj na totalnym za***iu gdzie nic nie ma, pracy nie ma itp.

Niestety nie widać załączników ...
My też niedawno postawliśmy dom i powiem Wam, że drugi raz nie chcę przez to przechodzić. Wojowanie z każdym wykonawcą nie jest na moje nerwy

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Skopiuję z mojego planu nauki:

Wtorek – hiszpański:
 Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki;
 Profesor Pedro – nowe słówka;
 Langenscheidt: 20 minut każdego dnia;
 Blondynka na językach – 1 lekcja;

Piątek – hiszpański:
 Profesor Henry/Pedro/Borys. Słownictwo – powtórki;
 Profesor Pedro – nowe słówka;
 Gramatyka + ćwiczenia;
 Blondynka na językach – 1 lekcja;
 Podcast/YouTube – min. 20 minut słuchania.

Czas zawsze się znajdzie, chociaż gdybym nie była w ciąży, byłoby trudniej, bo wtedy poświęcam codziennie minimum godzinę na treningi [joga, boks, Tiffany Rothe, rower]. Teraz spędzam całe dnie w domu, więc trochę forumuję, trochę czytam i recenzuję, po drodze znajduję min. godzinę na naukę, gotuję, a wieczorem oglądam coś z TŻ. I tak lecą dni
Podziwiam ambicję kochana

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej, a ja wrocilam z przychodni i ze szpitala... od jakiegos czasu odczuwalam takie szarpniecia w okolicy serducha... jeszcze przed ciaza... Ale nie bylo to dokuczliwe i szybko sie normowalo... teraz od kilku tygodni czuje to kilkanascie razy dziennie... no i dzis tak sie troche zle poczulam, poszlam do sasiadki bo ma ciśnieniomierz i ciśnienie wyszlo ok ale puls 120... pojechalam do rodzinnego ledwo przylozyl sluchawke i mowi ze mam czestoskurcz... dal na ekg skierowanie no i wyszly dodatkowe skurcze on mowi tachykardia.... dal recepte na beta bloker ale sobie mysle pojade jeszcze skonsultuje to z ginem... noi mojej nie bylo ginki bo pojechala na szkolenie, ale inny doktorek powiedzial ze on by mi nie kazal w ciazy brac beta blokerow i zebym do kardiologa sie umowila, a ze teraz da mi relanium... wizyte umowilam na poniedzialek na 11.00... teraz leze ale serducho wciaz mi wali... zobacze wieczorem jaki ten puls bede miala... martwie sie

Kasiu zdrówka. Trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
oj Kasiulka..... i znowu coś....to leż odpoczywaj i nie stresuj się.... będzie dobrze....

co do polara mojego kochanego

http://allegro.pl/50-sublevel-gruby-...410955597.html

jest świetny, rękawy fajne długie i z dziurką na kciuka kaptur mega głęboki, stójka wysoka, taka się czuja otulona przy głowie, szyi. No i długość fajna, nie taka, że pół dupy i pleców na wierzchu i nie po kolana.... no po prostu jak dla mnie bajka, nigdy nie byłam taka zadowolona z zakupów
Polar rewelacja i moje kolory

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
melleczka - dlatego ja nie kupuję już w sieciówkach. Raz kupiłam i jestem zła. Kupiłam w Smyku na wyprzedaży 4 czapeczki po 30zł łącznie, są ładne, ale co z tego, w sh znalazłabym podobne a za kilka zł...

Kostka - cuda zazdroszczę, że możesz chodzić i buszować w sh Ja już nie mogę się doczekać!!
A jaka radość z tak tanich zakupów, nie?

Beige - ja obkupiłam młodego w sh od góry do dołu, łącznie z 4 kocykami, śpiworkiem, kilkoma maskotkami fajnymi, kombinezonem - łącznie poszło jakieś 200zł, ale ciuszków mam 3 kartony. W sieciówce miałabym max 15 sztuk rzeczy za tę kwotę

ela - polarek boski! I najważniejsze, że jesteś zadowolona
Ja fanką polarów nie jestem, nie wiem, jakoś mi w nich niewygodnie

magdula - fajny prezent dostaliście

Wstawię Wam moją listę wyprawkową dla małego Jeszcze dopracowuję, zapisuję sobie na bierząco uwagi doświadczonych mam itd.
Na czarno to, co już mamy. Na czerwono - dokupić, na zielono - mam obiecane od rodziny. Znaki zapytania - zastanowić się czy na pewno potrzebne.

wózek, fotelik, pokrowiec na wózek + nosidełko materiałowe chicco - 400+60zł przesyłka
łóżeczko – 0 zł – od rodziny
materac do łóżeczka
przewijak - 36,80zł
rożek 1 szt.
prześcieradło - 3szt. 34,41zł
śpiworek – 1szt+ dokupić 1szt. + 1 szt. z wymiany
ceratka wodoodporna do łóżeczka
śpiworek do wózka
kocyki:
- sh 2szt. polarowe + 2 szt. cienkie = 8,40zł
- 1 szt. misiek biedronka 19,99zł
- dokupić 1 gruby
wanienka - 0zł od rodziny
ręcznik z kapturkiem – 1 szt. sh + 1szt dokupić
ręcznik zwykły większy
ręcznik zwykły mały 2 szt. – 1zł
pieluchy tetrowe - 30 szt. 0zł - od rodziny
pieluchy flanelowe 4szt. 0zł - od rodziny

gruszka - 5,25zł
poduszka do karmienia - prezent
łańcuszek do smoczka - 4,29zł
prześcieradło na przewijak 2szt. 15,76zł
Termoopakowanie do butelki - 9,92zł
Pierwsza szczoteczka do zębów - 4,94zł
Podkład/Ceratka do przewijania - 1szt. 4,94zł + 1 szt. gratis
Jednorazowe podkłady do przewijania ??? 3-5 szt.
Zestaw butelek Tomme Tippe – 62zł:
- butelka 150ml. x 2szt.Butelka 260ml. x 2szt.
- smoczek do butelek 3m+ x 2szt.
- pierwszy kubek z uchwytami Explora 4-7m x 1szt.
- we wszystkich butelkach znajdują się smoczki 0m+.

Kosmetyczne
coś do kąpieli - pewnie dużo próbek od mamy
woda morska
sudocrem
pępek (Octenisept, gaziki nasączone spirytusem, gaziki jałowe + spirytus)
płatki higieniczne
maść majerankowa do masowania brzuszka ???
patyczki do uszu z ogranicznikiem
olejek mentolowy (np. olbas oil – na katar kilka kropli dodajemy do takiego zapachowego podgrzewacza lub do miski z gorącą wodą, postawionej w pokoju)
bepanthen maść na odparzenia ???
parafina ciekła (na potówki) ???
Panadol w syropie na gorączkę
Wit. K i D w kapsułkach???
kropelki na wzdęcia (sad simplex, esputicon, espumisan, bobotic, delicol)
krem tłusty apteczny na zamówienie

chusteczki nawilżające - 2 op. 8,99zł
nożyczki do paznokci - 4,99zł
pampersy
sól fizjologiczna

szczoteczka grzebyk do włosów - 6,90zł
termometr bezdotykowy – 0zł od mamy
proszek do prania (Jelp, Dzidziuś, Biały Jeleń)
szczotka do czyszczenia butelek

pojemnik na smoczek – 1 szt. + 1 gratis 5,43zł
ochraniacz do łóżeczko - 2szt. 32,98zł
smoczek - 3szt. 15,03zł
osłonki silikonowe na sutki
śliniaki 4 szt. 1,71zł
Ciuszki pozostałe różne (body, pajacyki, koszulki, spodenki itd.):
- nowe 106,94zł
-sh 167,21
szlafrok 6zł
skarpetki:
-nowe 10 par 23,93zł
- sh 10 par 2zł dokupić jeszcze
niedrapki
- nowe 1 para 2,99zł
-sh 5 par 2,3 zł
czapki cienkie/średnie:
- nowe 2 szt. 5,98zł + 4 szt. Smyk 30zł
- sh 7 szt. 2,3zł
grubsza czapka na zimę 2szt.
rajstopki:
-nowe 1 para 3,99zł
-sh 3 pary 1,82zł
kombinezon - 3szt. różne rozmiary: 6zł, 5,6zł + 1 szt. z wymiany
kurtka – sh 5,49zł
leżaczek – bujaczek - 0zł - od rodziny
mata edukacyjna - 30zł z olx.pl
podgrzewacz do butelek ????
karuzela nad łóżeczko

maskotki/zabawki – 3 szt. sh 3,3zł
gryzaczki - 3 szt. 17,36zł

+ przesyłka przedmiotów 18zł

razem jak do tej pory wydaliśmy 1156,92zł +18zł
Kiara super lista. Z chęcia ja skopiuje jesli pozwolisz i skoryguje ze swoją, którą powoli tworzę

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

A tak wogole to chciałam się przywitać

Dziś znowu dzien mi strzelił nie wiadomo kiedy. Bylam w pracy zawieźć zwolnienie więc rozerwałam się bo pogadałam ze wszystkimi. Miło było bardzo

Dziewczyny mam do Was wielką prośbę !!!!!!
Będziemy mieć gości, małżeństwo z dzieckiem i chce cos upichcić na obiad. Tylko nie wiem co
Ciąża tak mnie upośledziła, że szok. Nigdy z tym nie miałam problemu a teraz zwykły obiad to dylemat... Nie potrafię się zdecydować
Więc błagam Was podpowiedzcie mi coś smacznego i abym nie spędziła przy tym dwóch dni w kuchni bo nogi odmawiają posłuszeństwa
Stary 2014-07-25, 23:58   #2267
Zanet84
Zakorzenienie

ja uciekam, jutro muszę dość wcześnie wstać.

co do obiadku przepraszam, ale nie pomogę. u mnie też kiepsko ostatnio z pomysłami kulinarnymi.... :/

dobranoc, kolorowych snow
Stary 2014-07-26, 00:07   #2268
Rosalie01
Raczkowanie

Nadrobilam 7 stron
Jesli kogos pominelam to z gory przepraszam, ale tyle tego sie dzisaj nazbieralo, ze glowa peka.

Zanet nie skopala przez caly dzien, ale teraz kopie.

Elawszystkiego najleszego z okazji rocznicy.

Cytat:
Rosalie, jak ruchy? u mnie też teraz spokojniej w dzień, ale wieczorem daje czadu
Indra chyba jestem wyrodna matkaruchow nie czulam w ogolepojechalismy do szpitala, zrobili usg a mala tam fika ze ho ho, dogory nogami, z boku na bok, oslania sie raczkami od glowicy a ja nadal nic nie czuje, kobieta, ktora robila usg zdziwiona na maxa, bo ona wyczuwa ruchy z zewnatrz a ja nie potrafie okreslic czy mala kopie czy nie
Nie wiem, o co chodzilo, teraz juz czuje, ale zdecydowanie mniej intensywnie niz kiedys.

Cytat:
może to i nie grochy ale przynajmniej w fiolecie http://dolly.com.pl/pl/p/POSCIEL-FIO...-KROPECZKI/249
Z calego sreca polecam produkty tej firmy, szyte wlasnorecznie przez moja znajoma z pasja, wszystkie pomysly, wzory sa jej autorstwa, jakos super i orginalne, zadna masowka czy fuszerka, jesli kupujecie cos z tej strony mozecie byc pewne, ze robione to bylo z sercem i mysla o maluszku
Naprawde polecam.

Beige tak jak juz pisalam do Indry, Wstreciucha chyba sie ruszala caly czas tylko ja wyrodna matka nie czulam
Naszczecie usg potwoerdzilo, ze wszystko z nia ok, rozwija sie perfekcyjnie, wazy juz 1kg
Co do parawanow to trzeba kupic takie specjalne szyny na sufit i podloge, do nich przyczepia sie parawany i mozna je przesuwac w kazda strone.

Indra ale sliczny Twoj synek

Estisprobuje wyczaic to bicie serduszka, jak tylko naucze sie odnowa rozpoznawac ruchy malej
Pewnie sie ruszala o 23.00 tylko ja tego nie czulamLekarka mowila, ze nie widzi powodu dla ktorego mialabym nie odczuwac ruchow, Mala ma wystarczajaco miejsca nadal, zeby sie swobodnie poruszac ale na tyle malo, zeby musiec sie "obijac" o mnie, nie wiem, co ze mna nie tak

benetta gratuluje synka

Beata Marcina sliczne ciuszki

Futbolowa podziwaiam za pracowitosc i samodyscypline
Ja podobinie jak anuszka germanistyke skonczylam, zreszta filologie polska tez, ale z mojego wlasnego lenistwa niemieckiego juz prawie zapomnialam a polski tez mi jakos nie najlepiej wychodzi, czasami jak popatrze na swoje posty wstecz to za glowe sie lapie, jakie byki porobilamstrasznie mi szkoda niemieckiego, bo od dziecka sie go uczylam, uwielbialam ten jezyk, zwlaszcza gramatyke, mowilam plynnie a teraz jak juz koniecznie musze cos powiedziec to i tak mieszam z angielskim
Ale to sa wlasnie skutki porozumiewania sie od prawie 8 lat jezykiem angielskim nacodzien i mojego lenistwa
Jeszcze raz za to, co robisz

Juanita wszystkiego najlepszego z okazji sluba
Trzymam kciuki za was

Czy wszystkie kupujecie te ochraniacze na lozeczko..?bo caly czas mysle czy kupic...
I znowu odmieniec ze mnie ja nie kupuje, wedlug mnie przynosza wiecej zlego niz dobrego (ale wiem to nie z obserwacji a z ksiazek).

Cytat:
Uczyłam sie rosyjskiego w liceum, ale dałam sobie spokój, bo i tak nigdy do niczego sie nie przyda ;/ znajomosc cyrylicy i kilka słow wystarczy ;p ale jezyk ciekawy mimo wszystko
Ja nigdy nie uczylam sie rosyjskiego, ale nstrasznie mi sie ten jezyk podoba

Cytat:
Hej, a ja wrocilam z przychodni i ze szpitala... od jakiegos czasu odczuwalam takie szarpniecia w okolicy serducha... jeszcze przed ciaza... Ale nie bylo to dokuczliwe i szybko sie normowalo... teraz od kilku tygodni czuje to kilkanascie razy dziennie... no i dzis tak sie troche zle poczulam, poszlam do sasiadki bo ma ciśnieniomierz i ciśnienie wyszlo ok ale puls 120... pojechalam do rodzinnego ledwo przylozyl sluchawke i mowi ze mam czestoskurcz... dal na ekg skierowanie no i wyszly dodatkowe skurcze on mowi tachykardia.... dal recepte na beta bloker ale sobie mysle pojade jeszcze skonsultuje to z ginem... noi mojej nie bylo ginki bo pojechala na szkolenie, ale inny doktorek powiedzial ze on by mi nie kazal w ciazy brac beta blokerow i zebym do kardiologa sie umowila, a ze teraz da mi relanium... wizyte umowilam na poniedzialek na 11.00... teraz leze ale serducho wciaz mi wali... zobacze wieczorem jaki ten puls bede miala... martwie sie
Oj
Mam nadzieje, ze wszystko sie ustabilizuje i ze zadne lekarstwa nie beda potrzebne, trzymaj sie

Kostkaswietne ciuszki

Kiarabrawa za zorganizowanie, moja lista to byl skrawek papieru, ktory zreszta gdzies zgubilam

daariaaa no nieladnie ze strony Tz

aleksandrettaa dzielna dziewczyna trzymam kciuk za dobre wyniki

Zanet ja kupilam dwa takie http://gro.co.uk/grobag-baby-sleep-b...d-tales-grobag, na 0-6 miesiaca, 2.5 tog

Justana no Twoj facet tez dzisaj przegial
Mam nadzieje, ze jutro przeprosi i bedzie pamietal o imieninach
Wlasnie zauwazylam, ze w PL juz po polnocy, a wiec wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Ponad godzine mi zajelo nadrabianie
Uciekam spac, bo kregoslup juz nie daje rady od siedzenia, dobranoc
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 00:22   #2269
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
ja uciekam, jutro muszę dość wcześnie wstać.
co do obiadku przepraszam, ale nie pomogę. u mnie też kiepsko ostatnio z pomysłami kulinarnymi.... :/

dobranoc, kolorowych snow
ja też lecę spać, na 9 do pracy jadę;/
na obiad może zapiekanka brokułowa z makaronem? spagetti? pizza? a może tradycyjnie jakis placik z kurczaczka i do tego ziemniaczki i mizerkia z ogoraskow?

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Indra chyba jestem wyrodna matkaruchow nie czulam w ogolepojechalismy do szpitala, zrobili usg a mala tam fika ze ho ho, dogory nogami, z boku na bok, oslania sie raczkami od glowicy a ja nadal nic nie czuje, kobieta, ktora robila usg zdziwiona na maxa, bo ona wyczuwa ruchy z zewnatrz a ja nie potrafie okreslic czy mala kopie czy nie
Nie wiem, o co chodzilo, teraz juz czuje, ale zdecydowanie mniej intensywnie niz kiedys.

Justana no Twoj facet tez dzisaj przegial
Mam nadzieje, ze jutro przeprosi i bedzie pamietal o imieninach
Wlasnie zauwazylam, ze w PL juz po polnocy, a wiec wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Ponad godzine mi zajelo nadrabianie
Uciekam spac, bo kregoslup juz nie daje rady od siedzenia, dobranoc
ruchy będziesz czuć mocniej, z każdym tygodniem Ja przez parę dni też łagodniej odczuwalam ruchy a dziś mała fikala jak szalona
dziekuję za życzonka)
idę o zakład, że o moich imieninach nie będzie pamiętał a z przepraszaniem to też tak u niego średnio.

Idę lulu, dobranocki dziewczynki
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-07-26, 00:32   #2270
paulina119a
Zadomowienie

Pora również na mnie
Miłej nocy
Stary 2014-07-26, 06:09   #2271
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
niestety chyba nie dziś, wrocił pijany i jest wojna;(
Współczuję! Mojemu nie zdarza się to często, i wcześniej problemu nie było. Ale teraz nawet jak dwa piwka wypije (i nic po nim nie widać, trzeźwy jak prosiak) to dla mnie śmierdzi, jakby litr spirytusu wychylił i okropnie mnie to drażni...

Cytat:
Mi też najlepiej na lewym, ale czasem muszę się przekręcić na prawy, bo lewy już boli a na plecach to nie mogę spać, bo wszystko mi się napina.
O to to! Już myślałam, że tylko ja tak mam! Jak się kładę na plecach i wyprostuję nogi, to moment i już mam twardy brzuch. Mogę spać na bokach (choć preferuję lewy - naczytało się internetów ) albo na plecach, ale z podkurczonymi nogami.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja też planuję śpiworek. To znaczy najpierw rożek a potem śpiworek. Kupiłam taki na szelkach. Nie jest bardzo gruby ale dziecko śpi w ubranku, w mieszkaniu zimno nie jest więc myślę, że spokojnie wystarczy. Kołdry i poduszki przez pierwsze miesiące mieć nie będzie więc pościeli na razie nie kupuję.
Mam już rożek, od niego zacznę (ale chyba dokupię jeszcze jeden, na wypadek awarii); potem śpiworek (nie wiem, czy o to samo nam chodzi, ale to taka jakby za długa sukienka z zszytym dołem; mój jest z polarku) a na koniec pościel (też już mam, ale jeszcze bez poszewek - to jak się trafi coś ładnego, ciśnienia nie ma). Zastanawiam się jeszcze nad zakupem "klina" - dziewczyny wcześniej wspominały, że przydatny, jakby dziecku się ulało podczas snu, a nie wiem, czy będzie chciał leżakować na boczku.

Cytat:
tylko jak jest z tą wagą przesyłki, bo do 15 kg jest cena ok 12 zł, potem już więcej. Czy przy zamawianiu łączna waga mi się wyświetli i sama cena dostawy się wyliczy ?
Jak kompletujesz zamówienie, to od razu w koszyku pojawiają się wyliczone koszty przesyłki.

Cytat:
U nas to samo! Wkurza mnie to strasznie, ale ja się nie umiem długo dąsać, tym bardziej o jakieś pierdoły. A że pierdoły, to Z uważa, że nie ma czego roztrząsać i w ogóle nie porusza tematu. I mija dzień, czasem dwa, potem od słowa do słowa i jest ok. Ale szarpie mnie, że nie umie się głośno przyznać do błędu/winy...

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2014-07-26 o 06:11
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 07:15   #2272
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Ale ciężka noc...nie wyspałam się, bo cały czas była straszna burza i lało..zresztą leje do teraz...
Paulina ja myślę, że rożek czy kocyk wystarczą, w mieszkaniu przy takim maluszku musi być ciepło
Nad klinem się zastanawiam ciągle, ale raczej kupię.
Co do ochraniacza na łóżeczko to ja chyba będę chciała.

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-26, 07:23   #2273
Kostka09
Zakorzenienie

Kasia trzymaj sie kochana i oby bylo coraz lepiej

Justana twoj chlop to chyba lekko przesadzil dzisiaj chociaz nie wiem jak bym do tego podeszla bo nie mam na szczescie takich problemow ale mam nadzieje, ze dzisiaj juz bedzie wszystko ok nerwy nam nie sluza
Cytat:
I znowu odmieniec ze mnie ja nie kupuje, wedlug mnie przynosza wiecej zlego niz dobrego (ale wiem to nie z obserwacji a z ksiazek
Zanet ja kupilam dwa takie
Ja tez nie bralam wogole pod uwage kupna ochraniaczy, chcialam sie dowiedziec czy ktos tez nie kupuje bo tu raczej wiekszosc na tak i czy ma on jakies sensowne zastosowanie (Indra chyba pisala, ze robi sie przytulniej w lozeczku, ew. balam sie czy dziecko nie zaplata sie w szczebelki) bo mnie sie one nawet wcale nie podobaja ale uspokoilas mnie, ze nie jestem sama.

Paulina - ja to bym zrobila cos sezonowego..papryke, pomidory albo cukienie nadziewana, ew. jakies leczo z miesem drobiowym do tego bagietka, a jak ma byc bardziej klasycznie to cos z fileta drobiowego (moze w sosie smietanowym z kurkami lub pieczarkami) do tego fasolka szparagowa z sosem winegret i np. ziemniaczki opiekane w piekarniku...
ja tez jak nie chce za dlugo siedziec w kuchni to robie rolady z francuskiego ciasta z roznymi nadzieniami (z pora, pieczarek, fileta drobiowego, szpinaku itp..)

Bylismy wczoraj na zwiedzaniu browaru w tychach, bylo bardzo fajnie, lubie takie "zywe"muzea, tylko degustacje musialam sobie odpuscic tzet zdegustowal ja tylko sprobowalam

A zaraz zbieramy sie nad jezioro a potem na koncert Kultu do Parku Chorzowskiego, mamy zdobyczne bilety wiec idziemy sie rozerwac poki możemy isc razem

Milego dnia wszystkim - u nas zapowiada sie znowu upal...

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Zanet - ja mam podobne 3 spiworki do tych jak Rosalie, takie na szelkach bawelniane i w srodku maja chyba jeszcze jakies warstwy bawelny, ze nie sa takie cienkie, mysle, ze to wystarczy nawet na zime bo do tego tez sie ubiera dziecko, zawsze mozna jeszcze przykryc kocykiem a na poczatku to chyba rozek, bo my mamy w domu ok. 18 - 20 stopni w zimie.

Klin to chyba zbedny...wydaje mi sie, ze jak jest taka potrzeba to mozna cos podlozyc pod materac lub nozki lozeczka, ale moze sie myle bo ja minimalistka jestem

znikam

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-07-26 o 07:25
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 08:11   #2274
tiera
Raczkowanie

esti ile m2 ma wasz dom? My też kiedyś planowaliśmy że wybudujemy za 250tysięcy, niestety wykończenia nas dobijają- nie wszystko można zrobić tanio aby było dobrze.

Juanita2406 Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

Kasia współczuję sercowych problemów.. staraj się nie denerwować bo to tylko pogorszy sytuację

Justana1984 ja nie wiem jak to jest że oni zawsze piją tylko 2/3 piwa a nawalą się nimi jakby byli co najmniej po 10.

Co do ochraniaczy- ja jednak kupię. Mój syn tak się wiercił, że często pakował ręce czy nogi między szczebelki więc musiałam w końcu nabyć coś takiego.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 08:11   #2275
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
begie - a gdzie chodzisz do tego lumpka ? polecasz jakiegos konkretnego w Tychach? Ja przez was znowu nabieram ochoty na łowy w sh
Ja jeśli idę to na Dąbrowskiego, niedaleko Poczty Głównej, nie chodzę często, normalnie cen nie mają niskich np. za bluzki dla mnie ok 14 zł, dla dzieci do roku spodnie długie, sukienki, jakieś fajniejsze ciuszki 8-10 zł, body po 3 zł, pajace 3-5 zł, najbardziej mnie denerwuje tam, że te malutkie ciuszki wrzucone są do takich koszy- półek , ( nie wiem jak to nazwać) i ręce bolą od grzebania, jest tego dużo, wszystko się miesza a tych co dalej leżą pod ścianą teraz w ciąży z brzuchem nie sposób wyciągnąć ale jest to duży sh, nie znam fajniejszego w Tychach ale może gdzieś jest... zwykle w soboty mają 50% taniej a w poniedziałek nowy towar ale czasem zmieniają, wiem, że było tak, że w ogóle obnizki nie było a nowy towar codziennie dokładali. Kombinezonów dla maluszków tam nie ma.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

Beige - ja obkupiłam młodego w sh od góry do dołu, łącznie z 4 kocykami, śpiworkiem, kilkoma maskotkami fajnymi, kombinezonem - łącznie poszło jakieś 200zł, ale ciuszków mam 3 kartony. W sieciówce miałabym max 15 sztuk rzeczy za tę kwotę

Wstawię Wam moją listę wyprawkową dla małego Jeszcze dopracowuję, zapisuję sobie na bierząco uwagi doświadczonych mam itd.
Na czarno to, co już mamy. Na czerwono - dokupić, na zielono - mam obiecane od rodziny. Znaki zapytania - zastanowić się czy na pewno potrzebne.

wózek, fotelik, pokrowiec na wózek + nosidełko materiałowe chicco - 400+60zł przesyłka
łóżeczko – 0 zł – od rodziny
materac do łóżeczka
przewijak - 36,80zł
rożek 1 szt.
prześcieradło - 3szt. 34,41zł
śpiworek – 1szt+ dokupić 1szt. + 1 szt. z wymiany
ceratka wodoodporna do łóżeczka
śpiworek do wózka
kocyki:
- sh 2szt. polarowe + 2 szt. cienkie = 8,40zł
- 1 szt. misiek biedronka 19,99zł
- dokupić 1 gruby
wanienka - 0zł od rodziny
ręcznik z kapturkiem – 1 szt. sh + 1szt dokupić
ręcznik zwykły większy
ręcznik zwykły mały 2 szt. – 1zł
pieluchy tetrowe - 30 szt. 0zł - od rodziny
pieluchy flanelowe 4szt. 0zł - od rodziny

gruszka - 5,25zł
poduszka do karmienia - prezent
łańcuszek do smoczka - 4,29zł
prześcieradło na przewijak 2szt. 15,76zł
Termoopakowanie do butelki - 9,92zł
Pierwsza szczoteczka do zębów - 4,94zł
Podkład/Ceratka do przewijania - 1szt. 4,94zł + 1 szt. gratis
Jednorazowe podkłady do przewijania ??? 3-5 szt.
Zestaw butelek Tomme Tippe – 62zł:
- butelka 150ml. x 2szt.Butelka 260ml. x 2szt.
- smoczek do butelek 3m+ x 2szt.
- pierwszy kubek z uchwytami Explora 4-7m x 1szt.
- we wszystkich butelkach znajdują się smoczki 0m+.

Kosmetyczne
coś do kąpieli - pewnie dużo próbek od mamy
woda morska
sudocrem
pępek (Octenisept, gaziki nasączone spirytusem, gaziki jałowe + spirytus)
płatki higieniczne
maść majerankowa do masowania brzuszka ???
patyczki do uszu z ogranicznikiem
olejek mentolowy (np. olbas oil – na katar kilka kropli dodajemy do takiego zapachowego podgrzewacza lub do miski z gorącą wodą, postawionej w pokoju)
bepanthen maść na odparzenia ???
parafina ciekła (na potówki) ???
Panadol w syropie na gorączkę
Wit. K i D w kapsułkach???
kropelki na wzdęcia (sad simplex, esputicon, espumisan, bobotic, delicol)
krem tłusty apteczny na zamówienie

chusteczki nawilżające - 2 op. 8,99zł
nożyczki do paznokci - 4,99zł
pampersy
sól fizjologiczna

szczoteczka grzebyk do włosów - 6,90zł
termometr bezdotykowy – 0zł od mamy
proszek do prania (Jelp, Dzidziuś, Biały Jeleń)
szczotka do czyszczenia butelek

pojemnik na smoczek – 1 szt. + 1 gratis 5,43zł
ochraniacz do łóżeczko - 2szt. 32,98zł
smoczek - 3szt. 15,03zł
osłonki silikonowe na sutki
śliniaki 4 szt. 1,71zł
Ciuszki pozostałe różne (body, pajacyki, koszulki, spodenki itd.):
- nowe 106,94zł
-sh 167,21
szlafrok 6zł
skarpetki:
-nowe 10 par 23,93zł
- sh 10 par 2zł dokupić jeszcze
niedrapki
- nowe 1 para 2,99zł
-sh 5 par 2,3 zł
czapki cienkie/średnie:
- nowe 2 szt. 5,98zł + 4 szt. Smyk 30zł
- sh 7 szt. 2,3zł
grubsza czapka na zimę 2szt.
rajstopki:
-nowe 1 para 3,99zł
-sh 3 pary 1,82zł
kombinezon - 3szt. różne rozmiary: 6zł, 5,6zł + 1 szt. z wymiany
kurtka – sh 5,49zł
leżaczek – bujaczek - 0zł - od rodziny
mata edukacyjna - 30zł z olx.pl
podgrzewacz do butelek ????
karuzela nad łóżeczko

maskotki/zabawki – 3 szt. sh 3,3zł
gryzaczki - 3 szt. 17,36zł

+ przesyłka przedmiotów 18zł

razem jak do tej pory wydaliśmy 1156,92zł +18zł
Lumpki są fajne

Wow! jaka lista

Cytat:
dziękuję za pciechę
juz przestałam płakać, pierwsze emocje zeszły i już mi troche lżej. Zobaczymy czy on jutro będzie taki cwany. Dzisiaj podobno kolegi imieniny były tak się tym argumentował, ciekawe czy chociaż będzie pamiętał o tym, że ja mam jutro. Znając życie nawet nie będzie pamiętał;/ bo to imieniny a ich nigdy nie "obchodzimy" więc to dla mnie żaden argument że kolega mial
trudno;/ ja jutro rano idę do pracy więc też sobie szybko nie wrócę, a ja głupia tak się rozżalałam że szef ich tak wyciulał a teraz myslę już i dobrze mu tak;p wredna jestem, wiem;/ cieszę się że wrócił cały i zdrowy ale mógł wrócić trzeźwy skoro dwa dni go nie było;/ zadzwonić by lo ciężko ale napić sie miał siłę : pala:
mam wrazenie, że mam rozchwiane emocje[COLOR="Silver"]

już nie wojuje gnida wróciła i śpi w poprzek łóżka
Oj ja od tych paru dni gdy jestem u rodziców też jestem strasznie nerwowa, nic mi nie pasuje, ciągle płacz o byle co, nie wiem co się ze mną dzieje, mama mówi, że hormony szaleją ale wcześniej jakoś tak nie było ....

Na męża też się ciągle wkurzam bo on nic nie robi sobie z tego, że niedługo urodzi się 2 dziecko i wszystko trzeba przygotować, kupić, rozmieścić nas, wczoraj dzwonił to mu powiedziałam, że póki nas nie ma to może coś porobić w mieszkaniu, może tą ściankę w pokoju czy coś a on zaczął się wymigiwać oczywiście, powiedziałam, że nie będę się cisnąć z dwójką dzieci w małym pokoju a on jak król sam w tym dużym a on na to: no dobra, no to cześć...i się rozłączył

Cytat:
Nadrobilam 7 stron
Jesli kogos pominelam to z gory przepraszam, ale tyle tego sie dzisaj nazbieralo, ze glowa peka.

Zanet nie skopala przez caly dzien, ale teraz kopie.

Elawszystkiego najleszego z okazji rocznicy.

Z calego sreca polecam produkty tej firmy, szyte wlasnorecznie przez moja znajoma z pasja, wszystkie pomysly, wzory sa jej autorstwa, jakos super i orginalne, zadna masowka czy fuszerka, jesli kupujecie cos z tej strony mozecie byc pewne, ze robione to bylo z sercem i mysla o maluszku
Naprawde polecam.

Beige tak jak juz pisalam do Indry, Wstreciucha chyba sie ruszala caly czas tylko ja wyrodna matka nie czulam
Naszczecie usg potwoerdzilo, ze wszystko z nia ok, rozwija sie perfekcyjnie, wazy juz 1kg
Co do parawanow to trzeba kupic takie specjalne szyny na sufit i podloge, do nich przyczepia sie parawany i mozna je przesuwac w kazda strone.
Dobrze, że z małą wszystko w porządku
Dzięki za wytłumaczenie

kurde, trochę głupio względem rodziców, ale - chyba chcę już wracać do domu tam mam spokój a tu pełna chata, nie ma swojego kąta i znów wychodzi słońce i będę umierać ...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 08:20   #2276
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Rosalie to nasze dziolszki ida równo bo moja na poniedzialkowej wizycie tez miała 1kg;

Ochraniacz miałam i się przydał bo mała przesuwała się po calym lozeczku,a klin to bardziej się przydaje jak dziecko SPI na boku i ulewa ,wtedy ten klin trzyma żeby na plecki się nie przekrecilo.ja podkladalam kocyk zwinięty ale myślę czy kupić teraz

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-26 o 08:21
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 08:23   #2277
manieczka1
Zakorzenienie

Begie ja Cię rozumiem tydzień temu byłam u rodziców na 3 dni, niby fajnie, bo wszystko podane pod nos, wypoczęłam na tarasiku itp., ale też mnie wieczorami na płacz zanosiło tęskniłam za mężem jak nigdy haha

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A te ochraniacze to kupujecie takie na całe łóżeczko czy na pół?

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-26, 08:58   #2278
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć!

Wyspałam się wczoraj na wieczór tętno miałam 80, dzisiaj z rana ponad 90, teraz znowu 80, więc może się uspokoiło... ale czuję się lepiej... od wczoraj oddycham głębiej, spokojniej i czuję, że mi to pomaga... podejrzewam, że u mnie to jest na tle nerwowym, mam nadzieję, że w poniedziałek lekarz mi nie powie, że mam jakąś wadę serca nie myślę, bo się znowu nakręcam...
u nas dzisiaj pochmurno, duszno i mam nadzieję, że będzie padać i grzmieć Pomalowałam sobie paznokcie teraz i zaraz pójdę z chłopakami przed blok na plac zabaw...

Współczuję Wam kłótni z mężami... ja się właśnie przedwczoraj z moim tak ścięłam i podejrzewam, że stąd ten skok tętna... jeszcze dzieciaki mi dają popalić i się kumuluje wszystko... a ja w sumie nigdy nie potrafiłam sobie radzić ze stresem...

Nic, zmykam... Miłej Soboty!
Stary 2014-07-26, 08:59   #2279
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia no to oby już tak zostało nie denerwuj się

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-26, 09:00   #2280
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Kasia, to super że już lepiej. oddychaj głęboko i niczym się nie stresuj, to pewnie przejściowe i wraz z ciążą się skończy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości