Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-17, 09:10   #2251
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Dzień dobry
Hottie jak pięknie kupowałaś cały zestaw może przez internet?:P
Nouvelle wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia wspaniałego dnia Ci życzę, niech będzie cudowny, wymarzony
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:18   #2252
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej hej, nie nadrabiam, melduje na szybko, że żyje czekam na włosy i makijaż wczoraj wieczorem zlądowałam na IP (z dzidzia wszystko ok, moje sprawy ginekologiczne tez git), dziś czuje się delikatnie lepiej po lekach i chyba jestem gotowa na ślub także buziaki i odezwe się w poniedziałek

dobrze, że i z Tobą i dzieckiem wszystko ok

Życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Realizacji wszystkich życiowych planów i tak dużo miłości przez całe życie co w dzień ślubu
Udanej zabawy weselnej Czekamy na relację w poniedziałek

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To ja się witam w 31 tc i 70 dniach do końca.. Aaaaaaaaa
za 31 tydzień

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale mnie brzuch zaczął swędzieć...mam nadzieję, że to nie oznaka wykluwających się rozstępów

aaaaaaaaaaaaaa

Jesteś w 34 tygodniu ciąży
(33 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Data porodu:
7 marca 2015
(pozostało 49 dni)
koniecznie smaruj brzuch balsamem- złagodzi swędzenie i może Cię uchroni przed rozstępami jak będzie skóra odpowiednio nawilżona i uelastyczniona

za 34 tydzień ja mam 47 dni do porodu

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślała któraś o zakupie Woombie?
ja nie miałam zamiaru kupować ale podobno moja szwagierka chce mi dać w prezencie, bo ona dostała w szpitalu po porodzie a jej mały nie chciał w tym leżeć i chce mi dać ale ja i tak nie będę z niego korzystać, bo nie miałabym serca zrobić z dziecka takiej mumii sama nie chciałabym żeby ktoś mnie trzymał w czymś takim, więc ja dziecku też tego nie zrobię, ale prezent muszę przyjąć
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:28   #2253
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja dziś pospałam do 8, po codziennym wstawaniu przed 7 to czuje się jak królowa Piszecie o tych kuponach na allegro to chyba też skorzystam tych mobilnych aplikacji. Zawsze zamawiałam normalnie, ale jak są te kupony to chyba się zdecyduje. No i zainstalowałam Wizaż na komórce, żeby być z Wami mobilnie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
magnifica ja się tez niby dobrze czuje, ale nie dałam rady mimo, że też miałam pracę za biurkiem. Teraz nadal pomagam w pracy tylko na leżąco z domu i jest duzo przyjemniej więc podziwiam, żebyś dostała porządną premie za to
Oj premia by się przydała Ja się czuje świetnie, choć nie przeczę, że jak mam wolne to cudownie jest po prostu poleżeć i odpocząć.

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
no muszę, musze po prostu się Wam pochwalić zakupami lumpkowymi

"płaszczyk",szare spódniczka+ bolerko i buciki są na 6-9 miesiecy.
Reszta na 0-3

Podliczyłam i za wszystko wyszło.... 16,50 takie zakupy to ja lubię
Super zakupy

Cytat:
Hej hej, nie nadrabiam, melduje na szybko, że żyje czekam na włosy i makijaż wczoraj wieczorem zlądowałam na IP (z dzidzia wszystko ok, moje sprawy ginekologiczne tez git), dziś czuje się delikatnie lepiej po lekach i chyba jestem gotowa na ślub także buziaki i odezwe się w poniedziałek
Gratulacje wszystkiego, co najlepsze na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was zastanawiała się nas takim dzienniczkiem:
http://www.brioko.pl/dzienniczek-dni...-maluszka.html ?

mam chęć kupić, bo to będzie super pamiątka dla dziecka
Ja dostałam taki darmowy od położnej z Nivea. Choć zastanawiałam się właśnie nad kupnem takiego fajniejszego na allegro I chciałam jeszcze dokupić taki fajny duży album.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

a myślałam, że z moim węchem jest coś nie tak reszta kosmetyków z babydream nie ma tak przykrego zapachu, a to mleczko to aż mnie osłabiło

tak szczerze to do końca nie wiem dlaczego jednego producenta, ale tak przeczytałam ale tak na moje rozumowanie to chyba chodzi o uczulenie, że jak jest kilku producentów to nie wiadomo od którego producenta dziecko nie toleruje kosmetyków a jak masz kosmetyki jednego producenta to prawdopodobieństwo uczulenia jest mniejsze i łatwiejsze do wykrycia ale to tylko takie moje rozumowanie
Mnie w ogóle zapach kosmetyków Babydream nie powala, ale przekonuje mnie jednak skład tych kosmetyków. Używałam też ich na sobie i przed ciążą i są naprawdę fajne.

Pewnie masz rację z tymi alergiami. Ja zamiezram używać Babydream i Hipp'a. A co do zasypek to planuję samą mączkę ziemniaczaną. Może kupię też Babydream'a jakby jednak sama mączka nie dała rady

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-01-17 o 09:29
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:44   #2254
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Super pomysł taki dzienniczek - myślisz ze w nim jest miejsce Aby karmienia spisywać ? Podobno dobrze jest tak robić na początku ...

Ja właśnie duzo o Woombie czytałam i opinie extra

Tutaj sa ładne http://www.woombie-krakow.pl/#!online-store/c1xgq
Na tej stronie wydaje się, że mają mnóstwo wzorów, a de facto albo kategoria jest pusta, albo w kategorii jest bardzo dużo z dopiskiem "wyprzedane". Początkowo chciałam z tej strony zamówić

Mi również zależy na tej kategorii w dzienniczku, ale dziewczyny komentarzach piszą o karmieniu, więc powinno coś być. Choć w zestawieniu tutaj: http://www.brioko.pl/dzienniczki.html
podobno nie ma rubryki o karmieniu.

Jeśli nie będzie, będę notować w oddzielnym zeszycie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:57   #2255
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
ja dzis juz po szpitalu zaraz myju i sie tulic do tz moje zamowieni z gemini mialo byc dzis a cos dalej nie ma;/ dupa.. a wasze kaciki. wozki, mebelki i brzuszki cudowne! ehh bede terax sie lenic a jutro jestem umowion z dxiewczyna po odbior kolyski
no i super, że już po szpitalu, jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
No właśnie koleżanka opowiadała, że "poproszę zzo" to było jej drugie zdanie zaraz po "dzień dobry" jak weszła na porodówkę i bardzo sobie chwali, bo zanim jej porobili jeszcze badania krwi i ten anestezjolog dotarł, to trochę pocierpiała

A to Twoje planowe cc, to na który tc jest planowane?

A kilka dziewczyn pisało, że im się skróciły szyjki, przepraszam z góry ale z ciekawości krótkoszyjkowca chciałam zapytać ile mają teraz? Bo mi w sumie od początku też skróciła się 12-14mm, tylko, że ja nigdy nie miałam zbyt imponującej.

Natomiast mój lekarz chyba uważa, że na tym etapie to już jest normalne, że one są krótsze (co prawda wprost tego nie powiedział, ale ja tak zrozumiałam), byleby były zamknięte.
między 26 a 27 tc moja szyjka skróciła się do 15mm i była zakończona literką v, czyli jakby maleńkie rozwarcie, potem na kontroli wyszło, że rozwarcie ma 1cm. A teraz we wtorek się dowiem, jak to aktualnie wygląda...

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Moja szyjka w 32 tc ciąży skróciła się do 25 mm i jest miękka i mam wewnętrzne rozwarcie na palec, tak było w zeszłym tygodniu zobaczymy na wizycie 28.01 będzie to już 35 tc, poprzednio z córką w tym tygodniu miałam już 1,5 cm rozwarcia i szyjkę zgładzoną a mimo to urodziłam 5 dni po terminie, chociaż teraz moja gin mówi że na pweno terminu nie doczekam bo mały jest już bardzo nisko i napiera główką na szyjkę zobaczymy

A tak w ogóle to muszę się wyżalić dzisiaj się okazało że mój obecny pracodawca likwiduje działalność gospodarczą i po rocznym urlopie macierzyńskim/ rodzicielskim nie mam pracy, cóż na razie sie nie załamuje mam jeszcze czas na przemyślenia co z tym zrobić, le i tak humor mi się popsuł
mam nadzieję, że sytuacja jakoś się rozwiąże i znajdziesz nową pracę bez problemu, takie wieści są dobijające, ale chociaż masz jeszcze zabezpieczenie na ten rok macierzyńskiego

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam mamusie

ja miałam dzisiaj aktywny dzień, nawet nie wiem kiedy zleciał - niestety nadal walczę z cukrem z marnym skutkiem

dobrze, że pojechałaś i sprawdziłaś, zawsze to człowiek spokojniejszy

dziękuję słońce , przyda się , bo smutno dalej , bo to jak walka z wiatrakami czekam na brzuszek

dziękuję nie było Cię wczoraj - martwiłyśmy się

wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. mam nadzieje, że niedługo Cię wypuszczą trzymaj się dzielnie

a piżamki śliczne - zwłaszcza ta różowa

a my dzisiaj złożyliśmy łóżeczko małej oto królestwo naszej księżniczki
ślicznie!

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Czemu się skrzywi? Przecież dla niego to będzie najpiękniejszy głos kurczę zobacz takiego maluszka wychodzi "z ciemni" przez ciasną "rurę"... wszystko obce, trafia do Ciebie i co? "ooo ten smrodek mamy znam, to bicie serducha poznaję i oooo ona tak ładnie śpiewała!" rewelacja
taa jestem sentymentalna i lubie takie rzeczy sobie wyobrażac :P

no muszę, musze po prostu się Wam pochwalić zakupami lumpkowymi

"płaszczyk",szare spódniczka+ bolerko i buciki są na 6-9 miesiecy.
Reszta na 0-3

Podliczyłam i za wszystko wyszło.... 16,50 takie zakupy to ja lubię
śliczności!

Nusiekowa jak się czujesz, swędzi nadal? Może jedź na IP sprawdzić?

Magiusa zdrówka dla Darusia!

Mamusie Gratuluję kolejnych rozpoczętych tc!!!!

A ja dziś koło południa jadę z tż parę rzeczy dokupić. Jak wrócimy, będę robić placek z masą kajmakową, bo jutro zjawią się goście.

Kupujecie już witaminki dla dzieciaczków?????

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Nouvelle2

mocno ściskam i życzę chwil pełnych miłości i radości na cały dzisiejszy dzień i nie tylko! Niech przysięga, którą sobie wypowiecie wybrzmiewa w Waszych sercach każdego dnia

Na pewno jesteś śliczną Panną Młodą!!!!!!!!!!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:05   #2256
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze kochana! bedziesz dzis bardzo piekna i nie stresuj sie Czekamy na zdiecia
ale dlaczego na IP? mialas odpoczywac ladnie przed slubem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg panna-młoda-i-pan-młody-kreskowka-projekt-tablicy_23-2147493877.jpg (46,2 KB, 1 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:12   #2257
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Nie nie Nikodem Będzie Nikolaos

Dziękuję za numery , może się wybiorę do Zdroji pozwiedzać
Moj TZ ma tak na imie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nouvelle powodzenia dzis

dziewczyny a mnie od wczoraj cale ciało swędzi: Nogi , ręce, trochę brzuch. Jak tz wstanie to chyba na IP...boje sie ze to ta cholestaza. Czy któraś miala? Czytam na necie ze to bardziej dłonie i stopy swędzą - ale juz sama nie wiem.....
jesli cie to martwi to jedz na ip kochana bo to swedzenie to moga byc poczatki, albo poprostu skora jest bardziej sucha i potrzebuje wiekszego nawilzenia ale zawsze warto sprawdzic. nie tylko dlonie i stopy, ogladalam ostatnio program i kobiete wszystko swedzialo, i miala ta cholestaze.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Nasza nouvelle!!!! Oby fryzurka i makijaż były szałowe.i żeby ten cudowny dzień był najpiekniejszy i pełen radosci!
Wszystkiego naj na nowej droze życia Kochana

A i w pon foteczki koniecznie prosze wrzucić
I udnej zabawy weselek
A w noc poślubną konieczne

Jak masz obawy i nie pokoi Cie to swedzenie, jetem za IP. PO TO TAM SĄ
TRZYMAM KCIUKI

A a ide prasowaćnie nawidze...
a zdiecia wozka juz wrzucalas pominelam tez dzis mam prasowanie nie chce mi sieeeeeeeee, nie lubie prasowac.... Jak narazie wstalam, wykapalam dziecko TZ, nakarmilam i sie budze przy herbatce

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Witamy Was - właśnie mamy poranne KTG Załącznik 5887818
Jeszcze 2 nocki i dooomek - mam nadzieje ze nic nie nie zmieni ;(
oby jak najszybciej do domku ale dobrze, ze jestes pod dobra opieka kochana,

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
no i super, że już po szpitalu, jak się czujesz?

między 26 a 27 tc moja szyjka skróciła się do 15mm i była zakończona literką v, czyli jakby maleńkie rozwarcie, potem na kontroli wyszło, że rozwarcie ma 1cm. A teraz we wtorek się dowiem, jak to aktualnie wygląda...

mam nadzieję, że sytuacja jakoś się rozwiąże i znajdziesz nową pracę bez problemu, takie wieści są dobijające, ale chociaż masz jeszcze zabezpieczenie na ten rok macierzyńskiego

ślicznie!

śliczności!

Nusiekowa jak się czujesz, swędzi nadal? Może jedź na IP sprawdzić?

Magiusa zdrówka dla Darusia!

Mamusie Gratuluję kolejnych rozpoczętych tc!!!!

A ja dziś koło południa jadę z tż parę rzeczy dokupić. Jak wrócimy, będę robić placek z masą kajmakową, bo jutro zjawią się goście.

Po porodzie dostane liste od lekarza rodzinnego, ktory bada dziecko w szpitalu, i tam wypisze napewno witaminy itd, to wtedy TZ wysle, nie chce nic podawac na wlasna reke tak malutkiemu dziecku
Milych zakupow a na placka to sie wpraszam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 10:38   #2258
nusiekowa
Wtajemniczenie

rozmawiałam z koleżanka lekarką-kazała jechać do szpitala i sprawdzić to swędzenie ....

Pojedziemy po obiedzie (cobym głodna na IP nie kwitła) Trzymajcie kciuki
Stary 2015-01-17, 10:40   #2259
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
rozmawiałam z koleżanka lekarką-kazała jechać do szpitala i sprawdzić to swędzenie ....

3mam kciuki
Stary 2015-01-17, 10:41   #2260
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:

Wierzę, że to nic poważnego, ale warto jechać sprawdzić
Stary 2015-01-17, 10:56   #2261
anyolek
Zadomowienie

Tout-petit-fille i hottie07- cudne macie kąciki dla maluszków

Widzę, że przewinął się wątek kąpania dzieciaczka- my raczej będziemy kąpać na stole w pokoju, bo łazienkę mamy malutką, a na kolanach w wannie wolę tego nie robić
Co do dodatków pielęgnacyjnych, to wczytałam się w bloga sroki i też będziemy mieli rossmanowskie kosmetyki, w tym żel do kąpieli Któraś z Was pytała o zasypkę- chciałabym używać mąki ziemniaczanej, ponoć pudry zatykają pory i nie pozwalają oddychać delikatnej niemowlęcej skórce

Jeśli chodzi o stanik, to też niestety mam problem, bo przy dużym biuście ciężko znaleźć coś bezfiszbinowego, co całkiem nie zniekształci cycków Mierzyłam już chyba z 50 różnych modeli, wkońcu trafiłam na jeden, który nie zamienia biustu w aseksualny obiekt i kupiłam w dwóch kolorach z zamiarem dokupienia kolejnych, a się okazało, że wycofali je ze sprzedaży

Nianię bardzo bym chciałą z monitorem Póki Ola będzie malutka, to w ciągu dnia będzie spała w koszu mojżeszowym, więc zawsze będę ją miała na oku, ale jak juz podrośnie, to też chciałabym mieć oko na łóżeczko które będzie na piętrze

Też mam pytanie co do bazy isofix: fotelik mamy nowy (http://www.sklep-tosia.eu/romer-baby-safe-plus-ii_p387), też zwracałam uwagę na bezpieczeństwo przede wszystkim, czytałam opinie, sprawdzałam czy przechodziły testy zderzeniowe itd... Teraz jeśli chodzi o bazę, zastanawiam się, czy warto kupic używaną, czy jednak lepiej zainwestować w nową? Zawsze to pewność, że nie jest w jakikolwiek sposób niebezpieczna, ale z drugiej strony nawet jeśli 'uczestniczyła' w jakimś wypadku, to mimo wszystko jest od tego, aby chronić dziecko i nic by jej się nie stało? Sama nie wiem...

EdithS- a o jakie witaminki pytasz? jeszcze nie wchodziłam w ten temat Wiem, że maluchom w Polsce podaje sie witaminę D od dnia narodzin bodajże, ale nie wiem jak długo sie to robi i jak Pisałam kiedyś, że tutaj to nie jest standardem i że chciałąbym na własną rękę, ale póki co nie mam o tym zielonego pojęcia

Nouvelle- powodzenia, mam nadzieję, że uroczystość będzie taka jak ją sobie wymarzyłaś Życzę wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2015-01-17 o 11:11
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 11:05   #2262
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny ja na szybko

jestem już po usg, wszystko jest dobrze mała waży 1950 g, więc podtuczyłam ją trochę w święta leży dalej główką w dół, szyjka ok, wszystko zamknięte na 4 spusty, więc nie rodzę jeszcze w najbliższym czasie na pewno
odetchnęłam trochę

teraz idę Was nadrabiać i odpowiadać
Stary 2015-01-17, 11:13   #2263
smv
Zakorzenienie

Nouvelle wszystkiego naj!
Stary 2015-01-17, 11:29   #2264
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
za 31 tydzień!

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Budziłam się kilka razy, nie mogę spać

Ja sobie sprawdzam tygodnie z aplikacji w telefonie i ona pełny tydzień wyświetla mi zawsze w niedzielę. A termin porodu mamy ten sam.
u mnie w aplikacji w telefonie i na belly zawsze pokazuje w sobotę. I dzisiaj u lekarza też tak wyliczyło, więc tego się trzymam

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Was!! oby to był piękny dzień, baw się dobrze, rób dużo zdjęć i nie przemęczaj się!!

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość

A ze mnie jest głupia uparta baba, bo pomimo zakazu to wczoraj posprzątałam łazienkę i kuchnię i odkurzyłam w salonie i wieczorem plecy mnie tak zaczęły boleć i do tego doszedł brzuch że bez nospy się nie obyło, na szczęście pomogło, dzisiaj bolą trochę plecy ale jest lepiej i cały dzień odpoczywam
oj ja wczoraj też się narobiłam, TŻ malował to ja stwierdziłam, że posprzątam i ciasto zrobiłam, a wieczorem plecki bolały dzisiaj już lepiej, ale będę leżeć cały dzień

Cytat:
Dziewczyny myślała któraś o zakupie Woombie?
ja nie myślałam o takim zakupie, ale jeśli okaże się, że moje dziecko lubi być opatulana to wtedy się będę zastanawiać

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
koniecznie smaruj brzuch balsamem- złagodzi swędzenie i może Cię uchroni przed rozstępami jak będzie skóra odpowiednio nawilżona i uelastyczniona

za 34 tydzień ja mam 47 dni do porodu

smaruję codziennie dzisiaj już nic nie swędzi, ani nic nie widzę na skórze więc to może chwilowe było

Cytat:
Na tej stronie wydaje się, że mają mnóstwo wzorów, a de facto albo kategoria jest pusta, albo w kategorii jest bardzo dużo z dopiskiem "wyprzedane". Początkowo chciałam z tej strony zamówić

Mi również zależy na tej kategorii w dzienniczku, ale dziewczyny komentarzach piszą o karmieniu, więc powinno coś być. Choć w zestawieniu tutaj: http://www.brioko.pl/dzienniczki.html
podobno nie ma rubryki o karmieniu.

Jeśli nie będzie, będę notować w oddzielnym zeszycie
podobno jest jakaś fajna aplikacja, w której można wszystko zaznaczać, będę musiała sobie ściągnąć, bo przy nocnym karmieniu najłatwiej będzie kliknąć w telefonie, a nie zapisywać w dzienniczku

Cytat:

ja na razie nie kupuję, zobaczę co powiedzą w szpitalu, podobno też często coś dają, więc po wyjściu wyślę TŻta do apteki.

Cytat:

trzymam kciuki żeby wszystko było ok! daj znać koniecznie

Magiusa
jak synek?? jak u lekarza było ??
Stary 2015-01-17, 11:35   #2265
87marta78
Zadomowienie

Nouvelle
Idźcie przez życie z dobrocią w sercu,
Otoczeni ludźmi których kochacie,
Silni poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia...
Nierozłączni!
Wszystkiego najlepszego
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 11:36   #2266
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja na szybko

jestem już po usg, wszystko jest dobrze mała waży 1950 g, więc podtuczyłam ją trochę w święta leży dalej główką w dół, szyjka ok, wszystko zamknięte na 4 spusty, więc nie rodzę jeszcze w najbliższym czasie na pewno
odetchnęłam trochę

Super jaka duża dziewczynka
Stary 2015-01-17, 11:47   #2267
emilia1987
Raczkowanie

EdithS ja przy okazji zakupów przez internet kliknełam od razu tez dla malucha wit D+k, którą podaje sie od 2 tyg do 3 miesięcy w przypadku karmienia piersia, a jesli karmimy mlekiem modyfikowanym to tylko wit D podajemy, no ale nastawiam sie oczywiście na kp

nouvelle2 Wszystkiego Najlepszego i Gratulacje

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 11:51   #2268
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja na szybko

odetchnęłam trochę

duza dziewczynka super
Moj to ani razu nie byl obrocony do wyjscia , ale zobaczymy za dwa tygodnie na wizycie bo to bedzie ostatnie usg
Stary 2015-01-17, 12:00   #2269
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:

OliwiaAnita o proszę- całkiem niespotykane imięJak ja już się nie mogę doczekać, aż urodzą nam się te wszystkie maleństwa i będziemy mogły odetchnąć, że wszystko jest w porządku i pokażemy sobie nasze pociechy
Zgadza się w PL niespotykane

Cytat:

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ja pewnie kupię przed porodem , ale to po konsultacji z lekarką zaprzyjaźnioną

Cytat:
Napisane przez crystal25;49800501[COLOR=Silver
]
[/COLOR]

Moj TZ ma tak na imie

To pewnie tak jak mój TZ nie jest Polakiem
Stary 2015-01-17, 12:04   #2270
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Zgadza się w PL niespotykane

Ja pewnie kupię przed porodem , ale to po konsultacji z lekarką zaprzyjaźnioną

To pewnie tak jak mój TZ nie jest Polakiem
Zgadza sie
Stary 2015-01-17, 12:21   #2271
aaakarolina
Wtajemniczenie

ale tu dziś cisza...
ja się trochę nudzę, TŻ maluje pokój, a ja leżę nie wiem czy szary nie wyszedł trochę za ciemny ale miętowy jest jasny + białe mebelki, więc mam nadzieję, że ciemno nie będzie

na obiad dzisiaj mielone + ziemniaki + buraczki ale też TŻ robi
Stary 2015-01-17, 12:27   #2272
Alunia79
Wtajemniczenie

Hej brzuchatki
Witam się kończąc 34 a zaczynając 35 tc
Wybaczcie,że tak tylko o sobie, ale nie dam rady was nadrobić. U mnie po malutku do przodu i w miarę normującą się sytuacją z problemami. Mam nadzieję, że u was wszystko ok?
Żadna nie urodziła? Wierzę w to.

Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i Nouvele, to już! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jak najmniej rozczarowań. Jak najwięcej szczęśliwych chwil!
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:28   #2273
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Wybaczcie,że tak tylko o sobie, ale nie dam rady was nadrobić. U mnie po malutku do przodu i w miarę normującą się sytuacją z problemami. Mam nadzieję, że u was wszystko ok?

Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm
jesteś równo tydzień do przodu w porównaniu do mnie

nikt poza Mon jeszcze się nie pospieszył, cała reszta w dwupaku

ale straszna historia z tym szczepieniem
Stary 2015-01-17, 12:34   #2274
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu dziś cisza...
ja się trochę nudzę, TŻ maluje pokój, a ja leżę nie wiem czy szary nie wyszedł trochę za ciemny ale miętowy jest jasny + białe mebelki, więc mam nadzieję, że ciemno nie będzie

na obiad dzisiaj mielone + ziemniaki + buraczki ale też TŻ robi
ale ty dzis dobrze masz, i kochanego TZ Ja od rana caly czas cos robie, wlasnie zrobilam obiad sphagetti ale na wieczor wychodzimy do mc smiecia glownie dla corki TZ, my jedyni jej nie zabraniamy tam jesc, bo i tak rzadko a wszystko jest dla ludzi zjadlabym buraczki ale takie robione przez moja mame, bo mi takie dobre nie wychodza pokaz zdiecia pokoju pozniej

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Hej brzuchatki

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i Nouvele, to już! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jak najmniej rozczarowań. Jak najwięcej szczęśliwych chwil!
juz 35 wow to straszne jak mozna sie tak pomylic..... mam nadzieje ze beda walczyc w sadzie, przynajmniej tyle mozna zrobic, jesli wogole mozna
Stary 2015-01-17, 12:38   #2275
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Hej brzuchatki
O matko... Nie wiem, co bym zrobiła. Ja powiem szczerze, że nie jestem w ogóle przekonana co do szczepionek. Polska chyba jest jednym krajem, w którym są one obowiązkowe...
Stary 2015-01-17, 12:41   #2276
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm [COLOR="Silver"]
aż mnie dreszcze przeszły, że też takie rzeczy się zdarzają ja bym taką chyba udusiła gołymi rękoma! i zmarnować dziecku życie przez to że jakaś pindzia pielęgniareczka była myślami gdzieś indziej, straszna historia, mam nadzieje że z dzieciaczkiem będzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale ty dzis dobrze masz, i kochanego TZ Ja od rana caly czas cos robie, wlasnie zrobilam obiad sphagetti ale na wieczor wychodzimy do mc smiecia glownie dla corki TZ, my jedyni jej nie zabraniamy tam jesc, bo i tak rzadko a wszystko jest dla ludzi zjadlabym buraczki ale takie robione przez moja mame, bo mi takie dobre nie wychodza pokaz zdiecia pokoju pozniej [COLOR="Silver"]
to dzisiaj dzień spagetti i ja się zaraz za robienie będę brała, z kuleczkami z mięska mielonego i poproszę loda z mc śmiecia, jak już jedziesz

Nouvelle trzymam kciuki za ten dzień, oby był najpiękniejszy i wszytsko było po waszej myśli i duuuuuuuuuuuużo duuuuużo szczęścia na nowej drodze życia, partnerstwa w związku, oby wasza przyjaźń kwitła całe życie a pożądanie nieustannie rosło

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-17 o 12:44
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:43   #2277
Magiusa
Zakorzenienie

Pozwolcie ze na poczatlu po raz milionowy przeklne wizaz na komorce. Bo jak zwykle pocytowalam i blad...a teraz z pamiecia kiepsko

Nouvelle- wssystkiego naj i szczescia na nowej drodze zycia

Woombie- ja mialam przy pierwszym synku. Uzywalam do 3 mies.i sobie chwale...wiec teraz tez zamierzam.

U nas zapalenie oskrzeli tzn.konkretnie u Darusia oczywiasxie jestem zla i smutno mi ale i tak sie ciesze ze nie pluc i ze poki co bez antybiotykow...w pon.kontrola i jak bedzie przechodzilo to antybiotykow nie bedzie w ogole...mam nadzieje ze sie tak uda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:44   #2278
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
aż mnie dreszcze przeszły, że też takie rzeczy się zdarzają ja bym taką chyba udusiła gołymi rękoma! i zmarnować dziecku życie przez to że jakaś pindzia pielęgniareczka była myślami gdzieś indziej, straszna historia, mam nadzieje że z dzieciaczkiem będzie wszystko dobrze

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

to dzisiaj dzień spagetti i ja się zaraz za robienie będę brała, z kuleczkami z mięska mielonego i poproszę loda z mc śmiecia, jak już jedziesz
A u mnie nikt nie lubi kotletow mielonych ani kulek, ani w sosie pomidorowym gotowanych jak robie to tylko dla siebie nie wiedza co dobre hihi
Przywioze i poprosze o podwojna polewe dla ciebie
Stary 2015-01-17, 12:45   #2279
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej brzuchatki

Co do szczwpionek to dlatego ja kupuje sama w aptece i zanosze. W placowkach nfz nie maja prawa odmowic podania szczepionki przyniesionej przez rodzica...a dodatkowo wychodzi to taniej...bo nie ma tej dosc sporej marzy. Mam szczesxie ze mam znajomych farmaceutow wiec kupuje bez recepty

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 12:46   #2280
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Pozwolcie ze na poczatlu po raz milionowy przeklne wizaz na komorce. Bo jak zwykle pocytowalam i blad...a teraz z pamiecia kiepsko

Nouvelle- wssystkiego naj i szczescia na nowej drodze zycia

Woombie- ja mialam przy pierwszym synku. Uzywalam do 3 mies.i sobie chwale...wiec teraz tez zamierzam.

U nas zapalenie oskrzeli tzn.konkretnie u Darusia oczywiasxie jestem zla i smutno mi ale i tak sie ciesze ze nie pluc i ze poki co bez antybiotykow...w pon.kontrola i jak bedzie przechodzilo to antybiotykow nie bedzie w ogole...mam nadzieje ze sie tak uda.

zdrowka dla synka Byl czas ze moj brat caly czas chorowal, co wyzdrowial, to znowu chory byl.... dopiero jak poszedl do szkoly to sie zmienilo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości