|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Dzień dobry
![]() Hottie jak pięknie Nouvelle wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia |
|
|
|
#2252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że i z Tobą i dzieckiem wszystko ok Życzę Wam wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Realizacji wszystkich życiowych planów i tak dużo miłości przez całe życie co w dzień ślubu Udanej zabawy weselnej Czekamy na relację w poniedziałek ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- za 31 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() za 34 tydzień ja mam 47 dni do porodu ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ja nie miałam zamiaru kupować ale podobno moja szwagierka chce mi dać w prezencie, bo ona dostała w szpitalu po porodzie a jej mały nie chciał w tym leżeć i chce mi dać ale ja i tak nie będę z niego korzystać, bo nie miałabym serca zrobić z dziecka takiej mumii sama nie chciałabym żeby ktoś mnie trzymał w czymś takim, więc ja dziecku też tego nie zrobię, ale prezent muszę przyjąć
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#2253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dziś pospałam do 8, po codziennym wstawaniu przed 7 to czuje się jak królowa Piszecie o tych kuponach na allegro to chyba też skorzystam tych mobilnych aplikacji. Zawsze zamawiałam normalnie, ale jak są te kupony to chyba się zdecyduje. No i zainstalowałam Wizaż na komórce, żeby być z Wami mobilnie ![]() Cytat:
Ja się czuje świetnie, choć nie przeczę, że jak mam wolne to cudownie jest po prostu poleżeć i odpocząć. Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego, co najlepsze na nowej drodze życia Cytat:
I chciałam jeszcze dokupić taki fajny duży album.Cytat:
Pewnie masz rację z tymi alergiami. Ja zamiezram używać Babydream i Hipp'a. A co do zasypek to planuję samą mączkę ziemniaczaną. Może kupię też Babydream'a jakby jednak sama mączka nie dała rady
Edytowane przez Magnifica Czas edycji: 2015-01-17 o 10:29 |
|||||
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi również zależy na tej kategorii w dzienniczku, ale dziewczyny komentarzach piszą o karmieniu, więc powinno coś być. Choć w zestawieniu tutaj: http://www.brioko.pl/dzienniczki.html podobno nie ma rubryki o karmieniu. Jeśli nie będzie, będę notować w oddzielnym zeszycie
|
|
|
#2255 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nusiekowa jak się czujesz, swędzi nadal? Może jedź na IP sprawdzić? Magiusa zdrówka dla Darusia! Mamusie Gratuluję kolejnych rozpoczętych tc!!!! A ja dziś koło południa jadę z tż parę rzeczy dokupić. Jak wrócimy, będę robić placek z masą kajmakową, bo jutro zjawią się goście. Kupujecie już witaminki dla dzieciaczków????? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Nouvelle2 mocno ściskam i życzę chwil pełnych miłości i radości na cały dzisiejszy dzień i nie tylko! Niech przysięga, którą sobie wypowiecie wybrzmiewa w Waszych sercach każdego dnia Na pewno jesteś śliczną Panną Młodą!!!!!!!!!!
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz dzis bardzo piekna i nie stresuj sie ale dlaczego na IP? mialas odpoczywac ladnie przed slubem
|
|
|
|
|
#2257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
bo to swedzenie to moga byc poczatki, albo poprostu skora jest bardziej sucha i potrzebuje wiekszego nawilzenia ale zawsze warto sprawdzic. nie tylko dlonie i stopy, ogladalam ostatnio program i kobiete wszystko swedzialo, i miala ta cholestaze.---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
pominelam tez dzis mam prasowanie nie chce mi sieeeeeeeee, nie lubie prasowac.... Jak narazie wstalam, wykapalam dziecko TZ, nakarmilam i sie budze przy herbatce ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ale dobrze, ze jestes pod dobra opieka kochana, ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Milych zakupow a na placka to sie wpraszam |
|||||
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawiałam z koleżanka lekarką-kazała jechać do szpitala i sprawdzić to swędzenie ....
Pojedziemy po obiedzie (cobym głodna na IP nie kwitła) Trzymajcie kciuki
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę, że to nic poważnego, ale warto jechać sprawdzić
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Tout-petit-fille i hottie07- cudne macie kąciki dla maluszków
Widzę, że przewinął się wątek kąpania dzieciaczka- my raczej będziemy kąpać na stole w pokoju, bo łazienkę mamy malutką, a na kolanach w wannie wolę tego nie robić ![]() Co do dodatków pielęgnacyjnych, to wczytałam się w bloga sroki i też będziemy mieli rossmanowskie kosmetyki, w tym żel do kąpieli ![]() Jeśli chodzi o stanik, to też niestety mam problem, bo przy dużym biuście ciężko znaleźć coś bezfiszbinowego, co całkiem nie zniekształci cycków Mierzyłam już chyba z 50 różnych modeli, wkońcu trafiłam na jeden, który nie zamienia biustu w aseksualny obiekt i kupiłam w dwóch kolorach z zamiarem dokupienia kolejnych, a się okazało, że wycofali je ze sprzedaży ![]() Nianię bardzo bym chciałą z monitorem Póki Ola będzie malutka, to w ciągu dnia będzie spała w koszu mojżeszowym, więc zawsze będę ją miała na oku, ale jak juz podrośnie, to też chciałabym mieć oko na łóżeczko które będzie na piętrze Też mam pytanie co do bazy isofix: fotelik mamy nowy (http://www.sklep-tosia.eu/romer-baby-safe-plus-ii_p387), też zwracałam uwagę na bezpieczeństwo przede wszystkim, czytałam opinie, sprawdzałam czy przechodziły testy zderzeniowe itd... Teraz jeśli chodzi o bazę, zastanawiam się, czy warto kupic używaną, czy jednak lepiej zainwestować w nową? Zawsze to pewność, że nie jest w jakikolwiek sposób niebezpieczna, ale z drugiej strony nawet jeśli 'uczestniczyła' w jakimś wypadku, to mimo wszystko jest od tego, aby chronić dziecko i nic by jej się nie stało? Sama nie wiem...EdithS- a o jakie witaminki pytasz? jeszcze nie wchodziłam w ten temat Wiem, że maluchom w Polsce podaje sie witaminę D od dnia narodzin bodajże, ale nie wiem jak długo sie to robi i jak Pisałam kiedyś, że tutaj to nie jest standardem i że chciałąbym na własną rękę, ale póki co nie mam o tym zielonego pojęcia ![]() Nouvelle- powodzenia, mam nadzieję, że uroczystość będzie taka jak ją sobie wymarzyłaś
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2015-01-17 o 12:11 |
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ja na szybko
![]() jestem już po usg, wszystko jest dobrze leży dalej główką w dół, szyjka ok, wszystko zamknięte na 4 spusty, więc nie rodzę jeszcze w najbliższym czasie na pewno ![]() odetchnęłam trochę ![]() teraz idę Was nadrabiać i odpowiadać
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle wszystkiego naj!
|
#2264 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
za 31 tydzień!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj już lepiej, ale będę leżeć cały dzień ![]() ja nie myślałam o takim zakupie, ale jeśli okaże się, że moje dziecko lubi być opatulana to wtedy się będę zastanawiać ![]() Cytat:
dzisiaj już nic nie swędzi, ani nic nie widzę na skórze więc to może chwilowe było ![]() Cytat:
![]() ja na razie nie kupuję, zobaczę co powiedzą w szpitalu, podobno też często coś dają, więc po wyjściu wyślę TŻta do apteki. Cytat:
Magiusa jak synek?? jak u lekarza było ??
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle
Idźcie przez życie z dobrocią w sercu, Otoczeni ludźmi których kochacie, Silni poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia... Nierozłączni! Wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
EdithS ja przy okazji zakupów przez internet kliknełam od razu tez dla malucha wit D+k, którą podaje sie od 2 tyg do 3 miesięcy w przypadku karmienia piersia, a jesli karmimy mlekiem modyfikowanym to tylko wit D podajemy, no ale nastawiam sie oczywiście na kp
![]() nouvelle2 Wszystkiego Najlepszego i Gratulacje
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj to ani razu nie byl obrocony do wyjscia , ale zobaczymy za dwa tygodnie na wizycie bo to bedzie ostatnie usg
|
|
|
|
|
#2269 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dziś cisza...
ja się trochę nudzę, TŻ maluje pokój, a ja leżę nie wiem czy szary nie wyszedł trochę za ciemny ale miętowy jest jasny + białe mebelki, więc mam nadzieję, że ciemno nie będzie ![]() na obiad dzisiaj mielone + ziemniaki + buraczki
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuchatki
![]() Witam się kończąc 34 a zaczynając 35 tc Wybaczcie,że tak tylko o sobie, ale nie dam rady was nadrobić. U mnie po malutku do przodu i w miarę normującą się sytuacją z problemami. Mam nadzieję, że u was wszystko ok? Żadna nie urodziła? Wierzę w to. Chciałam wam napisać żebyście uważały w przychodniach jaką szczepionkę podają waszym dzieciaczkom. W zeszłym tygodniu moja przyszywana siostra poszła na szczepienie ze swoim maleńkim synkiem i pielęgniara pomyliła szczepionki i podała małemu nie to co trzeba co skończyło się tym, że mały dostał wstrząsu anafilaktycznego, wylondował w szpitalu jeszcze z zapaleniem płuc i powiedzieli, że grozi mu autyzm ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A i Nouvele, to już! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Jak najmniej rozczarowań. Jak najwięcej szczęśliwych chwil!
|
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nikt poza Mon jeszcze się nie pospieszył, cała reszta w dwupaku ![]() ale straszna historia z tym szczepieniem
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz zdiecia pokoju pozniej ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
to straszne jak mozna sie tak pomylic..... mam nadzieje ze beda walczyc w sadzie, przynajmniej tyle mozna zrobic, jesli wogole mozna
|
||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym taką chyba udusiła gołymi rękoma! i zmarnować dziecku życie przez to że jakaś pindzia pielęgniareczka była myślami gdzieś indziej, straszna historia, mam nadzieje że z dzieciaczkiem będzie wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
i ja się zaraz za robienie będę brała, z kuleczkami z mięska mielonego i poproszę loda z mc śmiecia, jak już jedziesz ![]() Nouvelle trzymam kciuki za ten dzień, oby był najpiękniejszy
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-01-17 o 13:44 |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwolcie ze na poczatlu po raz milionowy przeklne wizaz na komorce. Bo jak zwykle pocytowalam i blad...a teraz z pamiecia kiepsko
Nouvelle- wssystkiego naj i szczescia na nowej drodze zycia Woombie- ja mialam przy pierwszym synku. Uzywalam do 3 mies.i sobie chwale...wiec teraz tez zamierzam. U nas zapalenie oskrzeli tzn.konkretnie u Darusia oczywiasxie jestem zla i smutno mi ale i tak sie ciesze ze nie pluc i ze poki co bez antybiotykow...w pon.kontrola i jak bedzie przechodzilo to antybiotykow nie bedzie w ogole...mam nadzieje ze sie tak uda.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak robie to tylko dla siebie nie wiedza co dobre hihiPrzywioze i poprosze o podwojna polewe dla ciebie
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

czekam na włosy i makijaż
Czekamy na relację w poniedziałek 
za 31 tydzień 

a jak masz kosmetyki jednego producenta to prawdopodobieństwo uczulenia jest mniejsze i łatwiejsze do wykrycia
mialas odpoczywac ladnie przed slubem
nie nawidze...

Wierzę, że to nic poważnego, ale warto jechać sprawdzić 
Mierzyłam już chyba z 50 różnych modeli, wkońcu trafiłam na jeden, który nie zamienia biustu w aseksualny obiekt i kupiłam w dwóch kolorach z zamiarem dokupienia kolejnych, a się okazało, że wycofali je ze sprzedaży 

62->61->60->59->58->57
i poproszę loda z mc śmiecia, jak już jedziesz
07.07.2012
jak robie to tylko dla siebie